• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 19 Guests are viewing this topic.

Truba

pekar ima veću plaću od mene
nije to problem

ne vidim redove pred pekarama za rad
samo za ždranje

problem je kad školovan momak nema na računu

to je problem
šta si radio do sad
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dark horse

Od svake plate se moze ostaviti u stranu. Bukvalno od svake. Cak i najmizernije moguce. Ako ne znas da ustedis s malom platom, neces to umeti ni da imas milijarde.

Problem je sto vecina ljudi trosi pare da nista ne ostane i onda kuka, bas kao Meho i Truman.

I da imaju tri put vecu platu opet bi bilo isto, samo bi povecali trosenje. To je psiholoski. Zatvoreni krug mizerije koji covek namece samom sebi.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Ja ne kukam i nekoliko puta sam ponovio da svoju platu pominjem kao primer za širi trend a ne zato što mislim da sam nezasluženo skrajnut. Naravno da se meni može da troškarim kad imam prihode od izdavanja stanova plus ženu sa većom platom od moje (većim obrazovanje itd.).

dark horse

Nista nije deo trenda i ne treba tako posmatrati, vec da je svaka situacija individualna i ima milion individualnih resenja. Kod tebe je konkretno problem sto si se ucaurio na jednoj poziciji suvise dugo, plus tripujes da ti poslodavac cini uslugu, a istina je da te izrabljuje jer mu se moze i da se pobunis oko toga sutra bi te zamenio nekim klincem sa dve godine iskustva. Sto bi trebalo da predupredis i otkacis ti njega za posao sa vecom platom. Zato sto realno mozes.

Krsta Klatić Klaja

Meho nas sve zamajava jer njemu plata služi za tofu, jedna kirija za plejstejšn, druga kirija za ljetovanje, žena za sve ostalo.

tako će ispasti da ja ima nešto veća primanja a nemam plejstejšn

Meho birokrato sveckog sistema, prodaješ dobru volju i maglu a koliku kiriju naplaćuješ

stvarno me zanima, možda tražim stan 8-)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Naplaćujem 200 evra za stanove koje mogu da izdam za 300 pošto mi se dopadaju podstanari. Već su dugo ovde, lepo se slažemo i odgovara mi da budu tu što duže mogu a njima valjda isto odgovara da plaćaju manje nego što bi bilo da su ove stanove iznajmili sada a ne pre pet i osam godina.

Moram sad da adresujem istovremeno ovo za Plejstejšn i ovo da Sendmen kaže da nema trendova i da je sve individualno:

Ja sam Playstation 5 kupio 2020. godine, na dan kada je lansiran, OD PLATE, dakle, nisam posezao za ušteđevinom. Koštao je skoro tačno 500 evra i ja sam, anticipirajući njegovu kupovinu mogao da tokom tri meseca malo kontrolišem potrošnju plate i imam dovoljno na računu na dan lansiranja konzole.

Ove godine sam kupio Steam Deck, konzolu koja me je koštala oko 750 evra (dakle i objektivno je skuplja, ali i radi više onog što meni treba nego Playstation 5 pa ima i veću vrednost za mene) i tu nije bilo šanse da je kupim od plate, dakle, sve je plaćeno iz ušteđevine od kirija itd. Moja plata je u međuvremenu porasla sasvim solidnih 15-20% ali je moja kupovna moć opala mnogo više, na primer 30-40%. Ovo nema veze sa mojim potrošačkim navikama, one se nisu promenile, nego samo i isključivo sa realnom inflacijom u Srbiji. Koja je najveća/ među prve tri u Evropi ako se gleda samo segment namirnica. Dakle, ja doslovno zbog toga što kupujem hranu svakog dana ne mogu da priuštim da od plate kupim neki skuplji gedžet. To je poenta o kojoj pričamo a da li ja mogu da tražim i nađem novi posao nije tema. Bar ne meni. Ja volim da radim za Crveni krst.

Krsta Klatić Klaja

imaš li koji prazan stan, dopašću ti se sigurno haha

Meho Krljic

Nemam trenutno. A imaš li ti neki zasad malina? Trenutni podstanari mi svako leto donesu gajbe malina, jer su i jedni i drugi iz Arilja i imaju maline u velikim količinama. Sad sam se navikao da dobijam maline za dž i vrlo sam probirljiv kad su podstanari u pitanju  :lol: :lol: :lol: :lol:

Šalu na stranu, podstanarke su mi sve prelepe žene izuzetno odgovarajuće već i time što su tihe, praktično neprimetene, uredne, vredne itd, i što tolerišu moje povremeno ekstremno sporo reagovanje na probleme koji se pojave u stanovima. Ako neka od njih u skoro vreme najavi da odlazi, setiću te se!

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 26-07-2024, 13:11:32
gajbe malina

Quote from: Meho Krljic on 26-07-2024, 13:11:32
sve prelepe žene izuzetno odgovarajuće

Jedino dobro u citavoj prici sto ipak nisi bio toliko lud da "izdas" te stanove rodbini besplatno, ili neku jos simbolicniju cifru od 200 eu. A mogao si zestoko da se zahebes. :roll:

Ne kaze sa dzabe da je dobar covek dobar za sve, sem za sebe.  :cry:

Krsta Klatić Klaja

Imam 2 stabla višnje i 3 stabla šljive!!! Od rođaka dukradem lješnike!

Imam i jednu krušku!

Tetak drži pčele!

Ali kako da postanem uredan :cry:

Krsta Klatić Klaja

Šalim se, uredan sam, vrijedan, neprimjetan, savršen!

Meho Krljic

Hahah, da se razumemo ja višnje volim VIŠE nego maline, tako da, KEEP TALKING! Još ako umeš da napraviš pitu sa višnjama, NEBO JE GRANICA.

Mada sam prilično siguran da ne bih uspeo da ženu ubedim da kirija ostane 200 evra sa ulaskom novih podstanara.

Quote from: dark horse on 26-07-2024, 13:13:30

Jedino dobro u citavoj prici sto ipak nisi bio toliko lud da "izdas" te stanove rodbini besplatno, ili neku jos simbolicniju cifru od 200 eu. A mogao si zestoko da se zahebes. :roll:

Ma nemam toliko rodbine a i ono što imam većina je pametnija i sposobnija od mene i zapalila je u inostranstvo tako da taj problem nije postojao.

E, sad, svakako će doći momenat kada tast ili moj otac zamenoćaju do te mere da više ne mogu da žive sami u svojim stanovima pa jedno od rešenja bude da ih ubacim u ove stanove koji su u istoj zgradi u kojoj ja živim. To će da bude kompenzovano izdavanjem NJIHOVIH stanova, pretpostavljam, ali videćemo kako će tada izgledati finansijske realnosti. U svakom slučaju, ovo je materijalni dokaz da je kapital važniji od rada u pogledu nekakve ekonomske sigurnosti, ili je bar tako kod nas koji smo ipak malo lenji.  :lol:

Krsta Klatić Klaja

onda je najbitnije šta žena voli :evil:

ono što ja slušam je da nema ništa ispod 400 jevreja, i to ne pričamo o centru, tako da je u pravu žena

Truman

Quote from: dark horse on 26-07-2024, 12:20:39
Od svake plate se moze ostaviti u stranu. Bukvalno od svake. Cak i najmizernije moguce. Ako ne znas da ustedis s malom platom, neces to umeti ni da imas milijarde.

Problem je sto vecina ljudi trosi pare da nista ne ostane i onda kuka, bas kao Meho i Truman.

I da imaju tri put vecu platu opet bi bilo isto, samo bi povecali trosenje. To je psiholoski. Zatvoreni krug mizerije koji covek namece samom sebi.

Ovo je samo tvoja predrasuda. Da imam za 50% veću platu recimo uspeo bih da uštekam barem 20k mesečno.

Plata mi i nije nešto, mada jeste veća od Mehine. No, ja se nadam promeni pozicije na više ili firme tako da za razliku od Mehe imam nadu. Ali s druge strane nemam nekretnine za izdavanje. :cry:
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Meho Krljic

Ladno sam napisao "zamenoćaju" gore. OSLEPEO SKROZ.

Enivej, da, nažalost, kapital a ne rad je put u izobilje. Ja nisam ništa proizveo tokom svog života pa da mogu da kažem da sam uvećao kapital familije, ali pošto ni nemam dece, onda nije toliko strašno...

Quote from: Labudan on 26-07-2024, 13:58:53
onda je najbitnije šta žena voli :evil:

ono što ja slušam je da nema ništa ispod 400 jevreja, i to ne pričamo o centru, tako da je u pravu žena

Istina, ženina uvek mora da bude poslednja jer sam ja iracionalan s parama i potrošio bih sve što imamo na zajebanciju kada bi mi se dopustilo.

Ali, da, skupe su sada kirije, Rusi i Ukrajinci su ih osetno bustovali, tako da kapiram da zato ove podstanarke i sede ovde i tolerišu moju lenjost jer ipak prolaze znalajno jeftinije nego negde drugde.
I da budem iskren, koliko to god bila mala stvar, mnogo mi prija što nijedna od njih ne puši. za ovih 18 godina podstanara imao sam i pušače i nepušače, dakle nije da ja sad kao samo nepušačima oću da izdam, ali mnogo bre prija kad uđem u stan a ne oseća se duvan.

Truba

niš mi držae no kad prodam orfelina za "par maraka" više no što sam ga uzeo
a tek kad kupim neki triler ili horor za 5 a prodam za 35
pa posjpješim budžet

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dark horse

Quote from: Truman on 26-07-2024, 14:24:39

Ovo je samo tvoja predrasuda. Da imam za 50% veću platu recimo uspeo bih da uštekam barem 20k mesečno.

Ne bi. Da si zadnjih deset meseci odvojio makar hiljadu na stranu, sad bi imao bar deset hiljada. Jednostavno, trošiš do zadnje pare, ne umeš da štediš, jer smatraš da imaš premalo para. Ali, to je samo tvoja predrasuda. Ti nemaš malo ili mnogo, ti imaš pare i ne umeš da ih sačuvaš.

Truman

Quote from: dark horse on 26-07-2024, 15:55:24
Quote from: Truman on 26-07-2024, 14:24:39

Ne bi. Da si zadnjih deset meseci odvojio makar hiljadu na stranu, sad bi imao bar deset hiljada. Jednostavno, trošiš do zadnje pare, ne umeš da štediš, jer smatraš da imaš premalo para. Ali, to je samo tvoja predrasuda. Ti nemaš malo ili mnogo, ti imaš pare i ne umeš da ih sačuvaš.

Da je tako bio bih presrećan. :!:

mac

Zamenoćati - zameniti dan za noć, i leći ranije u krevet, jer si zanemoćao

Krsta Klatić Klaja

ne pušim, ne pijem, počeću da jedem i tofu, će višnje zasadim

sad još podstanarke da udam

Meho Krljic

Najmanje jedna od njih je lezbijka po mojoj proceni a jedna je rekla da joj je život u samoći ideal. Tako da ostaje ova treća eventualno ako joj nađeš nekog pristalog đuvegiju.

Quote from: mac on 26-07-2024, 16:10:02
Zamenoćati - zameniti dan za noć, i leći ranije u krevet, jer si zanemoćao

Ko moja pokojna babatetka koja je ustajala u tri popodne a onda u krevet opet išla oko šest, pola sedam.

Krsta Klatić Klaja

pa i lezbejka može da se uda. Ili ženi!

Meho Krljic

Istina. I regret my error and promise to be better. Eto, ako im nađeš pogodne partnere/ partnerke odrešene su ti ruke!

džin tonik

posteni djuvegija? taj sam. pijem, pusim i bogove rusim.

dark horse

Petoro vas da se skupi ne bi ste imali da kupite letnji broj Sagite.... A vi bi lezbejke što žive kod Mene za 200 eu i maline da ženite!!!

Nije ni čudo što smo na korak od apokalipse... K'o da sam zalutao u treću sezonu Good Omens!

džin tonik

euri, maline, ja ne primam placu od ljudi.
ali tu se nude tri pokvarene duse u jednom potezu.

