• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Onaj stari Sendmen

Zapad se nije promenio, niko se ne promeni u jednom danu, pogotovo ne zbog imbecilne stvari koja ih zapravo toliko i ne dotiče, kakva je Ruska agresija na Ukrajnu.

Zapad je samo pokazao svoje pravo lice. I to je, koliko god nam delovalo retrogradno, veliki napredak. Pre svega, raspršiće sve naše iluzije o zapadu.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

Zero Hedge širi rusku propagandu. Ne možeš biti siguran u to šta je istina, polu-istina, nekompletna istina, ili kompletna laž. Ono u šta možeš biti siguran je da nećeš pročitati ništa što može naštetiti Rusiji i naročito vlasti u Rusiji.

Aco Popara Zver

Čitam samo Pepea Escobara gdje god da objavi tekst!

Onaj stari Sendmen

džin tonik

Quote from: dark horse on 23-03-2022, 01:42:06
Lepo spavajte!  xyxy

Ruski politolog: Napast ćemo vas nuklearkama, Varšava će nestati u 30 sekundi

Većina Rusa podržava napad na države EU, 75,5 odsto smatra da je Poljska sledeća za vojnu invaziju

al pazi ovo: ono kad imas milijarde dolara, vile, jahte, sluge i copor splavarki za rekreaciju, pa strashis nuklearnim ratom obicnog covjeka koji od jutra do mraka radi neku jezivu glupost za sacicu eura, dinara, cega god da bi platio kg brasna, litru ulja i vikendom cokoladu, haha!

Onaj stari Sendmen

Meni je glavni hit ovo:

QuoteRusko javno mnjenje, kako se ocenjuje, može biti reper potencijalnih akcija Kremlja za svetsku zajednicu.

"Opšti utisak ankete je da su Rusi, koji su pristali da komuniciraju sa anketarima, besni ne samo prema Ukrajini, već i prema EU. Ispitanici ili odbijaju da komuniciraju nakon što su saznali temu intervjua, ili se izjašnjavaju o spremnosti da podrže i odobre dalje ruske prodore u druge zemlje", komentariše Andrij Eremenko, osnivač istraživačke kompanije ,,Active Group".

Znači, rusi su besni na EU, anti-rusko raspoloženje i smatraju da se to da lako rešiti sa par nuklearnih projektila.

Pre neki dan Peskov sa Amanpur, žena pala u fras kad je počeo da priča o anti-rusima i kako je to problem koji oni pokušavaju da rešavaju vojnim putem.

Rusi se ili prave ludi ili su luđi i od nacista. U Mauripolju je pre bombardovanja bio odnos 50% naspram 50% ukrajinaca i rusa, a sravniše ga sa zemljom.

Aj šta piše zapad, to je jedno, njihova propaganda, ali kako rezonuju sami rusi to je blagi užas. Neće na dobro da izađe.

Palmer

Тако ти је то кад си понижаван вековима. Уопште ми није хит и не налазим ништа чудно у томе, само видим огорчене Рјепнине у свима њима..Мени су хит спортисти и Руси који су се одрекли Русије, али им је свеједно забрањено да путују, наступају, такмиче се и бивају све више исмејани..

ALEKSIJE D.

Zloćko, šansa za tebe. Samo ponesi dosta rezevnih gaća.
https://ukrforeignlegion.com/

Onaj stari Sendmen

Poenta svega:

Šok intervju poznatog fudbalera: A ĆUTITE NA RAT U PALESTINI, JEMENU, IRAKU... Mislim da je to RASISTIČKI!

QuoteNe sviđa mu se što je samo Ukrajina dobila prostor u medijima, dok u svetu ima još ratova.

Više od četiri nedelje traje vojna akcija Rusije u Ukrajini, a mnogi sportisti su iskoristili svoju popularnost kako bi se oglasili i poslali poruku mira, međutim ima i mnogih kojima nije jasno zašto se toliko pažnje posvetilo pomenutom ratu, dok se na neke druge ćutalo i "guralo" pod tepih.

Jedan od onih koji zastupaju drugi stav je i poznati španski fudbaler Ektor Beljerin. Godinama je igrao za Arsenal, sada je u Betisu, a njegov intervju je podigao veliku prašinu u Španiji.

"Malo je teško videti da smo više zainteresovani za ovaj rat nego za ostale. Ne znam da li je to jer taj konflikt može uticati na nas direktno kroz ekonomiju ili zbog priliva izbeglica", upitao je otvoreno Beljerin koji je često znao da govorii o problemima koji se ne tiču direktno fudbala.

"Na rat u Palestini se potpuno ćuti, niko ne priča o tome. Pa Jemen, Irak... To što sada Rusija ne igra na Svetskom prvenstvu, pa tako neke druge zemlje nisu smele godinama".

Beljerin je na ovaj način otvorio "Pandorinu kutiju" i njegov intervju već je izabrao brojne reakcije, posebno jer se nijednog trenutka nije "ujeo za jezik". Nastavio je u istom tonu da priča o sukobu u Ukrajini i dodao da nije sve tako kako se čini u medijima.

"Mislim da je to rasistički i ima vrlo malo empatije jer se životi gube u mnogim sukobima, a dajemo samo važnost onim koji su nam bliski. Postali smo slepi i teško mi je što se važnost da je samo nekim stvarima".

Beljerin je dodao i da ljudi moraju da se edukuju o ostalim konfliktima i da shvate šta se dešava oko nas.

Aco Popara Zver

Quote from: Palmer on 23-03-2022, 12:15:55
Тако ти је то кад си понижаван вековима. Уопште ми није хит и не налазим ништа чудно у томе, само видим огорчене Рјепнине у свима њима

i ne samo to, ovi bukvalno misle da ih izgladnjuju i uništavaju natenane jedno 10 godina sankcija, pa realno posledice će biti takve da se mogu porediti i sa pokojom atomskom bombom, samo serviranom u bijelim rukavicama

gadovi bi htjeli da ih zatvore k'o Kubu ili S. Koreju pa se čude što bi ih ovi nukovali sve redom

Onaj stari Sendmen

Sve je to ok, samo što je to sve knjiška definicija Darta Vejdera i mračne strane.

Taj deo mi je hit.

džin tonik

:) obljetnica skidanja nebeskih narkomana sa droge bujanja...

mac

Hej, pa to je danas! Bre, treba Rusi (i jedan Hrvat Nemac hrvatskog porekla) da me podsete na godišnjicu...

džin tonik

to je zbog traume, pa mozak potisne. sve devedesete beres ljubicice i slusas pijev rajskih pticica, idila, kad odjednom se otvori pakao, obrusi se pola svijeta na tebe (i mostove!), samo tako. (gdje smo aktualno sa zrtvama? nisam u toku. dogurali do milijun?)

Palmer

Quote from: Labudan on 23-03-2022, 18:28:41
Quote from: Palmer on 23-03-2022, 12:15:55
Тако ти је то кад си понижаван вековима. Уопште ми није хит и не налазим ништа чудно у томе, само видим огорчене Рјепнине у свима њима

i ne samo to, ovi bukvalno misle da ih izgladnjuju i uništavaju natenane jedno 10 godina sankcija, pa realno posledice će biti takve da se mogu porediti i sa pokojom atomskom bombom, samo serviranom u bijelim rukavicama

gadovi bi htjeli da ih zatvore k'o Kubu ili S. Koreju pa se čude što bi ih ovi nukovali sve redom

Једном опробан модел који раде не мењају. Али не лези враже. Амери одлажу решавање рецесије са администрације на админстрацију, а и свет се поларизује, изолација појединих земаља је могућа, али пола света - тешко... Допала ми се анализа Ескобара макар био делимично у праву... Ако би се Америци наплаћивала потраживања могли бисмо да шаљемо лудог Радула да прогласи стечај. Таман да цео Запад пређе на криптовалуте.. :D

Palmer

Quote from: džin tonik on 24-03-2022, 15:08:45
to je zbog traume, pa mozak potisne. sve devedesete beres ljubicice i slusas pijev rajskih pticica, idila, kad odjednom se otvori pakao, obrusi se pola svijeta na tebe (i mostove!), samo tako. (gdje smo aktualno sa zrtvama? nisam u toku. dogurali do milijun?)

Кад тракторска гума прегази балегу и она се подели на два дела, један део је Бугарска други део Хрватска.

džin tonik

ovo zajebavas sam sebe ili smo konacno dotakli epsku razinu zone sumraka?

Aco Popara Zver

oćemo još Pepeovih fanova!

danas kaže

All French companies working in Russia remained in the Russian market, the Franco-Russian Chamber of Commerce said Monday. "Not a single French enterprise left Russia," a chamber rep said. "There is no danger for French cits who continue to live & work in Russia." -ASB Mil News

Palmer

Quote from: džin tonik on 24-03-2022, 15:27:23
ovo zajebavas sam sebe ili smo konacno dotakli epsku razinu zone sumraka?

Како је могуће да један кифлотрол то не може скужит разлику између епских разина Зоне сумрака и трола. Посаветуј се са равнатељима можда ће њихово лемуријанско треће око да ти помогне око истине шта је трол а шта зона сумрака. Успут потражите неког краља и осећај срамоте.

Palmer

džin tonik

Quote from: Palmer on 24-03-2022, 17:06:42
Како је могуће да један кифлотрол то не може скужит разлику између епских разина Зоне сумрака и трола. Посаветуј се са равнатељима можда ће њихово лемуријанско треће око да ти помогне око истине шта је трол а шта зона сумрака. Успут потражите неког краља и осећај срамоте.

einzig interessant an deinen mentalen hochflügen ist die - keilschrift.

Aco Popara Zver

mac

Šta je ovo, neki tviter nalog na engleskom, vest o Bajdenu u Briselu, a komentari na srpskom. Kako to?

Aco Popara Zver

džin tonik

QuoteMinistarstvo odbrane Rusije: Ukrajinski nacionalisti ubijali civile pri evakuaciji iz Černihova
Naoružani odredi ukrajinskih nacionalista ubijali su civile zbog zahteva za evakuaciju iz Černihiva, objavilo je Ministarstvo odbrane Rusije...
UŽIVO

svidja mi se ovaj univerzalni pristup spram zemlje koju zapljunes: ili si srbin ili nacionalista. prakticno. pitanje svih pitanja, hoce li ovom prilikom zapad trezveno i bez samoobmanjivanja prihvatiti tu prirodu i u pogledu yukoma, orjune i srpskog sveta.

Aco Popara Zver

Onaj stari Sendmen

Evo, i Dž K Rouling se zeznula, odgovara Putinu o nekakvom "zapadu", i nema pojma da to nije homogeno. Verovatno nije dovoljno osvešćena ni o pluralizmu. Tja. Ništa što Zološ ne bi umeo da opravi.

"Vi koljete civile. Trujete političke protivnike. Kritike Zapada zbog kulture oktazivanja nisu najpodesnije": Dž. K. Rouling odgovorila Putinu

Aco Popara Zver

https://asiatimes.com/2022/03/philippines-running-back-to-us-as-duterte-fades-away/

nije dovoljno Ukrajina, sad lijepo da počnu konflikti u Južnom kineskom moru pa da fino odradimo taj svecki rat

džin tonik

Quote from: dark horse on 25-03-2022, 23:38:36
Evo, i Dž K Rouling se zeznula, odgovara Putinu o nekakvom "zapadu", i nema pojma da to nije homogeno. Verovatno nije dovoljno osvešćena ni o pluralizmu. Tja. Ništa što Zološ ne bi umeo da opravi.

"Vi koljete civile. Trujete političke protivnike. Kritike Zapada zbog kulture oktazivanja nisu najpodesnije": Dž. K. Rouling odgovorila Putinu

prosto nemate pojma, naravno. ni ta rouling. nista cestitog ne citate. nista, a pokusavate shvatiti svasta. mora se krenuti od kvirina vasilja, pa polako u visine i dubine:

Onaj stari Sendmen

Crvene korice. Zološe, jel to nešto o partiji?  :evil:

Onaj stari Sendmen

Oh, skužio sam šta si nam zapravo hteo da poručiš ovim naslovom:

Nema veze što Zološ pogled na stvari uopšte nikad ne odgovara stvarnosti, i što mi dokaze za to vidimo na svakom koraku, za štagod da se uhvatili, ma koliko trivijalno bilo, Betmen, Rolingova, nebitno.

Ne, fora je u tome što je Zološ pogled na stvarnost NADNARAVAN, tj. stvarnost nije dovoljno dobar reper da testiramo Zološ hipteze. Jer, Zološ i ne živi u stvarnosti, nego u nekoj svojoj paralelnoj dimenziji, nazovimo je reda radi Zološ stvarnost, koja sa stvarnošću veze nema.

Sjajno sjajno, kao i uvek.

Truman

Quote from: Labudan on 25-03-2022, 22:04:01
na kraju će ispasti da Srđa Trifković najtrezvenije sve ovo prati

https://www.chroniclesmagazine.org/blog/putin-s-miscalculation/

Dobar tekst. Srđa ume da analizira stvari, jedino što je ostrašćen kada je reč o ovom prostoru i što naprosto mrzi muslimane. Ali s obzirom na to da kada je reč o ovoj temi nema ni jednog ni drugog može mu se verovati.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

https://www.zerohedge.com/geopolitical/escobar-make-nazism-great-again

Pepe nestao na nekoliko dana, još se ne javlja na tviteru, dal je banovan ili šta, ali eo napisao ovo

Meho Krljic

Zelenskyy Gives Interview to Russian Journalists. Moscow Orders It Quashed. 

It was a remarkable moment in the war in Europe: President Volodymyr Zelenskyy of Ukraine gave a 90-minute Zoom interview Sunday to four prominent journalists from Russia, the country invading his.

Hours later, the Kremlin responded. A government statement notified the Russian news media "of the necessity to refrain from publishing this interview."
Journalists based outside Russia published it anyway. Those still inside Russia did not. The episode laid bare the extraordinary, and partly successful, efforts at censorship being undertaken in Russia by President Vladimir Putin's government as his bloody invasion of Ukraine enters its second month, along with Zelenskyy's attempts to circumvent that censorship and reach the public directly.

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

https://pescanik.net/do-poslednjeg-ukrajinca/

kolko su Ameri propali za sada se vidi između redova ovog intervjua Čomskog, koji mora da izbifla zvaničnu politiku u prvoj polovini svakog odgovora pa da tek u drugoj polovini gotovo ezoterijski kaže i pokoju izbalansiranu kritiku

ispade ne treba ni čitati nijedan odgovor od početka nego od kraja, i onda skontati da kraj protivrječi početku. To jest, zvanično nema cenzure, ali se oslanjaju na lijenu publiku koja čitanje odgovora neće dovršiti do kraja

čak i Trivunac reče na svom yt kanalu da je Čomski izlapio, jer je pročitao svega par prvih pasusa nekog prethodnog intervjua. No, Čomski odgovara kao u stara dobra vremena, kao da je neki Didro kome će kralj da odrubi glavu ako kaže istinu

Talibanizacija se nastavlja. Ovim tempom mi imamo fašizam u Evropi do 2030. Mi ga svakako već imamo ako uzmemo onu pragmatičnu definiciju fašizma - kolonijalizam kod kuće.

Palmer

Quote from: Labudan on 21-03-2022, 14:15:44
Čitam samo Pepea Escobara gdje god da objavi tekst!

Твитер су му угасили..

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver