• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

WHERE IS YOUR GOD NOW?!

Started by Ghoul, 12-01-2006, 20:51:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Plut

A da je namerno dobio bi 4?

Džek

Gde taj pre krstio, na Titanic-u?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Meho Krljic

Stiven Hoking disovao Boga. Kaže "kakav kurac bog, univerzum je nastao zahvaljujući i može se objasniti zakonima fizike":

QuoteGod did not create the universe, says Hawking

By Michael Holden Michael Holden – Thu Sep 2, 9:08 am ET
LONDON (Reuters) – God did not create the universe and the "Big Bang" was an inevitable consequence of the laws of physics, the eminent British theoretical physicist Stephen Hawking argues in a new book.

In "The Grand Design," co-authored with U.S. physicist Leonard Mlodinow, Hawking says a new series of theories made a creator of the universe redundant, according to the Times newspaper which published extracts on Thursday.

"Because there is a law such as gravity, the universe can and will create itself from nothing. Spontaneous creation is the reason there is something rather than nothing, why the universe exists, why we exist," Hawking writes.

"It is not necessary to invoke God to light the blue touch paper and set the universe going."

Hawking, 68, who won global recognition with his 1988 book "A Brief History of Time," an account of the origins of the universe, is renowned for his work on black holes, cosmology and quantum gravity.

Since 1974, the scientist has worked on marrying the two cornerstones of modern physics -- Albert Einstein's General Theory of Relativity, which concerns gravity and large-scale phenomena, and quantum theory, which covers subatomic particles.

His latest comments suggest he has broken away from previous views he has expressed on religion. Previously, he wrote that the laws of physics meant it was simply not necessary to believe that God had intervened in the Big Bang.

He wrote in A Brief History ... "If we discover a complete theory, it would be the ultimate triumph of human reason -- for then we should know the mind of God."

In his latest book, he said the 1992 discovery of a planet orbiting another star other than the Sun helped deconstruct the view of the father of physics Isaac Newton that the universe could not have arisen out of chaos but was created by God.

"That makes the coincidences of our planetary conditions -- the single Sun, the lucky combination of Earth-Sun distance and solar mass, far less remarkable, and far less compelling evidence that the Earth was carefully designed just to please us human beings," he writes.

Hawking, who is only able to speak through a computer-generated voice synthesizer, has a neuro muscular dystrophy that has progressed over the years and left him almost completely paralyzed.

He began suffering the disease in his early 20s but went on to establish himself as one of the world's leading scientific authorities, and has also made guest appearances in "Star Trek" and the cartoons "Futurama" and "The Simpsons."

Last year he announced he was stepping down as Cambridge University's Lucasian Professor of Mathematics, a position once held by Newton and one he had held since 1979.

"The Grand Design" is due to go on sale next week.

Ugly MF

He , he , he ,,,
cim ljudi nekog uzdignu, on odma u glavu uvrti da ubedjuje kako ne postoji Bog nego je ON taj koji je Jedini u pravu...
Ha ha HA!

E , moj Hokinse... dzaba ti sve svetske slave kad zrna mudrosti nemas....

Mark

Ma ima pravo Hoking da bude nakurcen na Boga ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Ugly MF

scallop

Што јес' - јес'. Закон гравитације је закон. А ко је донео тај закон? Без скупштине? In principio erat zakon et zakon erat... Ма, ко је донео закон?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

Čak i kad je postojalo ništa postojao je zakon gravitacije.
Dakle, zakon gravitacije je ništa.
Genijalno.

Svevid

Све је политика. Стивен хоће да скине Бога и постави себе. Добро каже Сварог. Уосталом, Стивен је толико био убедљив у неким својим књигама (Кратка повест времена, Црне рупе), а након тога сам себи оборио неке поставке. Лепо је признати да понекад ниси у праву, али онда буди мудар и наредног пута не говори "мајке ми".
Не волим југословене.

Ygg

Quote from: Svevid on 03-09-2010, 14:30:22
Све је политика. Стивен хоће да скине Бога и постави себе.

