• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Labudan on 05-03-2022, 20:34:41
Alexandr Dugin

This is not a war with Ukraine. It is a confrontation with globalism as an integral planetary phenomenon. It is a confrontation on all levels - geopolitical and ideological. Russia rejects everything in globalism - unipolarity, Atlantism, on the one hand, and liberalism, anti-tradition, technocracy, Great Reset in one word, on the other. It is clear that all European leaders are part of the Atlanticist liberal elite.

And we are at war with exactly that. Hence their legitimate reaction. Russia is now being excluded from the globalist networks. It no longer has a choice: either build its world or disappear. Russia has set a course to build its world, its civilization. And now the first step is being taken. But sovereign in the face of globalism can only be a large space, a continent-state, a civilization-state. No country can withstand complete disconnection for a long time.

Russia is now creating a field of global resistance. Its victory would be a victory for all alternative forces, both right-wing and left-wing, and for all peoples. We are, as always, starting the most difficult and dangerous processes.

But when we win, everyone takes advantage of them. That is the way it is meant to be. We are now creating the preconditions for real multipolarity. And those who are ready to kill us now will be the first to take advantage of our feat tomorrow.

I almost always write things that later come true. This will also come true.

ehm, ne bih da zvuci bas izlizano, ali moze li, onako usput, u sklopu tog write things that bla brojeve lota za srijedu? rado na pp.

Truba

Ajmo moralni srbi i srbijanci
Konkretno pitanje
Znate dijeliti povijesne lekcije
Podrzavate li rusku invaziju na ukrajinu
Da ili ne

Bez ali ako ovo ono

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

Zole, što ne pitaš Dugina, misim zar niste cimeri u toj nekoj ludari?
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 05-03-2022, 20:40:18
Ajmo moralni srbi i srbijanci
Konkretno pitanje
Znate dijeliti povijesne lekcije
Podrzavate li rusku invaziju na ukrajinu
Da ili ne

Bez ali ako ovo ono

Ne. Podržavaš li ti NATO-ove ciljeve napada, komadanja i eksploatacije Rusije?

Onaj stari Sendmen

Imaju samo dva objašenjenja: ili je njima eksploatacija i pljačkanje izvan detektora, i stvarno to ne vide kao krajnji cilj svih pozivanja na odbranu ljudskih prava, ekonomskih izolacija i trte i mrte, ili su zapravo mnogo bliži latinskom gusarsko-pljačkaškom moralnom sklopu, i to im je deo prirodnih ciklusa pljačkanja i tradicije grabeža na kojima je sve u Hrvatskoj sazdano. I zdušno i iz srca brane taj princip.

Prosto ne mogu da se odlučim između ta dva.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

ocigledno treba zagrepsti dublje. :cry:
bato, smatras li ovo sto se aktualno zbiva ruskom invazijom na ukrajinu?

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Onaj stari Sendmen

Zašto se zapad toliko polomio oko odbrane jedne države istočnih slovena, kakva je Ukrajna, ili je samo reč o zavadi pa vladaj šemi, gde se sloveni već druže vreme huškaju protiv drugih slovena?

https://www.24sata.hr/news/ukrajinci-ubili-clana-vlastite-pregovaracke-skupine-imali-su-dokaze-da-je-bio-ruski-spijun-820053

džin tonik

Quote from: dark horse on 05-03-2022, 21:15:39
Zašto se zapad toliko polomio oko odbrane jedne države istočnih slovena, kakva je Ukrajna, ili je samo reč o zavadi pa vladaj šemi, gde se sloveni već druže vreme huškaju protiv drugih slovena?

https://www.24sata.hr/news/ukrajinci-ubili-clana-vlastite-pregovaracke-skupine-imali-su-dokaze-da-je-bio-ruski-spijun-820053

iz nekoliko razloga.
prvo jer je narod zadnjih desetljeca dobio apgrejd i shvatio ozbiljno pricu o slobodi i slobodi izbora, samoopredjeljenju, za sve. sve manje je "manje vrijednih", "inferiornih" naroda cije tlacenje bi bilo prihvaceno, podrazumijevalo se. feudu na zapadu je danas puno teze odigrati otvoreno prljavo, baza je opasna.
drugo, jer je taj isti zapad ekspresno povezao da je agresija na ukrajinu tek uvod u puno shiru pricu.
trece, jer je tvoje pitanje promaseno: danas i babe na kavi znaju da je bajka o panslavenstvu (kao i kominterna) sinonim za rusko-srpski nacizam, pri cemu prvi stradaju upravo ostali slaveni jer su geografski najblize.

Petronije

Ono kad nacista oslobodioce sveta od nacizma naziva nacistima. I posle zašto ga stavljamo u mimove.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

džin tonik

eto, nezahvalan sam. a vi sad budite face, uhvatite se pod ruku sa rusima, nalijevo krug, te "oslobodite od nacizma", pojma nemam, kinu. skinite se meni s kurca.

Petronije

Zosko i Trubo, da li podržavate ovog čoveka i da li se slažete sa njim?

https://youtu.be/dJrsJleV6r4

Arm the Homeless

džin tonik

gori si od moje sestricne, sad da se gnjavim sa nekakvim mutnim videima? ne mozes formulirati misao svojim rijecima?
postaviti jednostavno pitanje?

Petronije

U stvari pitanje za Trubu, da ili ne? Za Zoleta znam.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Čudna su ta tumačenja.

Eto, npr, tvrdi se da je Srbija pokrenula i učestvovala u četiri rata u bivšoj Jugoslaviji. Čak iako nije učestvovala. Iako su raspad SFRJ pokrenuli drugi. Iako Kadijević bio hrvat i vodio JNA, itd itd.

Jer, ako Srbija jeste učestvovala, onda Nemačka, SAD i svi ovi koji npr. šalju Ukrajincima oružje i resurse "učestvuju u ratu" u Ukrajni.

I onda, nakon što Srbija nije učestvovala direktno, najdirektnije moguće je napadnuta, razorena i opljačkana.

I to gusarnje, pljačkanje i otimanje teritorija latina je ok, zbog "rusko-srpskog nacizma". How convinient. :lol:

Petronije

Pa ne, eto gore Bajdena, lepo čovek sve objasnio. Samo hoću da čujem da ili ne, jer tako sad razgovaramo, Rusi su napali oni su zli, svi ostali su dobri. Eto taj dobričina od gore predvodi ove dobre, pa pošto zauzimamo strane, ja stajem na stranu Rusije. Ako si ti Trubo na strani ovog ljuCkog izmeta, onda ćemo od danas drugačije da komuniciramo.

Arm the Homeless

Truba

Dajte ljudi ba ja sam trumpovac orbanovac  asadista
Protiv ruskog napada na ukrajinu
Hrvatima u bih vise odgovara pobjeda rusa

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 05-03-2022, 21:14:55
Ne podrzavam nato nikako

Hrvatska je u NATO.

Odličan Bajdenov video, čovjek zaboravi kakve patologije ovi izbacuju, nije zole džaba rano poludio, mnogi gastosi pričaju da su gledali svakakva sranja na TV-u u Njemačkoj, jednostrana a nerijetko i falsifikovana.

Truba

Briga me za hrvatsku u tom kontekstu
Nama to ne odgovara

Aco Popara Zver

ah, samo biće kud NATO okom tu Hrvatska skokom

uostalom, sve NATO članice uživaju privilegije dobijene invazijama po Bliskom istoku

Truba

Samo bh hrvati

Nego gdje je boban nema ga od invazije

Onaj stari Sendmen

Onaj stari Sendmen

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Onaj stari Sendmen

QuoteUslijed ogorčenosti javnosti spomenuti su tvit brzo obrisali, ali opscena istina već je bila tu: Evropa se mora odbraniti od Neevrope.

Koga interesuje šta je to neevropa nek isprati sledeći link. Upozorenje: Nije za one s osetljivim stomacima. Posebno obratiti pažnju na komentare hrvatskih čitatelja kojima očito slošilo od slika i teksta.

https://www.24sata.hr/news/ruski-zarobljenici-molimo-za-milost-napravili-smo-genocid-820471

džin tonik

Quote from: tomat on 07-03-2022, 20:32:51
https://pescanik.net/sto-znaci-braniti-evropu/

jos uvijek nisam "na cisto" nisu li autori poput ovog samo korisne budale koje jos uvijek nisu culi zvona. dok god europa i svijet ne krenu objektivno razmatrati temelje, cinjenice, ponavljat ce se "iznenadjenja" kao u ukrajini. vrlo je jednostavno: hitler, staljin. nacizam i nacizam. prvi otvoren, drugi bizantski zakrabuljen iza mnogih pojmova kao antifasizam, int. socijalizam, jugokomunizam, panslavizam, itd. prvi odavno porazen, drugi vrlo zivahan. to je najosnovnija pretpostavka iz koje mora kretati svako razmatranje.

