• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Perin

Skybound games završava TR Walking Dead.

https://buff.ly/2Rw3GJR

Sent from my iPhone 7

Meho Krljic

Dobro, s jedne strane je okej da će igru dovršiti firma sa kojom Kirkman ima direktne veze. S druge - kakav trejnrek...

Meho Krljic

Ma, to možda ne bi bilo loše. Microsoftu očajnički trebaju studiji koji znaju da prave igre, a Obsidianu očajnički treba stabilnost. Možda bi ovo zapravo podiglo produkcijske kvalitete Obsidianovih igara.

neomedjeni

Svi znamo da je Fergusov vlažni san da napravi klon Skajrima, tako da će sada konačno dobiti priliku.

Zbogom kompjuterski RPG-ovi.

Meho Krljic

Dobro, druže neomeđeni, nije sve tako crno, ostaju nam Larian i... InXile  :lol: :lol: :lol: :lol:

neomedjeni

Zaboravili ste da otkucate Beamdogov naziv, ali i ovako ste mi dovoljno zagorčali jutarnju kafu, druže Meho.  :lol:

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 10-10-2018, 08:54:52
Dobro, druže neomeđeni, nije sve tako crno, ostaju nam Larian i... InXile  :lol: :lol: :lol: :lol:

А и првих пет Визардрија чучи неодиграно...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

neomedjeni

Pustite prvih pet Wizardryja, druže Harvestere, osmica mi trenutno lupa šamare po sva četri obraza.  :cry:

Dizajneri su očigledno imali nešto protiv igrača koji su sa istim partijem odigrali prethodna dva nastavka, jer W8 bukvalno kažnjava  one koji igraju sa importovanim likovima. Level scaling, i to onaj najgori, gde imate neoptimizovane i neefikasne likove zbog promenjenih pravila, bednu opremu za heroje prvog levela i monstrume koji su nekoliko levela iznad vas. Za svaku bitku moram da istresem i poslednji trik iz rukava da bih je dobio.

Berserker

Hm, mozda je ključ upravo u tome. Ja sam osmicu igrao sa novo generisanim likovima,  bez ikakvog prethodnog iskustva, bez manuala. Nisam ni planirao razvoj likova, igrao sam na osećaj. I nisam imao apsolutno nikakvih problema u toku cele igre, tuče su bile izazovne ali daleko manje frustrirajuće nego kod brata dok je igrao w6.

neomedjeni

Da, to je to, ja monstrume nižih nivoa nisam ni video u igri, osim par kraba na prvom ekranu. Odmah su na mene krenule neke karakondžule šestog i sedmog levela.

Tex Murphy

Левел скејлинг је зло и онај ко је то измислио треба да гори у паклу. Велика је штета што се то нашло у тако реномираном серијалу.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

lilit

Quote from: Meho Krljic on 13-10-2018, 07:16:25
Star Wars: KOTOR Fan Remake Shutting Down After Cease And Desist From Lucasfilm

well, da, al šta su mislili da će se desiti? helou? disney.
i mnogo manji IP owners ne dozvoljavaju takve stvari. ne radi se o tome kako neko nema smisla za slobodu, kreativnost, bla bla. JEDNOM ne odbraniš svoj IP, jednom i gotovo. posle može da dođe Sony i krene da pravi svoj SWkotor jer si, očigledno, odustao od svog patenta/IP-a/whatever. firme moraju da jure ljude okolo, takav je sistem, to živimo.
jedini pobednici su uvek, uvek ali uvek, advokatske firme. pogrešnim poslom se bavim.
i nije to neolib, to je klasični kapitalizam.

