• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tema za septembar - rok 1. septembar

Started by Boban, 12-08-2011, 20:28:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Stipan

Poštovanje!
Ako biste bili ljubazni da nam kažete nešto više o SM simbolici u delu koje ste objavili u prethodnom životu, molio bih.  :lol:

Savajat Erp

Мислите на садо-мазо симболику или...?
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Džek

Šaka o astal! Tres! Nek' se zna ko kosi a ko vodu nosi!

Nego... ima'l štagod na belegiju? :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Bež'mo Savajate, dolazi sebi!  :shock:

Savajat Erp

Josephine

Podsetite me da glasam sutra, moliću fino. Zaboraviću.

Savajat Erp

А ко ће нас да подсети?

Stipan

Kako da ne - pod uslovom da dobijem minimalno po bod u javnom i tajnom glasanju... I pivo?  :lol:

Savajat Erp

Јебеш бодове, ионако од тога нема `леба, може и само пиво. Ил` два-три. (до 7) :)

Stipan

Dobro. Jedno sam ti dužan. Onda mi dođeš još šest...

SAVAAAJAAATEEE GLAAASAJ!!!

Savajat Erp

Хоћеш и да гласам и да ти дођем 6 пива? Ееее, Србијо! :)

Озбиљно, колико то може бити, имам још једну и пол да прочитам и ондак - гласовање.

Stipan

Šta sad Srbija ima sa šest piva što si mi dužan? Jesam li te podsetio?! A?!

Savajat Erp

Ништа, у праву си.  :x

Морам да научим да пажљивије читам постове...а и приче. :)

Stipan

Savajat Erp

Да...ако понављаш то довољно често, можда и ти поверујеш у исто. :)

Plut

U stvari, prilično lako sam našla 3 priče. Pa onda još jednu. Ostalo je da se pomučim oko te pete. Sve u svemu, odlučivanje mi ide mnogo lakše nego ranije. Ili je možda tajna u ostalih 15.

Savajat Erp

Прочитао офрље, одокатива офрље, гласао офрље...за једну сам могао још да размислим да уђе међу првих пет, али ми је испала из вида. Исправио сам то у тајном. :)

Plut

Eto šta čini ponovljeno čitanje. Prvobitni raspored među odabranih 4 mi se već 3x rasturio. Al' pete još nema... mada... pomalja se...

I ne znam otkud mi potreba da svoju muku delim s vama.

Džek

Odmah sam znao, prilikom prvog čitanja (i poslednjeg) za koje ću da glasam, identično i u tajnom i u javnom.

K'o kad snimim lepu ženu na ulici, znam šta će da usledi... :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Anomander Rejk

Ispade ipak Stipan u pravu.
Čitao više puta, i opet na kraju glasao za pet priča, i javno i tajno, koje su mi se izdvojile i prvi put. Izgleda taj prvi utisak ostaje najači, džaba.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

pokojni Steva

Treba čitati više od nekoliko puta. Ako vam je bitno, ako ne onda... Naravno da se favoriti odmah izdvoje, al oće žmarci da se pojave i nenadano.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Plut

Stipan u pravu?! To ne biva. :mrgreen:

Nego, jedno pitanje za gazda Bobu. Rezultati će biti u 23h. Po čijem vremenu? Sagitinom il' našem?

Stipan

Pa rekoh ti Stevo: pročitam ja više puta pre nego što napišem komentare, ali glasove dajem posle prvog čitanja.
Evo i zašto:
Jeste da je u ovom krugu ispalo da učestvujemo na konkursu za PZ, ali osnovna zamisao je bila da je ovo književna radionica (čitaj školica).
Ako je tako, onda bi trebalo da naučimo da napišemo nešto što će biti prihvatljivo nekom prosečnom čitaocu, koji će jednom negde naleteti na naše priče.
Po mom mišljenju neko ko je uzeo da prelista neki časopis (u kome se slučajno našla neka tvoja priča, jel') neće po pet puta da se vraća na početak teksta ne bi li pronašao tajne puteve tvojih literarnih nadahnuća, nego će na brzinu preleteti rubriku - ili će ga priča kupiti ili neće.
Tek ako ga zainteresuje na prvo čitanje, ima šanse da je pročita ponovo. U suprotnom - mrka kapa.

Eto, zato glasam onako kako glasam (mada sam u ovome krugu dodao dve priče u tajnom glasanju - posle drugog čitanja)

Josephine

Ne nadaj se ti gazda Bobou, Stevo, u 23h. Vidiš da se utišao, ulenjio, gleda samo košarku i bole ga dupe za sve...

NdZodiac

Quote from: D. on 10-09-2011, 19:43:46
Ne nadaj se ti gazda Bobou, Stevo, u 23h. Vidiš da se utišao, ulenjio, gleda samo košarku i bole ga dupe za sve...

Si ti glasala? :)... reče da te podsetimo :)

Josephine

vimen

Ali... Ali... Danas nema košarke!

Josephine

Pravi fan gleda utakmice svih reprezentacija. Kao i pravi zavisnik od klađenja.

vimen

Ali... Zar danas nije dan pauze? Svi odmaraju?

Stipan

Bobanu se ne prigovara dan pauze, ako sebi želiš dobro. Kapiraš?

Plut

Dosadni ste. Aj se neko posvadja.

vimen

Stipan

Nedostaje vam krv?! Čekajte malo, sad će komentari...

Plut

Ne znam se svadjati, al' umem lepo pratiti. :lol:

Josephine

Stipan

Pa onda 'ajde da budemo dobri.  :)

NdZodiac

Stipan

Ti jesi, ali to se ne može reći za većinu (nas) ovde...  :mrgreen:

ivica

Glasao i ja. A sada, kao tinejdžerke u američkim filmovima, sedimo na krevetima, okruženi plišanim životinjama i nestrpljivo zurimo u ekrane.

Plut

Zašto nije nazvao? A kad će zvati? Da li će? Možda mu se više ne sviđam. Garant je zbog ove groznice. Joj kako sam grooozna i ružna :cry:

Perin

Josephine

Pa lepo reče Boban da su ljudi u stanju da svašta proglase dobrom pričom... Aj, opušteno...

Perin

Ma ok je to, ali da nijedna priča nije dobila preko 10 glasova....to je...loše skroz. Mislim, nije da ja nešto ovo glasanje uzimam zaozbiljno, ali Boban je deffo u pravu ovoga puta :)

S tim da smatram da Vronk ili kako se već priča zove zaslužuje bodove, mada nedostaje dosta rada na toj priči, ali to je boljka i svake priče u ovom krugu - da treba rada i rada i rada i rada na njima... :)

Josephine

Pa koja da ih dobije? Nijedna nije sjajna. Dobro, jedna je opako blizu da to bude.

Nije bilo dobro ni što se raspravljalo koliko se puta priča čita i kako je čita prosečan čitalac.

Ako ćemo iz perspektive prosečnog čitaoca, onda ladno možemo da batalimo sav rad i trud da fantastiku izdignemo iz prokaženog blata u kom se nezasluženo nalazi.

Mi nismo prosečni čitaoci. Bar sam do rezultata ovog glasanja mislila da nismo. Ali kako je najbolja priča i po pismu i po sadržaju, koji najviše odgovara PZ, dobila gotovo najmanje bodova, razočarana sam u sud učesnika radionice. On mnogo govori o tome gde smo sada.

Dzimi Gitara

Meni je recimo favorit bila priča 'Vežbe'. Osim malo zbrzanog kraja, to je priča uz koju sam se glasno smejao. Mislim da su neki dijalekti izmešani, ali sve u svemu, to je jedina priča koja mi je odmah bila interesantna. Što se tiče 'Srbomena', mislim da je i to priča, kojoj malo fali da bude vrlo solidna, ali definitivno nije za PZ. 'Drugi čovek na mesecu' nije wow priča, ali nema neke grube rupe, i po meni spada u najsolidnije, a vidim da se i većina tu ipak složila. Neke kao 'Konjaik' i 'Gobecki', pa i 'Brojevi' imaju svoje trenutke, ali nešto mi je falilo u svakoj o njih. Sve u svemu rezultati su realni. Kilave priče, pa su se i glasovi razredili.

@D Koja je to priča, na koju ciljaš, kad kažeš da je stvorena za PZ?
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Plut

Kad smo još rekli da glasanje govori puno i o čitaocima, ne samo o pričama. Nema potrebe za nervozom. Mislim, nije da nema, ali...

Milosh

Quote from: D. on 11-09-2011, 00:21:30Ali kako je najbolja priča i po pismu i po sadržaju, koji najviše odgovara PZ, dobila gotovo najmanje bodova, razočarana sam u sud učesnika radionice.

Na koju misliš? Od priča koje imaju 4 i manje bodova na tajnom glasanju, po meni, jedna jeste malo potcenjena, ali daleko mi je od najbolje priče, dok mi je jedna druga prilično zabavna, ali nije za Zabavnik; ove ostale od tih slabije plasiranih su tu gde i zaslužuju...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/