• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

neomedjeni

Pa, ako ništa drugo, imaju fin concept art, za početak. Pitam se da li će biti kickstartera ili, za promenu, novoosnovani tim ima dovoljno love da napravi igru kakvu želi.

Meho Krljic

Pa, na sajtu vele da njihov izdavač ima godine iskustva u industriji: "more than 7 years of experience in the field of business consulting, licensing and distribution services", tako da ne verujem da će biti kraudfandinga.

Meho Krljic

I, naravno:

The tangled lawsuit between Gearbox Software, 3D Realms, and Interceptor has been voluntarily settled by all parties, with Gearbox retaining all rights to Duke Nukem. It's still not clear when they'll make another Duke game, though—or whether they even should.

neomedjeni

http://www.gamebanshee.com/news/116016-revenant-released-on-gog-com.html

Na GOG je pristigao Revenant, action RPG iz 1999. godine. Čuo sam da je igra imala odličan borbeni sistem, ali da je zbog nekih problema sa kojima se proizvođač součio njeno finale zbrzano, te bi se gotovo moglo reći da je ostala nedovršena. Tja, ako ništa drugo, nabaviću jednom samo zato što heroj ima kul ime i pati od amnezije.  :lol:

Meho Krljic

Odličan video na JuTjubu i sjajna diskusija u komentarima na Jurogejmerov članak u kome je video okačen:

A great explanation for how oldschool graphics worked

Meho Krljic

Den Uajthed, nažalost, veoma kritički o Sinclair ZX Spectrum Vega. Avaj, iz prikaza deluje da je mogao i žešće da opljune. Da ova spravica košta do pedeset evra, možda bih sebi i mogao da opravdam kupovinu, pozivajući se na obilne količine nostalgije. Ali uz cenu od 100 funti sterlinga, zadržaću se na udobnosti emulatora koje trošim na PC-ju.

Meho Krljic

Rocket League je definicija superhita koji stiže (skoro) niotkuda, osvaja srca jednim osmehom i pretvara se, za manje od dva meseca u internacionalno popularan esport. Pritom, potpuno zasluženo, već sam hvalio njen five minutes to pick up, a lifetime to master gejmplej i youtube-friendly karakteristike. Evo kako je prošlo prvo veliko finale lige. LUDAČKI:
Rocket League's MLG Final Ended In The Most Exciting Way Possible

Meho Krljic

Veoma opširan i zanimljiv tekst/ intervju o Fredriku Westeru/ sa Fredrikom Westerom, čovekom na čelu Paradoxa:

http://www.eurogamer.net/articles/2015-08-23-the-paradox-of-fredrik-wester

Meho Krljic

Ma, dobro, Fil Oven je malo sklon bombastičnim naslovima  :lol: :lol: :lol: Ali trudio se da ukaže gde je igra radila stvari koje druge nisu. Istina je da Alfa Protokol radi neke stvari koje još od originalnog Desu Eksa nisu pokušavane, ali nažalost bazični gejmplej oko svega toga je očajan.

Meho Krljic

Još jedna od mojih Kikstarter beba koja je izrasla u... er... predivng labuda or sumtin.

Satellite Reign: The Kotaku Review

neomedjeni

Ovo izgleda veoma poželjno, moram priznati.

Meho Krljic

Pošto je upravo izašao remaster prvog Gears of War za Xbox One (sa uključenim misijama koje su bile ekskluziva za PC verziju) i pošto Cliffy B ove nedelje predstavlja svoju novu igru, legendarni dizajner je u seriji tvitova otkrio mnogo nepoznatih stvari o nastanku Gears of War. Igra koja je obeležila prošlu deceniju i čitavoj hardverskoj generaciji dala prepoznatljiv ton sada je predstavljena i iz drugog ugla kroz ovu zgodno sklopljenu storify stranicu:

https://storify.com/iMinnesotaStyle/cliff-bleszinski-presents-gearsfacts?utm_campaign=&utm_medium=sfy.co-twitter&awesm=sfy.co_t0rXY&utm_source=t.co&utm_content=storify-pingback

Petronije

Odlican je GeoW za PC, mada, mnogi domaci pc igraci su ga tada odbacili, ne znam kakva je bila situacija vorldvajd.

Meho Krljic

Pa, nije zapalio svijet, pogotovo što u to vreme mnogi PC igrači još nisu imali kontrolere, a miš + tastatura iako su posao obavljali solidno nisu bili idealna kontrolna šema za ovakvu igru. Ovo pričam iz iskustva - igru sam prvo završio na PC-ju i imao određene frustracije sa kontrolama, da bih, kada sam potom zaigrao Xbox 360 verziju, bio zapanjen koliko sa kontrolerom u rukama sve ide prirodno, intuitivno i glatko. Plus, glupa zaštita od piraterije koja je i legalne kopije onesposobila posle par godina nije pomogla  :lol: :lol: :lol:

Da imam Xbox One sigurno bih kupio ovaj rimaster, mada valja i primetiti da su nastavci (makar 2 i 3, poljski prikvel nisam igrao) još bolje igre.

Meho Krljic

Već sam pominjao da Everybody's Gone to the Rapture ima izvrsnu muziku, što i nije neko veliko čudo kad znamo da je Jessica Curry, jedan od dva osnivača i vlasnika studija The Chinese Room, po profesiji kompozitor. Evo sada minikontroverze u vezi sa muzikom iz igre. Naime, saundtrak za igru se na britanskim top-listama prodaje muzike prvo vodio kao "klasična muzika" a onda je prebačen u "saundtraks" a što je rastužilo autorku koja misli da bi bila prva na listi da je ostala do kraja, plus, smatra da je ovo snobizam kojim se prezrivo, sa visine gleda na video igre jer, iznenađenje, na listi "klasična muzika" se regularno pojavljuju saundtraci za filmove.

Father Jape

Ja sam baš pre neki dan slušao intervju s njom na Top Score podkastu, ali u pitanu je bila epizoda od pre nekoliko godina, pa je uglavnom pričala o Dear Esther. :lol:

http://feedproxy.google.com/~r/TopScoreEmilyReese/~5/eWCFhaz5ckU/top_score_jessica_curry_and_dear_esther_20121003_128.mp3
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

neomedjeni

Izgleda da ćemo ipak dobiti drugu trećinu igre Shadows: Heretic Kingdoms, hack&skash (valjda) nastavka uglavnom zaboravljenog Kult: Heretic Kingdoms. Priča o nesrećnom bankrotstvu publišera ubrzo nakon što je završen rad na prvom delu igre okončana je tako što je developer kupio nazad sva prava na igru i uverava nas da drugi deoo sigurno stiže u dogledno vreme.

http://www.gamebanshee.com/news/116061-shadows-heretic-kingdoms-to-return-with-book-2.html

Meho Krljic

Bože, koliko je ovo meni smešno.  :lol: :lol: :lol:  Zahteva određeno poznavanje Metal Gear istorije ali ako ga imate, ovo je za valjanje od smeha:

http://youtu.be/t49QheSWxug

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 17-08-2015, 14:21:24
Quote from: neomedjeni on 17-08-2015, 14:02:13

Nego, ne znam da li je drug Meho izveštavao o propalom kickstarteru za Mooncrest, action RPG koji su želeli da naprave bivši Biowareovi zaposleni. Kampanju je na samom startu upropastio promotivni video za koji kažu da ga je bilo neprijatno gledati. Nisam siguran zašto, jer zvuka na poslu još nemam, a ove devojke definitivno nije neprijatno osmotriti, ali ako nekoga interesuje da sazna više, evo prokaženog nedela:

Quote from: Meho Krljic on 14-08-2015, 10:32:47
Ne sećam se je li drug NMĐN pominjao Mooncrest ovde, ali u pitanju je (bio) RPG koga pravi studio sastavljen od eks-BioWare zaposlenih. Nažalos', kikstarter im je pukao:

Mooncrest developers cancel their Kickstarter

Kakav tandem  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Apropo videa, pa, delovao je praktično kao parodija.

Tek sad ovo vidim! :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

I bogati plaču, jelte... 'I've never felt more isolated': The man who sold Minecraft to Microsoft for $2.5 billion reveals the empty side of success

It's the dream of many a startup founder: Make something people love and wind up wildly rich, selling the company for billions.

But after you do that, what comes next? It could be a sense of hopeless isolation.

So says Minecraft founder Markus Persson (aka "Notch") in a strangely revealing series of tweets.

Microsoft bought Minecraft for $2.5 billion almost a year ago, and the founder did not join Microsoft after the sale.

Persson certainly looked like he was having a blast, living the big life. He bought a $70 million mansion, completed with a massive wall of candy, and has been hosting wild parties ever since.

But he's really bored and deeply lonely, he revealed in a series of tweets.

"The problem with getting everything is you run out of reasons to keep trying, and human interaction becomes impossible due to imbalance," he tweeted.

"Hanging out in ibiza with a bunch of friends and partying with famous people, able to do whatever I want, and I've never felt more isolated."

mac

Nek krene da humanitizira sa svim tim parama, ako baš ne zna šta će sa sobom.

Tex Murphy

Мени се срце цијепа због њега. Новац заиста доноси само несрећу. Ево ја се добровољно јављам да му помогнем да се ратосиља дијела баласта, али спреман сам да прихватим само сто милиона долара.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Pa, ne znam da li ste kliknuli na link i pročitali same tvitove, ali jedan od njih je i ovaj:

I would Musk and try to save the world, but that just exposes me to the same type of assholes that made me sell minecraft again.

Srećom, na kraju kaže:

People who made sudden success are telling me this is normal and will pass. That's good to know! I guess I'll take a shower then!

Meho Krljic

The Price of Fame
Superdata's Joost van Dreunen examines the impact YouTubers, Hollywood celebrities, and big-name developers are having on the industry

Meho Krljic

Ekstremno detaljan napis i intervju(i) o trenutnom statusu igre/ projekta Star Citizen:

What the hell is going on with Star Citizen?

Meho Krljic

Ben Kučera pojašnjava zašto je Square-Enixova priorder šema za naredni Deus-Ex tako nastrana:
Deux Ex: Mankind Divided is the latest AAA game to hold its biggest fans in contempt

Meho Krljic

Kada ljudi krenu da pričaju kako su stari 3D Grand Theft Auto naslovi bili d dogs boloks sa svojim otvorenim gejmplejem koji je podsticao eksperimentisanje i kako nove igre imaju premalo slobode i igranja a previše kinematskih katsinova, dijaloga, likova itd., treba im pokazati ovu montažu iz GTA V gde igrač radi stvari koje ne bi bile nimalo strane visokobudžetnim akcionim filmovima, potpuno slobodno, bez ikakvog skriptovanja:

http://youtu.be/02zPVZVjG50

Meho Krljic

Heh, nije baš novost nego detalji o nikada najavljenoj Ion Stormovoj igri u Thief serijalu a koja je trebalo da bude "pravi" Thief 4 i da se pravi pod direktorskom palicom Harvija Smita (Voren Spektor je do tada već i zapalio iz firme).