malo oftopika: a i ovaj fini mladić kog se marvel rešio:
http://terribleminds.com/ramble/2018/10/12/in-which-i-am-fired-from-marvel/
kad mu vidim twitter feed, sloši mi se. ljudi ne razumeju elementarne stvari. dokle ide prihvatljivo ponašanje i kad prestaje da bude prihvatljivo?
znaš, počinjem da vidim benefits ruskog zakona protiv širenja lgbt u propagandističkom maniru.  xrofl
I mean, do whatever you want but try and propagandize the public or children... i koštaće te skupo (money).
malo preterujem, al to je vrlo teška tema. kako ljudima dati slobodu, a sprečiti ih da krenu u propagandu? 
anyway, rastem u gadnu babu.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Da, čitao sam jutros njegove meditacije. Mislim, naravno, Amerika, sloboda govora itd. ali kad kreneš da pričaš onako kako je on pričao, pa makar i o nacistima , nemoj da baš očekuješ da ti iz Diznija tapšu i kažu kojisicar. Pritom, i on je sam svestan da je ovime direktno uleteo u klopku koju su mu postavili gejteri, dakle, da je on, čovek sa proklamovano progresivističkom agendom popio šut kartu iz Marvela/ Diznija jer je mnogo lajao po tviteru spuštajući se na nivo kafanske svađe. Ali opet, malo ljudi shvata da sa takvim likovima koji će te smarati beskonačno dok ne prsneš moraš da budeš Bodisatva lično i da pokažeš da su beznačajni, čak je i Bil Sjenkjevič pre par dana oterao lika koji ga je satima (danima?) jahao u pičku materinu pa se posle pola dana čudio sebi i promišljao da možda ipak nije preterao. Zato je toliko značajno primetiti kao je Gail Simone u svemu ovome SAVRŠENA, kako ljude postavlja na njihovo mesto kad krenu da puštaju muda po njenom tviteru a da pritom niti gubi nerve niti ikoga vređa, samo im pokaže da njihove trolovske taktike za nju detinjarije i ćao doviđenja.

Calavera

mnogo dobrodoslih promena u novim dead cells apdejtima, ukljucujuci i ono glavno:

QuoteMob scaling based on player stats
A big issue of the current version is that the HP and, more critically, the damage from mobs scale with the player's stats. This means that mobs will kill you in a few hits when you reach high stats unless you stack damage reduction like crazy (see next section). This has led some players to advise newcomers to go with their strategy of skipping scrolls. I will not fuel the debate despite strong opinions about the matter, the important point is that this was an unintended player response to an ill-designed mechanic. Thankfully, the devs have now fixed this. Scaling on stats has been completely removed in v1.1: mobs will now have fixed HP and damage values tied to the biome they are in.

Therefore, players will now only benefit from taking scrolls. A rebalance of stat requirements will be done, and it will be necessary to take most Timed Doors and cursed chests on high difficulties (3-4 BC) in order to be strong enough.

Meho Krljic

Calavera

a u drugim vestima, toby fox izbacio... nesto na twitteru:

https://twitter.com/UnderTale/status/1057618437881688065

jos se ne zna da li je ovo samo demo ili kompletna igra, ja igrao nekih pola sata i vise deluje kao ovo drugo...

Meho Krljic

Svi ga zovu Undertale 2. Ali da li je...

Calavera

khm, deltarune i jeste anagram za undertale  :lol:  ovo je samo demo ipak, traje oko tri sata. ako se odlucite da instalirate, pripazite na posledice:

https://twitter.com/tobyfox/status/1057646559695986688

Meho Krljic

Da, da, mislio sam više "da li je demo ili možda cela nekakva igra u nekoj formi gde igraš do nekog mesta pa ti kaže daj sad pare itd."
Enivej, ispostavlja se da kada deinstaliraš igru, ona obriše ceo folder u kome se nalazi, pa je Toni upozorio na to, za svaki slučaj, ako niste pazili kod instalacije...

11

Hmmm, s obizom da Delta Rune (pored anagrama) označava i zvanični amblem porodice Dreemurr, moguće je da će ovo novo ostvarenje ipak biti nastavak... ali ne i u priči, možda kao Borderlands: Pre-Sequel, dakle nova igrica s radnjom smeštenom u prošlost??? nisamo odigrala demo, ali ima interesantan post na redditu koji ima još neke informacije, proverene ili ne, nisam sigurna: https://www.reddit.com/r/Games/comments/9syhwu/deltarune_new_game_from_creator_of_undertale/

Meho Krljic

Ne bi me začudilo da Tobi sad obnaroduje Kikstarter ili štogod slično kako bi finansirao razvoj pune igre (mada, u teoriji, to njemu ne treba, zaradio je od prve igre), ali to bi objasnilo ovako darežljiv demo...

11

Bilo bi iznenađujuće da je samostalno uradi, pošto danas manje-više sve ide preko Kickstartera. Ne da krivim ljude, praviti bilo šta, pa i igrice nije lako, ali kao što si rekao, to mu ne treba.

Calavera

u svakom slucaju zna kako da izreklamira svoj produkt, ja se i ne secam kad sam zadnji put odigrao neki demo do juce!

Meho Krljic

Ja stalno igram demoe. Pošto sam, jelte, budala koja skrlja sumanute pare u igre koje je kupio a onda ne igra njih nego demoe za igre koje zna da će ih i bez igranja demoa kupiti. Ali, to je lepo! Na primer sutra ću igrati demo Tetris Effect.

No, svakako ne treba zaboraviti da je Fox godinama pravio prvi Undertale bez ikakve ideje o tome da li će od toga ikada videti ijedan dinar zarade tako da, ne bi bilo sasvim nezamislivo da drugu igru pravi od svojih para.

usputni_boem

Ne znam za Foxa, ali, na primer, Lucas Pope je izjavio da uopste nije imao neko odredjeno vremensko ogranicenje dok je pravio Return of the Obra Dinn, jer je od prodaje Papers, Please mogao da zivi komotno i jos nekoliko godina bez Obre... E sad, ne znam koliko je Undertale zaradio u odnosu na Papers, Please (i da li je proces izrade Undertalea 2 kompleksniji od rada na Obra Dinnu), ali deluje da mi da su po popularnosti tu negde...

Meho Krljic

Siguran sam da je Undertale napravio više para jer je izašao i na konzolama i imao mnogo veći tržišni doseg.

A pošto nisam igrao ovaj demo ne zna je li i on pravljen u RPG Makeru kao originalna igra, što donekle pojednostavljuje razvojni proces...

11

Znači li to da će pasti neki utisak vezan za Deltarune za nas lenčuge koji ne igramo demoe?  :D

Meho Krljic

Stvarno, druže Calavera, provajdujte neku impresiju.

Calavera

eh, ja sam to obrisao cim sam cuo da nije cela igra, da ne bih morao opet sve da prelazim kad to zapravo izadje  :(  ono malo sto sam odigrao mi je bilo super, pogotovo pocetak u kojem kreiras svog lika da bi ti igra onda rekla da u ovom univerzumu nema mesta individualnosti i bacila te u cipele vec napravljenog klinca po imenu kris  :lol:  fino je to napisano inace, vidi se da fox nije izgubio ono nesto sto je undertale napravilo tolikim uspehom. borba od starta deluje mnogo kompleksnije, s obzirom da sad upravljate celom druzinom umesto 1 likom. opsti utisak je da ce ovo biti hit, mada stvarno nisam igrao dovoljno da bih mogao to da tvrdim...

Meho Krljic

Aha, dakle, ovde je party u pitanju. Undertale je bio sjajan sa svojom kombinacijom pacifističke borbe i bullet hella, tako da me zaista zanima kako će ovo ispasti. Ne dovoljno da bih igrao demo, naravno  :lol:

Onaj stari Sendmen

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

11

Quote from: Calavera on 01-11-2018, 17:33:20
eh, ja sam to obrisao cim sam cuo da nije cela igra, da ne bih morao opet sve da prelazim kad to zapravo izadje  :(  ono malo sto sam odigrao mi je bilo super, pogotovo pocetak u kojem kreiras svog lika da bi ti igra onda rekla da u ovom univerzumu nema mesta individualnosti i bacila te u cipele vec napravljenog klinca po imenu kris  :lol:  fino je to napisano inace, vidi se da fox nije izgubio ono nesto sto je undertale napravilo tolikim uspehom. borba od starta deluje mnogo kompleksnije, s obzirom da sad upravljate celom druzinom umesto 1 likom. opsti utisak je da ce ovo biti hit, mada stvarno nisam igrao dovoljno da bih mogao to da tvrdim...

Od samog početka mi se već dopada. Drago mi je što je ostao veran svom pisanju, a i dizajn, koliko sam videla iz ponekog screenshota, je prelep. Dakle, ipak ću morati da ga odigram. Biće veselo kontrolisati živote nekoliko likova, baš me zanima onda da li će postojati nešto slično genocide run iz prethodnika i da li, ako je grupica likova u pitanju, svi preuzimaju odgovornost ili samo onaj koji je zadao poslednji udarac... i obrnuto, ako su miroljubivi da li će biti jednoglasni ili će neko da se buni.

Quote from: Perin on 02-11-2018, 22:40:58
Warcraft 3 dobija svoje remaster izdanje.

https://kotaku.com/warcraft-3-is-getting-remastered-1830186887?rev=1541186524447&utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Facebook&utm_source=Kotaku_Facebook&utm_medium=Socialflow&fbclid=IwAR1aehioXuURlC0FaLeK_wq1zuPVX_FeBInDqh2qTL7w8J93IBFqB-ZLR-k

Sent from my iPhone 7

Otkud sada remasterizovano izdanje? Prilično sam sigurna da je bilo reči o tome da će se izbaciti nastavak. Sumnjala sam da će zapravo ostvariti taj naum, ali sam se potajno nadala da će ga ipak, možda ostvariti.

Onaj stari Sendmen

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Pojašnjenje od Tobija Foksa da ćemo MNOGO čekati na to da Deltarune postane  puna igra:

http://www.twitlonger.com/show/n_1sqn3p9

Perin

Meho Krljic

Pa, mislim, nije za neočekivati.  :lol:

A Deracine mi, po opisima, deluje kao solidan naslov za vlasnike PSVR-a. Nažalost, nisam jedan od njih  :cry:

Meho Krljic

Microsoft Studios buys 'Fallout: New Vegas' house Obsidian

Znam da sam onomad napisao da bi ovo moglo da bude dobro, jer Obsidianu obezbeđuje održivost a Majkrosoftu daje kvalitetan studio koji eto nikad nije imao budžete kakvi bi dolikovali, ali sada kada se i desilo, malko mi je knedla u grlu. Majkrosoft je, na kraju krajeva, firma koja je otkazivanjem velikog projekta i dovela Obsidian na rub nestajanja pre pola decenije a Obsidian su sebe našli u projektima poput Pillars of Eternity i Tyranny koji sad neće dalje biti opcija uzev u obzir da će ih Majkrosoft verovatno upregnuti da rade nešto po uzoru na Mass Effect/ Anthem/ Destiny...

Možda se ovo i dobro završi, naravno, već sam rekao da je Phil Spencer uspeo da ubedi šefove da je Majkrosoftova gejming divizija otpustila/ izgubila maltene sve što je tamo vredelo od ljudi koji su umeli da prave igre i da je malko kasno shvaćeno da bez jakog 1st Party programa mogu da se slikaju sa svojom konzolom, pa je Spencerov shopping spree iz poslednjih meseciu u principu pozitivan trend (mada, sad je već jasno, najverovatnije namenjen podizanju profila iduće Xbox konzole, Xbox One je verovato završena priča), ali, eh videćemo.

Naravno, kad kliknete na vest, vidite da je pored Obsidiana, MS kupio i inXile.  :? :? :?  Sad još da od Bethesde otmu Fallout licencu i imamo sve sastojke na jednom mestu. Mislim, i Avelone ne bi odbio Spencera da mu se pojavi sa masnim parama na gajbi, zar ne?  :lol:

neomedjeni

Imam utisak da je Kris odlučio da do kraja života bude frilenser. Jednostavno, taman je dovoljno popularan da uvek ima 2-3 ponude da pridruži svoje znanje i iskustvo nekom tekućem projektu.

neomedjeni

Inače, već kreću nagađanja da će ovaj novi Black Isle da radi na Baldurs Gate 3.  :lol:

Perin

Red Alert remastered:

http://go.ign.com/WX4dFnv

Sent from my iPhone 7

Meho Krljic

Najdepresivniji deo ove vesti za običnog čoveka je da se neke od igara brišu sa Steama. Mislim, možda će se kasnije opet pojaviti kada neko postane zvanični vlasnik ove intelektualne svojine, ali ovo je opet podsećanje na to kako je medijum na koji trošimo vreme (i novac) u stvarnosti efemeran.

Perin

Da, to je ono najgore. Zato je PS dobra opcija, u smislu da igru barem fizički poseduješ...

Sent from my iPhone 7

Calavera

killer7 izasao na steamu:

https://youtu.be/LGPq6JQl-QY

isprobace se za koji dan, mada se plasim da mi posle toga nece biti u top 10 najboljih igara ikad. ali dobro, decacke uspomene postoje da bi se rusile  :lol: