• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Džek

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 17-12-2010, 18:23:13
Džek, bem ti, kakva 'Magla' i Tereza?!

Ne verujem da ti je promaka' smisao...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

angel011

Koji smisao, taj da ne razlikuješ Terezu Kesoviju i Josipu Lisac?  :lol:
We're all mad here.

Džek

Quote from: angel011 on 17-12-2010, 18:27:15
Tereza, Josipa, sve je to jedno isto, neprijateljske hrvatske pevaljke... Ko bi to još razlikovao? xfrog

Ma jok bre, čuj matore pevaljke neprijatelj... :)
Govorim o datoj pa pogaženoj reči. Emotivno upleten šatro patriotizam... Puna dvorana, još puniji džepovi ruše oboje. I patriotizam, i datu reč.

Valja za kreme i pomade razne zaradit', a i plastičar u belom traži svoj keš...
Makar ga i u Srbiji zaradili. :)

Džek

Quote from: angel011 on 17-12-2010, 18:32:51
Koji smisao, taj da ne razlikuješ Terezu Kesoviju i Josipu Lisac?  :lol:

Ne, nego sam nagovestio da je pošla stopama Josipe... ipak, moraću preciznije da se izražavam...

angel011

Quote from: Džek svih zanata on 17-12-2010, 18:33:41
Quote from: angel011 on 17-12-2010, 18:27:15
Tereza, Josipa, sve je to jedno isto, neprijateljske hrvatske pevaljke... Ko bi to još razlikovao? xfrog

Ma jok bre, čuj matore pevaljke neprijatelj... :)
Govorim o datoj pa pogaženoj reči. Emotivno upleten šatro patriotizam... Puna dvorana, još puniji džepovi ruše oboje. I patriotizam, i datu reč.

Valja za kreme i pomade razne zaradit', a i plastičar u belom traži svoj keš...
Makar ga i u Srbiji zaradili. :)

Šta god da puni dvorane, ovde ili tamo, dobro je! :lol:
We're all mad here.

pokojni Steva

Terezu stvarno organski ne podnosim, cenim je komadom matore svodnice što gađa mačke viršlama, ali razumem njen jed kad su Yu ratovi u pitanju. Ona je iz, ispravite me, šire okoline Dubrovnika, kuća/vikendica/hacijenda joj je opljačkana i spaljena. Ali, wtf!, onda bi trebala da dreči na Cg junačine, da nikad ne zanjače u Podgorici.

Josipu mi nedirajte. Kako fino pasuje uz Kemu za novogodišnje dočeke, oko 04h, kad raja ukrsti očima... Kapetanica... :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Džek

Neverovatna sudbina i trauma. Život piše drame, okrutno se poigrao sa sirotom Terezicom. Zamisli, hacijenda joj spaljena... i ne bi krvnicima i zlikovcima dosta, negoli joj gaće zarobiše, pred kamerama!

Mislim da je to dotuklo. Emotivno, finansijski naročito i psihički.
Ratni vihor ne pamti takv gnusan usud, žrtvu. Gaćocid i zločin nad hacijendom zaslužuju Botino izvinjenje i posebnu rezoluciju UN!!

pokojni Steva

Josipa vrištala da nikad u Bg? Biće da sam zbrisao sa tog časa. Ma i da jeste, nek ide život. Ima gratis.

Džek

Nisam bre to rekao, ne spavaj na času!

pokojni Steva

Džek, koji ti je? Babetini usfalilo para, ko je ovca njakaće sa njom na koncertu, a to je već srpski problem. Najradije bih video praznu salu, pa nek puni po Parizu u kojeg se kune. Krava.

Savajat Erp

а да организујемо клађење - ко је следећи? Дино Мерлин и Оливер Драгојевић?  :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Džek

Ljuštikine baksuze jedan, baš to sam i rekao, samo drugim rečima... vidim da si aman odlepeo tamo u plastenicima, moram te hitno neđe u kafanu vodit', ne vredi 'vako... :)

Tipujem na Dinu.

pokojni Steva

Razmimoilazimo se u postovima za P/2, ustadoh u obranu Josipe, al biće da je nepotrebno. Ajd sad za kaznu, da nam otpevaš 'Maglu'. :-) 1, 2, 1, 2, 3 i i!!!

Džek

Maaaaaglaaa svuDA maaagla Oko naš, iz daljine jedva Čujno dooohoopire tvoaj glAA-aS.

Eto, dovoljno? :):)

(kuku, sad će mi policija na vrata, misle komšije da me neko vatrom prlji kako pevam...)

pokojni Steva

Plut

Ko je baš baš voli može prvo u NS da svrne pošto će dan ranije (22. 01.) pevati, mislim, na SPENSu. Ništa ne znate, cccc.

pokojni Steva

Njače i u Ns?! Imal ko kašikare po damping ceni? Nebi da mi usfali...

Savajat Erp

договорићемо се... ;)

Džek

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 17-12-2010, 19:35:10
Njače i u Ns?! Imal ko kašikare po damping ceni? Nebi da mi usfali...

Šta će ti to, imam bolju ideju:
Otmemo kamione, cisterne, jednu ti, jednu ja a treču more i Svajat E., one što prazne septičke jame i izlijemo sadržaj, koordinirano, ispred glavnog ulaza, službenog ulaza i ako se ko probije, do dvorane, saHat pre koncerta.
Onda begamo ka centru, usput bacamo fantomke sa glave. Ako se raziđemo, nalazimo se kod Trčike da vinjakom smirimo adrenalin, a pivom pustimo smeh.

Dok nas ne spengaju. :)

Savajat Erp

If I go down, I`ll go down shooting...

Джон Рейнольдс

Quote from: Savajat Erp on 17-12-2010, 19:04:07
а да организујемо клађење - ко је следећи? Дино Мерлин и Оливер Драгојевић?  :mrgreen:

Ja sam bio ubeđen da je Dragojević umro.  :(
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Džek

Hm, to je sad diskutabilno. Van sumnje je da je umro, ali postavlja se pitanje -koliko puta?
Elem, da obrazložim.

Ukucam u google "Oliver Dragojević umro" da proverim izjavu, tj, slutnju Johna R. (odkud znam, palim TV svakih par dana na tri min da proverim da li i dalje radi) kad ono -cirkus Kolorado.

Prva tri linka koja google izbaci, sadrže boldovano "Oliver Dragojević dva puta sam umro"
Onda, četvrti i peti link vele, isto boldovano "Oliver Dragojević tri puta sam umro", da bi se na devetom linku prešaltao u ženski rod, a možda i mrtav uradio promenu pola, svašta od tih bogatuna... elem, deveti veli "Oliver Dragojević dva puta sam umrla"

Ja sad ne znam da li je fakat umro, pa vaskrsnuo da uradi promenu pola pa onda opet umro, ili se to neko zeza pa se šegači sa višestrukim smrtima ili šta je u pitanju?

Uh, pravi cirkus kolorado...

Džek

Mora da je bio patetićan lik... onako, Alan Fordovski.

džin tonik

dzek opet pijan... vec vidjeno. rakija, pesma i frustracije...

Džek

Ne puc puc, Josipoviću. K nozi i miran budi. Sutra dobil juhicu. 

džin tonik

da, da, bit ce opet: 'oprosti, imam problema sa alkoholom...'

angel011

Quote from: John Reynolds on 17-12-2010, 21:10:46
Quote from: Savajat Erp on 17-12-2010, 19:04:07

Ja sam bio ubeđen da je Dragojević umro.  :(

Živ je, ove godine mu izašao novi album, nastupa i dalje.

Osim ako si mislio na figurativno umiranje.
We're all mad here.

Džek

Eto, ja mislio fakat umro, "pa nije moguće", trk na google, kad tamo cirkus kolorado... a čovek živ i zdrav...CCccc... eh, Sagitaši, Sagitaši... :)

pokojni Steva

Dragojević, krotitelj lavova namrtvo. Znači veza sa cirkusom postoji.

SIMERIJANAC

Pjan ili ne, al Džek briljira na ovoj strani.   :lol:

Što se tiče kladionice,tipujemo naravno na zelenu beretku Dina.Ipak je on musli a obećao je da nikad neće pevati u Beogradu.Znači dolazi sigurno,samo da mu ponude pravu cifru.Uostalom,njegov ministar kulture mu je utabao put.

Джон Рейнольдс

Najozbiljnije sam mislio da je Dragojević umro i to ne duhovno ili stvaralački, već odistinski - gekno, otego papke, spasao nas novih pesama. I ne ustao do zombi apokalipse.

Sad ću morati da prepravim svoj hit-list stranih i domaćih izvođača. Prvi put promena u suprotnom smeru, jezivo.

Što se kladionice tiče, takođe tipujem na Dina. On je kao jedan od raje, gracka faca, šta-je-bilo-bilo-je-ko-nas-zavadi end šit lajk det. Ima i pacovsku musli facu, taj bi bre sutra došo. Za Dragojevića nisam siguran da će dogurati dovde. Došo bi on, ali guglao sam i ja malo, baš nešto loše izgleda.

Nego, Džek, mislim se sad nešto, zamisli situaciju da zombi apokalipsa krene tokom Dragojevićevog koncerta i svi se izujedaju međusobno. Imaš snajper i gomilu metaka pa kao u rimejku Dawna nemaš druga posla pa rokaš po njima. Šta bi uradio? Da li bi prvo pucao u Dragojevića ili bi - ovo mi se čini mnogo bolje - porokao sve fanove, a njega ostavio samog da se onako zombijski beslovesno, s onim glupim đozlucima, sapliće o telesa poobaranih fanova?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

pokojni Steva

@ Simer, Ej, ćuti ne sluti! Dosta što se Cecilija vratila... ('Veličković Ceco al bi tebe keco!', copyright by kontejner sa Detelinare '92.)

pokojni Steva

'Ima i pacovsku musli facu'. Odavno nešto gnusnije na Zs nisam pročitao, a konkurencija je jaka kao i uvek. Kad bolje razmislim, dabogda vam došao. I ostao još pola milenijuma.

SIMERIJANAC

Quote from: John Reynolds on 18-12-2010, 00:59:03
Da li bi prvo pucao u Dragojevića ili bi - ovo mi se čini mnogo bolje - porokao sve fanove, a njega ostavio samog da se onako zombijski beslovesno, s onim glupim đozlucima, sapliće o telesa poobaranih fanova?

Ova druga varijanta naravno.Na koncertima ove vrste veća govna su u publici.

Džek

John, među publiku bih pustio one kerove što mi napadoše Milu u trečem delu Resident Evil-a. Srce moje kako se samo branila, žestoko.

A Olija bi, u slučaju apokalipse, zarobio, vezao lancima oko vrata i tako tumarao post-civilizacijskim wasteland-om sa njim. Bio bi moj privatni džuboks bosanskih sevdalinki.

Ako bi pogrešio intonaciju ili tekst u "Mujo kuje konja na mesecu" ili u "Pamtim još" prve žvalje bosne i hercegovine, Hanke Paldum, ne bi dobio svoju večernju juhicu da papa...

Eto.
Ode Džek sad "pjan" da zalegne, iako sutra ne radi, i uz Groblje kučnih ljubimaca da zahrče... :)  

Savajat Erp

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 18-12-2010, 01:10:39
'Ima i pacovsku musli facu'. Odavno nešto gnusnije na Zs nisam pročitao, a konkurencija je jaka kao i uvek. Kad bolje razmislim, dabogda vam došao. I ostao još pola milenijuma.

у праву си...има само пацовску фацу, невезано с тим што је муџос, таквих има свуда. :)

Džek

Džek

džin tonik

hkv

One rane jeseni 1991. kada su Hrvati jedva odolijevali srpskoj agresiji, naoružani samo hrabrošću i ponekom puškom, povlačili se na mnogim područjima ili ostajali opkoljeni, jedan je čovjek poduzeo prvu uspješnu navalnu akciju većega formata. Zvao se Tomislav Merčep. Očistio je od četnika veliko područje zapadne Slavonije, markantan i odvažan na čelu vojske koja ga je slijedila. U tomu je pothvatu i ranjen. Televizijske snimke koje je vidjela javnost, probudile su i u malodušnih nadu da se možemo suprotstaviti srpskom nasilju.

Više od toga u tom trenutku nije bilo moguće. U dijelu zapadne Slavonije četnici su bili prejaki, potpomognuti jugoslavenskom armijom. Imali su pomagače i na prostoru koji je oslobodio Merčep, doušnici su radili, djelovala je peta kolona. U području koje su držali četnici (dio "krajine") ubijani su i mučeni Hrvati, masakriran dr. Šreter, a četnički vođa bio je stanoviti Đakula.

U akciji "Bljesak", Đakula se našao u nebranom grožđu, opkoljen zajedno s dijelom vojske krajinskih Srba. Da se izbjegne krvoproliće, Tuđman je Đakuli uputio dr. Kostovića koji je u krajnje napetim okolnostima uspio uvjeriti Đakulu da se preda, i on i njegova vojska. Štoviše, Đakuli nije pala vlas s glave.

