• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Whoa, fulao sam, Tetris je na šestom mestu. Ne vidoh brezovu šumu od jednog drvceta   :oops:

Meho Krljic

Styx: Master of Shadows je igra koju još treba da zaigram (dobio sam je u okviru PS+ pretplate) ali svi su je opisali kao kompetantan stealth naslov. Sada se pravi i nastavak, Styx: Shards of Darkness. Lepo.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Dođe mi da se rasplačem kad pomislim kako sam ja srećan kad završim neki od Super Meat Boy nivoa:

How One Player Unlocked One of the PS4's Hardest Trophies

neomedjeni

4. novembra stiže Hard West, supernatural western Strategy/RPG.

http://youtu.be/esZjUucUWHo

Meho Krljic

Ja sam to kikstartovao, pričali smo već o XCOM uticajima koji su više nego očigledni. Biće interesantno.

neomedjeni

S nestrpljenjem očekujemo tvoje utiske, kada nađeš vremena da posvetiš igri, naravno.

Meho Krljic

Pa, za godinu-dve svakako. Mislim, tek sam prešao pola Metal Gear Solid V. Onda treba dovršiti Witchera 3 (a tu sam daj bože na 15%) pa će posle toga uleteti Fallout 4. A onda potkraj godine stiže i Yakuza V. Alah me je pogledao pa je Persona 5 odložena za narednu jesen inače ne znam kuda bih.

neomedjeni

Kako ovo zaboravih? Sword Coast Legend je konačno izašao i izgleda da prodaja ide veoma dobro. Čekamo rivjue.

I neku dobru ponudu na Pirate Bayu.  :lol:

дејан

oво би некако могло да се објави овде - 29. и 30. 10. 2015. ће на фду бити међународна конференција МЕДИЈСКА АРХЕОЛОГИЈА: сећање, медији и култура у дигиталном добу
е у оквиру тога, у паралелној сесији, у петак 29. се дешава ово - (први пут на фду)
па ко буде могао да сврати....
Quote16.00-17.30 ПАРАЛЕЛНЕ СЕСИЈЕ / PARALLEL SESSIONS
Учионица бр. 34/ Room no.34

PLAY: ВИДЕО ИГРЕ / PLAY: VIDEO GAMES

Председава / Chair: Mirko Stojković
Мирко Стојковић / Первазивна игра Затамњење - играч у мономиту, Bloomsday у Београду
Mirko Stojković / Pervasive Game Fade to Black - Gamer in Monomyth Bloomsday in Belgrade

Александра Јованић / Прилагођавање правила: рачунарске игре и уметност
Aleksandra Jovanić / Bending the Rules: Computer Games and Art

Вера Меворах / Озбиљност играња: Видео игре као уметност у Србији
Vera Mevorah / Seriousness of Play: Video Game Art in Serbia

Биљана Митровић / Медијска археологија и играње ММОРПГ видео-игара
Biljana Mitrović / Media Archeology and MMORPG Video-games Playing Experience
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

дејан

...barcode never lies
FLA

neomedjeni

Za DLCove me nikad neće ubediti!!!!!

neomedjeni

http://www.polygon.com/2015/2/9/8005145/why-one-of-d-ds-biggest-video-game-devs-thinks-that-tabletop-game-has

Da se podsetimo šta je čika Fergus zborio jedno tri dana pre nego što je igra zvanično najavljena. Avaj, bejaše u pravu.

neomedjeni

http://www.gamesindustry.biz/articles/2015-10-21-inxile-entertainment-opens-new-orleans-studio

Fargo ozbiljno širi biznis. Izgleda da je prodaja od oko 500 000 kopija bilo koje igre za mala preduzeća u biznisu ogroman uspeh koji otvara mogućnosti za širenje. Nešto slično je uradio Larian pre izvesnog vremena.

Ali kad smo kod Farga:

http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/codex-scoop-inxile-to-develop-autoduel-car-rpg-at-new-new-orleans-studio.104211/

Autoduel car RPG!!! Count me and my money in!!!

Kakva divna vremena.

Meho Krljic

Da, lepe vesti. Veliki je Fargo veteran i zna posao i ako se od ikoga moglo očekivati da postigne ovakve uspehe u (prilično) nezavisnom krilu industrije, onda je to svakako on.

Father Jape

ridiculus

Hm, ovo i mene zanima. Ja sam nekoć pratio Dimopoulosov blog.
Dok ima smrti, ima i nade.

Father Jape

Ovo je sjajno:

Jon Blyth's Eurogamer column last week found the places where games align with his new career, managing a pub.
http://www.eurogamer.net/articles/2015-10-17-jon-blyth-on-pubs-vs-video-games

Then there are the people who say Her Story, Gone Home and so on aren't "games". We've got that with Craft Beer – eye-rolling at the fizzy upstart, tutting at the genre-stretching novelty of a Chocolate Aniseed IPA, and wincing as the high price of craft beer collides hard with the preconception of craft brewers as privileged hipsters. Conservatism is ugly, whatever the size of the C. Let's just all get drunk on whatever we enjoy and make out in the toilets.

In terms of video games, this means: stop hating games that you were never supposed to like. It's like telling your mum you don't fancy her.

Meho Krljic

Ta poslednja rečenica je harala tviterom cele nedelje  :lol: Mada moram da priznam da mi ovo čak i ne spada u Logove najbolje tekstove. Njegovo izvinjenje svetu kada je prošle godine ostavljao gejming džrnalizm je, recimo, antologijsko.

neomedjeni

Quote from: Father Jape on 25-10-2015, 14:41:57
Druže neomedjeni, reaguj!

http://www.gnomeslair.com/2015/10/the-city-and-rpg-that-never-were.html

Ovo je dostojno jedne od Mehovih čuvenih NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO fotki.  :cry: :cry: :cry:

neomedjeni

neomedjeni

http://steamcommunity.com/app/208580/discussions/0/490123197943049282/

Nova zakrpa za KOTOR 2. Mislim da ću poludeti ako jednom u vestima o ovoj seriji ne vidim najavu za trojku. Kako izazivaju!

Perin

Ja igru već igram...po 20 i koji put :) :blush:

Sent from my Samsung Galaxy Note 4

neomedjeni

jaoj, ti si posvećenik prvog reda. Ja imam nekoliko prelaza, ali dddddvadeset...!!!!!  :-?

ridiculus

Evo na šta sam naleteo:

http://youtu.be/LL2gW7hmXu4
(najava za novu, vrlo sinematičnu igru za PS4, Detroit)

Ovo ne ide u "igre koje očekujemo", zato što... eh, Dejvid Kejdž i Quantic Dream. Ako je nekad Molino bio simbol overhype-a, u skorije vreme je to Kejdž. Mada danas imamo i Krisa Robertsa...
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

:lol: :lol:  Ja Kejdžove igre na kraju volim da odigram. Jesu trešina  ali ima tu ambicije. Kako sam već rekao negde, telltale su ga sa mnogo manje para i busanja u prsa pobedili na istom terenu, ali opet, sviđa mi se njegova SULUDA vizija  :lol:

Meho Krljic

Nego, pošto je ta najava bila deo Paris Games Week iventa, evo i ostalih najava datih istom prilikom. Iz konteksta je, mislim, jasno da su u pitanju Sony-centrične najave.

Street Fighter V izlazi 16. Februara (podsećam, samo za PS4 i PC) i, srećnim povodom najave datuma, dobijamo i novi trejler. Dhalsim je, NARAVNO, tu.

Istom prigodom najavljen je i Tekken 7 (iako je igra najavljena već sto puta, ovo je prvi "pravi" trejler). Nema ni datuma izlaska ni mnogo gejmplej futidža (samo ultrakratka montaža pri kraju) ali Bamco se trudi da poveća hajp podsećajući na dvadesetogodišnjicu franšize... Enivej, možda kad te dve igre ozađu, Capcom i Bandai Namco konačno mogu da sednu i naprave  dugoočekivani Tekken X Street Fighter...

No Man's Sky ima novi trejler i najavu da izlazi (tek?) u junu. I dalje ne znam hoće li igra biti actually zabavna, ali i dalje sam impresioniran bojama koje zaista ukazuju na inspiraciju koja je došla sa korica starih SF knjiga.

Boundless je trenutno u Early Accessu i očekuje se da će biti gotova krajem 2016. godine. U pitanju je first person survival/ builder igra, dakle yet another Minecraft clone, ali sa MMO elementima. S obzirom da Sony ovo promoviše, verovatno je u pitanju nešto malo ambicioznije od stotina sličnih igara koje su trenutno u Steamovom early accessu... Evo trejlera.

Horizon: Zero Dawn je nova igra Guerilla Gamesa, koja je uspela da ukrade dosta pažnje na E3-ju iako je bila stisnuta između The Last Guardian, Shenmue 3 i FFVII najava. Ne bez razloga jer posle godina provedenih u Kilzone limbu (poslednja igra iz serijala, Shadow Fall je, avaj, bila užasna), Holanđani kao da su našli novo nadahnuće u ovom postapokaliptičnom/ kvazi stone age naslovu u kome imamo posla sa mehaničkim dinosaurusima. Novi video prikazuje gejmplej. Pa se tu vidi borba, krafting itd. Ovo i novi Far Cry kao da najavljuju novi trend igara koje se događaju u paleolitu ili nekoj njegovoj slobodnoj aproksimaciji (naravno, trend već prisutan na PC indi sceni).

Tu je i novi trejler za Gravity Rush 2. Na stranu to što volim gejmplej ovog serijala (makar na osnovu samo jedne igre iz tog serijala koja je do sada izašla), ali, Alahu, koliko je lepo videti sve te BOJE na ekranu. Posle sedme generacije konzola koja kao da je sva bila od sive i smeđe, aktuelna generacija izgleda shvata da postoje i drugi tonovi u paleti.

Uncharted 4 se zapljunuo sa trejlerom koji prikazuje multiplejer. Superatraktivno to izgleda kada se ovako montira, no, nije da mi je multiplejer za prethodne igre unatoč svojoj korektnosti oduzeo nešto puno vremena... Uncharted igre za mene su kinematska akciona avantura sa jakom pričom i likovima i nadam se da će Naughty Dog u tom domenu isporučiti...

Tu je i gameplay video igre Dreams, nove ekstravagance Media Molecule i pošto trenutno igram Tearaway, zainteresovan sam da vidim kuda ovi talentovani Britanci idu dalje... Naravno, ovo odaje dosta jak Little Big Planet vajb...

Naravno, pošto Sony iduće godine lansira i svoj VR dodatak za Playstation, mora se sve to poduprti i igrama, pa je najavljen on rails VR šuter iz Until Dawn univerzuma, Until Dawn: Rush of Blood.

Naravno, priznajem da me MNOGO više interesuje Wild, nova igra Michela Ancela (a koja, očito, NIJE Beyond Good & Evil 2  :cry: :cry:  ), koja ima i novi work in progress video. U kome jašete medveda. Ne zna se još kad će ovo izaći ali čekaćemo. Pa BG&E2 strpljivo čekamo već 12 godina...

Meho Krljic

Oh, u Parizu su Housemarque najavili novu igru, Matterfall. Iz trejlera se ne vidi nikakav gejmplej ali se vide: 1) vokseli (naravno) i 2) ogroman uticaj Vanquisha. Pošto su Housemarque finski majstori 2D pucanja ja ovo tumačim kao sidescrolling 2D Vanquish omaž zbog koga ćemo plakati od radosti (naravno, ako imamo Playstation):

http://youtu.be/Av8lSzV8D8s

No, taman kad sam se zapitao a šta je sa Alienation, igrom koju su najavili prošle godine dal' na PSX-u ili već na nekom drugom iventu, a oni izbacili i novi trejler za nju. Ovde se konačno vidi gejmplej (tizer od prošle godine je bio urnebesan i ukazivao kako to treba da izgleda i lepo je da ovo izgleda slično) i... moram reći da smo posle Helldivers čini mi se, kao biološka vrsta spremniji nego ikad na još jedan opaki kooperativni izometrijski šuter:

http://youtu.be/85lZTRx_whM

CorwinM

Jedno pitanje. Ja na Steamu uopšte nemam opciju da preorderujem kontroler. Zna li neko je li to zbog regiona ili je nešto drugo u pitanju?
There are no desperate situations, there are only desperate people.

Meho Krljic

Pošto sam na poslu, pogledao sam preko Steam Appa za Android i meni piše "Coming Soon", dakle, ne mogu ni ja da priorderujem, ali mogu da stavim u Wishlist (i vidim da je Perin to već i uradio). Verovatno je isto za sve nas u ovim zabitim krajevima... Ali možda će moći da se poruči kasnije.

Meho Krljic

Aha, a evo i objašnjenja u FAQ topiku na Steam forumu:

QuoteIt says pre-order but the store page doesn't have a pre-order button
Unfortunately it seems you live in a region that, either by law or by some other reason, cannot pre-order. You will have to wait until November 10th to order directly. However, all is not lost because there are no real benefits to pre-ordering, other than maybe getting the controller on November 10th instead of a day or two later. Most likely controllers won't actually be shipped out until November 10th anyway, maybe a day or two before at best, so your delay in receiving a controller ordered on November 10th versus being able to pre-order right now will be minimal.

That said, if you have a GameStop in your region, you can always go by one on November 10th to get a controller. And it's highly likely that more retailers, both online and brick and mortar, will carry the Steam Controller very soon after the launch date.

UPDATE 2015/09/12: Unfortunately this isn't completely accurate anymore as there is currently a promotion going on for pre-orders to receive Rocket League and Portal 2. We don't know when or if the promotion will end and it is unfortunate that regions affected by not being able to pre-order will likely be unable to participate in the promotion.