• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li Srbija treba da prizna Kosovo?

Started by Alexdelarge, 20-12-2011, 22:20:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da li Srbija treba da prizna Kosovo?

Da.
10 (18.9%)
Ne.
43 (81.1%)

Total Members Voted: 53

-_-

Quote from: Джон Рейнольдс on 20-04-2013, 18:06:53
Коментари неколико морона није "солидна подршка у народу".

Citat sam naveo kao potvrdu, ne kao dokaz.

Ali, slusajuci prijatelje (poznanike i sl.), prateci razlicite sajtove i forume i nastupe javnih licnosti - stekao sam takav utisak.
Naravno, ne mogu da ga kvantifikujem, ali je znacajno veci od "LDP-ovih nekoliko procenata".

Jednosatvno, imam utisak da se ljudima ta prica smucila.
I da svi oni sad misle - super, konacno cemo poceti da zivimo normalno i bogato.
A skorasnja buducnost ce pokazati koliko grese.

Quote from: Stipan on 20-04-2013, 18:14:28
Većina morona je za to da se iz njihovog buđelara u beskonačnost rasteže finansiranje državnih i paradržavnih organizacija
koje žive na račun kosovske zavrzlame.

Ako sam dobro razumeo ovu ironiju, neko ima nesto protiv da ljudi primaju platu za svoj posao!?  :x

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 20-04-2013, 18:22:43

Mislio si da napišeš "nisu", jel... Kad već pominješ morone.  8)

Види, види ко је догмизао да ме лекторише! Па испаде не само што ти нисам на игнору, него и си се међу моронима препознала! Ако, ако. Тако и треба.  :lol: 
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Nisam se prepoznala, citirao si mi post, moronu.

Ghoul

Quote from: D. on 20-04-2013, 18:41:57

ne beše li ovo ista ona glupača koja je svojevremeno tvrdila da je traženje pravopisnih i typo grešaka u nečijem postu najniži oblik forumske egzistencije, ili tako nešto?

ma ne, nema šanse - ne bi glupača sebi uskakala u usta i radila ono za šta druge okrivljuje - zar ne?
https://ljudska_splacina.com/

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 20-04-2013, 18:41:57

Јбт....  :-x Теби је песак најшабанскијег града на свету већ оштетио вид. Цитирао сам Борисов пост, глупачо.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Ghoul on 20-04-2013, 18:45:21
ne beše li ovo ista ona glupača koja je svojevremeno tvrdila da je traženje pravopisnih i typo grešaka u nečijem postu najniži oblik forumske egzistencije, ili tako nešto?

ovo nije ni pravopisna ni typo greška, moronu broj dva.

Quote from: Джон Рейнольдс on 20-04-2013, 18:46:40
Цитирао сам Борисов пост, глупачо.

Nije kitić, neg je smoki.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 20-04-2013, 18:46:58
ovo nije ni pravopisna ni typo greška, moronu broj dva.

Јесте, извињавам се, моја грешка. Погрешио сам што сам те назвао мороном (у мушком роду). Ти си била и остала - глупача.

Извини још једном.

Иди сад питај рођене Емираћане шта мисле о "твом" феминизму. Молим те.

#Τζούτσε

Stipan

Quote from: Boris on 20-04-2013, 18:31:38
Ako sam dobro razumeo ovu ironiju, neko ima nesto protiv da ljudi primaju platu za svoj posao!?

Dobro si razumeo. To se u novogovoru naziva tehnološki višak.

-_-

Quote from: Stipan on 20-04-2013, 19:06:57
Quote from: Boris on 20-04-2013, 18:31:38
Ako sam dobro razumeo ovu ironiju, neko ima nesto protiv da ljudi primaju platu za svoj posao!?

Dobro si razumeo. To se u novogovoru naziva tehnološki višak.

Kapiram za pojedince, ali kako npr. opstina ili fakultet (znaci celina negog drzavnog organa ili institucije) moze da bude tehnoloski visak???

Stipan

Vrlo jednostavno - tehnološki višak je za Srbiju, pošto se nalazi na teritoriji Kosova.

milan

Quote from: Boris on 20-04-2013, 15:45:54

Quote from: D. on 20-04-2013, 12:08:21
Quote from: milan on 20-04-2013, 11:58:17
Hvala kurcu

Sto volim kad sam u pravu:

Quote from: Boris on 17-04-2013, 23:05:37

Quote from: Meho Krljic on 17-04-2013, 22:06:40
   Dakle, Kosovo smo skoro pa predali u ruke dušmana.

Nesto mi se cini da bi za to imali solidnu podrsku u narodu.

Mala ispravka - Fala kurcu (i Petru Dobrnjcu)

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 20-04-2013, 19:18:52
Vrlo jednostavno - tehnološki višak je za Srbiju, pošto se nalazi na teritoriji Kosova.
Nije baš tako. Sasvim je razumno, čak i da je Kosovo potpuno nezavisna država u nekom istorijskom smislu kome mi ne bismo išta imali da prigovorimo, da u delu Kosova gde je većinsko stanovništvo jedne kulture/ nacije, da administracija susedne države, gde je to stanovništvo, jelte, većina na najvećem delu teritorije, finansira institucije kulture i obrazovanja u tom delu. Mislim, to se i inače radi svuda po Evropi. Veći je problem pitanje rade li te institucije dobro svoj posao, to jest, dobija li se za novac najbolji moguć kvalitet.

-_-

Quote from: Stipan on 20-04-2013, 19:18:52
tehnološki višak je za Srbiju, pošto se nalazi na teritoriji Kosova.

To je tvoje misljenje, tj. zelja, a ne cinjenicno stanje.

Quote from: Meho Krljic on 20-04-2013, 19:22:57
Veći je problem pitanje rade li te institucije dobro svoj posao, to jest, dobija li se za novac najbolji moguć kvalitet.

To je onda pitanje efikasnosti biroktatije i drzavne administracije (koja je na kriminalno niskom nivou),
a ovde se to, kao kukavicje jaje, potura kao argument za gasenje institucija - ali samo na Kosovu.

Po toj logici, ja sad mogu da trazim da se ukinu sudovi, policija ili tako nesto, bilo gde u Srbiji, zato sto ne rade dobro svoj posao.
Ali u tom zahtevu ne bi bilo bas neke velike pameti, zar ne...?

Meho Krljic

Ja ni nisam to implicirao. Više sam implicirao da bi te institucije trebalo da svoj rad baziraju na - kao i svake druge - kvalitetnim kadrovima a ne na partijskim poslušnicima što je na severu Kosova bojim se izrazito slučaj.

Tex Murphy

QuoteLoni, gresis

Не гријеши, он тролује. А сад су му се придружили и Д. и Стипан.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

-_-

Quote from: Meho Krljic on 20-04-2013, 19:39:14
Ja ni nisam to implicirao.

Znam. Poruka se odnosila na Stipanovo misljenje.

te institucije trebalo da svoj rad baziraju na - kao i svake druge - kvalitetnim kadrovima
a ne na partijskim poslušnicima što je na severu Kosova bojim se izrazito slučaj.

Drugim recima - i koliko sam ja upoznat - apsolutno isto kao i u ostatku Srbije?

Quote from: Harvester on 20-04-2013, 19:42:05
QuoteLoni, gresis
Не гријеши, он тролује.

Ok, prihvaticu misljenje starijih clanova ovog foruma.

Meho Krljic

Quote from: Boris on 20-04-2013, 19:48:50
te institucije trebalo da svoj rad baziraju na - kao i svake druge - kvalitetnim kadrovima
a ne na partijskim poslušnicima što je na severu Kosova bojim se izrazito slučaj.

Drugim recima - i koliko sam ja upoznat - apsolutno isto kao i u ostatku Srbije?

Možda isto, a možda i gore zbog naglašeno političkog imperativa da se dole održi prisustvo javnih službi po svaku cenu pa je u tom smislu i kadrovska politika bila lošija. Mislim, naravno da je bolje imati išta nego ništa ali ne treba se zauvek zadovoljavati time.

ALEKSIJE D.

Priznanjem se država odriče svoje teritorije za vjeke vjekov. I ako se ikad politička situacija ili okolnosti promene (recimo: udari kuga i pobije sve šiptare), nemamo pravo da tražimo svoju zemlju nazad.
Zato nema priznanja.

Stipan

Quote from: Harvester on 20-04-2013, 19:42:05
QuoteLoni, gresis
Не гријеши, он тролује. А сад су му се придружили и Д. и Стипан.

Najzad, makar jedan inteligentan čovek među onolikim fanaticima...  xfrog

angel011

We're all mad here.

Mark

Dva su principa

1) Svako rešenje konflikta na poratnom ex-YU prostoru mora biti na štetu Srba.

2) Ako rešenje nije na štetu Srba - koliko god to bilo uslovno rečeno, jer je najčešce sasvim jasno da ono nije ni ko zna koliko dobro po Srbe - ono se nece do kraja primenjivati (1244) ili ce se gledati da se vremenom izmeni i što više obesmisli (Dejton).

Ni sam ne znam pod koji princip ce potpasti ovo najnovije rešenje.

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Stipan

Sjajni principi! Otkud li su se samo stvorili?

Anomander Rejk

Ma to je klasika, ko više veruje u te priče ? Kad god nešto potpišemo, i odreknemo se i one mrve suvereniteta koji još posedujemo, onda se borbamdujemo izveštajima o protestima Samoopredeljenja, Nezavisnosti kako se zove onaj kosovski pokret, ili šta je reko Demaći ili Vlasi, pa kao kad se oni bune, to je sigurno dobro za Srbe. Oprobana taktika. Ovde je stvar savršeno jasna : institucije države koje su 13g funkcionisale, uz probleme i teškoće, ali  kako tako funkcionisale na severu, više neće postojati. Na severu Kosova će se primenjivati zakoni Kosova i postojati institucije Kosova, i nikakve izjave nekakvih ,,njihovih'' ekstrema ne mogu zabašuriti tu činjenicu.

Mark : Ako ne posegnu Albanci za oružjem, verovatno će se primenjivati postdejtonski princip. Srbiju čekaju godine natezanja sa EU, a EU će sigurno to iskoristiti da vremenom ukidaju i smanjuju nadležnosti predviđene ovim sporazumom, kao što su radili u Republici Srpskoj posle Dejtona.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

A još češće se borbamdujemo izveštajima o protestima SNP "Naši",  kako se zove onaj srbijanski pokret...

džin tonik

Quote from: ALEKSIJE D. on 20-04-2013, 19:56:22
Priznanjem se država odriče svoje teritorije za vjeke vjekov. I ako se ikad politička situacija ili okolnosti promene (recimo: udari kuga i pobije sve šiptare), nemamo pravo da tražimo svoju zemlju nazad.
Zato nema priznanja.

Napred Srbi! Kinezi su s vama!

Ghoul

Quote from: zosko on 21-04-2013, 01:18:24
Napred Srbi! Kinezi su s vama!

i drug zole!
sad znamo da smo na pravom putu!

Anomander Rejk

A evo šta ustvari zanima demokrate iz SAD i Nemačke...kakva crna ljudska prava. Otimanje tuđe imovine :
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=04&dd=21&nav_id=707023

ALEKSIJE D.

Mi smo uvek na pravom putu. Samo, brzina zavisi od okolnosti i ostalih vozača.Ali, strpljenje je majka uspeha. Srbija je stvorena tek pre nešto više od 200 godina, sa paljenjem jednog turskog hana. Polako, ali sigurno.

