• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ili makar pokušaj državnog udara. Ne zaboravimo da su se stvari prilično smirile, da je pre neki dan opšta amnestija stupila na snagu i da su svi uhapšeni demonstranti pušteni iz pritvora tako da ovo što se sada događa mora da je podstaknuto od strane, eh, stranog faktora...

дејан

Quote from: Meho Krljic on 19-02-2014, 12:05:19
Ili makar pokušaj državnog udara. Ne zaboravimo da su se stvari prilično smirile, da je pre neki dan opšta amnestija stupila na snagu i da su svi uhapšeni demonstranti pušteni iz pritvora tako da ovo što se sada događa mora da je podstaknuto od strane, eh, stranog faktora...

Phone Tap: US Asst Sec. State Nuland Scheming in Ukraine with Ambassador Pyatt. "F*CK EU"
...barcode never lies
FLA

scallop

Gledamo na delu nasilnu demokratiju. Niko nije pozvao boksera da se uzdrži.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

Ово су ваљда ти борци за Украјину у ЕУ, борци за европске вредности, људска права, привилегије мањинама, остале модерне форе и фазоне енд шит:

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

a jel tamo vlada tičji grip il svinjska kuga?
https://ljudska_splacina.com/

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

Albedo 0

kriv je Janukovič. Zna šta je Staljin radio u zapadnoj Ukrajini i opet se okrenuo Putinu

jednostavno, ili će se vratiti na politiku neutralnosti ili se cijepa država

scallop

Šta je Staljin radio u zapadnoj Ukrajini? Jel' se obračunao sa onima koji su se pridružili Hitleru?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

scallop

varvarin

Jedan dobar komentar sa B-92 sajta:
"Sramota, Janukovič napada mirne proevropske snajperiste!"

Albedo 0

uopšte ne čudi što su i Irci i Ukrajinci jedva dočekali da se iskobeljaju iz bivših im država

i ovo s Putinom ne može lako da prođe

scallop

A da malo proučiš istoriju Ukrajine? Pa da zaključiš da je to istorija Rusije? Da sagledaš gde je mesto unijaćenja sa Vatikanom i svašta nešto, pa da posle porediš sa Irskom? Nisam očekivao da si toliko površan.

Albedo 0

scallop

Tačno. I kao što je Ukrajina žitnica Rusije, tako je i Kosovo rudno blago Srbije. Da ne pominjem Vojvodinu. Udara se tamo gde boli. Odnosno, odsečeš šnicle, a iznutrice ostaviš da se snalaze. Jesam li ti već objasnio za poreklo naziva mesa u Engleskoj? Najteže je objasniti onima koji misle da znaju. xcheers 

Albedo 0

one word: Iliri

p.s. cg je napustila srbiju zbog manje frke od Staljina

scallop

Albedo 0

Iliri su Srbi, naravno

onaj osjećaj kad ubijaš crnogorce/ukrajince a tvrdiš da su srbi/rusi

Meho Krljic

Da se ubijaju, ubijaju se. Evo, da ne bude da samo policija strada, bacite pogled kako učesnici protesta padaju od metaka. Ovo je već klasično ratno okruženje

http://censor.net.ua/video_news/271762/siloviki_obstrelivayut_aktivistov_mayidana_video

scallop

Jel' imaš punu informaciju da su to nevini demonstranti koji su krenuli na pijacu da kupe kupusa za ručak? Zamisli, sutra dobije Koštunica na izborima, a Hans Kristijan pokrene mirne demonstracije. Ponekad me naš apsurdni falš demokratski poriv tako iznervira da mi dođe da pokrenem revoluciju. Samo mi finansijer fali.

дејан

...barcode never lies
FLA

Albedo 0

Quote from: scallop on 20-02-2014, 14:14:46
Jel' imaš punu informaciju da su to nevini demonstranti koji su krenuli na pijacu da kupe kupusa za ručak? Zamisli, sutra dobije Koštunica na izborima, a Hans Kristijan pokrene mirne demonstracije. Ponekad me naš apsurdni falš demokratski poriv tako iznervira da mi dođe da pokrenem revoluciju. Samo mi finansijer fali.

zamisli vučić potpiše s hrvatskom ugovor kao janukovič s rusijom

Meho Krljic

Ja čak ni ne znam što mi Scallop učitava nešto što nisam nigde rekao niti napisao. Dakle, okačio sam link koji vodi do videa na kome se vidi kako ljudi u civilnoj odeći bez vatrenog oružja padaju pogođeni mecima i implicirao da je to strašno. Pa, strašno je, jebiga.

scallop

Ništa nije rečeno i ništa nije neporecivo. Ako prihvatimo neke demokratske principe i ako se zajebemo pa glasamo za nekoga ko će da nas zajebe, onda nismo ništa bolje ni zaslužili. Najgluplje je da se bijemo zato što smo ispali gluperde. Pogledaj, na primer, suludo obećanje Beogradu na vodi. To bi moglo da pije vodu jedino ako dobiju na izborima. Ako ne dobiju, sve pada u vodu. Hoćemo li Beograd na vodi? Ko će platiti 3 milijarde za izvođenje radova koje je svaki beogradski arhitekt mogao celishodnije da izvede? Mi ćemo platiti, kao što smo platili i "harfu" preko Save. Glasačko telo Srbije je odgovorno za sve što mu se dogodi. To važi i za glasačko telo u Ukrajini ili bilo gde.

Sad pitaš šta ako Vučić potpiše... Pa, šta? Oni koji su glasali za njega i koji bi možda bili iznenađeni neka razmišljaju o tome. Neka razmišlja Truman (Red john) kad agituje za Vučića. Naše je da svako za sebe razmisli koliko vredi njegov glas. Ako već nemamo drugu opciju. Neka razmišljaju koliki idioti su spremni da budu.

Pa, stigao si na vreme. Pregledaj ponovo link. Ponavlja se. Ništa ne izgleda kao da su meci u pitanju. Pre da su kamenice. Učitavam ti da bez argumenata podržavaš prikazano, a znaš da se sve da falsifikovati.

tomat

pa sad, ako ja dobro vidim, bar jedan čovek se drži za nogu i obilato krvari. ne bih rekao da je to od kamenice.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

pričaš o Janukoviču koji je već dokazani lopov na izborima

scallop

Svi na ovom našem malenom svetu su dokazani lopovi na izborima. Ko mi pokaže prstom na poštenog, a da je dobio na izborima dići ću mu spomenik.

scallop

Quote from: tomat on 20-02-2014, 14:49:20
pa sad, ako ja dobro vidim, bar jedan čovek se drži za nogu i obilato krvari. ne bih rekao da je to od kamenice.

Ne vidš dobro. Priviđa ti se. To mu je od paradajza s pijace.

дејан

несумњиво пуцају на људе. несумнњиво су људи пуцали на полицију. несумњиво је да је украјина на ивици грађанског рата. несумњиво је да ће још бити мртвих. несумњиво је ко је то организовао.
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Quote from: scallop on 20-02-2014, 14:53:56
Quote from: tomat on 20-02-2014, 14:49:20

Ne vidš dobro. Priviđa ti se. To mu je od paradajza s pijace.

Dobro, svako ima pravo da bude cinik, no uvažimo da se gine na svim stranama i da je žalosno da svoji pucaju na svoje kao posledica politike velikih sila.

Albedo 0

Quote from: scallop on 20-02-2014, 14:52:47
Svi na ovom našem malenom svetu su dokazani lopovi na izborima. Ko mi pokaže prstom na poštenog, a da je dobio na izborima dići ću mu spomenik.

što nema veze s ovim: ''Glasačko telo Srbije je odgovorno za sve što mu se dogodi. To važi i za glasačko telo u Ukrajini ili bilo gde''

Filaret

Quote from: дејан on 20-02-2014, 14:54:18
несумњиво пуцају на људе. несумнњиво су људи пуцали на полицију. несумњиво је да је украјина на ивици грађанског рата. несумњиво је да ће још бити мртвих. несумњиво је ко је то организовао.

Dodao bih da je krajnje sumnjivo da posle ovoga ima povratka na staro. Zemlja je ionako bila podeljena, ostaje samo da se povuku nove granice, bilo federalne, bilo državne. Uz "malu pomoć prijatelja", naravno.

Uostalom, juče je Doris Pak u svom emotivnom pražnjenju na neki način poistovetila Ukrajinu i BiH.

Albedo 0

brate, 5. oktobra jedan mrtav od srčanog udara, i da li je nekog udario kamion, riječju - plišana revolucija

ovdje desetine ustrijeljenih, ranjenih, pucnjava u centru grada

o čemu pričamo, zar neko misli da je ovo zato što je Kličko eurofanatik

Staljin pobio milione Ukrajinaca a Crnogorci su se okrenuli protiv Srba zbog mnogo manje, Bošnjaci nas preziru, Hrvati se još nisu iživili, samo mi jagnjad mislimo da smo nevinašca

ovo nije pitanje da li se saradnja s Rusijom stvarno isplati, jer isplati se i nama da ljubimo bulju Turcima pa to nećemo da radimo iz istorijskih razloga

da Vučić potpiše s Hrvatima nešto slično bazuke bi Srbi vadili iz slamarica, nemojmo da se foliramo

nema pomirenja između Ukrajinaca i Rusa, nema tu šta da se priča

kao što reče Filaret, nove granice, eventualno promjena kursa, ali ovo ne završava bez ustupaka Kličkovoj strani

Anomander Rejk

Pa eto javljaju da su tri regije na Zapadu otkazale poslušnost Janukoviču.
S druge strane, iz rukovodstva Krima najavljuju pripajanje Rusiji, ako demonstranti dobiju vlast.

Джон Рейнольдс

Значајан део тврдокорних демонстраната у Кијеву су припадници неонацистичких група. Уосталом, горњу фотографију скинуо сам с једног руског форума тог профила (који здушно подржавају догађаје на Мајдану, што говори да је увек реч о корисним идиотима с нагласком на реч "идиоти").

Уосталом, слика има поприлично и лако се дају изгуглати.

Постоје и фотографије где се препознају виђеније фаце тог профила међу говорницима, али не познајем ту материју толико детаљно, па ми имена не значе ништа. Може неко рећи да су то "припадници маргиналних група", али у случају Украјине па и Русије, ситуација је драстично другачија него у Србији. У питању је немали број (у питању су стотине) људи који се већ дуго обучавају за ратовање на начин који код нас не постоји и којима је ово остварење влажних снова. Кампови у којима се врши обука под маском "здраве омладине спремне на све" могу се наћи на нету, а приказани су и у филму "Русија 88"; кога занима, веома је лако да дође до података.

Апсурдно је говорити о мирним демонстрантима. У питању су обучене и задрте групе људи вичне коришћењу оружја. Ако није прекасно, једино решење јесте оно с Тјенанмена.

"Правый сектор":

http://en.wikipedia.org/wiki/Right_Sector

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 20-02-2014, 14:28:44
Dakle, okačio sam link koji vodi do videa na kome se vidi kako ljudi u civilnoj odeći bez vatrenog oružja padaju pogođeni mecima i implicirao da je to strašno. Pa, strašno je, jebiga.

Јао, јадни мирни ненаоружани проевропски демонстранти!

Упс! Погрешна слика.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

scallop

Zgodan tekst da se neobavešteni upoznaju sa detaljima.

Джон Рейнольдс

Још мало занимљивих симбола.

#Τζούτσε

Albedo 0

Quote from: scallop on 20-02-2014, 21:21:08
Zgodan tekst da se neobavešteni upoznaju sa detaljima.

tačno, sa ''detaljima''. Sem jednostranosti i maloumnog izjednačavanje unijaćenja sa staljinizmom malo je tu ičega zanimljivog.

inače, suprotno od ''detalja'', postoji jedan kit u plićaku, i zove se apsolutna podrška kompletne opozicije neonazi rušiteljima Janukovič-Putin režima. Cilj opravdava sredstva. Nasukano sto tona i ne mrda. Nisam još čuo da je Kličko rekao ''nemojte, momci''.

taj kit ne samo da se smije direktno u facu bilo kakvom pokušaju izjednačavanja unijaćenja i staljinizma, tog kita boli uvo i da li će sutra Ukrajina da bankrotira ako Putinu kaže ne, jer ne je važnije od bankrota

drskost autora koji ne vidi nasukanog kita je dostojna da uzdrma Informer sa žutog trona

Njegoš bi danas sigurno rekao: Onaj na kitu više vidi no onaj pod kitom.

Albedo 0

normalno, jel neko ovdje misli da ne postoji cijena koju Ukrajinac neće platiti za ''Ne'' Rusiji

scallop

Albedo 0

Anomander Rejk

Bato, lupetaš gluposti zadnjih dana. Koga bre briga šta Kličko misli ? Obična potrošna  roba koja će dobiti nogu kad više ne bude trebala. O čemu bulazniš, kakav Staljin, Drugi svetski rat. Stvari su puno složenije i pitanje je kako će završiti. SAD i EU hoće NATO u Ukrajini, ali pitanje je da li hoće da vuku na grbači ogromnu zemlju s teškom korupcijom i nikakvom privredom i duboko podeljenim društvom.  Treba im prostor te zemlje, ali ne i njeni problemi.
Pokušavaš proglasiti za junaštvo i fanatizam to što ljudi uzalud ginu, besmisleno.

Albedo 0

nisam spomenuo nikakvo junaštvo, niti fanatizam, mada fanatizam u svakom slučaju uključuje uzaludnu pogibiju, ne misliš valjda da postoje fanatici koji ne ginu ili ginu za ''pravu stvar''? Sve je to uzaludno brate.

ja samo govorim da priča kako će ovo Janukovič lako da pospremi ne pije vodu

u pitanju su dva potpuno različita objašnjenja

1. da će finansijska i kompletna privredna situacija uticati na stav Ukrajinaca prema Rusiji - kad bi ovakva marksistička teza imala smisla ni Jugoslavija se ne bi raspala, niti bi ikad počeo Prvi svjetski rat

2. da kulturni identitet vodi glavu ulogu, kao što se to desilo i u našem slučaju

i tu nikakvi interesi NATO nemaju ulogu, jer Kličko već sarađuje sa nacistima, pa što ne bi i sa đavolom lično

lako je nama da pričamo o Rusiji kad smo par hiljada kilometara daleko od nje, to je takva moć da radioaktivno zrači u okolini

mi se useremo na pomen tamo nekog Zagreba, Sarajeva ili Ankare, a ne Moskve