• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Ponekad u gradu nije lako naći pogodan komad za baciti. Zato spominjem ciglu. Ipak, nema ih baš svuda, naročito kad treba nekog gađati. Bilo kako bilo, plašim se da će ova hrabra žena ići u bajbokanu. Dinkić je očigledno manijak, pa uspeo je da izboksuje zakon o medijima (jbt, zakon o medijima!!!) koji je bio na snazi samo toliko da se reši "Kurira" koji mu je bio trn u oku. Ne sumnjam da će se potruditi da ova žena zaboravi svetlost dana. Moj lični utisak, kad vidim Dinkića, jeste da u njegovom pogledu postoji samo mrak; isti mrak ima Kandićka i nekad je imala Kovačević-Vučo. Čak i ostali užas sa naše političke scene nema to neuhvatljivo... nešto.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

angel011

Quote from: John Reynolds on 10-04-2011, 15:21:35
Savajate, šta misliš da li bi gore prošao neko ko je gađao ciglom ili neko ko bi nekog iznabadao? Evo zašto pitam. Donošenje cigle ukazuje na predumišljaj, a nabadanje je možda i u afektu... ono, kao, idem nadrndan ulicom i pojavi mi se Čeda Prašak...

Nabadanje čime? Ako si nekog iznabadao nožem, i donošenje noža ukazuje na predumišljaj.

Ili ti uvek nosiš kuhinjski nož sa sobom? :lol:
We're all mad here.

Meho Krljic

"Nabadanje" u žargonu obično podrazumeva udaranje pesnicom. Napad nožem je "bodenje" ili "ubadanje". Tako da, verujem da je Džon mislio na napad golim rukama.

angel011

We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Quote from: angel011 on 10-04-2011, 16:24:42
Ili ti uvek nosiš kuhinjski nož sa sobom? :lol:

Kuhinjski nož? Uvek!  8-)
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Nikad ne znaš kada ćeš morati da se obračunaš sa kuhinjom.

Ygg

http://www.mondo.rs/s202833/Info/Hronika_i_Drustvo/Tuca_za_japanske_tresnje_u_Beogradu.html

QuotePodela sadnica trešnje, koju je Grad Beograd organizovao u znak solidarnosti sa narodom Japana, protekla je danas u znaku neopisive gužve, a tokom borbe za sadnice tri žene su povređene - jedna teže i dve lakše.

Za sadnice trešanja se "borilo" nekoliko hiljada zainteresovanih građana, a u opštem metežu građana koji je tada nastao jedna žena je teže povređena, a dve su zadobile lakše povrede.

Kako je agenciji Beta rečeno u Hitnoj pomoći, žena starosti 40 godina zadobila je povrede glave, grudnog koša i trbuha i ona je bez svesti odvezena na reanimaciju.

Žena stara 70 godina u istoj gužvi zadobila je povrede glave, grudnog koša i kuka, dok je treća povređena, stara 66 godina sa povredama noge prevezena u Urgentni centar.

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

scallop

Seckanje žilijen ne može bez dobrog kuhinjskog noža.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

Stoka, jbt!!! Govna da im deliš, izgazili bi se, samo da su besplatna. Uvek se setim one pomame za "Imenom ruže", gde je najgrozniji deo to da, kad je knjiga nestalo, grupa nekih skotova opsela zgradu "Novosti". Pa je i prenesena izjava neke babe koja otprilike kaže - pa ako nemaju knjigu za nas, neka nam daju novac koliko ona vredi.  :roll:

Razmišljam, nisu krive samo godine teškog života, već i svest da je nekim drugima bolje. Ne znam više nikog ko bi se mogao sećati perioda posle WW2 a da nije bio dete, pa da potvrdi da li je ovakvih pojava.

#Τζούτσε

Agota

sramota .300 din sadnica jebala ih ona. ruzno je reci, al stvarno stoka.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

džin tonik

zlatne reci, zlatne reci...

