• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

RADIONICA B - TABAK PRIČA

Started by scallop, 07-02-2013, 19:54:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

scallop

Quote from: Bobanova miljenica D. on 07-04-2013, 16:52:07
Ne. Ja samo mislim da ste postali opasni po sebe i ostale.

Za mene ne brigaj, a za tebe ti od sveg srca želim.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

saturnica

Ne. Ja samo mislim da ste postali opasni po sebe i ostale. Taj značaj koji sebi pripisujete je alarmantan. A prijatelji vas podržavaju u deluzijama, umesto da nešto preduzmu.

Ja čak nisam sasvim sigurna i da razumete ovo što sada pišem. Nisam sigurna kako da se ophodim sa vama. Potpuno sam zbunjena vašim nastupom i lažima.

Neću da odem, naravno. Ali neću ni da se džapam više sa vama. Mislim da vam nanosim dosta štete.

Najviše štete nanosiš samoj sebi, ali toga sada u ovo živčanoj fazi kada tvoj organizam u nedostatku drugih ekstremnih podražaja, doživljava adrenalinsko ushićenje zbog, kako se tebi čini, ,,debatskog trijumfa", naprosto nisi svjesna.

Джон Рейнольдс

Mene je zajednica odavno isključila, nema odakle sada da me isključuje. Ali tu i leži moja snaga.

Не. Једина твоја "снага" лежи у твојој бесрамности.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

pokojni Steva

Svi ste zajedno zdravo jako pametni, uzduž i popreko Sagite. A Čiča ovde nema da metne ni jednu novu priču?!
Your post - La Linea guy laugh
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Ima, ali mi se ne da. Dosta vam je jedna priča bez zrna fantastike.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

A da se vratimo na moje pitanje?

scallop

Quote from: Plut on 07-04-2013, 13:23:15

Nešto se pitam, kada je neko puška a kada samo sredstvo koje nije obavezno da opali u trećem činu?

Ako je to ovo pitanje, a u poslednje vreme slabo šta pitaš, onda je jako jednostavno. U nekoliko desetina rečenica i dva-tri pasusa.

1. Puška ne puca u trećem činu ako na nju ne pokazujemo nepristojno prstom. Međutim, ako se prstom pokaže na pušku, onda se čitalac trzne i čeka da pukne. Tako, na primer, ako vojnik skoči u rupu, onda čitalac izgara od neverice da bi on mogao da bude samo kamen da izmeri dubinu rupe. Ili, ako iz rupe jekne ženski glas, onda očekujemo i neku žensku, jer da nije pisac ne bi udario na žensku notu. Ima u našoj priči toga još, ali, ako je pisana za dva dana i tri noći, sa urednikom će to lako doterati za tri dana i dve noći.

2. Opaku Čehovljevu pušku daleko ćemo lakše napipati u pričama gde pisac ladno nekom liku ime i prezime, gabarite i odeću, pa negde usput zaboravi da ga bar ubije ili pošalje na put oko sveta. Čitalac voli da prati priču, da bude deo nje, pa mu ispadne nekako zalutala, ako se sve vreme čitanja osvrće i gleda gde bi ti zaboravljeni likovi mogli da se denu.

3. Postoji i takozvana Bobanova izvlakuša za pušku. Ako ga pitamo šta se dogodilo nekom njegovom u inđijele zapisanom liku, lagodno će odgovoriti pitanjem: "Koliko si ti ljudi u životu upoznao, razgovarao sa njima, proveo čak i neko vreme u njihovom društvu, a da ih kasnije nikada ne vidiš i ne saznaš šta se s njima dogodilo?" Real life je dugačak, pun takvih, ali traje i kad je dosadan. Priča je u neku ruku koncentrat i traje koliko i čitanje. Zato sva takva izvlačenja ne piju vodu.

Plut

Quote from: scallop on 08-04-2013, 22:24:30
Tako, na primer, ako vojnik skoči u rupu, onda čitalac izgara od neverice da bi on mogao da bude samo kamen da izmeri dubinu rupe. Ili, ako iz rupe jekne ženski glas, onda očekujemo i neku žensku, jer da nije pisac ne bi udario na žensku notu.

Ma da, jasno mi je, međutim u ovom primeru sa skakanjem momka u rupu ne mogu da prihvatim da nam je autor prst zab'o u oko. Ovo sa ženskim glasovima jeste direktno guranje čitave šake u oči, u potpunosti se slažem. Zato i pokušavam da razlučim šta je šta kada su tako male razlike u pitanju. Mislim, ako u momku ne mogu ni metak da vidim onda to neću uspeti ni kod sebe. Da se razumemo, ne pričam sada o topu na zidu.

scallop

Ma, nemam ja problem sa tim momkom, nisam ga ja ni prvi pomenuo. Lako je za to, iskočiće u nekom drugom životu, pa će da se vije naokolo sa duhovima prošlosti. Ti si tražila razjašnjenje o pucanju puške i od mene onoliko koliko mogu. Teško da sam ja sposoban da budem jasniji i jednostavniji od Čehova. Alo, ne stavljajte u priče ono šta nema nikakvo značenje za priču! Da ne bude da još govorimo o upalom vojniku, Ivicin mrtvak u kanalizaciji Edena je takođe dobar primer suvišnog. Ne važi za crvendaće, Pigafete i druge crvene tačke kao na japanskim slikama.

Plut

U principu da, razumeli smo se.

pokojni Steva

Kimura, pišeš li ti šta?

Kimura

Naravno da ne pišem, ne usuđujem se. Ubi me strah od tvog čitanja i suda!

pokojni Steva

Eto vidiš, derište obično. Dok se ti nakaniš požuteće mi krštenica sasvim. Daj da vidim šta mi je to Boban onomad nahvalio. Barem šmrk. Ha?!

Hrundi V. Bakshi

Dobro, pa gde su te priče?

scallop

Koliko para toliko i muzike. Dr Zoran Živković bi vam napisao da niste sposobni ni fantastičnu priču da napišete. U moje vreme nas je maltretirao sa romanom. Pa, vidite gde ste.

Hrundi V. Bakshi

A, roman. Može, otvorite radionicu "C". Ispaljujem odmah jedan. Samo nemojte sa "u moje vreme"... :)

scallop

Samo ako je povezan sa nama i o nama. Meni je veća muka sa onima koji su pokazali neki značajniji talenat, nego sa onima koji nisu. Smesti se u naše okruženje, piši o onome šta nas tišti i biće nešto. Folirantsko pisanje na tuđe teme odavno je potrošeno. Bio sam tamo i znam kako je. Muka je vaša kad se dobra rečenica raspe u neuverljivoj priči, a za uverljivost vam treba i čitalac koji će to prihvatiti. Dotle, možete vaš talenat da obesite na vrbov klin. Ili da vas preporučim Nightflieru i njegovim brojkama o prodaji knjiga.

Kimura

pokojni Steva

Quote from: kimura on 10-04-2013, 14:22:38
Quote from: Hrundi V. Bakshi on 10-04-2013, 14:11:07
Ispaljujem odmah jedan.

Hehe. Pa to bih i ja mogla.

Ti se ispaljuješ svakim svojim postom, roman bi bio touch too much.

Quote from: Hrundi V. Bakshi on 10-04-2013, 12:19:09
Dobro, pa gde su te priče?

Tortaši se razbežali, D. je zdravo jako uvređena, ostali fale a novih nema pa nema... Šiljiti olovke, drugo nam ne sleduje.

Plut

Nema pa nema, e Stevo...
Gle kako se samo ponaljaš.

pokojni Steva

Ne razumem o čemu pričaš...
Živio Žak!  :evil:

Kimura

Valjda hoće reći da ti stalno šiljiš?
Što se mene tiče, samo nastavi. Ja svejedno neću čitati.

pokojni Steva

Quote from: kimura on 10-04-2013, 14:54:38

Ah, oprosti, na tren sam zaboravio - "Ja čitam samo Ničea ".

scallop

Pa, pitaj je ako je naokolo. Usput pozdravi zdravo uvređenu. Biće ti urednik kad niko neće.

Kimura

Quote from: pokojni Steva on 10-04-2013, 15:03:44

Izvinjenje prihvatam, a Ničea toplo preporučujem. ;)

pokojni Steva

Quote from: scallop on 10-04-2013, 15:04:01
Pa, pitaj je ako je naokolo. Usput pozdravi zdravo uvređenu. Biće ti urednik kad niko neće.

