• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

BEOGRAD-Uvođenje novog sistema za naplatu karata u prevozu

Started by zakk, 22-09-2010, 00:28:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

scallop

Quote from: Lord Kufer on 11-08-2012, 22:07:07
Pejsmejker se ne meće u grudni koš nego ispod kože.

Ne zna Bata gde se ugrađuje pejsmejker. Ali, grudna kost i koštana srž mu se dopadaju, pa nek' mu bude.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

@lilit: Ma on samo hoće da ti privuče pažnju, mnogo si nešto pričala sa zoskom, a njega si zanemarila. Imaj milosti!  :lol:
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: lilit_depp on 11-08-2012, 22:15:47
Quote from: Ghoul on 11-08-2012, 22:06:53
malograđanka mora u svakom postu da nas podseti da je u beču...  :roll: xremyb

joj gule, ako je tebi "biti u beču" nešto što misliš da je bitno da bude isticano, onda ne znam šta da ti kažem a da ostanem u okvirima pristojne komunikacije.

ja to ne mislim, ali ti, za razliku od mene... xrotaeye
https://ljudska_splacina.com/

Franz Xaver von Baader

otkuda ovaj gulov napad na lilit? zanimljiv je gul...
"biti u beču" je moguće kraj povijesti, ali vi to još niste u stanju sagledati... tek ste stigli do problematike busa-plusa
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Ghoul

ontopic: u niškoj banji ne postoje nikakve SF džidža-midže niti andrmolji sa skenerima i zracima: starci, invalidi i kiborzi bezbrižno ulaze u buseve i ništa im ne fali.

Albedo 0

Quote from: scallop on 11-08-2012, 22:22:40
Quote from: Lord Kufer on 11-08-2012, 22:07:07
Pejsmejker se ne meće u grudni koš nego ispod kože.

Ne zna Bata gde se ugrađuje pejsmejker. Ali, grudna kost i koštana srž mu se dopadaju, pa nek' mu bude.

pa što onda izigravaš nekog teškog bolesnika, čovjek bi pomislio da su te klali gore nego Turci na Kosovu 8)

iskreno, ja sam mislio da to stavljaju samo teškim slučajevima koji idu na otvorenu operaciju na srcu kad ono međutim

ma tebi nije ništa, živjećeš sto godina, you'll outlive us all  8)

Albedo 0

Quote from: PingvinPatuljak on 11-08-2012, 22:25:09
"biti u beču" je moguće kraj povijesti, ali vi to još niste u stanju sagledati... tek ste stigli do problematike busa-plusa

scallop

Quote from: Бата Животиња on 11-08-2012, 22:34:40

pa što onda izigravaš nekog teškog bolesnika, čovjek bi pomislio da su te klali gore nego Turci na Kosovu 8)

iskreno, ja sam mislio da to stavljaju samo teškim slučajevima koji idu na otvorenu operaciju na srcu kad ono međutim

Bato, nije ti ovo baš jaka strana. Jedino ako se sad ne uhvatiš za Pingvina pa se odvezete niz renomirane filozofe. Ovde sam postavio pitanje o vezi čitanja BusPlus karte i mogućeg "čitanja" mog pejsmejkera. Ne znam šta je tebi trebalo da se uključiš, ali dobrodošao si. A težak bolesnik sam bio jer sam tokom zamene pejsmejkera fasovao plućnu emboliju, od koje se riknjava kao i od infarkta ili šloga.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

Quote from: PingvinPatuljak on 11-08-2012, 22:25:09
...

ma jednostavno. sjecas se izbacivanja gula.
nakon izbacivanja gul pokrece sona da postavi anketu o izbacivanju spamera zoska i pingvina (skraceno hrvata) sto ne prolazi.
poslije se vraca ali osjeca da mu je nanesena nepravda.
i irazava svoje nezadovoljstvo:

Quote from: Ghoul on 09-08-2012, 21:17:39
...
ovde se banuju samo pravi srbi, a nikad ustaše.

i tako sad prati osobe koje ne ignoriraju u dovoljnoj mjeri ustase te ih napada redom.
eto. ne znam na cemu je osim cetnictva. mozda ljepilo. bah.

lilit

Quote from: scallop on 11-08-2012, 22:47:25
Quote from: Бата Животиња on 11-08-2012, 22:34:40

Bato, nije ti ovo baš jaka strana. Jedino ako se sad ne uhvatiš za Pingvina pa se odvezete niz renomirane filozofe. Ovde sam postavio pitanje o vezi čitanja BusPlus karte i mogućeg "čitanja" mog pejsmejkera. Ne znam šta je tebi trebalo da se uključiš, ali dobrodošao si. A težak bolesnik sam bio jer sam tokom zamene pejsmejkera fasovao plućnu emboliju, od koje se riknjava kao i od infarkta ili šloga.

ako ti je opasno da stojiš pored radio aparata, onda je opasno i pored čitača karata. sistem je baziran na rfid, u pitanju su radio frekvencije.

http://en.wikipedia.org/wiki/Radio-frequency_identification
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Franz Xaver von Baader

Quote from: zorbo on 11-08-2012, 22:49:56

ma jednostavno. sjecas se izbacivanja gula.
nakon izbacivanja gul pokrece sona da postavi anketu o izbacivanju spamera zoska i pingvina (skraceno hrvata) sto ne prolazi.

da gul stoji iza toga?
nisam ga držao baš tako niskim. gule, izjasni se.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Ghoul

Quote from: zorbo on 11-08-2012, 22:49:56
nakon izbacivanja gul pokrece sona da postavi anketu o izbacivanju spamera zoska i pingvina

ha ha ha!

kako me samo zabavljaju ovi paranoici & teoretičari zav(j)era koji me zamišljaju kao papet-mastera koji upravlja mislima i postupcima grdnih zombi-robot-miniona koji poslušno ispunjavaju gulove prohteve i komande...

zaista ne mogu verovati da si baš toliki idiot, zorbo!
kako si se samo srozao... :( :-x

džin tonik

Quote from: PingvinPatuljak on 11-08-2012, 22:56:28da gul stoji iza toga?
nisam ga držao baš tako niskim. gule, izjasni se.

mda, pravi zlobni gnom.
a i laze kao pravi srbin.

Ghoul

sad kad je i ta gulova mahinacija razotkrivena zorbovim neumoljivim argumentima zasnovanim na čistoj ustaškoj ksenofobiji, pitam se još koliko će mu trebati da prokljuvi da je 'bata životinja' zapravo minuciozno građeni ghoulov alter-ego, i da je jedini razlog što niko nije video njegovu sliku taj da je on, zapravo - ghoul himself!

bwahahahaha!

ustaša, po običaju, kaska.
vidi koliko godina mu je trebalo pa da prokljuvi ko je ZAISTA stajao iza te ankete!
xrofl

scallop

Ovi loše utiču na tebe. Gde sam pomenuo stojanje pored validatora? Pomenuo sam direktan kontakt zbog uobičajenog drndanja u GSP. Dokle ćete svi da čitate ono šta vam se priviđa, a ne ono šta je napisano?  Evo, pročitao sam link. Postoji mogućnost negativnog delovanja na implant.

Josephine

Šta kažete lorde?

QuoteKontrolor GSP-a pretučen šipkom
IZVOR: POLITIKA, KURIR
Beograd -- Putnik na liniji 95 metalnom šipkom udario je u juče popodne oko 15 časova D.R, asistenta kontrolora, koji ga je upozorio da je ušao na pogrešna vrata.

On je, međutim, iznenada izvadio metalnu šipku i nasrnuo na aisistenta kontrolora udario ga i pobegao u nepoznatom pravcu između okolnih zgrada, objavila je Politika.

Incident se dogodio u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu.

Vozač autobusa pozvao je dispečare, koji su obavestili policiju i Hitnu pomoć jer je povređenom D.R. iz temena tekla krv zbog čega je prebačen kolima Hitne pomoći u Urgentni centar.

