• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Može l' biti gluplja?

Started by Paramecijum, 12-05-2007, 14:59:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Gudeja

"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Stipan

Stvarno D. od tebe me ne ništa ne čudi (ovo nije ništa negativno), ali povući i nesretnu Gudeju u tvoje obračune - e to je već zlo.
Što se tiče minića i dekoltea - ja sam do nedavno bio poslodavac i moji zaposleni su me stalno napadali da dvema devojkama koje sam zaposlio baš zbog izazovnosti dajem odgovornije poslove i veću platu - što znači da tvoja priča nije univerzalna.  
Što se tiče izmene teme - udaraš u zid tvrdoglavosti koji nema veze ni sa šovinizmom ni sa feminizmom. Oni su zamislili ovakvu temu i Oni će je takvom održati šta god hoće ova siledžika - za postizanje takvog cilja ti ne treba inteligencija nego lukavstvo.

Alex

Nikad mi nije bilo jasno zašto bi neku ženu uvredio ili uopšte doticao stav da su žene manje inteligentne od muškaraca (ako se ne slažu sa njim, to jest)? Ili obrnuto.

Kad pričamo o inteligenciji neke grupacije baratamo sa pojmom proseče inteligencije, a podsetimo se na trenutak lekcije iz matematike - prosečnu inteligenciju dobijamo kad saberemo vrednosti svih jedinki grupe, pa zbir podelimo sa brojem članova iste.

Dakle totalno nebitno na pojedinačnom nivou. Pametna žena će uvek biti pametnija od glupog muškarca, odnosno pametnija od manje pametnog.

Da meni neko kaže da su ljudi u mojoj zgradi prosečno manje inteligentni od ljudi u susednoj, ne bi me se doticalo ni najmanje, bez obzira što sam ponosni stanar svoje.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 19-03-2011, 21:27:47
Oni su zamislili ovakvu temu i Oni će je takvom održati

Они? They? Древни? :) :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Gudeja

Stipane lepo te molim da odjebeš...inače će biti zlo.
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Stipan

Hmmm... U pravu si, sudeću po ovom "odjebeš"...
Odoh ja - izvini ako sam te nečim povredio.

Josephine

Quote from: Alex on 19-03-2011, 21:31:43
Nikad mi nije bilo jasno zašto bi neku ženu uvredio ili uopšte doticao stav da su žene manje inteligentne od muškaraca (ako se ne slažu sa njim, to jest)? Ili obrnuto.

Zato što taj stav univerzalno utiče na snižavanje kvaliteta života žena.

Stipane...

Alex

Da se promeni naziv teme. I ona sa ne-hororima, kad već menjamo...
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Stipan

Ma da, Stipane, Stipane...
Na kraju ću da najebem, vidim ja.

Josephine

Tebi je, naravno, jasno da si stavom da Gudeju "uvlačim u nešto"  nju uvredio?

Nije ti palo na pamet da i njoj smeta što i meni?

Alex

Quote from: D. on 19-03-2011, 21:35:11
Quote from: Alex on 19-03-2011, 21:31:43

Zato što taj stav univerzalno utiče na snižavanje kvaliteta života žena.

Stipane...

Ne, ja sam Alex.

Ali ne možeš zamerati ljudima, ako iz životnog iskustva steknu takav utisak i misle tako. Ne slažem se uvek sa teorijama Johna Raynoldsa, ali ako ljudi ne smeju da kažu svoje pravo mišljenje, nego moraju da javno lažu da ne misle tako, a misle, onda to jeste teror, političke korektnosti ili čega već.

scallop

Za promenu je nadležan - Paramecijum. Ako je još na ovom forumu. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

A koji je tvoj utisak, Alex (i obraćala sam se Stipanu, pazi na času)? I da li je tvoj, ili je plod opšte predrasude?

Alex

Quote from: D. on 19-03-2011, 21:41:39

A koji je tvoj utisak, Alex (i obraćala sam se Stipanu, pazi na času)? I da li je tvoj, ili je plod opšte predrasude?

Nemam predrasude, samo logiku i analitiku.

Jedini izuzetak bila je treća i četvrta godina srednje škole. Bio sam matematički smer, u odeljenju 30-ak nas, pola - pola. Svi su bili manje-više natprosečno inteligentni (po mojoj proceni), a devojke su bile inteligentnije (i opšte obrazovanije) od muškaraca (po mojoj proceni).

U pretškolskom uzrastu, od 1-4 osnovne, od 5-8 osnovne, 1-2 srednje, fakultet, posao, okruženje van posla - prijatelji, porodica, poznanici i dr - prednost dajem muškarcima (po mojoj proceni).

Da ne ubacujem ljude iz javnog života i istorije u priču. Eto, najiskrenije - po mojoj proceni.

Inače, najgluplji čovek koga poznajem je muškarac.

Josephine

A evo ključnog pitanja: zašto bi uopšte, ikada, analitikom i logikom, merio čija je inteligencija veća i davao prednosti jednom polu?

Mims

Quote from: Fata Životinjka on 19-03-2011, 20:05:13
o Bože me sačuvaj, ti si sama zapela o tome ko je pametniji i racionalniji, time se UOPŠTE NE BAVI OVA TEMA

Mogu žene biti i pametnije od muškaraca, možda su one napisala sva remek djela ovog svijeta, bile najbolji matematičari, fizičari itd, ma filozofi svi redom su u stvari bile žene, super, TO NEMA NIKAKVE VEZE SA OVOM TEMOM

AKo neko želi da otvori topik ''Jel ovaj filozof mogao biti gluplji'', gdje će se skupljati debilizmi natprosječno inteligentnih muškaraca, ne znam stvarno da li bi trebao neko PAMETAN da reaguje na to.

Ne možeš da dobiješ i FER ODNOS I POŠTOVANJE; JEDNO DRUGO ISKLJUČUJE.

Ne mogu ja da tretiram svaku budalu s poštovanjem, ako sam fer reći ću mu da je budala, kao što tebi kažem da sve ovo očigledno baš najbolje ne shvataš, sasvim sa fer u toj priči, ali ti miješaš fer sa poštovanjem. Žene su se najviše poštovale kad su ćutale, kuvale, prale i širile noge, tad su ih muškarci najviše poštovali.

ŽENE SE NAJVIŠE POŠTUJU U SAUDIJSKOJ ARABIJI.

A svakome kome smeta ova tema u stvari SMETA FER TRETMAN.

Ako započnem topik Može l' biti gluplji, mislim da će ovo dobro ilustrovati da ne može, jbga.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Alex

Quote from: D. on 19-03-2011, 22:00:35
A evo ključnog pitanja: zašto bi uopšte, ikada, analitikom i logikom, merio čija je inteligencija veća i davao prednosti jednom polu?

Nemam pojma.

Možda žene izazovu tu priču, kad traže da budu zastupljene u parlamentu u dovoljnom broju, samo zato što su žene, bez obzira što ih nisu adekvatno glasali, ili da imaju iste plate (u proseku!!) samo zato što su žene itd.

Джон Рейнольдс

Suština diktature političke korektnosti je ograničavanje rečnika. O tome je pisao još Orvel, kao i o razlozima za to. Zbog toga ovde na delu i imamo political correctness gone too far situaciju u malom - bukvalno su svi aspekti tu, sve do histerisanja oko sitnica.

Kao što je već bilo reči, OVA TEMA NIJE O INTELIGENCIJI, ova tema je o nekoj gluposti nekakve pevaljke koja se posle pretvorila u gomilanje sličnih gluposti. Ergo, ma šta D. ovde pisala, ona nema nameru da povredi, te je njen argument "neću JA (ah, to ja!) da gledam temu svaki put kad otvorim forum" jednak mom (nepostojećem, ali zamislimo ga) komentaru da se ukine deo o stripovima i video igrama jer to mene smara i, iskren da budem, smatram često ispraznim sadržajem. U pitanju je LIČNI DOŽIVLJAJ koji ne deli ogromna većina na forumu. D. je majstor skretanja pažnje na sebe i samohvalisanja (ja sam drska, snažna, jezičava, evo u avatarima svoje fotografije kombinujem s nacrtanim i izmaštanim ženama s oružjem), ali ova "molba" je zaista van svake pameti.

Vidim da je pre dve stranice citirala moju poruku, kao - odatle je počelo. Na stranu što to nije bio prvi komentar; hteo sam da se našalim na ovu temu, čak sam usred svih klipova o ženama s oružjem (kao iz D-inih avatara, s tim da nisu u pitanju crteži ili glumice) okačio nekog debeljka + očigledno ciničan komentar na muškarčine. Al' jok, jbg, Džoni nije po PS-u i PC-ju, kakve su to sad šale o seckanju mezetluka i tome slično? Možda i nisu šale? Sumnjiv si ti, Džoni!

Meni je zanimljivo da vidim da je prava histerija zapravo krenula od klipa koji je okačila jedna žena, Ella (inače, veoma staložena i zanimljiva pojava, go figure). Ella je na dve stranice, od dve borkinje za promene, dobila ružne komentare. Go figure.

I još nešto, borkinje. Moram da vam ponovim. Zamolile ste jednom. Ne moli se u nedogled, već jednom ili najviše dvaput. Više od toga može da se nazove - kukumavčenje, smaranje, pritisak ili trolovanje. Bude li ime teme nekim čudom zaista promenjeno, istog trenutka ću otvoriti neku oštrijeg naziva od ovog. Ne zato što me zanima lupetanje glupača sa estrade; retko se time bavim i sve ređe, već zato što ne podnosim isterivanje ličnih fiks-ideja (pogotovo PC) kukumavčenjem, smaranjem, pritiscima i/ili trolovanjem. Pogotovo pod plaštom tobožnje ugroženosti i povredljivosti. Pogotovo jer to i NIJE BILA TEMA, već je LIČNO UČITAVANJE. Što reče neko, niko od nas ovde ne smatra žene glupljima.

I da... Ako nešto mrzim, to su lična prepucavanja po forumima. ZS je, valja, nešto drugo. Nemam želju da se na ovu temu (pardon, ne temu nego oftopik) više javljam. Što ne znači da nemam šta da kažem, nego je prosto gubljenje vremena.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Quote from: Alex on 19-03-2011, 21:40:12
Ali ne možeš zamerati ljudima, ako iz životnog iskustva steknu takav utisak i misle tako. Ne slažem se uvek sa teorijama Johna Raynoldsa, ali ako ljudi ne smeju da kažu svoje pravo mišljenje, nego moraju da javno lažu da ne misle tako, a misle, onda to jeste teror, političke korektnosti ili čega već.

A koja je to moja teorija ovde problematična? Da postoji teror političke korektnosti? Pa, postoji, ali ovo nije tema o tome. Nigde nisam spominjao da su žene gluplje, to je lako proveriti.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

@Alex

To prosto nije istina, i to je ultimativno loša (hajde da ne koristimo izraze šovinizam i feminizam) izjava. Žene su uvek krive. I kada su silovane, žene su krive, jel da? Pa, izazvale su silovatelje, zar ne?

Meho je bio na tragu kada je govorio o sistematskoj diskriminaciji. Žene se vaspitavaju da budu glupe, da nemaju dubljih društvenih aspiracija, od njih se očekuje da budu majke i supruge, govori im se da su glupe za nauku, tretiraju ih kao objekte. Neke žene ne znaju za bolje, neke ne vide kako bi mogle da poboljšaju svoj položaj, neke prihvataju činjenicu da moraju da rade više za manje para.

Zato hoću da se promeni ime teme. Eto, na primer, neću da ovde dođe neka devojčica, susretne se sa ovom temom, i pomisli kako je sasvim normalno da je smatraju glupom.

Quote from: Mims on 19-03-2011, 22:05:35
Quote from: Gudeja on 19-03-2011, 21:27:15
Quote from: D. on 19-03-2011, 21:02:53
Quote from: Gudeja on 19-03-2011, 20:36:34
Quote from: D. on 19-03-2011, 20:21:17
Molim za izmenu imena teme.

Josephine

Džone, tvoj post liči na histerisanje o kom govoriš, zato neću da odgovaram.

Neka bude da skrećem pažnju na sebe i da se samohvališem (kada mi lepiš etikete ja moram da ti se objasnim, ali vidim da je to zaludan posao).

Nisam borkinja, i ne imputiraj mi kategorije (koje su, inače, vrlo ograničene u tvojoj glavi).

Ako ne možeš da me shvatiš - ok. Ali nemoj da me vređaš tim neshvatanjem.

Uostalom, zašto se obraćaš samo meni? Ima ovde još ljudi kojima naziv teme smeta.

Albedo 0

Quote from: Mims on 19-03-2011, 22:07:03

Ako započnem topik Može l' biti gluplji, mislim da će ovo dobro ilustrovati da ne može, jbga.

Ako će to da vas UKLONI s ovog topika nabaciću ja još po koji post.

Samo prekinite da trolujete, ili da nam se D ispovjeda iz dubine duše.

Ona jadnica povrijeđena polnim ograničenjem teme, još je kao niko ne shvata, alo bre...

al ovo mi je genijalno, jezik je superiorna stvar, glupača još nekako može da se provuče ali ženski rod za invalida, bogalja, prosjaka, degenerika...

Još se nije našla dežurna Majka Tereza da ispravi to.

Ova čitava priča mi se gadi, da je sad ne vezujem i za konkretnu osobu... super, ne shvatamo te, ajd sad ŠETAJ, ne sramoti se više.

Gudeja

Džon ne želi da shvati... i nije jedini. Ehh...izgleda da nema nijednog feministe među muškarcima na forumu.  :(

Джон Рейнольдс

D, ja sam za tebe psiho-terapija. Nije ovo prvi put da insinutiraš da nisam baš najoštriji nožić u ovoj fiočici, pa neka ti bude. Dozvoljavam mogućnost da mi je IQ niži od tvog i iskreno me zabole.

Ali.

Ti si ta koja je u više navrata, i pre ovoga, iznosila svoje predrasude o muškom polu. Šovinizam ti nije stran ni u političkim raspravama, videli smo na oftopiku o Vojvodini. Zbog toga se obraćam tebi i ne pravi se blesava. Ti si pokrenula ovu raspravu i ti si ta koja je spušta na sve niže nivoe podbadanjem, insinuacijama i smaranjem. Sve je to lako proveriti. Kome nije dosadno da čita gluposti, naravno.

A što se histeričnosti tiče... Pa, recimo da ćemo ostaviti čitaocima da sami donesu zaključke.

I još nešto, borkinje. Moram da vam ponovim. Zamolile ste jednom. Ne moli se u nedogled, već jednom ili najviše dvaput. Više od toga može da se nazove - kukumavčenje, smaranje, pritisak ili trolovanje.

#Τζούτσε

Albedo 0

Quote from: Gudeja on 19-03-2011, 22:31:48izgleda da nema nijednog feministe među muškarcima na forumu.  :(

Što se vas dvije tiče ja sam Simon de Bovoar.

Savajat Erp

Ево, и ја сам за промену назива топика. Шта ћу, не могу дуго да поднесем звоцање...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Ne zovi me borkinjom.

Nisam insinuirala ništa u vezi sa tvojom pameću. Ne imputiraj mi ni to tako pokvareno. Ili si toliko iskompleksiran?

Moje "feminističke" reakcije uvek su bile reakcija/zezanje na šovinizam. A i napisala sam u radionici:
Ne verujem u emotivne i intelektualne razlike između muškaraca i žena. Samo se pravim da verujem.

Quote from: D. on 19-03-2011, 22:29:27
Quote from: Mims on 19-03-2011, 22:05:35
Quote from: Gudeja on 19-03-2011, 21:27:15
Quote from: D. on 19-03-2011, 21:02:53
Quote from: Gudeja on 19-03-2011, 20:36:34
Quote from: D. on 19-03-2011, 20:21:17
Molim za izmenu imena teme.

Mims

MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Opet o zenama (Zezalice 2), Ženski šovinistički trenutak, Mislio sam da su tipovi plitki ali..., želite li se otarasiti žene, devojke?, Sve isfrustrirane devojke sa ZS mogu da odahnu!, Njezin zivot je sexy magazin, Te noći smo se potukli zbog nje, "Nisam ja tvoja seksi robot", Borina Koštana 50 godina kasnije pre 68 godina, Muškarci su gluplji nakon priče sa ženom, Žene provedu 16 meseci života plačući, Ženski rečnik, Žene čuvaju tajnu 47 sati, zene, budite lepe... i pametne..., Seoske žene - neiskorišćeni potencijal!, Kad je žena kurva? by Vedrana Rudan, Srpkinje najlepše žene po izboru svetskih rasista, Žene vozači - snimci nadzornih kamera po parkinzima i garažama, Samo da je žensko i da na dve noge hoda, Dokazano - žene su pametnije od muškaraca!? PRC!!!, Ženske grudi / dojke / dude / sike, Može l' biti gluplja?

Nije baš statistički najpreciznije, ali evo preseka tema o ženama na ovom podforumu.
sheep happens.

Melkor

Quote from: Gudeja on 19-03-2011, 22:31:48
Džon ne želi da shvati... i nije jedini. Ehh...izgleda da nema nijednog feministe među muškarcima na forumu.  :(

A ovo je jedan niskopojasni poziv u boj i svrstavanja ispod barjaka. Ako niste sa nama, protiv nas ste. Da postoji muskarac feminista ne verujem da bi osetio potrebu da se ovako dokazuje.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Stipan

Quote from: D. on 19-03-2011, 21:39:30
Nije ti palo na pamet da i njoj smeta što i meni?
Ma izvinio sam se Gudeji - i to iskreno (valjda je to tako prihvatila).
Prekasno sam shvatio koliko je strasti u temi koju smatram odmeravanjem tvrdoglavosti.
Niti mi je jasno zašto si ti (pa,eto, i Gudeja) toliko zapela da se menja tema, niti mi je jasno odakle toliki otpor toj zamisli.
Je li to nešto civilizacijski? Ili opet samo nešto sasvim po naški?

Josephine

Quote from: Melkor on 19-03-2011, 22:38:27
Džon ne želi da shvati... i nije jedini. Ehh...izgleda da nema nijednog feministe među muškarcima na forumu.  :(

A ovo je jedan niskopojasni poziv u boj i svrstavanja ispod barjaka. Ako niste sa nama, protiv nas ste. Da postoji muskarac feminista ne verujem da bi osetio potrebu da se ovako dokazuje.

Nije tako, Melkore. Ona je samo konstatovala da nema feminista. Tu je tačka, veruj mi. Uostalom, zašto se feminista ne bi "ovako dokazivao"? Pa ovde je izrečeno toliko ružnih stvari o ženama. Ti si sjajna tačka, da.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 19-03-2011, 22:35:18
Nisam insinuirala ništa u vezi sa tvojom pameću.

Ah, pa da. Upotreba izraza "ne shvataš", "ograničene u glavi", "zaludan posao da objašnjavam" nisu insinuacije o mojoj pameti. Najbolje je da ostavimo čitaocima da procene.

#Τζούτσε

Mims

Quote from: Melkor on 19-03-2011, 22:38:27
Džon ne želi da shvati... i nije jedini. Ehh...izgleda da nema nijednog feministe među muškarcima na forumu.  :(

Melkor i Meho su shvatili. Evo dva piveta za njih  xcheers
sheep happens.

Josephine

Mims:  xjap

Džone, samo sam konstatovala da ne shvataš. Ne preteruj.

Josephine

Quote from: Mims on 19-03-2011, 22:37:11

Opet o zenama (Zezalice 2), Ženski šovinistički trenutak, Mislio sam da su tipovi plitki ali..., želite li se otarasiti žene, devojke?, Sve isfrustrirane devojke sa ZS mogu da odahnu!, Njezin zivot je sexy magazin, Te noći smo se potukli zbog nje, "Nisam ja tvoja seksi robot", Borina Koštana 50 godina kasnije pre 68 godina, Muškarci su gluplji nakon priče sa ženom, Žene provedu 16 meseci života plačući, Ženski rečnik, Žene čuvaju tajnu 47 sati, zene, budite lepe... i pametne..., Seoske žene - neiskorišćeni potencijal!, Kad je žena kurva? by Vedrana Rudan, Srpkinje najlepše žene po izboru svetskih rasista, Žene vozači - snimci nadzornih kamera po parkinzima i garažama, Samo da je žensko i da na dve noge hoda, Dokazano - žene su pametnije od muškaraca!? PRC!!!, Ženske grudi / dojke / dude / sike, Može l' biti gluplja?

Nije baš statistički najpreciznije, ali evo preseka tema o ženama na ovom podforumu.

I još jednom, Mims:  xjap

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 19-03-2011, 22:40:14
Pa ovde je izrečeno toliko ružnih stvari o ženama.

Kojih ružnih stvari? Ko ih je izrekao i gde? I ko je sve bio pokretač tih topika ružnih imena?

#Τζούτσε

Albedo 0

Od ovog silnog naleta priče o feminizmu samo ću reći jedno: Dajem glavu ako je ijedna od vas pročitala išta od ključnih feminista poput Bovoarove ili Džudit Batler. Glavu na panju dajem, odmah.

Josephine

Priočitala sam ja. A znam mnogo i o diskiminaciji muškaraca. Sad možeš da daš glavu na panj u sopstvenoj sobi (to si čitao, ne?).

Albedo 0

Quote from: John Reynolds on 19-03-2011, 22:45:32

Kojih ružnih stvari? Ko ih je izrekao i gde? I ko je sve bio pokretač tih topika ružnih imena?

to se i ja pitam

Quote from: D. on 19-03-2011, 22:43:14
Quote from: Mims on 19-03-2011, 22:37:11

I još jednom, Mims:  xjap

I još jednom, javi kad izađeš iz SEDAMDESETIH godina prošlog vijeka, postmoderna je mrtva, prvi talas vulgarnog feminizma je prevaziđen, ušli smo u eru CINIČNOG UMA (Sloterdijk rings a bell? No, really? So sad), a u toj eri ti naslovi nikako ne mogu biti ono za šta ih ti i tvoja kompanjonka POTURATE ovdje.

Ali nije ni čudo, pa ti si LUPILA da postoji tako nešto kao što su univerzalne vrijednosti, dakle ti nisi prevazišla neke konstrukcije od prije PRVOG svjetskog rata, a kamoli da znaš ko je Sloterdijk, šta je cinični um, kako danas funkcioniše ideološka hegemonija i šta je post-post-moderna.

Mims

Zoone, opet preporučuješ literaturu. Znam te s jednog bloga, čak je i slična tema bila u pitanju. Nemoguće da do sada nisi obezglavljen?
sheep happens.

Josephine

O, da, svaki njegov post ovde je ružan i bezobrazan. Obezglavljen je on, o da... I krije se iza literature.

Ovde nema vulgarnog feminizma. Samo jedna skromna molba. 

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Josephine

Albedo 0

Zašto bih ja bio obezglavljen kad ja jedini imam dokaz da sam čitao feminističke autore i pri tom ih podržavao.

Dokaz: http://camerapolitica.blogspot.com/2010/09/maska-drugog-ili-o-monstrumima.html

Ja samo tvrdim da vas dvije rospije nemate veze sa inteligentnim feminizmom.

Kao što rekoh, Sloterdijk, cinični um, na čitanje.

Alex

Quote from: D. on 19-03-2011, 22:13:07
@Alex

Meho je bio na tragu kada je govorio o sistematskoj diskriminaciji. Žene se vaspitavaju da budu glupe, da nemaju dubljih društvenih aspiracija, od njih se očekuje da budu majke i supruge, govori im se da su glupe za nauku, tretiraju ih kao objekte. Neke žene ne znaju za bolje, neke ne vide kako bi mogle da poboljšaju svoj položaj, neke prihvataju činjenicu da moraju da rade više za manje para.

Suštinski se ne slažemo, jer su moja zapažanja sasvim suprotna. Kod nas se žene već dugo vremena vaspitavaju da su ravnopravne, da mogu da postignu sve što i muškarci, da vredno uče i rade, da će im se to isplatiti, da mogu da budu nezavisne, da imaju svoje parče hleba itd.

Na žalost, takvo ispravno kućno vaspitanje mladim ženskim generacijama "na jedno uvo ulazi, na drugo izlazi". One se odlučuju za lakši put - put "sponzoruša", ne rade na sebi na duhovnom planu, sve bacaju na fizički izgled i nalažanje bogatih ili bar dobrostojećih "sponzora", koji će im obezbediti lagodan život, luksuz i ne-rad. Njih vaspitavaju mediji i žene-uzori sa tih medija koje su preko fizičkog izgleda došle do lagodnog života.

Žene unazađuju same sebe.

A to što se od njih očekuje da budu majke, valjda je normalno. Ako i to prestane, onda je kraj.