• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Cripple, reaguj!

Started by Tex Murphy, 24-02-2007, 22:39:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Za one koji ne znaju, u ponedeljak će Međunarodni sud pravde da donese presudu povodom tužbe BiH protiv SR Jugoslavije / Srbije i Crne Gore / Srbije za agresiju. Muslimani (izvinjavam se Mesi što ne koristim dejtonski naziv Bošnjaci) u slučaju pobjede njihovog "slučaja" očekuju nekoliko stotina milijardi dolara odštete ILI ukidanje Republike Srpske. Pretty dumb if you ask me, Republika Srpska ionako odavno ne postoji. Elem, danas čujem da su Majke Srebrenice (one što nose majice sa likom Nasera Orića na obilježavanju desetogodišnjice srebreničkog masakra) otputovale u Hag, simboličan gest podrške tužbi. U normalnom svijetu ovakva jedna tužba bila bi samo dobar vic, no nažalost kako ne živimo u normalnom svijetu moja grba mi govori da će Muslimani da dobiju parnicu, a kakve će posljedice biti (mislim novčano i tome slično) ostaje da se vidi.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Bar ćete vi u RS da ubodete neke pare od nas... Kad dajemo braći, dajemo sa osmehom.

Ghoul

nazovite me neizlečivim optimistom=idiotom, ali ja se ne usuđujem da poverujem da će u tom besprizorju smeti baš TOLIKO DALEKO da idu.
ili hoće?
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Quoteili hoće?

hoće, hoće... (glasom Zorana Radmilovića iz Maratonaca)
Oslobađanje Nasera je valjda dovoljan dokaz. (Znam da nije riječ o istom sudu, ali nevertheless...)
Genetski četnik

Meho Krljic

Oslobađanje? Ne, cinizam je bio mnogo veći, čovek je osuđen... kao da je ukrao flašu piva iz trafike...

Tex Murphy

Da, osuđen je na dvije godine koje je već odslužio tokom suđenja. Phoock, pa onaj haker služi kaznu od čini mi se petnaest godina  :x Izem ti pravni sistem.
Genetski četnik

Meho Krljic

Što reče rahmetli Mos-kri: "Jebem ti moćnike i masonsku ložu (gledam Žikinu Dinastiju i Tesnu kožu)"

Kastor

Quote from: "Ghoul"ali ja se ne usuđujem da poverujem da će u tom besprizorju smeti baš TOLIKO DALEKO da idu.

Ni ja.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

crippled_avenger

Bicu cinican, ali majke Srebrenice se lazno predstavljaju...

Sto se presude tice, tipujem na NE... A i ako bude DA, what the hell, uvek cemo u svojim srcima cuvati tih nekoliko dana juna 1995. koje nam je poklonio Djeneral...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Tex Murphy

Ali braćo, ja vas pozivam da razmislite o formulaciji dotične tužbe: AGRESIJA i GENOCID. Zamislite sad da sud presudi u našu korist. Znači - nije bila agresija i nije bilo genocida. Što zna svako normalan, ali na taj način pada u vodu sva propaganda (što većina kažu, da o ovome, nije istina) od devedes druge naovamo. Nekako mi baš ne miriše na to. Presuda će (valjda) morati da bude uklopljena sa presudama Haškog tribunala, a tu smo ga nagrabusili. Iako ih je Slobo zeznuo i ostao neosuđen, gomila ljudi je već dobila kazne zbog raznih Srebrenica, Sarajeva i sl. Međutim, valja priznati da su u poređenju sa Slobom, Radovanom i Ratkom to sve sitne ribe (a ova trojica nisu osuđeni ni za šta, for various reasons), tako da bi lako moglo da se desi da je smrt prvog i bjekstvo dvojice potonjih zapravo... DIVINE INTERVENTION (stand back, son!). No, vidjećemo u ponedeljak. Bude li sud rekao NE, moraću da aktiviram svoj stari video rekorder i snimam facu Senada Hadžifejzovića, to će biti najbolji video klip još od onog tipa što veruje u horoskop, u lepote i ženski pol  :lol:
Genetski četnik

