• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Anomander Rejk

Sa jednog drugog foruma, dobra analiza :
Većina Majdanovaca podržava uličnu borbu Desnog sektora protiv Berkuta iz proteklih nekoliko dana. To što nemaju blagog pojma šta se iza te borbe valja, to je njihov i samo njihov problem. Živimo u 21. veku, svako može da se bez problema informiše i obavesti šta je Desni sektor i kakav im je program. I ako mu posle toga ne smeta da u nečemu učestvuje zajedno sa Desnim sektorom onda snosi odgovornost za sve moguće posledice takvog pakta. Žao mi je ali koliko god da podržavam pokret protiv Janukoviča i njegove bande, toliko ne tolerišem slepilo i nesposobnost učesnika tog pokreta da shvate s kim su se našli na istoj strani. Obaška to što jedan solidan broj njih to odlično shvata i nemaju nikakav problem da idu u Evropu tako što će zabranjivati jezike manjina i tolerisati svaki represivni i ugnjetavački čin koji ima za cilj da potčini manjinu.

Prosto, svako ko se deklariše kao Evropljanin, ne može da žmiri i podržava SS/SA odrede. Ili može, da se pravi blesav, eto silom prilika smo se našli na istoj strani, ali kad prođe revolucija kotarisaćemo ih se ? Na koji način, zamoliće ih se da se razoružaju ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Ghoul

Фотографија дана: Хитлер спаситељ у Кијеву!

,,Проевропски демонстранти" су на зграду скупштине града Кијева окачили велику слику Адолофа Хитлера испод које пише ,,Хитлер спаситељ"
https://ljudska_splacina.com/

дејан

фотомонтажа, ставили су степана бандеру вођу украјинских четника (рецимо) за време 2. рата.

http://ipress.ua/news/na_budivli_kmda_vyvisyly_portret_bandery_38627.html

...barcode never lies
FLA

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

sleep

Quote from: дејан on 24-02-2014, 14:01:16
фотомонтажа, ставили су степана бандеру вођу украјинских четника (рецимо) за време 2. рата.

Što je skoro ista stvar :)
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

дејан

...barcode never lies
FLA

Filaret

Sad će ispasti da Rusi dele Ukrajinu!?

Još jedna podmetačina koja treba da deligitimiše svaki napor Rusije da se umeša u rešenje krize i da unapred opravda eventualni raspad zemlje.

Oni će svoje interese (Krim, flota, rusko stanovništvo) zaštiti jer su ozbiljna država, a "ostatak" će biti toliko istorijski, verski i politički podeljen da ih na okupu neće održati ni 350, a kamoli 35 milijardi koje već traže od Poljske i SAD.

Джон Рейнольдс

Russia sees merit in the advice against use of force in Ukraine which US National Security Adviser Susan Rice voiced, but believes it was wrongly directed towards Moscow. Washington would be a more appropriate recipient of the piece of wisdom.

"We have noted the expert assessment of Susan Rice based on multiple cases when American troops were sent to various places of the word, especially those where the US administration believed the norms of Western democracy were in danger, or where the local regimes were getting out of hand," a Russian Foreign Ministry source told news agencies on Monday.

The source added that, "We expect that national security adviser would be giving to the US leadership the same advice on the mistaken path of the use of force if it decides to conduct a new intervention."

http://rt.com/news/russia-usa-rice-advice-450/
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 24-02-2014, 10:51:17
Dakle svi koji nisu bili za Janukovića su nacisti i strani plaćenici?

Vidim sa čije si strane bio 5.oktobra.

Ko su bre Rusi da pričaju ikom o fašizmu?
U izdanju ,,Glas Riusije'' od juna prošle godine, pola broja su hvalospevi o Ratku Mladiću.
Poslanici Dume davali hvalospeve zločincu koji je pobio 7000 civila.

Довде сам читао твоје просеравање, пошто сам увео принцип да кад прочитам нешто баш гротескно, баталим јер нема сврхе.

И да, заболе ме стојко шта ти "видиш" где сам био 5. октобра. Није да нешто имам жељу да полажем рачуне апологетама децеубица, већ чисто онако - да, гутао сам сузавац, нисам ко пичкица револуционарио испред телевизора и после скакутао по улици кад се смири. Вероватно бих и сад урадио исто јер је велеиздајник Милошевић морао не да буде склоњен с власти, већ да му буде суђено за велеиздају и... шта већ има још (ако има). Али свакако ни у једном тренутку нисам видео 5. октобар као значајну промену; 5. октобар је био козметичка промена, мафија је желела да пусти новац у регуларне токове, па су довели Ђинђића са екипом типа Чеда, Беба, Јањушевић, најглупљи Србин (како се већ зваше), Гаргамел, Чика Жаре и остали.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

Kakva ovaj veleizdaja? Zar nije tad bilo reči od krađi glasova? (Samo bez previše diskusije o tome, ipak je ovo "world today")

Loni

Ne znam na koje ,,pičkice'' misliš.
Takođe sam se naplakao 5.oktobra od suzavca.

No hajd' da ne ispadne da ja uvek volim da kontriram Džonu
(mada stvarno ponekad i volim),
ne mogu da kažem da podržavam antirusko raspoloženje u Ukrajini
ni da im je to pametno.

Treba da budu svoji, ali ipak su oni susedi Rusije i 15 % države im čine Rusi,
a još duplo više je onih koji pričaju ruskim jezikom ili mešavinom.

Kao što nije bilo pametno da Kuba neguje mržnju prema najbližem susedu.
Da je dobra prema SAD imala bi bar 10-15 miliona turista godišnje odatle,
a sa drugog kraja sveta svega 0,001 % njih može tamo da letuje i tako doprinese kubanskoj ekonomiji.

Tako nije dobro ni Ukrajincima da baš toliko budu protiv Rusa.
Ja se Kličku, Slobodi niti partiji Julije Timošenko, da sam Ukrajinac, svakako ne bih
pridružio u tim nasilnim protestima.
Što je mnogo mnogo je.

Bolje da su bili umiljato jagnje koje dve majke sisa.

Anomander Rejk

pokojni Steva

Quote from: Loni on 24-02-2014, 23:20:16

:shock: :-? xrofl
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Tex Murphy

Мени су хајлајт овог форума моменти кад Лони "оплете" по Русима у стилу: "Видите која је то ђубрад, забрањују гејство и подржавају Ратка Младића!" :!: :!: :!: :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: Harvester on 25-02-2014, 03:10:12
Мени су хајлајт овог форума моменти кад Лони "оплете" по Русима у стилу: "Видите која је то ђубрад, забрањују гејство и подржавају Ратка Младића!" :!: :!: :!: :!:

a meni je hajlajt kad harv razveže svoje homofobije, rasizme, nacionalizme i šovinizme!
https://ljudska_splacina.com/

Alexdelarge

svakom svoj hajlajt najtoplije prija, a meni je hajlajt - cela sagita!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ugly MF

Ja sam uz Harvija!
Bolje da me smatraju za sve to sto Gule smatra Harvija, nego kao Loni sto bi da posisa dve sise...
...iako svi dobro znamo sta se posisa kad se slusaju osvajaci i demagozi...evo pitajte Bugare....

Meho Krljic

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 25-02-2014, 02:21:08
Quote from: Loni on 24-02-2014, 23:20:16

:shock: :-? xrofl

Loni je stvarno vladar bizarnih inverzija. Klanjamo mu se.

Albedo 0

Ameri imaju par hiljada km obale al bi išli na Kubu da se brčkaju

Loni

Amerika nema baš toliko morske obale da bi svaki njen stanovnik mogao da stane na nju.

Pacifička obala - 5 stejtova. Od toga 4 imaju hladno more (Aljaska, Vašington Stejt, Oregon i Kalifornija),
a samo jedna - Havaji ima toplo more.
   U Kaliforniji samo krajnji jug - Od Los Anđelesa do San Dijega ima more kome temperatura naraste i to svega jedan mesec godišnje i to na nekih jadnih 21 do 22 celzijusa. (Jadransko more ima leti 26 - 27).
   Da Kalifornija ima toplo more ne bi okrug L.A. imao 70 000 bazena.
   Već u Santa Monici, nekih 100 km od L.A. od kupanja nema ništa. Ledara od 18- 19 stepeni u avgustu.
   Malo severnije, gde je San Francisko nešto je bolje jer je tu zaliv, a ne otvoreno more, ali i u zalivu nije više od 2 do 3 stepena više u odnosu na otvoreno more. Kod Alamede pređe 22 stepena, ali je zagađeno za kupanje.

Dakle ceo zapad nema toplo more, izuzev Havaja.

ISTOČNA OBALA
  - Ona jeste bolja. Toplo more imaju čak pola godine Teksas, Lujziana, Misisipi, Alabama i Florida.
Oduzmi Lujzijanu jer cela njena obala je veliko močvarno ušće repe Misisipi. Alabama ima samo 54 km morske obale (Mobile i okolina), što nije dovoljno ni za celu Alabamu. Misisipi ima nekih 150 km gde je samo jean grad Biloksi nešto nalik turističkom centru tipa Budva.
   Florida stvarno jeste dobra. More pretoplo, ali je mana njenog primorja što je previše ravničarsko. Nema mirisa zelenila s planina kao kod Havaja ili Crne Gore.
  Džoržija ima malo primorja. Maltene samo za građane Džordžije.
  Obe Karoline imaju lepe obale. Čak i s nekim ostrvima, ali tu je već more samo 3 meseca toplo (Kao Mediteran). Dotera do nekih 25 - 27 stepeni.
   - Delaver je jedno veliko slatkovodno ušće. Kao i zaliv kod Buenos Airesa. Tu pravog slanog mora nema.
   - Merilend i Virdžinija su skroz u zalivima (poprilično slatkovodnim jer im se ulivaju reke), a otvorenog mora koje jedino valja je jako malo. Svaka od njih ima primorje otvorenog mora tek u dužini CG.

Nju Džersi, prva južna država od Njujorka je možda i najsevernija za koju možemo reći da ima toplo more. Dođe leti do 24 stepena i centar njihovog primorskog turizma je Atlantik Siti, ali i tamo se više ide zbog kockanja nego zbog kupanja.
   Ovaj kraj Amerike je prenaseljen. Nema elitnog turizma i tu dođu samo oni koji nemaju lovu za nešto dalje i bolje.
  - Država Njujork od mora ima samo Long Island. Na 1 sat od Mehnetna može da se dođe do plaže, more je leti otprilike 23 - 24 stepena, može da se kupa, ne baš dugo, ali skoro sve su privatne.
   Da l ćeš na njih ući i kad zavisi od vlasnikove dobre volje. Voziš od Njujorka sat, dva. Dođeš do privatnih plaža gde te oderu za ulaz, parkiranje, suncobrane itd. izmaltretiraš se više nego da nisi dolazio.
   Severno od Njujorka more je već prohladno. Interesantno je da Masačusets ima turizam na ostrvu Marthe iako je more samo 19 - 20 stepeni. Tu im dolazi elita. Bazeni, golf... 

Od 5 velikih jezera zagreje se ono najjužnije i najpliće Erie (država Ohajo), a Lake Mishigen samo sa strane gde je država Mičigen. Tamo gde je Viskosnin je hladna struja. Čikago se nalazi na tom jezeru. S obzirom da su najjužnija tačka imaju nekih 50 dana godišnje kad voda dođe do 22-23 stepena, ali zbog ogromnog grada jezero je zagađeno. A čak i kad nije, to je ipak samo jezero. Veliko plavetnilo, nekad i toplo, ali voda je slatka. Samim tim ne i lekovita za kožu.

SUMA SUMARUM - SAD uopšte nemaju dovoljno primorja da namire sve građane. Sve osim Floride i Havaja nije vredno uporedbe ni sa jednom mediteranskom zemljom.

Da Kuba ukine sve one papire koji onemogućavaju Amerikancima da dolaze, imali bi minimum 10 miliona turista godišnje, ako ne i 20. Ima Amera koji dobijaju godišnji odmor zimi. Gde ćeš zimi da letuješ u SAD. To se ne može ni na severnom delu Floride.
   Kuba i Meksiko su idealni.

Albedo 0

ajde ne lupetaj više, 20 stepeni temperatura mora je sasvim ok, samo bi falilo nekome da se kupa u močvari od 28 stepeni. Po kakvim se ti barama kupaš kad čekaš 28 stepeni?

eo guglam Jadran, Budva prosječna temp. mora ljeti je 23C

koji kurac više, uzmi bilo koju mapu svijeta, veći dio obale SAD je bliži ekvatoru nego što je slučaj južnoevropskih mora

super, otvoren okean možda je hladniji, ali nije da se smrzneš jbt

Anomander Rejk

Ne znam za Amere, ali ovi moji Kanađani iz familije povremeno pored ostalih Kariba skoknu na Kubu, i zadovoljni su. Lepo more, dobra usluga, za njih niske cene...

Albedo 0

Srbi vole Fidela, to je druga stvar :)

a i Sjeverna Koreja ima more! 8-)

Loni

Grešiš Trokrilni, relativizuješ.

Jadransko more kod Budve ima u julu 23 stepena u proseku, ali to je kada se računaju dan i noć zajedno.
Međutim pošto se većina kupa od nekih 11 do 19 časova, tada je more bar za 2,3 stepena više od proseka.

Idealna temperatura za kupanje za Jadran je oko 26 stepeni, što skoro svi dani od 1.jula do 15 septembra podhranjuju u doba kad je sunce visoko na nebu.

Što se tiče ostalih delova sveta idealno je da voda ne bude više od 10 stepeni hladnija u odnosu na spoljašnjost. Ja sam se u Tunisu smrzao i kada je more bilo nekih 27 - 28, jer je napolju plus 40 bilo. Takve razlike su šok za organizam.
Hladniji je osećaj nego kad se na jezeru Erie u Kanadi kupaš da je voda samo 22, a napolju isto 22.

Svi koji su bili u L.A. (a to je najjužnija tačka amer. pacifičkog primorja) kažu da su se smrzili ko ocvale vagine. Voda 21 stepen, napolju 35.
Kuba bi bila zakon za Ameriku, a njihovo more zlatna koka. Raj bar za one Amere koji su dobili godišnji odmor u zimskim mesecima (Mislim da tamo nema zakona koji tvrdi šefovima kad moraju davati odmore).

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loni

Ok. Demantujte me Scallop.

Da čujem.
Gde ste se kupali u SAD? Kada vam je prišla ona smeđa?
Kojom kremom tražila je da joj namažete leđa?
Daj da čujem sve.

džin tonik

Quote from: Loni on 24-02-2014, 10:51:17
...
Ko su bre Rusi da pričaju ikom o fašizmu?
...

loni, loni, kako mozes?! pa rusi su sa trecim rajhom unistili poljsku samo da bi urusili prirodnu branu na putu do obracuna sa samim izvorom fasizma, berlinom. nesto genijalno promisljeno dalekosezno-anitifasi.

scallop

džin tonik

Quote from: Trokrilni on 25-02-2014, 15:22:57

naravno. pa idu i u tajland!

Loni

Ja ne sporim značaj crvene armije, ali ne gledam na narode u kontinuitetu.

Nijedan Rus, borac iz 1945. više nije živ.
Isto važi i za Nemca.

Savremena Rusija kaska u ljudskim pravima u smislu da nije dovoljno sekularna (Pravoslavlje je debeli privilegovano), nije dovoljno tolerantna prema manjinama. Ni prema nacionalnim (Svako malo čuješ o prebijenim Kavkascima ili centralno-azijcima) tako i prema LGBT-ovcima.
Zatim imaju sistem po kome stanovnici regija ne biraju sami svoje gubernatore već im to bira Kremlj.razito konz
Tu su još i prevelika predsednička ovlašćenja na uštrb parlamenta.
Zatim sistem po kome nijedna nova partija ne može3 da uđe u parlament. Cenzus je podignut na neverovatnih 7 %. S obrizom da je tamo 110 miliona punoletnih, dakle neko mora oko 8 miliona glasova da dobije da uđe u parlament.
Sve 4 partije u Dumi su izrazito konzervativne i slično.

Drugim rečima tamo ,,fašizam'' nije pravilno shvaćen. On u praksi predstavlja borbu protiv Hitlerove Nemačke i njenih saveznika, ali ne i suštinski antifašizam.
Štaviše ksenofobija i homofobija Hitlera i Žirinovskog veoma su podudarne, što bi se i sa pretenzijama na druge, moglo reći.

Albedo 0

Quote from: Loni on 25-02-2014, 20:17:18
Grešiš Trokrilni, relativizuješ.

Jadransko more kod Budve ima u julu 23 stepena u proseku, ali to je kada se računaju dan i noć zajedno.
Međutim pošto se većina kupa od nekih 11 do 19 časova, tada je more bar za 2,3 stepena više od proseka.

eo da ne relativizujem

na Jadranu sam se kupao u svakom mjesecu od aprila do novembra

dakle, 8 mjeseci u godini sam pokrio

april ladan, ponekad i maj, oktobar i početak novembra uz miholjsko ljeto i dalje zadržava dovoljnu temperaturu, takvu da većina penzionera ljetuje u septembru i bar početku oktobra, pa i duže

jbt, pa prije par nedjelja su se brčkali i na Adi a ti pričaš ladno ti more

ako si zimogrožljiv to je već druga priča, ali nemoj da lupaš da nemaju Ameri gdje da se kupaju

Albedo 0

Quote from: zosko on 25-02-2014, 21:41:48

mislim da je to ipak zbog maloljetnih prostitutki nego zbog temperature mora

Loni

Nisam rekao da nemaju gde Ameri da se kupaju, ali nisu nije im zemlja baš sva u večno toplim morima kao Indonezija ili Filipini.

Kuba je idealna destinacija za SAD jer mnogi Ameri dobijaju slobodne nedelje tokom novogodišnjih praznika. Nemoj reći da niko od njih 300 miliona neće i tad poželeti more umesto ski centara Kolorada i Utah-a.
   A toplog mora za novu godinu kod njih ima samo na krajnjem jugu Floride i na Havajima koji su od Kube dalji (i skuplji).

Drugim rečima ako se Kuba promeni prema SAD posle smrti braće Kastro, moći će da računa na daleko veći priliv od turizma nego danas.

Albedo 0

Ako čitavu EU može da opsluži samo Sredozemlje onda ne vidim zašto ne bi američko primorje opslužilo manju populaciju. EU 500 naspram US 300 miliona stanovnika

Ako može Crna Gora da opsluži milion turista svakog ljeta na 100km obale, može onda i Amerika. Da jebe oca.

scallop

Albedo 0

boli Zaliv svinja, boli raketna kriza, oprostiće im Kastro što ih je tukao

Loni

Ko kaže da Evropa sa Mediteranom može da posluži uvek?

A decembar, januar, februar, mart?
Je l valja Mediteran tada? Onako pun talasa i vetrova?

Čak ni Egopat nije dobar. Tek u Emiratima je večno toplo more.

džin tonik

Quote from: Trokrilni on 25-02-2014, 22:38:41
Quote from: zosko on 25-02-2014, 21:41:48

mislim da je to ipak zbog maloljetnih prostitutki nego zbog temperature mora

mislis? ali ljubav je ono sto moru toplinu daje...

džin tonik

Quote from: Loni on 25-02-2014, 22:19:13
Ja ne sporim značaj crvene armije, ali ne gledam na narode u kontinuitetu.

Nijedan Rus, borac iz 1945. više nije živ.
Isto važi i za Nemca.
...

da, danas je mnogo toga drugacije, ipak je svijet napredovao.

Albedo 0

Quote from: Loni on 25-02-2014, 23:57:37
A decembar, januar, februar, mart?

radi stoko i zaradi

i sarme i prasetina, normalno

Tex Murphy

QuoteSavremena Rusija kaska u ljudskim pravima u smislu da nije dovoljno sekularna (Pravoslavlje je debeli privilegovano), nije dovoljno tolerantna prema manjinama. Ni prema nacionalnim (Svako malo čuješ o prebijenim Kavkascima ili centralno-azijcima) tako i prema LGBT-ovcima.

He did it again!!!! :!: :!: :!: :!: :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Albedo 0

što nas dovodi do činjenice da je Kuba previše sekularna da bi Amerikanci tamo potopili noge u slanu vodu

Anomander Rejk

Loni

Meni je trenutno najzanimljiviji Krim.

Tamo su se trenutno pobunili i Tatari i njih 2000 tuku se protiv 700 Rusa oko parlamenta ove autonomne republike.

Krim je u mnogo žešćem zajebu čak i od ostatka Ukrajine. Ostatak je sam poalrizovan, a Krim ima tri naroda kao u Bosni.
Nekada su Tatari bili većina, ali ih je Staljin prisilno iselio, a Rusi i Ukrajinci su se doselili.
  Ipak i danas tamo ima oko 250 000 Tatara, zbog nataliteta ih je sve više i ne žele da budu pod vlašću ni jednog ni drugog slovenskgo naroda.

Krim je dakle komplikovaniji čak i od ostatka Ukrajine. Ostatak je polarizovan, a ovde je nova Bosna, od tri strane.
  Zalažu se za prisajedinjenje Krima Turskoj kojoj je istorijski i pripadao.

Tu će tek biti sukoba. Voleo bih da Turska sa Tatarima zajebe i Ruse i Ukrajince i ispravi istorijsku nepravdu i etničko čošćenje.

mac

Loni, odakle (i kad) su Tatari prvo došli i naselili Krim?

Albedo 0

jedina istorijska nepravda je dolazak Turaka iz Mongolije, naravno

Loni

A Sloveni nisu imali najezde?

Pa prvi su ga naselili Grci. Tada se to poluostrvo sa okolinom zvalo Taurida.
  Postoji i čuvena drama ,,Ifigenija na Tauridi''.

Ne znam zašto bi Rusija ili Ukrajina kao miljenice Staljinovog SSSR-a imale pravo na ovu teritoriju?
  Zato što su izvršili etničko čošćenje?

Po toj logici Hrvatska zaslužuje Krajinu? Ipak ne verujem da tako misliš Anomandar.

mac

Slaba je logika po kojoj neko ima istorijsko pravo na naku teritoriju. Onaj ko tu trenutno živi ima "pravo" da tu živi sve dok ga ne istera neko jači. A posle ima "pravo" i da se žali Ujedinjenim nacijama i međunarodnoj zajednici za to što je isteran.

Staljin jeste proterao ljude, i to je nepravda, ali Staljin ima obavezu da se brine o mnogim milionima, i za prosperitet tih mnogih miliona bilo je potrebno da izlaz na Crno more bude bezbedan, a ne da zavisi od malih miliona koji sebe ne vide u mnogim milionima.

Anomander Rejk

Pa ako ćemo tvojom logikom, onda vrati Krim Grcima, a ne Turcima.
A što se tiče Hrvatske, nakon Jasenovca, Jadovna i jedinog logora za decu u Evropi, ne zaslužuje ništa.  Ne postoji manja država u svetu, sa sramnijom istorijom zločina. Da je pravde, Hrvatska bi posle WW2 bila stavljena pod strogi međunarodni nadzor. Kao što je predlagao Ruzvelt.