Ygg

RTS pretplata i za motorna vozila

QuoteZakonom se, naime, predviđa da se ,,pretplata za prijemnik u motornom vozilu plaća godišnje, posebnom uplatnicom, prilikom registracije motornog vozila", a iznos pretplate je 1.000 dinara.

http://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2011&mm=04&nav_id=504856
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Plut

To je već bilo, ne?
Sećam se dana kad su moji poželeli da se reše svog drugorođenog čeda koje nije umelo da slaže čiku, na vratima stana, i vrlo uredno odgovorilo da mama i tata imaju radio u autu.

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

U autu nemam ni pepeljaru, kakav bre radio?!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Savajat Erp

Мени истиче регистрација крајем месеца, не верујем да ћу успети да напабирчим само за њу, а још треба да плаћам и јебени радио...који уопште не слушам. Слушам само битове, б`ате, само битови! :)

Джон Рейнольдс

Uređaji se sad lako vade. Izvadiš ga, odeš na registraciju, ne platiš ništa, posle vratiš nazad, a u svakom slučaju ne slušaš radio.

#Τζούτσε

Alexdelarge

ja rts pretplatu i ne placam. niti hocu. a potrazivanja po racunima ionako zastarevaju za 1 godinu.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

pokojni Steva

Savajate, istina li je ovo o zastarevanju?
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Father Jape

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/247424/Penzioner-silovao-kerusu-lutalicu-pred-zgranutom-unukom

QuoteVALJEVO – Dragiša R. (62) osumnjičen je da je silovao kerušu lutalicu koju je prethodno namamio u svoje dvorište na periferiji Valjeva, u blizni puta Valjevo-Loznica. Svedoci monstruoznog događaja bili su Dragišina unuka i prvi komšija, koji je pozvao policiju.
ako pričaju komšije, bizaran slučaj dogodio se u subotu veče u Dragišinoj garaži, kada je cviljenje ženke mešanca, koja je nekoliko dana boravila u njegovom dvorištu, čula njegova unuka i o tome obavestila prvog komšiju.

,,Devojčica, koja s roditeljima živi u prizemlju kuće i koja je te večeri bila u društvu s drugaricom, videla je šta se dešava i dotrčala do mene. Nisam mogao da poverujem kad mi je rekla da deda siluje psa. Međutim, kada sam ušao u Dragišinu garažu, šokirao sam se. Pantalone su mu bile svučene i silovao je štene koje je tako cvilelo da sam se naježio. Molio sam ga da prestane, govorio mu da je to videla i njegova unuka, ali se uopšte nije obazirao, kao da me nije ni čuo ni video", potpuno šokiran priča Dragišin komšija Branko Obradović, koji je alarmirao policiju.

U međuvremenu, ostale uzbunjene komšije koje su čule šta se dešava primetile su da je Dragiša iz garaže kuče odneo na sprat kuće i zaključao se. Iako su, kako pričaju, lupali na vrata i dozivali ga, nije reagovao, a sa sprata se, kako kažu, još izvesno vreme čulo zavijanje šteneta. U kuću te večeri nije uspela da uđe ni policija, a on je tek sutradan psa pustio na ulicu i sam otišao u policiju.

U Policijskoj upravi potvrdili su bizarni događaj i najavili da će pokrenuti krivični postupak. Valjevsko Društvo za zaštitu životinja takođe je najavilo da će protiv Dragiše R. podneti krivičnu prijavu za zlostavljanje životinja.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Stvarno grozno.

Суба

Да, читао сам. Болестан човек.

Plut

To glat ubiti i da niko ne žali.

Суба

Josephine

Kada se ovako nešto desi, ne znam koga prvo da žalim: nesrećnu žrtvu (kucu, u ovom slučaju) ili nesrećnika koji je gnusnu stvar uradio... Ne pretpostavljam odmah da je zdrav i svestan svojih postupaka...

Джон Рейнольдс

Da, jadni sadista.  :roll:

#Τζούτσε

Суба

Могао је тако намамити неко дете.

Josephine

Spalimo ga javno na trgu.

дејан

кастрирати јавно на тргу
...barcode never lies
FLA

scallop

После му обезбедити каријеру у хору бечких дечака.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

U horu bečkih kučića. Jeste da nema razlike, silovanje je silovanje, ali budimo precizni.

