• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dokazana zločinačka politika Hrvatske

Started by Anomander Rejk, 15-04-2011, 13:07:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Savajat Erp

добре су босанчице  8-)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Albedo 0

mac

Nije bolest nego stanje. Kratkovidost, netolerancija na laktozu, i formiranje nacionalnog identiteta podgrevanjem starog neprijatelja nisu bolesti.

Ghoul

Quote from: zosko on 13-12-2012, 14:40:46
из књиге "у мучилисту паклу - јасеновац" једног преживјелог логораша. све из прве руке, од настанка логора, до краја.

Hrvatski hipsteri sve više koriste ćirilicu

ZAGREB, 18. februar, 2012, (Njuz) – Srpsko tradicionalno pismo ćirilica beleži neprestani porast kao univerzalni znak prepoznavanja među hispterima u Hrvatskoj, što stvara veliko negodovanje kod lokalnog stanovništva, saznajemo od našeg izvora iz hrvatskih hipsterskih krugova.

Mario Pervan, jedan od pionira hipsterskog pokreta u Hrvatskoj u više navrata je nastojao da objasni da je korišćenje ćirilice ironični gest a ne politička provokacija kako su to mnogi protumačili.

- Ironična provokacija je deo naše hipsterske tradicije – smatra Pervan – Ne bavimo se politikom, jer je to previše mejnstrim. Ćirilica je tako retro, niko je ovde ne koristi, zbog čega se baš uklapa u naš imidž.

Mario je napomenuo da su svim hrvatskim hipsterima naočari sa crnim okvirom postale previše izlizane, jer su ih skoro svi prihvatili, tako da je bilo potrebno neko novo obeležje koje će ih učiniti ponovo ,,kul i drugačijim od drugih". Prema prvim reakcijama, Mario smatra da je izbor ćirilice bio pun pogodak.

Grupa hrvatskih hipsteara ćirilicu koriste u svakodnevnoj komunikaciji, ponajviše u ostavljanju komentara na  Fejsbuku o svojim omiljenim bendovima, koje niko iz okoline neće moći da razume, čime oni nikada neće moći da postanu previše popularni.

http://www.njuz.net/hrvatski-hipsteri-sve-vise-koriste-cirilicu/
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Proklet bio, ja ovo sve vreme čitam kao pravu vest  :cry: :cry: :cry:  I mislim se "ako je i od hipstera - mnogo je!"

džin tonik

gule kasnis. prerastao hipstere, sad zamisljam da sam haj sosajeti.

Ghoul

Quote from: zosko on 19-01-2013, 21:48:20
gule kasnis. prerastao hipstere, sad zamisljam da sam haj sosajeti.

koga boli što si ti umišljaš, ovo se tiče onoga kako se ponašaš.
tj. kao hrvatski hipster.
nije ni čudo da te gotivi naša hipsterka lilit.

Джон Рейнольдс

И Драги Золе је једно време користио ћирилицу. Хипстер!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

dzone, dokazano si gluplji od gula. hajde ubaci "hrvatski" ispred "hipster" da ti se varvarin ne smije.

Джон Рейнольдс

Ајде, хипстеру, не хипстериши. Писао си ћирилицом, друкаћу те онима из Црне легије. Онда си готов, наћи ће неке швапске чамуге да те силују.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

Quote from: Ghoul on 19-01-2013, 22:01:05
nije ni čudo da te gotivi naša hipsterka lilit.

dok lilit poslednjih x meseci radi 24/7, izmedju ostalog i, za dobrobit srbijice, neki ovde i dalje dokonisu & palamude. al tako mu je to!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

sad ce svi idioti navaliti na lilitu. zavidim. :(

lilit

samo ti nemoj da me branis.  :mrgreen:

a skalopovo plakanje i nerazumevanje humora cu vec nekako podneti iako ce mi se srce pocepati.

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 19-01-2013, 22:48:02
samo ti nemoj da me branis.  :mrgreen:

ne pada mi na pamet! pa zavidim ti!
ostavim 20 postinga, maltene zapjevam ustasku himnu, a dobijem manje idiota od tebe sa jednim komentarom. :(

lilit

scallop

Samo ti pevaj, a ko je idiot znamo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

Е, сад ћу да те друкам Црној легији за ћириличарење!

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Quote from: zosko on 06-12-2012, 13:45:03
хрватска је колевка западног србства и нужно је ослободити је од окупатора немца. брачо, помагајте!

:?

#Τζούτσε

Meho Krljic

Perišić oslobođen u drugostepenom postupku:

http://www.tanjug.rs/novosti/78938/oslobodjen-momcilo-perisic.htm

HAG - Žalbeno veće Haškog tribunala oslobodilo je danas bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije generala Momčila Perišića optužbi za zločine u BiH i Hrvatskoj i naložilo da smesta bude pušten na slobodu.

Perišića je prethodno Pretresno veće 2011. godine osudilo na 27 godina zatvora zbog zločina počinjenih u Sarajevu i Srebrenici u periodu od 1993. do 1995. godine i tokom granatiranja Zagreba u maju 1995.

Žalbeno veće danas je poništilo tu osuđujuću presudu. Perišić se 7. marta 2005. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu i istog dana je prebačen u nadležnost tog suda.

Oficir sa (kontroverznom) političkom karijerom   Momčilo Perišić je jedan je od malobrojnih oficira poniklih iz bivše JNA koji je kasnije pravio i političku karijeru.

Optužnica protiv Perišića obelodanjena je 7. marta 2005, kada se dobrovojlno predao i istog dana otišao u pritvorsku jedinicu Tribunala. Suđenje je započelo 2. oktobra 2008. godine.

Perišić je rođen 1944. godine u Koštunićima kod Gornjeg Milanovca. Završio je Vojnu akademiju kopnene vojske, artiljerijski rod, Komandno-štabnu akademiju i Školu nacionalne odbrane, a diplomirao je i psihologiju na Filozofskom fakultetu.

Na početku rata u Hrvatskoj 1991. godine bio je komandant Artiljerijskog školskog centra u Zadru, a potom je postavljen za komandanta Bilećkog korpusa. Komandovao je i operacijama na području Mostara. Za komandanta Treće armije, sa sedištem u Nišu, postavljen je početkom 1993. godine, a avgusta te godine je postao načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije.

Krajem 1996. godine Županijski sud u Zadru osudio ga je, u odsustvu, na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovnitva i međunarodnog prava.

Načelnik Generalštaba bio je do 24. novembra 1998, kada je ukazom tadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića smenjen i postavljen za savetnika predsednika Savezne vlade za pitanja odbrane, što je odbio.

Perišić je 1999. bio jedan od osnivača stranke Pokret za demokratsku Srbiju i njegov lider, a za poslanika Veća republika Skupštine SRJ, kao kandidat Demokratske opozicije Srbije izabran je na parlamentarnim izborima 24. septembra 2000, bio je i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost.

Bio je i poslanik Skupštine Srbije, a potpredsednik u vladi Zorana Đindica bio je od 25. januara 2001. do 19. marta 2002, kada je podneo ostavku, jer su ga četiri dana ranije vojne vlasti uhapsile zbog sumnje da je špijunirao u korist SAD. Istovremeno sa Perišićem uhapšeni su i diplomata SAD Džon Dejvid Nejbor, potpukovnik VJ Miodrag Sekulić i bivši pripadnik VJ Vladimir Vlajković.

Vojno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Perišića za krivicno delo špijunaže 30. septembra 2002, suđenje je počelo 24. decembra, ali je Vojni sud u Beogradu odbacio optužnicu, jer se Perišić pozvao na imunitet saveznog poslanika. Poslanički mandat u Skupštini SCG Perišiću je prestao 5. marta 2004, a Vojno tužilaštvo je 15. avgusta 2004. tražilo novo pokretanje postupka protiv njega.

Perišiću je u Hagu suđeno za pomaganje i podržavanje zločina počinjenih u Zagrebu i u BiH od 1993. do 1995. godine. Na prvostepenu presudu od 27 godina zatvora, donetu 6. septembra 2011. žalila se Perišićeva odbrana, koja je tražila da se oslobodi po svim tačkama optužnice. Haško tužilaštvo, koje je u završnoj reči tražilo kaznu doživotnog zatvora, nije uložilo žalbu.

