• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

...kratko podsećanje, osuđeni profesor Milenko Perović je isti onaj kome je (inače, njegov bivši student) Goran Davidović (Firer) upadom prekinuo tribinu...

...not that it matters much, i meni je predavao profesor Perović i moram da priznam da se radi o retko neprijatnoj osobi, teškom ekscentriku 8tokom par predavanja i polaganja ispita (terao nas je da u indeksu unesemo nepostojeći naziv predmeta "POVIJEST FILOSOFIJE") bio svedok grubom maltretmanu studenata i brojnim ispadima profesora Perovića) i, uopšte uzev, osobi sa teškim poremećajima u ponašanju (Davidovića, a ni ovog kinjenog asistenta ne poznaje, though)...

Profesor etike osuđen za mobing!

Profesor Milenko Perović s Filozofskog fakulteta prvi je u istoriji Novosadskog univerziteta osuđen za mobing i diskriminaciju. Po presudi koja je u četvrtak doneta u Osnovnom sudu, on će morati da plati 470.000 dinara Slobodanu Sadžakovu čiji je naučni rad opstruisao tokom 2009. godine, onemogućio mu da napreduje s pozicije asistenata i sprečio ga da brani doktorsku disertaciju.

Sadžakov je ostao bez posla, bio je primoran da štrajkuje glađu, a, kako kaže, svima koji trpe mobing ova presuda vraća nadu da pravde, ipak, ima.

Nakon suđenja, koje je trajalo nešto više od godinu dana, doneta je presuda da je Perović, dok je bio na mestu šefa Katedre na Odseku za filozofiju Filozofskog fakulteta, diskriminisao Sadžakova koji je radio kao asistent. Za povredu časti, ugleda i prava ličnosti Perović će morati da plati 350.000 dinara, dok se još 120.000 dinara odnosi na sudske troškove.

- Najveći paradoks u svemu jeste to što je Perović profesor etike i filozofije prava i baš on je postao prvi na Univerzitetu koji je osuđen za mobing. Borio sam se za pravdu i nisam ni po koju cenu hteo da odustanem, a mislim da ova presuda na neki način vraća nadu onim ljudima koji su prošli kroz ono što sam i ja doživeo - kaže Sadžakov.

On navodi da je "zbog njegove lične osvete prošao kroz pakao".

- Iako je predsednik komisije dr Željko Kaluđerović argumentovao da ispunjavam sve uslove za reizbor na mesto asistenta, Perović nije hteo da potpiše pozitivno mišljenje. Ostao sam bez posla, a pored toga, onemogućio je i prijavu mog doktorata koja je posle bez ikakvih problema prošla na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gde treba i da ga branim u junu - kaže Sadžakov.

On navodi da se presuda odnosi na "uskraćivanje radnih prava, diskriminaciju na poslu, uvrede, pretnje SMS-om, ali i ucenjivanje Perovića da glasam za izbacivanje drugih kolega, na šta nisam hteo da pristanem".

Inače, Petrović je na mestu šefa Katedre za filozofiju proveo osam mandata, a sada radi kao redovni profesor. U novembru 2009. naveo je da to što je Sadžakov ostao bez posla nije njegova krivica, već je otpušten odlukom dekanata zbog toga što nije ispunio sve zakonske uslove.

Profesor bez komentra
Profesor Milenko Perović je u petak rekao u telefonskom razgovoru da još ne zna da je presuda za mobing doneta. Naime, s obzirom na to da je njegov advokat u Vrbasu, sud mu još nije dostavio presudu.

- Odakle vam to, ko vam je to rekao? Svakako ne želim ništa do komentarišem - rekao je Perović.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/255542/Profesor-etike-osudjen-za-mobing
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

pokojni Steva

RTS je objavio, čestice islandskog vulkana nisu stigle do Srbije. Ako te čestice ipak stignu, mamu li jim, budite me oma!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Savajat Erp

Устај, Стево, сунце ти жарко, стигле честице!
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

Puft puft puft, šta stojiš tu i gledaš, vataj se pajalice. Puft puft puft.

Lord Kufer

Zbog čega su Novosađani danas mokri?

pokojni Steva

Jednom sam rekao da onog mamlaza iz Vlade Sirbistana koji je zaslužan za skoro pa gašenje protivgradnih fondova treba obesiti ko vepra. Sad se kunem da ću ga naći i odvesti u planinu.

varvarin

Ovo je napisao jedan gospodin iz Hrvatske... ali mislim, pogodio je stvar. I što se tiče ovog ovde.

http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi-sa-strane/Solidarnost.sr.html

Миљенко Јерговић
Солидарност

Прије двадесет и коју годину, у та мрачна времена из наше колективне повијести, а богме и подсвијести, били су веома живи и учестали церемонијали друштвене солидарности. Свако мало излазило се на референдум, на којем би се већином од деведесет и нешто посто гласова изгласао самодопринос за изградњу зграда у насељу солидарности, за сиротињу и незбринуте, за жртве поплаве, пожара или ко зна које катаклизме. Десетак година се, врло сложно и без гунђања, свакога мјесеца издвајало из личних доходака и пензија, за поправљање штета изазваних земљотресом у Црној Гори (који је тресао на Ускрс, а чини ми се и Васкрс, у јутро, 15. априла 1979). Па онда добровољна издвајања за гладне и жедне, зајмови за неразвијене, специјалне маркице за Црвени крст, за мјесец борбе против рака или туберкулозе... Ко год је у то вријеме био запослен, могао би се сјетити за шта му је све – на добровољној бази – одбијано од плате.

Али хајде, рецимо, да је таква добровољност била изнуђена. Међутим, постојали су и церемонијали друштвене солидарности које је било немогуће изнудити, а који су врло живо дјеловали и спонтано се одвијали, кад год би затребало. Сјећам се, рецимо, посљедње велике рударске несреће за живота СФРЈ, оне у Алексинцу. Било је рано јутро, чини ми се понедјељак, журио сам на воз, и пролазећи тако поред Завода за трансфузиологију, видио сам колону људи, ама било их је барем стотињак, који су од зоре чекали да дају крв за алексиначке рударе. Ако буде затребало, ако њихова крв страдалима може помоћи... Упамтио сам ту слику, сјетио бих је се често у вријеме опсаде Сарајева, док су по граду падале гранате и дневно би знало погинути више цивила, него што је било страдалих алексиначких рудара...
Мислио сам тада о људима који су у оно рано јутро за Алексинац давали крв. Наравно, смисао људске доброте и солидарности је управо у томе што је безусловна и неповратна, па се, претпостављам, нико од тих људи не би покајао што је само неколико година раније даривао крв с мишљу на оне који су данас с друге, непријатељске, стране фронта. Али оно што ме је чинило тужним, и што ми је одмах на ум пало, било је да више никада нећу доживјети то да у рано јутро пролазим покрај сарајевског Завода за трансфузиологију, испред којега чека колона људи да дарује крв за страдале у Србији. То што се Југославија распала, поштено говорећи и није нека невоља. Државе буду па прођу, и никада не трају вјечно, колико год нас којекакви школски патриотизми учили друкчије. Али то што је с Југославијом нестало друштвене солидарности, то је страшна штета и грехота.

Само би наивни могли помислити да ће се сада само промијенити друштвени формати, да ће се наша солидарност напросто реформатирати у складу с новим државним границама и измијењеним идеолошким обрасцима, па да ћемо, ето, бити солидарни само са својом сиротињом и својим рударима. Наравно, није то могло тако бити. У новим временима и у новоме друштву, у условима европских слобода јавне ријечи, политичког изјашњавања и удруживања, те либералног капитализма, нестало је, барем у Хрватској, гдје сад живим, и у Босни и Херцеговини – о којој могу поуздано свједочити, ама баш свих облика спонтане или удешене друштвене солидарности. Људи се једни других напросто више не тичу.

Али зар није национализам, који је замијенио претходно задате обрасце друштвеног заједништва, такођер некаква идеолошка основа за солидарност у временима којекаквих криза и катастрофа? Показало се да није. Из националистичких разлога наш човјек бива солидаран с грбом, заставом и – евентуално – националним вођама и херојима. Из националистичких разлога гинут ће се у ратовима, али неће се, рецимо, даривати крв за припаднике властите нације, када, на примјер, страдају у саобраћајној несрећи. Рањени и сиромашни Хрвати као да престају бити важни. Осим ако их нису ранили припадници непријатељске нације...

boki77

Или природна (непогода) ?

Stipan

Nacionalizam? Ili Šovinizam? Ima li razlike u atmosferalijama?

pokojni Steva

Ma, nema. Isto govno, druga džačka.

Stipan

Eh, Steva kad ga odbrusi...  xrotaeye

Lord Kufer

Šovinizam ti je ispoljavanje neprijateljstva prema drugim narodima, a nacionalizam je više onako autističan (samoubilački).

Hobit

Quote from: Lord Kufer on 26-05-2011, 21:54:03
Šovinizam ti je ispoljavanje neprijateljstva prema drugim narodima, a nacionalizam je više onako autističan (samoubilački).

A, šta je fašizam???
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Lord Kufer

Fašizam je favorizovanje modernosti (fashion) ;)

Hobit

Stipan

Quote from: Hobit on 27-05-2011, 12:54:03
A, šta je fašizam???

Italijanska novotarija s kraja tridesetih godina prošlog veka.

Meho Krljic

Ehhh... a što se prepirete oko stvari koje već pišu u rečnicima i na vikipediji i nekako postoji određen korpus znanja čovečanstva o njima koji vam je dostupan sa par klikova? Fašizam se, recimo svakako ne definiše ispoljavanjem neprijateljstva prema drugim narodima (mada može biti element istog), nego, na primer, korporativnom državom...

Lord Kufer

Fašizam je totalitarni režim koji favorizuje monopol države i korporacija, a usredsređen je na funkcije takvog projekta: jeftina radna snaga, optimalna infrastruktura, jeftini resursi (kolonijalizam).

Današnji tzv. demokratski svet je u velikoj meri fašistoidan, a biće sve gore i gore.

džin tonik

fasizam: vidi pod srbija

Meho Krljic

Da, Srbija je baš primer korporativne države sa jakim simbolima autoriteta  xrofl

AragornSRB

Nacizam:vidi pod Hrvatska

mac

E Meho, baš si me nasmejao...

varvarin

Joza kao da je u fazonu sedamdesetih... kad je ona grupa došla u Bosnu...

http://www.nwbih.com/news.cgi?ref1=1184

Stipan

Narcizam:vidi pod Hrvatska & Srbija.

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 27-05-2011, 13:13:55
Quote from: Hobit on 27-05-2011, 12:54:03
A, šta je fašizam???

Italijanska novotarija s kraja tridesetih godina prošlog veka.

Тачније, италијанска новотарија с почетка двадесетих година прошлог века.

Stipan

Dobro de, Savajate, Talijani su oduvek bili mačkari. Šta je desetak godina u poređenju sa devet života?

Savajat Erp

Громови убијају без разлике...несрећна девојчица ми је даља рођака...Почивај у миру, Јована  :( :(

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:332015-Grom-ubio-Jovanu

Stipan

Savajat Erp

Нема потребе за тим, баш далека рођака, нисам је, реално, ни познавао, али ме је ипак погодило.

pokojni Steva

lilit

QuoteHronika | utorak 31.05.2011 | 14:02 -> 14:32
Policajcu 13 godina za ubistvo
Izvor: Beta

Beograd -- Pripadnik beogradske Interventne brigade policije Miljan Raičević osuđen je na 13 godina zatvora zbog ubistva Đorđa Zarića 19. marta 2009. godine u Beogradu.

U presudi se navodi da je Raičević kriv jer je kao policajac na dužnosti pucao Zariću u glavu sa 5cm udaljenosti i ubio ga na licu mesta.

Po izricanju presude, Raičevićeve kolege policajci burno su reagovali i nekontrolisano vikali na sudiju.

"Sramota! Niste osudili navijače! Radili smo svoj posao! Pričaćemo mi još, vikao je jedan od Raičevićevih kolega.

Sudska straža pokušala je da obuzda razjarenog policajca, a sudija Zorana Trajković je prekinula obrazlaganje presude i rekla svima da izađu iz sudnice.

Uniformisani policajci su potom legitimisali policajca koji je vikao u sudnici.

Sudija Zorana Trajković je prilikom izricanja presude navela da je sud ustanovio da je Raičević posle potere za automobilom marke "pežo", u kojem Zarić sedeo na mestu suvozača, izašao iz policijskog džipa "micubiši pajero", repetirao službeni pištolj "zastava" CZ 99, prišao vratima suvozača "pežoa", naredio Zariću da izađe i kada je Zarić izašao pucao mu u glavu sa pet centemetara udaljenosti i ubio ga na licu mesta.

Sudija je navela da je za krivično delo ubistvo sa umišljajem, za koje je Raičević optužen, zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora i istakla da sud smatra da je 13 godina zatvora odgovarajuća kazna.

Raičeviću je produžen pritvor koji mu je određen posle hapšenja u martu 2009. godine, a stranke u postupku imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od 15 dana od prijema presude.

Raičević je 13. novembra 2009. godine prvostepeno osuđen na sedam godina zatvora pred bivšim Okružnim sudom u Beogradu, ali je Apelacioni sud 13. oktobra 2010. godine ukinuo tu presudu i naložio ponovljeno suđenje.

Šta je stajalo u saopštenju policije?
Policajcima se automobil u kojem je bio Zarić "učinio sumnjivim, jer je prošao na crveno svetlo", pa su krenuli u poteru po Novom Beogradu za tim automobilom.

Zarić je pre nego što ga je policajac Raičević ubio izašao sa drugovima na splavove na dunavskom keju kod hotela Jugoslavija.

Policija je posle ubistva saopstila da je posle više upozorenja i odbijanja putnika da napuste vozilo, "jedan policajac" (Raičević) iz "bezbednosnih razloga" uperio službeni pištolj ka vozilu.

Đorđe Zarić, koji je bio na mestu suvozača, "prilikom izlaska iz vozila zakačio je policajca (Raičevića) vratima po ruci a zatim i odgurnuo pištolj". Pištolj je potom opalio, a Zarić je pogođen u glavu i preminuo je, objasnila je tada policija svoju verziju ubistva.

Raičević je na suđenju govorio da se ne oseća krivim i da je sve radio "profesionalno i po propisima".
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

SIMERIJANAC

www.youtube.com/watch?v=AZlQ9oMgfiA

QuoteKako saznaje "021" u Asocijaciji poljoprivrednika, policajac je posle odbijanja da stane u njivi prišao traktoru u kojem se nalazio Čović, razbio staklo na vozilu, izvukao poljoprivrednika napolje i prislonio mu pištolj uz glavu.
Poljoprivrednici iz cele Srbije su pokušali traktorima da dođu do Beograda, ali im policija ceo dan ne dozvoljava izlazak na glavne puteve.

http://www.google.com/url?q=http://www.subotica.com/vesti/3-7467/mup-subotica/policajac-pretukao-poljoprivrednika/&sa=U&ei=sRHmTbfBCsXLtAbPj9D9Bw&ved=0CA4QFjAA&usg=AFQjCNFfakRHxumwQfFlEv7zY2znP6EACg

Джон Рейнольдс

Taj seljak je sigurno bio neki huligan. Neučešće žena u seljačkim protestima govori sve.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Hobit

Zašto bi žene učestvovale?
Gde ti vidiš patike na ovom snimku   :twisted:

Stipan

Je, za Vojvođanske seljake vam trebaju antiterorističke jedinice...

Josephine

Quote from: John Reynolds on 01-06-2011, 13:21:49
Taj seljak je sigurno bio neki huligan. Neučešće žena u seljačkim protestima govori sve.

Ne, zapravo, taj čovek zna za šta se bori i demonstrira pravu građansku neposlušnost. Huligani samo ne misle.
Ovde je poljoprivreda još uvek pretežno muški posao. Nije da nema žena traktoristkinja.

Quote from: Hobit on 01-06-2011, 13:24:50
Zašto bi žene učestvovale?
Gde ti vidiš patike na ovom snimku   :twisted:

Postoji humor, i postoji... bezvezni pokušaj humora.

Stipan

Nije da nema žena traktoristkinja. Al' tek da ih vidiš u polju. Kopaju ko nezdrave,

Джон Рейнольдс

Quote from: Stipan on 01-06-2011, 18:59:10
Nije da nema žena traktoristkinja. Al' tek da ih vidiš u polju. Kopaju ko nezdrave,

To su one dve-tri žene i devojke seljaka-huligana. Čim tu nema predstavnica 50% populacije, to jest žena, sav taj protest je potpuno nelegitiman i još jedan dokaz nazadnosti našeg društva u kome dominira patrijarhalni, militaristički i seljački mentalitet. Kad žene zavladaju biće drugačije.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

pri slicnoj tjelesnoj gradji mozak muskarca u prosjeku tezi je 100 g od mozga zene.
mislim da ne moramo dalje diskutirati.

lilit

to se sigurno odnosi na deo koji (ne)kontroliše agresivno ponašanje!!!???

nego, zorba, tebi ni EHEC ne može doakati i, da se razumemo, to me raduje.  xrofl

Джон Рейнольдс

:lol: Već smo apsolvirali da je za agresivno militarističko patrijarhalno necivilizacijsko divljanje kriv zločesti testosteron.

Tih sto grama mozga me više podseća na onaj vic o vijugama ženskog mozga i kokoškama.

#Τζούτσε

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 01-06-2011, 23:00:47
to se sigurno odnosi na deo koji (ne)kontroliše agresivno ponašanje!!!???

nego, zorba, tebi ni EHEC ne može doakati i, da se razumemo, to me raduje.  xrofl

zivim zdravo. ne jedem nista sto nije imalo noge.

lilit

Quote from: zorbo on 01-06-2011, 23:09:35
zivim zdravo. družim se samo sa srbima.

Lepo je videti da si usvojio mudre reči Ingeborga Bachmanna: - Geschichte lehrt, aber hat keine Schüler!!!!!

džin tonik

jok, samouk sam, zivim zdravo od kad znam za sebe. ehec? prirodna selekcija ili terorizam.
tipujem na prirodnu selekciju, vecina oboljelih su zene. 100 grama. nije to nebitno.

ginger toxiqo 2 gafotas

Tadić: Rešenja u racionalnoj politici, ne u mitologiji

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je način na koji je zvanični Beograd u prošlosti tretirao pitanje Kosova i Metohije suprotan interesima Srbije i srpskog naroda, i da su po tom pitanju neophodni nekonvencionalni iskoraci kako bi se otvorile šanse za pronalaženje rešenja
"Smatram da bi trebalo prići tom pitanju krajnje fleksibilno, veoma pragmatično,
pronaći rešenje koje zadovoljava princip, odnosno čuva dignitet i jedne i druge
strane, omogućava nam da nastavimo život. Svaki drugačiji pristup bi značio, u
stvari, slamanje života - i za Albance i za Srbe", izjavio je Tadić u razgovoru sa
piscem Svetislavom Basarom, objavljenom u 100. broju lista "Status".
   Objasnivši da se u politici prema Kosovu i Metohiji opredelio za "tihi ali uporan rad" umesto za "velike patriotske nastupe", Tadić je rekao da se u toj politici više ne sme robovati mitovima, već da se treba rukovoditi razumom.
   Tadić i Basara razgovarali su i o političkoj situaciji u Srbiji, štrajku lidera
naprednjaka Tomislava Nikolića i mogućnosti održavanja prevremenih parlamentarnih izbora, saglasivši se da su politička stabilnost i reforme preduslov da Srbija najzad postane država u kojoj će se kao opšte dobro ceniti rad, optimizam, pristojnost i sve druge pozitivne vrednosti.
   Tadić, tako, u Nikolićevom štrajku glađu i žeđu vidi "nepotrebnu dramatizaciju
političke situacije" i čin kojim se građanima daje loš primer, jer bi, po istoj
logici, deca u školi mogla da stupe u štrajk glađu zato što nisu zadovoljna ocenama.
   "Izbori su pitanje stabilnosti društva, a društva koja neprekidno klize iz izbora u
izbore nisu saglasna sa sobom. Vanredni izbori se održavaju u vanrednim okolnostima, kad vlada izgubi legitimitet vršenjem nekog zločina, kršenjem zakona ili gubitkom parlamentarne većine", kazao je predsednik Srbije.
   "Kad vlada navodno izgubi legitimitet zbog toga što neka istraživanja javnog mnjenja, kako kažu oponenti, pokažu da oni imaju prednost u odnosu na neku drugu stranku, to je za mene potpuno nerazumevanje političkog procesa i demokratije", objasnio je Tadić.
   Diskusija se neminovno dotakla i ekonomske krize i evrointegracija, i mera koje, kako je konstatovao Tadić, vladu čine nepopularnom ali narednim generacijama omogućuju da svoju budućnost grade neobremenjene velikim dugovanjima države i političkim nestabilnostima.
   Tadić i Basara su gotovo polovinu razgovora posvetili problemu agresije u društvu, koja se u Srbiji poslednjih godina mahom manifestuje u divljanju huligansko-navijačkih grupa i ultradesničarskih aktivista.
   Predsednik je, govoreći o toj temi bio veoma eksplicitan, upozorivši da su u samom vrhu navijačkih grupa često "zlikovci" i krijumčari narkotika.
   "A kad se razotkrije njihov život, kad na Savetu za nacionalnu bezbednost napravimo analizu šta oni u stvari rade, vidi se da je reč o paravojnim formacijama koje, hvala bogu, samo ne mogu još da se organizuju na taj način", objasnio je Tadić.
   Obelodanivši da je nakon što je postao predsednik Demokratske stranke zabranio da bilo ko iz stranke učestvuje u rukovodstvima klubova, upravo da bi se izbegla sprega politike i huliganskih grupa, Tadić je rekao da je ta mera, na žalost, dovela do toga da sportskim klubovima počnu da upravljaju ljudi iz "raznih sfera prljavog biznisa" i kriminala, zbog čega je povukao zabranu.
   "Ponosan sam zbog toga što sa takvom vrstom navijača, mada nisu to nikakvi navijači nego huligani, imam ovakvu tenziju u odnosima. Vrlo sam ponosan zbog toga što mi oni ne žele dobro. Ne bih voleo da sa tim ljudima imam bilo šta zajedničko", istakao je Tadić.
   Prema njegovoj oceni, u srpskom društvu, što dokazuju relativno česti protesti na
čijim se marginama događa nasilje, postoji negativna energija koja samo traži objekat
na kom će se izliti.
   Posebno je opasno, upozorio je Tadić, kada je ta energija zaodenuta u srpsku zastavu, odnosno kada se agresija i huliganstvo preobraze u neku vrstu devijantnog nacionalizma, za koji je, kako se složio sa Basarom, tipičan primer protest koji su Demokratska stranka Srbije i Srpska radikalna stranka organizovale nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i koji rezultirao paljenjem ambasada i pogibijom jednog mladića.

http://pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/163402/Tadi%C4%87%3A+Re%C5%A1enja+u+racionalnoj+politici%2C+ne+u+mitologiji.html
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Josephine

Quote from: John Reynolds on 01-06-2011, 22:13:58
Quote from: Stipan on 01-06-2011, 18:59:10

To su one dve-tri žene i devojke seljaka-huligana. Čim tu nema predstavnica 50% populacije, to jest žena, sav taj protest je potpuno nelegitiman i još jedan dokaz nazadnosti našeg društva u kome dominira patrijarhalni, militaristički i seljački mentalitet. Kad žene zavladaju biće drugačije.

Ti si živ dokaz da su žene pametnije od muškaraca.  :|

Lepo rekoh - poljporivrednik je zanimanje. Huligan nije. Normalno je da će protestvovati mahom muškarci, ogromnom većinom preovlađuju u zanimanju.

Al dobro, kad sam sebi uskačeš u stomak odgovarajući na nepročitana pitanja, što ne bi proizvoljno tumačio izrečeno? Što bi uopšte mislio? Tebi (bolji) položaj u društvu dozvoljava da budeš gluplji, ti imaš penis i vladaš snagom, a ne mozgom.

Jer nisam rekla da žene treba da zavladaju, rekla sam da treba da dobiju moć. Podjednaku kao onu što je imaju muškarci.

Ako je ovu izjavu tako teško shvatiti, ja ti već ne mogu ništa što ti je sva krv otišla na drugo mesto, umesto u mozak.  :lol: