• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

Truba and 2 Guests are viewing this topic.

Albedo 0

i šta je onda, iz tvoje antikomičarske perspektive, u ovoj rečenici netačno? 8-)

Quote from: Pizzobatto on 25-05-2015, 13:27:54
zamijenio bih hrvatski ili grčki bankrot za srpske konsolidovane finansije any day

scallop

Sve. Najpre, mi godinama tvrdimo da ne može biti gore, a Hrvatskoj i Grčkoj se najavljuje to gore. Nama je bolje jer ne može biti gore. Ja redovno odem do Grčke, pa tamo slušam njihovu kuknjavu, prosto ne mogu da dođem na red sa svojom. Tamo, a i u Hrvatskoj, glavni supermaket je LIDL, a ja u njega ulazim samo da kupim konzervu gigantes pasulja. Sve ostalo je daleko ispod našeg sirotinjskog nivoa. Bato, tvoje teorije su beznačajne, jer je praksa drugačija. Kod nas se ljudi hrane u pekarama, ali sede po kafanama i kafićima. Kad bih prebrojao sve mobilne uređaje na ušima putnika u gradskom saobraćaju ili na ulici, moglo bi se izračunati da trošimo više na zauzeto uvo nego na celoj Zapadnoj henisferi. Da te povedem negde u svet, pa da vidiš razliku? A, ne da bleneš u Gugl?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

Quote from: scallop on 25-05-2015, 15:13:08
moglo bi se izračunati

izračunaj 8-)

al ne grčku kuknjavu no ekonomiju

scallop

Ne mogu ja sve da ti računam. Uzmi digitron.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

eo čekam s digitronom k'o zapeta puška, samo mi daj te famozne brojke

scallop

A, ne. U BUSPLUS, pa brojiš sve koji cimaju mobilnu gadžetariju, ali i one koji to ne rade. Izračunaš procenat platiša neke od mobilnih telefonanija, pa od BUSPLUSa nabaviš podatak koliko putnika imaju dnevno. Tako ćeš da dobiješ podatak koliko naša sirotinja baca para. Posle ćeš u kafiće, pa u kafane, a uveče na splavove. Da izračunaš koliko troše. Posle ćemo na benzinske pumpe ili na ulicu. Brojaćemo samo vozače koji su sami u kolima. Ihaj love.

Father Jape

http://www.tegla.rs/?p=1526

Top deset rečenica po kojima pamtimo Jugoslaviju
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

aman, jasno je meni da je srpska omladina po splavovima mentalno zaostala i konzumeristička, no ti pričaš da troše više od Grka, što mi zvuči nemoguće

ALEKSIJE D.

Father Jape

OTVORENO PISMO FEDERALNOJ UPRAVI POLICIJE ODNOSNO MUP-u Kantona Sarajevo povodom vandalskog čina nad bajkerima iz Čačka u centru Sarajeva

Federalna Uprava Policije
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo
N/R Ministra Predrag Kurteš
Datum: 01.06.2015.
Sarajevo, La Benevolencije 16
Tel: Centrala +387(0)33 286-700

Predmet: Zahtjev za postupanje u skladu sa zakonom

Poštovani:

Ovim pismom Vam se obraćamo sa zahtjevom za postupanjem u skladu sa zakonom, vezanim za napad vandala u centru Sarajeva u Subotu 30.05.2015. na goste iz susjedne države, tačnije bajkere iz Čačka od kojih je jedan hospitaliziran samo zbog toga što je nosio majicu sa obilježjima države iz koje dolazi.
Zahtjevamo da se procesuiraju odgovorni za ovaj čin kao i da se MUP KS očituje u javnosti o detaljima ovog događaja i ako nije, zašto nije, zaprimljena prijava i napravljen zapisnik na licu mjesta od strane službenika Policije?
Ovaj čin vandalizma ukoliko se ne sankcioniše i pokaže pravna država, dovodi sve nas bajkere koji putujemo po svijetu u jedan nezavidan i opasan položaj i to ne od strane naših domaćina niti bilo kojeg bajkera nego od istih takvih vandala, zaostalih degenerika i nacionalista na drugim stranama koji će jedva dočekati da premlate nekoga ko nosi BiH oznaku na leđima što za ovih poslijeratnih godina nikada nije bio slučaj kada su u pitanju bajkeri, a sad se desilo u samom centru našeg glavnog grada na očigled "građana"