Direktor GSP rekao je da je odmah poslao ekipu iz GSP u Urgentni, a u toku je prikupljanje informacija o incidentu i odluka o pokretanju krivične prijave protiv NN počinoca.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=17&nav_category=16&nav_id=635540

Lord Kufer

Pa, da, treba da pratimo dalji razvoj situacije i vidimo da li će možda ovaj metod da donese rezultate  :twisted:

Josephine

Pazite kada u ovom slučaju metod još i ima šanse.  :mrgreen:

džin tonik

asistent kontrolora? u jesu naebali oni sto brinu tudje brige.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Josephine

Kasni. Stari. Da je mlađi, skapirao bi to mnogo ranije i ubrao neki poen.

Father Jape

Ili... je odobrio prvobitno, s namerom da kasnije osvoji poen kritikujući.  :lol: A ni tajming mu nije tako katastrofalan kao što D. misli.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

HAL

Тајминг му уопште није лош, не заборавимо колико се притајио приликом целе хајке на БусПлус, сада се појављује као спасилац својих грађана. Веће пишање по сиротињи нисам дуже времена видео.

Josephine

pa da, ali ako ti vidiš da je to pišanje i nameštaljka, zašto misliš da drugi ne vide?

Father Jape

D... živiš u zemlji u kojoj je Mlađan Dinkić već 12 godina manje-više na vlasti.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

ne znam šta hoćeš da kažeš? da su srbi glupi?  :lol:

kao spasilac je trebalo da se pojavi u trenutku najveće frke, sada je i uskraćenima jasno

angel011

Pa i pojavljuje se pred najveću frku, kad je prošla sezona odmora.
We're all mad here.

pokojni Steva

Jestel' vi čuli da Đilas neće osnovati novu stranku. Šta je tu čudno  :evil:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

tomat

Quote from: angel011 on 02-09-2012, 12:52:29
Pa i pojavljuje se pred najveću frku, kad je prošla sezona odmora.

igzekli, kreće škola ovo-ono.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

HAL

Quote from: D. on 02-09-2012, 12:19:28
pa da, ali ako ti vidiš da je to pišanje i nameštaljka, zašto misliš da drugi ne vide?
Зато што не живим испод камена, па видим и околиш у коме живим, као и менталитет који га ствара.

Josephine

ne znam, ne pretpostavljam da drugi žive ispod kamena, ako ja ne živim. a ni ova vest nije izazvala mnogo buke.

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

pokojni Steva

Nek se žali Đilasu, možda su od istog plemena.

Джон Рейнольдс

Јесте, да. Црногорчина, ко га јебе. Нек бије комунална полиција. Додуше, можда им следећи пут налети неки Војвођанин, Фолксдојчер, Мађар или тако неки. И њих ко јебе, нек се жале Ђиласу, можда му је нека баба нешто од тога.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

pokojni Steva

Strani državljan, studira po povlašćenoj ceni, ne plaća gradski prevoz, odbija da napusti vozilo + glumi ludilo pred organima reda (strane zemlje, da ponovim). Ja bih ga proterao.

edit - za ono "studira po povlašćenoj ceni" me ispravite ako sam u krivu. Znam da je tako bilo.

Джон Рейнольдс

Two wrongs don't make a right. Не постоји никакво оправдање да Црногорци овде студирају по повлашћеним условима, поготово не после признања Косова. Треба их третирати као и све остале странце и то стоји. А да ли је то разлог да комунални кер прекорачује овлашћења? Није.

Upotreba sredstava prinude

Fizičku snagu i službenu palicu komunalni policajac može da upotrebi samo ako u obavljanju poslova na drugi način od sebe ili drugog ne može da odbije istovremeni protivpravni napad.

Službena palica ima tehnička obeležja utvrđena podzakonskim propisima policije o sredstvima prinude, odnosno o posebnoj opremi za obavljanje policijskih poslova.

Sredstva za vezivanje komunalni policajac može, u skladu sa zakonom, da upotrebi protiv lica koje pruža otpor ili pokušava da pobegne.

Sredstvima za vezivanje smatraju se službene lisice, plastične zatege i druga za to namenjena sredstva prema Zakonu o policiji i sa tehničkim i drugim karakteristikama utvrđenim podzakonskim propisom o sredstvima prinude.

http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_komunalnoj_policiji.html

На крају крајева, можда је ово Србин из Црне Горе. Можда је шиптар. Можда је Немац или Мађар. Свеједно. Прво и основно - керовима брњице, олоше на ђубриште. А онда полако, уређујемо.

#Τζούτσε

pokojni Steva

Ma, razumemo se. Šta sad, da propustim priliku?!  :lol:

Kontrolor nema pravo:
- da legitimiše putnike, to pravo prema zakonu ima isključivo policija i komunalna policija
- da bude grub ili bezobrazan
- da pretresa putnika
- da maloletnicima insistira da mu pokažu dokumenta
- da prisili putnike da plate kaznu bilo kakvim verbalnim ili fizičkim napadom
- da naredi vozaču da zatvori vrata da putnik ne bi mogao da izađe napolje
- da upotrebi bilo kakvu silu da bi sprečio putnika da napusti vozilo do dolaska komunalne policije
- da na bilo koji način dođe u fizički kontakt sa putnikom, svaki takav čin se tretira kao pokušaj protivpravnog narušavanja slobode kretanja ljudi na javnom mestu
Komunalna policija nema pravo:
- da podatke iz ličnih dokumenata putnika da na uvid kontroloru
- da privodi u stanicu bilo kojeg putnika kome je moguće ustanoviti identitet

Komunalna policija ima pravo prema zakonu da izvrši proveru identiteta putnika a na dva načina: uvidom u ličnu ispravu ili na osnovu izjave lica čiji se identitet proverava
- da na osnovu podataka o identitetu putnika, koji je dobila od putnika, podnese prijavu sudiji za prekršaje
- da pretrese građanina ukoliko postoji "opravdan" povod, pretres mora vršiti lice istog pola
- da pozove "pravu" policiju, da im pomogne ukoliko to nađu za shodno.

http://www.novinenovosadske.rs/21032/kontrolori-jgsp-a-ne-smeju-da-legitimisu-putnike/

Josephine

tjah, svejedno je zloupotreba monopola nad upotrebom sile.

Meho Krljic

Quote from: D. on 19-09-2012, 00:53:43
tjah, svejedno je zloupotreba monopola nad upotrebom sile.

Ne, zloupotreba gluposti. Komunalni policajac nema monopol sile, on nije ovlašćen da primenjuje silu sem u samoodbrani (kao i drugi građani). Ispravno bi bilo da je nakon odbijanja putnika da napusti vozilo, pozvana obična policija da ga ukloni jer ona ima monopol sile. Naravno, možda ni to nije bilo nužno, čovek se legitimisao,možda je mogla samo da mu se napiše/ pošalje kazna, ne znam da kažem kakva je procedura u ovakvim slučajevima. S druge strane, ni taj baš nije neki solidaran lik - neće da siđe i zbog njega trpe svi ostali putnici u busu.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 19-09-2012, 11:13:44
Ne, zloupotreba gluposti. Komunalni policajac nema monopol sile, on nije ovlašćen da primenjuje silu sem u samoodbrani (kao i drugi građani). Ispravno bi bilo da je nakon odbijanja putnika da napusti vozilo, pozvana obična policija da ga ukloni jer ona ima monopol sile. Naravno, možda ni to nije bilo nužno, čovek se legitimisao,možda je mogla samo da mu se napiše/ pošalje kazna, ne znam da kažem kakva je procedura u ovakvim slučajevima. S druge strane, ni taj baš nije neki solidaran lik - neće da siđe i zbog njega trpe svi ostali putnici u busu.

xjap

Alexdelarge

Hrabri komunalac spasao čitav autobus od putnika bez karte

BEOGRAD, 18. septembar 2012, (Njuz) – Bezbednost putnika punog autobusa na liniji 95, koji su iz Borče išli prema Novom Beogradu, danas je ugrozio korpulentni muškarac čiji je namera bila da se zadrži u vozilu iako nije imao više kredita na Bus Plus kartici.

Prisebnom intervencijom hrabrog komunalnog policajca, tragedija je sprečena i svi putnici su bezbedno uspeli da stignu na svoju destinaciju.

Jedan od putnika u autobusu P.I. kaže da mu je čitav život proleteo pred očima kada je video "ogromnog muškarca koji ne pušta rukohvat".

- Bilo je strašno, ceo autobus je počeo da vrišti, žene su ga molile da pusti šipku ili makar kupi kartu kod vozača, ali on nije nameravao da odstupi od svog bolesnog plana – kaže ovaj građanin i napominje da se srećom u autobusu našao hrabar komunalac koji je uspeo da osujeti nameru ovog čoveka.

- Iako su svi vikali da mu ne prilazi, komunalac se u deliću sekunde našao ispred čoveka i nakon što je neuspešno pokušao da pronikne u njegovu psihu i ubedi ga da pusti šipku, zadao mu je par munjevitih krošea – kaže P.I. i dodaje da je čitav autobus aplauzom pozdravio ovog neustrašivog komunalca – Lepo je znati da i u današnje vreme ipak ima heroja – dodao je on.

Portparol Komunalne policije Dobrivoje Plačivrt izjavio je da, iako je gest njihovog kolege delo koje su mediji označili kao herojsko, to samo njihov posao.

- Mi znamo da je hrabri komunalac sada popularan ali stotine naših kolega se svakog dana nalazi u sličnim situacijama i reaguju na sličan način. Samo ne pred kamerama i svetlosti javnosti. Ova pohvala ide svima njima – naglasio je Plačivrt.

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Josephine

oni udarci pesnicom u stomak/bubrege su stvarno grozni. ne udara baš svako tako, iz mira, da nije samoodbrana, makar i postojo razlog...

zakk

Dozvoljeno im je da koriste fizičku silu ako neko pruža otpor. A otpor je ako ne postupiš kako ti je naloženo. Vidićemo šta kažu nadležni, ja se u propise, zakone i pravilnike oko ovoga ne razumem.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Skalar

Quote from: zakk on 19-09-2012, 14:46:53
Dozvoljeno im je da koriste fizičku silu ako neko pruža otpor. A otpor je ako ne postupiš kako ti je naloženo. Vidićemo šta kažu nadležni, ja se u propise, zakone i pravilnike oko ovoga ne razumem.

Физичку силу могу да користе искључиво у самоодбрани! Овај мајмун није смео да удари путника без карте. Шта више, није смео ни да га чупа за руку у покушајима да га истера из аутобуса. То је могла да ради обична полиција, да су је позвали.

Човек који је нападнут је дебео, у годинама, вероватно болестан од којечега (хипертензија, шећер, масноће у крви, слаба циркулација, разни ишијаси...), па му сигурно није било до гушања и песничења са кратко подшишаним манијаком у униформи. Да се разумемо, и ја сам матор, дебео, болестан од којечега, али не да би мајмун попио бар лакат, него би за час пљувао зубе по поду! Па нек после газе и ребра ломе, али би ме запамтио! Штета је што тако нису насрнули на неког млађег, рецимо на неког момка од 20-25 година, који би ту био са бар још једним другом. Баш ме интересује да ли би комунални полицајци били курчевити и агресивни.

Или да је још десетак путника рекло да ни они немају карту... Шта би онда било?
Пиво и ћевапи спајају људе.

pokojni Steva

Quote from: Skalar on 19-09-2012, 15:00:44

Човек који је нападнут је дебео, у годинама, вероватно болестан од којечега (хипертензија, шећер, масноће у крви, слаба циркулација, разни ишијаси...), па му сигурно није било до гушања и песничења са кратко подшишаним манијаком у униформи. Да се разумемо, и ја сам матор, дебео, болестан од којечега, али не да би мајмун попио бар лакат, него би за час пљувао зубе по поду! Па нек после газе и ребра ломе, али би ме запамтио! Штета је што тако нису насрнули на неког млађег, рецимо на неког момка од 20-25 година, који би ту био са бар још једним другом. Баш ме интересује да ли би комунални полицајци били курчевити и агресивни.

"Čovek" je crnogorski student s 31. godinom, alo, čitaj  xuzi