Plut

Quote from: D. on 12-04-2011, 14:23:19
Kada se ovako nešto desi, ne znam koga prvo da žalim: nesrećnu žrtvu (kucu, u ovom slučaju) ili nesrećnika koji je gnusnu stvar uradio... Ne pretpostavljam odmah da je zdrav i svestan svojih postupaka...

Verovatno nije skroz normalan, ali izgleda da nije ni potpuno nenormalan. Za ovakvo ponašanje prema čoveku sigurno zna kakva bi ga kazna sačekala. Ali, pošto je životinja u pitanju... ko ga šiša. Vrlo je moguće da razaznaje takvu razliku, tako da...

I baš me zanima da li ćemo čuti kako je kažnjen ili će se samo tresti gora... Mislim, policija te večeri nije uspela da uđe u kuću. Aha, jeste, kako da ne...

Josephine

Kazna je već drugo pitanje. Da smo zdravo društvo, ovaj čovek ne bi prošao bez davne psihijatrijske pomoći. Onda bi možda i kučići ostali čitavi i zdravi.

Savajat Erp

Quote from: John Reynolds on 12-04-2011, 02:13:21
Uređaji se sad lako vade. Izvadiš ga, odeš na registraciju, ne platiš ništa, posle vratiš nazad, a u svakom slučaju ne slušaš radio.

Али...то би било кршење закона!  :lol: :lol: Одлична идеја, иначе, не бих се тога сетио ;)

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 12-04-2011, 09:42:39
Savajate, istina li je ovo o zastarevanju?

Требало би...али, ако у том року поднесу предлог за извршење на основу веродостојне исправе - рачуна, упада се у врзино коло...

shrike

Quote from: Father Jape on 12-04-2011, 13:05:10

,,Devojčica, koja s roditeljima živi u prizemlju kuće i koja je te večeri bila u društvu s drugaricom, videla je šta se dešava i dotrčala do mene.

Ovde nije problem što je silovao kuče, nego što ga je silovao pred unukom, je l' da?  xrotaeye
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Plut

Ovde je sve problem.

angel011

Quote from: Plut on 12-04-2011, 16:17:07
Quote from: D. on 12-04-2011, 14:23:19

Verovatno nije skroz normalan, ali izgleda da nije ni potpuno nenormalan. Za ovakvo ponašanje prema čoveku sigurno zna kakva bi ga kazna sačekala. Ali, pošto je životinja u pitanju... ko ga šiša. Vrlo je moguće da razaznaje takvu razliku, tako da...

I baš me zanima da li ćemo čuti kako je kažnjen ili će se samo tresti gora... Mislim, policija te večeri nije uspela da uđe u kuću. Aha, jeste, kako da ne...

Kazna će najverovatnije biti nekakva smejurija.

Neko ko to radi je svakako bolestan, ali ako mu je bilo jasno da treba da se sklanja, onda mu je bilo jasno i da to ne treba da radi.

Smestiti u instituciju zatvorenog tipa. Doživotno.
We're all mad here.

Savajat Erp

Savajat to the rescue! Law power - activate! :)

Убијање и злостављање животиња

Члан 269.
(1) Ко кршећи прописе убије, повреди, мучи или на други начин злоставља животињу,
казниће се новчаном казном или затвором до једне године.
(2) Ако је услед дела из става 1. овог члана дошло до убијања, мучења или повређивања већег броја животиња, или је дело учињено у односу на животињу која припада посебно заштићеним животињским врстама,
учинилац ће се казнити новчаном казном или затвором до три године.
(3) Ко из користољубља организује, финансира или је домаћин борбе између животиња исте или различите врсте или ко организује или учествује у клађењу на оваквим борбама,
казниће се затвором од три месеца до три године и новчаном казном.

У сваком случају, требала би да се употреби и мера безбедности обавезног психијатријског лечења у здравственој установи.

Anomander Rejk

Kazne za mučitelje životinja su po meni, preblage.
Jedna druga tema-Ceca. Ja ne mogu da verujem šta priča onaj Tomo Zorić, o velikoj pobedi tužilaštva! Pa dal je moguće ?  :x :x :x
Ako sud prihvati sporazum koji je udovica sklopila sa Tužilaštvom, ona će se godinu dana baškariti u svojoj vili ( kućni pritvor ) sa elektronskom narukvicom, platiti 1, 5 milion evra, i slobodna. U preostalom pohapanom novcu valjda može slobodno uživati.
Sporazum obuhvata i seku Lidiju, šest meseci u kućnom pritvoru.
Jel to pravda u Srbiji ? Znači, protivpravno stekneš recimo deset miliona evra, platiš 1,5mil i slobodan si, u ostatku uživaš. Pa onda svi veliki lopovi mogu lepo da otkupe krivicu. Da ja opljačkam kakav market u vrednosti do par hiljada evra, ne bi mi stavili narukvicu, već pravac ćuza.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

Pouka - ne pljačkaj market ako si Anomander (ili Stipan)

angel011

Ne pljačkaj market ko god da si (eventualno zdipi nešto kao Vinona Rajder ako će to da ti pogura karijeru). To je sitnina. Opljačkaj nešto stvarno veliko, onda imaš čime da podmitiš da te puste.

Naravno, pritom nemoj da se dokačiš ni sa kakvim bajama koje će onda da te žele mrtvog.

Mislim da je tako svuda u svetu, ne samo u Srbiji.
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Baš tako. Nije to nikakva uteha, ali Ceci će bar uzeti tih 1,5. Šta je sa Jelašića vilom? Guverner narodne banke žestoko utajio porez i ništa. Šta je s pitanjem svih pitanja, otkud Čedi pare? Šta je s tajnim računima Nenada Bogdanovića? Ceca je kap u moru dvadesetogodišnje neprestane pljačke.

#Τζούτσε

Hiperhik

Izgleda da je ova nesrecna zemlja bila bogatija od Bruneja.
20+ godina se besomucno krade. Nezamisliv novac je potrosen na nezamislivo glupo ratovanje.
A, opet, nismo svedeni na nivo, sta znam, Liberije. I, opet, ima materijala za besomucnu kradju.

Neverovatno.

Джон Рейнольдс

To samo govori koliko bismo dobro živeli da skinemo demokraturu s grbače. Ali je mali problem - kako.

#Τζούτσε

lilit

a koga dovesti na vlast?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Đorđe Vukadinović otkriva toplu vodu: zemlje koje su ušle u EU su se zadužile i kao države i kao građani:

Ђорђе Вукадиновић

Најскупља реч

QuoteТешко је поверовати, али заиста је тако. Што је јавност мрзовољнија, незадовољнија и скептичнија у погледу чланства у ЕУ, то је владајућа гарнитура ентузијастичнија и ЕУ-форичнија. Треба само упоредити практично сва истраживања јавног мњења у новије време, са учесталим изјавама председника Тадића и других владиних челника, са друге стране.

Нешто слично смо могли видети и пре нешто више од три године, када је ДСС-ова влада своје грешке и непопуларност покушавала да пере ,,борбом за Косово и Метохију", а епилог је био само то да је услед покушаја дневнополитичке инструментализације тема Косова додатно губила на својој атрактивности и значају у очима све већег броја грађана. А исто, и још много горе, ради ова власт са темом ,,евроинтеграција".

На страну то шта ја мислим да се чланство у једној регионалној организацији не може изједначавати са уставном и подразумеваном одбраном територијалног интегритета. На страну и што мислим да и независно од проблема Косова чланство у ЕУ више није добра, а камоли спасоносна опција за данашњу Србију. Али поента је да се, као некада ДСС за Косово, данас непопуларна влада очајнички хвата за ЕУ кандидатуру и њоме правда све што чини или не чини, а при томе само троши ионако не баш превелики и предубоки евроентузијазам грађана. И при томе себи не помаже много, док свом прокламованом циљу директно штети. 