Moram da priznam da, kada sam pročitao ovaj tekst, da sam, dakle, samo sklopio oči i zahvalio se Alahu što je Eidos ovo na kraju ubio. Harvi Smit je zasužio svu našu zahvalnost za to što je godinama kasnije svetu podario Dishonored, a i bio je jedan od glavnih proizvođača prva dva Deus Eksa, no ovo kako opisuju ovu igru, od toga mi se diže kosa na glavi. Zamislite da se Splinter Cell pari sa Legacy of Kain, pa da imaju dete - Thief 4: Dagger of Ways je trebalo da bude u savremenom okruženju ali pun natprirodnih momenata i prelazaka u svet demona. Ne kažem da u ovim opisima koji se načaze u tekstu nema i interesantnih ideja, ali u globalu, sada mi Eidos Montrealov bledunjavi Thief ribut od pre dve godine deluje kao mnogo manja transgresija od onoga što je moglo da nas zadesi pre jedne decenije.  :lol:

Meho Krljic

Meho Krljic

neomedjeni

Video u kome su developeri Sword Coast Legends pokazali kao izgleda kreiranje lika. Iskreno, nisam imao vremena da gledan, ali sam naleteo na izjavu kako sve to najviše podseća na Dragon age: Origins. Što je sasvim očekivano, imajući u vidu da ovo rade ljudi koji su svojevremeno pravili Dragon Age: Origins, jelte.

http://www.twitch.tv/swordcoastlegends/v/14260518

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ron Gilbert bloguje o 25ogodišnjici Manki Ajlenda:

http://grumpygamer.com/monkey25

Meho Krljic

Oumajgad  xrofl xrofl xrofl  Originalni Metal Gear Solid izmontiran u tri i po minuta urnebesnih kinematika, elemenata gejmpleja i nezaboravne glume Dejvida Hejtera. Verovatno najsmešniji deo je onaj sa prelaskom minskog polja

http://www.youtu.be/p8iBBJE_MZ0

Meho Krljic

Za uvaženog kolegu N. Eomeđenog, neka na radar stavi i igru Dustwind. Vele da je u pitanju "A realtime multiplayer tactical RPG" a ovo je dalja deskripcija: "Inspired by Fallout Tactics and other oldschool TRPGs, Dustwind delivers the experience with a modern spin. Create unique characters and fight in a variety of game modes, cooperative or player-vs-player. Design new maps easily. Be a part of the community and find your own ways to kill, create, and prevail." Ljudi koji ga prave su Fallout Tactics entuzijasti, preko te igre su se i upoznali, nemaju nekog iiskustva u pravljenju igara i za sada imaju da pokažu samo koncept art. Ali barem je to lep koncept art.

neomedjeni

Quote from: neomedjeni on 18-08-2015, 09:54:08
Pa, ako ništa drugo, imaju fin concept art, za početak.

Quote from: Meho Krljic on 07-09-2015, 07:12:53
Ali barem je to lep koncept art.

Ovo si namerno uradio, priznaj.  :lol:

Meho Krljic

Ma, ne, ne. Fakat je da nam ni jedni ni drugi nisu pružili bogznašta sem pregršti obećanja i koncept arta. Pa onda i nema drugo da se komentariše.  :lol:

neomedjeni

Vau, pravi blast from the pst.

Meho Krljic

A ove up and coming nezavisne igre deluju izvrsno:

Three Cool Surprises From PAX 2015

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 09-09-2015, 07:00:20
O, lepa vest:
Surprise, Dragon's Dogma Is Coming To PC

Baš sam nameravao da ovo objavim i da te pitam za komentar, ali vidim da si me preduhitrio. No, kad sam već tu, evo i mog izvora:

http://www.gamebanshee.com/news/116120-dragon-s-dogma-dark-arisen-pc-port-announced.html

Meho Krljic

Ima negde na topiku "Šta igramo" moj osvrt na demo Dragon Dogme čime nisam bio raspamećen back then, ali to ne bi trebalo da ljude odvrati od semplovanja ovog naslova koji nudi mnogo višenego što se iz demoa dalo naslutiti. Capcom je sa ovom igrom prilično smelo otišao u neke strane koje ranije nisu isprobavali i ima tu dosta štofa ako volite velike otvorene prostore i lov na gigantske mitske kreature. Naravno, za puriste koji ne vole riltajm borbu i akcioni gejmplej, ovo možda neće biti mnogo zanimljivo.