Svi članovi moto klubova i istinski bajkeri nose časno i sa ponosom boje svog kluba, svoga grada i države i za njih ne postoje granice niti su opterećeni politikom, nacionalizmom ili religijom. Oni poštuju samo jedan kod, BAJKERSKI KOD u kome su svi bajkeri dio porodice i dišu kao jedan bez obzira na nacionalnost ili vjersku pripadnost družeći se od susreta do susreta u raznim gradovima i državama uživajući u vožnji, slobodnom duhu i dobroj muzici i provodu. Najveći i dokazani humanitarci koji su uvijek spremni priskočiti u pomoć bilo kome ko je u nevolji, nisu huligani i vandali koji provociraju i traže probleme kao što to sigurno nisu ni u ovom slučaju uradili.

Iza ovog pisma trenutno stoji Moto klub "Tuzla" ali isto tako budite uvjereni da je to mišljenje svih Moto klubova i istinskih bajkera u regiji i da ukoliko se oglušite na naš zahtjev u vrlo kratkom roku ćete imati potpisanu peticiju od strane svih Moto klubova kao i na hiljade motora u protestnoj povorci u glavnom gradu.
Želimo pravnu državu i postupanje po zakonu a ne anarhiju i bezvlašće.

S Poštovanjem
Predsjednik Udruženja gradjana Moto klub TUZLA

ALEKSIJE D.

To se ovi iz Tuzle spremali da svrate do Užica kada je tamo okupljanje bajkera na komplet lepinju, te malko ovo treba da ih opere kako ne bi završili komplet u Đetinji?
Građvinska industrija Srbije i Republike Srpske morala bi se angažovati i napraviti jedan veliki zid sa šiljcima i bodljikavom žicom svud gde se proteže linija razdvajanja Federacije i RS. Čisto da ne smetamo ljudima u razvijanju civilizacijskih normi, mi, ovakvi nikakvi, primitivni, jadni, bedni i krvnički nastrojeni. Makar toliko da učinimo ako već ne želimo da počinimo kolektivno samoubistvo u znak kajanja što smo to što smo.

mac

Svašta. Ne nego ćemo da se koljemo do kraja sveta.

Anomander Rejk

Lupaš, Aleksije. Šta sad treba izbubati svakog ko iz Tuzle ili Sarajeva svrati ovamo?Pa ne možeš delo nekolicine pripisati svima.
Glede civilizacijskih normi, pitaj recimo Dobojlije ko im je priskočio prvi u pomoć u onim poplavama. Zamisli nisu nikakve velike srbende, već njihove komšije muslimani iz-Federacije.
Tajno pišem zbirke po kućama...

ALEKSIJE D.

Sve to treba do međusobnog istrebljenja.

ALEKSIJE D.

Volim tu naivnost kod našeg čoveka. Svi su toliko dobri, dobrodušni i mere sve po svojoj meri. Ne shvataju kako je dobrota retka stvar, da je sve ustanovljeno na egoizmu, kompezaciji lične nesposobnosti kroz masovnu histeriju i kako u tome leži ključ uspešnog vladanja. Par izuzetaka nisu loši, nego su dobri. Dobro je UVEK izuzetak i anomalija a zlo i mržnja kao esencija čovekovog bića opšta stavka.
Iz prethodnog se da zaključiti (mislim na ranije postove) kako sam težak nacionalista. To veze nema sa nacionalizmom, verom ili sličnim oblandama u koje se uvija klasna pasifikacija plebsa i proleterijata. Svaki sistem kada dođe u kriizu poseže sa tim najprimitivnijim sredstvom pripadnosti (vera, nacija ili rasa, mada pojam rase i nacije često se izjednačava a diferencira tek krajem 19 veka) kako bi prikrio svoje prave probleme. Svi smo golje, gologuizija ali samo zato Srbi, bre, Hrvati, ne? Muslimani koji su autohtoni pripadnici katara iliti bogumila itd. A suštinski? Gomila gladna i besna sveta koju vode nemoralni i anacionalni skotovi kojima je samo njihova guša i džep bitan. Dokle god je tako, a tako je kod primitivnog nerazvijenog klasno zbunjenog sveta koji se vraća u kapitalizam, ideja o ratu - osveti - borbi za pravdu, podeli na "Nas" i "Njih", jedino može biti iskristalisana u ideji o totalnom uništenju onih drugih, što je konačna pobeda. Kada (ako bi se) to desilo, počelo bi samouništenje unutar te pobedničeke grupe - mase, ovog puta po nekom drugom kriterijumu, bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost.
Nadam se kako sam sada bio malko jasniji? U ovavkim ekcesima pokazuje se da ništa nije rešeno, već, na žalost, samo ostavljeno na policu kada ga treba nanovo upotrebiti. Lepo sam naveo da čitate komentare ispod vesti koju sam stavio. Oni su u duhu moje ironične opaske.
Nadam se kako sam bio jasniji.
I, smatram kako su delfini krivi za sve i da je najbolje kada se skuvaju sa malko više mirođije i belog luka.
Pa (t)ko razum(ij)e shvatiće.