Критиковати данашњу српску владу заиста није велики изазов, тим пре што се ионако у томе већ месецима готово утркују – а и још ће више ускоро – њени министри и чланови владајуће коалиције. Када се једном упадне у негативну политичку спиралу онда она, попут црне рупе, све гута и све обесмишљава – па чак и оне малобројне позитивне ствари. Као што су, на пример, релативни успеси у борби против организованог криминала, поготово оног који долази из Црне Горе, који је као канцер продро у готово све поре овдашњег привредног, медијског и политичког живота, или, упркос свему, значајан напредак у односима са Русијом који попримају још мало па иреверзибилан ток.

Ако је разумљиво зашто опозиција то не помиње и не истиче, много је чудније што ни сама власт као да није много расположена, или напросто не сме, да се тим резултатима хвали. Све се врти око ЕУ и све је томе подређено. Заправо, рекао бих да је ова гарнитура суштински већ отписана од стране Брисела и Вашингтона, и да се тренутно главни напори улажу у то да они следећи који дођу не пониште већ достигнути ,,напредак" (од приватизације до геј параде и евроатлантских интеграција), и да се спречи да ови одлазећи неким неконтролисаним и очајничким потезом много не поремете зацртани поредак ствари.

Политика ЕУ и ММФ-а према Србији мене неодољиво подсећа на дилера који саветује наркоману да буде опрезан с дрогом и да пази да се не предозира. Најпре вас натерамо да све распродате и учинимо вас наркомански зависним од наше помоћи, а онда вам дајемо кредите и делимо, у принципу, корисне савете о томе како не треба трошити више него што се заради, итд. Ако занемаримо контекст и како је до њега дошло, ти савети звуче сасвим добронамерно и прихватљиво, а заправо су лицемерни скоро као кад рекеташ саветује клијента да буде мало штедљивији како би имао чиме да му плати следећу рату.

У мору про-ЕУ емисија типа ,,Здраво Европо", ,,Евромер", ,,ЕУ за почетнике" и других мозгоелиминаторских ЕУ–ЕПП прилога ретко ћете наћи податак да су све земље које су у последње време ушле у Европску унију за неколико година драстично повећале своје задужење (Чешка са 21,3 на 76 милијарди долара, Словачка са 10 на 70, Пољска са 57 на 201, Летонија са 0,8 на 38 милијарди долара...) и да је то – а не пуко чланство – оно што им је омогућило статистички раст, а њиховим грађанима онај краткотрајни привид економског благостања. Наиме, и државе и грађани су се енормно позадуживали и наравно да су онда, бар неко време, сви живели мало боље.

Ово је само један пример. Много је сличних показатеља да се српској јавности сервира само једна, ружичаста страна ове еврошећерлеме. Зато сам ја евроскептик и зато бих то био чак и независно од чињенице да су скоро све земље ЕУ учествовале или подржале бомбардовање Србије, да су у највећем броју признале Косово, да га третирају као независну државу и притискају нас да са Косовом успостављамо ,,добросуседске односе". Мој главни аргумент против уласка у овакву ЕУ и под овим условима јесте, под 1 – увид да то чак ни чисто економски више није профитабилна прича и под 2– уверење да се у Србији од ,,вере у ЕУ" прави и нови марксизам и нова веронаука, нова идеологија, нова религија и ново празноверје и да та вера онда додатно потхрањује најгоре личне и колективне особине. А пре свега паразитизам и лезилебовићство, очекивање да се може имати хлеба без мотике, да ће нам, кад постанемо ,,кандидат", а поготово кад ,,ступимо у ЕУ" печене шеве саме падати у уста, да ће неко са стране да реши све наше проблеме и да негде тамо у Бриселу или где год неко седи и једва чека да нам помогне и да нас усрећи.

Плашим се да ће се на крају ,,кандидатура" бити ,,најскупља српска реч". Симболички и дословно.

главни уредник ,,Нове српске политичке мисли"

Ђорђе Вукадиновић
објављено: 12.04.2011.

scallop

Што је ти ниси открио?

Джон Рейнольдс

Quote from: lilit_depp on 12-04-2011, 21:44:52
a koga dovesti na vlast?

Ја бих радо владао.  :oops:

#Τζούτσε

Meho Krljic

Quote from: scallop on 12-04-2011, 22:13:10
Што је ти ниси открио?

Nisam išo u školu...  :(

scallop

Требало је. Можда би било нешто од тебе.