• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica - februar 2011

Started by Boban, 02-02-2011, 13:08:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Odaberite pet priča koje smatrate najboljim

1. Hiperhik - C2H5OH
14 (27.5%)
2. boki77 - Marko
4 (7.8%)
3. Stipan - Dažd
5 (9.8%)
4. Miljan markovic - Šećerna vuna
7 (13.7%)
5. Steva Lazin Ljustikin - Pijačni dan
2 (3.9%)
6. ivica - Velika pljačka Dartendala
9 (17.6%)
7. Džek svih zanata - Želje Damjanove
6 (11.8%)
8. scallop - Veselo vreme
14 (27.5%)
9. Josipovitch Broznjev - šest tisuća karaktera
2 (3.9%)
10. Kaa - Gete je kriv za sve
19 (37.3%)
11. Plut - Petlova kresta
1 (2%)
12. boki77 - M–efekat
7 (13.7%)
13. Steva Lazin Ljustikin - Okno
3 (5.9%)
14. Mouchette - Konkurs
17 (33.3%)
15. SuperSynthetic - Novi Sad 2022
1 (2%)
16. Džek svih zanata - Špageti sa tunjevinom
8 (15.7%)
17. Boban - Kralj Ušća
25 (49%)
18. Mica M - Србия
7 (13.7%)
19. Mims - Guliverovo putovanje u Zemlju Čuda
18 (35.3%)
20. boki77 - I-zen budizam
11 (21.6%)
21. D. - VZNM
12 (23.5%)

Total Members Voted: 51

Voting closed: 07-02-2011, 14:15:29

Boban

Dakle, to je to.
21 priča, pet dana, do ponedeljka 7. februara u podne je glasanje.
Da se podsetimo propozicija za ovaj krug:

pišemo humoresku, to znači da bude duhovito, smešno, zabavno... SF, fantasy, horor... svejedno je.

Mesto događanja: bilo koji grad ili naselje na svetu.
Vreme: bilo koje vreme.
Zaplet: grad (naselje, selo...) je evakusan iz razloga najavljene/očekivane/predviđene pošasti: zemljotres, vulkan, najezda skakavaca, eksplozija gasa, poplava, upad nimfomanki... bilo šta što bi navelo znatnu većinu ljudi da napusti svoje stanište i ode u udaljene predele na neko vreme (dan-dva, nedelju, mesec, svejedno je...) Ali nisu otišli svi. A neki možda tek stižu u grad i nemaju pojma šta se događa.

6000 karaktera. Humoreska.

Svako glasa za pet priča, redosled se utvrđuje prostim sabiranjem.
Nemojte brzati, rezultati neće biti vidljivi do okončanja glasanja, niti je moguće editovati svoje glasove.
Pokušajte da se uzdržite od komentara na priče do tada, držite se dostojanstveno i glasajte po sopstvenoj savesti.

1. C2H5OH
2. Marko
3. Dažd
4. Šećerna vuna
5. Pijačni dan
6. Velika pljačka Dartendala
7. Želje Damjanove
8. Veselo vreme
9. šest tisuća karaktera
10. Gete je kriv za sve
11. Petlova kresta
12. M–efekat
13. Okno
14. Konkurs
15. Novi Sad 2022
16. Špageti sa tunjevinom
17. Kralj Ušća
18. Србия
19. Guliverovo putovanje u Zemlju Čuda
20. I-zen budizam
21. VZNM

Ako neko od autora ima primedbu na bilo šta vezano za svoju priču, neka me obavesti na PP da ispravimo.
Redosled priča određen je po drugom slovu u naslovu, da ne bi uvek bilo po abecedi ili po redosledu stizanja.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Boban

A samo za Stevu i ostalo društvo što pristupa s mobilnih, HTML verzija svih priča: http://www.znaksagite.com/D/konkurs_februar.html

U priči 19 html nije pokupio fusnote, ostalo mi deluje OK.

Boban

Žao mi što se nisam setio da snimam rezultate sve vreme, ali praktično od početka je raspored ovakav kao na kraju. Jedino je zanimljivo šta se dešavalo sa pričom broj 8; u prvih desetak glasova imala je jedan poen; onda je u narednih 20 sakupila 12 i onda u narednih 14 još svega 1 glas. Takođe priča broj 18 otprilike u prvih 25 glasača nije imala nijedan poen, a onda se nakupilo ovoliko koliko ima. Ostali su manje više ravnopravno raspoređeni od početka do kraja.

Perin

Dakle! Pogodio sam prva dva mesta, to jest, glasao sam za njih. Moji glasovi su otišli za priče "Gete je kriv za sve", "Guliverovo putovanje u Zemlju Čuda" i "I zen budizam." Razlog glasanja i utiske o svakoj - da, svakoj! - priči postujem kad se vraatim sa posla.

pokojni Steva

Lepo. A sad se još seti pa nakači listu tako da je i mi sa mobilnim vidimo.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Kralj Ušća je zapravo ispodprosečna priča, ali ponajviše ispunjava osnovni zadatak (evakuacija je, a neki ostaju u gradu). Nije duhovita.

Gete je kriv za sve - i ne sećam se te priče.

Guliverovo putovanje u zemlju čuda je pretenciozno naklapanje. Pismeno, ali već viđeno negde...

Veselo vreme - najbolja priča kruga u svakom smislu.

C2H5OH - prosečna ali zabavna priča. Glasala za nju da nam seljački humor ne ostane neizglasan.

Dažd je fantastična priča, neverovatno kako je dobila tako malo glasova. Ni ja nisam glasala za nju (kajem se) zato što je ostala nedorađena, nedorečena...

I-zen je takođe odlična priča.

Glasala sam za C2H5OH, Šećernu vunu, Veselo vreme, I-zen i Kralja Ušća.

M.M

"Gete je kriv za sve" i "Guliverovo putovanje u Zemlju Čuda" jesu najblje priče ovog kruga, ali vidiš da narod tako ne misli.  :x
Takvi smo mi Srbi...
Nijedan poraz nije konačan.

Mims

Ja sam glasala za Šećernu vunu, Getea, Špageti, VZNM i Veselo vreme, a da sam mogla glasala bih i za Kralja Ušća, I-zen, Veliku pljačku i Gulivera.

Detaljnije u 5.  :lol:

Pisala sam i malo o književnim radionicama, s posebnim osvrtom na ovu,

http://www.filoblogija.com/2011/02/knjizevne-radionice-za-i-protiv.html
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Plut

Dakle, skoro sve za šta sam glasala je dobilo malo glasova. Kako nam se ukusi razlikuju, čudo jedno.

Savajat Erp

ниси једина...мада сам ја потрефио прво место...

1. C2H5OH
8. Veselo vreme
2. M–efekat
14. Konkurs
17. Kralj Ušća
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

O, da - Konkurs... O njoj kada se vratim sa posla. Zaslužuje duže pljuvanje.

Savajat Erp

мени је била онако просечна, али је крај извадио ствар...морао бих све поново да прочитам да бих дао неки смисленији суд.

Džek

Glasao za  C2H5OH, Pijačni dan, Veliku pljačku, Veselo vreme i Petlova kresta.

Nije mi jasno kako je iko mogao glasati za 6 tisuću budalaština, pardon, karaktera?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Josephine

Ja sam se najviše iskreno smejala pričama Pijačni dan i 6 tisuća karaktera. Doduše, iz pogrešnih razloga...

Stipan

Glasao za
KRALJ UŠĆA, GETE JE KRIV ZA SVE, C2H5OH, VELIKA PLJAČKA DARTENDALA, ŠEĆERNA VUNA
xyxy

Josephine

Volela bih da znam šta su ljudi videli u nepismenoj Pljački Dartendala...

дејан

гласао за: ц2х5ох, весело време, м-ефекат, шпагети са туњевином, и-зен будизам
...barcode never lies
FLA

Hiperhik

Dakle, glasovi otisli za:

Dazd
Zelje Damjanove
Velika pljacka Dartendala
Kralj Usca
VZNM

(ne nuzno tim redosledom)

Obrazlozenje ce da usledi, cim vidim sta cu sa H1N1

Stipan

Quote from: D. on 07-02-2011, 13:50:52
Podseća na Popaljivanje Krome i Džoni Mnemonika...

M.M

Šta je nepismeno u pljački Dartandela?

scallop

Quote from: Miljan Markovic on 07-02-2011, 13:57:09

Šta je nepismeno u pljački Dartandela?

:x :x :x :x :x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Savajat Erp

није лоша Пљачка...мало је фалило да гласам за њу...да није било других и да је могло да се да више гласова, овако-јеб` га! :)

Džek

Nije mi jasno zašto su Petlova Kresta dobile samo jedan glas?
Relativno solidno napisana priča sa lepom idejom, nesvakidašnjom?

I da se ne bi zvona sa livade oglasila, Petlova nije moja priča. Samo se pitam zašto zoskova sprdnja ima više glasova od lepe i dobre priče?

Tex Murphy

I meni se svidjela Kresta, možda i najviše od ovih koje sam do sada pročitao, ali teško da ima veze s temom :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

M.M

Obzirom da me je groznica drmala u najveće dok sam čitao priče mogao sam da procesuiram samo one priče koje su bile dobro napisane. Jedna od takvih je pljačka Dartandela. Što kaže Savajat, trebalo mi je još glasova. Bilo je još nekoliko priča koje su mi se svidele, ali na žalost nisu dobile moje glasove.

@Džek: Petlova kresta je jedna od njih.
@Scallop: čekamo tvoju tačno u podne najavljenu vivisekciju :!:.

Džek

Pa nije jedina koja nema mnogo dodira sa temom (a i to je relativna stvar)

lilit

Gete je kriv za sve mi je najbolja priča ove radionice. Autor ima ono što se zove talenat pripovedanja, čitanje lepo klizi, humor provejava sa svakom sledećom rečenicom. Zanimalo bi me da vidim još neke priče ovog autora.
Imam i sitnih pravopisnih zamerki: koc bi trebalo da je kolac, pokućanstvo - pokućstvo, umesto imah, lepše bi možda zvučalo imadoh, a par dana bih zamenila sa - nekoliko dana. Mislim i da bolje funkcioniše bez poslednje rečenice.

Drugo mesto dele Veselo vreme i Kralj ušća.
Priče su zanatski odlično odrađene, obe su duhovite na svoj način, pretpostavljam da su dve pravopisne greškice u VV posledica tipkanja.  :mrgreen:
Veselo vreme lepo kombinuje ep o nebeskom narodu sa haplotipskom ujdurmom, rečenice su sigurne, odmerene. Možda bi mala zamerka bilo to što možda nedostaje (a to se moglo duhovito izvesti) prelaz od Genoveve Lazarević do Ženevjev Lazar. Pola rečenice.

Kralj Ušća ima ono što pokazuje da je ovo pisao neko ko zna da piše - prvu rečenicu koja te potpuno uvodi u priču: Žikini klošarski dani su se izmenili kada je u tržnom centru Ušće nabasao na tavanska vrata s ključem u sebi.
Problem s ovom pričom je hidrogenska bomba (trenutno najubojitije oružje na planeti pošto ne koristi fisiju već fuziju izotopa vodonika), problem koji se verovatno ne bi rešavao borbenim avionima. Možda bi npr. momenat kad Žika prepoznaje Brusa Vilisa koji ide ka Ušću da pregovara s teroristima, ipak bio srećnije rešenje za kraj.

Četvrta priča za koju sam glasala je VZNM. Ona je zanatski lepo odrađena, pravopis dobar, rečenice lepe, znači sasvim korektno odrađena priča. Imala sam problem s humorom, tj. jedini momenat koji mi je bio smešan je kad sam zamislila Miću na zadnjem sedištu.  xrofl

Odabir pete priče mi je bio težak. Troumila sam se između I-zen budizam, Gulivera i Želje Damjanove. Na kraju sam se odlučila za poslednju pošto me je kupila opisom devilovog sina na samom početku. Autor bi morao da poradi na rečenicama, ova pirča bi bila mnogo bolja da ima malo sofisticiranije rečenice i da je rečnik širi.

To je bio moj izbor, a posle ću dodati nešto o drugim pričama. Interesantno da je C2H5OH dobila mnogo glasova, a meni je ona više izgledala kao scenario, a ne priča.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Perin

Moj četvrti glas je zamalo otišao poslednjoj priči...ali eto, ipak nisam glasao. Petlova kresta mi je bila previše nabacana; ne sporim pismenost pisca (mada verujem da je u ovom slučaju spisateljica) ali priča stvarno nije bila nešto.  

lilit

Quote from: Perin on 07-02-2011, 13:31:28
Dakle! Pogodio sam prva dva mesta, to jest, glasao sam za njih. Moji glasovi su otišli za priče "Gete je kriv za sve", "Guliverovo putovanje u Zemlju Čuda" i "I zen budizam." Razlog glasanja i utiske o svakoj - da, svakoj! - priči postujem kad se vraatim sa posla.

Pogodio si prva dva mesta?  :)
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Perin

Oprosti, druga dva :) Jebiga, na poslu ne razmišljam kako treba :lol:

Savajat Erp

Quote from: Perin on 07-02-2011, 14:10:15
Moj četvrti glas je zamalo otišao poslednjoj priči...ali eto, ipak nisam glasao. Petlova kresta mi je bila previše nabacana; ne sporim pismenost pisca (mada verujem da je u ovom slučaju spisateljica) ali priča stvarno nije bila nešto.  

а и нема неке велике везе са темом...

scallop

Prvo sam se zabavljao čitanjem. A, evo šta sam nadrljao čitajući priče. Nisam mogao da zanemarim kvalitetno pisanje, mada bi još neki sigurno pisali bolju priču da su zanemarili zadatak. No, o tome će biti biše reči u raspravi. Zapanjen sam kako je loše prošlo OKNO. Možda zbog pretumbavanja. Boldovani naslovi su dobili moj glas.

1. C2H5OH
Neko je zamerio na  ,,seljačenju". Pogrešno je gledati kroz cvikere ,,baba gori, a selo se češlja".  Ovo je smislena, dobro napisana priča. Prepoznajemo i karaktere, duhovita je, pa, ako se nešto može zameriti, onda je tema katastrofe promašena. Mada je moguće povezati ideju katastrofe i našeg ulaska u EU (ako je ovo bila duhovita radionica). Ocena 4.

2. Marko
Meni ova priča dobro teče, pomalo liči na manje oštrog Bakića. Previše prostora je potrošeno na natezanje oko piva, a bezlični punch line me je potpuno izbacio iz priče. Ocena 4-.

3. Dažd
Pseudo EF nedovoljno argumentovan. Tema promašena i bajata, već sam čitao priče sa tom idejom. Sasvim pismeno. Ocena 3-.

4. Šećerna vuna
Ova priča sigurno neće dobiti moj glas. Nedovoljno pismeno, prebrojao sam 12 ,,kao" poređenja i više pogrešnih predloga što spada u ,,osnovnoškolsko obrazovanje". Ocena 3-.

5. Pijačni dan
Ovo će se sigurno svideti Lordu Kuferu, taj glas sigurno ima. Kao i u sličnim tekstovima koje sam čitao, poetika i tempo su tu, ali ja nisam na istom mestu i to je sudar sa mimoilaženjem. Bilo kako da ocenim ne bi bilo tačno. Jedno je sigurno. I dalje ću obraćati pažnju na ovaj način pisanja. Ocena nema.
6. Velika pljačka Dartendala
Mator sam ja za ovo. Možda je i dobro. Treba pitati Mehu. Meni su zasmetale greške u upotrebi malog i velikog slova. Ocena 3-.

7. Želje Damjanove
Slaba priča. Prilično nepismena. Preterana upotreba infinitiva. Nedovoljno redigovano. Skoro van teme. Ideja već viđena i posle susreta sa sličnom Jakšićevom pričom, ostao sam bez elana. Ocena 3-.

8. Veselo vreme

9. šest tisuća karaktera
Višak ličnih loših emocija nikad nije prijatelj pisca. Ni višak dobrih emocija. Pisac mora kontrolisati svoj rukopis. Ovaj sve vreme trucka na deset reči. Ocena 2.

10. Gete je kriv za sve
Pismeno, ali potpuno izvan teme. Ni katastrofa, ni duhovito. A, neki bi malo horora. Šta će im više. I poređenje – Ljuba je to radio mnogo bolje. Ocena 3-.

11. Petlova kresta
Naravno da je i ova priča potpuno izvan teme, ali je duhovita i žurila me je da čitam dalje. Zameriću samo dva momenta: zašto je veštica na početku petla nazvala majmunom?!! (to je apsudna dezinformacija) i rešenje priče puca iz puške koje nije bilo na sceni. Ocena 3.

12. M–efekat
Ovo je jedna od slabijih priča. Van teme, neduhovita i neutemeljena. Ukazaću da je pisac postavio tri lika – generala, pukovnika i potpukovnika. Naravno da jedan od njih uopšte ne funkcioniše. Ocena 2+.

13. Okno
O, da, ovo je vrlo jako jedno pisanje. O, da, prilično je van teme. O, da, nije uopšte duhovito. O, da, uopšte nije bilo potrebno literarno pretumbavanje. Jesmo li već rekli da to ne ide uz tako kratke priče? Ocena 4-.

14. Konkurs
Ovoj priči nemam šta da dodam. Da oduzmem? Nisam ni ja najgluplji na ovoj radionici. Dobro, priča je malo izvan teme, ali nije izvan radionice. Zadovoljava sve što sam očekivao od jedne narajcane osobe. Ocena 5-.

15. Novi Sad 2022
Okolnosti su bile protiv ove priče, pa je delom komentarisana pre vremena. 30% preko norme, prepričana, neuverljiva, neduhovita. Želja nam je da se na ovoj radionici malo više razmišlja. Ocena 1.

16. Špageti sa tunjevinom
Ova priča zadovoljava sve zahteve radionice.  Razrešenje je moglo da bude bolje. Ali, niko nije savršen. Ocena 4.

17. Kralj Ušća
Ovo je vrlo dobra priča sa Džonovom omaškom (i Lilit). Mangupi u Ušću ne bi mogli da čuju brujanje aviona iz punch line-a. Malo je nategnuta i Simina dojava. Mogao je da se turi neki hint i ranije. Ocena 4+.

18. Србия
Kao što je u jednoj priči 12 puta upotrebljeno kao, ovde je 15 puta upotrebljen – kurac. Uprkos prostaklucima, ovo je kvalitetna priča. Niški trend. Ocena 4.

19. Guliverovo putovanje u Zemlju Čuda
Vrlo dobra priča. Klasično dobro žensko pismo (čak i da je muškarac ovo napisao). Ocena 5-.

20. I-zen budizam
Kraj čitanja priča mi osvežava utiske. I ovo je dobra, čak i duhovita priča. Čini mi se da mi je sve bilo jasno. Ocena 4+.

21. VZNM
Evo zašto su neki prestali da pišu. Napisati priču bez priče je priličan napor. Dopali su mi se stihovi (ako su piščevi), a kod pretumbavanja imena moglo se upotrebiti Kalup. Navenka je bila bolja. Ocena 3.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Agota

glasala za
1.veselo vreme
2.konkurs
3.kralj usca
4.marko
5. M–efekat
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Savajat Erp

гле, гласали смо скоро исто - 4 од 5! :)

Скалопе, заборавио си да даш мишљење за Весело време...или ипак ниси? ;)

scallop

Mišljenje za svoju priču?

Boban

Nije redosled, samo pet mojih glasova; kasnije vivisekcija:
Konkurs
Veselo vreme
Gete je kriv za sve
Guliverovo putovanje u Zemlju Čuda
C2H5OH

pokojni Steva

Glasao za Veselo Vreme i Srbija. Komentari, kad budem bio uz comp.

Šta kažeš Džek na moju prognozu 'pozicije'? Nisi mi verovao, no mlad si još, naučićeš vremenom sa kim ovde imaš posla  :-)

scallop

Glasao si zbog muškatli! I... što si, bre, glasao za Srbiju? Ipak ti leži na srcu... pardon... na...

Džek

Mlad ko rosa u podne Ljuštikine, znači, 4ever naiva :)

M.M

Mojih pet glasova je otišlo na sledeće priče: Velika pljačka Dartendala; Veselo vreme; Gete je kriv za sve; Guliverovo putovanje u Zemlju Čuda i Konkurs. Sve priče su me na neki način nasmejale i svidelo mi se kako su napisane. Dopale su mi se i priče VZNM, Špageti sa tunjevinom i Petlova kresta...

Savajat Erp

Quote from: scallop on 07-02-2011, 14:54:30
Mišljenje za svoju priču?

зато је био онај намиг на крају мог поста...

pokojni Steva

Baška muškatlje, kod čuvarkuće mi je bilo prilično jasno ko iza ujudurme stoji; ipak sam joj dao glas, šta ću kad je dobro :@

Da Srbija zvuči jako kao istoimena priča, glasao bi i za nju. Ovako, sve je čista fikcija.

Plut

Ja zaboravila da kažem za šta sam glasala.
Dakle:
Velika pljačka Dartendala
Veselo vreme
Špageti sa tunjevinom
Srbija

Ako budem rekla šta sve mislim o drugim pričama, sutra neko može 'ladno da mi kaže "ćuti i pokri se ušima".  :!:

No, možda i kažem. Al' ne dok sam na poslu.

ivica

Gde odoše moji glasovi:

1. Marko - uvrnuto i zabavno besmisleno, očekivao sam dodatne bizarnosti kojih nema, što mi se dopalo.
2. Dažd - retko mi se dopadnu ovakve stvari, ali ova jeste, pre svega zbog nekog pračetovskog šmeka.
3. M – efekat - jedina priča koja mi je bila baš ha-ha smešna, a ne simpatična. Zapravo, bez teme, samo sa likom generala koji generiše pajtonovske šale. Bravo, kažem piscu ja.
4. Kralj Ušća - međusobni odnosi klošara guraju celu priču i to jako dobro.
5. I-zen budizam - još neke priče sadrže ogorčenost kao bazu humora, ali ovde mi jedino funkcioniše.

I to su priče koje su mi se najviše svidele.

SuperSynthetic

Pijačni dan - ...kao da slusam stonese kojima apsolutno puca sto zvuce komicno...to je valda i bila poenta...koga ne mrzi da ceprka po prici moze svasta da nadje...komparaciju izolacije npr...

Želje Damjanove -...pretenciozno ali sa pokricem...tokom price autor se opusteno igra sa egom i alter-egom citaoca...kraj nekako bez tusa, cinela itd...najbolja prica...

šest tisuća karaktera -...cista sirova energija...do jaja...lekcija namrstenima...ne znam samo sta ima protiv Srba?...kad ga vidim razbicu ga...

Konkurs -...lagano...fino...zenski...one su mnogo komicnije od nas...autor je uspeo da uhvati trenutak...juce je istorija, sutra misterija, a danas je konkurs...

Kralj Ušća -...morao sam da nabodem i petu pricu...izmedju baba sa sela i namrstenih intelektualaca izabrao sam ovu losu, popularno stereotipnu tv naraciju...autor kao da se sam sebi divi kako je lepo poredjao figure...kada najzad pocne da vuce poteze sa istima, to bude uzas...na kraju matira sam sebe...mozda to treba da bude smesno?...

...osvojio sam poslednje mesto...da je drugacije... u ovakvoj konstalaciji...ne bi valjalo...
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Anomander Rejk

Glasao za tri priče-Guliverovo putovanje u Zemlju čuda, Šećernu vunu i Okno.
Kasnije detaljnije.
Tajno pišem zbirke po kućama...

mac

Zašto skoro svi kažu samo za koga su glasali, a najavljuju objašnjenje za kasnije? Ne vidim razlog da se te dve informacije ne spoje u jednu poruku. Kad god da ta poruka dođe dobro je došla.

Josephine

O pričama za koje sam glasala...

Veselo vreme je ubedljivo za par klasa iznad svih ostalih priča u krugu. Originalna, duhovita, melodična. Imam zamerke na zbrzanost radnje koja nepažljivim čitaocima izaziva konfuziju... Može biti da je složenost priče uticala na nekoncentrisane glasače. Ova priča dobila je nedopustivo mali broj glasova. I, za razliku od scallopa, ja sam odmah pogodila koja je priča njegova.

I-zen budizam - takođe ispunjava uslove. Ne toliko zabavna, koliko inteligentno napisana. Fino teče, postepeno gradi atmosferu, napetost... kraj neočekivan ali ne u dobrom smislu. Ipak, kupila me je inteligencijom zapleta, volim metaforične priče koje znače više od onog što se na prvi pogled vidi.

Šećerna vuna je lepa priča. Romantična, zabavna, crnohumorna... Ima jedinstvenu atmosferu koju gradi misteriozan dolazak zveri. Ta neizvenost, nedorečenost, za razliku od drugih priča, ovde pripada i savršeno se uklapa jer u prvom planu nisu zveri, a opet, bez njih ne bi ni bilo priče... Odlična početna rečenica, zabavan kraj. Naterala me je da navijam za glavnog lika. Volim priče koje mi izazivaju emociju.

C2H5OH - je imala sreću što je bila prva. Plus, dva pijana lika u vickastom odnosu, simpatične psovke (za razliku od nekih ogavnih priča tipa Srbije) i originalna ideja o čvarcima i rakiji.

Kralj Ušća - ova priča me je zavela. U negativnom smislu. U izboru su bile još tri ok priče, ali me je klik vukao na ovu. Prosto sam poslušala instinkt. Sve mi je nekako u toj priči fejk. Od toga da niko ne dira prosjaka u Ušću, do slučajnog nailaska na vrata sa "ključem u sebi", provalom gomile prosjaka u Ušće (koje se noću čuva i nadzire). Međutim, stvar koja je najveći fejk u priči upravo me je i privukla - činjenica da su vlasti odlučile da raznesu Ušće bez pregovora, bez provere, i sa Ušćem, verovatno, pola grada. Lud kraj. Sjajna atmosfera, bila sam jedan od prosjaka. Volela bih da mi autor objasni kako se to "obešćašćuje" lutka. Zabavna je, ipak. Mogla je da bude i odlična.

O pričama koje su me iznervirale:

Konkurs mi je izazvao instant gađenje. Jeftina kupovina glasova sa jadnom temom. Priča ne funkcioniše van ovog foruma što joj oduzima svaku vrednost. Autor/ka kao da ima 5 godina i klinački stav "sad ću da napljujem neke likove iz razreda, a oni će da glasaju za mene samo da bi pokazali da se nisu uvredili ili da se ne prepoznaju".

Srbija - ova priča je prosto gadna. Psovke umeju da budu zabavne. Ove kao da odaju i neku mržnju... a na mržnju sam najosetljivija.

Priče koje su me nasmejale:

Pijačni dan - Stevo, o kome ti ovo? Hvala na tripu, nisam odavno duvala, trebalo mi je to. :)

6 tisuća karaktera - hvala i Zosku. Slika na kraju je genijalna.

O ostalim pričama kasnije, sutra....

scallop

Verovatno zbog toga što se najpre jasno izjašnjavaju oko svog glasanja. Znaš, ono - u načelu, pa posle u pojedinostima. Imam nameru da se za svaku priču zakačim, ali mi se nigde ne žuri. Možda će neko drugi da krene, jednu po jednu, a onda, ima nedelju dana da naklapamo. Do sledećeg zadatka. U ovom trenutku vidim da su i skeptici pomalo promenili mišljenje o radionici. To je plus. Ima vremena za minuse. Posebno očekujem raspravu o "izlasku" iz zadatka.

Gudeja

Glasala sam za:

1.Guliverovo putovanje u Zemlju Čuda

2.I-zen budizam

3.Konkurs

4.VZNM

5.Šećerna vuna

Guliverovo putovanje u Zemlju Čuda mi se najviše dopala, zatim I-zen budizam etc....

Da sam mogla da dam još neki glas, dobile bi ih Veselo vreme (odlična priča, ali me nije nasmejala) i Dažd (zabavna priča sa jednom velikom manom...vremeplov je sve kriv za sve... ;))
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."