i, naravno, ne mozes desni centar ili konzervativne europljane proglasiti fasistima: da, afganistanske izbjeglice vrlo su problematicni, znamo iz iskustva, i nitko nije odusevljen prihvatiti ih. da, bilo bi lijepo organizirati pomoc u sklopu odgovarajuceg kulturoloskog kruga. i da, sve se to mora moci izgovoriti bez da cijenjeni autor misljenje etiketira ekstremizmom. ali i ne mora, alternativa je novo "iznenadjenje".

Aco Popara Zver

Quote from: tomat on 07-03-2022, 20:32:51
https://pescanik.net/sto-znaci-braniti-evropu/

kakav udbaški tekst od Žižeka

sve je rekao samo tako što je sakrio

pa naravno da se kolju u Ukrajini ne oko Ukrajine nego oko Kazahstana, Turkmenistana itd jer tamo je ono što Žižek govori: "Evropa se tome najbolje može suprotstaviti tako da gradi mostove prema državama u razvoju i državama u ekonomskom usponu"

Ko preuzme kontrolu nad prirodnim bogatstvom azijskih država između Kine i Rusije (baš će to biti Evropa, nogekako) ima da vlada planetom za koju deceniju

našao je da spomene geopolitiku u jednoj rečenici, samo ovlaš, a to je ključno

Prvi svjetski rat se vodio za kolonije, gdje je i Srbija nekome bila suđena za koloniju. Drugi svecki se vodio za naftu na Bliskom istoku i lebensraum Hitlerov u glečuda baš Ukrajini. Sad je budućnost u Kazahstanu. Ako ga Putin poklopi ode Evropa u srednji vijek, da spaljuje vještice kako je oduvijek i radila. Ako Putin pak izgubi onda će već druga priča biti, Srbija će najebati ko žuti, no u svakom slučaju Azija postaje centar svijeta.

Što lijepo Žižek ne napiše da su mu pajtosi htjeli raskomadati sve od Ukrajine do Kine i Putin ih odjebo...

misim mnogo drobim, ali jbt jel ovaj Žižek konta da je ovo ključni događaj naših života, ne tamo neki pad Berlinskog zida ili neki Avganistan ili ne znam šta nego ovo sada, šta god to bilo i ko god ovaj kuršlus riješi - to nam je sudbina.  Baš nam sad trebaju polusvarene analize.

Meho Krljic

Analiza rata u Ukrajini iz levičarske, globalno-socijalističke perspektive  :lol:

The Seeds of War       

Autor je profesor ruske istorije, diplomac Harvarda itd.

Aco Popara Zver

de bre Meho šta pričaš, ovo uopšte nije ljevičarska analiza, čista desnica

pa čovjek objašnjava ponašanje velike sile u idejnim, identitetskim okvirima. Ljevičarsko je materijalističko, a u to ne da nije ušao nego je na par mjesta rekao da je nebitno. Čisto desničarsko objašnjenje. Ispade DSA nema ljevičarsko nego ovaj Afinogenov, haujesnou

Rusija ovdje nije nedužni branitelj od NATO imperijalizma, to stoji, ali ko uopšte jeste nedužni branitelj, zosko možda? :)

Ljevičarsko objašnjenje mora biti materijalističko, dakle mora postaviti pitanje koji interesi i resursi su ovdje u igri. Mi nemamo sve podatke o tome, ali je jasno u globalnom smislu, tu je vrlo prosto iako konkretan zaključak nije na vidiku

Ukratko, Mediteran je bio središte ovog dijela svijeta sve do pronalaska Amerike. Tek onda se dižu primitivni Germani sa sjevera i preleću Atlantik. Dobili smo Zapadnu civilizaciju na krvi Maja, Inka, pa onda i ostalih na koje je Aguirre naletio. Mediteran je polako stagnirao i onda i realno postao nebitan na svjetskom nivou, a sad će to biti i sa Atlantikom.

I sad, tektonski zaokret u Aziju, ili prije povratak u Aziju, pošto je Evropa zapravo potpuno nebitan kontinent koji je u zadnjih 3.000 godina bio najrazvijeniji i najbogatiji jedno 200 godina. Prije 200 godina Indija je bila bogatija od Evrope. To jest, bila je bogatija od Britanaca prije britanske pljačke.

Koliko su izludjeli zbog ovog ruskog skoka, više su ludi nego Putin. Ali ovo je Događaj, skok u nepoznato i više ništa neće biti isto, ko god izvuče deblji kraj.

Meho Krljic

Ti valjda vidiš onog smajlija posle moje prve rečenice??? Mislim, čovek jeste levičar, piše za Jacobin itd. ali svakako vredi ovo pročitati da se vidi kako danas ta amerika levica vidi sebe u okviru gobalne geopolitičke situacije.

Aco Popara Zver

e jbg i smajliji!

smoriše me svi analitičari, idem čitat Pitera Frankopana, na kraju izgleda da je on skonto sve odavno

možda sam spominjao njegove Puteve svile, odlično prikazuje globalne procese kroz istoriju, ali se nisam još bacio na Nove puteve svile, gdje predviđa zaokret u Aziju

i sad mu u aprilu izlazi ni manje ni više nego knjiga o Rusiji

ako je i od Hrvata, mnogo je dobro!

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Palmer

mac

Aco Popara Zver

Na kraju samo indijske medije ćemo pratiti koliko su ostali slobodni i objektivni.

Btw, malo je naslov promašio, Ameri su finansirali i Isis fundamentaliste i ukrajinske ekstremiste, tako da "znaju" šta rade.

Meho Krljic

Dobro, nije sad neka tajna da u Ukrajini ima neo-nacista ali vredi podsetiti da Rusija neonaciste upošljava kao svoje plaćenike u ratovima u okruženju uključujući Ukrajinu, ali i u Siriji, Africi, Južnoj Americi...

Naravno, naravno, "nije to isto", ali nije baš ni da Putin ima neku moralnu elevaciju u odnosu na Zelenskog kad su neonacisti u pitanju...

džin tonik

ono kad ustrojite stranku, partiju, navijace, drustva za zastitu zivotinja, medije, "influensere", sanu, crkvu i babe na kavi kao ss, pa nekom trazite naznake nacistickih simbola...

mac

A šta ćemo zameriti Indijcima koji su napisali članak?

Onaj stari Sendmen

Nije mi jasno šta očekujete. Ima ona izreka da je u svakom ratu prva žrtva uvek istina.

Mnogo očekujete u indusa, rekao bih, ne mogu to ni oni da iznivelišu.  :(

džin tonik

Miletić o budućnosti Ukrajine: Zelenskom će antife na spomenik crtati srp i čekić, vlada će financirati proruske Novocty

QuoteKrešimir Miletić, diplomirani socijalni radnik, otac petero djece i poznati aktivist, na svojem je Facebook profilu povukao je zanimljivu paralelu između Domovinskog rata i rata u Ukrajini, s naglaskom na kriminalizaciju Domovinskog rata kojoj smo sami svjedočili ali i činjenici da vladajućom koalicijom u Hrvatskoj već godinama drma SDSS.

Rat u Ukrajini ogolio je licemjerje hrvatskih salonskih ljevičara. Dok plješću ukrajinskoj borbi za opstojnost države i predsjedniku Zelenskom, isti istaknuti pojedinci navedene hrvatske scene godinama su kriminalizirali Domovinski rat koji je u mnogim segmentima nalik na ovaj koji se događa u Ukrajini.

Krešimir Miletić na svojem je Facebook profilu je povukao zanimljivu paralelu primjenjujući ono što se nakon Domovinskog rata događalo u Hrvatskoj – s Ukrajinom. Njegov osvrt, koji prenosimo u cijelosti, djeluje kao realno predviđanje ukrajinske budućnosti.

'Ja se ne bojim za Ukrajinski narod. U ovom trenutku sasvim sigurno imaju tog jednog koji ima mamu liječnicu, koji je izbjegao odlazak na front jer je navodno anemičan. Taj će im nakon rata biti premijer.

A u Vladi će mu glavni koalicijski partner biti Rusi. Financirat će proruske novine Novocty u kojima će se kontinuirano izrugivati Ukrajinske svetinje, sve što ima veze s domoljubljem, vjerom, kulturom i identitetom Ukrajinskog naroda. Jer je to naravno nazadno, primitivno i nije u skladu s europskim vrijednostima.

Neće proći dugo, a Ukrajinu će taj anemični uvjeriti kako joj je najbolji put odmah se odreći suvereniteta i ući u EU u kojoj će, kako bi dobili sredstva za obnovu, odmah dopustiti Sorošu i ostalom ološu da kroz obrazovni sustav, kulturu, javnu upravu, sudstvo i sve institucije promiču rodnu ideologiju i uvode rodni totalitarizam i diktaturu.

Ministri vlade tog anemičnog će se izmjenjivati nakon što jedan po jedan, a nekad i grupno, budu padali u korupcijskim aferama. Jedini koji ne će smjeti nikad pasti biti će vođa Rusa u Ukrajinskom parlamentu.

Kao niti njegova pobočnica koja će u Ukrajinskom parlamentu pričati dirljivo svjedočanstvo kako joj je bilo teško dok se smrzavala u 60 kilometarskom konvoju koji je tjednima stajao na hladnoći na putu za Kijev.

A Zielinski će biti optužen da je crtao s Putinom karte po salvetama, da je kriv za pad Harkiva kojem namjerno nije dostavio oružje itd. Kad jednom umre, na spomenik će mu neki Ukrajinski antifa kojem je ćaća bio ruski oficir crtati srp i čekić, dok će mediji pod ruskom kontrolom i u vlasništvu Rusa to nazivati festivalom demokracije.

Neće proći dugo nakon rata, možda tek tridesetak godina i kao gradonačelnika Kijeva izabrat će lika koji veliča Staljina, sadit će mu ruže po parkovima u obliku slova S T A LJ I N.

Naravno, sve je to manje bitno od činjenice da će Ukrajinski BDP nešto porasti, da će ljudi konačno razvrstavati otpad, da će biti posađeno stotinjak stabala i da će transvestiti konačno moći biti tete u vrtiću', napisao je Miletić.

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 08-03-2022, 13:38:50
Dobro, nije sad neka tajna da u Ukrajini ima neo-nacista ali vredi podsetiti da Rusija neonaciste upošljava kao svoje plaćenike u ratovima u okruženju uključujući Ukrajinu, ali i u Siriji, Africi, Južnoj Americi...

Naravno, naravno, "nije to isto", ali nije baš ni da Putin ima neku moralnu elevaciju u odnosu na Zelenskog kad su neonacisti u pitanju...

nebitno je li isto, dok ne nađeš stranicu na Wikipediji koja ukazuje na linkove između američkih političkih i ekonomskih moćnika sa ISIS-om i nacistima u Ukrajini, mi ne možemo pričati o objektivnom sagledavanju situacije

na tvojoj stranici piše svašta o navodnim vezama, i ja nisam policajac da to provjeravam, ali piše i da je počelo 2014. godine, što znači mnogo poslije bin Ladena u Rambo III

ali to je cenzurisano na Wikipediji i zapadnim medijima

što lijepo ne izađe CNN pa kaže da su američkim parama finansirani ISIS fundamentalisti? Da ne pričamo što ne izađe sa pričom da su SAD prekršile međunarodno pravo i izvršile invaziju zilion puta?

sve je u redu, Dugin je vrlo ideološki problematičan, u Srbiji ga vole apsolutno samo desničari, ali dokle o trunju a nimalo o deblima

Aco Popara Zver

u međuvremenu u arapskom novinarstvu

Zelensky Expresses Readiness to 'Discuss and Find Compromise' Regarding Status of Crimea, Donbass

https://www.arabnews24.ca/en/World_news/192817.html

prenosi B92
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=03&dd=08&nav_category=78&nav_id=2118001

i šta sad, jel ovo izjavio ili nije izjavio i đe su bbc i cnn linkovi za ovo?

Palmer

Quote from: Labudan on 08-03-2022, 19:01:21

i šta sad, jel ovo izjavio ili nije izjavio i đe su bbc i cnn linkovi za ovo?

слобода говора

Aco Popara Zver