Jao Čičo, pa ovo je bilo baš neosmišljeno. Daj, uloži malo energije iako sam ja u pitanju. Moraću za kaznu da ti pošaljem još jednu priču.

Quote from: kimura on 10-04-2013, 15:09:04
Quote from: pokojni Steva on 10-04-2013, 15:03:44

Izvinjenje prihvatam, a Ničea toplo preporučujem. :wink:

Nisam ti se ja izvinio, de se ne blesavi i ne pripisuj sebi previše moje pažnje. Ja kažem "oprosti" i ostalim kukaračama kad ih očepim u gradskom prevozu, znaš. Inače, pre nekih ihaj! i kusur godina sam rasprodao sve što sam ima od Ničea. Rekoh, da nije crko parcov, počelo da mi ozbiljno smrdi s police. Kad ono, to jel.

scallop

Quote from: pokojni Steva on 10-04-2013, 15:29:18

Jao Čičo, pa ovo je bilo baš neosmišljeno. Daj, uloži malo energije iako sam ja u pitanju. Moraću za kaznu da ti pošaljem još jednu priču.

Pardon, smetnuo sam s uma da nekima treba raskazivati. U svakom slučaju, pristojnosti prema ljudima se treba držati, pa pokušaj. Nije to tako teško kad se napneš. Što se priča tiče, ti mene kažnjavaš već tri godine i ako te tvoje priče sad neko i razume, možeš samo meni da zahvališ. Sve što sad izgleda koliko toliko smisleno sam ti mukotrpno uturio u glavu. Ako sumnjaš u to da pogledamo ono što šalješ naoloko, pa pas s maslom ne može da izede?

pokojni Steva

Jao Čiča, pa tu te vrebam već par godina! Ček' samo malo, dinstam lukac pa da ne zagore...

Kimura

Nisam ti se ja izvinio, de se ne blesavi i ne pripisuj sebi previše moje pažnje. Ja kažem "oprosti" i ostalim kukaračama kad ih očepim u gradskom prevozu, znaš. Inače, pre nekih ihaj! i kusur godina sam rasprodao sve što sam ima od Ničea. Rekoh, da nije crko parcov, počelo da mi ozbiljno smrdi s police. Kad ono, to jel.
[/quote]

Tvoja mi pažnja neće nedostajati, a nevešto ispaljeni hici pogađaju me koliko i pokojnog Ničea. Patetičan si i dosadan xyxy

pokojni Steva

...evo samo još da ubacim pileću džigaricu, saću ja...

pokojni Steva

Druže Skalope (ono druže jer se nadam da ćemo se barem još jednom sresti, cenim uz moj astal, podnapiti i uz mezetluk pokušati da konačno raščistimo neke stvari), meni se čini da si ti relativno skoro bio, a da je palo na četvrtak, u Kući mačaka. Rekao bih još da je godilo tvojoj povređenoj sujeti šta ti je ona o meni napričala. O da, rekao sam joj Šiiiic!, najurio je da se pod hitno vrati odakle je i ušla u moj život. Stvar je bila jednostavna, ista se osetila zapostavljenom jer smo "mi" slali priče na ZS radionicu, dve godine, mesto da smo poštovali njenu (ona mislila i našu) kuću. Kad sam joj, s oproštenjem, rekao da ima moja "sabrana dela" na koja čekam odgovor isti niz godina, kao i na obećana objavljivanja dužom i popreko srbijanske književne štampe, i da ZS radionica nema veze sa tim (pride, rečeno mi je da smo svi nazadovali na njoj) dobio sam tišinu baš kao i ona o kojoj si mi ti pričao. Moraš se sećati, ono kad si tamo bio nepoželjan pre par godina.
Da Skalope, prešao sam preko svega jer je to bila osoba koja mi je rekla da bih trebao da nastavim sa pisanjem, ipak sam joj dugovao barem toliko. Slao sam na taj mejl ono čime se poduže bavim, ruku po ruku, kako bi padale. Uz ograde da još uvek "delim karte", kako gde. Iskreno, jesam očekivao neki oblik pomoći, pa je ostala i dalje samo tišina i nesuvisli odgovori. Opet, uglavnom okasneli.
Ne znam šta znači "slati naokolo", već sam ti rekao da je moje pisanje videlo (osim Sagite) tek četvoro + 2 humanoidnih osoba. Ako si nagluv ne jedno uvo, kaži na koje da vičem.
Skalope, ja se nadam da imam život pred sobom; vrt, pasiflore i muškatle su mi mnogo važnije od da me neko objavi. Ti, ako imaš knjigu za štampu, i muku da je niko neće sem pomenute, a ti se slobodno potrudi još jače, pa me pljuj do preksutra. Neka, razumeću ja. Barem da znam zašto.
Eto, imate Kimuru, ona je "materijal" od "talenta", svakako je najbitnije da se nastavi niz besmislenosti.

