• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ČUDNA KNJIŽARA - svakog dana novi naslov

Started by Boban, 07-10-2010, 12:22:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Truba

ja sam relativno brzo nabavio sve alefe dok mi je za tiražniji sirius trebalo 15 godina (doduše ima ih 5-6 puta više nego alefa)
a futuru još nisam sakupio i fali mi jedan broj... 16

prvi broj alefa mi je takav kupus
začudo njega sam prvog kupio... :!:

uvijek mi se sviđala ideja romana u nastavcima... a sirius to nije volio...
ko zna kako je do zanimljivo bilo čekati na kioscima...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dadariel

E ja bi rezervirao Smrt u Italbaru, Vise nego ljudski.
Kad cete Bobane slat za Hrvatsku, mene nece bit do kraja osmog u zagrebu.

dadariel

Ehej Bobane, jel se moze narucit ova dva od Zelaznija- Smrt u Italbaru i Dzek od senki? Vidim nista niste javili za prosli post.

Josephine

Moraš prvo da mu pošalješ 52 privatne poruke, a onda da postuješ na forumu 67 postova, i, na kraju, da dođeš u Beograd i pronađeš ga sam, jer spava i ne vidi sms poruke.  :lol:

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

dadariel

A dobro znaci samo je ljen, ja se vec zabrinuo za covjeka da nije stogod ozbiljno, eto Bobane ako ima nade ili cemo cekat sferakon?

Boban

dadariel... ja idem za Hrvatsku u sledeću sredu, to je za sedam dana.
Smisli se šta hoćeš da ti pošaljem, pa se javi.
Nemoj, kao prethodnih deset puta da odustaneš od narudžbine... sada je sve ovde javno i transparentno.

Takođe, istog dana idem i za Bosnu, pa onda i ljudi odatle mogu da se pridruže ovim narudžbama. Ne preterujte samo da me ne uhapse na granici zbog prevelikog broja knjiga.

Inače, u sklopu priprema za Beogradski Sajam knjiga, Čudna knjižara se ubrzano i postojano puni raznim zanimljivim naslovima pa ako vas nešto zanima ne oklevajte; jer kada se ova tura istroši, ko zna kada će biti sledeće prilike...
http://www.znaksagite.com/knjizara/najnovije.html
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Perin

Džek iz senke. Umreti u Italbaru. ZS broj 5.

To ću sigurno uzeti.

Ponesi i Kapije Anubisa, sve tri Helikonije, Čovek u visokom dvorcu i Mit i tehnologija Rodžera Zelaznija.

Za to ću još da razmislim....ali ću verovatno uzeti...

dadariel

Moze Bobane eto za mene Zelazny- Smrt u Italbaru, Dzek iz senke
Javite kolko da uplatim i na koji racun, moze pm

Boban

dve male knjižice... to ti je 120 kuna sve sa poštarinom. Nemoguće da te ništa drugo ne zanima...

Perine, nisam imao plan da dolazim za Banjaluku, mada ću biti relativno blizu, pa ako me obaspete nekom ponudom, eto mene...

Josephine

Quote from: Boban on 26-09-2012, 19:14:04
Ne preterujte samo da me ne uhapse na granici zbog prevelikog broja knjiga.

Ju, kad je tebi to bio problem.

Perin

Quote from: Boban on 26-09-2012, 22:36:41
Perine, nisam imao plan da dolazim za Banjaluku, mada ću biti relativno blizu, pa ako me obaspete nekom ponudom, eto mene...

Ponuda ista. Nas par-nepar u roštiljnici.

Truba

kad perin dolazi u SA
da mi kupi neke knjige od bobana  :)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

e, koji si ti folirant.
Kupi knjige od mene, evo, poštarina ide na moj račun...

