• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 26 - februar 2013 - ZADATAK

Started by Boban, 11-01-2013, 20:51:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

D.S.B.

Znate moje mišljenje o pravopisu, ali evo da ga ponovim, ko jebe pravopis. Svako može da gramatički dotera priču kada dobro nažulja dupe, ali mali broj je onih na radionici koji mogu da napišu priču (mogu da ih nabrojim na pola prstiju jedne ruke Homera Simpsona)

scallop

Mda. Sad bi trebalo čitaocima da šapneš na uvce, ali ne ide tako u stvarnom svetu. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Quote from: scallop on 03-02-2013, 21:30:34
Mda. Sad bi trebalo čitaocima da šapneš na uvce, ali ne ide tako u stvarnom svetu. :lol:

Ovo je upućeno meni? Ništa ne šapućem, svako tumači junake iz svog životnog iskustva. Iz mog iskustva, baš je rivotril junakinja potpuno izgubljena.

Kimura

Quote from: scallop on 03-02-2013, 19:31:25
Džek, poznato ti je da imaš nevolju što ne poznaješ dovoljno dobro srpski jezik. To je opravdanje na kratke staze, jer sediš dovoljno dugo u gradu gde se pravilno govori. Dalje, učestvuješ u Radionici tri godine što isto tako nešto znači. Ako ništa drugo postovi koje postavljaš ovde mogu da budu ispravni, a nisu. Ako ništa drugo, mogao si da uočiš da nekim radioničarima ne stavljamo primedbe na rukopis. Namerno ne pominjem stil, jer stil je ličan i njega ne treba preuzimati. Ali, video si da Hrundiju ili Vimenu nikada nismo stavljali primedbu na pismenost. Ni nekim drugim učesnicima. Na kraju, pogledaj moje postove. Primećuješ li da ni za njih nema primedbi. Kad me uhvate za "to" ili neku drugu sličnu omašku, živ se pojedem. Jebali te tigrovi koji hode sve u 16.
E, ovo su reči prijatelja!

scallop

Svakako. Džeka znam duže od svih vas. I, pio  xcheers  sa njim.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Quote from: D.S.B. on 03-02-2013, 21:28:12
Znate moje mišljenje o pravopisu, ali evo da ga ponovim, ko jebe pravopis. Svako može da gramatički dotera priču kada dobro nažulja dupe, ali mali broj je onih na radionici koji mogu da napišu priču (mogu da ih nabrojim na pola prstiju jedne ruke Homera Simpsona)

Složio bih se sa tobom, ali onda bi ispalo da sebe pravdam.
Kako god, pisac mora da zna gramatiku i pravopis. Pošto imamo jedan od najkomplikovanijih jezika na svetu, naš put je mnogo klizav, lako se okliznemo. Ali, slažem se sa osnovom, od govana se pita ne pravi. Od kvalitetnih sastojaka, svakako.

Mislim da bi mnogi bili iznenađeni rezultatom žuljanja dupeta na 86 hiljada karaktera, na tehničkom prijemu sigurno dobija zeleno svetlo i peticu. ( 130 i kusur hiljada nije tačno, brojao sam radnu verziju u kojoj su se ponavljale cele stranice i pasusi)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Džek

Quote from: scallop on 03-02-2013, 21:39:31
Svakako. Džeka znam duže od svih vas. I, pio  xcheers  sa njim.

Sa poštovanjem,  xcheers

scallop

Josephine

scallop

Josephine

O, znam ja svašta. I čuvam vas. I Lorda. Ali Lorda ne kapiraju, pa ga manje diraju. Vaša leđa su osetljiva.

Džek

Ne sumnjamo da si prva tračara foruma. Kao moj Fujto, svugde ima svoj nos, sve zna, ništa mu ne promiče.

Kimura

Samo devet priča? Nadam se da je i Lordova među njima i da će nam se u toj priči samo kazati zašto smo dobili ovakvu temu.

Džek

Tema je strukturom kao svaka druga do sada, samo uže formulisana. Biće izleta iz okvira teme, ali u kom krugu nije bilo?

saturnica

Vidis, kimura, to mi nije palo na pamet. Ja mislim da Lord pise roman, pa je pomislio, cik da vidim kako bi oni siroti Radionicari rijesili problem na kojem sam i sam zapeo.:)

saturnica

Quote from: Džek svih zanata on 03-02-2013, 23:02:43
Tema je strukturom kao svaka druga do sada, samo uže formulisana. Biće izleta iz okvira teme, ali u kom krugu nije bilo?
Mozda neka izleti i s K...arakterima!

Kimura

Quote from: saturnica on 03-02-2013, 23:03:19
Vidis, kimura, to mi nije palo na pamet. Ja mislim da Lord pise roman, pa je pomislio, cik da vidim kako bi oni siroti Radionicari rijesili problem na kojem sam i sam zapeo.:)
Ne verujem. Pre bih rekla da nas zeza.

saturnica

Džek

Quote from: saturnica on 03-02-2013, 23:04:23
Quote from: Džek svih zanata on 03-02-2013, 23:02:43
Mozda neka izleti i s K...arakterima!

A možda i sa napupelim bradavicama...

saturnica

A Boze, sve je to za zive ljude, i K i bradavice...:)

saturnica

Svi cekaju price ili sto? Nekako napeta atmosfera...

Kimura

Ma, meni je to sa k(arakterima) sve manji problem.

saturnica

Quote from: kimura on 03-02-2013, 23:16:37
Ma, meni je to sa k(arakterima) sve manji problem.
E da makar i meni! Strasno me to sekira. Taman se raspisem, a onda negdje na pola puta pocnem brojati slova. To mi nekako ubije spisateljsku strast!

scallop

Kimura

Dok ne stane da beži iz šume?

Ali, ja ne radim tako. Trudim se da odmah smislim nešto jednostavno.

Džek

Dok se ne udalji dovoljno od ražnja?

scallop

Do pola. Posle trči iz šume. I treba se zasutaviti na pola priče. Proveriti jeste li na polovini, pa ako jeste, napred, iz šume. Pardon, iz priče. Ako niste, brišite višak, ako ima viška ili terajte dalje, imate rezerve za dopunu. Capishe?

Kimura

Kod ambicioznih zamisli to ne pomaže. Valjda se za ovako kratku priču može odmah smisliti kraj?

Džek

Nema bre ambicioznih zamisli, ali ima ambicioznih realizacija.

scallop

Kimura, ko je rekao da ne treba znati kraj priče? Važno je znati da li si na pola priče.

saturnica

Quote from: Džek svih zanata on 03-02-2013, 23:34:58
Nema bre ambicioznih zamisli, ali ima ambicioznih realizacija.
E zato nas zec ambiciozno trci kroz sumu...

Kimura

Dokle tigar samotnom stazom hodi? Dok ne ulovi zeca?

scallop

Imaš greške i kuckaš sa mobilnog. Izvini, ali gledam neki američki film o drilu nad regrutima. Uživeo sam se. Ispravi grešku! Odmah!

saturnica

scallop

Ostav! Zašto nas zec ambiciozno trći kroz sumu?

Kimura

Quote from: scallop on 03-02-2013, 23:37:23
Kimura, ko je rekao da ne treba znati kraj priče? Važno je znati da li si na pola priče.
Zaista. Lord je propisao uvod, dve scene + dobar kraj. Baš me zanima ko je to ispoštovao!
To si ti kriva, Saturnice? A ja odmah pomislila na grešnog Džeka.

saturnica

Quote from: scallop on 03-02-2013, 23:44:19
Nije trći, nego trči. Eh, i vi kuckate s mobilnog, gledate film,....:)

saturnica

Quote from: kimura on 03-02-2013, 23:46:46
Quote from: scallop on 03-02-2013, 23:37:23
Zaista. Lord je propisao uvod, dve scene + dobar kraj. Baš me zanima ko je to ispoštovao!
To si ti kriva, Saturnice? A ja odmah pomislila na grešnog Džeka.
Pa da, bitno je skrenut pozornost sa sebe na druge.:D

Džek

saturnica

Quote from: Džek svih zanata on 03-02-2013, 23:52:48
Na naivnog i nevinog Džeka!
To da si nevin, znamo po podznaku, tako da...treba tu sramotu sto prije s tebe skinuti...hahhahahh

scallop

Quote from: saturnica on 03-02-2013, 23:48:27
Quote from: scallop on 03-02-2013, 23:44:19
Nije trći, nego trči. Eh, i vi kuckate s mobilnog, gledate film,.... :)

Ni slučajno. Kad trćim ne trčim.

Kimura

Džek, puštaj tog zeca iz čeljusti, pa onda pričaj o nevinosti!

saturnica

Quote from: kimura on 03-02-2013, 23:55:43
Džek, puštaj tog zeca iz čeljusti, pa onda pričaj o nevinosti!
Ne nagovaraj ga na nista, meni se to cini opasna rabota!

Džek

Kimura

Dakle, ovoga puta su u igri : Saturnica, Hrundi, Džek (koji se ne seća da je slao priču), Coffin (obećao da neće tranžirati sekretaricu), DSB (ovo mu je najbolja tema, napisao čak TRI priče  xfoht), čak i ja!