• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TRIBINA "BUDUĆNOST VEŠTAČKE INTELIGENCIJE"

Started by zakk, 14-06-2013, 15:54:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

A pošto Sendmen sigurno neće da sluša argumente ako ih ne iznosi prelepa žena, evo Youna malo o Semu Altmanu:

Explaining Our Tech Overlord: Sam Altman

https://www.youtube.com/watch?v=Pk7pZhkxpfQ

zoskoz

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on Yesterday at 17:35:25
Quote from: Onaj stari Sendmen on 15-07-2026, 22:53:27Anti AI blamiranje se nastavlja... očito im treba AI da smisle iole nešto novo što nisu rekli pre pet godina...

Pa to je valjda poenta: industrija tvrdi da napreduje značajnim koracima, ali sve kritike od pre pet godina su i dalje validne. LLM/ AI Agent softver i dalje nije spreman za tržište a postao je eksponencijalno skuplji za održavanje.

Industrija možda napreduje, ali ciganska kletva je ipak ciganska kletva, teško se braniti protiv takvih "argumenata" i "kritike"!!  xrotaeye

Videćemo kako će AI proći sa ovom novom zombie kletvom... Meho, jesi li dobro? Osećaš li kako ti lagano truli mozak i pretvaraš se u zombija, zato što si onomad uzeo chatgpt da malo isprobaš?  :evil:  nas-rofl
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

"Veruj meni a ne svojim očima" je taktika koja ne može da funkcioniše baš zauvek. Ali, evo, pored Sednmena je koriste i neki od najbogatijih ljudi na svetu:

SoftBank CEO Says You're Too Stupid to Understand What's Going on If You Believe the AI Bubble Is Real

QuoteSon has previously said he thinks it's "blasphemy against AI if you say it's a bubble," claiming that the tech's "potential will be unlocked."

Onaj stari Sendmen

Jest' jest', tako je. Meho, isključuj se i sa 5G jer će da ti sprži mozak!!  :(  :cry:

Samo dve stvari su beskonačne, svemir i ljudska glupost. Mada za svemir nisam sasvim siguran. -Albert Ajnštajn

Meho Krljic

Ni jedna od sprava koje imam ionako ne podržava 5G tehnologiju.

I ne razumem baš argumentaciju u kojoj se ja - čovek koji je u diskusiji izneo masu proverljivih činjenica, plus potvrdio da redovno korisi AI alate tamo gde nalazi da su oni pouzdani i korisni - proglašavam sujevernim, ali, eto, ako ti od toga bude lakše, samo napred.

Onaj stari Sendmen

Ne radi se o sujeverju već svesnom biranju iracionalnog hejta.

Zamislimo da se ne radi o AI, već o osobi.

Dakle, da ponovim opet na nov način što sam napisao ranije:

- Neko je izuzetno sposoban, van svake sumnje i to svi revjuieri neprekidno ponavljaju.

- Postavlja se potpuno filozofsko i vrlo irelevatno pitanje da li je taj neko ima svest. Možda ima, možda nema, možda se nikad neće saznati. Nebitno.

- Dovodi se pod sumnju tačka 1, zato što neko ne razume kako ta izuzetno sposobna osoba obavlja posao koji obavlja.

U svakoj firmi u kojoj sam radio, da se radi o stvarnoj osobi, i da neko na njen račun iznosi ovaj stepen zavidnih kritika, taj neko bi bio momentalno otpušten.

Meho Krljic

Lepo ja kažem da ti imaš AI Psihozu. Antropomorfikuješ softver za koji BOLJE OD SVIH NAS znaš da nema veze sa onim kako se shvata svest, ličnost itd.

Enivej, nastavljaš sa prilično skalopovskim polemisanjem sa stvarima koje zamiišljaš da sam ja izneo. Prošle nedelje sam ispisao ogroman post sa gomilom proverljivih referenci koji obrazlaže probleme sa AI tehnologijom (i industrijom, pre svega industrijom) u ovom momentu, i ti onda kažeš da se radi o "iracionalnom hejtu", za osobu koja je u istoj toj komunikaciji napisala da korisi AI alate tamo gde im vidi smislenu primenu. Takođe, nigde ne argumentujem da je problem sa AI to da nema "svest" već da ne radi to što njene prozelite tvrde da radi, da ne košta toliko koliko njeni branioci tvrde da košta itd.

A da nema dovoljno svesti - dakle, da imaš context drift i sve sa tim vezane probleme - je naravno samo jedan od aspekata toga, i nije u pitanju nekakav filozofski, apstraktni nivo razmišljanja o AI već naprosto to da AI kaže jedno, radi drugo a kada ga suočiš sa tim, skrušeno ti kaže da si u pravu i jebiga šta sad.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on Today at 16:20:50Antropomorfikuješ softver za koji BOLJE OD SVIH NAS znaš da nema veze sa onim kako se shvata svest, ličnost itd.

Ma, ne znam.

Hoćeš linkove?

Ma, evo ti linkovi:

"Ne znamo da li je naš AI model svestan"

Problem je što mi pričamo iz trenutne subjektivne spoznaje, koja je potpuno veštačka, tj. human made, a krajnji rezultat će biti neka sledeća subjektivna spoznaja, i dalje potpuno veštačka, tj. konstrukt.

I o tome nećemo odlučivati ni ti ni ja nego neka sledeća generacija.

A mi sad treba da zatrpavamo jedan drugog nekim linkovima i da se ubeđujemo, a već je zapravo sve rešeno. Ma idi.  :lol: 

Veruj šta hoćeš. Tvoje iskustvo sa AI je slabo, da si hteo iz AI da izvučeš svašta, mogao si sa malo truda, a da platiš malo više, dobio bi to i bez truda, na jedan klik, tako je sad sve ustrojeno.

I tek će biti.