• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ČUDNA KNJIŽARA - svakog dana novi naslov

Started by Boban, 07-10-2010, 12:22:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

tomat

ja retke i kolekcionarske primerke vidim kao lihvarenje preprodavaca, koji koriste priliku da sebi zgrnu dosta novca. meni je ta priča poznata iz trgovine gramofonskim pločama, i najčešće je slučaj da autori nemaju nikakve vajde od toga što su njihova dela u nekom momentu na tržištu postigla neku veliku cenu.

zato samo reprintajte, svakome treba da je dostupno sve po razumnoj ceni  :lol:
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ghoul

Quote from: tomat on 16-12-2012, 16:28:03zato samo reprintajte, svakome treba da je dostupno sve po razumnoj ceni  :lol:

ali i da autori zastupljeni u reprintovanom broju dobiju dividende + onoga što su dobili za redovan tiraž.

dakle, oću još 30% od 0 din, extra!
https://ljudska_splacina.com/

tomat

Quote from: Ghoul on 16-12-2012, 16:32:06
Quote from: tomat on 16-12-2012, 16:28:03zato samo reprintajte, svakome treba da je dostupno sve po razumnoj ceni  :lol:

ali i da autori zastupljeni u reprintovanom broju dobiju dividende + onoga što su dobili za redovan tiraž.

to se podrazumeva. mislim da sutor (može da) ima mnogo više koristi od reprinta nego od preprodaje starih i teško nabavljivih dela.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Quote from: tomat on 16-12-2012, 16:34:57
Quote from: Ghoul on 16-12-2012, 16:32:06

to se podrazumeva.

ne sa bobanom.
ali na njegov brutalni šarm buržoazije smo već navikli...

Dekac

Obara on sa nogu mlado, staro, crno, belo samo da su van pešačkog.

apolion

Razumem Bobanov stav u potpunosti.
I sa gledista obicnog citaoca on je vrlo prihvatljiv. :)
Ali uzmimo za primjer poziciju ljudi koji odvajaju poslednji novac da bi dosli do nekih vrednih i retkih izdanja.
I kako ce se oni osjecat kad se na trzistu pojave identicni primjerci.
Pa,zar je njihov trud bio uzaludan???
Da se odmah razumemo,ja nisam vrsta trgovca koji trguje sa takvim primjercima.

Dekac

Quote from: scallop on 16-12-2012, 16:36:03
Mislim da mu treba dati.

Kakva agresivna uzdržanost. Vikao bi Skalop al neće onda nikad videti ZS20. Bobo sve vidi i voli da se sveti.

scallop

Ja imam dva potpuno različita prva broja periodike "Tamni vilajet". Ko zna koji će ići u reprint, ali moji su uvek prvi. I biće skuplji. I prvi primerci uvek imaju svoje kupce. I zaista ne znam kome su potrebna ova nagvaždanja o tome šta je u redu, a šta nije?

Dekac, to sam podržao stav Ghoula da treba da dobije 30% od onoga šta je i ranije dobijao. Broj ZS 20 hoću da se pominje samo u (a)larmantnom tonu nezasite želje i potrebe.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Dekac, nisi razumeo. Boban se nikad ne sveti...
Mica

Ghoul

Quote from: apolion on 16-12-2012, 16:47:50
Ali uzmimo za primjer poziciju ljudi koji odvajaju poslednji novac da bi dosli do nekih vrednih i retkih izdanja.
I kako ce se oni osjecat kad se na trzistu pojave identicni primjerci.

siroti mali hrčki.  :(
srce mi se cepa od same pomisli na njihovu gorku sudbu!  :cry:

apolion

Mozeli jedno pitanje?
Ako je uredu uraditi identicnu kopiju neke knjige ili stripa zbog citalaca  ili kolekcionara.
Dali je onda prihvatljivo uradit kopiju stare novcanice radi kolekcionara koji je nemaju.
Kao se zove takva novcanica??

Boban

Ja nikada ne radim identične primerke.
Uvek pišem da je u pitanju drugo/treće ili koje već izdanje.
Evo, Melkor je odabrao da kupi originalni Tamni vilajet 4 po duplo većoj ceni nego što je mogao dobiti reprint.
Naprosto, pra izdanja nečega su zauvek prva izdanja.
A dati 2700 evra za strip LMS... pa taj čovek koji je to u stanju da plati, ne treba da se smara što kopija istog može da se dobije za 10 eura.

Quote from: apolion on 16-12-2012, 17:02:53
Dali je onda prihvatljivo uradit kopiju stare novcanice radi kolekcionara koji je nemaju.
Kao se zove takva novcanica??

To postoji i to su legalna izdanja označena kao nevažeće novčanice.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Dekac

Quote from: Mica Milovanovic on 16-12-2012, 16:56:20
Dekac, nisi razumeo. Boban se nikad ne sveti...

Samo sekund Mićo da vidim ko mi to lupa nečim metalnim na ulazna vrata... crveni hjundai, YG registracija...

apolion

E,to je druga stvar.
To nije identicna kopija.Ako pise da je drugo ili trece izdanje.
Ma cela ova prica me zainteresovala jer je pocela poplava kopija ZS i LMS
Prodaju se bez kontrole i bilo kakvog reda.
Pa ljudi koji imaju originale dolaze u nezgodnu poziciju.Pada cena,a ulozeni su novci.
Nekima je smesno ali ima ljudi koji zive i hrane porodicu od trgovine knjigama i stripovima.
Ja licno prodajem najjeftinije primjerke Ludensa i VC.
Pa samim tim ta me prica i nedotice direktno.

Boban

Ja uvek menjam naslovnu stranu, a često i samu ilustraciju tako da ne ostavljam prostor za dileme...

apolion

Da ti .I to je ok.Tu se vidi razlika.
Ali sta je sa ostalim izdavacima.
Sta sa nelegalnim izdanjima.
Svi samo govore treba stampat pa kako bude.
Bice lakse citaocima.Nije bitan novac.
E,pa ja nisam tako fin .Meni je novac bitan.
A ako neki misle da su bolji od mene,pa neka mi ponude neki strip album koji je rasprodan.
Ali po prodajnoj cijeni po kojoj je prodavan.
Nemaju brige bice posle reprinta,cak jeftinih.:)

tomat

sad nešto gledam Kantikulum za Lajbovica, piše da je drugo izdanje, ali je godina izdanja 1988  :shock:

Джон Рейнольдс

Није ми баш јасно чему ова расправа. На тржиштима која постоје дуже постоје агенције и стручњаци који утврђују аутентичност, па чак и процењују вредност антиквитета, издања, итд. Има тога и код нас, али је у повојима и не бих имао претерано поверење јер се многе ствари купују "на јавку". Дакле, ко хоће да купи оригинал, из којих год побуда, може. Ко хоће само да чита, куповаће репринте.

Мало ми није јасно шта би Аполион, да не буде нових издања? Шта изашло - изашло, па да се отимамо за раскупусане примерке по масним ценама да би колеге и он зарађивали лову? Ма ајте молим вас. Ако неко старо издање, из ма ког разлога, вреди - имаће своју цену и она пасти неће. Уосталном, упоредите астрономске цене аутомобила олдтајмера у поређењу с кит-каровима. Не видим нешто да колекционари кукају да им због све јефтинијих машина и материјала падају цене возних паркова јер, рецимо, "шелби кобра" сад чак важи за ауто који се препоручује почетницима за вежбу.

Већина скупих старих ствари (за које се зна да постоје) налазе се по каталозима. Оно што овде упада у очи је пример ЛНС и ЗС који су ионако били штампани на лошем папиру. Још десетак година и ти стари примерци ће се распадати на додир. Шта ће онда колекционари? Или њихове колекције више неће вредети ништа или ће у њих морати још више да уложе за конзервирање или шта се већ у тим ситуацијама ради. Јер, просто речено, очигледно је да су цене у једном тренутку нереално дигнуте, људи су куповали из вероватно носталгије, али реално то не вреди толико. Видео сам онај смешан оглас на Лимунду, цела колекција петоцифрена вредност у еврима. За нешто што друга генерација неће смети да узме у руке да се у прах не претвори. Смешно.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Pošto se radije majem pisanjem i objavljivanjem, a skoro nikako kupovinom i prodajom, ovlašćujem Džona da po ovom pitanju govori i u moje ime. xcheers

apolion

Sto se tice ZS i LMS to je cista piraterija.
To nemoze nigdje u svetu proc nekaznjeno.
Pardon,moze kod nas!

Dr00d

Almanah Monolit br 11?
Igramo se sa html-om ili se vrse pripreme za pravu jedanaesticu?  :)
There's no saint like a reformed sinner.

Truba

jel samo meni pola linkova na knjige ne radi
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

to je zato što slabo kupuješ, samo se femkaš... vremenom, kako budeš više kupovao, više će ti linkova raditi.

Truba

8-) već sam pronašao vezu koja će mi donijeti željene knjige međutim kroz ove dinare sve izgleda jeftino ali kad pretvoriš u božanske marke ispadne velika suma  :roll:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

To je zato što su te vaše marke potcenjene. Marke su tolika retkost u Evropi i nema smisla da idu dve marke za evro; trebalo bi obrnuto.

Za ove predstojeće dane dva nova izdanja:

Dekac

Živ bio!
Nego, hoće li i Fipin strip moći kod tebe da se uzme?

Boban

Pa da vidimo prvo da li će stići u Darkwood ili Alan Ford; ako ne bude, onda ću se potruditi da nabavim nešto primeraka.

Boban

Već neko vreme mi se dešava da izdam novu knjigu i da prođe 15 dana a da ne prodam niti jedan primerak...

scallop

Dekac

Još jedan naslov pre ZS 20. Ccccc.

scallop

Ne staj mi na žulj. Bolje mi stani na prag.

Dekac

Dekac

scallop

To su samo slutnje simulakruma androida nad drvenom rekom istoka.

Dekac

Boban

Ideal mi je da izdam knjigu a zatim javno spalim ceo tiraž osim dva primerka... ne bavim se marketingom jer ne umem to da radim, dakle, svestan svojih ograničenja ne mešam se u domen van svog domena.
Eh, kada bi svi tako radili...

Josephine

Quote from: Boban on 31-01-2013, 18:28:48
ne bavim se marketingom jer ne umem to da radim

evo, radiću ti ja marketing

scallop

Quote from: Boban on 31-01-2013, 18:28:48
ne bavim se marketingom jer ne umem to da radim, dakle, svestan svojih ograničenja ne mešam se u domen van svog domena.

Onda nemoj da kukumavčiš da objaviš knjigu i niko je ne kupi petnaest dana. Evo, D. će da ti radi marketing.

Truba

Josephine

Berserker

eto recimo ja sam ti bio u knjizari, seo na glavu pre samo 3 dana oko toga koju jos knjigu da kupim, spominjao Zelaznija 100x i ti sad kazes da si pre 15 dana izdao novog Zelaznija?

Josephine

Mica Milovanovic

I ti bi zaboravio šta si sve izdao da izdaješ toliko knjiga dnevno... :)
Mica

scallop

On je supstrat antimarketinga. Ideal Kufera. Mutant za svet bez biznisa.

Lord Kufer

Aj sad reci da to nismo naučili čitajući Alana Forda  :lol:

scallop

Ti jesi. Ja sam čitao "Ćoronju, Nosonju i Bradonju".

vope

Koliko para za Simulakrume i Vremedrom?