• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta smo dobro krkali ovih dana?

Started by scallop, 22-09-2008, 18:02:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Josephine

Quote from: Father Jape on 29-08-2012, 18:39:34
Off topic: D. hajde spekuliši na osnovu moje forumske persone šta sam ja u horoskopu?  :lol:

:-D

Nemam pojma, bre.  :lol: Al, ajde, da ne budeš potpuno razočaran: šta ti je devojka u horoskopu (ona sa kojom si se slagao najbolje)?

džin tonik

zosko je strucnjak za lubenice. nakon moje njezne obrade produkt ostaje konzistentan.
a zna se da je sredina najsladja, ne oko kostice.

od kostica mozes dobiti samo upalu slijepog crijeva.

scallop

Onda je trebalo priložiti pincetu i iglu i konac za ušivanje ozleđenih delova.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

zole,
nadam se da imaš još jedan frižider i da nisi na dijeti!!!!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

džin tonik

e pa imam! jedan je za nezdravo, a ovaj sam uvijek zelio za voce, povrce, cokoladu i neke tekuce sitnice koje su malo vislje izvan dometa slike, te si ga kupio za rodjendan!
dijeta ne bi bila losa stvar. sutra.

Father Jape

Quote from: D. on 29-08-2012, 20:50:12
Quote from: Father Jape on 29-08-2012, 18:39:34
Off topic: D. hajde spekuliši na osnovu moje forumske persone šta sam ja u horoskopu?  :lol:

:-D

Nemam pojma, bre.  :lol: Al, ajde, da ne budeš potpuno razočaran: šta ti je devojka u horoskopu (ona sa kojom si se slagao najbolje)?

Uf, pa gde na pitanje odgovaraš takvim, gotovo neodgovorivim pitanjem?!  xrofl

Evo, pokvariću svima zabavu, i ja sam devica.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

džin tonik

vidis ti japi, bome ni cednost vise nije u modi...

Father Jape

A kad je to pa zaista i bila?  :cry:

džin tonik

pa onda nesto mijenjaj. imas li kakvu lubenicu ili dinju pri ruci?

Josephine

džin tonik

vratimo se temi. na ove vrucine voce je najbolje. samo umjereno, naravno.

[/URL]

M.M

Quote from: zulfikar on 29-08-2012, 20:54:33
zosko je strucnjak za lubenice. nakon moje njezne obrade produkt ostaje konzistentan.
a zna se da je sredina najsladja, ne oko kostice.

od kostica mozes dobiti samo upalu slijepog crijeva.

Ove godine sam za 300 grama premašio prošlogodišnji rekord. Imao sam kapitalni ulov od 19 kilograma. Dogovorio sam se sa prodavcem da mi donese neku od preko 20 kilograma, ali, komunalna policija nas je osujetila u tom plemenitom planu.   :(
Inače, ne mogu da verujem da se još neko ophodi prema lubenici na isti način kao i ja. Teška srca - Zosko, bravo!
Pri kupovini lubenice tražm što veću, ispod 12 kilograma ne kupujem, i takođe, vodim računa da nije prezrela. Sa takvom postavkom stvari nema promašaja. :)

D., počela si mnogo vremena da provodiš na ovom topiku, a skoro da nisam pročitao nijedan tvoj recept . Možda bi mogla da nas iznenadiš. :)
Nijedan poraz nije konačan.

pokojni Steva

Quote from: Miljan Markovic on 30-08-2012, 09:35:02

D., počela si mnogo vremena da provodiš na ovom topiku, a skoro da nisam pročitao nijedan tvoj recept . Možda bi mogla da nas iznenadiš. :)

Ne prizivaj, dobićeš makarone sa sirom i tri lista bosioka  :mrgreen:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

M.M

Barbarin

@ Zosko kakvo je obo Becks pivo Gold? Mislim jel neko sa nekim ukusom ili je neka posebna serija.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

scallop

Će da izgineš ako ne saznaš?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Josephine

Pa evo, juče sam isekla patlidžan na tanke kolutove, ispržila u ulju (maslinovo), napravila fil od krem sira (može i feta), belog luka i susama i filovala svaki kolut, spojivši im dve strane, da krem sir viri na krajevima. Njam!  :lol:

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 30-08-2012, 11:13:24

xfrog

Ali ja volim makarone!!!

pokojni Steva

Quote from: D. on 30-08-2012, 13:16:02

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 30-08-2012, 11:13:24

xfrog

Ali ja volim makarone!!!

Znam, zato i kažem.

Josephine

Htela sam da otvorim i fast food sa makaronama na 1001 način. Pa to niko ne drži, išlo bi kao alva!! :lol: :lol: :lol:

Father Jape

Pa evo, juče sam isekla patlidžan na tanke kolutove, ispržila u ulju (maslinovo), napravila fil od krem sira (može i feta), belog luka i susama i filovala svaki kolut, spojivši im dve strane, da krem sir viri na krajevima. Njam!  :lol:

pokojni Steva

Quote from: Father Jape on 30-08-2012, 13:35:30

Tebe baš i ne hrane, jelde?  :(

M.M

Izgleda. :(

D., nemoj pred nas s tom hranom za ptice. Ovo sa patlidžani ti je za vegetarijanski topik. Daj, bre, nešto konkretno.

Josephine

Pa dobro, pre neki dan sam pravila i ja knedle. :) Lepo su ispale. Moje prve, inspirisane ovim topikom. Jeeeej!  :lol: (ne volim da mesim, pravim testa itd. ne ide mi to).

A pravila sam i špagete sa prelivom od mlevenog mesa. Ispržila sam crni i malo belog luka, dodala mleveno meso, origano, biber, so, sitno seckani svež paradajz i sok od paradajza. To sam sve propržila i napravila sos. Špagate smo prelili sosom i narendanim kačkavaljem. Ali retko pravim meso. Sada zato što sam u gostima, a moj domaćin je mesožder.  :lol:

pokojni Steva

Quote from: D. on 30-08-2012, 15:14:56

A pravila sam i špagete sa prelivom od mlevenog mesa. Ispržila sam crni i malo belog luka, dodala mleveno meso, origano, biber, so, sitno seckani svež paradajz i sok od paradajza. To sam sve propržila i napravila sos. Špagate smo prelili sosom i narendanim kačkavaljem. Ali retko pravim meso. Sada zato što sam u gostima, a moj domaćin je mesožder.  :lol:

Mila D., mila...
:(

M.M

Stevo, dobro je. Mislim, bolje je od onog "jela" s patlidžani.

Josephine

Obožavam patlidžan!!! Kako lepo menja strukturu i ukus nakon obrade... Njam!

džin tonik

Quote from: Barbarin on 30-08-2012, 13:11:08
@ Zosko kakvo je obo Becks pivo Gold? Mislim jel neko sa nekim ukusom ili je neka posebna serija.

to je kao neki poboljsani obicni becks, kao manje trpko.
uzmem ga kad je zeleni rasprodan.

Ove godine sam za 300 grama premašio prošlogodišnji rekord. Imao sam kapitalni ulov od 19 kilograma.  ...

moj apsolutni rekord nepunih 28 kg. :lol:

Quote from: D. on 30-08-2012, 15:22:03
Obožavam patlidžan!!! Kako lepo menja strukturu i ukus nakon obrade... Njam!

hocemo slike!

Barbarin

Evo današnjeg ručka

Krem juha od tikvica i paradajza

Kiš loren

Recept

Ovo ne znam kako se zove, al ide ovako, jedna vekna hleba se iskida na komade, umute se 4 jajeta i malo mleka odokativno i šećera po ukusu, ubačeno 5 breskvi isečenih na komade, kad se ispeče pospe se šećerom

Naša rerna je malo jača, vidi se iz priloženog, pa ne mogu da kažem tačna vremena pečenja. Iz "kolač" kafica.
Jeremy Clarkson:

lilit

ovaj barbarin rešio da me sa'rani.

