• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

12

dodajmo i to da je i nasa premijerka izvucena iz istog sesira

džin tonik

Putin o prozapadnjačkim Rusima: Narod će ih ispljunuti poput muhe koja je slučajno uletjela u usta

Quote(...)

Ruski predsjednik Vladimir Putin u svojem govoru ministrima svoje Vlade, koji je prenosila državna televizija, okomio se na svoje sunarodnjake koji su prozapadnjački nastrojeni nazivajući ih "gadovima i izdajicama" koji trebaju biti uklonjeni iz društva.

(...)

- Ruski ljudi će uvijek uspjeti razlikovati prave patriote od gadova i izdajnika i ispljuniti ih poput muhe koja im je slučajno uletjela u usta. Uvjeren sam da takvo prirodno i nužno samopročišćavanje će samo učvrstiti našu zemlju, našu solidarnost, koheziju i spremnost da odgovorimo na sve izazove - kazao je.

ono kad nacional-komunisti i bog te pita sta sve ne, od sekti do mitomana, krenu u "denacifikaciju" naroda...

mac

Sam Zelenski je taj neko moćan iz senke. Svi pričaju kako je on komičar, ali on je vlasnik medijske kompanije. Ako imaš medije imaš i šansu u politici. I Bogoljub Karić je imao šansu, ali ju je propustio.

12

mislio sam na nekog mocnog izvan ukrajine. pa nece valjda ukrajinac da odlucuje o predsedniku ukrajine

12

džin tonik

o tome ne vrijedi razmisljati na materijalisticki nacin. don kiril bi rekao, tu smo u metafizici.

Patrijarh Kiril opravdava ruski osvajački rat: 'Ušli smo u borbu koja nema fizički, nego metafizički značaj'

metafizicki taj ruski ili srpski drang nach westen, koji nema racionalno opravdanje, zapravo uvijek ima samo jedan stvarni cilj: rim

don kiril to ne izgovara, ali naglasava da je u igri i metafizika. sad, ako si i u rim instalirao idiota kao aktualnog papu, to ne znaci da mozes tek tako do rima, da nije, jelte, branjen. zaludna je potraga za nekim mocnim lutkarom; prosto se desio pravi covjek, na pravom mjestu i u pravo vrijeme. mislim, metafizicki. racionalno fenomen zelenski nema neko pretjerano suvislo objasnjenje.

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 16-03-2022, 23:15:00
Sam Zelenski je taj neko moćan iz senke. Svi pričaju kako je on komičar, ali on je vlasnik medijske kompanije. Ako imaš medije imaš i šansu u politici. I Bogoljub Karić je imao šansu, ali ju je propustio.

i Hitler je ličio na Čaplina, tako to počinje komično

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 16-03-2022, 23:35:06
o tome ne vrijedi razmisljati na materijalisticki nacin. don kiril bi rekao, tu smo u metafizici.

Patrijarh Kiril opravdava ruski osvajački rat: 'Ušli smo u borbu koja nema fizički, nego metafizički značaj'

metafizicki taj ruski ili srpski drang nach westen, koji nema racionalno opravdanje, zapravo uvijek ima samo jedan stvarni cilj: rim

don kiril to ne izgovara, ali naglasava da je u igri i metafizika. sad, ako si i u rim instalirao idiota kao aktualnog papu, to ne znaci da mozes tek tako do rima, da nije, jelte, branjen. zaludna je potraga za nekim mocnim lutkarom; prosto se desio pravi covjek, na pravom mjestu i u pravo vrijeme. mislim, metafizicki. racionalno fenomen zelenski nema neko pretjerano suvislo objasnjenje.

Osama, SPC je osudio rat i podržao mitropoliju u Kijevu

Aco Popara Zver

naspram talibanizacije Evrope kataklizma kapitalizma u Rusiji?

Navodno Putinova izjava

džin tonik

Quote from: Labudan on 16-03-2022, 23:43:46
Osama, SPC je osudio rat i podržao mitropoliju u Kijevu

QuotePorfirije je prije nekoliko dana dao izjavio da SPC skuplja pomoć za Ukrajinsku Pravoslavnu Crkvu, a u stvari ta pomoć će završiti u rukama ruskoga mitropolita u Kijevu. SPC ne priznaje Ukrajinsku Pravoslavnu Crkvu koja je postala Autokefalna Tomosom Vaseljenskoga patrijarha, ona priznaje onaj dio koji je pod ruskom šapom.

ali taj bizantizam je stvarno naporan. zasto se ti bato ne mozes izrazavati u okviru stvarnosti? uvijek mora zakulisano, prijetvorno, izvrnuto, lazno, okrenuto naglavacke...

spc je osudila rat (citaj otpor ukrajinaca, "nacifasista" bezboznih)
spc podrzava mitropoliju u kijevu (naravno, ruski dio)
srbija podrzava teritorijalni integritet ukrajine (naravno, i integritet pod ruskom upravom je integritet, onako formalno, po bazileju)
...

Aco Popara Zver

Osama, razumiješ li prosto proširenu rečenicu ili da ti sričem?

1. "SPC je osudila rat" - dakle, lažeš da učestvuje u bilo kakvom drang nach westernu

mislim, ja znam da si pogana lažovčina odavno, ali ako mi se već obraćaš onda odgovori na ono što piše u poruci

2. treba li SPC da pošalje pomoć i Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi i sličnim ustaško-talibanskim tvorevinama?

džin tonik

joj, mene si nasao... potpirije, kako ono kazete, laze cim zine, to mu je priroda. pazi, osudio rat. satanisticka crkva, generator rata, osudila rat, vic stoljeca.
i naravno da bi trebala pomoci bracu, svaki narod bi trebao imati i svoju satanisticku crkvu. pa da ljudi mogu birati, hoces u dobre ili u sataniste.

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 16-03-2022, 23:55:37
QuotePorfirije je prije nekoliko dana dao izjavio da SPC skuplja pomoć za Ukrajinsku Pravoslavnu Crkvu, a u stvari ta pomoć će završiti u rukama ruskoga mitropolita u Kijevu. SPC ne priznaje Ukrajinsku Pravoslavnu Crkvu koja je postala Autokefalna Tomosom Vaseljenskoga patrijarha, ona priznaje onaj dio koji je pod ruskom šapom.

Nije mi baš jasno čiji nam je citat Zole ovde preneo, ali u pitanju je čista laž, Ukrajinska Pravoslavna Crkva je delimično autokefalna, a ne autokefalna kako je ovde napisano, jer su za punu autokefanost potrebne tomose vaseljesnke i moskovske patrijaršije.

Sve je vrlo jednostavno i transparentno. Kad ukrstimo diptihe, jasno je da pravoslavnih autokefalnih crkava ima samo 14, i da Ukrajinska Pravoslavna Crkva nije jedna od njih.

Sad, ko Zoleta tera da ovde širi potpune neistine kroz ko zna čije citate, stvarno ne znam...
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

fala, fala, eto, ocigledano je naivni bato nasjeo na potpirijeve umotane lazi koje sugeriraju da srpska satanisticka crkva pomaze ukrajince, dok sigurno pomaze samo sataniste koje priznaje.

Onaj stari Sendmen

Porfirije je sve jasno rekao, samo što u postu koji si citirao ima gomila laži. Bukvalno, svaka rečenica je laž.

Npr. Ovaj deo je jedino tačan, Porfirije skuplja pomoć za kanonsku Ukrajinsku Pravoslavnu Crkvu:

QuotePorfirije je prije nekoliko dana dao izjavio da SPC skuplja pomoć za Ukrajinsku Pravoslavnu Crkvu

Dok ovaj nije, jer autor citiranog očigledno ne razlikuje, tj. brka "Ukrajinsku Pravoslavnu Crkvu" i "Pravoslavnu crkvu Ukrajine" koje su dve potpuno različite crkve:

QuoteSPC ne priznaje Ukrajinsku Pravoslavnu Crkvu koja je postala Autokefalna Tomosom Vaseljenskoga patrijarha

Zole, citiraš potpune dunstere. Brinem se za tebe.

džin tonik

pa da, odlicno zboris, kazem, fala. i, objasni ti sad naivnom bati koju satanisticku crkvu u ukrajini pomaze srpska satanisticka crkva. vidis da bato misli da pomaze ukrajinsku, dok spc ukrajinsku ne priznaje.

Onaj stari Sendmen

Očekuješ od mene da znam šta Bata misli?  :?:

džin tonik

pa da, naivni bato navodi "podrsku mitropoliji u kijevu" kao protuargument "drangu nach westen". dok je ocigledno da je podrska izrecena po bizantizmu, djeluje kao podrska ukrajincima, dok to nije.

da se ne zezamo, meni je u ovoj prici zao i rusa. imali su sve, bili stalozeni, mogli imati simpatije cijele (jugo-)istocne europe samo da su osudili komunizam koji je i njih kostao jezivih zrtava, te ukrotili prijetvornog lokalnog hegemona srbiju. svi bi im pri aktualnom nasrtaju destruktivnih peder-paradera sa zapad pristupili.
ali ocigledno je da ste im opet uvalili nekakve crne princeze, kao i caru onomad. mordor je u srbiji.

Onaj stari Sendmen

Ako već moram nekom da čitam misli, ajde onda tebi Zole.

Mislim da si mnogo naivno popušio mnoge priče koje su jednostavno čisto kapitalističke. Tipa, ljudska prava, što je zapravo druga reč za strano plaćenistvo, tj. otvaranje radnih mesta za najamnike u svrhu "opšteg dobra".

Zapad jednostavno nema materijalni interes da podrži nista Rusko. Što bi oni podržali "Ukrajinsku Pravoslavnu Crkvu"? Gde im je tu zarada?

Isto je bilo i u Hrvatskoj, onomad. Veruješ da je mordor iza svega, a vi ste sami mordor, sa novcem i materijalnim koji su vam pojeli dušu.

Šta će Nato na zapadu? Šta "Ukrajinci" žele stalnim sukobom sa Rusijom i kome je to u interesu? Da je zapadu u interesu jaka Rusija, da li bi svega toga bilo?

Batali te naivne priče za malu decu. Zapad se "partnerstvom za mir" obavezao na jedno, a posle proturio sasvim suprotnu priču i izašao na granice Rusije. A tvoja priča je otprilike kao da je obrnuto. Problem je što vi u mordoru vidite svoje interese na granicama Rusije, a sledeći korak u samoj Rusiji.

džin tonik

o boze. opet: doslovno mi se jebe za "jaki" zapad i "jaku" rusiju i "jaku" srbiju i jako sto god. to su anakroni pojmovi, age of empires, tupava "elita" i satanisti. nema vise porobljavanja (jugo-)istocne europe. ako hoces lijepo trgovati, razmjenjivati kulturu, takmiciti se u pravljenju fish-paprikasa i malom nogometu, dobro dosao. ako hoces biti "jak", izvoli, popni se na prvo brdo u svojoj guberniji, dovezi 20 autobusa podrske i zavijaj na mjesec. sve je jednostavno.

Onaj stari Sendmen

Pa, dobro. Ako te je briga, onda se jednostavno moraš pomiriti da si naivan i izmanipulisan.

Nastavi biti moderan i govedo. Uključi se u regionalne Nato akcije bacanja cveća sa osiromašenim uranijumom po anahronim zlicama. :)

Aco Popara Zver

i dalje isto, dakle lažeš da SPC podržava rat.

Niko nije lud da podržava rat između slovenskih naroda. Samo što ti očigledno kao svaki maloumnik ne kontaš da je uzrok rata NATO.

da te sad neko pita šta je uzrok Prvog svjetskog rata ti bi reko Gavrilo Princip. Čak bi zanemario da su Hrvati zajedno sa Principom to ogranizovali, jer odakle Hrvati u satanističkom taboru

realno, Taliban si, vrijeme je za klanjanje, odmori malo

Aco Popara Zver

džin tonik

sta je ovo? neki svicarci na satanistickoj sisi? platis, das smjernice i oni pishu.
sad, sta imas od toga, pojma nemam.
ne vrijedi trositi rijeci, neka predju na djela: svicarci da udju u eu, a nadam se da ce uskoro i srbija, tako da se svi prisno upoznate. mislim, sto da se ja zajebavam s vama? kad korumpirate brisel do krajnje disfunkcionalnosti i klikne im s kim imaju posla, bacit ce vam i obogaceni uranij na glavu. bilo je vrlo komotno cijelo stoljece gurati susjede parazita u nesrecu i biti pametan sa visina, sad su na redu oni da se druzite.

džin tonik

Quote from: Labudan on 17-03-2022, 16:23:23
...kao svaki maloumnik ne kontaš da je uzrok rata NATO.
...

nije uzrok rata nato. jos jednom: zapad je 1945. porazio samo jedno zlo, dok je drugom zrtvovao (jugo-)istocnu europu, dao veliki danak u (tudjoj) krvi, iskupio se iz obaveze i to stanje licemjerno odrzavao. i svi sretni. i onda u jednom trenutku se ji-europa otresa parazita, vise spontano, konkretno sssr-a i velike srbije (jugoslavije). opet mimo svih teznji zapada koji maltene 10 godina (devedesete) promatrao srpsko divljanje kad skinuti sa domacina, kao sa droge, da bi konacno reagirao pod pritiskom baze. toliko o nato-u. nije nato dosao, vec je u nato zbrisala zrtva koju nato nerado prihvatio.

i jopet su negdje 2000. ekspresno krenuli u pripreme hranidbe parazita, a kulminaciju aktualno gledamo. tek zrtva nije pristala na igrokaz, evakuaciju, suplja obecanja, pa zapad pere ruke (zbog baze), a parazit nekako mora biti zadovoljen.

pa hrvatsku nitko na zapadu ne moze ocima vidjeti ne tek zbog vasih supljih agentura i propagande, vec zbog odbijanja uloge domacina parazitu i bijegu na zapad. oni vas opet zele prilijepiti meni na grbacu, a ja vas zelim prilijepiti njima.

Onaj stari Sendmen

Naravno da uzrok rata nije Nato. Uzrok je korona, tj. kriza izazvana višegodišnjim paralisanjem sistema. Na šta sam upozoravo da će se desiti još pre tri godine, i da će mere izazvati više štete na duge staze, nego koristi.

Istrošile su se svetske rezerve, a ulozi povećali. Svima je sad frka. Putin je samo ubrzao scenario koji se odavno Rusiji spremao od strane zapada. Kao, eto, Evropa fina, a u danu su zaoštrili i prema Rusima i prema Vučiću, tretiraju ga kao što su odavno morali, samo su se pravili blesavi.

Ništa se zapravo nije promenilo, samo su maske spale. Zapad nasiljem vraća svetsku dominaciju koji su odavno izgubili prelevanjem svetskog kapitala u Kinu.

Aco Popara Zver

treba mi prijevod za to tvoje drombuljanje, ali zabavno je gledati da neko sem Deretića misli da su Srbi superiorna rasa

NATO je naravno najveći bezbjednosni problem ove planete. Rekoh već, kao što si Taliban što se tiče Prvog svjetskog rata tako ni sad ne kontaš stvari. Antanta i Trojni savez su formirani 1894. i 1882. godine i onda kao što bi, zašto zaratiše a likovi se za rat pripremali 30 godina

I onda zoletalibani popuše priču da je Princip sve zakuhao, taman kao Putin sada

Onaj stari Sendmen

Nato jeste najveći bezbednosni problem planete, u tome se slažem. U smislu čehovljeve puške u prvom činu za koju znamo da mora da opali u zadnjem.

Pravi nesumljivi zločin protiv čovečnosti, sintagma koja se često spominje, jeste produžavanje života Natou u post hladno-ratovskom periodu.

džin tonik

nema tu superiorna rasa, nato i slicnih gluposti. vas satanisticka crkva pretvara u parazita. satanizam = parazit.
to je najjednostavnija jednazba i priroda stvari, ono s cim baratamo. to je temelj, baza i osnova svih osnova. sve ostalo su nadogradnje, manje ili vise realne i suplje price. dok to svijet ne sagleda, nece shvatiti ni logiku koja upravlja procesima. ji-europa odlicno zna.

Onaj stari Sendmen

Dobro je da nas parazitima naziva neko iz zemlje sa najvećim udeom turizma u BDP-u u Evropi. Turizam čisto parazitiranje, bukvalno niste sposobni ni za šta drugo.

džin tonik

tu smo u metafizickom, ne materijalnom. ogledam se na potpuni nedostatak svijesti koji svojstven parazitu. samo parazit podrazumijeva sta vasi sustavi podrazumijevaju spram susjeda, sve to nesvjesno. vjerujem da ni putin ne razumije koji problem konkretno ukrajinci imaju s njim, negdje je zatecen reakcijom. kao sto nije razumio ni milosevic ili bilo koji drugi vozd.

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 17-03-2022, 23:56:07
nema tu superiorna rasa, nato i slicnih gluposti. vas satanisticka crkva pretvara u parazita. satanizam = parazit.
to je najjednostavnija jednazba i priroda stvari, ono s cim baratamo. to je temelj, baza i osnova svih osnova. sve ostalo su nadogradnje, manje ili vise realne i suplje price. dok to svijet ne sagleda, nece shvatiti ni logiku koja upravlja procesima. ji-europa odlicno zna.

aha, pa dobro, dakle superiorna srpska satanistička crkva je uzrok svih nesreća planetarno i opštehrvatskih?

Zato je Švajcarska ukinula sopstvenu neutralnost poslije 200 godina, nije je ni zbog Hitlera ukidala ali jeste sada zbog Putina?

Ili su sada zbog satanista prešli na Hare Krišnu pa potpuno izgubili pamet zbog talibanskog hašiša?

Onaj stari Sendmen

Ma paraziti ste i u metafizičkom, materijalnom i svakom drugom smislu. Nacija koja 3 meseca u godini postavlja nemcima ležaljke na plaži, a ostalih 9 meseci, sem što živi od tih para, bavi se srbima i ugroženosti od istih.  nas-rofl

džin tonik

bato, pa ako sagledamo europu, zar ne vidis disproporciju izmedju realne velicine srbije, brojnosti naroda, realnog ekvivalenta u bilo cemu i tretmana raznih svjetskih sila spram srbije? pa normalno bi svako odmahnuo rukom spram budalastina, bilo bi prisutno u svjetskoj politici kao sukob plemena tutsi i pigmeja. a nije. sta mislis zasto? tu se nalazi sjeme svjetskih ratova, ne tek zbog polozaja. opet, metafizicki. alo, covjece, aktualno je idiot od pape poludio pri dodiru sa satanistima, nahvalio i izreklamirao hrvatima (!) prethodnika potpirija, kako mu vec bijese ime, ne mogu se sjetiti. to je vec prava hipnoza. :cry:

Dybuk

Hm, ne podržavati rat ne znači ništa. Veći je problem što SPC ne doživljava Ukrajinu kao nezavisnu državu nego gura priču o slovenskom narodu i ruskoj crkvi u Ukr. Jasno je na čijoj su strani. Ruskoj. Još Joanikije zabiberio sa izjavom da je CG projektovana kao Ukrajina, ovi likovi ne poštuju suverenitet i teritorijalni integritet država nastalih raspadom SFRJ i Sovjetskog Saveza.
Lako je "ne podržavati rat" a sasvim druga stvar osuditi agresiju. Bukvalno SPC uvek na strani Srb vlasti a na štetu ostalih. Za nas koji smo sposobni da čitamo između redova tj.

Zar ti Bato nisi komunista? Prvi put vidim da komunisti brane crkvu.

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 18-03-2022, 00:39:57
bato, pa ako sagledamo europu, zar ne vidis disproporciju izmedju realne velicine srbije, brojnosti naroda, realnog ekvivalenta u bilo cemu i tretmana raznih svjetskih sila spram srbije? pa normalno bi svako odmahnuo rukom spram budalastina, bilo bi prisutno u svjetskoj politici kao sukob plemena tutsi i pigmeja. a nije. sta mislis zasto? tu se nalazi sjeme svjetskih ratova, ne tek zbog polozaja. opet, metafizicki. alo, covjece, aktualno je idiot od pape poludio pri dodiru sa satanistima, nahvalio i izreklamirao hrvatima (!) prethodnika potpirija, kako mu vec bijese ime, ne mogu se sjetiti. to je vec prava hipnoza. :cry:

Dybuk

Quote from: Labudan on 18-03-2022, 01:14:43
Veća mi je briga Makron.

Nemaš brige, valjda se umorio od cimanja Putina na mob, saće se fokusira na fr izbore.

Šta ćemo s Dodikom, mon dieu? nas-rofl

Aco Popara Zver

htio sam reći što je tolika američka slugeranja koja sramoti francusku državu, mada može i tako da se kaže

i šta sa Dodikom, koji je problem ovih dana?

