• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Lord Kufer

Srbija treba da manifestuje svoju SERVILNOST? Jel to rekao, a ne da se drči...

varvarin

Srbija manifestuje svoju servilnost... prema Kini, za šaku evra.
To je rekao.

pokojni Steva

Niži svinjarski lifer referent rules. Ok!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Meho Krljic

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 08-12-2010, 16:38:56
Kako to Kinezi čudno definišu? Veruješ da Ameri il Evropljani definišu nešto bolje i iskrenije? Ajd nek prvo vrate pokradene pare. Dobio bi novi 'Krstaše' kolko sutra. Banda razularenih NormanoRomana...

Pa ta ekonomska "sloboda" koju imaju je očigledno na štetu nekih drugih sloboda...

pokojni Steva

Tipa da još uvek ne poseduju slobodu izbora kandidata Nobelove nagrade za mir?

Lord Kufer

Šta će im sloboda kad imaju prava i pravila?

Meho Krljic

Pa, mislim građanske slobode koje se danas smatraju univerzalnim..

Джон Рейнольдс

Quote from: varvarin on 08-12-2010, 16:44:30
Srbija manifestuje svoju servilnost... prema Kini, za šaku evra.
To je rekao.

Što je mudro, naravno. Ne vidim da je iko kukumavčio zbog bedne servilnosti prema EU. Javlja mi se da će flekavi na naredne izbore da izleti s krilaticom - i Kina i EU, pošto su Francuzi lepo rekli, a Vikiliks nam preneo, da nema EU dok ne priznamo Kosovo. Doduše, Švabe lepo rekoše da nema od EU ništa, ergo - priznali mi Kosovo ili ne, isto nam se 'vata.

Mac je već izneo računicu što se tiče odlaska na ceremoniju dodele najbesmislenije nagrade na svetu, one koju je prošle godine ni kriv ni dužan dobio prezident Imperije Zla, Barak Obama. Ljudima stvarno sve treba crtati.

I da... Živele tekovine pobede uređene države nad haosom tokom incidenta na Tjenanmenu!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plottz

Ma zabole sve njih za nas,kinezima su beše srušili ambasadu u Beogradu zbog...
subota 14

Lord Kufer

Najviše mi se sviđa ovo pravo na život. Kad umreš, samo se pozoveš na pravo na život i oma te resureknu ;)

Джон Рейнольдс

QuoteAmbasador Kine u Srbiji Vei Jinghua izavio je danas da Kina ceni odluku Srbije da njen predstavnik ne učestvuje na dodeli Nobelove nagrade kineskom disidentu Liju Sjaobou u petak u Oslu.

Kad je reč o strateškom partnerstvu dve zemlje i o interesima, Srbija i Kina imaju razumevanje jedna prema drugoj, rekao je ambasador na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle potpisivanja ugovora za realizaciju prve faze projekta Termoelektrane "Kostolac B".

Vei je podsetio da zvanični Peking poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. "Ova dodela Nobelovih nagrada kineskom disidentu nema veze s mirom i ljudskim pravima", rekao je Vei.

Sad Lupljavina može da napiše sedam-osam šlafni besmislica, ali ostaje činjenica da zbog gluposti ne treba trpati prste u oči ekonomskoj velesili poput Kine.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

Quote from: John Reynolds on 08-12-2010, 17:20:16...što se tiče odlaska na ceremoniju dodele najbesmislenije nagrade na svetu...

No dobro, Nobelova nagrada za mir često ima diskutabilne laureate, sve je to politika itd. ali i dalje je tu negde i ideja o miru na Zemlji. Zbog te ideje treba poštovati i nagradu, i treba ići tamo i pokazati da poštuješ ideju, bez obzira na dobitnika. Kad god možeš, to jest.

Plottz

Mac ideja je ok ali zloupotreba Alfredove ideje nije uopće ok,dapače i dagušče i daprase...
subota 14

Lord Kufer

Podseća me na ono iz SW, Ovaj rat će doneti konačni mir  :evil: :twisted: :roll: xrofl xuss

mac

To bi onda značilo da je odavno trebalo da prestanemo da šaljemo ljude u Oslo. I ne samo mi, nego pola planete. To se ne dešava, i većina uglavnom ide. I mi ćemo ići dogodine. Tako da je bolje da se ne širimo na pogrešnu stranu.

džin tonik

zar srbi nisu 14. kinesko pleme, izgubljeno?

angel011

Ne znaju ni sami šta su, ni šta pokušavaju da postignu, ni kako...
We're all mad here.