Barbarin

:oops:

Naidji ostalo je svega za još jednu osobu.

ps fali ova slika

Jeremy Clarkson:

M.M

Quote from: zulfikar on 30-08-2012, 16:05:31
Ove godine sam za 300 grama premašio prošlogodišnji rekord. Imao sam kapitalni ulov od 19 kilograma.  ...

moj apsolutni rekord nepunih 28 kg. :lol:

Šta reći osim - xjap .

angel011

Barbarine, na kojoj temperaturi si pekao kolač, i da li u već zagrejanoj rerni?
We're all mad here.

scallop

Retko šta se peče u nezagrejanoj rerni. Ako razmisliš, svi recepti su nastali pre struje i plina, pa je normalno da se peče u zagrejanoj rerni, a ne da se stavi u nju, pa da se loži vatra. :lol:

Barbarin

Bila je zagrejana od kiša, a na 200 C, al ne znam kolko vremenski (oko 20 min, bitno samo jaja da se ispeku), čudna mi je rerna, a i ceo kolač je na otprilike.
Jeremy Clarkson:

angel011

We're all mad here.

Angel of Ten

Barbarine, pls postavi recept za kiš.
Come to the dark side, we have cookies.

Barbarin

Quote from: Angel of Ten on 31-08-2012, 20:33:01

Pa eno ga uslikan odma ispod celog kiša.
Jeremy Clarkson:

pokojni Steva

Kod mene, a u tom postu, dve fotke su puknute. Baš gde piše "recept"...

Angel of Ten

Quote from: Barbarin on 31-08-2012, 21:26:38
Quote from: Angel of Ten on 31-08-2012, 20:33:01

Pa eno ga uslikan odma ispod celog kiša.

Ne vidim tu sliku.

scallop

Možda se ne treba mučiti oko ispravke. Na guglu ima par stotina recepata, bil kao kiš ili quiche. Kad se odabere i pripremi podloga inspiracija (i ono šta imate u frižideru) je najbolji savetnik. Bitna je temperatura rerne, oko 200oC, ali i da li vam viljuška izlazi iz gotovog kiša nezamazana. 8)

Angel of Ten

Nisam tražila recept da specifično mučim Barbarina, već da bih pripremila nešto tried & tested.
Naravno, proguglaću...

Barbarin

Poslao sam ti sliku na PM, ako ne valja nešto javi pa ću ti prekucati, al tek u ponedeljak, radim za vikend.

Tosto ili kora od ovog kiša je odlična, prhka je i lagana, može i u slatkoj varijanti da se iskoristi.
Jeremy Clarkson:

Stipan

Danas spremao paprikaš od goveđih jezika. Evo kako:

Prvo u ekspres lonac metio jezike, pileće kosti, oveću glavicu crnog luka, lovor, biber u zrnu, majoran, vegetu i povelik buket listova celera i peršuna (ovo poslednje uglavnom zato što mi po bašti rastu k'o korov). To sam iskuvao oko sat vremena od trenutka kad lonac propišti.

Kad je to gotovo u posebnom loncu na suncokretovo ulje naseckao četri veće glavice luka, četri osrednje babure, jednu ljutu papričicu i dva čena belog luka, posolio i prelio sa malo maslinovog ulja. To se propržilo dok luk nije postao proziran, U međuvremenu sam procedio onu supu iz ekspres lonca, odvojio jezike, očistio od kožica i isekao na krupnu parčad,  pa dodao. Zatim sam dodao i četri nasečena paradajza zajedno sa naseckanim peršunom i celerom (listovi). Kad se paradajz raskuvao nalio crnim vinom ( domaće iz Kaštela). Pustio da se dinsta sve dok miris vina nije nestao, pa dolio pola litre soka od paradajza. Najzad dolio i onu supu, pa pustio da se kuva nekih pola sata. Na kraju dodao krupno sečen krompir i kuvao dok krompir nije omekao.

Nemam čime da naslikam, al' mnogo lepo izgleda...

Father Jape

Kevi je ostalo nešto lisnatog testa od kiša koji pravi, pa sam ga stavio u pleh, iseckao voće kog je bilo u kući, breskve i šljive konkretno, posuvši ih sa malo rasblaženog vanila ekstrakta, i odozgo na brzinu smandrljao neki krambl od brašna, putera, i šećera:

tomat

ima li ko proveren recept za amerikansku pitu sa jabukama (možda je već neko postavljao, ali sam danas previše lenj da pretražujem)? na netu se može naći tona recepata, ali mi je draže iskustvo iz prve ruke.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Biki

Kako ste me lepo inspirisali predhodhin dana, samo ne mogu da stignem da skinem slike i da ih okacim.
Dakle zosko za bostan, barbarin za proju ...itd .