Kimura

Tako je, Stevo. Okopavaj svoj vrt i ne dosađuj susedima.

scallop

Što napisala Kimura, ako ne znaš pristojno, a ti riljaj muškatle. Nemoj se brukati sa "seoskim" učiteljem, jer si "nazadovao" na Radionici. Izgleda da sam jedini koji je kod tebe video i talenat i napredak. A kud ćeš se ostrviti nego tamo gde te dobro timare. Nisam ja po ZS pisao kome ti sve šalješ rukopise, sam si ih pobrojao, kad si se poslednji put prostačio po forumu. Pa, voleo bih da saznam šta su ti ostali, kao komentar poručili. Onaj četvrti ne moraš, jer kad ti povedeš kavgu ja prođem kao kolateralna šteta. Na moje mišljenje o bilo čemu ne može da utiče niko, mnogo mi je stalo do njega.

A meni je neki rukopis, posle 1984., poslednji put odbijen od strane Pavla Zelića za LK zbirku "Ugriz strasti". Mnogo sam labavo ugrizao, što se može videti u delu "Laki seks i teške batine" iz "Oka za drugi svet". Kad dospeš dotle da ti takvu priču neko odbije, bićeš jako poznat pisac, meni su te godine dali nagradu za doprinos srpskoj sceni fantastike (da se izvade). Za razliku od svih ostalih domaćih pisaca fantastike i broj izdavača koji su moja dela objavljivali ne bi mogao ni da zapamtiš, pa ih neću nabrajati. Proćerdao si olako čast što radiš sa najboljim, pa je tako kako je. A aluzija na Tardis bolje da se uzdržiš, jer je moja adresa pogrešna, tvoja čarkanja su tvoja, a moja su moja.

Biki

Quote from: pokojni Steva on 10-04-2013, 16:05:41
...evo samo još da ubacim pileću džigaricu, saću ja...
Pileca dziga  :o, my favourite !

pokojni Steva

Da se još jednom vratimo na već pomenutu činjenicu - Skalope, ti si jedan lažov.

Quote from: scallop on 10-04-2013, 15:46:42
...da pogledamo ono što šalješ naokolo, pa pas s maslom ne može da izede?

Navedi taksativno, kad, gde, kome i ko ti je rekao da to "pas s maslom". Ustvari, za ovo poslednje se već zna "ko", nebitno.
Inače, drago mi je što sam proćerdao priliku da se igram s "najboljima", ne volim društva gde se uzajamno dodeljuju plakete-keksići za "doprinos" koječemu. To sam prerastao još u rano dečijem dobu.
I, u pravu si, zabole me ko te je sve objavljivao, svakako ne planiram da se turam u tuđe čmarove kako bih i ja namirio tvoju cifru. To valjda znaš, pričali smo o tome.

Šta stoji uklesano u granitu - da, ti si najviše uticao na moje pisanje. I to ne u nekoj našoj komunikaciji, neg' što sam "s razumevanjem" čitao tvoje savete koje si delio kojekome po radionici. Van radionice si svakako pročitao ne više od tri moje priče, ako isključimo one s potpuno pacerskog SF tima. Dal' lažem? Teško biće. Podvlačim, nisam krao iz tvojih knjiga nego iz postova, ona s pecanjem je jedina a da se meni uslovno svidela.
Znači, stvari stoje tako da ću ti ostati zauvek dužnik (ako me ikad iko i ne daj Bože objavi, dobićeš i oštampanu posvetu), što ne znači da mi opasno ideš na živac.

Sad, navedi koga sam to, u poslednjih pet godina, gnjavio šaljući moja pisanja. Ta koja "pas s maslom".

scallop

Lopov viče lopov, lažov viče lažov. Stara priča.

Da ti znaš da čitaš ne bi ništa pitao. Važno je da je drugima jasno.

Stipan

Quote from: scallop on 10-04-2013, 20:56:18
Pa, voleo bih da saznam šta su ti ostali, kao komentar poručili.

Pa, jedna od humanoidnih osoba mu je poručila da je jedan od najpotkovanijih Radioničara, da se frlja zarezima i da je često bliži poeziji nego prozi.

Josephine

Quote from: scallop on 10-04-2013, 13:59:10
Koliko para toliko i muzike. Dr Zoran Živković bi vam napisao da niste sposobni ni fantastičnu priču da napišete. U moje vreme nas je maltretirao sa romanom. Pa, vidite gde ste.

Quote from: scallop on 10-04-2013, 14:22:15
Samo ako je povezan sa nama i o nama. Meni je veća muka sa onima koji su pokazali neki značajniji talenat, nego sa onima koji nisu.

Quote from: scallop on 10-04-2013, 15:04:01

O, pa vi opet mene pominjete? Nisam li vas zamolila da to ne radite? Koliko ste ogorčeni, pomisliću da sam bila apsolutno u pravu za sve što sam vam rekla.

Iz citiranih postova jasno se vidi da silom krojite svet oko sebe po sopstvenim merilima. Vama je, kada ste počeli da pišete, rečeno da vam priče ne valjaju, pa ste se odrali da to liči na ono na šta danas liči, te mediokriteti kod vas imaju protekciju iz sentimentalnih razloga. Osveta talentovanima na radionici u punom zamahu (što se i vidi po tome ko je na njoj ostao, ko je oteran, ko se sam pametno povukao). Ne znam samo zbog čega, i talentovani su na radionici pisali podjednakim intenzitetom kao i oni što nisu, podjednako su radili, a opet su oterani.

Što reče Steva, jako brine što više ne birate sredstva da se branite od kompleksa iz mladosti i da odbranite svoju poziciju cara ovde, pa se petljate i u laži. Polako, kad još par puta pomenete gde ste sve objavljeni, koliko ste doprineli, koliko ste druge naučili i kako ste vi, vi i vi, svima će postati jasno da vi i niste toliko bitni (kao i meni što je postalo jasno, i to nakon ogromnog poštovanja koje sami imala prema vama), da vaši saveti u vidu kliše i nerazumljivih izjava (namerno mistifikovanih?) ne pomažu, zapravo, mnogo, a da je Tabak radionica zadala finalni udarac prvoj radionici, naučila ljude da sude umesto da uređuju ili analiziraju, i napravila prosečne i ispodprosečne džekove na radionici.

Dakle, molim vas da me ne pominjete više. Nisam tu, ne čitam često ono što se piše, ne prizivajte me i ne vređajte me i ovaj cirkus proseka i benavljenja može da se neometano nastavi, što se mene tiče.

Džek

A ti mene nikako da izvadiš iz usta, je l' rugobo? Malo ti divljanja tamo, po Torti? Po čemu si to ti bolja?
Jedino po lizanju i celivanju prkna, urednice.

Gde su tvoj dostignuća, nadžak babo?

E tek ćemo te sada spominjati, mi Tortaši, a ti nikad nećeš saznati u kakvim nakaradnim kontekstima...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Josephine

Quote from: Džek svih zanata on 11-04-2013, 09:58:00
Gde su tvoj dostignuća, nadžak babo?

E tek ćemo te sada spominjati, mi Tortaši, a ti nikad nećeš saznati u kakvim nakaradnim kontekstima...

Moja "dostignuća" (lol za termin) su malobrojna, ali kvalitetna (i uređena), bar. Postignuća nisu izvikane promocije i slučajno objavljene zbirke, već osmišljene i uređene priče i romani.

A tvoja inteligencija je toliko diskutabilna da ti, i ako ti sada kažem, nikada neće biti jasno da si u drugoj rečenici otkrio razlog moje strastvenosti u kritikovanju na vašem topiku i priznanje da ste me vređali kada vas nisam ni pominjala, a kamoli mislila na torte. Gomila prostaka objavila nebuloze, nazvala to sf-om i promovisala po turbo-folk Srbiji, i još ljude nazivaju kurvama i ustašama.

Hrundi V. Bakshi

Juče je počelo, danas se nastavlja, izgleda... ne uzimati sve ovo za ozbiljno, ignorisati bilo kakve izlive frustriranosti, povređenosti, ispovedanja i ostalog, i sačekati nove priče... To je recept. Mi smo - naše priče, po njima vas sve poznajem, vaše maske i vaša naličja me ne zanimaju.

Josephine

Quote from: Hrundi V. Bakshi on 11-04-2013, 10:06:01
vaše maske i vaša naličja me ne zanimaju.

Osim kada ti počneš da pizidš po radionici?  8)

Stvarno mi nije jasno zašto me samo ne ostavite na miru, kada ja vas ne diram? Radite u miru i ne prizivajte me. Nije fer kada nisam tu, otud i moja prenaglašena reakcija. Čekate da počnem da ne čitam, da biste me vređali i ponižavali. Kakva radionica, takve i priče.

Džek

To je laž dostojna jedne uličarke, laž koju smo dokazali da si izmislila. Zato valjda u ekipi Torte imam dvoje "ustaša" sa kojim svakodnevno komuniciramo.

Ne jednom sam+te uhvatio u laži, a evo ponovo ću.

Quotekada vas nisam ni pominjala, a kamoli mislila na torte.
Eto, a divljala si na tortu i tortaše i pre nego je objavljena, jer si budala.
Vidi, ne spočitavaj drugima svoje laži ili fanzazije. Ako želiš da budeš kurva, budi, jebe se meni za tebe. Ali prvo se leći kod psihijatra.

Drugo, tvoja dostignuća su nula, zero, ne vidim ih, a ono malo što sam video ti je drugi pisao jer si preglupa da nešto smisleno, osim napupelih bradavica i masturbiranja, napišeš. Video sam na radionici tvoju "pisaniju"

Ja sam radioničar godne :) a ti si histerična nadžak baba i to je činjenično stanje na terenu. Sada, divljaj, još laži i drmni koji Rivotril da se smiriš.

Josephine

:) ti si jednostavno smešan i intelektualno neinspirativan za odgovor. žao mi je. igram se sa jakim igračima.

Džek

Misliš, celivaš im prkna, pa kada te prokuže, istresaš na njih svoju histeriju?

Samo izvoli, raspameti se od spelologije :)

Džek

' bem ti post edit, zaboravih da dodam da sada krećem za Frankfurt i ugovorim promociju tamo, za nemačko izdanje pod sloganom: Das beste aus Serbien, a u podnaslovu: Dragana Matović, editor, sagt: Die Torte is bezaubert, einfach wunderbar!

Fak, jes!  xrofl

Hrundi V. Bakshi

Quote from: Bobanova miljenica D. on 11-04-2013, 10:11:54
Quote from: Hrundi V. Bakshi on 11-04-2013, 10:06:01
vaše maske i vaša naličja me ne zanimaju.

Osim kada ti počneš da pizidš po radionici?  8)

Stvarno mi nije jasno zašto me samo ne ostavite na miru, kada ja vas ne diram? Radite u miru i ne prizivajte me. Nije fer kada nisam tu, otud i moja prenaglašena reakcija. Čekate da počnem da ne čitam, da biste me vređali i ponižavali. Kakva radionica, takve i priče.

Ja ne pizdim. To što sam ponekad radio zove se Kako - Sprečiti - Da - Na - Radionici - Ne - Dođe - Do - Onoga - Do - Čega - Upravo - Dolazi - Jedanaestog - Aprila - Dve hiljade trinaeste - U - Prepodnevnim - Časovima. Svo moje "pizdenje" izazvano je nezrelim ponašanjem, između ostalih, i tvojim. Ne razgovaram, ne ćaskam, ne trtljam... pošalji priču, pokaži se, lako je gurati se preko reda...

Stipan

Ha, ha, ha!!! Ajd' se seti letve pod kaputom (ali bez zle krvi, moliću...)

Hrundi V. Bakshi

Meni kažeš, ili nekom drugom?

Stipan

Tebi. Nema ovde mnogo ljudi vrednih moje pažnje.