Krsta Klatić Klaja

tolke samice i karpetmančere možda samo tarotom oćeram

Meho Krljic

Pazi, možda ti ovu što oće da samuje možeš i da preobratiš pa da ponovo bude sklona životu u dvoje, neću da prejudiciram. Ali fair warning: prethodni dečko joj je bio ko grčki bog ukršten sa šampionom surfinga. Kapiram da su joj standardi opasno visoki.

dark horse

Ta se verovatno tajno loži na tebe i čeka zgodnu priliku da te preotme od žene.

Petronije

Ma taj surfer i jeste bio problem, tačno joj treba bosanac da je izludi.

Truman

Već par stranica oftopičarenja. Šta je moj komentar o stanju na računu napravio!   :?

džin tonik

on a serious note, kad se sve sagleda, najbezbolnija opcija kako osloboditi prostor bila bi pustiti glasine da je kirija tako niska jer meho ima instalirane skrivene kamere i strimuje zainteresiranima po nekim nastranim platformama za velike pare. :evil:

džin tonik

hm. a mozda i ne. to su zene. pustis glasine, a one se jos nadju polaskano ili tako nekako.

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 26-07-2024, 21:04:05
Ta se verovatno tajno loži na tebe i čeka zgodnu priliku da te preotme od žene.

Hihihi, kakav bi to bio kliše :lol: Ali mislim da to dete ni ne pamti kako ja izgledam jer me je poslednji videlo možda pre dve godine a i inače, morao bih da budem ili mnogo lep ili mnogo bogat pa da budem privlačan devojčicama trideset godina mlađim od sebe a bojim se da nisam ni jedno ni drugo...

Nego u važnijim vestima a koje se jednako tiču prebivališta u Srbiji:

Predsednica Skupštine Srbija Ana Brnabić neće morati da se iseli iz vile Jovanke Broz - proizilazi iz nove uredbe koju je u četvrtak usvojila Vlada Srbije, kojom ova vila gubi status rezidencije.

Ama, majstorski!!!!!!!!!!

Krsta Klatić Klaja

najlakše rješenje je da i samica postane lezbejka

Meho Krljic

Ja podržavam sve što je u skladu sa tajnom LGBT agendom mračnih gospodara sveta iz senke!!!!!!!!!!!!

Krsta Klatić Klaja

trčao sam sinoć 3km, ako treba biti grčki bog to će ići teže nego da prvu preobratim i smuvam je s drugom

Petronije

Bato, znaš valjda šta ti je činiti ako ćeš postati grčki bog za 2 meseca, već smo diskutovali o tome.

džin tonik

grcki bog. propederisati se?

Krsta Klatić Klaja

šta mi je činiti, moram da radim i držim dijetu da bih bio grčki bog

a bosanski bog: burek, ćevapi, rakija

misim ko je ovdje lud!

Petronije

Ma možeš i jedno i drugo. [emoji39]

Meho Krljic

Vi se zajebavate a nama premijer oboleo. Mislim, ima COVID-19.

I onda greota da se to ne iskoristi:

Meho Krljic

Inače, sinoć kad sam se vraćao kući iz Kaestea oko pola dvanaest, na svakom pešačkom prelazu sam vrlo pažljivo gledao levo-desno, bez obrzira na svetlo na semaforu i nominalne saobraćajne propise, svestan da u poslednje vreme noćno ludovanje vozača po Beogradu postaje redovno.

Da odmah to povežemo sa Vučićem, možda niste svesni jer se o tome nije MNOGO pričalo (diskurs o Litijumu je preklopio sve ostalo), ali Vučićev kum, Petar Panić - Pana je pre par dana udario ženu kolima na pešačkom prelazu, polomio joj ruku i potkolenicu i... priznao sve i skoro odmah je pušten iz pritvora, da ne čami bezveze u Majke Jevrosime. A nije ovo prvi, jelte, Vučićev kum koji kolima nasrće na žene. A i nije bio jedini Panić u pritvoru u ovom mesecu, pošto su mu sinovi, optuženi za, znate već, oprganizaciju prostitucije, takođe bili u pritvoru do pre par dana. Al su i njih ipak pustili, PA DECA SU TO.

To nam je, jelte, kum predsednika države, da ne zaboravimo.

džin tonik

Ceo svet bruji o odustajanju srpskog veslača – javila se i tetka

ono kad se pola rusije prosvercalo na oi pod srpskom zastavom. :lol:

Meho Krljic

Jedno korisno podsećanje na to koliko srpska vlast neukusno zloupotrebljava godišnjicu Oluje u dnevnopolitičke svrhe dok s druge strane ljudima koji su preživeli Oluju ne omogućava sticanje statusa civilnih žrtava rata pa time i dobijanje raznih tipova pomoći. ovo su naravno, krive i prethodne vlasti, ali ova se baš kurči sa obeležavanjem ovog datuma i radi nula toga da se nekom konkretno pomogne:

http://www.hlc-rdc.org/?p=39841

Odluka da se državna komemoracija operacije ,,Oluja" ove godine održi 3. avgusta u Loznici predstavlja grubu političku zloupotrebu stradanja Srba iz Hrvatske i njihove patnje. Umesto uspostavljanja dostojanstvenog dana sećanja na žrtve, vlast godinama unazad državnom komemoracijom s neumesnim dramskim rekonstrukcijama ratnih događaja vulgarizuje sećanje na stradale. Oglušujući se o potrebu za mestom sećanja, vlast lokacije komemoracija uslovljava svojim političkim interesom. Tako je ovogodišnja komemoracija iskorišćena u svrhu obračuna s građanima Loznice koji protestuju protiv uredbe Vlade o rudarenju litijuma.

(...)

Nijedna žrtva ,,Oluje" u Srbiji i dalje ne može da ostvari svoja prava jer postojeće zakonsko rešenje, osim što ne zadovoljava potrebe žrtava, diskriminiše žrtve koje su nastradale van teritorije Srbije. To civilne invalide i porodice žrtava ,,Oluje" lišava finansijske, zdravstvene i psihosocijalne podrške institucija.

džin tonik

da ste ljudi, slavili bi oluju kao veliku pobjedu nad fasizmom i oslobodjenje od terora beogradskog sovinizma i nacizma. spomenik podigli, poklonili se, a odgovornost za fasisticku sao krajinu i agresiju prebacili na milosevica i distancirali se od svinjarija. iako vam je svima mila velika srbija, ali milo vam je i laganje, pa zasto ne lagati i u tom pravcu.
velicanstvena antifasisticka operacija.

Meho Krljic

Brt, to treba da vidiš sa Vučićem a ne sa "nama". On odavno ne reprezentuje uprosečenu političku volju građana...

džin tonik

jok, svi imate realno identicnu kvalifikaciju obrane zrtve od vase agresije. ako uzmemo "oprecne" medije kao primjer, bilo informer, bilo vreme, koja god, svaka opcija je u tom pogledu duboko lazljiva, pokusava uglavnom abolirati srbiju i okaljati zrtvu vase agresije. ili zelis reci da ce neki srpski medij cestitati na oslobodjenju od beogradskog fasizma i pokloniti se ljudima koji su podnijeli teret, hrvatskoj vojsci?

Meho Krljic

Ne, naravno. Ali to je tvoje teranje vode na svoju vodenicu. Mi pričamo o civilnim žrtvama i očiglednim ratnim zločinima nad civilima koje su počinile hrvatske oružane formacije tokom ove akcije, i tome da se već skoro trideset godina malo toga desilo na polju nekakve kompenzacije za to, simboličke pre svega, onda materijalne itd. Dakle, to je tema kojom se bavimo. Oslobađanje teritorije od "beogradskog fašizma" je MNOGO šira tema od ovoga o čemu se ovde radi, i svakako ti mogu naći primere mnogih javnih govornika u posledje tri decenije koji su osuđivali projekat RSK i velikosrpsku ideologiju. Ali zašto bih? Ti si spreman uvek i na svakom mestu da aboliraš spaljivanje živih ljudi u ime oslobađanja teritorije i to te diskvalifikuje iz diskusije po definiciji.