Stipan

Quote from: ALEKSIJE D. on 21-04-2013, 13:50:28
Samo, brzina zavisi od okolnosti i ostalih vozača

Naročito ako voziš fiću, a uklješten si između autobusa i hladnjače koji su upravo krenuli da te zdrobe...

ALEKSIJE D.

Stipan

Je, tu je potreban F1 superstar.

Pitanje je samo koliko dobro voze ovi što su za upravljačem...

ALEKSIJE D.

Stipane, za čoveka koji je dogurao do freze, odlično vladaš metaforama o putevima.

Stipan

Hahah! Ova ti je dobra!

Vidi se da dobro vladaš dramaturgijom.

Loni

Quote from: Anomander Rejk on 21-04-2013, 12:50:04
A evo šta ustvari zanima demokrate iz SAD i Nemačke...kakva crna ljudska prava. Otimanje tuđe imovine :

Kaže ko?
Ruskoplaćenički velemanipulantski list Večernje Novosti?
Ha ha ha.

Tex Murphy

Quote from: Loni on 22-04-2013, 00:25:30

Kaže ko?
Ha ha ha.

Не лапрдај.
Genetski četnik

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 22-04-2013, 00:25:30

Kaže ko?
Ha ha ha.

Каже ко?
Форумска спрдња?
Ха ха ха.

#Τζούτσε

Loni

A Trepča je kao bila korišćena u proteklih 20 godina?

Pa čak i da su svi stanovnici Kosova Srbi, blaga te pokrajine treba da kušaju prvenstveno stanovnici te pokrajine.

A to ko je forumska sprdnja, samo ukazuje da sam u manjini, ali ništa o suštinskom kvalitetu.

Uskoro se bliži dan kad će prestati šikaniranje vas porusica nad nama Evropejcima.
Sve nas kojima je srce na zapadu, decenijama ste nas maltretirali, ponižavali, marginalizovali ali i UBIJALI.
Terali nas da se pravdamo zašto nam je srce na zapadu.
Porusice su držale sve: crkvu, navijače velikih klubova, novine, tajne službe, vojsku...

Uskoro će tome biti kraj!

I ne samo to, nego će biti obrnuto.
Kad se 5 zemalja: SAD, Rusija, Kanada, Norveška i Danska budu otimale o tome kome pripada naftom bogati Arktik,
ko je patriota moraće posle ulaska Srbije u EU da navija za Dansku.
Kao jedina članica EU, Danska i Srbija biće jedno i mi ćemo direktno profitirati kad naftna blaga Arktika
pripadaju našoj Uniji.

A vi, porusice iz Srbije bićete IZDAJNICI koji direktno rade protiv srpskog džepa.

A uzgred, i u SPC pobediće gregorijanska progrčka (i prorumusnka struja) a izgubiti proruska!

Porusice, nećete imati ni kosovsku temu kao vašu prednost u argumentima.
Izgubićete na svim frontovima!

Jedva čekam to da doživim!  :|

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 22-04-2013, 10:29:08
Sve nas kojima je srce na zapadu, decenijama ste nas maltretirali, ponižavali, marginalizovali ali i UBIJALI.

xrofl Камо лепе среће!

Историја каже да су војске са запада убијале по Србији. Први и Други светски рат (током другог, и нацисти и тзв. "савезници"), НАТО агресија. То су јасне ствари, а ово горе су наклапања злог морона.

#Τζούτσε

Loni

Konačno jedna lepa vest danas.

Policajac koji se juče u uniformi (o bezobrazluka)
pridružio demonstrantima i poneo zastavu STRANE države,
dobio je otkaz.

Porusica gori od Rusa.

Uniforma nalaže ne učestvovanje u političkom delovanju.

ALEKSIJE D.

Moram početi da čitam Večernje Novosti.
Hvala ti Loni što si me obavestio.

Loni

Pardon, nije dobio otkaz već je suspendovan.

ALEKSIJE D.

Sad mi je lakše. Suspendovan jer nije stavio kapu. Nema smisla bit u nepotpunoj uniformi.i

Ghoul

Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici
Izvor: Beta

Kosovska Mitrovica -- Oko 10.000 Srba okupilo se danas na mitingu u severnom delu Kosovske Mitrovice da izrazi nezadovoljstvo zbog usvajanja sporazuma Beograda i Prištine.

Na mitingu, koji je počeo posle 12.00, govore predsednici četiri opštine na severu Kosova koji su se prethodnih dana izjasnili protiv sporazuma. Okupljeni nose veliki broj srpskih zastava i transparente protiv sporazuma s Prištinom.

Najavljeno je da će građani na mitingu aklamacijom odbaciti sve tačke sporazuma koji su u petak u Briselu parafirali premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Kako kažu politički predstavnici Srba sa severa Kosova, tim sporazumom se "indirektno priznaje nezavisnost Kosova", a kosovskim Srbima ne garantuje opstanak u državi Srbiji.

Najavljena je i mogućnost da na skupu bude donesena i odluka o formiranju Skupštine srpskog naroda sa severa Kosova kojoj bi mogle da se priključe i ostale srpske sredine na Kosovu.

Anomander Rejk

Kao jedina članica EU, Danska i Srbija biće jedno i mi ćemo direktno profitirati kad naftna blaga Arktika
pripadaju našoj Unij
To u nekom idealnom svetu. U stvarnom svetu profit ide SAD, Nemačkoj, Britaniji, a zemljama poput Srbije, Grčke, Bugarske, pa i Španije i Italije,  ide neka stvar, tj.idu krediti i banke koji će im zavrnuti šiju.

Petronije

To je bilo najobicnije trolovanje, cak ni Loni ne bi verovao u tako nesto.
Arm the Homeless

Tex Murphy

Quote from: Loni on 22-04-2013, 10:29:08
A Trepča je kao bila korišćena u proteklih 20 godina?

Pa čak i da su svi stanovnici Kosova Srbi, blaga te pokrajine treba da kušaju prvenstveno stanovnici te pokrajine.

A to ko je forumska sprdnja, samo ukazuje da sam u manjini, ali ništa o suštinskom kvalitetu.

Uskoro se bliži dan kad će prestati šikaniranje vas porusica nad nama Evropejcima.
Terali nas da se pravdamo zašto nam je srce na zapadu.
Porusice su držale sve: crkvu, navijače velikih klubova, novine, tajne službe, vojsku...

Uskoro će tome biti kraj!

I ne samo to, nego će biti obrnuto.
Kad se 5 zemalja: SAD, Rusija, Kanada, Norveška i Danska budu otimale o tome kome pripada naftom bogati Arktik,
ko je patriota moraće posle ulaska Srbije u EU da navija za Dansku.
pripadaju našoj Uniji.

A vi, porusice iz Srbije bićete IZDAJNICI koji direktno rade protiv srpskog džepa.

A uzgred, i u SPC pobediće gregorijanska progrčka (i prorumusnka struja) a izgubiti proruska!

Porusice, nećete imati ni kosovsku temu kao vašu prednost u argumentima.
Izgubićete na svim frontovima!

Jedva čekam to da doživim!  :|

То!!!!!  :!: :!: :!: :!:
Genetski četnik

Tex Murphy

QuoteProtest Srba u Kosovskoj Mitrovici

Ти одоздо очигледно не разумију колико је овај споразум генијалан, требало би Вучић и Дачић да им објасне.
Genetski četnik

-_-

Ovolika suprostavljenost u stavovima povodom sporazuma, posledica je cinjenica da:

- vecina ljudi ne zna mehanizme pridruzivanja EU, pa zato i ne zna sta znaci famozni datum, niti kakve to veze ima sa boljim zivotom,
- vecina ljudi ne zna kakvo je stanje na Kosovu, pa tako pogresno tumace domete sporazuma.

scallop

Zašto nam oni koji znaju ne objasne?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Zato što imaju i pametnija posla nego da se prepucavaju po Sagiti...