Truba

stvar je principa... sjećam se subote... u osam ujutro pred glavnom poštom čekam poštare da izađu da uzmem svojih 13 cdova...i to samo zato što je slovenac zaboravio napisati 37 u adresi...ne ponovilo se nikom koja bolest  :roll:

a i promijenio sam adresu sad živim na brdu s lisicama i divljim mačkama
ovaj poštar mi ne donosi ni račune a kamoli šta drugo
moram sam ići da mi isprintaju vodu, kablovsku, mobitel, fiksni, internet...
samo mi struja dolazi jer to njihov čovjek raznosi 

:lol:

Perin

Quote from: Black swan on 26-09-2012, 23:03:28
kad perin dolazi u SA
da mi kupi neke knjige od bobana  :)

E, nema me u Sa uskoro. Dao sam otkaz pre nekog vremena, a ovaj banjalučki sajam sam odradio vanredno....

Truba

na ovakvoj recesiji daješ otkaz  8-)

ajd snaćemo se nekad u budućnosti

ionako 428 naslova stoji u redu
neki su iz 1998  :evil:

Boban

BS, pa ne šaljem ja poštom, nego kurirskom isporukom... Ajde, kupi knjiga za 200KM i ja ću lično da ti ih donesem.
Možda možemo i da se menjamo; sigurno imaš mnoge knjige koje ti ne trebaju, a mogu se dobro utopiti?

Perin

Truba

vjeruj mi
na ovo brdo se ni kurir ne penje a ja ne silazim često... samo kad napada 145 centimetara snijega  xdrinka onda me bagerom izvlače  xuss xrofl
otkud mi 200 maraka kad sam na drva dao silne novce  :shock: :( :cry:

Perin

Bobane, ponesi i ovo:

1) Pozitronski čovjek
2) Zadužbina i haos
3) Vječiti mir
4) Mit i tehnologija Rodžera Zelaznija
5) On koji oblikuje
6) Ostrvo mrtvih
7) Prolaz u pijesku
8) Ostrva u mreži
9) Noć u samotnom oktobru
10) Umrijeti u Italbaru
11) Džek iz sjenke

Naručio mi čo'ek, nije zajebancija.

Barbarin

Quote from: Black swan on 27-09-2012, 12:38:02

Živiš u šumi i kupuješ drva, nisi mi jasan  8-)
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Perin

Quote from: Barbarin on 27-09-2012, 14:15:23
Quote from: Black swan on 27-09-2012, 12:38:02

Živiš u šumi i kupuješ drva, nisi mi jasan  8-)

To ti je ruralno-urban čovek!

Barbarin

U mesto da zaradi 200KM on potroši.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Boban

ma, folirant, sve potroši na devojčice, uverio se ja sopstvenim očima...

Boban

Dakle, da rezimiramo:

- sutra Zaječar
- sreda ili četvrtak Hrvatska i Bosna
- naredni vikend sam u Nišu dva dana

U svakoj varijanti gepek je pun knjiga, pa ako neko nešto poželi neka me potraži na vreme...

scallop

A, jel' izašao ZS 20? Ja bih jedno četiri komada da nosim u Ameriku.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

scallop

Šta rezime - prevodićemo sve priče.

dadariel

Bobane na koji racun da uplacujem pare, dakle Zelazny za zagreb

Ygg

Bobane, kad budeš dolazio u BL ponesi meni ako imaš šta od ovog:

King, Ciklus Vukodlaka;

Herbert, Preživeo;

Znak Sagite 3, 4, 5, 18, 19;

Monolit (imam brojeve 5, 7, 8 i 9, ponesi jedno dva komada od preostalih koje imaš);

Oldis, Helikonija (ako imaš kompletnu trilogiju).

Toliko za ovaj put, a planiram ove godine doći u BG na sajam, pa ću vjerovatno i tada pazariti štogod!
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Boban

Josephine

gle, evo ga još jedan sa ambicijom da bude moderator!  :evil:

dadariel

Bobane, stigo Zelazny, hvala puno. Kad planiras iducu posiljku za hrvatsku?

dadariel

Jel planirate mozda prevodit jos koje od Zelaznija knjige, recimo Roadmarks?
A bilo bi lijepo kad bi netko preveo Lord Dunsany-a, kad vec volimo Lovecrafta pa bi bilo lijepo njegov uzor prevest.

fearless.rabbit

Kako bih ja iz Crne Gore mogao poruciti ponesto? Ima sjajnih naslova, priznajem  :shock:

vope

Bobane mozes li mi ostaviti sledece knjige, drugar bi trebao da ide do BG-a, pa bi preuzeo:

