• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 17 - maj 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 21-04-2012, 17:07:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

D.S.B.

Razmišljao sam o tome, kako neke priče koje sam pisao jedva da imaju 4k a sve što treba je već tu (po mom mišljenju a ko zna šta im je zapravo sve falilo), ovu sam skratio na 7k i više ne znam šta da izbacim a da priča ne izgubi ono nešto svoje, zbog čega sam je i napisao. Možda ovu napustim i napišem potpuno novu na kraju.

pokojni Steva

Tražiću pomeranje roka. Ove moje gljive su nekakve što se ne dinstaju, teško im sok iscediti  :-x
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Pa kol'ko tebi treba vremena da izdincaš to malo jada? Rok je do trećeg maja, bre!

Sedi i piši, kakvo crno pomeranje roka!

ivica

Igram se i ja: pečurke, gljive, smisliću već nešto.
Dobra je tema, ali, sve teme su za mene dobre...

pokojni Steva

Tražim pomeranje roka! Za mene je dan radnika i poštenih seljaka najcrveniji svetac, roštiljam barem tri dana, dva pre i dva posle se spremam/varim pojedeno. To što je bandigazda kasnio me se ne tiče. Ja ne drljam neg pišem priče  :lol:
Imam dobru priču, svakako se neće baciti. Jedino mi greota da ne učestvujem, al - Bože moj.

scallop

Stipane, sve su to foliranti. Kukaju, a uveliko dinstaju. Kad je mogao da iscedi iz vaši čuvarkuća Mednu rosu, načupao je taj svašta na đubretu. Jevtropijevićka i Dacko šetaju po Bajlonijevoj pijaci i raspituju se: "Koja je ova? Koja je ona?" Deda MIta im za onu veliku žutu ozdo i narandžastu ozgo kaže da je to šumsko pile, a ja se derem preko svih tezgi: "Pojma on nema! To je komitska pogača, a u Srbiji hajdučka pogača!" Njih su hajduci umesto leba jeli. Jednu takvu sam na jezeru Wallenpaupack ubrao. Mora da je tamo zovu indijanska pogača. Drobila Pokahontas za onog njenog.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

scallop

Hajde ne grgoći. Sutra ću ti dam deset knjiga o gljivama pa listaj dok ne nađeš pravu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 28-04-2012, 21:54:02
Za mene je dan radnika i poštenih seljaka najcrveniji svetac, roštiljam barem tri dana, dva pre i dva posle se spremam/varim pojedeno.

Pa zato sam je ja već poslao bandoglavac jedan!

pokojni Steva

I svoje odužio? Bandoglavac jedan. Pod presijom se ni kukuruz ne kopa.

RedSonja

e pa kopanje ne poznam al meni je baba sada u septembru kazala
za četres godina ja još nisam videla ni čula da je neko pevao dok je kukuruz brao

igraću se i ja stipe
ali to ne treba da te brine
:mrgreen:

Plut

Hoćeš da kažeš da ti baba na oči gleda četres godina?

scallop

Toliko je godina išla na branje kukuruza. Pre toga nije brala, a posle je postala baba koja priča o kukuruzu.

RedSonja

o, pa priča ona o svačemu što zapaža u svetu oko nas i što joj deda dozvoli
recimo
-čeda je drogirant  (  :lol: )
ili
- danas se sve živo prska (   :oops: )

inače godinu dana mladja od vas. : )

nego,
nemam još priču
samo mene više zabrinjava što ja i kad pribavim priču ili nešto nalik tome
ja to neću umeti da pošaljem  :oops:

Stipan

Kako nećeš znati da pošalješ? PP Bobanu, pa u to kopipejstuješ priču i to ti je to.

Komplikovano? Ili sam naseo na provokaciju?

Svejedno, tako se to radi...

Anomander Rejk

Quote from: RedSonja on 29-04-2012, 01:10:29
o, pa priča ona o svačemu što zapaža u svetu oko nas i što joj deda dozvoli
recimo
-čeda je drogirant  (  :lol: )
ili
- danas se sve živo prska (   :oops: )

inače godinu dana mladja od vas. : )

nego,
nemam još priču
samo mene više zabrinjava što ja i kad pribavim priču ili nešto nalik tome
ja to neću umeti da pošaljem  :oops:

Eto tema- Čeda+Gljive... :)
Ne moraš slati Bobanu na mejl, možeš i na mejl sagite, znaksagite@yahoo.com
Tajno pišem zbirke po kućama...

Džek

Gotovo. Još da joj udarim glanc i šaljem. Biće... ekstra :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

RedSonja

Quote from: Anomander Rejk on 29-04-2012, 09:40:10

Eto tema- Čeda+Gljive... :)

frenkli, to je dosta realnija situacija od ove koja me je strefila da je, kao,  pišem.
nego , znam šta je posredi, dobila sam,
kad dobijem radosna sam i bojim se da pišem. ne da bih napisala štogod radosno il šaljivo
nego
štogod smešno

ALEKSIJE D.

Samo jedno glupo pitanje: da li je: " do  6.000 karaktera" ili " priča od 6.000 karaktera"? Nešto mi nije jasno da li je problem da nakucate toliko ili do toliko? Mada mi se čini kako većini to deluje kao premalo.
Ako je do 6.000 onda je jedno ali ako je tačno dat domaći od toliko i toliko, onda je to tipičan urednički zez.
Uzgred, čini mi se da najkraća sf priča glasi:
"Poslednji čovek na Zemlji sedeo je sam u sobi. Onda začu kucnje na vratima."
To je ispod limita.

RedSonja

ALEKSIJE D.

Ne, nego su mi dali slobodan dan sa psihijatrije pa ko velim da svratim i vidim šta deca rade...

Stipan

Quote from: ALEKSIJE D. on 30-04-2012, 10:08:35

Ova je kraća od te tvoje:
"Tata, nekada je postojalo kopno?"

scallop

Gornja granica, bez naslova je 6Kk. Ovo se na podforumu KNJIŽEVNA RADIONICA sa search može naći najmanje deset puta. Doduće, može se naći i pitanje koje si postavio u istom broju.

M.M

Quote from: Stipan on 30-04-2012, 10:17:39
Quote from: ALEKSIJE D. on 30-04-2012, 10:08:35

Ova je kraća od te tvoje:
"Tata, nekada je postojalo kopno?"

"Poslednji čovek na Zemlji sedeo je sam u sobi. Onda začu kucnje na vratima.", nije Aleksijevo. Preveo je sa engleskog. 
"The last man on Earth sat alone in a room. There was a knock on the door..."
Takođe, nije u pitanju sf priča, već horor.
Nijedan poraz nije konačan.

ALEKSIJE D.

Tačno, priča nije moja. Mislim da je neki amer u pitanju. Nisam ni napisao kako je to moje "čedo". Pobogu, valjda je jasno da sam ja samo čitalac i zakeralo.
I, uzgred, nisam je preveo nego po pamćenju. To je iz nekog starog "Sirijusa".

Stipan

Quote from: ALEKSIJE D. on 30-04-2012, 11:01:49
Pobogu, valjda je jasno da sam ja samo čitalac i zakeralo.

Ne brini, potpuno je jasno...

pokojni Steva

scallop

Srećan Prvi maj. Umesto karanfila u rever zadenuo sam priču u Bobanov PM. Tri dana sam cickao naslov.

Stipan

Srećno i tebi! A sad odoh da roštiljam.  xcheers

Mme Chauchat

Quote from: scallop on 01-05-2012, 10:38:40
Srećan Prvi maj. Umesto karanfila u rever zadenuo sam priču u Bobanov PM. Tri dana sam cickao naslov.
xflowy
Upravo razmišljam kako mi najveći fan Dackinog pisanja dođe piće za žrtvu koju ću podneti u ovom krugu.
Što jes jes, mnogo sam više uživala u pisanju sada nego prošli put, ali to uglavnom jer sam digla ruke od pokušaja da ispunjavam zadatak, napišem zaokruženu priču itd. nego sam pisala ono što je meni bilo zabavno. Tačno znam šta sve fali i zašto ću loše proći i kome će šta smetati... ali božemoj.  :lol: :lol: :lol:

scallop

Ma, sigurno ti dođem piće. Sa plezirom. Kako ja u svemu potražim dobitak, a gubitke zaboravim, sevap je da osetiš šta znači pisanje ovakve priče. Tako postajemo ispravniji prema onima koji se trude da zadovolje sve segmente zadatka.

Džek

Šta vam je sa tim prvim majem, ličite na gomilu neradnika i zdanguba koji slave rad -neradom.

scallop

Podignimo uvis čela,
mi junaci rada svog!
Naša biće Zemlja cela.
Da nam živi, živi rad!

Josephine

Stipan

Quote from: Džek svih zanata on 01-05-2012, 15:41:19
Šta vam je sa tim prvim majem, ličite na gomilu neradnika i zdanguba koji slave rad -neradom.

Koji bre nerad?! U dvorištu mi 15 kubika drva! Mog'o bi da svratiš, imam dvoja kolica!

Džek

Jes', ja poludeo. Kraj toliko svojih obaveza, tebi da drndam drva? Iza đurđevdana imam da pečem još rakije, 3 ogromna bureta džibre od po 500 litara, dva dana tu ima posla. Treba to na nogama izdržati, znaš li kako friška rakija lupa u glavu?

Nego, priča za majski krug mi je favorit; a nema boga da je prepoznate :)

Stipan

Ako je stvarno favorit, onda je zasigurno niko neće prepoznati.

Džek

Jeste. U mom book-u. Cerekao sam se i smejao dok sam je pisao, zabavljao se dok sam je glancao. Sad mi žao što sam je poslao, mogao sam još da radim na njoj i još da se kvalitetno zabavljam.

Dakle, u mom book-u je priča na vrhu, krem kremova. Rekao bih da je bolja od Laruša, al' to je kao da bih izvalio da je ajvar preko pršute na domaćem hlebu bolji od švarcvald torte sa čašom penušavog.

Stipan

Ako je bolja i od "Splavara" od mene imaš tri poena...

Džek

Šta vam je više sa tim Splavarima, kao da ne postoje Anđeli koja nimalo ne zaostaje. Il' dajte Splavare za Nobela, pa da vidim neku pinku od toga, il' ostavite ona dva idiota da voze svoje trajekte. Ne verujem da žuriš da tebe prevezu... Pljuc, daleko im kuća.

Kada pišem prave duge priče. ozbiljno se zezam. Ovo ovde je neozbiljno zezanje. Dobar fol je taj pogoditi ukus publke. Nije problem napisati dobru priču, nego čačnuti auditorijum po njihovim trendovima.

scallop

Quote from: Džek svih zanata on 01-05-2012, 17:52:54

Kada pišem prave duge priče. ozbiljno se zezam. Ovo ovde je neozbiljno zezanje. Dobar fol je taj pogoditi ukus publke. Nije problem napisati dobru priču, nego čačnuti auditorijum po njihovim trendovima.

Jao, Džeki, nemoj to da radiš! Ovo ti je nikakva publika za pogađanje trendova. Pogodi ti kako se piše zeznuto ozbiljna priča. Ha!

Džek

Mislim da sam za ovaj krug ubo. Ono, ozbiljno se potrudio da se zezam.
Nešto sam optimista, al' opet, nisam se jednom zeznuo u tome.

scallop

Znaš li ti šta je zeznuto? Zeznuto je kad ja ne prepoznam tvoju priču, pa je dobro što nema onoga što ne bih voleo da vidim, a onda, nije dobro što nema ni onoga što bih voleo da vidim.  :-x

RedSonja

QuoteKada pišem prave duge priče. ozbiljno se zezam. Ovo ovde je neozbiljno zezanje.

ovo me možda ubedi da zapravo pošaljem fekaliju koju sam naškrabala,
pošto sam sakupila građu, ideju i njenu razradu u međumozgu ili nekom od mozgova, razlila po sivoj kori i počela da pišem, shvatila sam da sam derište, i nastavila pisanje sprdnjom.
poslala sam je prijatelju pesniku a on mi je kazao '' slušaj mala, ni meni se ovo ne sviđa ko ni tebi. kis mala precious ''
:-P

Džek

Quote from: scallop on 01-05-2012, 18:44:28
Znaš li ti šta je zeznuto? Zeznuto je kad ja ne prepoznam tvoju priču, pa je dobro što nema onoga što ne bih voleo da vidim, a onda, nije dobro što nema ni onoga što bih voleo da vidim.  :-x

Ovaj put ćeš je prepoznati, kao što bi rekao Haris brko-sa-šeširom "Poznaćeš me po meraku"  xcheers

Sonja, što je veća fekalija, više muva stane na nju. Vodi se time i šiljni svoj rad.

RedSonja

od trenutka kad sam počela da se šegačim počela sam i da lupetam vulgarne insinuacije, tako da priča i jeste samo da se šiljne na nju  :lol: