• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

BEOGRAD-Uvođenje novog sistema za naplatu karata u prevozu

Started by zakk, 22-09-2010, 00:28:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Josephine

Gle, ubaci se Lilit i naruši mi katarzičnu završnicu.  :lol:

lilit

završnica je toliko dobra da bih razmislila o select all and delete.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Franz Xaver von Baader

Quote from: D. on 28-07-2012, 22:31:24
Ali izmiče ti činjenica da žena ne može non-stop. Ako je do nje, jel. Ako nije silovana.

pa to ti kažem. teoretski može uvijek. muškarac ne. ako negdje postoji takav, predlažem ti da si ga uzmeš.
ali, sad smo već otišli u suludosti. ovo je možda neukusno čak i za sagitu. makar tu ima pravih dibidusa.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Josephine

Quote from: lilit_depp on 28-07-2012, 22:39:42
završnica je toliko dobra da bih razmislila o select all and delete.

moja ili tvoja?  :evil:

Josephine

Franz Xaver von Baader

Quote from: lilit_depp on 28-07-2012, 22:36:37
muškarac se rasipa, ima ga kolko oćeš, a ono čega ima na bacanje - malo vrijedi. žena je na toj razini prirodno-biološkog dragocjena! ona produžava vrstu, čovječansto bez nje ne postoji.
a i franjevci kažu da joj muškarac ne treba ni za oplodnju! :wink:

+

Quote from: D. on 28-07-2012, 22:37:43

A vidiš, ako malo izvrnemo tvoju (Hegelovu) dijalektičku teoriju gospodara i roba i pogledamo je iz druge perspektive, muškarac je taj koji je uvek plodan. Uvek kada mu se digne, jel. Žena nije uvek plodna. Ponavljam, začeće zavisi isključivo od njenih dana plodnosti. Tu je muškarac za bacanje. Ako ne može jedan, može drugi.  :evil:

evo što se događa kad ženama turneš pravu alatku!
s jedne strane sam ponosan što koristite moga hegela protiv mene, a s druge zabrinut i osupnut irazmišljam da li da vam dalje otkrivam dijalektičke trikove... postaje nezgodno. brrrrrr...

Josephine

angel011

Quote from: D. on 28-07-2012, 22:41:38
Quote from: PingvinPatuljak on 28-07-2012, 22:40:05
ako negdje postoji takav, predlažem ti da si ga uzmeš.

:-D

Oću!

Sunshine, Robin McKinley. Na priču o tome da vampiri uvek mogu, glavna junakinja konstatuje da bi to bilo kao imati dečka sa stalnom erekcijom, i pita se kome to treba.  :lol:
We're all mad here.

Mme Chauchat

Gde ovo stigoste? Jutros ste još bili kod Hegela. Puca mi glava i ne mogu nikako smisleno da se uključim u diskusiju (a više, eto, nema ni potrebe za smislenošću) ali zar nije postojala tamo nekakva pričica, da ne kažem parabola, o sluzi koji prevazilazi gospodara ontološkim obrtom ili čime beše - jer eto, gospodar više ništa niti ume niti hoće bez sluge, sluga je glavni, on ima sva znanja i sve veštine, sve radnje radi, gospodar je bez sluge mrtvo slovo na papiru?
Utoliko (ali ovo je poluupamćena priča iz gimnazije i filtrirana kroz celodnevnu glavobolju, ograđujem se) dinamika između gospodara i sluge je kao ona na klackalici, jer posle određenog vremena i truda mesta im se zamenjuju po narodskom principu "i moj sluga slugu traži". Na kolektivnom nivou, jelte. Hegel slabo funkcioniše u individualnom.

Tako da ovo Pingvinovo pitanje i nije neko, i sav ovaj opšti relativizam i drndanje o odlasku u šumu veze nemaju prosto jer štivo nije pročitano ili makar upotrebljeno do kraja, a svakojako nije vezano za švercovanje odnosno plaćanje karte. Svi se koprcaju od bukvalnog do metaforičkog shvatanja roba i nazad. Ajde ljudi, ako hoćete nešto što liči na diskusiju, formulišite pojmove unapred, da ne bi posle tri strane topika bilo "aaaa, pa nisam ja o *tome* govorio-la".
Ubi me glava, odoh.

Джон Рейнольдс

Quote from: Jevtropijevićka on 29-07-2012, 00:20:41
Tako da ovo Pingvinovo pitanje i nije neko, i sav ovaj opšti relativizam i drndanje o odlasku u šumu veze nemaju prosto jer štivo nije pročitano ili makar upotrebljeno do kraja, a svakojako nije vezano za švercovanje odnosno plaćanje karte.

:|

Јасно. Онда и не чуди што се дигло и кусо и репато кад споменух млаћење празне сламе.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Pritom je najviše slame ispod tvoje pozadine. Pardon: nick-a.

Mme Chauchat

Quote from: Джон Рейнольдс on 29-07-2012, 00:29:24
Quote from: Jevtropijevićka on 29-07-2012, 00:20:41
Tako da ovo Pingvinovo pitanje i nije neko, i sav ovaj opšti relativizam i drndanje o odlasku u šumu veze nemaju prosto jer štivo nije pročitano ili makar upotrebljeno do kraja, a svakojako nije vezano za švercovanje odnosno plaćanje karte.

:-|

Јасно. Онда и не чуди што се дигло и кусо и репато кад споменух млаћење празне сламе.
Jasno, al kad rekoh opšte, mislila sam opšte, ne raduj se pre vremena.

Джон Рейнольдс

А мислио сам да су моји "прилози" дискусији о киту који ће заронити и медитацији на сферу били довољно речити.  :( 
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

Beograd -- Udruženja "Narod protiv Bus plusa" i "99 posto" postigla su dogovor o jedinstvenim zahtevima i najavili novi protest za ponedeljak u 17.30 na Trgu Republike.
QuoteOve dve organizacije traže ukidanje "Bus plus" sistema i raskid ugovora sa firmom "Apeks", istragu povodom tendera za "Bus plus" i objavljivanje tačne vlasničke strukture konzorcijuma firmi koje su zadužene za sprovođenje naplate karata u vozilima GSP-a, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Oni traže i da se po obavljenoj istrazi tendera za "Bus plus" pokrene krivična odgovornost zbog materijalne štete i nedozvoljenog, protivustavnog progona građana kao i da se smanje cene karata u gradskom prevozu, a za određene kategorije stanovništva obezbedi besplatan gradski prevoz.

Udruženje "Narod protiv Bus plusa" najavilo je protest u ponedeljak u 17.30 sati na Trgu Republik,e na kom će biti proglašen početak kampanje "Bojkot Bus plusa", a planirana je i protestna šetnja do Skupštine grada Beograda.

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 28-07-2012, 22:36:37
muškarac se rasipa, ima ga kolko oćeš, a ono čega ima na bacanje - malo vrijedi. žena je na toj razini prirodno-biološkog dragocjena! ona produžava vrstu, čovječansto bez nje ne postoji.
a i franjevci kažu da joj muškarac ne treba ni za oplodnju! :wink:

+

Quote from: D. on 28-07-2012, 22:37:43

A vidiš, ako malo izvrnemo tvoju (Hegelovu) dijalektičku teoriju gospodara i roba i pogledamo je iz druge perspektive, muškarac je taj koji je uvek plodan. Uvek kada mu se digne, jel. Žena nije uvek plodna. Ponavljam, začeće zavisi isključivo od njenih dana plodnosti. Tu je muškarac za bacanje. Ako ne može jedan, može drugi.  :evil:

sto samo ukazuje na zensku nesinhronizaciju i manjkavost koju tek harem efikasno rijesava.
evolucijski gledano vrijedi samo prisutno. muskarac je vrh evolucije, sveprisutan, dok je potrebno bar 20 zena da bi se osigurala loza.

Stipan

Ova rasprava dobija zanimljiv pravac. Hajde da probam da sumiram dokle smo stigli.
Dakle možemo to ovako posmatrati. Mračni Gospodar (zasad neimenovan) je svog gladijatora (u ovom slučaju APEKS) u cilju sopstvene naslade i uvođenja discipline naoružao britkim sečivom ( u ovom slučaju BusPlus) i poslao ga u harem ( u ovom slučaju Beograd) da siluje i maltretira po slobodnom nahođenju. Kako će reagovati haremsko roblje? Neki će, zadovoljni ugodnostima harema rado širiti noge, ako treba i zadovoljno skvičati, ne bi li zadržali povlastice koje time dobijaju. Drugi će, opet, nespremni da budu neprestano guženi pobeći u divljinu da bi tamo malo pomalo utonuli u varvarske poroke poezije i filozofije i time zauvek postati robovi sopstvene odluke. Treći će se derati, stezati kolena i opirati se prodiranju sve dok ne padnu od iscrpljenosti. Taman je rasprava stigla do mrtve tačke, kada bi bilo sasvim lako zaključiti da su tu u stvari svi robovi, ali NE!
Pojavljuje se zanimljiv fenomen plodnih i neplodnih dana. Silovanje će lagano teći sve dok su bundžije jalove.
Ali šta će se desiti kada stignu plodni dani? Hoće li roblje pobaciti, ili će im gladijator zatrti plod?
Ili će se roditi nova generacija i kastrirati gladijatora? Ili čak pretendovati na mesto Mračnog Gospodara?

Dakle - šta onda?

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Franz Xaver von Baader

jevtropijevićka, dobro si upamtila. rob je promjena i on će ostvariti povijest, ali gospodar je nužan jer on je inicijalna kapisla. bez gospodara, džon-u-šumi bi puko upražnjavao svoje životinjske potrebe. neki misle da je to sreća, neki da je bijeda, pa ti vidi. za hegela, to uopće nije pitanje i on konstruira cijelu povijest (samo da bi izašao iz tog "prirodnog" bitka-po-sebi). pošto te, prema posljednjem upisu, zanima upravo hegel i tramvaj, onda ... ako vi ljudi smatrate da ste robovi busplusa, tada je to, u neku ruku, za vas povoljna situacija, jer vam busplus omogućuje da skroz "ustreptate", da se potpuno transcendetirate dovedeni pred smrtnu tjeskobu (eto prije neki dan padoše ljudi doslovno iz busa-plusa) i time možete otpočeti promjenu, prolazak kroz "etape" ropske svijesti. prva postaja - stoik. (na topiku evidentirana: D. smatra da su šivači cipela u indoneziji možda sretniji, nisu otuđeni kao zapadni čovjek: "slobodni u lancima") ------ druga postaja - skeptik (na topiku evidentirana; anomander negira sve, svaku filozofiju svako društvo itd. upozorenje: skeptik završava u samoubojstvu) ----------- treća postaja - pobožna svijest (na topiku evidentirana: najtflajer je dezainteresiran za revolucionarne parole stoika i skeptika. transcendencija u svijet gospodara prstenova, a na "ovome" svijetu svatko za sebe i Bog za sve) ------------ i tako dalje...

mac

Može li se objasniti sloboda ne koristeći pojmove roba i gospodara?

Franz Xaver von Baader

mac

Izazov! Hm dobro. Sloboda je samo reč kojom smo pokušali da apstrahujemo određeni skup osećanja. Ali da li nam je uopšte potrebna apstrakcija? Šta imamo od nje? Ja bih se vratio na osnove. Sloboda je skup osećanja, koja recimo imam kad odlažem definisanje slobode zarad ženske odbojke na pesku. Zapravo prošireni skup osećanja, ima tu i koječega nevezanog sa slobodom.

Meho Krljic

Mnogo apstraktno. Da se vratimo na građansku neposlušnost? Zapravo sam se jutros setio Henry David Thoreauovog vaspostavljajućeg teksta pa možda ne bi bilo loše da link stoji na ovom topiku:

http://thoreau.eserver.org/civil.html

Lord Kufer

Evpo već nekoliko dana se vozim gradskim prevozom. Stanice su vraćene tamo gde su i bile, kontrolora ni od kantariona. Izgleda da su ih najurili...
Od sutra ponovo šverc  8-)

mac

Nema više stanice kod Brankovog mosta za autobuse koji polaze sa Zelenog Venca.

Lord Kufer

Nešto nisam obratio pažnju. Ima kad dolaziš s Novog Beograda. Nema ni one kod kaplara gde je stajala 65.

Josephine

Pa evo, danas se lik posvađao sa vozačem jer na prvoj stanici nije hteo da otvori sva vrata. I vozač ga je opsovao... Opšti haos.

Quote from: Lord Kufer on 30-07-2012, 21:23:08
Od sutra ponovo šverc  8-)

Šta od sutra, od juče.  8-)

Джон Рейнольдс

Табанам ја данас (а могао сам две станице, но ево вам рац) и видим једну сцену. Стао аутобус и двоје старих људи, вероватно брачни пар, придржавају једно друго и некако дотрче се докопају аутобуса који је стајао на станици. Наравно, уђу на задња врата јер су једва и до њих стигли.

Питање: Да ли је требало да трче на предња да би улазак био по закону?

#Τζούτσε

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Josephine

scallop

Jedno provokativno pitanje:

Sa ugrađenim pejsmejkerom ne smem da prolazim kroz kontrolne uređaje na aerodromima i drugde, pa me pipaju konkretno. Iz istih razloga ne smem na NMR snimanja. Pazi sad! Ako su razlozi magnetna očitavanja pomenutih uređaja, a čitač BusPlusa identifikuje moju karticu i kroz novčanik, šta bi se desilo da se u silnom drndanju u gradskom prevozu oslonim grudima na validator, a on očita moj pejsmejker?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

ontopik:

u beču se od 3. septembra (početak školske godine) uvodi  nova karta "za decu i omladinu od 6-24 godine". košta 60 evra godišnje za full prevoz (metro, tramvaj, bus, voz) u pokrajinama Beč, Donja Austrija i Burgenland.

scallop

Quote from: Mica Milovanovic on 11-08-2012, 21:10:07
Scallop je kiborg...

Mi kiborzi imamo svoje probleme. Ozbiljno sam pitao jesam li ugrožen od strane BusPlusa.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

moraš da nam objasniš u kom smislu je tvoj novčanik napravljen od istog materijala kao i tvoj grudni koš?  8-)

scallop

Ajde, da pokušamo. Novčanik je od kože, kao i pokrivač mog grudnog koša. Doduše nije ljudska, ali je sigurno mnogo slično. Pošto u njemu imam par slika, nekoliko kartica, plastičnu lupu za sitna slova na uputstvima, a ponekad i novčanice, skupi se toga. I, ne moram da izvadim kartu BusPlus iz njega da je overim. Prislonim ceo novčanik, a uređaj reaguje. Pošto moj pejsmejker ima remote komunikaciju sa kontrolnim uređajima na elektromagnetnom principu, moguće je da reaguje i na validator.

Albedo 0

hajde da i prihvatimo sve te pretpostavke, ipak ostaje jedan problem: da li bi Đilas dao tolike pare za neke super dobre validatore koji probijaju i meko tkivo i koštanu srž?  8-)

mac

Nisam stručnjak za pejsmejkere, ali ne bih mnogo brinuo. Da ovaj uređaj pravi problem pejsmejkerima to bi se već znalo. Mislim da uređaj emituje zračenje u radio spektru, pa ako ti radio i TV stanice ne smetaju onda neće ni busplus.

Albedo 0

Quote from: Lord Kufer on 11-08-2012, 21:48:46
Naročito je opasno ako sjebe koštanu srž u levoj pretkomori  :idea:

opet si zbunjen?  8-)

scallop

Gde si ti video koštanu srž?

Mac, meni ni mobilni telefoni po džepovima nisu preporučljivi. Sad, da li "emituje zračenje u radio spektru" može da bidne ali ne mora da znači.

Ghoul

Quote from: lilit_depp on 11-08-2012, 21:17:52
ontopik:

u beču bla bla

ovo je 'ontopik'?
na topiku koji se zove BEOGRAD-Uvođenje novog sistema za naplatu karata u prevozu - ti nam se fališ šta ima u beču i onolini?

dobro, okej, shvatili smo već odavno gde si, gud for ju itd, ali... ontopik!  :-x
https://ljudska_splacina.com/

Albedo 0

koštana srž je šala, ali ako ste već zapeli, tehnički validatorovo magnetno ili kakvo već polje mora da prođe kroz grudni koš, ergo koštanu srž...

inače, kad si već toliki paranoik, da li to znači da nikad nisi prošao kroz ''validator'' koji imaju sve veće biblioteke u Beogradu?

Ako si to preživio nemaš o čemu da brineš  8)

P.S. Da li u stvari ovdje razvijamo teoriju zavjere da Đilas želi da ukloni određenu populaciju sa lica prestoničke zemlje?

Albedo 0

Quote from: Ghoul on 11-08-2012, 21:57:09
ontopik:

u beču bla bla

ovo je 'ontopik'?
na topiku koji se zove BEOGRAD-Uvođenje novog sistema za naplatu karata u prevozu - ti nam se fališ šta ima u beču i onolini?

dobro, okej, shvatili smo već odavno gde si, gud for ju itd, ali... ontopik!  :-x

lilit

Quote from: Ghoul on 11-08-2012, 21:57:09
ontopik:

u beču bla bla

ovo je 'ontopik'?

smaraš ko stenica. samo pokazuješ da nisi pročitao topik a tupiš.

Ghoul

malograđanka mora u svakom postu da nas podseti da je u beču...  :roll: xremyb
https://ljudska_splacina.com/

lilit

Quote from: Ghoul on 11-08-2012, 22:06:53
malograđanka mora u svakom postu da nas podseti da je u beču...  :roll: xremyb

joj gule, ako je tebi "biti u beču" nešto što misliš da je bitno da bude isticano, onda ne znam šta da ti kažem a da ostanem u okvirima pristojne komunikacije.