Stiven King - Ciklus vukodlaka
Roger Zelazny - Umreti u Italbaru
Roger Zelazny - Dzek iz senke
Isak Asimov - U susret zaduzbini

spale

Samo htedoh da pohvalim Bobana Knezevica od kojeh sam danas uzeo trilogoju Helikonija. Bilo mi je neobicno videti je, sa glanc novim stranama tj uvek sam prva dva dela vidjao manje vise pohabane, a treci razume se nikad.Dosao sam licno i nista cekao nisam, sve je bilo munjevito brzo  :arrow:.
Boban je objasnio kakav  je bio problem sa izdavanjem Helikonije, i imao sam utisak da sam trebao jos nesto da pitam jer verujem da zna sve o izdavastvu fantastike, ali nista nije bilo adekvatno u tom trenutku.
U svakom slucaju iskra nade u turobnom svetu fantastike na Balkanu je Cudna knjizara i nadam se da ce privuci i neke nove citaoce, a ne samo staru gardu. xcheers

Mica Milovanovic

Mica

Truba

Bobanesku oće li iko od prijatelja raditi na zimskom salonu knjiga u sarajevu da posaljete 3-4 naslova po nekome  8-)

Boban

Ne znam.
Knjižara Kultura koja ima u Sarajevu objekat počinje da uzima knjige od mene, pa možeš da ih smaraš da naruče ono što ti treba.

Truba

aa fino... tamo sam redovan to je prvenstveno lagunina prodavnica  :lol:
dobro se uštedi kad si član kluba

Boban

Čudna knjižara u petak popodne i uveče mota se po Novom Sadu... zainteresovani mogu da pokušaju da me ulove.
Telefon standardan 064/8441526, ponuda takođe, a ako neko želi nešto neuobičajeno, neka ipak naruči...

apolion

Mozeli jedno pitanje???
A ,sta sa ljudima koji su godinama skupljali pojedine naslove i edicije.
Neki od njih su ulozili mnogo novca da dodju do odredjenih izdanja.
A sad ce se suocit sa reprintima i kopijama koji ce njihove kolekcije obezvredit.
To je krajnje neposteno.
Moje skromno misljenje.

Melkor

Kolekcionarsko izdanje ostaje kolekcionarsko izdanje bez obzira koliko kopija postoji.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

-_-

Quote from: apolion on 16-12-2012, 13:06:54
A ,sta sa ljudima koji su godinama skupljali pojedine naslove i edicije.
Neki od njih su ulozili mnogo novca da dodju do odredjenih izdanja.
A sad ce se suocit sa reprintima i kopijama koji ce njihove kolekcije obezvredit.
To je krajnje neposteno.

Zajebavas da ovo stvarno mislis??

Truba

ako su knjige skupljali zbog para
onda nek se bace sa zgrade  8-)

apolion

Ja nisam kolekcionar.
Volim Sf i stripove da citam iz zabave.
Ali silom prilika poceo sam da trgujem sa stripovima.
I znam koliko ljudi traze pojedine naslove i koliko truda i novca ulazu u to.
Ja samo govorim iz mog skromnog iskustva.
Nezelim da ulazim u debatu sa bilo kim. :)

Dekac

Plašiš se da će knjige ili stripovi koje preprodaješ izgubiti vrednost, a ne zanima te to što možda neko treba da zaradi radeći reprinte ili što nekog zanima da pročita knjigu koju nije moguće naći sem u reizdanju.
Pazi, nije pošteno u najmanju ruku.
Slažem se sa čika Melkorom.

Ghoul

ja, recimo, smatram da je krajnje bezobrazno s bobanove strane što je reprintovao zadugo nedostupne stvari, recimo, znak sagite br. 5 za koji sam donedavno mogo dobiti barem 1000 din ako ne i više, sad ne mogu da ga prodajem za više od 500 din!

to je takav bezobrazluk da nemam reči!

oću svoje pare nazad.

kao i honorar za tekstove u br. 5 koji nikad nisam dobio.
https://ljudska_splacina.com/