Perišić je nosilac više odlikovanja. Oženjen je, otac dvoje dece.

Foto Tanjug video, AP   
Da vidimo sad mišljenja.

Ghoul

jel mu sad sleduje odšteta što je 8 godina čamio u apsu?

Albedo 0

sad mi da mu sudimo

QuoteVojno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Perišića za krivicno delo špijunaže 30. septembra 2002, suđenje je počelo 24. decembra, ali je Vojni sud u Beogradu odbacio optužnicu, jer se Perišić pozvao na imunitet saveznog poslanika. Poslanički mandat u Skupštini SCG Perišiću je prestao 5. marta 2004, a Vojno tužilaštvo je 15. avgusta 2004. tražilo novo pokretanje postupka protiv njega.

+ što je za džak para prodao par opština u Srpskoj

scallop

Zadovoljila se stoka. Ne treba im više.

Albedo 0

čovjek je špijun i izdajnik

prodao je Goražde za džak para i znao je da se sprema Bljesak i ništa nije uradio jer je i to prodao

zna se ko ga je pustio, isti su donijeli odluku i o puštanju svog saveznika Gotovine.

E sad, to što Hrvate nije sramota što Gotovina i Perišić imaju istog nalogodavca to je druga priča

Meho Krljic

Pa, to, vidim da je generalni stav diljem Interneta da je oslobođen jer je CIA-in čovek. Ali sad ćemo da vidimo da li će Toma da ga amnestira kao Džaju ili će ipak da ga jure ovde za špijunažu.

Melkor

Sta god da uradi uklopice se u teoriju.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

lilit

prodao je gorazde? hm, sta bi ti bato, 1995, uradio s gorazdem? i svim onim ljudima iz rogatice, foce, cajnica, rudog i okolnih seoca, koji su se tih godina, nicim izazvano, nasli u tom istom gorazdu? zivo me zanima.

Truman

Bata je u to vreme verovatno sricao slova. :mrgreen:
Ja da valjam ne bih bio ovde.

džin tonik

Джон Рейнольдс

Амерички шпијун пуштен на слободу! Е ако ово није доказ о непристрасности хашког "суда", ништа није!

#Τζούτσε

Albedo 0

Quote from: lilit_depp on 28-02-2013, 22:05:07
prodao je gorazde? hm, sta bi ti bato, 1995, uradio s gorazdem? i svim onim ljudima iz rogatice, foce, cajnica, rudog i okolnih seoca, koji su se tih godina, nicim izazvano, nasli u tom istom gorazdu? zivo me zanima.

Čovjek je naredio povlačenje snaga iz osvojenog Goražda. Zašto je uopšte naređivao napad na Goražde par dana ranije? Za babino brašno?

dakle, hajde nazad u kuhinju!

Ghoul

Ghoul

РАЗГОВОР НЕДЕЉЕ: ЈАША АЛМУЛИ, новинар
Ни Немачка није имала Јасеновац

У Аушвицу и другим немачким логорима убијање је обављано на индустријски начин, а Јасеновац је био дивљачка супротност свему томе

У меморијалном подручју Јасеновац, на месту бившег усташког логора смрти, код споменика Камени цвет, 12. маја била је одржана комеморација у знак сећања на пробој последњих затвореника из логора 22. априла 1945. године, и у знак почасти за све страдале и преживеле логораше.

Тим поводом разговарамо са Јашом Алмулијем (рођен 1918), новинаром, својевремено председником Јеврејске општине Београд, аутором три књиге у којима је током протекле деценије кроз многа сведочанства приказао трагедију Јевреја у Другом светском рату. Књигу ,,Јевреји и Срби у Јасеновцу", издање Службеног гласника из Београда, објавио је 2009. године.

Како оцењујете овогодишњу комеморацију у Јасеновцу?

Када ме неко пита за Јасеновац, ја му прво кажем да је то био логор усташке Независне Државе Хрватске која је била једини савезник и сателит хитлеровске Немачке која је своје Јевреје убила својим рукама на сопственом тлу.
Остали су следили захтеве Немачке да им изручи своје Јевреје ради слања у логоре смрти на истоку Европе. Сви су раније или касније удовољавали захтевима Немаца сем Бугарске која им 50.000 Јевреја са матичне територије није препустила. Дала им је само 14.000 Јевреја затечених на новоприпојеним деловима грчке Тракије, Вардарске Македоније и дела Србије (Пирот). Тако је то било са Јеврејима НДХ која је водила и политику затирања Срба у име стварања католичке Хрватске само за Хрвате.
У таквој јединственој Хрватској, Јасеновац је такође био јединствен. Таквог логора није било ни у једној држави сателиту Немачке. Њега није имала ни сама Немачка. У њој је било грозних логора. Али у Аушвицу и другим логорима у којима је убијена већина од шест милиона јеврејских  жртава Немачке, убијање је обављано на индустријски начин. До последњег тренутка жртве су држане у незнању шта ће са њима бити да не би биле узнемирене, пружале отпор и реметиле индустријски темпо убијања. У хали за пресвлачење пред великом гасном комором стајали су варајући натписи као ,,Запамтите број где сте оставили своје ствари да би их лако нашли."
Јасеновац је био дивљачка супротност свему томе.

Који су били начини убијања у Јасеновцу? Који је био најгори?

Уништавање људи махом је вршено ручно, ручним алатима, ножевима, полугама, маљевима, чекићима. Ретко се користио метак кога жртве нису биле заслужиле. Петнаест људи који су преживели Јасеновац јер су из њега побегли говорили су ми о ономе што су видели па ви оцените које су смрти биле најстрашније.
Пуковник Божо Шварц причао ми је о боравку у логору Јадовно под ведрим небом на планини Велебит одакле су усташе одводили Србе и Јевреје пред ивице планинских вртача, ударали их маљем по глави и бацали доле. Њега и девет других омладинаца њихов школски друг, шеф полиције у Госпићу, повукао је тамо да мету улице. Он је затим послат у Јасеновац одакле је побегао и придружио се партизанима.
Пуковник Златко Вајлер, такође врло рано ухапшен причао је о ужасним условима у логору Слано на Пагу где је настрадала читава момчад јеврејског фудбалског  клуба ,,Макаби" из Загреба. И он је пребачен у Јасеновац где се једне олујне ноћи искрао из главне капије, препливао Саву и придружио се партизанима у Босни.
Генерал Миша Данон ми је рекао да је тренутно оседео за време једног наступа пред Љубом Милошем који је наредио да се издвоји сваки двадесети. Он је био седамнаести. Исти Милош је на Божић 1941. наредио наступ током кога је 20 до 30 заточеника пред њима заклано, вадили су им очи, текла је крв свуда. Са тим Љубом Милошем спавао је у истој соби Влатко Мачек вођа Хрватске сељачке странке конфиниран у Јасеновцу. Док су се около чули крици мучених, Милош се пред спавање молио Богу. Мачек га је питао како се то слаже, на шта је Милош рекао: ,,Ја знам да ћу горети у паклу али то ће бити за Хрватску." После ослобођења продро је са једном групом у Југославију, ухваћен је и осуђен на смрт.
Едо Шајер из Босне док је једном радио у екипи гробара видео је када су двојица усташа маљевима разбили главу његовог млађег омршавелог брата и бацили га у јаму. Гледао је последње трзаје његовог мозга.
Арон Адо Кабиљо, такође из Босне, био је заточен у логору Стара Градишка где су се налазиле и његова мајка, жена и синчић недавно рођен. Једном су му рекли да су они прошле ноћи одведени у Циглану у Јасеновцу где су усташе бацале жртве у ужарене цигларске пећи. Идућег дана они су се појавили у логору и рекли да нису бачени у пећи јер није било довољно кокса. Мајка је сакрила ужас пред Адом који је знао да их више никада неће поново видети.
Јосиф Ерлих из малог села Кошка у Срему рекао ми је да је у Јасеновцу проклињао мајку што га је родила.

Да скратимо мало ове приче ужаса...

Мара Вејновић Српкиња унијатске вере, гледала је како католичке сестре трују велики број деце у посебној просторији у логору Стара Градишка (Јасеновац 5) и како их усташе даве гасом.
Милош Деспот из једног села у Срему као крманош на дереглији гледао је како 160 девојака долази певајући са рада на једном усташком имању и укрцава се. Сачекала их је на дереглији Трећа херцеговачка усташка сатнија у црним униформама и са ножевима задевеним за саре чизама. Хватали су их за косе, клали и бацали у Саву. Једна млада муслиманка клицајући Комунистичкој партији бацила се у реку.
Сава Петровић из Славоније описао је страшну смрт свога брата од ујака који је био затворен у посебном делу логора у коме су затвореници били потпуно лишени хране и воде све до своје смрти. Када је преминуо остали затвореници су га појели.
Шандор Мусафија, после рата мајор ЈНА, рекао ми је да је глад снажнија од смрти. Испричао је како је један усташа на ивици пута ставио клип кукуруза и чекао да неки заточеник то узме мада је било забрањено. Убио га је из пушке. Поново је ставио на исто место мамац и убио још једног. У то се Мусафија залетео, отео клип и на молбу једног оца дао половину његовом болесном сину. Казао ми је, један клип је донео смрт двојци и помогао двојици.
Архитекта Брацо Данон ми је пре тога казао да је глад највише убијала људе у Јасеновцу. Испричао ми је како су он и отац дошли у Јасеновац из Тузле и затекли тамо његовог стрица Гедаљу који је доведен из Бјељине. Када је дошло време ручку, сва тројица су са неким посудама сели на једну кладу. Пробао је отац ту текућину и није могао да је једе, пробао и Брацо, па им стриц рече: ако ви не можете дајте мени. Сручио је у себе обе порције и рекао – поново сам гладан. Надаље ми је Браца причао да су једном нешто радили па сели на неки пањ. И један присни пријатељ ујака седео је поред њега. И једноставно се спустио. Гледам: мртав. Пао је са пања исцрпљен глађу. Према Браци, усташе су у Јасеновцу највише убијале глађу.
Ја не износим ове ствари ради рекламирања своје књиге ,,Јевреји и Срби у Јасеновцу" већ да би се знало какав је пакао постојао у земљи која ће приступити прослављеној Европској унији.

Мислите ли да се овогодишња комеморација у Јасеновцу одужила толиким жртвама и мукама?

Рекао бих да је била импозантнија од претходних. Говор председника Хрватске Јосиповића био је на свом месту. Јосиповић је подсетио на обавезу сећања на невине жртве и да се никад не оживи идеологија зла. ,,Јасеновац је подсећање на злочин у којем су учествовали и бројни Хрвати", казао је. Такође је било умесно оно што су рекли други представници власти у Хрватској. Међутим остала је супротност између њихових речи и стварности у музеју Меморијалног центра Јасеновац који је у крајњој линији под њиховом контролом.

Огласила се и ове године Јулија Кош...

Госпођа Јулија Кош, која је раније радила у јеврејској заједници у Загребу и отпуштена из Управног савета музеја због својих критика поставке музеја, поново је и ове године изнела низ израза незадовољства оним како музеј одражава стварност Јасеновца. За прву поставку 2006. коју су критиковали представници Срба, Јевреја, Рома и антифашиста Хрватске она је рекла да би се и усташама допала.
Ове године Кошова је поново у писму амбасадорима и дипломатским представницима у Хрватској послала писмо пуно замерки, између осталих и ове: ,,Усташки режим није јасно обележен као прави организатор и извршилац злочина у Јасеновцу, систем расних закона које су усташе примениле против етничких група (Срба, Јевреја и Рома), и масовно етничко чишћење тих група није представљено; организатори и извршиоци су третирани неутралним ставом, ако не чак уз одавање пуног поштовања."
Кошова је у писму амбасадорима цитирала протестно писмо својевременог председника Савеза јеврејских општина Србије Александра Нећака и затим др Огњена Крауса председника јеврејских општина у Хрватској из 2007. године. У ствари добијам утисак да проблем са музејом неће бити решен док на највишем извршном положају буде Наташа Јовичић. Раније је одбијала велике промене наводећи да су против тога аутори изложбе. Сада прихвата јеврејске критике из Загреба да стална изложба има вапијуће празнине у информацији. Али предлаже да особље музеја те празнине усмено допуњава публици, што Кошова сматра неприхватљивим. Ако празнине попунимо у поставци знамо да је нешто учињено, а не знамо шта ће ко рећи и допунити усмено. Верујем да би се уклањањем Јовичићеве утро пут решењима.

Шта кажете о међународном одјеку овогодишњих комеморација у Јасеновцу?

Она је видна. Мене посебно радује заступљеност америчких Јевреја чији лидери због потчињености политици својих влада, често нису имали правилна виђења догађаја у Југославији деведесетих година. Сада је на комеморацији у Јасеновцу био Мајкл Беренбаум, професор на јеврејским студијама Америчког јеврејског универзитета у Лос Анђелесу. Што је најважније он је био код нас као представник конференције председника највећих америчких јеврејских заједница. Рекао бих да је то највише заједничко тело Јевреја Америке. Професор Беренбаум је из Јасеновца понео јасно сазнање да то ,,место убијања Јевреја, Срба и Рома нису створили Немци већ један од овдашњих народа" што у мени буди наду да ће његова конференција председника убудуће боље знати ко је у Другом светском рату био поред Јевреја жртва. Он је у изјави за агенцију Срна рекао: ,,Одлазак у Јасеновац представља снажно и дирљиво искуство, а видети га уживо изазива понизност."

Слободан Кљакић
објављено: 19/05/2013

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Ni-Nemacka-nije-imala-Jasenovac.sr.html

mac

Nemci radili bez duše, a Hrvati su ipak Sloveni, u sve što rade unose dušu. Kao i mi, ostavljaju srce na terenu.

Ghoul

Quote from: mac on 20-05-2013, 13:18:10
ostavljaju srce na terenu.

eh, lako je ostavljati tuđe...  :P :cry:

džin tonik

Quote from: Ghoul on 20-05-2013, 13:11:58
...
Ја не износим ове ствари ради рекламирања своје књиге ,,Јевреји и Срби у Јасеновцу" већ да би се знало какав је пакао постојао у земљи која ће приступити прослављеној Европској унији.
...

ah! onda nista... :)

Anomander Rejk

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/385092/Hag-presudio-Hrvatima-iz-BiH-111-godina-zatvora-Hrvatska-izvrsila-agresiju-na-Bosnu
Pošto su u pitanju žrtve Muslimani, ovaj put neće pomoći ni lobiranje...
Šteta što je potpuno izostalo procesuiranje ove bande za zločine nad Srbima u BIH, ali s obzirom na instituciju koja sprovodi pravdu, dobro je da su ikako osuđeni.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Ghoul

In This Photo, German Soldiers React to Footage of Concentration Camps

šta mislite, kako bi izgledala fotka reakcije da su, npr. zarobljenim ustašama prikazali snimke iz jasenovca i gradiške?
koliko bi bilo prekrivenih lica, a koliko kezova, ponosnih osmeha i mrtvo-ladno zurenja?

više ovde:
http://www.slate.com/blogs/the_vault/2013/06/11/photo_german_soldiers_react_to_concentration_camp_footage.html

Джон Рейнольдс

Има на фотки занимљивих фаца. Скроз десно, при врху, тип са десном руком преко уста. Е, лик који седи десно од њега баш делује као да каже: "Ко вас јебе, штета је само што смо вас овако мазили". А лик у реду одмах иза се чуди што се многи око тих снимака потресају.

#Τζούτσε

tomat

ima i ovaj što je pri gornjem levom ćošku, njega zabole za film koji se prikazuje, šeretski je podigao obrvu da ispadne lepo na slici.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

džin tonik

Željko Pervan: Prirodno smo lijepi, dovoljno nam je samo oprati zube

Poslije dvije godine "Pervanova dnevnika" na Drugom programu Hrvatskog radija, taj narodni dnevnik koji vode stand up komičari Željko Pervan i Mladen Horvat, pod pseudonimima Želimir Kučina i Živojin Mirić, a koji prikazuje istinu lišenu ukrašavanja, dobio je i svoju televizijsku minutažu. Premijera mu je u ponedjeljak u 23. 15 sati na RTL-u 2. Emitirat će se od ponedjeljka do četvrtka (ili do zabrane), trajat će 900 bitnih sekundi, a krilatica mu je, kako njegovi autori kažu "Samo je informiran narod uistinu informiran narod."

Zahvaljujući mreži jataka i doušnika, Živojin i Želimir uspijevaju se infiltrirati u sve institucije države i tako pružiti narodu pravu sliku stanja u njoj, a i šire.

Posebnih fizičkih priprema za pojavljivanje pred kamerama ovi zabavni dečki nemaju.

– Ma znate ono, obrijemo se, operemo zube, malo počešljamo i to je to. Prirodno smo zgodni pa nema potrebe za pretjerivanjem – kaže Željko Pervan.

Što se, pak, tiče mentalnih priprema ili izvora inspiracije za emisiju, Pervan dodaje:

– Naše mentalne pripreme traju od rođenja pa do sada, a što se tiče inspiracije, kada čovjek živi u Hrvatskoj, ništa drugo mu ne treba.

Ghoul

ODLIČAN intervju!!!

General bojnik Ivo Jelić: Tuđman i Milošević sreli su se 42 puta dogovarajući stvaranje velike Hrvatske i velike Srbije

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/208188/Default.aspx

Anomander Rejk

Ovaj intervju je golo govno.
Jedino što je istina je dogovor Tuđman-Milošević, a to smo znali davno pre ovog pametnjakovića. Sama činjenica da su brigade i tenkovi bili na Srebrenici i Žepi dok je padala Bosanska Krajina, s jedne strane, i s druge strane da u vreme najveće moći i elana HV i najvećeg pada srpske vojske i razvučenih linija HV nije pokrenula ni jedan ozbiljan napad na Posavinu...svako iole bistar može sabrati dva i dva.
Ostali deo intervjua je za povratiti u lavor, ne zna se šta je veća bedastoća, od samoproglašenja sebe za Napoleona ( zaustaviše ljudi JNA sa četiri minobacača! cvrc ) , do tlapnji o Londonu, a tek onaj deo o 4. brigadi koja je ,,poštivala'' ženevske konvencije...ja ne znam jel taj čovek zajebava nekog, il se uistinu pravi lud. Dovoljno je kupiti autobusku kartu, danas, 18 godina posle rata, i obići mesta kroz koja je prošla ta brigada, da se vidi na šta to liči i dan danas, a toliko vremena je prošlo.. Ko ne veruje, nikakav problem, priložiću fotografije ako treba. A o postupanju prema zarobljenicima i civilima da ne i govorim.
Ukratko, golo govno od intervjua.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Ghoul

samo zbog nekih predvidivih samonapuhavanja i iskrivljenih izjava ne znači da ovo nije odlično štivo!

varvarin

džin tonik

Quote from: Еriops on 06-09-2013, 00:13:50
... a tek onaj deo o 4. brigadi koja je ,,poštivala'' ženevske konvencije...ja ne znam jel taj čovek zajebava nekog, il se uistinu pravi lud. Dovoljno je kupiti autobusku kartu, danas, 18 godina posle rata, i obići mesta kroz koja je prošla ta brigada, da se vidi na šta to liči i dan danas, a toliko vremena je prošlo.. Ko ne veruje, nikakav problem, priložiću fotografije ako treba. A o postupanju prema zarobljenicima i civilima da ne i govorim.
Ukratko, golo govno od intervjua.

kako mozes uporediti ucinak jedne profesionalne brigade hrvatske vojske sa djelovanjem razularenih srpskih pljackaskih bandi? nikad ja tebe necu shvatiti. zalosno.