Svevid

Quote from: Meho Krljic on 08-12-2010, 16:50:20
Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 08-12-2010, 16:38:56
Kako to Kinezi čudno definišu? Veruješ da Ameri il Evropljani definišu nešto bolje i iskrenije? Ajd nek prvo vrate pokradene pare. Dobio bi novi 'Krstaše' kolko sutra. Banda razularenih NormanoRomana...

Pa ta ekonomska "sloboda" koju imaju je očigledno na štetu nekih drugih sloboda...

Не постоји апсолутна слобода. Будући да постају најјачи играчи на економској и војној сцени - исплати се. Свако ти узме део слободе. Питање је само да ли зна да је уновчи. Кинези знају.
Не волим југословене.

Meho Krljic

Ali koji Kinezi??? Oni imaju siromašnih i bolesnih više nego mi.

Lord Kufer

Kinezi su najebali samo tako. To je puka sirotinja i društvo pogođeno velikim raslojavanjem koje neće dobro da se završi.

scallop

Quote from: Lord Kufer on 08-12-2010, 19:20:27
Kinezi su najebali samo tako. To je puka sirotinja i društvo pogođeno velikim raslojavanjem koje neće dobro da se završi.

Zato im trebaju disidenti. I mi smo najebali, ali mi ni disidente nemamo. Ko bi znao protiv čega bi trebalo da se bori pošten disident u Srbiji, pa da ga zapaze preko WikiLeaks-a i uapse na Novom Kineskom mostu na Dunavu, pri prelasku u Slobodnu Vojvodinu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Lord Kufer

Njima trebaju otvorene granice, kao što je Tito znao, da puste sirotinju raju da radi u Srednjoj Aziji i na Balkanu, i da donesu devize nazad i prave svoje glupe kućerine i piramide na grobljima...

džin tonik

u srednju aziju, da, ali na balkan? sta ako se vrate i umjesto da donesu devize pocnu vikati 'ovo je srbija!'?

Lord Kufer

Ako budu vikali na kineskom, niko ih neće razumeti ;)

džin tonik

'ovo je svlbija!'
zvuci ko seselj...

varvarin

Ako ima jos neko da veruje srpskom ministru odbrane, da je NATO fina organizacija, koja vise nece protiv Rusije, i da je Srbiji tu mesto:

http://www.politika.rs/rubrike/wikileaks/Pomeranje-gvozdene-zavese.lt.html

Wikileaks specijal
Pomeranje ,,gvozdene zavese"
Otkriće da su i pribaltičke države ,,pokrivene" američkim odbrambenim kišobranom moglo bi da ugrozi ,,resetovanje" odnosa SAD i Rusije

Autor Novica Kocić
Zapadna vojna alijansa je spremna da u najkraćem mogućem roku protiv Rusije pošalje devet divizija iz SAD, Velike Britanije, Nemačke i Poljske. Istovremeno, nemačke luke, kao i one na severu Poljske, moraju da budu spremne da prihvate jedinice mornaričke pešadije, kao i američke i britanske borbene brodove.
Tako, između ostalog, stoji u dokumentu koji je zahvaljujući ekipi ,,Vikiliksa" izašao na videlo...

Plan je proširen i obuhvata i zaštitu baltičkih zemalja, Estonije, Letonije i Litvanije. ,,Gvozdena zavesa" nije uklonjena, samo je malo pomerena.

Kako je preneo ,,Gardijan", odluku o razradi plana mogućeg reagovanja na rusku agresiju u Evropi doneta je na insistiranje Vašingtona i Berlina čime je ,,stavljena tačka na višegodišnje sporove na Zapadu, a koji se tiču, pre svega, odnosa prema Rusiji Vladimira Putina".

Razrada planova ,,odbrane od ruske agresije" ubrzana je u vreme kada je na čelo Rusije došao Dmitrij Medvedev. To znači da nije važno ko je pravi gazda u Rusiji. Važno je da u zapadnim prestonicama i dalje misle da po njih ta zemlja predstavlja – stalnu pretnju...

...

varvarin

Upravo čujem na glavnom TV Dnevniku državne TV (19.30), da "... neki diplomati vrše pritisak na Beograd, da pošalje delegaciju u Oslo, na dodelu Nobelove nagrade" (!!!!!!)

xsex

džin tonik

a ponosni beograd nece pa nece...

pokojni Steva

Nema to veze sa ponosom već sa zvečećom valutom.

džin tonik

varvarine reagiraj!

pokojni Steva

Tog ko ima problema sa zvečećom valutom upitao bih šta je lepo danas krkao.

džin tonik

varvarine reagiraj!

mac

Quote from: Josipovitch Broznjev on 08-12-2010, 20:19:50
'ovo je svlbija!'
zvuci ko seselj...

Japanci su ti koji mešaju L i R. Kinezi nemaju taj problem.

džin tonik

imao sam jednog profesora kineza, predavao je na mjesavini njemackog i engleskog. 'ahtuuuuung! aufpaseeeeeen! gruebler count zero! šajze! šajze!'

pitam ga jednom zasto ne uruse kineski zid, kako li ga prelaze, sta ce im. kaze on: ne smeta, sad imamo helikoptere!

Mark

Quote from: Meho Krljic on 08-12-2010, 17:14:52
Pa, mislim građanske slobode koje se danas smatraju univerzalnim..

Meni se cini da kada bi Tjenanmenska revolucija uspela, kada bi tamo 1989. pao komunizam po istocnoevropskom modelu, Kine danas ne bi bilo. Tako da je sasvim zdravorazumski nepodrzavati kineske disidente, mislim ako si za opstanak Kine as=we=know=it.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Lord Kufer

Kina bi se u demokratiji raspala na feudalizam ;)

Mark

Quote from: Lord Kufer on 09-12-2010, 00:28:03
Kina bi se u demokratiji raspala na feudalizam ;)

Pa disidenti se zalzu za federalizam u Kini. A federalizam je - kada se radi o nekim drzavama - samo druga rec za balkanizaciju. Ko su bili najuverljiviji disidenti u SFRJ? Nacionalisti. Za sta su se zalagali? Za jacanje autonomija svojih republika. Kako se zavrsilo?

Dakle, ne treba mi da gledamo na Kinu koliko Kina treba da gleda nas!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

angel011

Nagrada za ljudska prava Srbima
9. decembar 2010. | 09:13 | Izvor: B92
Kopenhagen -- Nagrada za ljudska prava i demokratiju dodeljena je Srđi Popoviću i Slobodanu Đinoviću za "doprinos demokratiji i njenu promociju širom sveta".

Dvojica bivših članova Otpora , sa svojom organizacijom Centrom za primenjenu nenasilnu akciju dobili su nagradu danskog Fonda "Poul Lauritzen".

Nagradu je izvršnom direktoru Centra Srđi Popoviću uručio predsednik Fondacije i sudija vrhovnog suda Danske Poul Soegard.

"Nenasilna oktobarska revolucija iz 2000.postala je u poslednjih deset godina najbolji srpski brend u svetu, od Gruzije i Ukrajine, preko Libana I Zimbabwea, do daleke Burme i Maldiva, hiljade demokratskih aktivista širom sveta inspirišu se onim što smo uradili u Srbiji. Samo tokom postizbornih protesta 2009.godine u Teheranu 17000 hrabrih Iranaca "skinulo" je prevedenu verziju naseg knjige "Nenasilna borba u 50 tacaka" sa interneta, mada su tako rizikovali slobodu, a neki i glavu. Biti prvak i svetski uzor u borbi za ljudska prava i demokratiju nije mala stvar, a Srbi se tu od oktobra 2000. kotiraju odlično, gotovo kao u Davis kupu", rekao je Popović.

Ta nagrada se već 26 godina dodeljuje izuzetnim pojedincima koji su svojim radom, nenasilnim metodama doprineli ostvarenju ciljeva iz Univerzalne Povelje Ljudskih Prava Ujedinjenih Nacija."

Poul Lauritzen, po kome nagrada nosi ime bio je danski industrijalac i antifašista, i sam uključen u herojski otpor koji su tokom Drugog svetskog rata Danci pružali Hitlerovoj Nemackoj.

Prvi dobitnik nagrade bio je čuveni turski glumac i mirovni aktivista Ali Tajgun, a najpoznatiji tibetanski poglavar Dalaj Lama. Među dobitnicima bili su lideri poljske Solidarnosti Andžej Milčanovski i Piotr Andrežjevski, demokratski aktivisti koji su rizikovali život, Kin Mung Vin, osnivač prvog nezavisnog medija, Demokratskog glasa Burme, ili sudanskog heroja u borbi protiv genocida Dr. Nagib Nagmeldina.

Dodeli nagrade je prisustvovala i ambasadorka Srbije u Kopenhagenu, njena exelencija Vida Ognjenović.
We're all mad here.

varvarin

Quote from: Mark on 09-12-2010, 00:25:56

Meni se cini da kada bi Tjenanmenska revolucija uspela, kada bi tamo 1989. pao komunizam po istocnoevropskom modelu, Kine danas ne bi bilo.

Uopšte nisi usamljen u tom mišljenju. Ako je neko gledao na History Channel, šta danas pričaju sredovečni ljudi - nekad demonstranti na Tijen an Menu, utisak je da bi to bio neviđen cirkus.
Na primer - momak priča koliko su poznavali demokratsko ponašanje: "Studenti su na trgu glasali do besvesti za neke odluke. Verovali smo da rezultat MORA da bude JEDNOGLASAN..."

Джон Рейнольдс

Ja lepo napisah da je Tjenanmen bio velika pobeda uređene države nad haosom.

Gde je Kina bila '89, a gde je sad? I, što je najvažnije, da li bi Kini bilo bolje da je Tjenanmen doneo suštinskije promene od onih koje je ionako doneo, u okviru postojećeg sistema? Jer, budimo realni, Kina se potom jeste promenila, ali ne onako kako je Zapad to priželjkivao.

Nego, bek on topik, vidim da se ološ uznemirio. To je uvek dobar znak.

QuoteПарламентарни Одбор за иностране послове затражио је од шефа дипломатије Вука Јеремића извештај о одлуци Владе да Србија бојкотује доделу Нобелове награде за мир кинеском дисиденту, изјавила је у среду шефица посланичке групе За европску Србију Нада Колунџија.

Од Јеремића се тражи да одбор и посланике упозна са свим одлукама, елементима и препорукама у спољној политици, рекла је Нада Колунџија новинарима у скупштини.

Колунџија очекује да ће седница одбора бити одржана ускоро, када се ускладе термини одбора и Јеремића. Подсетила је да је свака спољнополитичка одлука тема о којој Одбор има право да тражи објашњење надлежног министарства.

Либерално демократска патрија затражила је хитну седницу Одбора за иностране послове на којој ће се разматрати одлука Владе да представник Србије не присуствује додели Нобелове награде за мир кинеском дисиденту Лију Сијаобоу.

"Игнорисање Нобелове награде за мир је политичко и морално посрнуће спољне политике Србије", навео је ЛДП
.

(Бета)

Samo postojanje LDP-a je dokaz političkog i moralnog posrnuća Srbije.

#Τζούτσε

varvarin

Jel imaju ovi naši muda, da to ignorišu do kraja?

scallop

Quote from: angel011 on 09-12-2010, 10:25:33
Kopenhagen -- Nagrada za ljudska prava i demokratiju dodeljena je Srđi Popoviću i Slobodanu Đinoviću za "doprinos demokratiji i njenu promociju širom sveta".

Dvojica bivših članova Otpora , sa svojom organizacijom Centrom za primenjenu nenasilnu akciju dobili su nagradu danskog Fonda "Poul Lauritzen".

Dodeli nagrade je prisustvovala i ambasadorka Srbije u Kopenhagenu, njena exelencija Vida Ognjenović.

Koji idioti!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Svevid

Добар текст.
Не волим југословене.

Hobit

Quote from: scallop on 09-12-2010, 14:12:31
Quote from: angel011 on 09-12-2010, 10:25:33

Koji idioti!

Naravno, debili
Kada se jednom bude ustanovila nagrada ''Ratnohuškač veka'' tu ce biti povelik broj Srba, laureata
Godinama će se smenjivati na listi dobitnika te nagrade
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

pokojni Steva

Mater im žvalavu, popustali su! Opet, kao za ljubav tenziji, u poslednjem momentu. Sirbistanske jajare poslaće predstavnika u Oslo. Nižeg ranga. Biće da je puška neizbežna.

varvarin

Antonićev tekst je odličan.
Jel može meni, neobaveštenom, neko da objasni kakve su ono dolarske sume pored pojedinih imena? Jel to dobija ta NVO, ili... taj pojedinac?

Usput - ko je imao živaca da gleda TV B92  u vreme vesti, mogao je da zapazi trend: Kad voditeljke čitaju vesti koje se odnose na aktivnost patriotskih snaga (poput odluke o bojkotu Nobela), navuku facu kao da imaju, otprilike, dršku od metle u dupetu. Imal tu osmeha, ikad?  :)
Posebno je  punačka voditeljka bila sablažnjena komentarom Ljilje Smajlović, koja je sedela preko puta kao gost - ko bi sve u Beogradu mogao da nervozno pocupkuje, zbog Vikiliksa...

http://www.b92.net/video/videos.php?nav_category=1251?yyyy=2010&mm=11&dd=30&nav_id=475972

Nema osmeha za Prvu Srbiju!!

SIMERIJANAC

Jedan poziv menja sve.
Ma uradio bi to Bota i bez toga samo je trebalo da mu plaćenički ološ kampanjom u medijima olakša posao sa pričom -Najveći deo javnosti je skandalizovan ovom pogubnom odlukom Vuka Jeremića.
Antonić je mnogo naivan ako misli da će Vuk posle još jednog popišavanja od svog predsednika da podnese ostavku.Malom se osladilo mesto glavnog diplomate  i ostaće tu sve dok ga stranka bukvalno ne počisti.Ili će u najboljem slučaju da pređe kod Tome i da posle Koštunice postane najnoviji Trojanac kome će glupi Srbi da poveruju.
Ako se ipak povuče iz politike,će mu se izvinim.

Nego bacite pogled na NEDovu listu stranih plaćenika i domaćih izdajnika za 2009 godinu.Kolko ih plaćaju,tolko i rade:

Годишњи извештај за Србију – oпис грантова, примаоци и додељени износи у америчким доларима)

Архител продукција (ARHITEL Production)- 72.500 $
Асоцијација независних електронских медија (ANEM) - 66.610 $ *
Асоцијација локалних независних медија (Local Press) - 40.000 $ *
Балканска истраживачка мрежа (BIRN), Србија - $ 42.000 *
Центар за развој цивилних ресурса (CCRD) - 44.142 $ *
Европски покрет у Србији (EMinS) - 49.500 $ *
Фонд Б92 - 35.000 $
Фонд Б92 - 22.750 $
Хелсиншки одбор за људска права у Србији - 36.800 $
"Пешчаник" - 38,700 $ *
Независно удружење новинара Војводине - 29.440 $ *
"Kuda.org" - 26,200 $
Комитет правника за људска права (YUCOM) - 39.900 $
Линет - 29,900 $
Миленијум - 27.000 $ *
Радио Б92 - 52.500 $
Ресурс центар Лесковац - 34,700 $
Урбан ин (Urban In) - 35.000 $
Иницијатива младих за људска права у Србији (YIHR) - 51.000 $*
Зајечарска иницијатива - 43.900 $

* Звездица означава финансирање од стране Стејт департмента (Министарства спољних послова САД-а), поред НЗД-ових годишњих издвајања.

Списак објављених грантова пренет је из Годишњег извештаја за 2009, објављеног у јуну 2010.

Регионални програм Јужна спона

Новинска агенција Бета - 49.800 $
Фонд за хуманитарно право (ФХП) - 50.000 $ *
Регионална иницијатива жена, Војвођанка - 39.000 $
Иницијатива младих за људска права (YIHR) Србија - 79.900 $

* Звездица означава финансирање од стране Стејт департмента (Министарства спољних послова САД-а), поред НЕД-ових годишњих издвајања.

Регионални европски програм

Иницијатива младих за људска права (ИИХР) Србија - 99.790 $

http://www.ned.org/publications/annual-reports/2009-annual-report/central-and-eastern-europe/description-of-2009-grant-6