Ja ne vidim da je Hoking igdje tvrdio da je on stvorio univerzum. :roll:
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Svevid

Тврдио је да је Бог потенцијални покретач биг бенга. То и сам каже.
Не волим југословене.

Ugly MF

Kad god Hoking pomene Boga, postavi se kao prema svojim fantazijama i ostalim stvarima sto je "pronasao" u svemiru...
kao i njega tek treba da nadje....aha....veliki kreator Hoking ce da kaze da bog ne postoji, pa ce da filozofira i pronadje nesto sto ce da nazove Bog, i da ga objasni da mu mi svi verujemo...?

Tako ne nastaju ni religije cak ni nauke nego sekte.
Cak i one koje ce da tvrde da to nisu.

kikec

Fakat šuplje i naivno baljezganje od Stivena! Spontane kreacije? Time ništa nije rečeno! Bidam da su riječ "spontano" izmislili upravo ljudi poput njega, jer im vrlo dobro dođe u simplificiranju (dapače denunciranju)  na području fenomena i pojava koje zakoni fizike ne mogu objasniti.

Fakat jadno...
signature

Svevid

Spontano zaključujemo o Stivenu da suck-uje.
Не волим југословене.

angel011

Quote from: Ygg on 04-09-2010, 02:15:05

Ni ja.
We're all mad here.

Ugly MF

Quote from: angel011 on 04-09-2010, 11:42:50

Ni ja.

Ne radi se o tome...
Stiven kaze da Bog ne postoji, znaci da Stiven zna bolje od Boga i SVI koji kazu da sad veruju Stivenu, ne trebaju da veruju u Boga, nego Stivenu jer on zna bolje, jel tako?
On je pametniji od BOGA, I SVIH LJUDI NA SVETU , i svi koji nisu pametni kao on, trebaju da uce od njega koji je najpametniji i da VERUJU njemu , a posto je on najveci COVEK onda je Covek Najsavrseniji na svetu i univerzumu, a onda posto je Stiven Najpametniji od svih ljudi,
Verujte Stivenu!
Ko bas mora i oce da ima Boga, eto Stivena umesto njega.
A vi koji ne verujete da je Stiven stvorio univerzum, dokazite da nije!

Plottz

@angel
Početkom devedesetih imaš malo iznad odgovor.
Sad je obratno ,pošto je ustanovio da molitve ne pomažu njegovom problemu,te da ga NO1,ama ič ne zarezuje.
subota 14

Ugly MF

Quote from: Svevid on 04-09-2010, 11:08:43
Spontano zaključujemo o Stivenu da suck-uje.
Big-tajm!

angel011

Ako Bog ne postoji, onda svako, uključujući i Stivena, zna bolje od Boga. I ti znaš bolje od Boga.

Ne vidim da negde traži da mu se ljudi klanjaju i tretiraju ga kao Boga.

Ako smatraš da Bog postoji, moli mu se. Ako prihvatiš ono što Stiven kaže, da Bog ne postoji, ne moliš se nikome, pa ni Stivenu. Ako te je Stiven uverio da Bog ne postoji, a baš ti treba neko kome bi se molio, ne vidim da traži da se moliš njemu; možeš i fikusu u sobi, ako baš hoćeš.

Toliko ateista postoji na svetu, a za Hokinga ste se zakačili.
We're all mad here.

Ugly MF

aaa jok...
Nema neutralno, ne postoji.
Sivog u ovom slucaju ne priznajemo kao boju.

Il si Jedno ili drugo, za ili protiv.Nema uzdrzanih, nema neutralnih.
Ko nije sa Njim , protiv Njega je.

Ovde je ili Bog ili Stiven, nikakvi fikusi ili ja!

Tex Murphy

Hoking ili Bog?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Plottz

subota 14

angel011

Quote from: SVAROG on 04-09-2010, 13:35:26
aaa jok...
Nema neutralno, ne postoji.
Sivog u ovom slucaju ne priznajemo kao boju.

