• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Jelena Đurović - 30. FEBRUAR (2011)

Started by Boban, 27-09-2011, 01:33:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Boban

pa vidiš da je sada ljudima bitnije da informacija bude na Fejsu... ima tu još stvari koje su najavljene na sajmu, a niko ih ne pominje.
Padamo u zaborav, čak i sami pred sobom.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mac

Aha, a gde tačno na Fejsu piše išta o ZS 17?

Loni

Jelena Đurović je sjajna ličnost i moja, ne mogu baš reći prijateljica, ali poznanica.
Izvanredna analitičarka društva, kulture, političke situacije...
    Osoba od akcije, (osnovala je svojevremeno i internet radio Novi Beograd, za koji ne znam da li još funkcioniše),
koja uvek želi neto da promeni nabolje, vrlo humana, sjajna voditeljka tribina...

Žena sa vrlo jasnim etičkim principima bez ikakvog kršenja principa objektivnosti.
   Iako liberalka na FB-u vrlo glasno brani nezaslužene žrtve nekih loših i bezobraznih liberala (Vojnova itd).

Vrlo raskošna ličnost i po meni veći simbol onog lepog Beograda od izvikanih simbola tipa Luna Lu.
   Ako su 80-te bile zlatno doba Beograda, a sve posle njih entropija, Jelena je izvesna superwoman, koja se trudi da efekte entropije neutrališe.

Zato mi je izuzetno milo što je kuća ,,Beli put'' imala želje da promoviše njen rad.

Roman još nisam video, ali ne treba zameriti estradni marketing (plakat sa šljokičastom haljinom).
   Kladim se da je Jelenin svestan cilj bio poigravanje sa društvom koje je u tolikoj meri postalo estradizovano i šljokičasto.

Boban

Quote from: mac on 31-10-2011, 12:40:42
Aha, a gde tačno na Fejsu piše išta o ZS 17?

pa ljudi pišu po svojim statusima; ako im nisi prijatelj, nikom ništa.

mac

Ali jesam prijatelj sa onim ko je zapravo kreator te informacije. Ako sam posednik informacije ne objavljuje tu informaciju, a pritom se profesionalno bavi objavljivanjem, onda nikom ništa :)

angel011

Quote from: Loni on 31-10-2011, 12:55:20

Zato mi je izuzetno milo što je kuća ,,Beli put'' imala želje da promoviše njen rad.

Everest media.
We're all mad here.

Boban

Quote from: mac on 31-10-2011, 13:48:23
Ali jesam prijatelj sa onim ko je zapravo kreator te informacije. Ako sam posednik informacije ne objavljuje tu informaciju, a pritom se profesionalno bavi objavljivanjem, onda nikom ništa :)

Ako se obazreš oko sebe, zapazićeš da je ovo forum, a informacije tog tipa kače razni ljudi; površnim uvidom u prethodne brojeve ZS, može se videti da sam samo dve teme otvorio ja, a sve ostale drugi.
Posebno ako se zna da sam po ceo dan na Sajmu, zar nije logično da inicijator takve vesti bude neko drugi?

Loni

Quote from: angel011 on 31-10-2011, 13:51:51

Everest media.

WhatEverest.  xremyb

Josephine

koja uvek želi neto da promeni nabolje,

Iako liberalka na FB-u vrlo glasno brani nezaslužene žrtve nekih loših i bezobraznih liberala (Vojnova itd).

Jelena je izvesna superwoman, koja se trudi da efekte entropije neutrališe.

Pošto sam u specifičnom raspoloženju danas, a Jelenu ne znam, pa ovo što pričam neću uputiti njoj, već Loniju, samo da ostavim traga o činjenici da u ovoj zemlji ne možeš da "menjaš nabolje", "braniš žrtve" i da "neutrališeš efekte entropije", a da si pri tom u stranci, da nisi u zatvoru i da živiš u miru i harmoniji sa javnošću. Jednostavno, potrebno je mnogo više, onoliko koliko mnogi nisu spremni da daju. A kada nisi spreman da daš ili izgubiš, onda i nisi.

mac

Quote from: Boban on 31-10-2011, 14:04:44
Ako se obazreš oko sebe, zapazićeš da je ovo forum, a informacije tog tipa kače razni ljudi;

Evo, okačio sam informaciju na pandanu foruma na fejsbuku. Kosmos ponovo ima smisla.

Usul

Jel ima neke dobre duše raspoložene da mi pošalje novi ZS?
God created Arrakis to train the faithful.

scallop

sigurno da ima samo treba da se dokopamo tog čuda. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

PTY

Quote from: Kunac on 29-10-2011, 23:02:15
Quote from: LiBeat on 29-10-2011, 11:31:50
Quote from: Kunac on 29-10-2011, 11:04:50
Što se podrške tiće, imaće je svako ko je zatraži. Bar što se mene tiče.

Čekaj sad... znači li to da ti zapravo podržavaš sve ono (i samo ono) što se od tebe zatraži?
U onom stepenu koji mi odgovara i koji mislim da zaslužuje. A, iskreno, nije da su nešto ljudi tražili... :) Kada mi se nešto dopadne - reći ću, zašto ne bih?

Ma znam ja to, a i tebe znam već poduže, pa me valjda zato tvoja originalna izjava i jeste pomalo iznenadila.  :)

Kunac

Quote from: LiBeat on 31-10-2011, 17:28:05
Quote from: Kunac on 29-10-2011, 23:02:15
Quote from: LiBeat on 29-10-2011, 11:31:50
Quote from: Kunac on 29-10-2011, 11:04:50
Što se podrške tiće, imaće je svako ko je zatraži. Bar što se mene tiče.

Čekaj sad... znači li to da ti zapravo podržavaš sve ono (i samo ono) što se od tebe zatraži?
U onom stepenu koji mi odgovara i koji mislim da zaslužuje. A, iskreno, nije da su nešto ljudi tražili... :) Kada mi se nešto dopadne - reći ću, zašto ne bih?

Ma znam ja to, a i tebe znam već poduže, pa me valjda zato tvoja originalna izjava i jeste pomalo iznenadila.  :)

Róisín Murphy - "You Know Me Better"

xcheers
"zombi je mali žuti cvet"

crippled_avenger

Mislim da je ovo već preteran nivo promocije...

VELA -30 februar- design by PR
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Plut

Pa dobro, sad barem znamo odakle je Boban skinuo ideju za naslov romana. :evil:

Boban

Kakve veze ima Boban sa izborom naslova romana?
Nemojte mi uvaljivati počasti koje mi ne pripadaju.
Ruku na srce, pesma ima grešku, jer ukoliko ovaj kalendar (sa greškom od 27 sekundi na godinu dana) ostane u upotrebi, godina 3200-ta će imati 30 februar.

Kunac

Kako je krenulo, još će ispasti da je Boban i napisao roman... :))))

"zombi je mali žuti cvet"

Plut

Kao urednik je, možda, uticao na izbor naslova, otkud znam. Pripisuje mu se svašta, što ne bi i ovo?

lilit

i plut je uključena u besramni marketing?!!?? :shock: xrofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Plut

Kol'ko mi se čini sve je ovde lako uvući. :twisted:

lilit

uspavah se noćas posle 50 strana, ne zato što je knjiga dosadna već što sam ja umorna. prvi utisak mi je da je ovo pisao neko mnogo mlađi od mene, što ne znači ništa, :lol:,  a drugi utisak je da je autoru jedna od važnijih knjiga u životu bila "aleksandrijski kvartet".
no, ajde, videćemo...imam još puno do kraja. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

Boban

crippled_avenger

Josephine

zstefanovic

Хајде да се упишем и ја као читалац. (Да, списатељки срећан и рођендан.)

Елем, приступио сам целом питању, као, рецимо, равногорац љотићевцу... Али, након читања видим да сам имао предрасуде и да је вредело времена по више основа. Можда довољно да једном запишем приказ из другог идеолошког кључа.

Много финих детаља и ретко искрено сведочанство о једној овдашњој касти у нестајању.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]