• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

pokojni Steva

S njima se počelo završavati, ako ćemo pravo.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Lord Kufer

Kolko se svi mi sećamo, Rada Lambada je prva udarila sankcije Slovencima. Tako je počelo (makar formalno istorijski). A oni su se svi spremali mnogo pre toga...

pokojni Steva

Rada Lambada?! Sladoledžija neki?!

akhnaton

Da, Rada Lambada... uvodi sankcije, čitaj bojkot na slovenačku robu, kao odmazdu na slovenačku zabranu mitinga istine za kosovo... beše to 1989, a iste te godine beše i ono u Cankarjevom domu, što izazva dolazak pred skupštinu i traženje oružija.... opet zbog kosova... na kome u rudniku Trepča, neki rudari bejahu u štrajku...koje slovenci izjednačiše sa Jevrejima, a to uvredi ove....ovdašnje... i tako to. A pre toga beše svađa oko štafete i oko armije.....tj. svete krave, koja se beše zvala JNA....
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Plottz

Ma nek im je srećan put i doneviđenja!
Fuck the JANEZI & MOJCE
subota 14

akhnaton

Quote from: Lord Kufer on 07-11-2010, 22:41:32
Rudare su hranile slovenskim bananama...

Valjda kobasicama... :idea:
Banane ne rastu u deželi..... nije im dobra klima. :roll:

akhnaton

Quote from: Plottz on 07-11-2010, 22:42:50
Ma nek im je srećan put i doneviđenja!
Fuck the JANEZI & MOJCE

Samo Mojce.... ko hoće Janeze neka ide na paradu.. 2011. Ili neka uzme vremeplov, pa nazad u 10.10.10 :evil:

Plottz

To je bilo više onako figurativno :)
subota 14

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plottz

subota 14

pokojni Steva

Jao, ja tad očo u vojake, zato se nemrem prisetit. Tuzla... Husinjkih rudara... Da me napraviše samo malko kasnije, roštilj brašo! Al zato burek i krompiruša....Uf!

Plottz

Men` je ustvari,ponajviše razočaro slovenac od koga sam to najmanje očekivao.
Tamo neđe 95-6,došao bend iz Ljubljane 777,kod njih je bas svirao čovek koga znam iz 80`s,ono vreme kad smo u Maribor i Ljubljanu stalno išli da gledamo neki PUNK I HC.
Elem,pre svirke ih napojimo ih lepo baš ,nahranimo ih...sve onako baš domaćinsk(žutu banku im nismo dozvolili da potroše),da bi mamlaz u 5 ujutru počeo onako pripit nešto da nas proziva po kojekakvim idiotskim pitanjima,koja veze s mozgom i muzikom nemaju.... te od tad mi nisu po volji.
Mogu s njima ako baš moram,a lepo mi bez njih sasma xuzi
subota 14

raindelay

Mislim da u imenu benda imaš previše sedmica a premalo dvojki. :lol:
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Meho Krljic

Da, bend je 2227. A šta vas je prozivao??? Ja sam ih gledao dvaput u Beogradu i to je sve bilo vrlo korektno i drugarski.

scallop

Uvek su drugi krivi. Verovatno je bilo u maniru: "Vi ste krivi što smo vas izdali."
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Pa to je teza od kraja osamdesetih, da je otcepljivanje republika SFRJ - pravo garantovano Ustavom - bilo aktivirano u odgovor na velikosrpsku hegemonističku inicijativu koju je simbolisao (i predvodio) Milošević. Drugo je, međutim, pitanje, da li se aktiviraje ustavnog prava može nazvati izdajom. Mislim, da se razumemo, nisu ni Slovenci, kao ni drugi ovde, igrali najčistije i najfer. Ali nismo ni mi...

scallop

Meho, to je za veću priču nego što je ovaj topik. Imam ja prelepe primere, ali su oooopširni. :lol:

Meho Krljic

Jasno. To je ogromna priča.

akhnaton

To je kao Rat i Mir.... mada ovi naši "pisci" (čitaj bolikitičari) nisu kalibra jednog Tolstoja, nisu dostojni ni da mu čiste .....

Plottz

Quote from: Meho Krljic on 08-11-2010, 10:35:53
Da, bend je 2227. A šta vas je prozivao??? Ja sam ih gledao dvaput u Beogradu i to je sve bilo vrlo korektno i drugarski.
Da pardon(krečana jbg), yes 2227,Maus i nije toliko kenjao,ali lik "Damjan"(nije Bjelobaba koga glumi Bata Stojković u "Salašu u Malom Ritu") nego ljakse totalni,krenuo je svoju seljačku priču u fazonu:ma vi Srbi...(dalje je nebitno)!
Posle celovečernjeg domaćinskog ugošćavanja bilo je stvarno previše,a to što misliš da je bilodrugarski,jeste tako dok ne okreneš leđa... pa drugarski onako u bulju.
subota 14

mac

Kako "dalje je nebitno", možda je čovek onako pijan definisao Srpsku Nacionalnu Svest! Probaj da se setiš šta je rekao, moglo bi biti izuzetno važno. To što mi ovde možda nećemo pridati značaj tome šta je čovek rekao, ili ne razumemo šta je rekao, ili nam se ne sviđa šta je rekao, samo daje na važnosti tome što je rekao.

Plottz

..gola govna ,jel ti dosta?
Meni je bilo više nego dovoljno.
Dozvoljavaš li kad ti neko dođe u kuću da ti se tako obraća ili se samo dobro osećaš zbog toga?
subota 14

Meho Krljic

Pa, njima je tada u bendu svirao Srbin, tako da, moguće da je to sve bio čuveni slovenački humor na delu. To što taj isti Srbin (Novobeograđanin, dapače) nije došao sa njima da svira te koncerte bila je posledica nerešene vojne obaveze. Ali dobro, sve to na stranu, to je očigledno bio stav samo tog lika, ne i celog benda. I svakako da nije lepo kad krene tako da napušava nekoga ko ga je dočekao domaćinski, ali ponavljam, možda je bila zajebancija...

Plottz

E bre Meho, puno toga o i u životu mi je nepoznanica,ali mislim da sam zajebanciju savlad`o(umem da prepoznam makar tol`ko)bre  xnerd
subota 14

Cornelius

Od danas, nasa braca iz drzave BiH, kao i iz drzave Albanije, mogu da putuju u sengenski prostor bez vize. Ovde su svi poceli da seru u gace zbog moguceg priliva dobrih i miroljubivih Albanaca, koji ce uneti nove tone heroina i kokaina; poubijati svoje neprijatelje i zavladati podzemljem. Ziveli!
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Mark

Danas je Internacionalna Organizacija za Standardizaciju ISO - radna grupa ISO 639, glasala protiv ubacivanja crnogorskog jezika u svoju listu jezičnih kodova. Library of Congress će poštovati ovu odluku, što znači da će se i dalje koristiti kod srp za srpski jezik kao jezični kod za knjige i časopise koji izlaze na crnogorskom jeziku. Nakon nekoliko meseci diskusije ova radna grupa je došla do zaključka da nema potrebe od ubacivanja ovog jezika u listu zvaničnih jezičnih kodova. Na ovom linku možete videti listu svih kodova sa ISO 639 u tri različite tabele: deo 1, 2 i 3.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Albedo 0

jebote, nisu ih valjda Ameri posrali? xrofl

Lord Kufer

Pa EU je to isto uradila i za nove balkanske jezike... Odjebali ih.

scallop

Da nisu lako bismo imali teksaški i vajominški, da ne govorimo koji bi se sve jezik mogao ispovrteti u Evropi samo ako ima neke fajde.

slavko

Ali je zato BHS u opticaju.

Plottz

Bosnian Cyrillic,radi pa izuva :!:
subota 14

scallop

Quote from: slavko on 25-11-2010, 19:20:03
Ali je zato BHS u opticaju.

Behaeština ti je haška tvorevina e da se ne bi masirali sa tri ista jezika.

džin tonik

ne razumijem zasto sve ne nazovu pravim imenom - hrvatski

Cornelius

Quote from: Rafael on 25-11-2010, 21:40:34

Zato da bi smo vas karali na planetarnom novou.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

mac

Šta se buniš, vaše slovo je pre našeg :-)

Albedo 0

Quote from: Rafael on 25-11-2010, 21:40:34

pa taj jezik se i zove hrvatski isto koliko se ti zoveš Rafael

Inače se zovu srpski i Franjo.

Alexdelarge

Hrvatice odlepile na Tadića
HRVATICE: ISUSE, KAK JE BORIS LIJEP!

Predsednik Srbije je jako zgodan, šarmantan, ima prolaz kod žena, nema konkurenciju i uliva nam poverenje, tvrde poznate Hrvatice

BEOGRAD - Taj čovek je zapanjujuće zgodan!
Ovako poznate Hrvatice komentarišu izgled predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je juče i prekjuče boravio u njihovoj zemlji.

Vesna Pusić, predsednica Hrvatske narodne stranke, kaže da joj je Tadić jako zgodan.
- Upoznala sam ga mnogo pre nego što smo ušli u politiku. Bio mi je jako zgodan onda, a jako je zgodan i danas. Uz to je vrlo šarmantan! - poručuje Pusićeva, a pridružuje joj se i TV voditeljka Nikolina Pišek:

- On je najzgodniji političar, ako ćemo se ograničiti na političare s ovih prostora!
Potpredsednica Socijaldemokratske partije Željka Antunović tvrdi da je Tadića uglavnom posmatrala u političkom smislu.

- Primećujem da je jedan od onih muškaraca koji prolaze među ženama - kategorična je Antunovićeva.

I Ivana Nobilo-Cetinski, estradni menadžer, smatra da Tadić spada u sam vrh.
- On definitivno nema žestoku konkurenciju. Ali da je Kluni - nije - iskusno će Nobilo-Cetinski.

Ni Hrvatice koje tvrde da im fizički izgled muškarca nije na prvom mestu nisu ostale ravnodušne na Tadića, poput potpredsednice hrvatske vlade Đurđe Adlešič.
- Opisala bih ga jednom rečju: gospodin - ističe Adlešičeva, dok Mirela Holi iz SDP dodaje da su izjave predsednika Srbije odmerene i da ulivaju poverenje.
- Verujem da mu je ta kombinacija odmerenosti u govoru i dobrog izgleda pomogla u karijeri - kaže Holi.

Naravno, ima i onih poput TV voditeljke Hloverke Novak-Srzić, koja tvrdi da Tadić nije njen tip muškarca.

- Nisam baš ni za Klunija. Moj tip je više grubijan Tomi Li Džons ili potpuna suprotnost, kao naš predsednik Ivo Josipović, koji voli muziku i koji je romantik - zaključuje Srzićeva.
Severina se ovim povodom nije javno oglašavala.

Novica Popović

Četvrt mene ima ličke krvi

Nakon obilaska Sajma ličkih proizvoda u Gračacu Boris Tadić je izjavio:
- Meni je mnogo važno što sam došao ovamo jer je moja baka iz ovog kraja, iz sela Raduča. Četvrt mene ima ličke krvi, odaberite koji deo tela hoćete - poručio je Tadić, koji nije probao lički sir, ali jeste vino od drenjina.

Veče umetnika

Posle jučerašnje posete Krnjaku, Gračacu i manastiru Krupi, predsednici Hrvatske i Srbije družili su se s istaknutim umetnicima u Muzeju za umetnost i obrt. Među prisutnima bili su Arsen Dedić, Gabi Novak, Husein Hasanefendić i Aki Rahimovski, ne i Severina.

U Krnjaku aplauzi, pogača i so

Tadić i Josipović posetili su juče Krnjak kod Karlovaca, gde ih je aplauzima dočekalo oko 200 meštana i petnaest srpskih devojaka u narodnim nošnjama, noseći pogaču i so. Predsednici su ocenili da je Krnjak, u kojem žive Srbi povratnici i hrvatske izbeglice iz BiH i RS, danas primer uspešnog suživota.

- Došli smo da razbijamo predrasude, strahove i animozitete, da približavamo ljude, ali i da uvažavamo različitosti i stvorimo preduslove za odrastanje i novih Hrvata i novih Srba - rekao je Tadić.

A on se budi uz Seve!

Uoči nedavne posete Vukovaru Tadić je za Jutarnji list izjavio da se budi uz pesme Severine Vučković.

- Severina možda to i ne zna, ali ja se budim s njom! Volim da je slušam, ima nekoliko sjajnih pesama. Nisam je nikad sreo, ali upoznao sam njenu sestru koja živi u Beogradu - priznao je Tadić.

http://www.kurir-info.rs/vesti/hrvatice-isuse-kak-je-boris-lijep-61735.php
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Plottz

Kurir je vrlo pouzdan izvor informacija :!:
subota 14

akhnaton

Quote from: Plottz on 26-11-2010, 10:18:03
Kurir je vrlo pouzdan izvor informacija :!:
Ma ako Kurir Pera ne zna ništa o tome, onda se toj nije ni dogodilo!!!!! :!: :!: :!: :idea:

Plottz

Pa ono YES,kad se malo zamisliš :!:
subota 14

Plottz

subota 14

varvarin

Jedan osvežavajući tekst Miljenka Jergovića, prenela POLITIKA:

http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi-sa-strane/Bio-sam-na-prijemu.lt.html

Miljenko Jergović
Bio sam na prijemu

Prvi put u životu dobio sam pozivnicu za prijem kod predsjednika republike. Ovdje se takvi događaji svako malo organiziraju, za Novu godinu, Božić, Uskrs, Dan domovinske zahvalnosti, Dan nezavisnosti, pa se okupi nacionalna elita i sve to onda uslikaju nacionalni tabloidi, i onda se zna ko je ko u Hrvatskoj, za sljedeći kratkoročni period...
...
Čim sam zakoračio u lijepo osvijetljeni secesijski prostor te slavne i ugledne institucije, pogled mi se redom susreo sve sa samim likovima koji su se dobrih dvadeset godina trudili, a većina se i danas trudi, da se ovako nešto nikad ne dogodi. Recimo, glavni urednik, komentatori i poslovodstvo ,,Večernjega lista", novina čiji me je komentator onomad napao da sam komunist i Jugoslavenčina, jer sam u nekome članku napisao ,,takozvana Nezavisna Država Hrvatska". A povodom romana ,,Otac", što ga objavih u Beogradu, u potjernici koju u ,,Večernjaku" rasprostrše na dvije stranice, napisali su da je to knjiga s kojom ,,iz Beograda pucam po Zagrebu". Općenito, za komentatore tih novina ne postoji razlika između Tadića i Miloševića, a jedan od njih, stanoviti Ivkošić, četnika vidi i u Danilu Kišu. Zašto su takvi ljudi došli na ovaj prijem i zašto gotovo s erotskom žudnjom čekaju kada će se pojaviti predsjednik Srbije, koji nešto kasni?...

džin tonik

zasto? zasto? pa zato sto govna uvijek plivaju gore. tako i na ovom balu vampira.

Plottz

Pardon.......... govna plutaju!
subota 14

pokojni Steva

Ja kad se userem,  bubne ciglano. Ponekad i ne, onda dvared pušćam vodu. Da pliva, e to nebiva.  Biće da zavisi od ishrane.

džin tonik

mrtva govna plutaju, a ziva plivaju.