• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OTIMAČI IZGUBLJENOG KOSOVA

Started by Ghoul, 15-02-2008, 23:26:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Quote from: "Son of Man"Izadade nas Obama

reko bih nešto, al možda će me neko pogrešno shvatiti kao rasistu, pa neću. :wink:
https://ljudska_splacina.com/

Son of Man

Auuu, shta ce to da bude kad si ti pocho da pazish shta ce da napishesh...gradish novi imidz ili ulazish u politiku na lokalnom nivou, neshto jeste a ? :wink:

Alexdelarge

Quote from: "Albedo 0"
A tako ćete završavati svakoi put kad očekujete od tamo nekog iz bijelog svijeta da više uradi nego vi sami.... koji samo kukate nešto, imate problema sa identitetom, šuplji zubi....

Ma mene samo i  zanima ova nasa uboga gologuzija i kukavna stvarnost... ali kad vec pricamo o Amerima...ako ostavimo njihovu politiku po strani, ja sam veliki Amerikanofil; muzika,filmovi,stripovi,knjige  itd...mislim, sarmantno me zabole q... za iranske filmove o emancipaciji zena i slicna umetnicarenja. Ja sam zanrovac i hocu uvek iste ovestale norme i konvencije, beskrajna ponavljanja bez inovacija koje remete koncentraciju.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Son of Man

Brate dal mi verujesh ja isto, velika mi je zelja da zivim u nekom americhkom predgradju, ono fazon Baltimor i to, da idem u srednju shkolu i da me maltretiraju buliji, pa onda jednog dana komotno kupim pushku u granapu i pobijem sve. To sa oruzjem u Americi to je mnogo jaka stvar, eh gde bi nama kraj bio da ovde tako moz opushteno da se nabavi dosta oruzja raznih vrsta. Mislim moze i kod nas se nadje ali taj osecaj da mozes opusteno da udjesh u prodavnicu i da kao birash a prodavac ljubazan sa tobom i sve, to ne moz se poredi. Pa onda isho bi i u Diznilend, isho bi u sve one zabavne parkove sa raznim voznjama, u Mek, u Burger King, Fraj Chiken, pa onda one pite, pa ono ljuto sranje, ma uzivo bi ko Eric Cartman i stalno bi govorio AWESOME !!!  :)

Albedo 0

Quote from: "Alexdelarge"
A tako ćete završavati svakoi put kad očekujete od tamo nekog iz bijelog svijeta da više uradi nego vi sami.... koji samo kukate nešto, imate problema sa identitetom, šuplji zubi....

Ma mene samo i  zanima ova nasa uboga gologuzija i kukavna stvarnost... ali kad vec pricamo o Amerima...ako ostavimo njihovu politiku po strani, ja sam veliki Amerikanofil; muzika,filmovi,stripovi,knjige  itd...mislim, sarmantno me zabole q... za iranske filmove o emancipaciji zena i slicna umetnicarenja. Ja sam zanrovac i hocu uvek iste ovestale norme i konvencije, beskrajna ponavljanja bez inovacija koje remete koncentraciju.

s tim što Mister No nije američki strip.... kao ni većina onih objavljenih kod nas....

ali ja i govorim da si ti progutan američkom (a)logikom i više ne znaš da razlikuješ dobro od lošeg.... zato rekoh, Naomi Klein - Shock doctrine, Amerikanka je, taman....

Cornelius

Quote from: "Son of Man"da idem u srednju shkolu i da me maltretiraju buliji, pa onda jednog dana komotno kupim pushku u granapu i pobijem sve.:)

kupi cu si top kad tad kad tad
za dan dva mozda tri mozda pet mozda sto...

kupit cu si tenk kad tad kad tad......
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

David

Quote from: "Albedo 0"...zato rekoh, Naomi Klein - Shock doctrine, Amerikanka je, taman....

Kanadjanka.
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

David

Quote from: "Son of Man"Brate dal mi verujesh ja isto, velika mi je zelja da zivim u nekom americhkom predgradju, ono fazon Baltimor i to, da idem u srednju shkolu i da me maltretiraju buliji, pa onda jednog dana komotno kupim pushku u granapu i pobijem sve. ...
Pa onda isho bi i u Diznilend...

Paaa, imas jos fore, ono - kad porastes, budes veliki...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Son of Man

A shta kao niko odavle ne bi voleo da ide u Diznilend, ili Snupilend ili tako neke silne akcije...pa gde cesh vece radosti od toga pobogu ?  :shock:

DušMan

Ja bih voleo!!!
Isto bih voleo da jedem džank fud!!!
Isto bih voleo da uzmem mitraljez i pobijem celu školu, kao što sam i opisivao u brojnim pismenim zadacima iz srpskog u srednjoj. Eh... mladost davno prošla...
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Ghoul

Quote from: "Son of Man"A shta kao niko odavle ne bi voleo da ide u Diznilend, ili Snupilend ili tako neke silne akcije...pa gde cesh vece radosti od toga pobogu ?  :shock:

a LA CASA BONITA?

Son of Man

ma svuda gde Eric Cartman voli da ide !!!  :!:

AWESOME, AWESOME !!!  :)

Son of Man

Quote from: "DušMan"Ja bih voleo!!!
Isto bih voleo da jedem džank fud!!!
Isto bih voleo da uzmem mitraljez i pobijem celu školu, kao što sam i opisivao u brojnim pismenim zadacima iz srpskog u srednjoj. Eh... mladost davno prošla...
A Helovin, a curka za thanksgivin', pa bozic, pa vatromet za 4. juli, pa ovo, ono, ma preko cele godine zajebancija, josh mi ni i ne znamo shta sve ima...koje sve sitne radosti... :cry:

Albedo 0

Quote from: "David"
Quote from: "Albedo 0"...zato rekoh, Naomi Klein - Shock doctrine, Amerikanka je, taman....

Kanadjanka.

moja greška... mada mi je to isto....

Son of Man

Nemoj isto, to ko ono kad je Djokovic kad su ovi rekli da je iz Hrvatske on reko nije nego iz Srbije al' isto vam je to pa hteli ovdashnji Srbi da ga rastrgnu  :evil:

DušMan

Quote from: "Son of Man"
A Helovin, a curka za thanksgivin', pa bozic, pa vatromet za 4. juli, pa ovo, ono, ma preko cele godine zajebancija, josh mi ni i ne znamo shta sve ima...koje sve sitne radosti... :cry:
A da ni ne spominjemo njihov Božić.
A tek Spring break!!!

Shozo Hirono

sarmantno me zabole q... za iranske filmove o emancipaciji zena i slicna umetnicarenja. Ja sam zanrovac i
Uf bre,pa nema potrebe da u rafalnoj paljbi besa opalis po svemu i svacemu,a pri tom se nadjes u smesno kontradiktornoj situaciji:ako vec vredjas,ne vidim razloga da slobodno i ne opsujes,posto se psovke ovde ne cenzurisu.Znaci,ako te boli kurac vec,u naletu politicke rasprave,za iranske umetnike i stvaraoce,mozda ne bi bilo lose da prvo odgledas ili naucis ponesto o njihovim autorima,tipa Abbas Kiarostami,jer bi u suprotnom bilo koji Amer,na bilo kojem forumu,mogao vodeci se tvojim izjavama,da ladno popljuje bilo sta sto su nasi autori,umetnici stvarali u prethodnim vekovima.

Son of Man

Quote from: "DušMan"A da ni ne spominjemo njihov Božić.
A tek Spring break!!!
Brate, iskreno da ti kazem ziveo bi ko u filmu "A Christmas story"...samo shto bi bio debeo jer bi se od malena navuko na tu BOZJU hranu...

Ovako bi bezo od bulija :

Al na kraju bi im naravno dohako :

Nego shta smo ono rekli za Kosovo ?
Kosovo je shta ? :?

DušMan

Son of Man

DušMan

Kosovo je srce Rumunije!

Son of Man

To sam cheko, dal mi verujesh da sam to hteo da napishem al reko necu da forsiram da nekog ne uvredim i to  :evil:

DušMan

Eto, čekao si da se ja upecam, pa da mene velesrpstvo zamrzi.

