• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ljubomir Damnjanović: Malteški šišmiš (2009)

Started by sivka, 24-08-2009, 16:53:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Ima dodira sa Disksvetom, recimo da se može nazvati krosoverom.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Melkor

Quote from: Ghoul on 15-10-2009, 11:20:39

ha ha, ko je to reko?

Pise u ovom pdf-u vecernjih koji si linkovao, izmedju ostalog kaze da je NG dobitnik "Brem Stiker" nagrade. bila bi me sramota da svoje ime dovodim u vezu sa ovim novinama    sterb038
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ghoul

Quote from: Melkor on 15-10-2009, 13:04:48bila bi me sramota da svoje ime dovodim u vezu sa ovim novinama

a ti nemoj.

ja stojim samo iza onog što ja potpisujem.
i iza honorara koje za to dobijem.
https://ljudska_splacina.com/

Nightflier

Danas me Blogger celog dana zeza. Ne mogu da turim ni tekst ni slike. Samo mi izbacuje neki html kod. Zače, imaš li neku predstavu šta je po sredi?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Perin

Ma to se i meni dešava, ako ti nešto nije u redu sa kodom...imaš opciju da čekiraš da ti ignoriše te greške, i onda ćeš uspeti postovati....i videti u čemu je greška :D

Nightflier

Quote from: Perin on 16-10-2009, 12:45:21
Ma to se i meni dešava, ako ti nešto nije u redu sa kodom...imaš opciju da čekiraš da ti ignoriše te greške, i onda ćeš uspeti postovati....i videti u čemu je greška :D

Pokušavao sam. Ne radi. Pokušaću sutra s drugog računara. Najgore mi je što se gomilaju stvari za kačenje. Imam prikaz "Šišmiša", prikaz "Humboltovog dara", prikaz "Atmosferskih poremećaja" i tekst o SciFi žurci. I sve to čeka.
First 666

Perin

Jesi probao, akda psotuješ tekst, da ne pišeš u html kodu, nego čekiraš pored, samo za tekst?

scallop

A, da li biste mogli da okrivite roman "Malteški šišmiš"? Ako ne, uklonite se sa ovog topika i o tehničkim problemima raspravljajte tamo gde je za to mesto. xtwak
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Nightflier

Quote from: scallop on 17-10-2009, 08:49:58
A, da li biste mogli da okrivite roman "Malteški šišmiš"? Ako ne, uklonite se sa ovog topika i o tehničkim problemima raspravljajte tamo gde je za to mesto. xtwak

Ovo se poprilično tiče rečenog romana, pošto pokušavam da okačim njegov prikaz.  xyxy
First 666

sivka

Videh da je okačen prikaz na blogu, a ima link i na Tardisovom sajtu.
Dopada mi se :)

http://www.tardis.rs/prikazi/
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Ghoul

umesto DOSIJEA DŽ i ostalih ćiriličnih fora i fazona iz NOVOSTI – evo originalne i nesunećene verzije prikaza ljubinog horor/ne-horor romana, na latinici, as God intended it:
http://ljudska_splacina.com/2009/10/malteski-sismis-ljubomir-damnjanovic.html

sivka

Quote from: Ghoul on 20-10-2009, 17:01:29
umesto DOSIJEA DŽ i ostalih ćiriličnih fora i fazona iz NOVOSTI – evo originalne i nesunećene verzije prikaza ljubinog horor/ne-horor romana, na latinici, as God intended it:
http://ljudska_splacina.com/2009/10/malteski-sismis-ljubomir-damnjanovic.html

Ima toga i na Tardisu  :)

http://www.tardis.rs/prikazi/novosti-14-okt-2009-kultura

Ghoul2

da, ali tamo je sken PDF strane texta na ĆIRILICI u kome su, prebacujući ga sa Ghoulove izvorne srpske latinice, uspeli da naprave nekoliko zbrljotina...

Eriops

Procitao, prva knjiga koju sam doneo sa sajma i da sam je vec procitao, i to za par sati, a to je za mene veliki uspeh, posto jako sporo citam.
Tesko mi je porediti sa Adamsom, ili Pracetom, jednostavno ima neki svoj poseban stil. Ispod sveg tog humora, tumaranja vampira, porodicnih zavrzlama, kriju se i neke ozbiljne stvari , izrecene na jasan, a vrlo specifican nacin. Meni je recimo izuzetno bilo bankarsko preduzetnistvo u vampira  :), pa onaj deo gde se pominje Hitler kao najveci svetski  modni kreator, a sta tek reci o agentima..Vučko Modlica i Dana Skalinada  :).
Odlicna knjiga, prosto se ne ostavlja iz ruku.

Milosh

U ovomesečnom Yellow Cabu izašao je prikaz ovog romana, pa kome su časopis i skener pri ruci neka ga okači ovde...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

sivka

Zadovoljna sam utiskom i komentarima na Malteškog Šišmiša. Nekoliko knjiga sam prodala preko sajta, ali i u kancelariji. Ljudi se najave i dodju da kupe. Svakog od njih zamolim da mi se jave sa komentarom kad pročitaju knjigu. I svi komentari su pozitivni. Uskoro će knjige biti i u Novom Sadu jer mi se dosta njih javilo sa pitanjem gde tamo da kupe knjigu.

sivka

Ghoul

mnogo vam je spor sajt.
zače, ubrzaj to malo.

sivka

Quote from: Ghoul on 05-11-2009, 04:54:12
mnogo vam je spor sajt.
zače, ubrzaj to malo.
I mi smo malo usporili posle Sajma... ;)

Eriops

Nevezano za Sismisa, nikako ne mogu da udjem u Tardisov sajt, ne znam je li neki tehnicki problem kod vas ili kod mene.. :idea:
Za Novi Sad, u kojoj knjizari ce biti vasih knjiga, i kada ?

angel011

Ja nemam problema sa Tardisovim sajtom, sad sam probala...
We're all mad here.

scallop

Postoji problem ako se ulazi sa Internet Explorer-a. Sa Mozille nema. Već smo to na SFTim sajtu ustanovili.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

We're all mad here.

Perin

Chrome rules! Enivejz, pri kraju sam i ove knjige, odlično, zanuimljivo i nadasve smešno štivo koje svima preporučujem; stavih mozak na pašu i pročitah Malteškog Šišmiša za svega par sati. Zaista, lepo delo. Two thumbs up za Tardis!

sivka

Quote from: Perin on 09-11-2009, 19:35:33
Chrome rules! Enivejz, pri kraju sam i ove knjige, odlično, zanuimljivo i nadasve smešno štivo koje svima preporučujem; stavih mozak na pašu i pročitah Malteškog Šišmiša za svega par sati. Zaista, lepo delo. Two thumbs up za Tardis!

Hvala Perine. Večeras sam i uživo čula dosta pohvala za Šišmiša, i ne mogu da sakrijem koliko mi je drago zbog toga.

Bilja

Uh, pokusavam da citam sve odjednom, sto ne ide bas lako. Srecom, svaki pisac ima svoj stil pa nekako pratim price. Cini mi se da sam se uhvatila 5 romana odjednom. Malo li je... :)
Svidja mi se Malteski sismis, kao i ostale knjige, pocela sam da ga citam (stvarno cu morati ipak nekako da rasporedim ovo citanje po nekom redosledu knjiga), prijatno iznenadjenje je da je tekst izrazito duhovit i lagan za citanje. Na prvi utisak deluje gotovo neozbiljno, ali cini mi se da je prica zapravo itekako ozbiljno napisana. VEc kad sam procitala "Dedu" u Omaji, naslutila sam sta me ceka u ovom romanu pa sam ga rado uzela na Sajmu. Svidja mi se ovakav stil pisanja.
Bilja
----------------------------------------@

Perin

Ma da, štivo je lagano napisano, i oni koji traže književni kvalitet u stilu Ive Andrića mogu slobodno da zaobiđu ovo delo. Sa druge strane, ne znaju šta će propustiti - jednu dosta dobro zaokruženu priču, zamaskiranu sa mnogo humora, a vuče se i neka duboka filozofska misao, usuđujem se reći, u ovom romanu. Zaista, štivo me je odmorilo mnogo. Mislim da sam u 7 dana pročitao...hm..."Jedan na Jedan", "Otisak zveri u pepelu," "Oko za drugi svet," "Kad padne noć" i upravo "Malteškog Šišmiša." Bogami tamanim spisak sa sajma.... xrotaeye

Boban

baš lepo... ovakva poplava domaćih stvari i izdavačka i čitalačka nije nikada zabeležena na ovim prostorima.
Definitivno neponovljiv osećaj.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Perin

Da, odlično je to. Eto, sa pomenutog spiska jedino je "Kad padne noć" delo stranog pisca, i to Murakamija.

JasonBezArgonauta

Quote from: zakk on 14-10-2009, 15:33:03
Quote from: Event Horizon on 14-10-2009, 15:19:33
Quote from: sivka on 13-10-2009, 23:36:27
Divno, odlično!

Dobila sam prostor za knjižaru.

kakva knjizara, tojeste gde?

Knjižara će, ako sve prođe kako treba, biti u Kneza Miloša 2 (iza Pionirskog parka, kad se od Skupštine krene ka "Londonu", zgrada u Г,tj L :),  na uglu, tu je blizu galerija O3on, bioskop Takvud...).

U kojoj je ovo fazi?
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

sivka

U teškoj, po moju napaćenu psihu.

Umesto da uđem u sređen lokal, ja sad sređujem ...

Kad su izašli iz lokala, bivši zakupci su poskidali sve što je moglo da se poskida, tako da sada krečim, postavljam police i sve ostalo.
Valjda će majstori da izmajstorišu do kraja nedelje.
:x :x :x :x  xuss  xuzi  xuss  xtwak 

JasonBezArgonauta

Quote from: sivka on 11-11-2009, 15:18:29

Valjda će majstori da izmajstorišu do kraja nedelje.
:x :x :x :x  xuss  xuzi  xuss  xtwak 

Gledajući ove smajlije, bolje bi im bilo.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

vilja

Pročitala sam MALTEŠKOG ŠIŠMIŠA. Dopala mi se čak i više nego što sam očekivala, a očekivala sam da je dobra. Sarići su baš... simpatični, prosto da ih čovek poželi za familiju (:lol:)...za razliku od onih Tuta...Bugari su to, nije im za verovati...kud da se s njima orodiš. Hehe, jako zabavno. :!:

P.S. VIDENIJU sam kao priču već čitala negde. Ne znam zašto mi se Omaja vrti po glavi...jel neko zna gde je VIDENIJA objavljena (sigurna sam da sam je ranije čitala)?  :)

Alexdelarge

Quote from: vilja on 26-11-2009, 02:55:18
P.S. VIDENIJU sam kao priču već čitala negde. Ne znam zašto mi se Omaja vrti po glavi...jel neko zna gde je VIDENIJA objavljena (sigurna sam da sam je ranije čitala)?  :)

deja vudenija. :idea:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

zakk

Quote from: vilja on 26-11-2009, 02:55:18P.S. VIDENIJU sam kao priču već čitala negde. Ne znam zašto mi se Omaja vrti po glavi...jel neko zna gde je VIDENIJA objavljena (sigurna sam da sam je ranije čitala)?  :)
Омаја #4

vilja

scallop

Jesmo li, opet, zaboravili da nominujemo Ljubu Damjanovića za NIN-ovu nagradu? Ili ćemo da krpimo treću knjigu za 2010. Treća sreća?

Ghoul

sumnjam da je po propozicijama - pisana i objavljena pre 10ak godina, a i da jeste, nekako, opet nema nikakve šanse.
shvati da je borba za NINA borba interesnih sfera, i osim ako sivka nije neki mnogo jak igrač iz senke ne sa vezama nego sa čeličnim sajlama - onda OK.

angel011

To što je objavljeno pre 10-ak godina se ne računa, tada Emitor nije imao ISBN (ili koju već oznaku treba da ima pa da se to smatra zvaničnim objavljivanjem).

Slažem se da su, ako sivka nema čelične sajle od veza, šanse da Šišmiš dobije nagradu next to nothing, ali je moguće da bi već i nominacija mogla da se upotrebi u marketinške svrhe.
We're all mad here.

scallop

Quote from: angel011 on 05-12-2009, 12:27:19
Slažem se da su, ako sivka nema čelične sajle od veza, šanse da Šišmiš dobije nagradu next to nothing, ali je moguće da bi već i nominacija mogla da se upotrebi u marketinške svrhe.

To je moj motiv. Jesmo izdavač, pisac je domaći, knjiga nema legitiman rep, imamo dobar odziv čitalaca. Sa druge strane, Ljuba se neće osećati pogođenim ako ne prođe, a staviti lakmus, podsetiti na svoje prisustvo i da ćemo učiniti sve da se računa na nas je dobra poruka organizatorima NIN-ove nagrade. Malo li je?

Milosh

Quote from: scallop on 05-12-2009, 13:56:24To je moj motiv. Jesmo izdavač, pisac je domaći, knjiga nema legitiman rep, imamo dobar odziv čitalaca. Sa druge strane, Ljuba se neće osećati pogođenim ako ne prođe, a staviti lakmus, podsetiti na svoje prisustvo i da ćemo učiniti sve da se računa na nas je dobra poruka organizatorima NIN-ove nagrade. Malo li je?

Slažem se.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

sivka

Za NINovu nagradu mogu da konkurišu samo romani čiji autor je živ. Ljuba nije, nažalost.
Tardis konkuriše sa dva romana.

scallop

Znao sam ja da "Malteški šišmiš" ima manu. I pisac. Naravoučenije: Ne treba riknuti pre nego što konkurišeš za NIN-ovu nagradu.

Kunac

Da li MŠ može da konkuriše za nagradu Lazara Komarčića? Btw, juče smo Ginger i ja svratili do Tardis knjižare. Još uvek je malo praznija nego što bi trebalo, još knjiga stiže ovoh dana, ali prostor je lep, čist a osoblje veoma ljubazno. Zamolio sam Zaka da jedan primerak MŠ skolini na stranu - kupiću ga čim mi stigne plata (sutra, nadam se). Miloš mi je ovaj roman dosta ishvalio, pa sam baš poželeo da ga pročitam. Nadam se da neću biti razočaran.
"zombi je mali žuti cvet"

scallop

Nagrada LK ti je javna koliko i zvonjava telefona dok si u kupatilu.

Kunac

Ja se izvinjavam, ali zaista nisam upoznat sa time kako se dodeljuje nagrada LK, koja je procedura i ostalo.
"zombi je mali žuti cvet"

scallop

Nema potrebe da se izvinjavaš. Kao i sve u LK, i nagrada ima trajanje. Materijalan je jedino Emitor, ali i njega ćemo sjebati. Vremenom.

Milosh

Danas, u ponedeljak trećeg maja od 18h na drugom programu Radio Beograda biće emitovana radio-drama po motivima romana Malteški Šišmiš.

http://www.radiobeograd.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=67