Il si Jedno ili drugo, za ili protiv.Nema uzdrzanih, nema neutralnih.
Ko nije sa Njim , protiv Njega je.

Ovde je ili Bog ili Stiven, nikakvi fikusi ili ja!

Protiv sam svakog ko ide sa "ili si za ili protiv" debilizmima.

Od takvih gluposti je i fikus pametniji. :lol:
We're all mad here.

Ugly MF

Znaci protiv si!
Welcome to fIQus!

angel011

We're all mad here.

Plottz

Š`a????????????????????
Prevara ovo nije fiqus,ne uvaljuj!
subota 14

Svevid

Ангел, ју џаст донт гет ит, ду ју? Нико се није закачио за Стивена. Већ на његов став који (иако у себи садржи трагове теорије релативитета) је итекако постављен као апсолутан. Чик њему кажи ако мислиш да Бог постоји или не постоји. "Не", рећи ће Стивен. "Драга ангел, Бог не постоји. Ја знам. Доказао сам, види!!" Знаш?
Не волим југословене.

angel011

Nigde ne kaže da je dokazao. Kaže da nije neophodno uvoditi Boga kao objašnjenje nastanka svega, univerzum je sasvim lepo mogao da nastane i bez Boga kao prvobitnog pokretača.

Nešto slično tome je pre tridesetak godina rekao Klark u jednoj od svojih knjiga, pa se niko nije uzrujavao oko toga.
We're all mad here.

Ugly MF

Quote from: angel011 on 04-09-2010, 23:24:48
Kaže da nije neophodno uvoditi Boga kao objašnjenje nastanka svega, univerzum je sasvim lepo mogao da nastane i bez Boga kao prvobitnog pokretača.

Koja je ovo gomila nebuloza!
Bog postoji oduvek i uvek ce postojati te je samim tim negde izmedju stvorio ovaj svet!
Kako to sad nije Bog koji je stvorio sve potreban da se stvori univerzum.

Misliiim, raspravljamo o nebulozama jednog psiho-organca, aman!
Covek je stari za penziju je a ne da se o njegovim nebulozama raspravlja, eeej!
Evo ja znam da vise necu ni jedan post o Stivenu i Bogu napisati...nemam vise sta.
Penzija!

angel011

Quote from: SVAROG on 04-09-2010, 23:48:57
Quote from: angel011 on 04-09-2010, 23:24:48
Kaže da nije neophodno uvoditi Boga kao objašnjenje nastanka svega, univerzum je sasvim lepo mogao da nastane i bez Boga kao prvobitnog pokretača.

Koja je ovo gomila nebuloza!
Bog postoji oduvek i uvek ce postojati te je samim tim negde izmedju stvorio ovaj svet!
Kako to sad nije Bog koji je stvorio sve potreban da se stvori univerzum.

Ima ih dosta koji verovanje da postoji neki tamo Bog koji je stvorio sve smatraju nebulozom.
We're all mad here.

Ugly MF

Nebuloza je kad neki misle da je to neki veeeeliki cika koji sedi na oblacima na vrhu planine sa munjama u rukama, i koji saaamo zeza ljude i jedva ceka da ih baci u kazan de ih kuvaju djavoli.

To Bog nije.
To je nebuloza.

Plottz

Eto viš`,ima nas raznijeh,neki istinu prihvate ,a neki guraju nekak`u svoju priču i tako to ide eonima------------------
Svi su apsolutno u pravu,vrlo je lično opredeljenje,neko voli vanilu,a drugi bi čokoladu,neko voli zajedno+nabaci voće u sve to,a oba su ukusa dobra(ponaosob) i sve sa voćem.....(neki naguraju i keks,drugi sve to stave u kafu) i ko je u pravu?????
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Onaj koji voli pivo po vrućini,eto sad znaš  xcheers

subota 14

Ugly MF

Pa dobro aj onako...
Sta mislis ,dal sam se vise puta prekrstio u crkvi paleci svecu ili
u kafani ispijajuci ladno pivo i zahvaljujuci Bogu na svakom hladnom osvezavajucem gutljaju? xcheers

Plottz

Cijenim da je gusto...............nerešeno rek`o bi  xcheers
subota 14

Svevid

Klark nije tvrdio za sebe da je naučnik. Znao je gde mu je mesto. (Pod morem :D )
Не волим југословене.

angel011

Bio je eksplicitniji od Hokinga, tvrdio je da je potpuno nelogično uvoditi Boga kao objašnjenje kad to ne objašnjava ništa već dodatno komplikuje stvari.

Sa naučnog stanovišta nema mnogo smisla uvoditi Boga u celu priču; nauka pokušava da objasni, onoliko koliko može, a reći da je nešto stvorio Bog ne objašnjava ama baš ništa. Veruješ ili ne veruješ, što nema nikakve veze sa naukom.
We're all mad here.

scallop

Njutn jedva da se drži, Ajnštajn napukao, a ni Hoking neće duže. Samo Bog nekako opstaje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Svevid

Скалопе, то је само твоја вера. То није доказано (изучих занат код ангел :) ). Ипак, слажем се са цуром - вера нема везе са науком. Само... и вера објашњава. Али то је други вид објашњења - ненаучни.
Не волим југословене.

angel011

Slažem se, objašnjava i vera, na drugačiji način.
We're all mad here.

Svevid

Осећам да ће нам неко нарушити хармонију. Просто осећам :) (Вероватно тек сутра. Атеисти не раде недељом  xanix  xukliam.)
Не волим југословене.

Plut

Vera je da se u nju veruje, a oni koji predstavljaju tu veru ne objašnjavaju već tumače i ubeđuju kako njima odgovara, pa makar i toljagom po glavi.

Albedo 0

Quote from: Plut on 05-09-2010, 17:56:48
Vera je da se u nju veruje

a i nevjera je da se u nju vjeruje.

Plut

Zavisi šta podrazumevaš pod neverom.

Svevid

Vera je da se u nju veruje, a oni koji predstavljaju tu veru ne objašnjavaju već tumače i ubeđuju kako njima odgovara, pa makar i toljagom po glavi.

Верујем да лупаш. Али добро - генерализација је сјајна ствар за неуке.
Не волим југословене.

pokojni Steva

Najsimpa mi je kad se od toljage naradi vera, pa onda, kad se to još dobrano i vekovno promućka, "uki" umisle da su đedaj-đenerali, vitlaju letvom od tarabe, viču "zvušššš, zvušššš". Svašta se tad priviđa, po uglovima razni od rogatih vire. Generalizovano, ne paliti svetlo, mrak je udobniji.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Plut

Quote from: Svevid on 05-09-2010, 21:29:15

Верујем да лупаш. Али добро - генерализација је сјајна ствар за неуке.

Izvini, al' ne raz'mem. Šta si ti, u stvari, hteo da me pitaš?

Albedo 0

Quote from: Plut on 05-09-2010, 21:16:12
Zavisi šta podrazumevaš pod neverom.

nevjeru.

Ateizam, neverovanje, kako god želiš... Ateista je čovjek koji vjeruje da ne vjeruje.

Plut

Ateista ne veruje u boga, ako već pričamo o takvom obliku vere. A vera ovakvih i onakvih ima koliko hoćeš. Verovatno svaki čovek veruje u nešto, a to nema ama baš nikakve veze sa bogom.

scallop

There is a story about Bertrand Russell giving a public lecture somewhere or other, defending his atheism. A furious woman stood up at the end of the lecture and asked: "And Lord Russell, what will you say when you stand in front of the throne of God on judgment day?" Russell replied: "I will say: 'I'm terribly sorry, but you didn't give us enough evidence.' "

Ех, да је дао довољно доказа сви би сад у чекали у реду пред једном црквом. Први би се посвађали свештеници око тога ко да држи касу.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?