Nego, glede Kosova... sećam se da me je pre koju godinu trovao ćale nekog ortaka sa pričom kako je Kosovo puno polja maka i marihuane, te da je zato NATOu interes da se ono odvoji od Srbije. Čak mi je dao i neku knjigu na tu temu, ali je ja naravno nisam čitao pošto u njoj nije bilo slika.

Ghoul

Quote from: "Son of Man"To sam cheko, dal mi verujesh da sam to hteo da napishem al reko necu da forsiram da nekog ne uvredim i to  :evil:

počeo si suviše da oponašaš svog učitelja!

ma razvali polit. nekorektnost, to je tvoj imidž! :evil:

Son of Man

Ma Srbi su ti po ugledu na Niksona objavili rat drogama josh poodavno tako da su Amrikanci morali da pribegnu odvajanju jer su poshteni Srbi hteli da jednostavno spale ta polja, da unishte te fabrike i da nema vishe tranzita i shverca, a sve za dobrobit svoje omladine a ujedno tako shtiteci i celu Evropu (ko u Kosovoskom Boju), da Srpchad idu da igraju kolo, da piju rakiju, da se drogiraju nashim DOMACIM drogama, a ne da tamo se bodu u venu i shmrchu albanska sranja i tako finansiraju shiptarske teroriste. Jbga shto bi rekli Minor Threat : Sometimes good guys don't wear white... :(

@Uchitelju - ochiju mi bicu bolji, omaklo mi se jbga :oops:

EDIT : bicu GORI  :evil:

jer :

"Sva su raja otishla na more, meni babo nije dao pare..." :!:

Alexdelarge

Quote from: "DušMan"Eto, čekao si da se ja upecam, pa da mene velesrpstvo zamrzi.

Nego, glede Kosova... sećam se da me je pre koju godinu trovao ćale nekog ortaka sa pričom kako je Kosovo puno polja maka i marihuane, te da je zato NATOu interes da se ono odvoji od Srbije. Čak mi je dao i neku knjigu na tu temu, ali je ja naravno nisam čitao pošto u njoj nije bilo slika.

Ma nema tamo nicega; kakve crne rude, kakva polja maka. Kojestarije. Posna je to zemlja. To su Nemanjici i ini beskrupuloznom eksploatacijom devastirali.Zapravo mi bismo morali dati nadoknadu Kosovarima kako bi pospesili i osnazili tu mladu demokraciju.

Cornelius

Quote from: "Alexdelarge"mi bismo morali dati nadoknadu Kosovarima kako bi pospesili i osnazili tu mladu demokraciju.

E, jebo ti njihovu demokraciju u prkno.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Rile

Quote from: "Cornelius"
Quote from: "Alexdelarge"mi bismo morali dati nadoknadu Kosovarima kako bi pospesili i osnazili tu mladu demokraciju.

E, jebo ti njihovu demokraciju u prkno.

Zašto bre?
To je baš fin svet, Šiptari, "nisu za rudnik..."

Albedo 0

Ma nema tamo nicega; kakve crne rude, kakva polja maka. Kojestarije. Posna je to zemlja. To su Nemanjici i ini beskrupuloznom eksploatacijom devastirali.Zapravo mi bismo morali dati nadoknadu Kosovarima kako bi pospesili i osnazili tu mladu demokraciju.

koji si ti car besmisla, mr no.

Samo ti čitaj Shock doctrine....

Alexdelarge

Je l' prevedena knjiga kod naske? Cena? Izdavac?

Cornelius

Kosovu 1,2 mlrd. evra donacija
13:59 | Izvor: B92, Beta
Brisel -- Na donatorskoj konferenciji u Briselu dobijena su obećanja za obezbeđenje 1,2 milijardu evra za Kosovo.

Evropska unija i zemlje članice su ukupno obećale sredstva od oko 800 miliona evra, a SAD 225 miliona. Nemačka je obećala 100 miliona, Švedska 41 milion evra, Velika Britanija 28 miliona funti, Luksemburg 25,5 miliona evra, Italija 13 miliona evra, Francuska 2,3 miliona, a Slovenija i Bugarska po pola miliona evra. Švajcarska je najavila pomoć od 47 miliona evra, a Fond za otvoreno društvo Džordža Sorosa pola miliona evra za pomoć romskoj zajednici na Kosovu. Norveška je najavila 50 miliona, Saudijska Arabija i Turska po 30 miliona, Holandija i Finska po 16, Danska 15, Italija 13, Švedska 12, Austrija šest miliona, Irska pet miliona, Češka četiri miliona, Estonija 600 hiljada evra.

Albedo 0

Je l' prevedena knjiga kod naske? Cena? Izdavac?

naravno da ne....

Jeste No logo od iste autorke, i taman za tebe

no logo
bez smisla

B92 izdavač, odavno razgrabljena, jedino ako odeš do biblioteke, ali to je jedno smisleno mjesto pa ne znam kako bi se snašao...

engleski pdf
http://rapidshare.com/files/109125461/No_Logo_-_Naomi_Klein.pdf

Alexdelarge

Ne zajebavaj. Pa ja sam drug clan biblioteke. Mogu da udjem u biblioteku kad god hocu.  :wink:

Albedo 0

šta uopšte znači ''drug član biblioteke''?

Alexdelarge

Da li mi je utisak varljiv ili ne, on mene pita sta sam cit'o?

http://www.youtube.com/watch?v=qgG-HibkNf8

Albedo 0

ne, ja tebe pitam šta znači ''drug član biblioteke''... a sam si rekao da te zanimaju samo besmislice, ergo ne zanima te biblioteka.... ali mene prije svega zanima šta znači ovaj izraz pod znacima navoda?

Alexdelarge

Ama zivot je  lisen svakog smisla; odakle ti to da je biblioteka smislena stvar? Besmisleno je da ista postoji. Zasto bi ista postojalo?

Cornelius

Quote from: "Albedo 0"šta znači ''drug član biblioteke''?

Radovan III.

Albedo 0

a to li je... na sreću, to nikad nisam pogledao.....

Cornelius

Quote from: "Albedo 0"a to li je... na sreću, to nikad nisam pogledao.....

Da ne bi upropastio sopstvenu srecu, nemoj ni da citas Dusana Kovacevica.

Tex Murphy

Quote from: "Albedo 0"a to li je... na sreću, to nikad nisam pogledao.....

:shock:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Father Jape

Eh, kad se samo setim dana kad su Srbe branili oni koji su nesto znali o njihovoj kulturi. : o tempora, vajka se, o mores :
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

Father Jape, kakve veze ima novokomponovana crnohumorna predstava sa srpskom kulturom?.... Ako bi mogao da mi objasniš, molim te....

mnogo je važnije npr
Relja Novaković - Gde se nalazila Srbija od VII do XII veka

a ne novokomponovano pop sranje....  a pitam se da li vi išta znate i o Nemanjićkom periodu, a kamoli šta se ranije dešavalo....

čuješ srpska kultura i Kovačević....  BBC wild life i srpska kultura....

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

cutter

Sta ste vi procitali od tih pisaca?

Albedo 0

cutter, potpuno je nevažno šta su čitali, ko može da umjesto odgovora postavi seljački smiley zna se šta je čitao....

ja ne padam na te seljačke jeftine provokacije, nego lijepo recite kakve veze ima Kovačević sa srpskom kulturom, a ove smileye sačuvajte za nekog drugog.

Cornelius

Quote from: "Albedo 0"nego lijepo recite kakve veze ima Kovačević sa srpskom kulturom

Ma, to se i ja pitam. Covek je po struci pekar u Stokholmu, maternji jezik mu je finski, a osim pogacica sa sojom, on nikada nista i nije napravio. Cudan svet, ovi Srbi! Imaju pravo Patagonci sto su smislili onu poslovicu - Ko se sa Srbima druzi, padace mu kisa sredom posle aperitiva. Ja bih tu jos dodao - Ko stavlja smajlije, nek mu crkne komoda.

Albedo 0

ni ironija baš ne pomaže, mada cool zvuči....

Kovačević je pop kultura.

Kler_Vojant

Nista ti nije sveto. Ko to tamo peva pop.
:lol: