• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Vampirella

Amoralna osoba? Pa, ja to Sinkecu laskam. Ovo je ZUTILO, to je danasnji moral.
Satan my master.

stakmen

e  sasvim je moguce da keva ili cale strasno cimaju klinca,mozda je zato i poco da se bavi ubicama jer mu je muka  od svega,son of  man,ti si odradio pravi posao sto si sve stavio  na net...

Loni

Upravo pročitah blog SON OF MAN-a.

Razumem čuđenje i odjeb dvanaestogodišnjaka. Taj deo bloga ne sporim.
Ma koliko neko bio vunderkind, sa 12 ne mogu se razviti sve dimenzije sagledavanja kako treba. Slikovito rečeno dete zaista dobro vidi silnu površinu, ali još uvek ne i dubinu. No to će se popraviti s godinama.
Međutim ovaj deo objašnjenja zašto SON nije izdao knjigu, a RASTKO jeste, me je vidno nasmejao.

CITAT, UPUĆEN SAMOM SEBI:

Odgovor :
Dečko, alo, smiri se, ne možeš ti sebe da porediš sa jednim Rastkom, jer na prvom mestu nisi nimalo polički korektan, nisi aktivan NGO-ovac, nisi ljubitelj Čede, ne lupetaš o ljudskim pravima, i ono što je najbitnije NE VOLIŠ NATO i EU kao mali Rastko što ih voli! Eventualno kad zavoliš NATO, onda se javi pa da pogledamo te tvoje škrabotine...i još nešto, u poverenju, i Isus je imao 33 kad je ubijen, tako da pripazi malo šta pišeš i o kome...

Smešno.
I potpuno pogrešna zamena teze.  U ovoj zemlji je upravo obratno.
Ako si veliki nacionalista, pa čak i šovinista, sva vrata će biti širom otvorena!
A ako deliš neka mišljenja, koje imaju Čeda, Korać ili Biljana K.Vučo, pa te provale dobićeš otkaz samo tako.
Bolje da ćutiš da te neko ne bi tuko.

I oba udruženja pisaca iz Francuske 7, i obezbeđeno pojavljivanje na javnim servisima radija i TV-a, sve je obezbeđeno baš za velikosrpski MEJNSTRIM.

Radio sam 9 meseci na radio Beogradu 2, i znam da je velika većina izdatih knjiga te 1008. i 1009. upravo potekla iz pera ,,velikoSrba''.
Znam na šta liče promocije iz Francuske 7 i sličnih mesta.

Te svetosavlje, de kosovski manastiri, te priča o stradanju Srba ovde - onde. Te pljuvačina onih, koji bi da navodno služe zapadu.

Da nema onog B92 (koji je sve siromašniji jer tajkuni neće da se reklamiraju, pa velika imena napuštaju taj medij) i njihovog Samizdata (koji se onim Vidojkovićem nešto i ne usreći kvalitativno, al' ajd') ne bi postojala ni ta jedna jedina lastica drugačijeg mišljenja, koja bode oči.

Dakle SON OF MEN, bez patetike. Ako si mejnstrim u političkom smislu,
tebi će sva vrata biti otvorena. Nemoj ništa da se bojiš. Još ako bi da izdaš delo, u kome napadaš prljavi zapad i raskrinkavaš vezu između centara moći i kosovskih dilera droge, sva će ti vrata biti širom otvorena.

slavko

A,kada se budeš probudio,bojim se da će oko tebe biti sve mokro.
Možda bi valjalo napraviti neku humanitarnu akciju da se skupe neke parice za siromašnu B92 lastavicu?

Son of Man

Lomljavina pobogu ne shvataj sve bukvalno, poenta te poente na kraju i jeste u tome da celu pricu okrene na zajebanciju, jer to i jeste samo i upravo to : zajebancija mene dokonog...zapravo poenta svega je karanje, hteo sam da je karam...

Meho Krljic

:lol: :lol: Lomljavini bi neko trebalo da objasni koncept sarkazma.

Son of Man

Na koji si se nivo spustio jadniče..

Одговори |Rastko Pocesta коме: мени
прикажи детаље 18.31 (пре 1 сат)

Ovo već prevazilazi sve mere... ovo je tako jadno... dno dna... jbt, ne mogu da verujem, ovo je poslednje što sam od tebe mogao da očekujem...

Iskreno - drago mi je što sa ovakvom ljigom od čoveka nikada nisam ozbiljno sarađivao.

Najiskrenije,

Rastko
29.04.2010., 18:31

xrofl

SIMERIJANAC

Ozbiljno saradjivao. Prajsles.  :D

Джон Рейнольдс

Sad kad bolje razmislim, zezno sam te, Sine. Bolje da si ozbiljno sarađivo sa Raletom, možda biste zajedno napisali neke knjige. Ti diktiraš, on piše. Ovako ti ništa drugo ne preostaje nego da se latiš raskrinkavanja trulog zapada, velikosrpskih manastira ili nečeg trećeg iz Lomljavinog repertoara budalaština.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

Učitao ja nešto bukvalno il' s uključenim detektorom za ironiju to ne menja mnogo.
   U Srbiji je mnogo gore biti ona prozapadna manjina, koja se poziva na tekovine fra.revolucije (sekularizam pre svega) i humanizam u odnosu na vaskoliki mejnstrim veličanja svetosavlja, srBskog Kosova i sličnih stvari.

Ko misli da nije tako nek proba.

Da li bi Rastko dobijao pretnje da iskazuje drugačije stavove? Sumnjam da bi imao ko da ga tuče.
   Sama činjenica da nekog više nervira dete od onih, koji bi to dete da tuku, mene isuviše zabrinjava da bih se šegačio na tu temu. 

Tex Murphy

To što ti nazivaš "veličanjem srBskom Kosova" je najnajnajnajnajelementarnija težnja jedne države da zadrži dio svoje teritorije i NE MORA da ima bilo kakve veze sa bilo kakvim nacionalizmom, šovinizmom, mržnji prema Šiptarima, Hrvatima, Muslimanima, Kinezima, NATOu, EU, Beneluksu, homoseksualcima, stranim navijačima i daljinskim upravljačima za Sonijeve proizvode. Ali znam da je taj koncept previše grandiozan i da ga nije lako svariti.

I stvarno daviš više s tom francuskom revolucijom. Eto meni od njenih tekovina padoše na pamet giljotiniranje političkih protivnika i Napoleon koji je pokorio pola svijeta.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mark

Ovo oko Rastka me je podsetilo da  emisija Pescanik ima kao prilicno redovnog sagovornika - decaka Vasu. Ili je bar imala nekada... Nije se klinac javljao odavno. Imao je slicne stavove kao Rastko...

:-)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Tex Murphy

Hm. Klinac koji se zove Rastko, a to je svjetovno ime Svetog Save. Zatim dječak Vasa, što je anagram od Sava. Nisu tu čista posla...
Genetski četnik

Mark

BTW izuzetno je sumnjivo (indikativno rekao bih) to sto se e-novine ne oglasavaju povodom Rastka...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

SIMERIJANAC

Eto,bar je utešno što je mali ipak Šiptar.Pocesta je mesto u Albaniji a kad sam video kako izgleda mama Pocesta,sve je jasno.

QuoteLazarica 29.4.2010. 20:15

LiJA ::

Зна ли неко нешто више о његовим родитељима?

Не знам ништа о родитељима, али је необично да су ово корисници када се укуца Поцеста на Face book:

Претраживања по презимену Резултати за
Pocesta
Bertan Selim
Mirlind Pocesta
Armond Pocesta
Nori Aga Pocesta (Johnny Cash)
Rastko Pocésta
Djana Poçesta
Afrim Pocesta
Fitim Pocesta
Vali Pocesta
Agim Pocesta
Maliq Pocesta
Qerime Klobocista Pocesta
Ardit Pocesta
Fadil Pocesta
Suat Pocesta
Rigi Pocesta
Urim Pocesta
Maliq Pocesta
Vigan Pocesta
Florint Pocesta
Nderim Pocest
Xhavit Pocesta
Овим списком је донекле објашњена природа његовог деловања!

http://forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=1&t=23048&start=30#p426209

Loni

Ok Harvi.
Legitimno je želeti da se gospodari nad 2 miliona Albanaca uprkos svemu što se desilo, ali legitimno je i da se ne želi.

Meni je prioritet da svako nađe posao, da ne bude gladi, da se razviju medicina, ekološka svest i tehnologija.
Da planeta bude spašena jednog dana kad krene novi Armagedon itd.

Ali stvar je u tome da neko ovim prvima NIKAD NE PRETI,
dok se nama, drugima PRETI.

Nađi mi primer u Srba, gde neko poziva na linč tipa, koji je za zasivno Kosovo?
Ha!

Inače mali je po majci Srbin, a po ocu Amerikanac albanskog porekla.

A ovi skotovi s foruma ,,srpski nacionalisti'' (inače to je forum SRS-a) su monstrumi. Samo tako mogu da nazovem ljude, koji toliko mržnje mogu da usmere prema detetu.

Bobby Peru

džin tonik

Quote from: Lomljavina on 29-04-2010, 22:03:18Inače mali je po majci Srbin, a po ocu Amerikanac albanskog porekla.

ajoj, vec vidim novi naslov na bbc-u, vec vidim...

Bobby Peru

Ma Ok, bar ne mogu da izvade Refugees fazon ;)

Loni

Neće to biti na BBC-u.  
Bila bi to medveđa usluga dečaku i roditeljima.
Pravilo fejsbuka, kao i opšte pravilo sajtova je da samo stariji od 13 imaju pravo da se registruju. Pošto je mali zaheftao administratore, u korenu je prekršio zakon.
Samim tim ne može se lako razumeti ni njegova nevinost.

Loni

Ju pazi ima!
Kentiram belivit'

Джон Рейнольдс

Quote from: Lomljavina on 29-04-2010, 22:03:18
Legitimno je želeti da se gospodari nad 2 miliona Albanaca uprkos svemu što se desilo, ali legitimno je i da se ne želi.

Kojih dva miliona Albanaca? Kosovskih Albanaca AKA Šiptara? Na osnovu kog popisa znaš da ih ima dva miliona, pošto se tom cifrom barata godinama, decenijama čak?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

SIMERIJANAC

Eto ti sad-izgleda da Rastko ima starijeg brata koji se krije iza nika Lomljavina.

Джон Рейнольдс

Nije me bilo neko vreme, ali Lomljavina je toliko puta hvatan da priča gluposti i neistine da mi nije jasno da još uvek iko ozbiljno čita njegova kilometarska naklapanja.

Najveća je pušagija bila kad se sa Harvijem natezao oko matematike, a sa Gulom oko engleskog gde je bio i sjajan detalj kad je napisao da je DRŽAVA = NATION.

#Τζούτσε

Karl Rosman

Mmmda. Mali Vasa. Na njega sam i mislio pre neki dan kada sam izneo sumnju da je nas Lomi ustvari "klinac koji prepricava stvari koje cuje na Pescaniku". Stvari postaju sve zanimljivije... 8-)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Tex Murphy

QuoteLegitimno je želeti da se gospodari nad 2 miliona Albanaca uprkos svemu što se desilo, ali legitimno je i da se ne želi.

Mani se patetike. Ovde niko ne govori o vezivanju onih robijaških kugli za noge Šiptara, već je u pitanju prost pojam državne teritorije. Dakle, pitanje legalnosti a ne legitimnosti. Ne postoji NIJEDNA država na svijetu koja i pomišlja da se odrekne bilo kojeg parčenceta svoje teritorije. I niko normalan ni od jedne države to ne očekuje.

Btw, ako je ona mala spodoba Šiptar po ocu, otkud mu pravo da se izdaje za Srbina na blogu?
Genetski četnik

Eriops

Ako se dobro sećam, Lomljavino, kad je onaj radikal vodio decu na sahranu Slobe u uniformama, digla se cela nvo populacija da vrišti o političkoj zloupotrebi dece.
Sad im to, vidim, nije problem.
Tebi je normalno da dete od 12 godina ceo dan sedi ispred kompa, i kucka o Srebrenici, Kosovu, NATO, Biljani Vučo, piše o ljudskim pravima ?
Slutim da će u budućnosti biti još ovakvih ,, genijalaca ''. Već pripremaju teren kad one dve glavne babe crknu, da imaju zamenu.

Son of Man

Cale mu Albaneros ?
E sad mi zaista nije nimalo zao sto sam ga opro, djubre malo lazljivo...

Son of Man

Tex Murphy

Genetski četnik

SIMERIJANAC

Quote from: Son of Man on 29-04-2010, 15:40:46

A sto se tice ovog kukanja oko objavljivanja, to se ja malo salim, razmislio sam dobro i skonto da nemam zivaca ja za to, jer treba to posle promovisati i egzibicionisati se, a ja nema sanse da bi mogo rec da beknem pred bilo kakvom publikom...ostajem andergrand...do daljnjeg...igram za raju...

Ma ne bi bre moro da se pojavljuješ u javnosti ako nećeš.Čak bi tako taj roman bio još popularniji i prodavaniji ako bi autor bio u ilegali.Odeš negde na selo ko Selindžer i kuliraš a u najbliži grad siđeš samo da pokupiš kintu sa računa i verne obožavateljke. :)

Loni

,,Mala spodoba''.
Uh uh uh uh uh.  Voleo bih da tvom detetu niko nikad ne kaže ovako nešto.
(osim toga ne znam šta mu je otac. Posumnjao sam da je Albanac, ali mali se oseća kao SRBIN što je i rekao na TV-u, a zašto da ne. Ne vidim ništa antisrpsko u tome što neko voli zapad).  

Naravno da ste se vas nekoliko uvatili da spuštate mene jer nisam u vašem nacionalističkom šabalonu.
No, to me ne čudi. Većina ste svuda u ovoj zemlji, pa tako i na ovom forumu.

No krenimo s odgovorima redom.

1) NATION sam pojasnio detaljno šta znači. Nije država u bukvalnom smislu, naravno, ali nije ni ETNOS u našem smislu. U pitanju je nešto između, što srpski jezik u stvari i ne poseduje.
Nešto što bismo u formalnom pogledu mogli da nazovemo DRŽAVLJANSTVO.
Imamo termine SRBIJANAC i SRBIN. E ovo prvo bi bilo više NATION
jer podrazumeva teritorijalnu odrednicu, ali ne i etnos.
Svi građani Amerike, pa čak i oni, koji ne znaj uenglesku su american NATION.
To se ne sećam da mi je iko osporio. A Ghoulova zamerka bila je samo na početku rasprave.

2) Eriops kaže da se kod nas javnost digla kad je neko vodio decu na sahranu Slobe. Ok. Neko je decu VODIO.
Ovde to nije slučaj jer Rastka niko nije nigde doveo već je mali SAM PISAO.
Dakle Eriops, poređenje ti ne valja.

A osim toga mali nije bilo koje dete nego vunderkind!
Ko je od nas ovde nije sa 12 godina znao da nabroji 5 horor pisaca i da analizira njihova dela?
Ko je od nas sa 12 godina znao da pravi razliku između neoliberalnog i socijalističkog ekonomskom koncepta?
Ko je od nas u to vreme pri odlasku na more pakovao hrpu debelih knjiga iz sociologije?

3) Karl Rosman, a čije stavove ti prepričavaš?
U čemu je fora? Kad neko izreklne da je prozapadnjak, kao ja, onda je samo kopirajt mašina neke emisije?
A vi, koji ste u mejnstrim nacionalnoj srpskoj matrici, koju ne menjate od reinkarnacije iz 1389. mislite svojom glavom a?
WOW :|

Eriops

Bog te mazo, kad ukucaš ime te napasti, kao virus, na svim mogućim sajtovima je, ima ga i na VojvodinaCafe, Parapsihopatologiji.. ti lebac, on zna da je 81 počeo teror nad Albancima na Kosovu.. nije se ni ispilio tad.. A slika patetična, odelce, u pozadini slika Obame, američka zastava.. kakvo uvlačenje u dupe..
Lomljavino, ja baš nisam ubeđen da je sve to njegovog uma i ruku delo. Ako jeste, onda je priključen 24 sata za net. Ali previše mi smrdi na jednu uhodanu mašineriju.
Mnogo toga što on piše nije njegovo ,, znanje ''. To je priča i pokupljene informacije s neta, vikipedie i nvo tekstova. To ti je virtuelno obrazovanje. Kakvo crno analiziranje horor pisaca. Zaboravljaš da kad su neki od nas imali 12 godina, internet nije ni postojao. No, dostupnost informacija ne znači nužno i znanje. To što skineš na netu šta Ameri kažu o Kosovu, ne znači da si stekao znanje o toj temi.

Loni

Pa ja i ne kažem da je sve što mali kaže tačno.
 Lepo sam rekao da on sagledava širinu, ali još uvek ne može i dubinu.
 Da je odrastao čovek sa tim stanovištima, zvali bi ga AUTISTA.
 Ovako je to sasvim normalno za njegov uzrast.

Mislim kakve veze ima to što znamo o nekim događajima, a nismo se tad ispileli.
 Zar je moguće da ti ne znaš ništa o kosovskom boju recimo?  :evil:

On priča nešto, što je video ne netu ili u knjigama.
 Pa?
 Šta s tim?

Pa svako normalan se i ne usuđuje da priča o bilo čemu, a da predhodno nije proučio građu.

Vama smeta što je mali isuviše na američkoj vodenici.
 To je ok. Tu vas razumem.
 Ali je interesantno da vam ne smetaju na 1000 i 1000 onih, čiji su mozgovi privezani na neke druge vodenice, itekako dominantne ovde.  

Inače i dalje sam protiv toga da odrastao čovek dete naziva napašću, virusom i spodobom.
  Da neki konj moje sestriće tako nazove, litar krvi bih mu ispio.
  Gde vam je roditelsjki instinkt?

Джон Рейнольдс

Bla bla truć. Nation ne znači država i sad ti možeš da praviš piruete i špage ne bi li dokazao da znači, ali - jbg - ne znači.

Međutim, po svom običaju si 'ladno preskočio VAŽNIJU repliku i to upućenu tebi. Javio si se na ono što sam prokomentarisao Simerijancu. Dakle da ponovimo, boldovano da vidiš na šta treba da iskucaš tri šlajfne teksta:

Na osnovu kog popisa tvrdiš da Albanaca (AKA kosovskih Šiptara) ima dva miliona?

Posle ćemo (možda) o tome zašto je ta brojka važna. A možda i o većinama i šablonima i ko se gde može svrstati. Prvo - dva miliona Šiptara.

#Τζούτσε

Loni

Ma wow.

Ne nalaziš drugi način da omalovažiš protivnika nego da ga uhvatiš za reč, ko zna kako izrečenu.
 Ok. Nisam precizan bio u toj temi i šta sad?
 Treba da se izvinjavam 100 godina?
Svašta se može izvaditi iz naftalina.
 Dao sam još pre link na kom piše CANADA IS THE MOST SUCCESSFUL NATION AT OI 2010.
 U tom kontekstu se može otprilike naslutiti šta je zapravo NATION.
No muka mi je više da pojavljavam.

Što se tiče broja Albanaca dole, sasvim je svejedno da li ih ima 1500000, 1800000 ili 2000000.
 U pitanju je nacija u velikom usponu jer im većinu predstavljaju mladi ljudi. Tokom 80-tih imali su veliki natalitet.
 S druge strane Srbi napuštaju jug zemlje. Sela bivaju pusta i svi se sele za Beograd, Novi Sad, Niš...
 Na stotine hiljada mladih je napustilo zemlju u potrazi za boljim životom tokom 90-tih i naša nacija je veoma stara.
   Dok se broj Srba smanjuje, njihov broj se povećava.

Ako to već znamo, možda je bolje napraviti ogradu od Kosova (bez severne tri opštine ako može) da Albanci svojom brojnošću ne bi pojeli i ostatak zemlje, što se može desiti na polovini veka.

Imajući sve to u obzir smatram da nije naročiuto mudro izgubiti život i svu energiju na to pitanje.
  Ja sam ceo mladost izgubio na kosovskom pitanju.
  Nema se para - sad je Kosovo prioritet.
  Nema se posla - sad se vodi bitka oko Kosova.
  Od kako se rodih sve što znam je da mi je Kosovo kamen spoticanja na nekom putu osnovnih životnih potrepština.

Zato ne želim da se bakćem ponovo kosovskom borbom. Naročito ne ako ćemo mi jednom biti gubitnici ili ako će i Srbija i Kosovo biti deo EU (u koju ja verujem) pa će biti svejedno gde je koja granica.
  (Ionako jedino JEZIK priznajem za pravu granicu)

Možda i nisam u pravu, ali ja tako mislim i smatram da zbog toga ne treba da dobijem batine.
 Kao što ni suprotna strana ne zaslužuje batine i prezir samo zato što misli drugačije.

Karl Rosman

@Lomljavina (Rastko?). Koji su to moji stavovi od 1389? Navedi jedan, i imas pivo od mene ;). Cini mi se da ispadas iz one tvoje prvobitne forme "slobodne rasprave", i pocinjes polako da gubis zivce. Zasto ostali nemaju pravo na svoje misljenje (cak i ja koji ga nemam/ne iznosim.)? Tipicno za tinejdzersko doba...
Jedino na sta sam hteo da ti skrenem paznju sadrzano je u jednoj od krilatica kineske filozofije (mislim da je Lao CE, ali sad...) : "Uciti, a ne misliti je gubljenje vremena. Ali misliti, a ne uciti, to je opasno." Probaj da iznedris nesto iz svoje glavice, mnogo ce bolje zvucati nego neke Cece, Dace, i njini gosti, da ne spominjem copy/paste googlovanje.
Nemo' se ljutis...  xyxy
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Bobby Peru

Kume, ne "pojavljavaj" više, dece ti.... Mi se ovde ne omalovažavamo... Mislim da si se zezn'o za izbor foruma ;)

Loni

Quote from: Karl Rosman on 30-04-2010, 00:11:54
@Lomljavina (Rastko?). Koji su to moji stavovi od 1389? Navedi jedan, i imas pivo od mene ;). Cini mi se da ispadas iz one tvoje prvobitne forme "slobodne rasprave", i pocinjes polako da gubis zivce. Zasto ostali nemaju pravo na svoje misljenje (cak i ja koji ga nemam/ne iznosim.)? Tipicno za tinejdzersko doba...
Jedino na sta sam hteo da ti skrenem paznju sadrzano je u jednoj od krilatica kineske filozofije (mislim da je Lao CE, ali sad...) : "Uciti, a ne misliti je gubljenje vremena. Ali misliti, a ne uciti, to je opasno." Probaj da iznedris nesto iz svoje glavice, mnogo ce bolje zvucati nego neke Cece, Dace, i njini gosti, da ne spominjem copy/paste googlovanje.
Nemo' se ljutis...  xyxy

Ko kaže da branim ostalima da iskažu mišljenje?
Jedino što branim je potcenjivanje.

Optužili ste me da nemam svoje mišljenje već da kopipejstujem Peščanik,
(koji retko slušam) a ja samo vratih da Vi kopipejstujete mišljenje, onih, za koje je 1389. najbitnija godina u istoriji.

Koliko ste vi o meni izrekli tačnu konstataciju, toliko sam i ja o vama. :-)

Možemo mi do zore da se optužujemo ko je naseo na strano mišljenje, ali pobediće uvek većina.
Borci za srpsko Kosovo ste očigledno i Vi i Eriops i Harvester (mada nije državljanin Srbije) i ko zna ko sve ne ste u većini.
Mi, koji smatramo da je Kosovo davno završena priča smo u manjini.

A manjinu je uvek lako pobediti.
Možeš reći šta ti god padne na pamet. Ugurati ga u izdajnike, u tinejdžerstvo u kopirajt mašine...
Sve se može kad se ima zaleđina.

Tex Murphy

Quoteali mali se oseća kao SRBIN što je i rekao na TV-u, a zašto da ne. Ne vidim ništa antisrpsko u tome što neko voli zapad

Prvo, ovo "voli zapad" je toliko budalast termin da uopšte ne zaslužuje da se o njemu raspravlja. Šta znači da neko "voli zapad"? Da voli države Zapadne Evrope? Tvoj pulen reče kako voli NATO i EU. Zbog čega bi iko u Srbiji trebalo da voli NATO? Zato što nas je mučki bombardovao DVAPUT? Ili recimo ja treba da volim EU, koja nas tretira kao stoku, koja nas i do danas maltretira sa svojim prokletim vizama i ponižavajućom procedurom za dobijanje istih? Što se mene tiče, EU je nužno zlo i kad jednom neminovno propadne pustiću tačno NULA suza za njom. Ne volim ni sopstvenu državu, a kamo li neku tamo EU.
To naravno NE ZNAČI ono što ti i tebi slični implicirate, da ako neko ne voli EU kao birokratsku tvorevinu automatski po definiciji mrzi sve Engleze, Nijemce, Škote i ostale i želi da im popali gradove i siluje žene, tetke i kućne ljubimce. Tu ste se malo zeznuli. Jedno je prihvatati trenutnu nadmoćnost tvorevina kao što su EU i NATO i djelovati u skladu s tim, ali VOLJETI ih, to je već znak ozbiljnih poremećaja u glavi.

Ovo sa "srpstvom" malog čudovišta je stvarno urnebesno. Dakle da sumiramo - lik kome je ćaća Albanac vrijeđa Srbe na svom blogu, zalaže se za rasturanje države Srbije i priznaje da voli fašistički NATO pakt koji je Srbiju bombardovao i u njoj pobio nekoliko hiljada civila. Ali on KAŽE da se osjeća kao Srbin i to automatski čini da njegov šovinistički diskurs nije šovinistički već proEUropski, napredan ili šta već? Kuku lele majko, što reko Sin.
Genetski četnik

Tex Murphy

QuoteNe nalaziš drugi način da omalovažiš protivnika nego da ga uhvatiš za reč, ko zna kako izrečenu.

Da, stvarno Rejnoldse! Čim neko nešto slaže, ti se odmah uhvatiš za to ko da je ovaj u najmanju ruku... lažov!
Genetski četnik

džin tonik

Quote from: Harvester on 30-04-2010, 00:48:23... Zbog čega bi iko u Srbiji trebalo da voli NATO? Zato što nas je mučki bombardovao DVAPUT? ...

treca sreca! treca sreca! :evil:

Ygg

Ja ne kontam zašto su se svi ovde nasikirali zbog mišljenja jednog djeteta (ako je to uopšte njegovo mišljenje), bez obzira kakvo ono bilo. I zašto je toliko nastrano, monstruozno i bolesno kada on kaže da voli EU i NATO? Niko od vas ni jednom riječju nije osudio gomilu pretnji upućenih tom klincu. Prijetiti ubistvom jednom dvanaestogodišnjaku je sasvim uredu, dok to što neki klinac javno kaže da voli Ameriku je nešto najgore na svijetu.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Loni

Quote from: Harvester on 30-04-2010, 00:48:23
Quoteali mali se oseća kao SRBIN što je i rekao na TV-u, a zašto da ne. Ne vidim ništa antisrpsko u tome što neko voli zapad

Tvoj pulen reče kako voli NATO i EU. Zbog čega bi iko u Srbiji trebalo da voli NATO? Zato što nas je mučki bombardovao DVAPUT? Ili recimo ja treba da volim EU, koja nas tretira kao stoku, koja nas i do danas maltretira sa svojim prokletim vizama i ponižavajućom procedurom za dobijanje istih? Što se mene tiče, EU je nužno zlo i kad jednom neminovno propadne pustiću tačno NULA suza za njom. Ne volim ni sopstvenu državu, a kamo li neku tamo EU.
... Jedno je prihvatati trenutnu nadmoćnost tvorevina kao što su EU i NATO i djelovati u skladu s tim, ali VOLJETI ih, to je već znak ozbiljnih poremećaja u glavi.

Ovo sa "srpstvom" malog čudovišta je stvarno urnebesno. Dakle da sumiramo - lik kome je ćaća Albanac vrijeđa Srbe na svom blogu, zalaže se za rasturanje države Srbije i priznaje da voli fašistički NATO pakt koji je Srbiju bombardovao i u njoj pobio nekoliko hiljada civila. Ali on KAŽE da se osjeća kao Srbin i to automatski čini da njegov šovinistički diskurs nije šovinistički već proEUropski, napredan ili šta već? Kuku lele majko, što reko Sin.

Helo, pitanje je da li mu je tata Albanac, tata mu je možda i Italijan.
Sad sam pogledao na fejsu. Ima tih prezimena i u Italiji. No nebitno je.

Kao
2) To što vas još muče s vizama, pitaj taticu Dodika zašto je tako.
Mi smo izabrali rukovodstvo, koje ne minira nastojanja EU i nas više ne muče.
EU sam ogleda svoj interes. Zašto bi puštala da u nju uđe neko iz države, koja se nimalo nije potrudila da se prilagodi EU zakonima.

Nas, Crnogorce i Makedonce više ne muče. :-)
Možemo kad god hoćemo da izađemo iz zemlje i da se vratimo.

Što ste glasali za Dodika i slične bošnjačke ili hrvatske kretene?
Vi i Albanci ostadoše dve poslednje ovde. Pamet u glavu.

To što ne voliš državu, u kojoj živiš to mi je jasno.

BIH je sama po sebi idejno zamišljena kao multietika i multikonfesionalna tvorevina.
Ti bi hteo da si građanin države u kojoj su svi istovetni kao ti.
U kojoj su svi pravoslavci.
Neko vas je navukao još od kad da je vera=nacija.

Da je dobro kad ste svi isti, a loše kad je svako različit i individualan.

Ok. To je tvoj stav i to je legitimno, ali vreme te demantuje.
Što više idemo u budućnost, sve je menje država istovetnih jedinki.

Koliko zapadnih država je primilo crnaca, Arapa, mislimana.
Koliko su demokratizovane po pitanju slobode religija.

I Srbije će u budućnosti biti sve manje pravoslavna.
Kad ljudi prestanu da se boje da će biti manjina, izjašnjavaće se kao ateisti, budisti, vike itd.

Ja sam se zeznuo pa izjasnio kao pravoslavac. Na sledećem popisu neću.

Tex Murphy

Ovde se niko nije nasekirao zbog "mišljenja" nekog djeteta, jer to "njegovo" "mišljenje" nije ništa što već bezbroj puta nismo vidjeli prije, na zna se kojim mjestima. Ono što je iritantna pojava jeste da se taj klinac, kome tekstove sasvim sigurno pišu roditelji ili već neko treći, gura kao kakav genije koji ne može da se razvije u zatucanoj sredini kao što je Srbija.

Osim toga, što se tiče ovih prijetnji ubistvom, ti radiš u osnovnoj školi i znaš bolje od mene koliko su današnji klinci vješti u baratanju vatrenim oružjem i samoodbrani :-)
Genetski četnik

Eriops

Jesi li ti pročitao šta on piše ?
Volim NATO.. Protiv sam bilo kakvog nasilja..
Aj molim te reci mi, vidiš li u tim rečenicama išta čudno ili nelogično.
Kao da Francuzi, Nemci, Talijani ili bilo ko drugi voli NATO. Tu su zato što imaju neki interes, a ne iz ljubavi. A mi imamo klinca koji voli vojnu alijansu, koja je bombardovala nekoliko država, uključujući i njegovu. Istovremeno je protiv nasilja, i borac za ljudska prava. ???
Lomljavino, znaš li koliko je NATO pobio civila u Srbiji i Republici Srpskoj ? Pada li tvom roditeljstvu napamet kako je porodicama istih, kad pročitaju Rastkovo ,, volim NATO '' .
Dete od 12 g upućuje čestitku nezavisnosti,, demokratskog, multikulturalnog, ponosnog, itd multimulti Kosova ''. Pitam se zna li išta recimo o 17.martu 2004.
Ili to njegov genijalni mozak nije skopčao.

Loni

Quote from: Harvester on 30-04-2010, 00:48:23
Jedno je prihvatati trenutnu nadmoćnost tvorevina kao što su EU i NATO i djelovati u skladu s tim, ali VOLJETI ih, to je već znak ozbiljnih poremećaja u glavi.

Evo i na ovo da se nadovežem.
Vrlo rado ću se upisati u one, koji po tebi imaju vrlo ozbiljnih poremećaja u glavi.

Ja ne doživljavam zapad kao nužno zlo.
Ja ga istinski VOLIM. Eto.

Ne gledam na zapad u kontekstu odnosa prema maloj Srbiji, prema kojoj je pravio grešku.
Volim ga jer se na zapadu, naročito posle, tako omiljene mi, francuske revolucije učvrstila CIVILIZACIJA.

Tamo se pojavila i SEKULARNA DRŽAVA
i INDIDIVUALIZAM
i KONCEPT LJUDSKIH PRAVA.
Posle stare Grčke, zapad je obnovio i DEMOKRATIJU i REPUBLIKU.

Zapad je zajedno sa takođe sekularnim SSSR-om stao na put fašizmu.
Zapad je kasnije stao na put komunističkom jednoumlju.

Najbolja tehnika, koja je ikad nastala. Od muzičkih stubova, do kompjutera, nastala je ili na ZAPADU ili na onom delu istoka, koji je sa zapadom u savezu (Japan i Južna Koreja).

-  Kad u Iranu izvrše pogubljenje mladih, koji nisu hteli ugovoren brak, onda ZAPAD kritikuje Iran. Ne Kina i Rusija.
- Kad Čaušesku pregazi nekog tenkvoima onda ZAPAD kritikuje Rumuniju.
- Kad Mjanmar uhapsi nobelovku, onda ZAPAD kritikuje Mjanmar.
- Kad Uganda najavi uvođenje vešala za sve lgbt ljude, onda ZAPAD kritikuje Ugandu.

Odnos zapada samo prema Srbiji je jedna vrlo sporedna tema Harvester.
Tu jeste bilo loših rešenja po meni, što je jedna posebna tema, ali nemojmo se folirati.
 Pre nego što je došlo do tog NATO bombardovanja, bilo je neko proterivanje milion Albanaca sa Kosova (Time se Šešelj sam hvalio).
Bilo je nekog bombardovanja i Vukovara i Dubrovnika i Sarajeva.
 Pa niko ne dobija bombardovanje ciljeva tek tako.

No da ne idemo dalje. Mogu samo da se ponavljam.
 OVDE NIJE REČ O TOME...

Ovde je reč o politici dvostrukih aršina.
 Mi, PROZAPADI SRBI smo u ovoj zemlji diskriminisani i pljuvani na  svakom koraku samo zato što smo prozapadno orijentisani.
 Nama se preti. Mi se nazivamo budalama i skotovima.

S druge strane, vama, koji se zalažete za neke drevne vrednsoti i srpsko domaćinstvo, se NE PRETI.
 Vama niko ne brani da kažete šta god želite i mislite.

Da je neki vundekrind napisao pesmu o ugroženom srpstvu, sada biste ga uzdizali u nebesa. Pošto je javno rekao da voli zapad, onda je SPODOBA.
 Bravo na objektivnosti.

Loni

Quote from: Eriops on 30-04-2010, 01:14:08
Jesi li ti pročitao šta on piše ?
Volim NATO.. Protiv sam bilo kakvog nasilja..

Ok.
Slažem se s tobom da je ovo nebuloza.
NATO jeste neka vojna sila.
Slažem se da mali ne kopča sve kak otreba.

Ali opet ponavljam nije reč o tome.
Reč je o tome da niko nema pravo da mu preti zbog toga što kaže.

Koliko je samo na fejsu grupa koji iskazuju divljenje Srebrenici, mržnji prema Albancima i ostalima, pa im niko ne preti.

A da im neko preti, ja bih bio i protiv toga.
Pravila moraju biti ista za sve!

Inače NATO jeste pobio i civile u BiH i kod nas, ali to je daleko manja cifra od one, koji su naši narodi naneli jedni drugima.

U BiH je tokom celog rata stradalo oko 92 000 ljudi.
U NATO bombardovanju je veliko pitanje da li je žrtava bombi bilo preko 250.
U Beogradu je stradala samo 21 osoba, a grad ima 2 miliona stanovnika.
Milica Rakić, troje Kineza i 16 žrtvovanih radnika sa RTS-a.

Porediti gađanje Beograda, gde su stradali samo vojni ciljevi uz par izuzetaka i Sarajevo, gde su svesno gađane civilne zgrade. (Prošao sam Sarajevom i video kako to izgleda) je kao nebo i zemlja.
  Obična srpska patetika.

Ja sam Srbin, ali moram smatram da nije izdaja priznati da smo tokom 90-tih bili ĐUBRAD.
  Srbija je imala slavnu prošlost, ali je imala i crnih rupa.
  Jedna rupa je vladavina Nedića, druga su bile 90-te godine.
  Zar je izdaja priznati da tvoj narod nije bio u pravu tokom dve decenije od čitave istorije?

Pa svaki Nemac danas kaže da su 40-te godine bile sramotne za njihov narod. E to ja kažem za 90-te.
  Za srpsko ponašanje ranije i kasnije, nemam zamerki u tom smislu.
  I šta sad?
  Da se likvidiram?

Tex Murphy

Ovo gore je bio odgovor Yggu, kome propisujem da u nedelju ode na liturgiju ako želi da gleda A Nightmare on Elm Street 2 i Basket Case 2 :!:

Eh, Lomljavinice, vidim ja da nam predstoji još jedna maratonska sesija "rasprave" koja će da se svede na to da ti lupaš gluposti a ja da te ispravljam sve dok mi ne dosadi.
Za vize: Čini mi se da sam čuo da je Bosna uglavnom ispunila uslove za ukidanje viznog režima i da je ovaj novi zastoj krivica EU. Možda to nije tačno, nisam siguran. Svakako ništa ne vjerujem ovim našim političarima. No to je potpuno nebitno. Lijepo si reko - EU gleda samo svoj interes (siromah mali Rastkić, on iskreno voli EU, sad mi to izgleda kao prilično jednostrana ljubav, šmrk!). Zašto bi EU pustila mene da uđem u prokletu EU? Vrlo jednostavno - zato što nisam ništa manje civilizovan i kulturan od bilo kog od njenih građana. Zašto bi status mene kao pojedinca zavisio od neke tamo stoke koja se zadesi na vlasti kojoj svakako vize ne trebaju? A s druge strane, svi ovi arapski teroristi koji im tamo prave dar-mar imaju uredne pasoše EU zemalja. Zlobnici bi rekli - tako im i treba.

QuoteŠto ste glasali za Dodika i slične bošnjačke ili hrvatske kretene?

Ja, kao i većina ljudi u RS, NISAM glasao za Dodika.

QuoteTo što ne voliš državu, u kojoj živiš to mi je jasno.

Ništa tebi nije jasno, Hadžikariću.

QuoteBIH je sama po sebi idejno zamišljena kao multietika i multikonfesionalna tvorevina.

Tačno. Zbog toga postoji entitetsko glasanje, da bi se onemogućila dominacija većinskog naroda (pogodi kojeg) i nelegitimno preglasavanje kao devedeset druge. Zato danas, paradoksalno, jedino Srbi ne kukaju protiv ovakvog uređenja Bosne. Muslimani pjene da se ukine "genocidna tvorevina" RS, a Hrvati pjene kako su "ugroženi" i hoće treći entitet.

QuoteTi bi hteo da si građanin države u kojoj su svi istovetni kao ti.
U kojoj su svi pravoslavci.
Neko vas je navukao još od kad da je vera=nacija.

Da je dobro kad ste svi isti, a loše kad je svako različit i individualan.

Citiraj mi moj post u kojem sam rekao bilo šta od toga.

QuoteOk. To je tvoj stav i to je legitimno, ali vreme te demantuje.

Ne, to je stav tvog čovjeka od slame.

QuoteKoliko zapadnih država je primilo crnaca, Arapa, mislimana.
Koliko su demokratizovane po pitanju slobode religija.

I Srbije će u budućnosti biti sve manje pravoslavna.
Kad ljudi prestanu da se boje da će biti manjina, izjašnjavaće se kao ateisti, budisti, vike itd.

Ja sam se zeznuo pa izjasnio kao pravoslavac. Na sledećem popisu neću.

Ne vidim kakve to veze ima sa bilo čim, osim sa onim čovjekom od slame od maloprije.

Genetski četnik