Onaj stari Sendmen

Interesantan izveštaj, koji daje sasvim drugačiju perspektivu Rusko-Ukrajinskog sukoba, star nekih desetak dana:

https://www.facebook.com/100007265838549/videos/540422550659250

Ko nije video, prva sezona ukrajinska serije koja je proslavila Zelenskog, u kojoj kao učitelj u školi postaje ukrajinski predsednik i po kojoj je nazvao svoju partiju, dostupna je na Netflixu:

https://www.netflix.com/rs/title/80119382

Meho Krljic

Bono Voks je napisao pesmu o Ukrajini:

Oh, St Patrick he drove out the snakes
With his prayers but that's not all it takes
For the snake symbolises
An evil that rises
And hides in your heart, as it breaks

And the evil has risen my friends
From the darkness that lives in some men
But in sorrow and fear
That's when saints can appear
To drive out those old snakes once again

And they struggle for us to be free
From the psycho in this human family
Ireland's sorrow and pain
Is now the Ukraine
And St Patrick's name now Zelenskyy

Aco Popara Zver

Dybuk

Quote from: Labudan on 18-03-2022, 09:11:56
htio sam reći što je tolika američka slugeranja koja sramoti francusku državu, mada može i tako da se kaže

i šta sa Dodikom, koji je problem ovih dana?

Pa? Je li ovo nešto novo i neobično, koliko EU zemalja nije usklađeno sa USA, pa Amerika im praktično vodi politiku. Da li mi se to sviđa, naravno da ne, ali to nije novo. Mislim, ne beri brigu ako je do ovoga.

Nejmdropujem Dodoa da vidim ima li šta novo kod vas, kako rat utiče na BiH/RS oće li biti još nekih sankcija rukovodstvu itd itsl. Ti mene pitaš šta s Dodikom?  :D Ako te zanima čast Fr, valjda te zanima i rodna gruda, ili ste postali Švicarska, a da mi niko nije javio.

Aco Popara Zver

Dodik na topiku World today je beznačajan, Makron Taliban nije

Dybuk

Quote from: Labudan on 18-03-2022, 15:04:59
Dodik na topiku World today je beznačajan

Za tebe, i na svakom drugom, što je negde moja poenta.

Beznačajan je i SPC i Porfirije pa ti to nije smetalo da rekneš koju. :?: Sad se striktno držiš teme, lol OK.

Aco Popara Zver

Čemu ova besmislena rasprava, jel ti nedostajem?

To da li je SPC relevantna za Ukrajinu pitaj Zoletalibana

12

sve receno, ili vecina toga. cisto da se dopuni vox

Predsjednik Siril Ramafosa (JAR-a), kaže da je krvoproliće moglo da bude spriječeno da blok predvođen SAD nije povećao nestabilnost.

Južnoafrički predsjednik Siril Ramafosa, potencijalni posrednik u rusko-ukrajinskom sukobu, okrivio je NATO što je pokrenuo rat u bivšoj sovjetskoj republici širenjem na istok do praga Moskve. (eto, zosko, kad smo vec kod pragova)

,,Rat je mogao biti izbjegnut da je NATO tokom godina poslušao upozorenja svojih lidera i zvaničnika da bi njegovo širenje na istok dovelo do veće, a ne manje nestabilnosti u regionu", rekao je Ramafosa južnoafričkim poslanicima u četvrtak.

Umjesto da pokupi očekivanu mirovnu dividendu nakon završetka Hladnog rata 1991. godine, NATO se proširio, dodajući bivše zemlje Varšavskog pakta i bivše sovjetske republike, počevši od Poljske, Mađarske i Češke 1999. godine. 2004, uključujući Bugarsku, Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Rumuniju, Slovačku i Sloveniju. Albanija i Hrvatska su slijedile 2009. godine; zatim slijedi Crna Gora 2017. i Sjeverna Makedonija 2020. Ukrajina i Gruzija su zatražile da se pridruže bloku.

Moskva se oštro protivila prisustvu NATO blizu njenih granica i krenula u misiju da dobije bezbjednosne garancije koje bi zaustavile širenje vojnog bloka predvođenog SAD i sprječile Kijev da se pridruži njegovim redovima. Međutim, Zapad je ignorisao zabrinutost Rusije.

Aco Popara Zver

https://video.foxnews.com/v/6301032873001#sp=show-clips

CIA secretly trained Ukrainian forces
Mar. 18, 2022 - 3:05 - Former CIA intelligence officer Ryan Hillsberg discusses reports the CIA secretly trained Ukrainians after Russia's 2014 invasion and annexation of the Crimean Peninsula.

Onaj stari Sendmen

Aco Popara Zver