• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truba

S hrvatskom putovnicom i jest nam bolje nego vama
Ne znam ko kampira pred ambasadama i konobarise po jadranu
U svakom slucaju uvijek mozes u rusiju da napredujes jedan metar a nazad dva
I serem se na hjuavei
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Petronije

Šta će ti putovnica kad ti je dobro?
Arm the Homeless

Truman

Quote from: Truba on 02-07-2024, 14:56:59
meni je najbitnije da normalni obični mali čovjek dobro živi u rusiji i kini
i da ima slobodu

+1
I ja se razmišljam gde ću od ta dva raja.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truba

Zamisli truki postar nosi poziv za gnojenje ukrajine
Pa ja bih se rokno
Levati ti guze rodbinu a mi da ginemo
E nece da moze
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truman

Le Penova je naglasila i da su predstavnici njene stranke i on lično tokom predizborne kampanje "prilično jasno izrazili podršku Ukrajini" i ocrtali njene granice, a posebno su se izjasnili protiv slanja francuske vojske u ratom zahvaćenu zemlju.
https://www.kurir.rs/planeta/4411320/marin-le-pen-odbrusila-rusiji-zbog-fotografije?utm_source=kurir&utm_medium=mostread_carousel&utm_campaign=adria_internal

Ako ništa drugo Lepenova je barem na strani Ukrajine.

džin tonik

UŽIVO Izbori u Francuskoj

QuoteLider levičarske koalicije Novi narodni front Žan-Luk Melanšon, koja vodi na parlamentarnim izborima u Francuskoj, izjavio je večeras da će ta koalicija insistirati na priznanju nezavisne Palestine.

U govoru pristalicama, Melanšon je istakao da postoji mogućnost da će biti teže sprovesti spoljnopolitički program njegove koalicije, o čemu će raspravljati novi premijer i predsednik Emanuel Makron.

''Moraće da se pomire s tim da što pre priznaju Palestinu'', rekao je on dok su okupljeni skandirali ''Sloboda Palestini'', prenosi Politiko.

sad je svima lakse i mogu odahnuti. francuski narod je bio vec ozbiljno zabrinut oko palestinskog pitanja, mislim, bar onaj dio koji nije bio ozbiljno zabrinut oko izraelskog pitanja.

on a serious note, moskva ima fenomenalan talenat da izgura komplicirane planove. bar do 85% a nekad cak i do 99% od realizacije. :cry:

Truman

Nakon drugog kruga izbora u Francuskoj možemo odahnuti, Le Penova je zauzela treće mesto. Evropa ostaje normalno mesto za život.

Dybuk

Pa da, očekivano.
Putin protiv desničara  xrotaeye

Playing the long game.  :lol:

Truman

U kom smislu Putin protiv desničara?

Dybuk

Bre Truki, ne pratiš fabulu radnje :cry:
Izgleda sam stvarno jedina koja obraća pažnju na zoskove ludorije.

Truman

Quote from: Dybuk on 08-07-2024, 01:41:32
Bre Truki, ne pratiš fabulu radnje :cry:
Izgleda sam stvarno jedina koja obraća pažnju na zoskove ludorije.

Mislio sam da si se nadovezala na moj komentar jer ga nisi citirala. I da, naravno da ne obraćam pažnju na zoskove fantazije.

p.s. puna podrša priznanju nezavisne Palestine, Srbija je priznaje još od '88.

Dybuk

Quotep.s. puna podrša priznanju nezavisne Palestine, Srbija je priznaje još od '88.

Srbija, ili ex Yu?

Svakako, to je komplikovano pitanje ovde; desničari su probali da profitiraju na temi antisemitizma tzv ekstremne levice, ali im se nije posebno isplatilo.

Francuski Jevreji , glasači, verujem ne cene flert levice sa propalestinskim sentimentom.
Svakako, jedan od levičara koji je odlično prošao samostalno ali se utopio u FP (Narodni front, leva koalicija) je Gluksman, Jevrej, pa je to dosta individualno.

Truman

Quote from: Dybuk on 08-07-2024, 02:14:11
Quotep.s. puna podrša priznanju nezavisne Palestine, Srbija je priznaje još od '88.

Srbija, ili ex Yu?

Svakako, to je komplikovano pitanje ovde; desničari su probali da profitiraju na temi antisemitizma tzv ekstremne levice, ali im se nije posebno isplatilo.

Francuski Jevreji , glasači, verujem ne cene flert levice sa propalestinskim sentimentom.
Svakako, jedan od levičara koji je odlično prošao samostalno ali se utopio u FP (Narodni front, leva koalicija) je Gluksman, Jevrej, pa je to dosta individualno.

Taj status je kasnije i Srbija u parlamentu potvrdila, ne sećam se koje tačno godine, a Tomislav Nikolić je kao predsednik bio u poseti Palestini. Tako da savremena Srbija priznaje Palestinu.

Evo nas i na mapi zemalja koje priznaje Palestinu:
https://lat.rt.rs/svet/91288-ko-sve-priznaje-palestinu/

džin tonik

Polšak Palatinuš: Prekrasna večer u Parizu

QuoteZnate li tko je za Francuze Marianne? Alegorijski lik koji simbolizira tekovine Francuske revolucije, slobodu i razum... Marianne na Trgu republike u Parizu išarana je grafitima 'ANTIFA', ACAB, palestinskim žvrljotinama, s nje se viju crveno-crno-zelene zastave, oko Marianne se vode ulični ratovi između policije i slavljenika nedjeljnih izbora u Francuskoj, pali imovina, razbijaju izlozi...

Marianne tako s pariškog Trga republike sa svog monumentalnog postolja gleda razdragano mnoštvo koje u zanosu pobjede nad 'fašistima' razvaljuje sve do čega dođe.

Gledala je i prije desetak dana kako isti ti nisu bili sretni s rezultatima prvog kruga francuskih izbora. Kada su rezultati bili u korist 'fašista'. Sad nisu, no scene su iste.

Tisuće i tisuće policajaca pred nijemom, išaranom Marianne lovilo je 'razdragano' mnoštvo pariškim ulicama. Ponese u euforiji čovjeka svašta. Pa i da demolira prijestolnicu svoje nove domovine.

Malo dalje od Trga republike i naše Marianne je Trg bitke za Staljingrad. Tamo nešto manje razdragano mnoštvo, sve mahom kao da su pobrani s Trnjanskih krijesova, slavi pobjedu nad 'fašistima'.

Pa ako selektivno gledate i kao perjanica hrvatskog novinarstva Maja Sever, vidite samo hipsteraj na Trgu bitke za Staljingrad, onda vam to 'slavlje u Parizu izgleda posve civilizirano.

Jer Maja ne vidi dalje. Kaže da je cijelu večer gledala kako se lijepo slavi po Parizu.

'Cijelu večer gledala sam slike i snimke ljudi koji su odlučili obraniti svoju republiku, pravo na jednakost i pravdu. Hvala im na prekrasnoj večeri. Borba za demokraciju i slobodu se nastavlja...", piše Sever.

Kako izgleda 'prekrasna večer' u Parizu, pogledajte u nastavku.

No ne treba se previše čuditi Maji Sever. Istog je dojma jedna od najvećih novinskih agencija na svijetu AFP sa sjedištem u Parizu.

I oni pišu, pa kako ne bi i Maja, o 'eksploziji radosti' pristaša krajnje ljevice nakon što su u nedjelju navečer doznali neočekivani izborni rezultat.

Ako jedna od najvećih novinskih agencija ne posveti slova o kulturološki obogaćenom slavljenju koje se manifestira paležom, pljačkom, demoliranjem imovine, onda nije ni čudo da i Maja slavi prekrasnu večer u Parizu.

Sve mi dođe žao da i ja nisam svjedočila tim prekrasnim prizorima. Vidjeti rulju koja svoju domovinu tretira tako, u svakom bi slučaju bilo neprocjenjivo iskustvo.

Ako ništa drugo da znam kako izgleda progresija – od vandaliziranja Klovićevih dvora od strane 'radnica u kulturi' propalestinskim porukama, pa do ovog na Zapadu.

Pobjedu nad 'faštistma' proslavila je i francuska zajednica Židova pozivom da se nakon pobjede onih koji su pobijedili 'fašiste', krenu razmišljati o preseljenju u Izrael jer s ljevicom na vlasti Francuska više nije sigurno mjesto za njih.

Ako postoji i koji skeptični Židov, a Židovi su po naravi skeptični, nek lijepo s kipom na glavi prošeće kroz razdragano mnoštvo tijekom prekrasne večeri u Parizu.

Možda kraj kipa Marianne na koji je obješen natpis Francuska je sastavljena od migracija.

Nije ovo više borba ljevice i desnice, uzgred rečeno ova je podjela dobila svoje današnje značenje upravo od Francuske revolucije. Le Pen kaže da je najveći politički jaz današnjice između globalista i antiglobalista.

Ovo lijevo – desno je za površne ljude poput MS.

Marianne vandalizirana proislamističkim parolama, anarhističkim znakovima, komunističkim floskulama, nagledat će se na Trgu republike još svačega.

Da je Francuzima uzor ostala Ivana Orleanska, koju je s trona tamo krajem 18. stoljeća u potocima revolucionarne krvi skinula fiktivna Marianne, možda bi stvari bile drugačije.

meni su mikron i corban svejedno urnebesno smijesni.
nit' se prelilo na nj poslije europskih izbora, nit' sad u fra vlast presla desnim rusofilima, a nije to bas, kao rezervna opcija, ni neki ozbiljni kaos. :cry:

sad je pitanje koliko ce dugo mikron uspjeti drndati i otegnuti do formiranja kakve vlade i kakve ce nove, nove instrukcije donijeti corban sa izleta.

džin tonik

Austrija razmatra mogućnost raskida ugovora o opskrbi ruskim plinom

Quote(...)

"Produljenje ugovora u 2018. godini bila je pogreška", rekla je ministrica.

Ugovor je trebao isteći 2028. godine i produljen je do 2040. godine, a na svečanosti potpisivanja...

(...)

džin tonik

Europska komisija degradirala Mađarsku, Budimpešta ju optužuje za politički pritisak

QuoteEuropska komisija odlučila je, reagirajući na poteze predsjednika mađarske vlade Viktora Orbána, spustiti razinu svoga sudjelovanja na sastancima koje organizira Mađarska. Mađarski predstavnici na to su odgovorili kako Komisija ne može birati s kim će surađivati.

Razina sudjelovanja Komisije na neformalnim ministarskim sastancima koje organizira rotirajuće predsjedništvo u Mađarskoj spuštena je s političke na službeničku.

Komisija će na sastanke u Mađarsku slati samo više službenike, a ne povjerenike, objavio je glasnogovornik Komisije Eric Mamer.

Europska komisija otkazala tradicionalni posjet zemlji predsjedateljici

Također je otkazan i posjet Budimpešti u rujnu. Riječ je o tradicionalnom posjetu Komisije glavnom gradu zemlje koja preuzima rotirajuće predsjedništvo.

Prema neslužbenim informacijama, posjet Komisije Budimpešti i sastanak s mađarskom vladom prvotno je bio planiran na samom početku ovog mjeseca kada je Mađarska preuzela predsjedanje, ali je naknadno to odgođeno za rujan. Sada je i to otkazano.

(...)

sve jasnije se nazire da ce madjari postati sljedeci hrvati (iz doba prije ww1). bit ce zabavno kad im klikne. kako ce se izvuci iz rusko-srboturskog sveta i briznog bratskog zagrljaja. :lol:

Truman

Žale mi se bivše kolege koje su zbrisali u druge firme i rade u IT-u na ovo, neki ozbiljni zastoji.

Truba

čuo sam i ja neki je zastoj
ne nude više 7500 maraka nego 6000

mac

džin tonik

Joe Biden odustao od kandidature

QuoteAmerički predsjednik Joe Biden odlučio je povući se i odustati od predsjedničke utrke za novi mandat u Bijeloj kući.

Pismo predsjednika SAD-a prenosimo u cijelosti.

"Dragi Srbi,

Posljednje tri i pol godine, postigli smo veliki uspjeh kao Nacija.

Danas Amerika ima najjače gospodarstvo na svijetu. Postigli smo povijesne investicije u ponovnoj izgradnji naše nacije, povijesne uspjehe u smanjenju cijena lijekova za umirovljenike i povećanju dostupne zdravstvene skrbi za za rekordan broj Amerikanaca.

Pružili smo kritično potrebnu pomoć milijunima veterana koji su bili izloženi toksičnim tvarima. Donijeli smo prvi zakon o kontroli oružja u 30 godina. Imenovali smo prvu afro-američku osobu u Ustavni sud te smo donijeli najznačajniji klimatski zakon u povijesti svijeta. Amerika nikad nije bila u boljoj poziciji da vodi, nego što je danas.

Znam da ništa od ovog ne bi bilo moguće bez vas, američkog naroda. Zajedno smo prevladali pandemiju, događaj koji dolazi jednom u sto godina i najveću ekonomsku krizu od Velike depresije.

Najveća čast u mom životu je bila služiti kao vaš predsjednik. Iako je moja namjera bila uključiti se u utrku za novi mandat, mislim da je u najboljem interesu stranke i zemlje da se povučem i da se fokusiram na nastavak svog predsjedničkog mandata.

Obratit ću se Naciji krajem tjedna kako bih otkrio više detalja.

Zasad, dopustite da izrazim najdublju zahvalnost za sve one koji su uložili toliki trud kako bih bio ponovno izabran. Želim se zahvaliti podpredsjednici Kamali Harris koja je bila izniman partner u našem radu. Želim izraziti i zahvalnost Amerikancima koji su vjerovali u mene.

Danas vjerujem u ono u što sam uvijek vjerovao: Ne postoji ništa što Amerika ne može učiniti, kada to radimo zajedno. Samo se moramo podsjetiti da smo mi Sjedinjene Američke Države."

mac

Obama je morao da interveniše, i da mu kaže Dosta Je Bilo

džin tonik

a napisali su i zgodno pismo, sve kao opcija koja je pod nazivom demokrati i iz pozicije nekolicine ultra-milijardera koji si tepaju socijalistima (?) uvjerila idiote iz "nase regije" da jugokomunisticke propalice treba vratiti u institucije i na vlast, a da su nase nacije fuj:

svaka druga im je o velikoj americkoj naciji (realno izmisljenoj, nepostojecoj). to je u njihovom slucaju ocigledno u duhu marksa, u nasem bi bio nacizam. :lol:

Truman

Quote from: mac on 21-07-2024, 21:49:46
Obama je morao da interveniše, i da mu kaže Dosta Je Bilo

Konačno dobra odluka starog Joa, uspeo je da nadvlada sopstveni ego i prepusti palicu boljem kandidatu. Sadu su šanse 50-50.

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 21-07-2024, 22:07:13
svaka druga im je o velikoj americkoj naciji (realno izmisljenoj, nepostojecoj).

Realno, sve nacije su izmisljene. Bas kao i Bog.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

to se podrazumijeva; bog je izmislio sve nacije pa i samog boga.
dok su americku izmislili ljudi.

Onaj stari Sendmen

Oba dva je tacno. Bog je zajednicko ime za ljude, ljudska izmisljotina za apstrakciju ljudskog jedistva, radi iskazivanja viseg smisla. I nista vise.

Eto, i to sam ti razresio.

Onaj stari Sendmen

Demoni su bogovi prehodnih religija, sa kojima vise ne postoji identifikacija.

mac

U Bangladešu se dešava narod. 180 ubijeno, 2500 uhapšeno, policijski čas, zapaljene zgrade. Razlog? Narod optužuje vlast za korupciju kod dodele radnih mesta u javnom sektoru. Neko kod nas treba da hvata beleške...

džin tonik

da vidimo: muslimanska zemlja, u nekoliko desetljeca stanovnistvo se visestruko nakotilo do maltene 200 milijuna, izuzetno prenaseljena, krenuli spontani nemiri. mora da nema veze sa zaseravanjem europe migracijama.

mac

Tvoja teorija nije da vlast povlašćuje klasi koja održava tu vlast, pa su se pobunili oni koji nisu u toj klasi, nego vlast namerno pravi krizu da bi naterala ljude da se isele?

džin tonik

ma ne, nema to veze u tako grubom, profanom smislu. te spontane gluposti trigeruje neka opcija koja zaserava europu, rusoturci, neki arapski klanovi, islamisti, komunisti, tko god. to je kao da imas asteroide koji jure kroz svemir, koji imaju svoju putanju, pa se nadjes snimiti te prilike i malo korigirati putanju.
ali to nije moja teorija, to je stvarnost u kojoj zivis.

mac

Ja se slažem da sve može da ima uticaj na sve, ali ne bih rekao da je Evropa u centru tog svemira. Bangladešanci ne idu u Evropu nego idu na Bliski istok, i ako prežive do kraja ugovora vraćaju se kući. Ako događaji u Evropi i utiču na ove nemire, taj uticaj je vrlo mali. Sve bi se isto dešavalo i da nema tog uticaja. Problem nije nešto u Evropi, nego što nema posla u Bangladešu. Većina zaposlenja je u državnim službama, a tamo mogu da se zaposle samo odabrani.

džin tonik

promatras stvari van konteksta, van gibanja i svjetskih zbivanja. oni ce ici kud ih se preusmjeri, korigira, na koji god nacin. procesom upravljaju agresori koji svaku manifestaciju ugradjuju u svoja drndanja, bilo da neke pojave priguse, druge pojacaju. ne postoji nista relevantno van toga, nema spontano.

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 27-07-2024, 12:01:44
Ja podržavam sve što je u skladu sa tajnom LGBT agendom mračnih gospodara sveta iz senke!!!!!!!!!!!!

Onaj stari Sendmen

Meho, jel ti o svakom iza leđa prenosiš abrove ili samo o onima koji plaćaju 200 eu i maline za rentiranje?  :evil:

Meho Krljic

Nema ovde nikakvi abrovi, to je na drugom topiku!

džin tonik

džin tonik

Truba

Petronije

Nevezano za vest,  ali divno vas je čitati kako se nadovezujete, praktično kao da mislite istom glavom vas dvojica. [emoji8]
Arm the Homeless

džin tonik

nema potrebe da nam se uvlacis u dupe kako te naucili turci sliniti. opusteno.

Onaj stari Sendmen

Zole, nije pristojno javno maštati o analnom seksu s drugarima. Uzdržavaj se.

Petronije

Čovek ovde više ne sme ni da udeli kompliment, odmah dobije popičci. Kuda ide ovaj svet?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

Meho Krljic

Dok se vi bavite seksom, u Venecueli se događa narod. Ili bar začetak građanskog rata. Maduro tvrdi da je pobedio na predsedničkim izborima, al isto tvrdi i Machado. Policija skida pancire, pridružuje se narodu, na nekim mestima a na drugim ne itd.

https://www.aljazeera.com/news/2024/7/29/venezuela-election-observers-urge-transparency-as-maduro-claims-victory