Veljko ĐakulaDanas je 2010. godina. Kako stoje stvari, gdje je Merčep, a gdje je Đakula? Merčep je u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, teško bolestan i pod teškim optužbama. Veljko Đakula je slobodan čovjek, ima neku udrugu, koliko znam, ta udruga ili što već jest dobiva enormni novac iz državnoga proračuna, ima lijep broj zaposlenih i podosta automobila, itd.

To je slika današnje Hrvatske.

S jedne strane zaborav, s druge strane potenciranje sjećanja na navodne hrvatske zločine. Gdje su pokopani ostatci motornom pilom masakriranog dr. Šretera – ni danas se ne zna. Tko su njegovi (i ne samo njegovi) ubojice – ne zna se. Da je najveći grijeh dr. Šretera bio što je poštovao hrvatski jezik – ni to se ne zna u široj javnosti. Kako stvari idu, još će i dr. Šreter biti pripisan na dušu Tomislavu Merčepu.

Nego, ono što je doista strašno, jest činjenica da se – pišući ovaj napis – ni ja nisam mogao sjetiti kako se zvala lokacija na kojoj su u zapadnoj Slavoniji ubijani hrvatski civili. Ali Pakračke poljane morao sam se sjetiti jer je toliko puta izgovorena u medijima, nasuprot ovom mjestu čije je nespominjanje učinilo da bude zaboravljeno. Pa molim vas, pomozite mi da se sjetim.

džin tonik

HRAST

* Politički pokret pod imenom HRVATSKI RAST - HRAST okuplja velik broj udruga, stranaka i osoba čija su stajališta poznata hrvatskoj javnosti. Udruge Glas roditelja za djecu - GROZD i Hrvatsko kulturno vijeće (HKV), Obiteljska stranka, Hrvatska republikanska zajednica, dr. Miroslav Tuđman i dr. Josip Jurčević znatnije su sastavnice širokoga pokreta u kojemu sudjeluje još niz građanskih inicijativa.
    * Pokret je usmjeren prema izborima za Hrvatski sabor na kojima očekuje značajan uspjeh.
    * Izborne liste HRAST-a ne će diktirati jedna osoba ili tijelo, nego građani koji će u pretkampanji predlagati imena i odrediti poredak na listi. Taj najdemokratskiji način izbora kandidata HRAST-a jamstvo je da se na listama ne će naći osobe koje su u bližoj prošlosti bile umiješane u korupcijske afere ili su svojim političkim djelovanjem štetile hrvatskim interesima.
    * Po načinu kandidiranja, širini i otvorenosti, HRAST je posve nova pojava u političkom životu Republike Hrvatske. Nastao je u vrijeme kada je postalo razvidnim da postojeće stranke i njihove koalicije vode zemlju prema općem socijalnom, nacionalnom, gospodarskom i kulturnom propadanju.
    * Svaka sastavnica HRAST-a zadržava svoju posebnost, a na sjedinjenoj listi HRAST-a sudjeluje s ciljem da u Hrvatski sabor budu izabrani čestiti, odgovorni i stručni ljudi koji će služiti isključivo interesima i težnjama hrvatskoga naroda.
    * Ljudi i organizacije okupljeni u HRAST-u odani su univerzalnim kršćanskim načelima, općem dobru i temeljnim ljudskim pravima na život, slobodu, stjecanje znanja i rad. Zalažu se za snažnu, samosvojnu i konkurentnu hrvatsku državu, za razvitak hrvatskoga nacionalnog i kulturnog identiteta i socijalnu solidarnost. HRAST zagovara društveni razvoj koji se temelji na vrijednosti svake osobe, pri čemu ključnu ulogu ima obitelj.
    * HRAST smatra da je u gospodarskom rastu Republike Hrvatske nužan socijalno-tržišni model koji se temelji na većinskom vlasništvu, upravljanju i radu hrvatskih građana, uz aktiviranje svih izvora, uključujući gospodarski pojas u Jadranskom moru.
    * HRAST će se brinuti za branitelje u Domovinskom ratu i za njihov status primjeren zaslugama te za oslobađanje njihovih nepravedno optuženih i zatočenih zapovjednika.
    * U programu HRAST-a je obnova zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske te puna pozornost prema onom dijelu hrvatskoga naroda koji živi u BiH. HRAST će dati potporu takvom ustroju BiH koji će i u zbilji osigurati ravnopravnost Hrvata s ostalim narodima.
    * HRAST se protivi podjelama u hrvatskom društvu te krivotvorenju hrvatske povijesti i negiranju ili opravdavanju komunističkih zločina. Zauzima se za dostojnu uspomenu na žrtve i dovođenje zločinaca pred lice pravde.

Pozivamo sve ljude i organizacije kojima su Hrvatska i njezin rast na srcu da se pridruže HRAST-u, pokretu za uspješnu, uglednu i uređenu zemlju.

pokojni Steva

Savajat Erp

varvarin

Iz današnje POLITIKE  ( 21.12. 2010. tekst ne postoji u elektronskoj verziji):

RUMUNSKE SUZE ZA KOMUNIZMOM

U vreme duboke ekonomske i socijalne krize koju Rumunija proživljava poslednjih godina, ovde je sve više ljudi koji glasno upoređuju svoje sadašnje stanje sa onim u relativno nedavnoj prošlosti.
Iako većina veruje da je u socijalističkoj eri vladao represivni režim, da su crvene vođe i njihovi saradnici uživali velike privilegije, kao i da žrtve komunističkog režima treba da budu obeštećene (48 odsto upitanih u okviru istraživanja koje je sproveo Centar za ispitivanje javnog mnjenja - CSOP), 59 odsto Rumuna veruje da je "uvođenje komunizma" bilo pozitivna stvar.
Njih 44 odsto tvrdi da je komunizam bio dobra ideja koja je loše primenjena, a čak 83 odsto ocenjuje da se u bivšem režimu nije patilo.

varvarin

Ajmo još malo da čeprkamo. Ovo je staro godinu dana, ali ima veze.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/36702/Nemci+razo%C4%8Darani.html

Nemci razočarani

Samo 46 odsto Nemaca u bivšoj istočnoj Nemačkoj misli da se njihova situacija poboljšala od ujedinjenja 1990. godine, rezultat je ankete sprovedene za list "Berliner Cajtung".
Skoro 20 godina posle pada berlinskog zida, većina Nemaca je razočarana onim što je zemlja postigla posle ponovnog ujedinjenja.

varvarin

Zanimljivo. Kad potražiš, ima toga još...

http://www.jutarnji.hr/madari-i-bugari--bolje-bilo-u-komunizmu--nego-u-eu/205312/

Mađari i Bugari: Bolje bilo u komunizmu, nego u EU

BRUXELLES - Dvadeset godina nakon pada Berlinsklog zida i pet godina nakon velikog proširenja EU većina građana se slaže da je proširenje pridonijelo porastu sloboda i demokracije, ali se stavovi o tome je li pad željezne zavjese donio bolji život svima razlikuju. Gotovo šokantno zvuči to da većina Mađara i Bugara misli da im je životni standard bio bolji u vrijeme Komunističke diktature nego danas...

scallop

Treba ponovo iščitati "Ime ruže". Beda uvek najbolje podseti da smo se rodili jednaki.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

tja, komunisti uvijek imaju najvise pristasa tamo gdje nisu na vlasti.

varvarin

Ova studija pokušava da odgovori je li bilo bolje.
Zaključak mu vredi:

http://crosbi.znanstvenici.hr/datoteka/438744.Istonaengleski2.doc

...Ovaj članak odgovara upravo na ta pitanja i to na osnovi empirijske analize. Drugim riječima, članak uspoređuje ekonomski rast Hrvatske i odabranih europskih država (Bugarske, Mađarske, Poljske i Rumunjske) prije i poslije pada komunizma. Uz to, članak uspoređuje rezultate dvaju sistema na osnovi pravednosti distribucije nacionalnog dohotka te na osnovi usporedbe porasta životnog vijeka.
Preliminarni rezultati pokazuju da su navedene države imale, u prosjeku, gotovo identičan ekonomski rast za vrijeme zadnjih 18 godina komunističkog poretka i u prvih 18 godina demokracije i kapitalizma. Pravednost distribucije nacionalnog dohotka (mjerena GINI indeksom) se smanjila, što je logična posljedica uvođenja kapitalističke privrede. Međutim, porast životnog vijeka - na godišnjem nivou - više je nego udvostručen u postkomunističkom periodu. Dodatno, postotak stanovništva koji se školuje značajno se povećao, osobito postotak stanovništva obuhvaćenih tercijarnim obrazovanjem.  
Ukratko, komunizam nije bio bolji (osim u pravednosti distribucije dohotka), ali kapitalizam i demokracija još nisu pokazali svoju superiornost u stimuliranju ekonomskog rasta.

PA BRAVO, MAJSTORE!!!  Lek je odličan, a ako pacijent usput crkne, jebi ga...