• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uzaludnost vaspitanja, ili - porodico, umri već jednom!!

Started by varvarin, 26-12-2007, 14:10:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

religioznost za Lonija - Kastracija Afrikanki postoji a Bog je ne dopušta.

Loni

Stipan

A šta sad pa fali ateistima, ako bi neko bio ljubazan da mi to razjasni?

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Stipan

Albedo 0

Quote from: Loni on 20-02-2013, 19:14:12
Boga mi tačno.

znači huliš na Boga i njegovu volju da ne sprečava kastraciju Afrikanki

Loni

Ne fali ništa ateistima, naravno.
Fali lažnim teistima.

Bata je definiso da je dobar hrišćanin onaj ko ideu  ckrvu i pali sveće uprkos tome što
pri paljenju sveće (u obredu koji se zvanično zove ,,sveće za pokoj duše'') misli u sebi: Ma kakva duša.
I onaj ko izgovara ,,Oče naš'', a ne veruje da na nebu ima ikakvog oca nebeskog.

Ja ne raskrinkavam religioznost ili ateizam. Samo kontradiktornost.

Bato, to avramisti koji misle da je bog svemoćan, treba da se zapitaju.
Ja nemam ništa sa avramskim bogom.
Za mene viša sila nije svemoćna u velikoj meri, ali očigledno vuče evolutivne konce ka određenom cilju.

Meho Krljic

Ali ti ne znaš šta je nekom u glavi pa je ta rasprava potpuno akademska. Dobar pripadnik bilo koje religije je onaj koji upražnjava njene rituale i sledi njene vrednosti u životu. Šta je njemu u glavi i srcu niko ne može da zna pa je o tome besmisleno raspravljati.

Albedo 0

Quote from: Loni on 20-02-2013, 20:45:03
Ja ne raskrinkavam religioznost ili ateizam. Samo kontradiktornost.

pa kontradiktornost je da ti dovodiš u pitanje Božju volju koja dopušta kastraciju Afrikanki. Zna se ko se buni protiv Boga - Lucifer.

QuoteBata je definiso da je dobar hrišćanin onaj ko ideu  ckrvu i pali sveće uprkos tome što
pri paljenju sveće (u obredu koji se zvanično zove ,,sveće za pokoj duše'') misli u sebi: Ma kakva duša.
I onaj ko izgovara ,,Oče naš'', a ne veruje da na nebu ima ikakvog oca nebeskog.

apsolutno, odličan je taj hrišćanin, jer mene ne zanima šta on misli nego kako djela. Mišljenje je pitanje slobodne volje, on ima pravo da misli o čemu hoće, ima slobodu da misli, pa neka raspravi sa Svetim Petrom da li je to dobro ili ne.

Loni

Nađite mi predstavnika Srpske Pravoslavne Crkve koji će potvrditi da je dobar vernik onaj ko radi jedno, a misli drugo.

Zar nije besmisleno raditi rituale i običaje, ako ne verujemo u njihovo dejstvo?

Zašto bi nevernik gubio vreme da pali sveće za pokoj duše, ako u isto vreme može da ide na nedeljni fudbal?
Što bi palio sveću za pokoj duše, ako u duše ne veruje?
Je l to da ga neko vidi?  :roll:

Nemoj Bato, okretati temu na mene. Ja nisam kontradiktoran jer ja priznajem da sam ANTI-AVRAMISTA.
Ateista je onaj ko ne veruje u boga.
Anti-Avramista je onaj ko ne veruje u Boga po konceptu avramskih religija (hrišćanstvo, islam, judaizam).
Ja sam dakle samo anti-avramista.
Otpisujem čovekolikog Boga, ali ne i svaku višu inteligentnu silu u svemiru (i van njega).

S obzirom da nisam avramista, u mom konceptu nema Lucifera ni čovekolikog Boga sa bradom (koji je svemoćan). Dakle nisam ja kontradiktorac koji je dužan da se pravda.
  Svoju kontradiktornost nek objašnjavaju oni koju kažu da jesu konkretno pravoslavci, a u pravoslavni koncept ne veruju.
   Nek me neko ubedi zašto je ok podržavati laž i zavaravanje.

Dakle Bato ako ne misliš da postoji Bog iz Biblije, onda reci da si ateista i ne boj se, nećeš biti ništa manji Srbin zbog toga.

Ugly MF

Quote from: Loni on 20-02-2013, 21:45:08
   Nađite mi predstavnika Srpske Pravoslavne Crkve koji će potvrditi da je dobar vernik onaj ko radi jedno, a misli drugo.

Evo ja.
Ja sam predstavnik te SPC ovde u ovom momentu, jer verujem u to da je Dzizuz Krajst bog i covek u jednom.
U Avramovog Jahveta ni ja ne verujem, nit me zanima.

ALI, veliko ali, Loni , jebote, nemas pojma u sta verujes , a u sta ne...
Napadas tamo nesto sto si nacuo , verujuci u nesto sto si skontao kao kul jer je modernije od onog starog...

DOBAR VERNIK se i ogleda u onome sto radi, a ne sta misli!
Bog je rekao da ce coveku suditi i sudi mu se na konto njegovih DELA a ne MISLI!
Dela su ono sto nas karakterise , ono sto vidimo , opipamo, sto znamo da se desilo.

Ko si ti da sudis nekome na konto njegovih misli?
Pa da treba svi bi citali misli jedni drugima!!! EEEEJ!!
Ko si ti da kazes da je zivot religioznog coveka sastavljen samo od obreda i pravila?
Znaci religiozan sam kad palim svecu , a cim izadjem iz crkve vise nisam?

Albedo 0

Quote from: Loni on 20-02-2013, 21:45:08

ja sam mislio da je debata o tome opštepoznata, ali ipak se nisam do sada susretao sa Lonijem

dakle, priča ide otprilike ovako: na pitanje da li vjernik treba da poštuje popa za kojeg smatra da je loš, da je grešan, da je nedostojan svog poziva i slično, Crkva odgovara: da

da, jer pop je samo opslužitelj a veza sa Bogom je direktna

treba poštovati popa iako on loše radi svoj posao, jer imati dobrog ili lošeg popa nije relevantno za život vjernika

e isto to važi i za svakog hrišćanina

QuoteDakle Bato ako ne misliš da postoji Bog iz Biblije, onda reci da si ateista i ne boj se, nećeš biti ništa manji Srbin zbog toga.

oni koji ne vjeruju u Boga iz Biblije nisu hrišćani, a to ne znači da su ateisti

uostalom, ja i pričam o Bibliji, koju ti očigledno nisi ni čitao, gdje se predlaže sakaćenje pedera pa i smrtna kazna za devijantna ponašanja

tako da bi trebao da se sabereš

pogotovo jer pravoslavlje ne uništava religije koje su postojale prije njega već ih inkorporira u svoj sistem.

tradicionalno se kaže da Stari zavjet, paganizam, nije ukinut Novim, kako to smatraju protestantni ili ko već, već oba istovremeno važe

odatle razni paganski običaji u pravoslavlju, i odatle sasvim normalno poštovanje paganske kastracije Afrikanki

Loni

Vrdaš, vrdaš Bato. To šta mi navodiš ne sporim, ali šta s tim?

I dosta s tim da l sam čitao Bibliju?
O jesam. Čitao više puta i požalio jer je reč o vrlo slabom književnom delu.
Odsustvo jasne fabule, odsustvo uzročno-posledične veze,
obilje suvišnih likova, manjkavost na poentalnom nivou...

Vrlo dobro znam koliko je Biblibog surov i šta sve radi.
Isto tako znam i koliko je Lucifer ljudi pobio u Bibliji.
0.
I slovima NULA.

Zbog surovosti avramskih religija i nisam deo toga
već podržavalac hipi ideja o nju ejdžu, pokretu verovanja bez dogmi, uz
uvažavanje naučnih činjenica, religiji prilagođenoj levičarima i centristima.

Da su hipici imali internet ne bi to zamrlo tako brzo, ali savremena tehnologija nudi
reanimaciju mnogo čega.

Mene zanima koja je logika da NE VERUJEŠ u nešto a VERNIK SI tog istog.
Ako ta logika važi sve na ovom svetu je teška relativa.

Svarog, imaš li čin u SPC-u?
Ako imaš onda si relevantni predstavnik od koga očekujem odgovor na pitanje da li je dobar vernik onaj ko zapravo ne veruje.

Ugly MF

[quote author=Loni link=topic=5388.msg493395#msg493395 date=1361394306

Svarog, imaš li čin u SPC-u?
Ako imaš onda si relevantni predstavnik od koga očekujem odgovor na pitanje da li je dobar vernik onaj ko zapravo ne veruje.
[/quote]

Loni, lupas, juris svoj rep i sta sve ne... :roll:

Kakav cin u SPC?
Kakav relevantni predstavnik?
Sta, sad bi ti da samo neki koji su zavrsili bogosloviju i teologiju zaboga daju tebi odgovore? Ti si ne znam koji faktor da t imoji odgovori bez "cinova" nista ne znace?
A vamo bas zbog tih cinova u SPC ne verujes u Boga?  :roll:

Relevantni? Vernik koji zapravo ne veruje?
Sta bre lupas, cujes li ti sebe koliko si nebulozan?

Preskocio si temu koju si poceo, postavio par glupih pitanja o mislima i delima.
Dobio si odgovor i ne svidja ti se? Nije ti dovoljno Njuejdzovski ?

Ovim si dokazao da si totalno bandoglav i narrowminded ( malo njuejdzovskog za tebe),
i da se nikada neces izvuci iz jada koji se zove tvoj um!
Sreca sto ljudi jedni drugima ne mogu citati misli, neko bi mogao nabasati na tvoje i verovatno bi mu trebalo duuuuuuugo vremena da se opravi.

Bajdvej, posto sam ti ja irelevantan, ovim sam zavrsio bilo kakvu dalju raspravu sa tobom na temu religija, Bogova,  i ostalih kosmickih trabunjanja.
Nema nade za tebe , Loni.
I vise bih te respektovao da zbog 77 devica odes u Islam nego tu sada gde jesi,,,u tvom njuejdzovskom ...cemu li vec....

sandjama

Quote from: zosko on 20-02-2013, 17:15:46
Quote from: Loni on 20-02-2013, 16:59:28
...
Ali činjenica je da se sve teorije - i dobre i loše, pojavljuju na zapadu.
Zašto ih nema u Iranu il' u Pakistanu?
...

zbog kulture i tradicije, da, koja automatski poteze nizi stupanj inteligencije. ne mogu ljudi koji cijeli dan pijuckaju caj i nemastovitog izraza zure u nebo biti pametni kao mi.

stvarno mi je smesna ta zapadnjacka narcisoidnost. a neko ko uopste vise nema kulturu i tradiciju, neko ciju je kulturu i tradiciju pojeo demon brzine, koji je to stepen inteligencije?
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

džin tonik

Kimura

Quote from: Meho Krljic on 20-02-2013, 19:02:25
Da li je religioznost ikada imala drugu funkciju? Ikada u istoriji? Zar nije uvek bila u funkciji kolektivnog identiteta.
To je samo najčešći vid zloupotrebe religije u istoriji.

sandjama

@zosko
sve dok i oni ne pocnu da zure u jednu tacku, nemastovitog izraza.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

@zosko
pardon, u mnogo tacaka. zapad ni u ludilu ne moze da spozna centar.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

džin tonik

to je centar? aha.
hajde manje glupiranja, vise konkretno: centar = koji kurac?

sandjama

pa i jeste. ti faliocentricni kultovi su poprilicno u temeljima civilizacije.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

džin tonik

znaci zapad ni u ludilu ne moze da spozna kurac? aha.
ma jebo te loni! daj brisi! gdje me nadje...

sandjama

cim ti ponestane inspiracije odma' se 'vatas za najblizu logiku. daj nam malo poetske istine zosko.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Albedo 0

Quote from: Loni on 20-02-2013, 23:05:06
0.
I slovima NULA.

eto ti još jednog dokaza da je bolje biti ubica i kastrator klitorisa nego Loni-Lucifer

Meho Krljic

Quote from: kimura on 21-02-2013, 01:46:33
Quote from: Meho Krljic on 20-02-2013, 19:02:25
Da li je religioznost ikada imala drugu funkciju? Ikada u istoriji? Zar nije uvek bila u funkciji kolektivnog identiteta.
To je samo najčešći vid zloupotrebe religije u istoriji.

Ne, to je religija. Temelj kolektivnog identiteta mnogo pre nego što je to nacija postala.

Kimura

Nacija je, svakako, moderni pojam, ali to ne znači da, pored vere, ne postoje i druge veze među pripadnicima grupe, koje još čvršće vezuju od klanjanja istom bogu.
Vera je značajna za lični identitet, u društvu smeta.
Ateisti se nikada nisu udružili po osnovu svojih ''verskih'' uverenja.

angel011

Quote from: Бата Животиња on 21-02-2013, 03:40:51
Quote from: Loni on 20-02-2013, 23:05:06
0.
I slovima NULA.

eto ti još jednog dokaza da je bolje biti ubica i kastrator klitorisa nego Loni-Lucifer

Bato, šta ti je Lucifer uradio da ga tako vređaš?
We're all mad here.

Stipan

Imam neki neodređeni utisak da ovde Lonija baš nikako ne vole.
Šta ste se svi na njega okomili? Ima čovek svoj stav, pa šta?

Loni

Pogrešan je utisak.

Pa nisu se svi na mene okomili već samo predstavnici nacionalističkih klanova (I Srbi i Hrvati)
Imam i ja ovde saveznike na društvenim pitanjima.
Recimo Meho Krljić me kritikuje samo u detaljima, ali ne i generalno.
Saveznice su i Kimura, Saturnica, pa je bio forumaš YGG koji je batalio forum.

Van politike i društva, moram priznati da su forumaši prema meni dosta korektni (čast izuzecima)
pa se desi da se istima s kojima se ne složim oko politike, dosta složim an polju ukusa oko književnosti.
U tom pogledu korektni su Mac, Anomander i sl.

Ne bunim se ni kad sam u manjini na nekim društvenim temema
jer BORBA sa brojčano jačim jeste neki moj IZAZOV.
Da mi teško pada ta borba, ne bih je ni inicirao.
Najlakše je ne suprotstavljati se nikom i biti omiljen.
Ipak ne mogu da odolim, a da se ne borim.

U slučaju Svaroga, meni nije jasno šta njemu nije jasno...
Ja hoću nešto da pitam crkveno lice SPC-a, a on je svetovno lice, a hoće da odgovara.
Nije relevantan.

U slučaju Bate, ono šta mene zanima je fenomen KONTRADIKTORNOSTI.
Dakle ne želim ovog puta da tvrdim da je pogrešno biti nacionalista, diskriminator, legalista kastriranja ili žrtvovanja.
Mene zanima razbijanje kontradiktornosti jer mislim
da Bata intimno nije to što se predstavlja.

Po svemu isčitanom ja uviđam da on nije dubinski levičar,
a vernik ne da nije dubinski već nije uopšte.

Negde krajem 90-tih Ujedinjene Nacije u Istanbulu donele su dekleraciju da su ljudska prava bitnija
od granice.
Dakle ukoliko neka zemlja krši ljudska prava (recimo vrše rituale nad decom ili neki etnocid) UN ima prava na intervenciju.

Za tu dekleraciju bile su sve zemlje.
Kada je došlo do NATO intervencije 1999. zemlje kao što su Rusija i Kina bunile su se zbog KRŠENJA PROCEDURE U UN.

Pobuna nije dakle bila u tome što je bilo intervencije (jer su se UN zemlje složile da intervencija u slučaju kršenja ljudskih prava sme da bude) već što
nisu prvo pitane sve UN članice da li do intervencije sme da dođe.

U slučaju Libije i Kina i Rusija nisu se usprotivile ataku.

Sve u svemu vreme je takvo da su ljudska prava bitnija od granica koje prestaju da budu svete krave, hteli mi to ili ne.

Za same partizane (a Bata teži da bude partizan) granice nisu bitnije od ideologije.
Partizani su prelazili granice i granice da bi na što većoj teritoriji širili svoju ideologiju ili oslobađali tu teritoriju.

Da ne govorim o levim gerilsmkim pokretima. Sam Če Gevara prelazio je granice i granice radi širenja revolucije.

U skladu s tim levičar ne bi trebalo da podržava sakaćenje tela igde jer se kao plaši mešanja u granice druge države.
Kako se Če Gevara mešao u pitanja mnogih država.
Čovek je iz Argentine. Došao čak do Kube.
I sami partizani su došli iz Bosne u Nedićevu SAMOSTALNU Srbiju se u nešto UMEŠAJU.

Dakle, ako Bata želi da bude levičar, onda nek bude u definiciji levičara.
Granice nacionalnih država nisu nešto što je levičarima sveto.
Ako želi da bude Pravoslavac poželjno je da iskreno, a ne lažno veruje.

Ne zameram ja njemu orijentaciju.
Kontradiktornost mi je fascinantna.

Stipan

Pa dobro onda, bori se kad uživaš.
Uzmite k'o da i nisam ništa rekao.

Ugly MF

Ne seri , Loni, pobego si ko picka kad sam ti direk'no ukazo koliko bulaznis, i skrenuo temu, kao Svarog sad nije relevantan.

Albedo 0

Stipane, prokletniče, opet se zbog tebe raspisao!  8-)

najgore je što je Loni zaostao u vremenu i prostoru, nalazi se u periodu kada su mu čitali bajke za laku noć, a izgleda i da je prespavao posljednjih 30-40 godina

Prvo, ljevica je BILA skeptična prema etničkom, religijskom i nadgradnji uopšte. BILA kao prošlo vrijeme. A Loni prodaje muda za bubrege, to jest devetnaestovijekovni marksizam kao ljevicu. Ljevica danas nije protiv nacije, jer nacije uništava kapitalistička globalizacija, nije protiv religija i različitih kultura jer i one trpe pritisak korporacija koje ih svedu na teleće meso u muslimanskom McDonaldsu. Brane etničke i religijske identitete.

Drugo, Habermas, kojeg smatraju za ''posljednjeg marksistu'', objavio je knjigu razgovora sa Benediktom XVI u kojem izražava slaganje sa Katoličkom crkvom i podržava je u njenim naporima da vaspita stanovništvo, držeći da je religija veoma važna u konstituisanju ljudskih bića. Dakle, nadrgadnja je itekako bitna u životima ljudi, i oni nisu određeni bazom.

Treće, još je Sartr govorio da napad na porodicu od strane ranih ljevičara nije adekvatan, i čak je tvrdio da su pravi revolucionari oni koji su bili vaspitani od strane baba i djedova! Insistirao je na duplom generacijskom jazu, jer je smatrao da seniori donose potrebno iskustvo koje dijete čine svestranijim i sa kvalitetnijim pogledom na svijet. Takođe je podržavao i nacionalističko nasilje protiv kolonijalnih sila. A Loni lupeta da je porodica stub desničarske ideologije, dok npr Džon Rols tvrdi da je ona temelj društva, a tip je - ljevičar!

Jel te opštepoznate stvari treba nekome crtati? Naravno da treba, jer Loni je gluperda.

Za pravoslavlje sam već objasnio, tu kontradiktornosti nema i samo idiot to može da kaže. Pobogu, u religiji koja tvrdi da je 3=1, to jest da postoji Trojstvo koje je istovremeno i jedan Bog, da neko tvrdi da je kontradiktorno poštovanje paganskih običaja i bivanja hrišćaninom, pa to se graniči sa kretenizmom.

angel011

We're all mad here.

Albedo 0

Quote from: Loni on 21-02-2013, 10:37:33
Kontradiktornost mi je fascinantna.

JOVAN 8:44
"Vi ste od oca đavola i hoćete da ispunjavate želje svoga oca. On je čovekoubica od početka i nije se držao istine jer u njemu nema istine. Kad govori laži, govori ono što mu je svojstveno jer je lažov i otac laži."

angel011

Quote from: Бата Животиња on 21-02-2013, 12:51:05
Quote from: angel011 on 21-02-2013, 12:43:16
Bato, svestan si da Loni provocira?

kakve to ima veze?

Kad neko skoro neprestano provocira, tu nema stvarnog razgovora ni razmene mišljenja ni saznavanja bilo čega. Možda ima zabave ako na provokaciju odgovaraš provokacijom pa dokle to dospe, ali je za to potreban sagovornik sa bar malo mozga.

Bar ja tako vidim, ne znam da li ti nalaziš nešto vredno truda u komunikaciji sa Lonijem.
We're all mad here.

Albedo 0

pa ovo nije samo komunikacija sa Lonijem, može ovo svako da pročita i ne treba dozvoljavati psima da laju gdje stignu

tako laju svuda, na ulici, supermarketu, internetu, a hiljadu puta ponovljeni lavež postaje istina

Meho Krljic

Quote from: kimura on 21-02-2013, 09:32:01
Nacija je, svakako, moderni pojam, ali to ne znači da, pored vere, ne postoje i druge veze među pripadnicima grupe, koje još čvršće vezuju od klanjanja istom bogu.
Vera je značajna za lični identitet, u društvu smeta.
Ateisti se nikada nisu udružili po osnovu svojih ''verskih'' uverenja.

Prvo, naravno da postoje druge veze osim verskih, ali religija je ujedinitelj na nivou kome nije bilo pandana do pojave nacija u devetnaestom veku. U smislu da, naravno, imaš "grupe" koje se identifikuju sa ovom ili onom idejom i formiraju oko nje, ali da je religija mnogo dalekosežnija od grupa pa čak i od društava.

Drugo, vera i religija nisu dve iste stvari. Vera je unutrašnji, lični doživljaj. Religija je set rituala i vrednosni sistem. Naprosto nisu iste kategorije fenomena.

Dalje, da malo pomognemo Loniju koji opet priča napamet.

Prvo, to koliko je ljudi ubio Bog a koliko Lucifer u Bibliji je valjda nebitno: pa čitava Biblija je o tome da je bitan večiti život, dakle, sudbina duše a ne zemaljski, dakle, sudbina tela. Lucifer je nezgodan jer može da navede čoveka na greh i time njegovu dušu ukalja i osudi na vječite patnje. Mislim, ja nisam hriščanin niti vernik, meni je sve to strano, al da ne bude zabune, ubijanje nema nikakvu težinu u toj raspravi.

Dalje:

QuoteNegde krajem 90-tih Ujedinjene Nacije u Istanbulu donele su dekleraciju da su ljudska prava bitnija
od granice.
Dakle ukoliko neka zemlja krši ljudska prava (recimo vrše rituale nad decom ili neki etnocid) UN ima prava na intervenciju.

Za tu dekleraciju bile su sve zemlje.
Kada je došlo do NATO intervencije 1999. zemlje kao što su Rusija i Kina bunile su se zbog KRŠENJA PROCEDURE U UN.

Pobuna nije dakle bila u tome što je bilo intervencije (jer su se UN zemlje složile da intervencija u slučaju kršenja ljudskih prava sme da bude) već što
nisu prvo pitane sve UN članice da li do intervencije sme da dođe.

Ovo što Loni piše je apsolutno netačno. Ne postoji takva deklaracija, nije potpisana u Istanbulu i nisu za nju bile sve zemlje, niti je danas praksa da Ujedinjene Nacije smatraju da kršenje određenih ljudskih prava u nacionalnom kontekstu povlači automatsku reakciju međunarodne zajednice kojom se suspenduje suverenitet države na svojoj teritoriji.

Literatura koja ovo dokazuje:

Link 1

Link 2

Dakle, debata o tome da li prednost treba davati državnom suverenitetu ili zaštiti ljudskih prava, postoji, naravno. I postoje primeri različitog delovanja u praksi (Libija je jedan primer, Sirija drugi, Čečenija treći, Jermenija čevrti, Kosovo 1999. godine peti, Kosovo 2013. godine šesti...). Ali ne postoji deklaracija kojom Ujedinjene Nacije uvode suspenziju suvereniteta države na osnovu percipiranjog kršenja univerzalnih ljudskih prava. Makar i zato što suverenitet države nije nešto što se uspostavlja putem organizacije UN.

Takođe, NATO intervencija u SRJ je definitivno zaobišla UN i izvedena bez odobrenja Saveta Bezbednosti.

Loni

O vidim umešala se i Angel011 - osobi kojoj principi i načela lepršaju ko pauku kuća na vetru.
Sada je navodno na strani Bate  :roll: :roll: :roll:

Šta je Angel011, zagovaraš SAKAĆENJE DEVOJČICA!
Je li to ona Angel koja je za LGBT prava?   - Gde je na toj temi Bata da te podrži.
Je li to Angel koja otvoreno kaže da ne želi decu i nek drugi rađaju male Srpčiće.  Gde je tamo Bata da te podrži.

A ne!
Tamo će te podržati Loni i njemu slični jer upravo Loni i njemu slični imaju razumevanja i za alternativne puteve od rađanja malih Srpčića
i života koji proklamuje Amfilohije.

Ali ne.
Angel 011 NEMA IDEOLOGIJU osim ideologije kontriranja onima koji su nam trenutno antipatični.

Šta će reći Ghoul kad vidi da si na strani Bate?

To što ja provociram ne znači da hoću samo da se ZAJEBAVAM,
već kroz provokaciju nekome saopštavam koliko GREŠI.
To je strategija mnogih voditelja TV, radio emisija i tribina.

To sam i naučio dok sam bio radio voditelj.
Uzgred moje provokacije su u OKVIRU NEVREĐENJA KONKRETNE OSOBE.

Je li sam rekao nekome da je gluperda?!

Navodim Bati Če Gevaru kao simbol levice.
Pozivam se na relevantne levičarske teorije iz prošlosti.
A Bata - vernik a nevernik, partizan a nepartizan, navodi mi levičare koji su u poređenju sa Marksom i Če Gevarom, popričični ANONIMUSI.

@ Svarog, to što ti ne možeš da skapiraš da ne postoje samo 2 krajnsoti - AVRAMIZAM i ATEIZAM već milion varijanti između njih nije moj već tvoj i problem tebi sličnih.
Šta god da ti čovek napiše ti se krećeš u okvirima ili-ili. Nema tu realnog razumevanja. Bolje da ne polemišemo.

Loni

Quote from: Meho Krljic on 21-02-2013, 15:27:06

Dakle, debata o tome da li prednost treba davati državnom suverenitetu ili zaštiti ljudskih prava, postoji, naravno.

Verovatno je da sam bio netačan.
Moguće je da nije postojala dekleracija u UN, a da je postojala samo debata.

Ono čega se sećam je da su 1997-1998. svi kod nas pizdili zbog principa o kome se govorilo u UN da su ljduska prava po nekim tumačenjima iznad granica.
Inače i ja sam rekao da je NATO intervencija obišla UN.
Neke druge su dobile zeleno svetlo u UN.

Dakle u UN takođe ima nekih obrazaca koje tako nešto došuštaju.
Ne tvrdim da se razumem šta i kako jer nisam pravnik.
Nije mi ni poenta da se usaglasimo u oceni šta tačno u kom dokumentu i u kojoj dekleraciji usvojenoj u UN piše.
Bitno mi je da dođemo do generalnih načela.

Albedo 0

Quote from: Loni on 21-02-2013, 15:39:22
Navodim Bati Če Gevaru kao simbol levice.
Pozivam se na relevantne levičarske teorije iz prošlosti.
A Bata - vernik a nevernik, partizan a nepartizan, navodi mi levičare koji su u poređenju sa Marksom i Če Gevarom, popričični ANONIMUSI.

Habermas i Džon Rols anonimusi??????

Trula kobasico degenerična. MRŠ!

Albedo 0

Loni

U odnosu na Če Gevaru i Marksa svi su POPRILIČNI anonimusi.
Ne apsolutni anonimisu, ali POPRILIČNI da jer 90 % ljudi na ovoj planeti pod levicom podrazumeva prvo njih.

EDIT: Sartra nisam ni primetio da si gore spominjao.
Čudi me da se za njega nisi setio da je tvorac ATEISTIČKOG egzistencijalizma o verniče/neverniče.

Kimura

Čini mi se da ''religio'' upravo znači ''povezati'', ali se to odnosi na vezu između čoveka i Boga, a ne na veze među ljudima (što uvek podrazumeva i povezivanje protiv nekih drugih ljudi).
Prošli vek je imao svoj eksperiment : vaspitavanje čitavih generacija u ateizmu. A ti ljudi nisu bez kolektivnog identiteta.

Meho Krljic

Pa ja i ne kažem da jesu, samo sam reagovao na Lonijevo bizarno iščuđavanje što se religija prepoznaje kao temelj kolektivnog identiteta kad je to uvek bila njena funkcija. Religio ne znači povezati, ova reč se odnosi na skrupuloznost. Ali to nije bitno, bitno je da je religija institucionalizovanio verovanje i kao takvo oduvek bila metod uspostavljanja vrednosti i rituala koji će važiti za kolektive.

Quote from: Loni on 21-02-2013, 15:45:12
Quote from: Meho Krljic on 21-02-2013, 15:27:06

Dakle, debata o tome da li prednost treba davati državnom suverenitetu ili zaštiti ljudskih prava, postoji, naravno.

Verovatno je da sam bio netačan.
Moguće je da nije postojala dekleracija u UN, a da je postojala samo debata.

Ono čega se sećam je da su 1997-1998. svi kod nas pizdili zbog principa o kome se govorilo u UN da su ljduska prava po nekim tumačenjima iznad granica.
Inače i ja sam rekao da je NATO intervencija obišla UN.
Neke druge su dobile zeleno svetlo u UN.

Dakle u UN takođe ima nekih obrazaca koje tako nešto došuštaju.
Ne tvrdim da se razumem šta i kako jer nisam pravnik.
Nije mi ni poenta da se usaglasimo u oceni šta tačno u kom dokumentu i u kojoj dekleraciji usvojenoj u UN piše.
Bitno mi je da dođemo do generalnih načela.

Pa.. bojim se da je velika razlika između toga da postoji univerzalna deklaracija kojom se definišu uslovi za suspenziju suvereniteta i ad hok odluka Saveta Bezbednosti kojim se ovo čini. Razlika je u tome što je jedno u teoriji stvar filozofije međunarodne zajednice, drugo u teoriji samo posledica političke trgovine između najmoćnijih sila.

I zaista nije korektno da polemišeš na osnovu neistina koja iznosiš kao fakte a zatim kažeš "ma ja sam to mislio tako u nekom duhu". Ko kad je Zukorlić za neku egipatsku televiziju pričao da u Načertaniju doslovce piše da Srbija treba da pitanje islamskog življa reši proterivanjem trećine, pokrštavanjem trećine i ubijanjem trećine a kad je prozvan da je to apsolutna laž on je rekao "Nisam ja to mislio doslovce doslovce, nego da je to u duhu takvog razmišljanja".

Loni

Ok. Meho, razumeo sam šta mi zameraš.
NEPRECIZAN SAM.
Mešao sam debate i dekleracije, a osim toga zavaran sam od osobe koja mi je to rekla, (jedan moj profesor koji je danas poslanik DSS-a).

Ono šta ja očekujem od tebe je i neki lični stav po tako važnim pitanjima kao što je salaćenje dečjih tela.

Da se ne baziramo samo na papirologiju, je li tamo neke 1998 usvojeno da su ljudska prava iznad granica ili je ipak bila samo debeta, a usvojeno nije.
Daj da čujem tvoje mišljenje da li su granice bitnije od prava ili nisu.

Bata mi uporno nije odgovorio da li bi i žrtvovanje nekog deteta zarad rituala u nekom društvu, mogao da podržava
jer upad helikoptera na sred obreda nekog plemena radi spašavanja deteta, takođe bi se moglo podvesti pod MEŠANJEM u norme tuđeg etnosa.
Gde su granice?

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.