Meho Krljic

Pošto ja nemam svoje mišljenje i formiram ga isključivo na osnovu onoga što pročitam u novinama (a kad kažem 'novine', mislim 'Politika'), reći ću da nas najviše, izgleda u ovome sakati to što nismo isporučili Mlađu. Što jeste loše (mislim, plaćali smo čoveku penziju do pre koju godinicu i tako to), ali mi ne deluje kao dovoljna osnova za jednoznačnu presudu... Koliko god da mrzim Srbiju, moram da kažem da ovde zaista mislim da bi ovde potvrđujuća presuda za agresiju & genocid bila priličan bulšit i da bi potpuno ignorisala kompleksnosti nacionalno-istorijsko-ratne zbiljnosti na našim prostorima...

S druge strane, poznajući simplifikovan način razmišljanja zapadnoevropljana & severnoamerikanaca na ovu temu (a što bi se oni uopšte udubljivali), ništa nije nemoguće...

Truba

bilo bi moćno kad bi svaki čova s ove strane drine trebao izabrati nekog čovu s one strane drine da mu plaća odštetu u eurima  8)

izabrao bih  :idea:  hm

ko ono najviše zarađuje  8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

ah, kako je taj svijet (skoro cijeli, osim jednog malog plemena na balkanu, rekao bi asterix) nepravedan...  :!:

Tex Murphy

Predvidljivo.
Genetski četnik

džin tonik

:)  ma nije jos gotovo. ovi su malo "ispred vremena"... dises?

Tex Murphy

Ma dobro, u suštini to je to. Baš sad malo slušam ovu što čita presudu. Mislim da im nisu sve daske na broju
"Tužena strana nije ispunila sve svoje obaveze u smislu sprječavanja zločina i kažnjavanja počinilaca" Po istom osnovu mogu i protiv Nove Gvineje da donesu presudu.
Genetski četnik

milan

Zvanichna vest - Sudije su ocenile da nema dovoljno dokaza da je genocid počinjen na celoj teritoriji Bosne i Hercegovine, ali je potvrđen stav da se genocid ipak dogodio na ograničenom području Srebrenice. Ocenjeno je da je Srbija prekršila Konvenciju o genocidu jer nije sprečila masakr u Srebrenici.

Ipak, sud je presudio da zvanični organi SRJ nisu planirali ni počinili genocid u Srebrenici. "Nije dokazano da je armija SRJ učstvovala u genocidu, niti da su politički organi SRJ planirali, pripremali ili sproveli genocid" u Srebrenici, rekla je predsednica suda Rozalin Higins.

Ona je rekla da se "genocid u Srebrenici ne može pripisati SRJ, niti da su ga počinili njeni organi". SRJ se stoga ne može smatrati po toj osnovi odgovornom za počinjenje genocida u Srebrenici, rekla je ona.

Pozivajući se na izveštaj generalnog sekretara UN o Srebrenici, Higinsova je kazala i da počinioci genocida nisu bili pod efikasnom kontrolom vlasti SRJ. Sud je zaključio da se u julu 1995. ni politički organi Republike Srpske, niti Vojska RS "nisu mogli smatrati tek instrumentima SRJ, bez ikakve autonomije".

Higinsova je navela i zaključak suda da se komandant VRS Ratko Mladić i drugi oficiri VRS umešani u genocid "nisu automatski mogli smatrati" pripadnicima Vojske Jugoslavije, niti predstavnicima organa SRJ.

Ghoul

neozbiljno mi zvuči ova kvalifikacija 'ograničenog genocida' (kao, nije ga bilo u celoj bosni, nego samo u jednom selu!), kao i formulacija navodne odgovornosti za nesprečavanje 'genocida' (sa izrazima kao što su 'dobro je poznato', 'zna se' itsl. koji se, mislio sam, koriste samo na neozbiljnim forumima, a ne u međunar. sudovima; drugim rečima, nije mi pokazano tačno kako je i gde i čime srj mogla da spreči 'genocid' tj. iz čega proističe takvo uverenje sem iz tih bezličnih konstrukcija tipa 'zna se ko ovde voli da krade').

ipak, prisenak pravde je opstao, i oni apsurdi iz bosanske tužbe, fala alahu, nisu podržani.
alah je veliki!

džin tonik

stvarno vam nevjerojatno dobro funkcionira lobby. ludnica.  :x  
jos samo fali da su logore u srbiji okvalificirali kao ne-srbijanske, jer su se nalazili na terenu stranih ambasada i sl. a u njima "radili" indiosi podredjeni plemenu batlju iz centralne afrike (sada vec naravno izumrlom). :roll:

Ghoul

u istom danu: skorsezeu oskar, srbiji oslobađanje od imbecilne tužbe za 'genocid'; ako još kameron danas dokaže da je hrist bio tamo neki ješa koji nit je vrskrso nit bože daj! iha! nek nose kosovo – can't have it all, anyway! :(  :!:

Ghoul

Quote from: "zosko"stvarno vam nevjerojatno dobro funkcionira lobby. ludnica.  :x  
jos samo fali da su logore u srbiji okvalificirali kao ne-srbijanske, jer su se nalazili na terenu stranih ambasada i sl. a u njima "radili" indiosi podredjeni plemenu batlju iz centralne afrike (sada vec naravno izumrlom). :roll:

zosko, ne lupetaj, idi čitaj zagora, ovo su ozbiljne stvari.

džin tonik

Quote from: "Ghoul"zosko, ne lupetaj, idi čitaj zagora, ovo su ozbiljne stvari.
gule ne trpaj u usta drek koji ceprkas iz nosa. to su ozbiljne stvari.

Meho Krljic

Jebote, da sam ja Jevrejin prilično bih se idiotski osećao kad vidim kako se pojam genocida sad zgodno razvlači i sabija onako kako nekome odgovara. Dakle, Srebrenica je bila genocid, ali ne i ostatak ratovanja u Bosni... Helou? Genocid je, valjda, (pokušaj) uništenja naroda, što fizički, što kulturno, što ekonomski, što jezički, kako genocid može da bude ograničen na jedan incident, ma koliko ovaj užasan bio??? Baš sad ne razumem.

Meho Krljic

Evo:

"Postoje jaki dokazi da su masovna ubistva na teritoriji BiH izvršena tokom sukoba i da su žrtve bile pripadnici zaštićene grupe, što ukazuje na to da su možda sistematski bile mete. Tuženi je podneo odgovor po tom osnovu, ali nije osporavao istinitost da je određen broj pripadnika manjinske grupe u BiH ubijen. Sud stoga nalazi da su se ubistva pripadnika zaštićene grupe zaista dogodila", rekla je Higins, ali je dodala da sud nije uveren da su ta masovna uništavanja pripadnika zaštićene grupe bila učinjena s namerom počinioca da se uništi u celini ili delu grupa kao takva.

Dakle, da, sistematsko uništenje pripadnika jedne etničke grupe (ajde da priznamo za trenutak da su muslmani/ bošnjaci etnička grupa :lol: ) ali ne i namera da se uništi u celini ili delu grupa kao takva.

Holy shit... pa ovo ništa ne znači!!!!

Tex Murphy

QuoteGenocid je, valjda, (pokušaj) uništenja naroda, što fizički, što kulturno, što ekonomski, što jezički

Exactly. Upravo stoga ne pije vodu čak ni ta svakako labava konstrukcija nekakvog lokalnog genocida, jerbo su žene i djeca oslobođeni. Da pokušavate da istrijebite neki narod, da li biste pustili žene i djecu? Me neither.

Tačno, ubistvo velikog broja muškaraca jeste zločin i to veliki, to svi znamo (mada razni dušebrižnici misle, odnosno imputiraju, da ne znamo), ali ostavljanje u životu žena i djece govori protiv namjere genocida. End of story.
Genetski četnik

Kastor

Ko će da plati troškove suđenja?  :evil:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

crippled_avenger

Nismo osuđeni. I to je nekako OK. A opet, Harvi, nekako je i tužno, zhar ne? Ipak smo se dosta ložili a sad ispade nije ni genocid.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Джон Рейнольдс

Ako ovo znači da nećemo da plaćamo neke odštete i koještarije, onda - dobro. Тенк год фор литл мирклс.

Međutim, kao stari pesimista, vidim u ovome jednu kurvinsku stvar. Provlačenje teze da je kod Srebrenice počinjen genocid kao apsolutne istine, to jest "pokrivanje" onih besmislenih haških presuda. Otpilike ovako - Srbija nije osuđena za genocid, ali se genocid u Srebrenici ipak dogodio. Sad mi treba da budemo radosni jer nam neće iz džepa izbiti milijarde koje ionako nemamo, te nećemo i zvanično postati Vajmarska Srbija, pa se nećemo ni buniti protiv očiglednog falsifikata. Sve u stilu - pusti, dobro je ovako, kako je moglo da bude.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

varvarin

Druže, ni to nije tako loše.
Malopre sam bio na forumu B 92. Dakle, tamo ih ima sasvim solidan broj koji suze rone i u glavu se biju zato što Srbija nije okrivljena, i osuđena.
(Ako sad napišem šta mislim, intervenisaće administrator...)

marlowe

Presuda je krajnje odmerena i pravicna.
1. U BiH nije pocinjen genocid.
2. Srebrenica i "unistenje i eliminacija" vojno sposobnih muskaraca jeste zlocin sa elementima genocida.
3. Srbija i Crna Gora nisu odgovorne za to.

Na nama je da se pobrinemo da pojedinci odgovorni za zlocine odu gde im je mesto a underlying poruka je: "nema para bez motike."
Cestitke dr Stojanovicu i dr Varadiju, kao i celom pravnom timu Srbije i Crne Gore.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Loengrin

Drugarica pokojna SRJ je dobila drugarsku kritiku (retroaktivno).
:P
Al' su se ovde drugovi advokati dobrano navatirali, što bre ne odoh u pravnike c,c,c.
:x  :x  :x
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Tex Murphy

QuoteMalopre sam bio na forumu B 92. Dakle, tamo ih ima sasvim solidan broj koji suze rone i u glavu se biju zato što Srbija nije okrivljena, i osuđena.

Link?
Genetski četnik

varvarin

Sa sajta B 92 - VESTI
Beogradska nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava ocenila je danas da je Srbija trebalo da bude osuđena za genocid u Srebrenici.
Dragan Popović, iz Inicijative mladih, rekao je za agenciju Beta "da je u šoku zbog presude", i dodao da "presuda nije u interesu ni Srbije ni žrtava".
"Vrlo sam iznenađen sadržajem presude, očekivao sam da Srbija bude osuđenja za genocid ili za saučesništvo u genocidu", kazao je Popović

Čanak užasnut
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je "ostao bez reči" na presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi Bosne i Hercegovine protiv SRJ za genocid.
"Neka krv i pepeo Bosne padnu na ruke svih onih koji su doneli ovakvu presudu", poručio je Čanak.

E... ajd da ne lajem, zbog administratora.

Tex Murphy

QuoteIpak smo se dosta ložili a sad ispade nije ni genocid.

Ja nemam pojma šta je ovo na kraju ispalo, a mislim da ni ovi što su donijeli presudu ne znaju. To mi izgleda otprilike kao
"Ovde apsolutno nema nikakvih elemenata da se osudite za genocid, ali vi ste oni zli Srbi što smo o vama slušali na vijestima, pa ste SIGURNO bar nešto grozno uradili, taman mi ne znali ŠTA je to bilo, pa zato moramo bar NEŠTO MALO da vam natovarimo."
Genetski četnik

Mixitron M. Storm

Quote from: "varvarin"tamo ih ima sasvim solidan broj koji suze rone i u glavu se biju zato što Srbija nije okrivljena, i osuđena.
(Ako sad napišem šta mislim, intervenisaće administrator...)

"Budale se ne sade, one same niču." ?

Po cenu da me proglasite za SPSovca, B92 i simpatizere njihovog lika i dela (koje se praktično svodi na to da smo mi krivi za sve narednih sedam kolena i da nas treba u logore) treba javno raščetvorivati na Terazijama, uz jeftino pivo i gricke.

2marlowe, apropo tačke 2. :

a) pustiš li ga, neće otići kući, poučen - sutra će ti doći opet, naoružan, još nadrkaniji, ali i oprezniji. Viteštvo je fasovalo davnih dana, u Francuskoj...

b) I know what they did last, er, that summer. Jesu ih pobili, ali nije to uopšte bila prosta 'ma da ih mi roknemo' odluka.

Kastor

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Po cenu da me proglasite za SPSovca, B92 i simpatizere njihovog lika i dela (koje se praktično svodi na to da smo mi krivi za sve narednih sedam kolena i da nas treba u logore) treba javno raščetvorivati na Terazijama, uz jeftino pivo i gricke.

Istina nije zanimljiva za medije, zato je bolje imati oba extrema.

Mixitron M. Storm

Da, ekipu ludaka koja će da viče da mi nemamo pojma i nismo krivi nizašta so leave us alone, i ekipu ludaka (predvođenu stranim plaćenicima :evil:) koja će da viče da smo krivi za sve so fuck us all - a naše (sveCko) društvo je dovoljno socinžinjeringvano da na osnovu toga lako odluči koji su sigurno u pravu.
K'o da je nekom do istine.

lilit

Istine?
Auh.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

QuoteČanak užasnut
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je "ostao bez reči" na presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi Bosne i Hercegovine protiv SRJ za genocid.
"Neka krv i pepeo Bosne padnu na ruke svih onih koji su doneli ovakvu presudu", poručio je Čanak.

Zašto me ovo ne iznenađuje? Već sam napisao (pa izbrisao) jedan post u kojem očekujem Čanka (a vjerovatno i Natašu Kandić i Sonju Biserko i ostale) kao gosta u subotu kod Senada Hadžifejzovića, e to se ne smije propustiti.
Genetski četnik

Tex Murphy

QuoteDragan Popović, iz Inicijative mladih, rekao je za agenciju Beta "da je u šoku zbog presude", i dodao da "presuda nije u interesu ni Srbije ni žrtava".

Ajme majko, današnja mladež u Srbiji  :x  :x  :x  :x  :x
Genetski četnik

Tex Murphy

varvarine, hvala za link, evo udahnuo sam duboko i spreman sam za čitanje  :lol:
Genetski četnik

Mixitron M. Storm

Quote from: "lilit_depp"
Istine?
Auh.

Si maj point?

Tu su oni koji su dobili pare da pričaju to što pričaju, tu su oni koji čekaju da osvete dedu koga su oni drugi zaklali pre 350000 godina (i oni koji čekaju da konačno zakolju i unuka, koji im se izvukao pre tih 350000 godina), tu su oni koji bi samo malo ubijali a da imaju opravdanje, tu su oni koji su snimili da oni u drugom selu imaju lepe frižidere, tu su oni koji pate od slavne nacionalne istorije, isfabrikovane ili ne, tu su i oni koje niko ništa nije pitao ali moraju da učestvuju, tu su oni kojima je od svega pukao film, dobro promešaj, i malo zaprži.

Ali krajnju istinu je rekao drug Staljin: jedna smrt je tragedija, milion njih je statistika. Amin.

Kastor

Quote from: "Mixitron M. Storm"Ali krajnju istinu je rekao drug Staljin: jedna smrt je tragedija, milion njih je statistika. Amin.

Amin.

David

Potpuno krivo postavljena optuznica:
Srbija nije trebala biti tuzena za genocid (ono masovno ubijanje u Srebrenici jeste primjer genocida, ali org. od strane vrhuske bos. Srba; Milosevic je tada bio u sukobu sa njima, ali 'logisticka podrska'/informacije&'savjeti', koja je, vjerujem, tada bila davana, ne moze se nazvati 'organiziranjem'), Srbija je trebala biti tuzena za agresiju na BiH, sto bi bilo lako dokazivo!
Isto bi se trebalo uraditi u slucaju Hrvatske, i njene agresije na BiH!

Znaci, corak za bilo koju satisfakciju, bar moralnu, zrtvama rata u BiH (svih nacija, da se razumijemo).
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

BladeRunner

David
QuoteSrbija je trebala biti tuzena za agresiju na BiH, sto bi bilo lako dokazivo!
Isto bi se trebalo uraditi u slucaju Hrvatske, i njene agresije na BiH!

Iz ovih recenica slijedi da u svom razmisljanju postavljas znak jednakosti izmedju AVNOJ-evskih i medjunarodno priznatih granica. Kako onda objasnjavas problem Kosova i ko tu koga treba da tuzi? Hvala i pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Demo(n)lisher

Cinjenica je da je Srbija jedina zemlja u svetu koja je vecinu vojnog kompleksa :evil:, vrh obavestajne sluzbe (sto je kod drugih zemalja nedopustivo) izrucila Hagu, bez mogucnosti sudjenja u sopstvenoj zemlji, zbog zlocina kojih su ucinjeni ili na maticnom tlu ili na nekoj drugoj teritoriji.
Tako docekasmo tragican kraj diktatora Slobe, Voju koji polako ali sigurno :evil: truli u celiji, dok u susednoj Hrvatskoj Ante Gotovina doceka prirodnu smrt bez sudjenja.
Zar je moguce da narod brzinom svetlosti zaboravlja neke stvari?
Slucaji Dinko Sakic, Andrija Artukovic, treba vise?
Ljudi koji su svoje prljave usluge obavljali za truli zapad, i normalno kao nagrada povratak u rodnu grudu bez ikakve optuzbe.
Zna se veoma dobro za Nadu Sakic (Nada Tanic Luburic) koja je cinila strahote po Gradiski (cini mi se). Posle svega toga mirno seta ulicama Zagreba.
E pa, sta da kazem, takva je pravda (spora, ali dostizna na kraju).
                                                 ....... and justice for all.
I`m a self - improved evil baby.

Mixitron M. Storm

Takvom logikom bi se došlo ili do "svi su krivi za sve, pa nikom ništa" (a u svakom internom/građanskom ratu to pre ili kasnije postane aksiom) ili do beskrajnog natezanja oko toga "ko je poč'o rat, al' stvarno", i ko je šta uradio kao reakciju na nešto što je neko drugi uradio, što ne bi vodilo ničemu.

Znaš, ja tako od međunarodnog suda mogu da zahtevam odštetu od BiH jer su izvršili agresiju na našu teritoriju minobacačima u dva navrata, pri čemu je poginula majka jednog našeg dobrog prijatelja, što mi je nanelo znatan duševni bol... i odštetu za isto to (i veleizdaju) od onih idiota sa RTS koji su posle prvog napada na dnevniku rekli: "Hahaha, ti idioti su pogodili šumu 2km levo i 4km gore od centra, ne umeju ni da podese minobacač a ratuju već mesecima..."

edit - odnosi se na Davidov post