Anomander Rejk

Pa dobro, to su sve opšte poznate stvari. Svi znamo da su konflikti samo zamrznuti, i svi znamo da Srbe nisu klali samo drugi i nisu oni samo klali druge, već su itekako između sebe takođe(četnici vs partizani), kao i uostalom i drugi narodi. Na žalost, i rat je deo života, i stradanja. Isto kao što je deo života kada se dim raziđe, da si opet upućen na koga drugoga, nego na svog komšiju,sa kojim si se gledao možda i preko nišana. Koje ti rešenje predlažeš?Da se svi samoubijemo, da se poubijamo, da se vratimo na Ural odakle smo nekad valjda došli, ili da se preselimo u Irsku?(vele neki da smo povezani s Keltima). Ili da probamo živeti normalno, komunicirati, egzistirati, ne moramo se voleti...recimo onako kao Nemci i Francuzi danas?

mac

Na pisanom medijumu kao što je forum ironija se ne razlikuje od iskrenog mišljenja. Potreban je naročiti talenat pa da čitaocima bude jasno šta čitaju, a ako ćemo pravo, ti nisi Svift. A i njega su mnogi pogrešno razumeli. Tako od čoveka koji bi da nas nauči nečemu upotrebom fine veštine ironisanja ispadneš samo još jedan trol. Ako već želiš da ironišeš onda bar to radi tako da ne dižeš tenziju. Budi milostiv prema niščima koje troluješ vodiš svojom plemenitom svetlošću ironije.

Dybuk

Meni su Mehove medijacije u par navrata pomagale kad bih pogresno protumacila neciji post i krenula da reagujem shodno tome, tesko je kad ne poznajes osobu koja pise, a impulsivan si kao ja  :lol:

Mislim da je ova macova opaska o sarkazmu koji se cesto ne cita kao takav korisna, i zbilja se desavaju nesporazumi zbog ovih nijansi koje ne dolaze uvek do izrazaja u pisanoj formi. Zato moje blago sarkasticne opaske na neke teme prate smajliji. :lol:
Cisto uopsteno da se nadovezem na macov post, iz perspektive novajlije na forumu. :)

C Q

QuoteGrađvinska industrija Srbije i Republike Srpske morala bi se angažovati i napraviti jedan veliki zid sa šiljcima i bodljikavom žicom svud gde se proteže linija razdvajanja Federacije i RS

Zadnje dve sedmice ovdje u BIH Sejfudin in the spotlight -

! No longer available

O kome se radi -

! No longer available

For the fun of it, white-noise...

Ugly MF

jooooooj, sto mi poznato to sa delfinima....
da nije Futurama?

džin tonik

Quote from: Father Jape on 03-06-2015, 14:48:32
OTVORENO PISMO FEDERALNOJ UPRAVI POLICIJE ODNOSNO MUP-u Kantona Sarajevo povodom vandalskog čina nad bajkerima iz Čačka u centru Sarajeva

dobro mi to otvoreno pismo, tako zgodno romansirano, milina jedna. :lol:

eno, u ffm neki dan ubijen 41godisnjak iz mz-a.
diskoteka, veliki party, ples, te glupan i nekolicina pripadnika bajkerske scene i clanova boks-kluba "osmani".
nokautirali ga, te zviznuli jos nekoliko puta nogom u glavu dok lezao bez svijesti.

pozadina: dosli praviti nered u cilju nametanja svoje ekipe security-a, jer tko to drzi, drzi i kontrolu nad trgovinom narkoticima. a ubijeni bezazlen do bola, dobrica, osim sto se volio isticati i praviti vazan.

Gibson Club: Tatverdächtige traten auf Bewusstlosen ein

mac

Je li čuo neko za mikrodržavu Liberland, na koja se graniči sa Hrvatskom i Srbijom, i Dunavom? Sad kruži neki Jutjub video o nekim američkim novinarima koji su vozili prebrzo, pa se nešto nisu razumeli s policijom, što je nebitno, ali da nema videa, ne bih znao za ovo čudo na Dunavu.

ALEKSIJE D.

mac, dobro jutro. Taj koji je osnovao državu delio pasoše, imao ideju da pe neki dan udje u psoed, ali mu Hrvatska nije dala (naše boli uvo, mi i onako ne znamo gde smu nam granice) te je sa državljanima proslavio osnivanje i deobu pasoša u jednoj kafančini u Srbiji.
Bajate vesti.
i kuj to sme amerikance da dira? oma da se izvinimo i platimo 1,3 miliončeta dolara zbog duševnega bola tem čoveku. ko što smo za onog miladina kovačevića uradeli.

džin tonik

joj, koja banana-policija...

Albedo 0

blago macu kad je preživio do sada da ne čuje za Liberland, smorili su me svi ljevičari, anarhosindikalisti i libertarijanci sa ovim čudom

da ne pričam da sam gledo i Kesićev treš šou, kada intervjuiše osnivača Liberlanda, koji je na opšte iznenađenje bio potpuno ozbiljan

i ne samo to, sad se priča o još jednoj državici, između istih granica, samo nešto sjevernije, zaboravih sad kako se zove

ludlo

džin tonik

cekamo da zasjednu austrijanci, talijani, srbi, madjari i turci te rese pravednu raspodelu vekovnih austrijskih, talijanskih, srpskih, madjarskih i turskih zemalja, kad ono tamo neki ceski ludaci. nikad dosadno. :lol:

ALEKSIJE D.

Zvaće se "Sigitalija". Imaće skraćenicu za registraciju: ZS - Zemlja Sigitalija.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/496749/Ustasama-i-dalje-isplacuju-penzije
E, ovo već nije banana država. To je ozbiljna, antifašistička članica EU.

Anomander Rejk

Ma to je već izlizana fora,s proglašenjem tih ,,mini državica''. Ništa novo. Ljudi nemaju drugu ideju kako dospeti u medije, nego se dohvate toga.

Albedo 0

pa da, ali ova budala je otišla tamo da ubode zastavu, došli američki novinari na lice mjesta, mislim nije samo na internetu proglašena, poslao čovjek zahtjev ministarstvu spoljnih poslova Srbije i Hrvatske da ga priznaju, nači profesionalno trolovanje :)

ALEKSIJE D.

Imam ja nešto malko zemlje i šume, brdovito, sa potokom... Pa ko je raspoložen da pravi državu, nemam ništa protiv. Samo treba prvo da napravimo faktički suverenitet  - za to nam treba neko naoružanje kako bi sila na toj teritoriji bila isključivo naša, a posle ide i supremacija i sve drugo. Tražimo priznanje od te što se zove Liberland, te onaj što je od naftne platforme u medjunarodnim vodama napravio državu, našlo bi se tu još nešto sličnog, međusobno priznanje... Uvedemo religiju katoličko - pravoslavno - islamsko - judeskog karatkerta sa priemsama taoizma i budizma, pa tražimo od Vatikana, Moskve, Islamabada, Dalaj Lame i još ponekog priznanje i eto nas na konju.
Moglo bi malko ovo da se razradi...
I ne bi ja pasoše. Jok. Nego usijano gvožđe sa matičnim brojem pa na čelo. Jeftinije od štampe.

džin tonik

Quote from: ALEKSIJE D. on 05-06-2015, 10:04:45
Zvaće se "Sigitalija". Imaće skraćenicu za registraciju: ZS - Zemlja Sigitalija.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/496749/Ustasama-i-dalje-isplacuju-penzije
E, ovo već nije banana država. To je ozbiljna, antifašistička članica EU.

odlicno. nitko nije reagirao na pismo simona. tako se to radi.
naravno da se mirovina mora isplacivati, iako to osakacni um kroz ideoloski filter nije u stanju povezati.

ALEKSIJE D.

Šta mogu kada sam glup za te stvari.

džin tonik

ma ti si samo zlica, simon.

ALEKSIJE D.

U stvari, kapetana Dragana, kao jedno društvo i dobro uređena zajednica sa visokim etičkim i kršćanskim stavovima, tražite kako bi mu dali penziju tj. mirovinu? Želite ga umiroviti, kao što dolikuje ustašama?

Alexdelarge

DEŽULOVIĆ O RUKOMETNOM MOZARTU Splitski zgubidan zarobljen u tijelu najboljeg igrača svih vremena

http://www.jutarnji.hr/ivano-balic--jedina-legalna--bozja-ruka--svjetskog-sporta/1361405/
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

džin tonik

Quote from: ALEKSIJE D. on 06-06-2015, 20:07:43
U stvari, kapetana Dragana, kao jedno društvo i dobro uređena zajednica sa visokim etičkim i kršćanskim stavovima, tražite kako bi mu dali penziju tj. mirovinu? Želite ga umiroviti, kao što dolikuje ustašama?

o, gospon dragana necu sad potezati da srpske borce proglasnim ratnim zlocincima. :lol:

Meho Krljic

Outcry as Serbia demands handover of Srebrenica's Muslim commander

Geneva (AFP) - Families of the thousands of Bosnian Muslims massacred at Srebrenica reacted with outrage Thursday over the arrest of former Bosnian Muslim commander Naser Oric on a war crimes warrant from Serbia. Oric led the Bosnian Muslim forces in Srebrenica in eastern Bosnia, where Bosnian Serb forces slaughtered almost 8,000 Bosnian Muslim men and boys in mid-July 1995.
"What is happening, one month before the 20th anniversary of the Srebrenica genocide, is shameful," said Munira Subasic, president of the Mothers of Srebrenica victims' association. "The arrest is purely political."
"By demanding his arrest now, at a time when we, the mothers, are at our most fragile, Belgrade wants to divert attention from the anniversary of the genocide," added Subasic, who lost 20 members of her family in the killings, including her husband and son.
Oric was arrested Wednesday in the Geneva region and is in detention pending extradition to Serbia, the Swiss justice ministry said Thursday.
He was taken into custody at the Thonex-Vallard crossing between Switzerland and France following a request submitted by Serbian authorities on February 3, it said.   
Oric was heading to Geneva with a delegation invited by the city to participate in several events to commemorate the 20th anniversary of the massacre, Swiss newspaper La Tribune de Geneve reported. - Double jeopardy? -
Oric said he would contest his extradition, the ministry said, adding that it would now ask the Serbian authorities to submit a formal extradition request within the 18-day period stipulated in the European Convention on Extradition.
"The Serbian authorities suspect that, between 1992 and 1995, Oric and other members of the Bosnian Muslim forces repeatedly attacked Serbian villages in the Srebrenica region, to drive out the civilian Serbian population with a campaign of intimidation, torture and murder," a statement said.
Serbia accuses 48-year-old Oric, and four other people, of committing war crimes in July 1992 in Zalazje near Sarajevo in which nine people were killed.
Oric commanded the Bosnian Muslim forces in Srebrenica, which was flooded by thousands of Muslim refugees in 1992 and surrounded by Bosnian Serb forces.
When Srebrenica became a UN enclave, Oric and his men continued to carry out raids on nearby villages, angering the Bosnian Serbs.
Finally on July 11, 1995, Srebrenica was overrun by Bosnian Serb forces who executed an estimated 8,000 Bosnian Muslim men and boys and threw their bodies into mass graves.
In 2006, the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) found Oric guilty of failing to fulfil his duty as a superior officer and preventing the murder and mistreatment of Serbian prisoners in Srebrenica and sentenced him to two years in prison.
Two years later the Appeals Chamber of the ICTY acquitted him of all charges on the grounds of insufficient evidence.
Serge Brammertz, the ICTY prosecutor, told reporters that under the court's rules "no one can be convicted twice on the same facts."
"If these are the same (facts), evidently the (Swiss) authorities would not be able to continue" Oric's extradition, he added.

Albedo 0

pokrenuli samo zbog britanske rezolucije i povući će kad im to bude odgovaralo

Anomander Rejk

Ghoul

kakva smejurija! xrofl xrofl :!: :!: :!: :!: xrofl xrofl

Slovenija:
Hospitalizovani učesnici kursa o indijskoj konoplji

Od 40 učesnika kursa o lekovitim svojstvima indijske konoplje u Sloveniji, njih 15 je hospitalizovano, od čega troje sa jačim znakovima trovanja, zbog konzumacije kolačića i čaja u kojima je nađena psihoaktivna supstanca koju sadrži kanabis.

IZVOR: DNEVNIK PONEDELJAK, 22.06.2015. | 20:35

Kurs je u subotu održan u mestu Žalec.

"Pacijenti su rekli da se radilo o industrijskoj konoplji, ali još ne možemo konstatovati da li je to bila industrijska ili indijska konoplja", kazao je za ljubljansko "Delo" direktor bolnice u Celju Franc Vindišar u kojoj su pacijenti u starosti od 50 do 65 godina dobili infuzije i sredstvo protiv grčenja mišića, a u nedelju su otpušteni.

Neki od učesnika ispričali su za medije da je one koji su jeli kolačiće s konopljom iznenada zahvatilo euforično raspoloženje, neki su povraćali, a drugi bili dezorijentirani. Budući da se kurs s predavanjima održavao na jednom seniku, morali su intervenisati lokalni vatrogasci, koji su ih merdevinama skinuli na zemlju, a nakon toga stigla je i hitna pomoć.

Industrijska konoplja sadrži najviše 0,2 odsto psihoaktivne supstance i za razliku od marihuane u kojoj je procenat psihoaktivne supstance znatno veći.

Vindišar nije isključio mogućnost da je reč zaista o industrijskoj konoplji, ali da su učesnici kursa konzumirali previše hrane i pića napravljenih od te biljke za koju smatraju da ima lekovita svojstva i da bi opet mogla postati kultura zanimljiva poljoprivrednicima, kakva je bila u prošlosti.

Uzorci konopljinog brašna, čaja i kolačića koje su učesnici radionice međusobno delili i konzumirali poslati su na analizu u institut za sudsku medicinu, da bi se tačno utvrdilo šta je izazvalo trovanje.

Jedna od organizatorki kursa održanog pod nazivom "Konoplja - zaboravljena biljka budućnosti" izjavila je da se boji kako će incident i negativni publicitet naneti štetu onima koji se s pravom bore protiv ograničavanja ili zabrane uzgoja indijske konoplje. xrotaeye xrotaeye xrofl

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2015&mm=06&dd=22&nav_id=1007268
https://ljudska_splacina.com/

Karl Rosman

Quote from: Ghoul on 22-06-2015, 22:17:16
Neki od učesnika ispričali su za medije da je one koji su jeli kolačiće s konopljom iznenada zahvatilo euforično raspoloženje, neki su povraćali, a drugi bili dezorijentirani. Budući da se kurs s predavanjima održavao na jednom seniku, morali su intervenisati lokalni vatrogasci, koji su ih merdevinama skinuli na zemlju, a nakon toga stigla je i hitna pomoć.

Eh, vratilo me ovo u dane skolskih ekskurzija.  :(
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Meho Krljic

Defying EU, Hungary suspends rules on asylum seekers

BUDAPEST/VIENNA (Reuters) - Hungary on Tuesday suspended European Union asylum rules requiring it to take back refugees who have travelled through Hungary to other countries, and Brussels immediately called on it to clarify its action.

"Hungary's asylum system is overburdened, the most overburdened among EU member states affected by illegal immigration," a Hungarian government spokesman said.     The asylum rules, known as the Dublin Regulation, were first drafted in the early 1990s. They require people seeking refuge to do so in the European country where they first set foot.

So far this year, more than 60,000 immigrants have crossed into Hungary illegally, the government said.

The European Commission called on Hungary to explain immediately why it had stopped taking back asylum seekers from other states in defiance of EU rules.

"As the Dublin rules do not foresee the suspension of transfers by the receiving member states, the Commission has asked Hungary for immediate clarification on the nature and extent of the technical failure, and on the measures taken to remedy the situation," a Commission spokeswoman said.

Budapest cited "technical reasons" for its suspension  for an indefinite period.

"Hungary has used up the capacities at its disposal," the government statement said. "The situation requires fast action; in this escalated situation Hungary needs to take a move ahead of EU decisions."

A week ago Hungary announced plans to build a fence along its southern border with Serbia to stem the flow of illegal migrants who enter Europe through the Balkans from the Middle East and Africa. Most move on to wealthier western Europe.

This week sees an EU summit where leaders are to discuss proposals to redistribute asylum seekers from Greece and Italy. Hungarian Prime Minister Viktor Orban has said such a plan "borders on insanity".

Suspending the Dublin Regulation particularly affects countries neighbouring Hungary, such as Austria. A spokesman for the Austrian Interior Ministry said it was pushing "to find a solution as quickly as possible".

Austria itself has stopped processing asylum requests in an effort to pressure other EU countries to do more to help absorb waves of refugees pouring into the continent.

It had 21,000 asylum requests in the first five months of the year, the interior ministry said. It had around 17,000 requests in all of 2013 and 28,000 in 2014.

Meho Krljic

Far-right surges in Croatia as EU disappointment spreads

ZAGREB, Croatia (AP) — It was one of the biggest nights in Croatia's sporting calendar: a European Championship soccer qualifying match with Italy. Seconds after kick-off in a game beamed around the world, a gigantic swastika materialized on the pitch under the shocked gaze of European soccer officials. The swastika, sprayed by an unknown vandal with a chemical that became visible only when floodlights went on to start the game, has become the most potent symbol of a rise in ultra-nationalist sentiment that appears to be bleeding into the mainstream population in the European Union's newest member state.
But it's not the only one. In the mixed ethnic towns of eastern Croatia, road signs in the Serbian Cyrillic alphabet have been destroyed and Serbian Orthodox churches have been vandalized with a "U'' symbol representing the Nazi-linked World War II Ustasha regime. On weekends, Ustasha chants echo at sports venues and rock concerts.
The appearance of such symbols is perhaps unsurprising for a country that during World War II which sent tens of thousands of Serbs, Jews and Gypsies to death camps. But the Balkan state's current leaders have called for change after the global outcry prompted by the swastika on the field.
"This act has inflicted immeasurable damage on the reputation of Croatian citizens and their homeland all over the world," said Croatia's new conservative president, Kolinda Grabar-Kitarovic. "Therefore, we must finally put a stop to such things."
The rise of the right in Croatia has been fueled by deep economic hardship and growing public anger over the inability of the left-leaning government to deal with it, even after the country entered the EU two years ago, fueling dreams of sudden riches that have not materialized.

Minorities, especially Serbs, have complained of fears for their safety since Grabar-Kitarovic was elected president in December. The Anti-Serb graffiti has evoked memories of the bloodshed that engulfed the region during the 1990s Balkans wars that tore apart the former Yugoslavia.
At an event last month in southern Austria, Croatian ultranationalist Ivica Safaric proudly brandished the "U'' Ustasha symbol on a medallion around his neck. His companions in black shirts raised their right arms high in a Nazi salute, shouting out a dreaded battle call "For the homeland — Ready!" used by wartime Croatian fascist troops.
"I respect the Ustasha movement because it created the independent state of Croatia," said Safaric, who fought for Croatia's independence in the 1990s.
The gathering in Bleiburg was a memorial to tens of thousands of pro-Nazi soldiers, their families, children and civilians killed by communist guerrillas at the end of the war in 1945.
Commemorations for the Bleiburg massacre victims are held every year in May, but last month's gathering was by far the largest ever, with an estimated 40,000 people participating. It happened as much of Europe marked the 70th anniversary of liberation from the Nazis, and the pro-Nazi imagery at Bleiburg was met by muted response from Croatia's politicians.

Grabar-Kitarovic endorsed the Bleiburg commemorations and honored the victims just days ahead of the main event, but did not go there when the crowds gathered. She also paid an informal visit to the site of an Ustasha-run death camp in Jasenovac, but did not attend official commemorations of the 70th anniversary of the camp's liberation.
In an illustration of the ideological divide in the country, Croatia's embattled leftist Prime Minister Zoran Milanovic did participate in the official ceremonies at Jasenovac, where at least 80,000 people, mostly Serbs, were killed. He urged Croats to acknowledge what happened in the death camp as part of the Nazi genocidal machine.
Analysts say the right-wing advance in Croatia — traditionally deeply split between left-wing and conservative traditions — has surged to its highest point since the country gained independence from the former Serb-led Yugoslavia in the 1991-95 war.
"Sadly, the extreme right is more visible than ever in the past 25 years in Croatia," said historian Hrvoje Klasic.
Minority Serbs, who fought against Croatia's independence during the Yugoslav wars in the 1990s, have been under increasing pressure by the nationalists. Croatian war veterans campaigning under the slogan "100 percent Croatia" — implying an ethnically pure state — have demanded that Serbs stop using the Cyrillic alphabet in Croatia, although their right to do so is guaranteed by the country's laws.
Alarmed by the surge, thousands of gay activists and their liberal supporters marched in Croatia's capital Zagreb last weekend under the slogan: "Louder and More Courageous: Antifascism Without Compromise."
"We chose the slogan because we don't like where Croatia is heading," said Marko Jurcic, one of the march organizers. "We don't want a 100 percent pure Croatia, we want a diverse Croatia."
Most Croatian officials are downplaying the far-right surge, saying it is part of pre-election campaigning.
"Croatian society is not better or worse than in the other EU countries," said Parliament speaker Josip Leko. "We are in an election year and some themes are being opened by those who want to attract sympathizers."

džin tonik

by dusan stojanovic and... tako seriozno. :lol:

varvarin

Elem, nije dovoljno što je Orić, po rečima svedoka, najpre iskopao oči Srbinu pa ga zatim preklao:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=06&dd=25&nav_category=64&nav_id=1008422

Švajcarci izručuju Nasera Orića Sarajevu

Anomander Rejk

Emir Hadžihafizbegović dobio je novi napad bošnjaštva...počinjem se stvarno pitati da li su čoveku sve daske u glavi na broju, jer nisam siguran da normalna osoba bilo koje nacionalnosti i religije, može herojem nazvati Mušana Topalovića Cacu:http://www.maglajinfo.com/vijesti/bih/emir-hadzihafizbegovic-drugi-kako-hoe-ali-ja-vise-sutjeti-ne-mogu.html

scallop

Braćo Grci, danas glasajte OXI, jer to je jedini način borbe protiv svetskog bankarskog robovlasničkog sistema.

Father Jape

http://trzisnoresenje.blogspot.com/2011/05/ko-je-kupovao-grcki-dug.html

"Isto je i što se tiče odgovornosti. Nesporno je da Grčka decenijama troši više nego što ima, ali njen dug je neko sve vreme kupovao, ne čitajući ekonomsku istoriju ili barem vesti iz Grčke, nego gledajući u regulatorne pondere rizika. Ceo regulatorni sistem zapadnog sveta je aktivno ohrabrivao ulaganje u takav dug.

Suština je da kompleksan sistem sve složenije regulacije uvek dovodi do nepredvidivih efekata. Konkretnih krivaca nema jer, kao i kod početka svetske finansijske krize i hipotekarnih obveznica, malo ko je namerno ulagao u rizične hartije -- pravi problemi su zamagljena situacija, pogrešne percepcije i nespoznaja pravih rizika, a sve zato što je bavljenje rizikom uglavnom prepušteno državi.

To je ugodna pozicija za banke -- one ne snose odgovornost sve dok ispunjavaju regulatorne kriterijume, dok sa druge strane, u slučaju crnih labudova od država očekuju spasavanje. Ugodna je i za političare, a tu su i akademici da dizajniraju nove regulacije. Uopšte, ima vrlo malo naznaka da se ovaj problem spoznaje. "

Karl Rosman

Ludilo na Kozari! Live na Rts2.

Predgrupa Alex Vulin - pokido. Doktor Mladen, Joja...svi su spomenuti. Nadahnuto.

Upravo Milorad Dodik preuzima main stage.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"