• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

The Crippled Corner

Started by crippled_avenger, 23-02-2004, 18:08:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Da li je vreme za povlacenje Crippled Avengera?

jeste
43 (44.8%)
nije
53 (55.2%)

Total Members Voted: 91

Voting closed: 23-02-2004, 18:08:34

Meho Krljic

Konačno bio nateran da odgledam trećeg Hobita i, film na stranu, priznajem da je HFR upravo onoliko loša ideja koliko sam očekivao. Kasnije sam se i navikao ali prvih sat vremena osećao sam se kao da gledam nekakav prirodnjački program na Diskaveriju. Jasno je meni da je 24 herca samo navika, ali biće mi mnogo teško ako 48 herca zaživi u budućsti.

milan

Quote from: Meho Krljic on 10-01-2015, 21:48:49
Kasnije sam se i navikao ali prvih sat vremena osećao sam se kao da gledam nekakav prirodnjački program na Diskaveriju.
I meni je u pocetku smetalo, ali, zanimljivo, mojim klincima ni malo. Ja sam imao cudan utisak - kada su stvarni glumci i scenografija i kostimi u kadru, deluje kao epizode Doktora Hua iz sedamdesetih, a kada su digitalne stvari u kadru, onda deluje mnogo stvarnije nego inace. 

Meho Krljic

E, tačno tako. Kada je prava scenografija u kadru i mene je podsetilo na Dr Whoa, a CGI deluje kako treba. Možda mi se zato poslednjih sat vremena činilo da sam se navikao, jer je tu skoro sve CGI  :lol:

crippled_avenger

Za početak, moram priznati da poštujem svakoga ko je gledao bilo koji deo HOBBITa u bilo kojoj formi i frejmaži... Slava mu!
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ugly MF

Uff, konacno jos neko...Meho i Milan, isti filing i ja kad je poceo 3 deo...dal je ovo nesto lose podeseno u nasem polubiskopskom Zajecarskom pozoristu il mi 3D cvike ne rade....

Ali moram da viknem da mi je vrh vrhova Dain Gvozdenstopa odradjen vrhunski da ne moze bolje!
Konacno sam video jednog pravog pravcijatog Warhammer Dwarfa u akciji na big skrin velikom platnu! Suza mi je posla od srece tada!

crippled_avenger

Pogledao sam THE SPY WITH MY FACE Johna Newlanda, drug film izmontiran iz serije THE MAN FORM UNCLE. U ovom film, poet postoji jaki utisci da je reč o kompilaciji iz TV serije, ali drugačiji su nego u prvom filmu. Naime, prvi film je imao sveden broj lokacija, i dosta razrađene dramske situacije koje bi u bioskopskom filmu bile mnogo efikasnije i sažetije. U THE SPY WITH MY FACE, premisa je drugačija i u samom temelju je televizičnost. Naime, u THE SPY WITH MY FACE kako sam naslov kaže, Napoleon Solo biva zamenjen dvojnikom i dvojnik ima mnogo veći screentime nego Napoleon što sebi može da dozvoli samo TV serija. U filmu, čak i sa tom premisom, glavni junak ne bi mogao da se toliko udalji od centra pažnje i akcije dok je u seriji to prihvatljivo. Naravno, publika nije uskraćena za zvezdu, Robert Vaughn igra obojicu ali uskraćena je za svog omiljenog junaka.

Scenario je lucidniji i duhovitiji nego u prvom filmu a ovaj nastavak mnogo više objašnjava anatomiju televizijske serije jer se Napoleonu sada pridružio i Ilya a Leo G. Carroll igra šefa agencije Waverleya. Ni drugi film ne zaostaje u pogledu angažovanog "filmskog talenta". Direktor fotografije je čuveni Fred Koenekamp a u filmu gostuje Senta Berger.

* * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Reprizirao sam FORT APACHE THE BRONX Daniela Petrieja. Paul Newman je u ovom filmu pokušao da ponovi gambit iz filma SLAP SHOT i nije uspeo, ovo je trebalo da bude priča koja istovremeno zabavlja publiku u okvirima konvencija žanra, dekonstruiše žanr i komentariše stanje u društvu slikajući svoju epohu. Nažalost, svi ti elementi nisu uspeli da slegnu i prožmu tako dobro kao kod George Roy Hilla, što ne znači da scenario Heywooda Goulda, pa u krajnjoj liniji i režija Daniela Petrieja koji je kasnije potonuo u bezličnost, ne nude niz zadovoljstava.

Ono što je ključno jeste da film u svojoj osnovi jeste zabavan, i na toj liniji je i najuspeliji, kao policijski film, zatim, u mnogim elementima dekonstruiše žanr, recimo pokazujući entropiju borbe protiv kriminala u kojoj kriminalci bivaju kažnjeni a da to policija praktično radi nesvesno, da se zločin i kazna odvijaju paralelno ali bez sinteze koja bi ima dala kauzalnost, ali i kroz neke vrlo nekonvencionalne odnose među likovima, tu naročito mislim na jednu situaciju u romansi između policajca kod igra Paul Newman i medicinske sestre na stranputici koju igra Rachel Ticotin.

Konačno, ono gde je film možda i ponajviše sporan jeste pokušaj da se uhvati duh vremena. Naime, film je izuzetno pesimističan. I u tom pesimizmu on dolazi do tačke u kojoj praktično potpuno apstrahuje "normalne" ljude, one koji nisu ni izopačeni kriminalci ni korumpirani policajci. Film do te mere prikazuje ekstreme da bi se moglo reći da je natpis na početku - kako ovaj film ne prikazuje lojalne građane koji se drže zakona, praktično bio iznuđen jer bi u protivnom FORT APACHE THE BRONX bio rasistički, nihilistički manifest.

Iskreno, mislim da je do te kontroverze oko karaktera samog filma dovelo to što je u formi zabavnog policijaša ponuđen krajnje subvezivan pogled na svet i time se pojačao efekat političke nekorektnosti. Naprosto gorčina određenih pogleda na svet podrazumevala se u formama koje nisu zaslađene.

Ken Wahl kao Newmanov partner ima fizičku pojavu i ne mnogo više od toga, ali sve to nadoknađuje svojom istorijskom fusnotom kao one hit wonder američkog mačo filma. Pam Grier je vrlo zanimljiva kao prostituka koja sišla sa uma od Angel Dusta i postala ubica. Danny Aiello najavljuje kasniju reputaciju kao policajac koji krši pravila.

Na mnogo mesta, ovaj film polazi rizičnim putem i glavni junak kog sa puno šarma igra Paul Newman na mnogo mesta donosi odluke kakve naprosto ne donose junaci koje igraju takvi glumci. To mi je verovatno bilo i najinteresantnije jer je upadljivo a veliki deo kritike je otpisao ovaj film upravo kao hrpu klišea viđenih u policijskim filmovima i serijama. Međutim, ja bih rekao da u najosetljivijim tačkama, ovaj film pravi ozbiljne zaokrete u odnosu na te klišee, ne samo u pogledu na svet, već i u dramaturgiji.

Fotografija Johna Alcotta uspeva da zaroi sirovost užasa u Bronxu, derutne građevine i erodirale ljude, a u akcionim scenama doprinosi efkasnosti i neposrednosti prikaza.

Ovo je ona vrsta policijskog filma kakav se nažalost danas više ne gaji i samo povremeno izbije u radovima Davida Ayera, dakle knjiga je spala na jedno slovo.

FORT APACHE THE BRONX nije prepoznat u svoje vreme ali danas zaslužuje OZBILJNU rehabilitaciju kao vrlo ozbiljan i unikatan film.

* * * 1/2 / * * * *

Meho Krljic

Novi Age of Ultron trejler je tonalno dosta mračniji i elegičniji od onoga što generalno podrazumevamo pod aktuelnom Marvelovom estetikom:

New Avengers Trailer Arrives - Marvel's Avengers: Age of Ultron Trailer 2

Pošto su šuškanja da će Dawn of Justice biti podeljen na dva filma od kojih bi prvi uleteo već ove godine opovrgnuta (od strane lično Supermena), ostaje da Avendžersi donesu malo te disijevske tmine u ovu godinu...

Evo i malo tumačenja elemenata trejlera:

https://www.yahoo.com/movies/7-steps-to-decoding-new-avengers-age-of-ultron-107965138057.html

Meho Krljic

A ako režiser ributa Fantastic Four kaže da je ovo nepotreban film, nisam siguran da je ikome jasno zašto Fox ovo radi:

http://nerdreactor.com/2015/01/12/director-josh-trank-trashes-the-fantastic-four-reboot-set/

crippled_avenger

Vidi, ja od Josha Tranka posle CHRONICLE očekujem puno. Okupio je SJAJNE glumce i deluje mi da snima superherojski film sa tim jačim realističkim edgeom a on je uvek dvosekli. ALI, ako imamo u vidu šta je uradio u CHRONICLE, mislim da bi FANTASTIC FOUR mogao da bude prilično osveženje...

Meho Krljic

Da, ja samo da se ispravim jer sam grešan, u brzini sam linkujući tekst prevideo da Trank nije izjavio da je film nepotreban, to je mišljenje autora teksta, a Trank je samo polomio sve na setu. To u stvari i može da bude dobro.  :-|

crippled_avenger

Pogledao sam ONE SPY TOO MANY Josepha Sargenta, treći film iz serijala kompiliranih bioskopskih varijanti televizijske serije THE MAN FROM UNCLE. Joseph Sargent je televizijski veteran, prekaljena faca iz domena televizijskog filma sa povremenim izletima u bioskopski rad, i njegov "film" je zapravo do sada najbioskopskiji u celoj seriji.

Solo i Kurjakin su dobro postavljeni u narativu, Rip Torn je zanimljiv negativac kao bogataš koji želi da ponovi osvajanja i istorijsku ulogu Aleksandra Velikog, a sam tok priče u potpunosti odgovara standardima bioskopskog filma.

Jedina krupna "tehnička" zamerka u dramaturškom pogledu je to što se McGuffin ovog filma - vrlo zanimljiv koncept gasa, bojnog otrova koji ubija volju svojih žrtava, nije pojavio kao bitan deo radnje, nije iskorišćen u nekoj situaciji. Iako je THE SPY WITH MY FACE na nivou pojedinačnih scena lucidniji, scenario ove kompilacije je strukturalno ukupno uzev ipak znatno filmskiji.

Sargentova realizacija je sigurna ali se ovog puta budžet, uprkos ponovonom angažmanu Freda Koenekampa, javlja kao problem. Naprosto scenografije, kostimi, realizacija dekora, nisu na nivou standarda koji je tada imao kenadamovski dizajn Bonda.

Stoga, u pogledu budžeta i onoga što se moglo naći na ekranu, ONE SPY TOO MANY odaje svoje televizijske korene i deluje kao nedovoljno ambiciozan B-film. Međutim, ako imamo u vidu genezu, nema sumnje da je reč o fundamentalno najzrelijem od prva tri filma.

* * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Kako su Srbi iskoristili pariski masakr da se posvađaju među sobom

http://www.novipolis.rs/dosije/27806/bauk-rts-a-kruzi-evropom.html

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meho Krljic

QuoteТо нам оставља питање, да ли је заправо циљ бомбардовања РТСа био један вид државног тероризма у коме се убијају људи не зато што постоји војни циљ већ зато што треба изазвати страх међу народом и људима запосленим унутар режимских структура?

Pa, da, da.

Albedo 0

Odličan tekst. Prije svega jer mi djeluje kao da si išao kontra Džona Greja 8)

On bi tražio neke milenarističke pokrete, gnostike, Trockiste, da bi objasnio šta se sprema u Francuskoj, po ugledu na Bušovu Ameriku sa puritancima i neokonzervativcima. Ali djeluje kao da nikad ne bi povukao paralelu sa samim islamom, čak i islamističkim terorizmom, otkrivajući možda čak i jednu skrivenu zapadnjačku fascinaciju islamom.

Buš bi bio oduševljen da umjesto američkih protestanata ima muslimansku naciju, njemu vjernu naravno. On priželjkuje takav stepen organizacije i posvećenosti protiv neprijatelja. I beskrupulozno bombardovanje RTS-a se lako opravdava iz ''islamističke'' perspektive. I problemi feminizma i ljudskih sloboda se lako rješavaju. Banalno rečeno, protestanti ipak protestuju protiv toga, muslimani ne.

I današnje ujedinjavanje u Francuskoj gotovo da dobija određenu islamističku dimenziju. Ono ne ide u pravcu ljevice već upravo desnice, upravo jednog nacionalističkog bloka, antiimigrantskog, netrpeljivog, ko zna kakvog još bloka. Već postojeći državni terorizam dobija novi legitimitet.

Riječju, nekadašnji komunistički terorizam u vidu Crvenih brigada i Bader Majnhofa obezbjedio je stvaranje socijalne države u Evropi, sa solidnim poštovanjem radničkih, ljevičarskih prava. Čim je komunizam, i sa njim terorizam nestao, polako su degradirala i ta prava i takva država, čak i prava ljevičarska kinematografija.

Islamistički terorizam uvodi sasvim drugu problematiku, i Evropa se neće baš boriti protiv njega. Više će mu se prilagođavati, jer da trijumfuje u sukobu civilizacija ne može, isto kao što to nije mogla ni u Hladnom ratu.

Komunizam i njegovi teroristi su garantovali kakvu takvu socijal-demokratiju. Islamizam i njegovi teroristi garantuju integraciju samog islama.

Evropa se borila protiv komunizma i postepeno socijalizovala državu. Buš se borio protiv islamizma i postepeno islamizirao državu.

Grej to ne uviđa, on misli da je Buš samo nastavak starog procesa crne komunističke mise, a to je već završena priča.

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 14-01-2015, 13:42:36

Riječju, nekadašnji komunistički terorizam u vidu Crvenih brigada i Bader Majnhofa obezbjedio je stvaranje socijalne države u Evropi, sa solidnim poštovanjem radničkih, ljevičarskih prava. Čim je komunizam, i sa njim terorizam nestao, polako su degradirala i ta prava i takva država, čak i prava ljevičarska kinematografija.

Izvinjavam se na odlasku u tangentu, ali da li ovo actually ima uporište u akademskoj teoriji? Jer moj utisak, kao zainteresovanog laika je uvek bio da je prvo nastao koncept socijalne države/ države blagostanja, da se to razvijalo do određene tačke, a da su glavne akcije crvenog terora došle zapravo pred kraj vrhunca ove filozofije i pred uvođenje zapada u fazu uspona neoliberalizma.

Albedo 0

ima, u Batinoj teoriji 8) Naravno, za terorizam kao izdvojenu nezavisnu varijablu nema uporišta

a u sklopu sveopšteg nasilja i prijetnje istim ima. prvo obostrano zagarantovana nuklearna destrukcija, a kada je ona malo zamrla slijedi apologija antikolonijalističkog nasilja, čak i Žan Pol Sartr to aminuje početkom šezdesetih. I u sklopu toga imamo i teroristička zastrašivanja. Sartr čak u svom kao sasvim filozofskom djelu Biće i ništa, ima upravo takvu postavku, da nebiće itekako učestvuje u konstituciji bića, da čak vremenom postaje dio bića, što djeluje kao ultraapstraktno, ali ukazuje na ulogu ništavila, dakle destruktivnih i za zapadno biće neprihvatljivih radnji... ali da ne bude zabune, ovo čitanje Bića i ništa je moje. Dok je Sartrova apologija nasilja sa kojim to povezujem eksplicitna, on to stvarno jeste činio u predgovoru knjizi Franca Fanona Svi prezreni na svijetu, ili sličan naslov, ja sam samo povezao apologiju nasilja sa njegovim poimanjem bića i ništavila. Konstruktivna uloga ništavila je takođe sasvim eksplicitna kod Sartra, ali ja nisam naišao na striktno politikološko razumijevanje te uloge (što znači možda postoji a možda i ne postoji u akademskoj teoriji), ali nisam je ni tražio

zato rekoh ''komunizam (islamizam) i njegovi teroristi'', ne samo teroristi kao usamljeni faktor. Komunizam jeste bio to ništavilo, sada je to islamizam, dakle izam, ne sam islam.

A naravno, takvo prilagođavanje neprijatelju nije nešto neuobičajeno, dešavalo se više puta u prošlosti, npr plastičan primjer je islam u Vizantiji, gdje su par stotina godina trajale ikonoboračke tenzije. Sekularniji vladari su podržavali izbacivanje ikona i prilagođavanje hrišćanske dogme tek nastalom islamu (kako bi privukli pobunjene arapske teritorije Carstva), dok su religiozniji predstavnici i sveštenstvo stalno bili protiv, čak iznosili različite teorije o tome šta ikona predstavlja i čemu služi u komunikaciji sa Bogom.  Njihove teorije su trijumfovale, važe i dan danas, ali Vizantija je pala pred Turskom. Isto tako pravoslavne crkve imaju više arhitekturalnih sličnosti sa džamijama nego sa rimokatoličkim crkvama, pa je i Aja Sofija bez problema preuređena.

A naravno, o tajnoj ljubavi Buša i islamizma je (doduše) kratko pisao Džon Brinkmen u Kulturne kontradikcije demokratije. Nije Buš uopšte naivan tip, i njemu je jasno da će on islam morati da integriše, inače će pasti isto kao Vizantija.

EDIT: da, sad vidim da sam u toj rečenici koju si citirao bio neprecizan, ali nadam se da sam pojasnio šta sam mislio.

Uopšte, nasilje jeste bitan faktor u evropskoj istoriji, nasiljem je Napoleon i prosvjetiteljstvo instalirao u zapadnom dijelu Evrope, čak su ga i porazile reakcionarske države, ali nisu mogle da zaustave revoluciju. Ona je samo nastavila sitnim kapilarima da se kreće, jedna od tih je Fukoova priča o panoptikonu, zar ne..

crippled_avenger

evo kako NATO objašnjava ubistvo šminkerke:

http://www.icty.org/sid/10052#IVB3

crippled_avenger

Inače, ovo objašnjenje je toliko stupidno da ga nisam ni citirao kako NATO pored zločinaca ne bih prikazao i kao morone.

Albedo 0

ja ovo moram da citiram

"If President Milosevic would provide equal time for Western news broadcasts in its programmes without censorship 3 hours a day between noon and 1800 and 3 hours a day between 1800 and midnight, then his TV could be an acceptable instrument of public information."

Meho Krljic

Toni Bler nije bez razloga okarakterisan kao čudovište i od dobrog broja svojih sunarodnika  :lol:

Agota

Quote from: crippled_avenger on 14-01-2015, 12:34:18
Kako su Srbi iskoristili pariski masakr da se posvađaju među sobom

http://www.novipolis.rs/dosije/27806/bauk-rts-a-kruzi-evropom.html

interesantno, tadasnjeg ministra za informisanje ne pominjes...
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

Джон Рейнольдс

У "Недељнику" Вељко Миладиновић и Марко Прелевић кажу: "Многи у Србији имали су чудне реакције, понекад и срамотне. Није да је у мејнстрим медијима било иког довољно малоумног да на било који начин оправда напад на Шарли ебдо, али било је доста оних који су покушали да релативизују злочин. Неки су дивљали повлачећи паралеле с бомбама које су пале на РТС (иако се те две ствари не могу поредити), неки су се бунили што су убиства у редакцији заузела више простора од убистава у Нигерији (не схватајући да управо они тиме доприносе одвратној градацији вредности живота), некима карикатуре Шарли ебдоа "уопште нису биле смешне" (као да је то, па сад, уопште важно)..."

Ови WTF моменти у заградама су појашњења, за случај да се неко зајебо па помислио нешто слично.  :roll:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

crippled_avenger

Tom Hardy has dropped out of Warner Bros.' "Suicide Squad," ditching the Rick Flag role in the DC Entertainment tentpole directed by David Ayer.

Jake Gyllenhaal, who worked with Ayer on "End of Watch," is being considered as a replacement, according to the Wrap.

Hardy exited the project due to a tight schedule. He's currently shooting Western drama "The Revenant," directed by Alejandro Gonzalez Inarritu and with Leonardo DiCaprio also starring, and he's committed to a publicity tour for Warner's upcoming "Mad Max: Fury Road," which opens May 15.

"Suicide Squad" stars Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Jai Courtney and Cara Delevingne. The movie will begin shooting in April in Toronto and has an Aug. 5, 2016, release date.

Producers are Charles Roven and Richard Suckle. Based on the DC comicbook, the story centers on the team of supervillains who are given a chance at redemption by the government.

Warner Bros. revealed the cast in early December.

News about Hardy was first reported by the Hollywood Reporter.

crippled_avenger

Quote from: Джон Рейнольдс on 15-01-2015, 21:12:18
У "Недељнику" Вељко Миладиновић и Марко Прелевић кажу: "Многи у Србији имали су чудне реакције, понекад и срамотне. Није да је у мејнстрим медијима било иког довољно малоумног да на било који начин оправда напад на Шарли ебдо, али било је доста оних који су покушали да релативизују злочин. Неки су дивљали повлачећи паралеле с бомбама које су пале на РТС (иако се те две ствари не могу поредити), неки су се бунили што су убиства у редакцији заузела више простора од убистава у Нигерији (не схватајући да управо они тиме доприносе одвратној градацији вредности живота), некима карикатуре Шарли ебдоа "уопште нису биле смешне" (као да је то, па сад, уопште важно)..."

Ови WTF моменти у заградама су појашњења, за случај да се неко зајебо па помислио нешто слично.  :roll:

nisam hteo da im besplatno napišem pregled filmova u 2014. za novogodišnji broj... :)

Meho Krljic

Edit: I odmah odtvrđeno... Koji mi je kurac kad postujem vesti stare dva dana koje sam već video demantovane???

Umesto toga, evo kako je izgledao moj prethodni desktop:

Джон Рейнольдс

Видео сам нешто као трејлер нове "Фантастичне четворке". О да, види се да је ово врло проблематична продукција, трејлер је склепан од некаквих немуштих кадрова и војсовера који као да најављује неку нову Џеј Џеј Ајбрамсову шио-ми-га-ђура серију-мистерију неутврђеног трајања.

- Припремите се за оно што долази!
- А шта долази?
- Одговори.

Е, усро сам се.  xfoht А оно опет вероватно суперјунаци у шареним припијеним педерским трикоима.

Али оно што се од неких кадрова могло назрети (имајте на уму да сам гледао језиво даунгрејдован видео) јесте да филм делује много мрачније од уобичајених филмова о суперјунацима у шареним припијеним трикоима, али можда је Транк стварно све полупао па су морали да смање расвету. Узгред буди речено, мислим да је Транк one hit wonder, његово пренемагање после једног снимљеног филма не само што говори у прилог томе, него и да је о својим дометима стекао превисоко мишљење.

Гледао сам и "Горчило, јеси ли дошао да ме видиш", филм који ће покушати да настави monteniggersploatation тренд из мртвила пробуђен "Малим Будом". Ова два филма заправо немају никакве везе, с тим да пошто је сад ово тотално ЦГ филм, а најбољи доказ је то што углавном игра Мима Караџић, а и презиме Караџић је свеприсутно на шпици. Биће ми веома занимљиво да гледам реакције оних који су кукумавчили због увредљивог приказа Црногораца у "Малом Буду" или су бар смарали туђим текстовима о томе. Јер овде су сви стереотипи дигнути на куб, а те тзв. "увредљивости" шире се и у новим правцима.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

nemoguće da nešto bude gore od glave famelje koja nasrće na đevojku tek junački stradalog đetića, kako izgleda kub toga? 8-)

a da ne pričamo da je Budo uvrijedio Crnogorke otkrićem da su Beograđanke bolje ribe, to je prosto neoprostivo!

Джон Рейнольдс

Црногорке су овде: бркате (!), лажљиве, манипулантске, контролишу Црногорце чији очеви их гањају штаповима, итд... А најбоља риба је - Мађарица.

#Τζούτσε

Albedo 0

Quote from: Джон Рейнольдс on 16-01-2015, 16:23:12
контролишу Црногорце

a u tom grmu leži zec!

Crnogorke određuju da li neki film valja ili ne, i ako njih uvrijediš najebo si!

crippled_avenger

Stari o problemima srpskih medija koje bolje vidimo kada govore o strancima...

http://t.co/GODTTgWPPO

crippled_avenger

Reports came yesterday that the upcoming reboot of Fox's "Fantastic Four" franchise will undergo extensive reshooting in Louisiana to fix some major problems with the movie.

Since then, the film's writer/producer Simon Kinberg spoke with Latino Review to clarify the matter:

"To confirm - Fantastic Four will be doing 3-4 days of additional photography with director Josh Trank and some key cast members. We are very excited about the film and can't wait for you to see what we've been up to. And you will be able to do that very soon as I can confirm here that the teaser will be on Kingsman in theaters February 13."

This isn't the only major rumor this week being shot down by official sources, as a Sony rep told CBR that those reports of Spider-Man being in Marvel's "Avengers: Infinity War" are an "old rumor" with "no validity whatsoever".

crippled_avenger

Reprizirao sam THE RACK Arnolda Lavena. Tokom pedesetih i šezdesetih, zarobljenici koji su se vratili iz Korejskog rata važili su za enigmatične, traumatizovane, potencijalno subverzivne likove u američkom filmu. Nisu svi bili tretirani kao "mančurijski kandidati" ali motiv traume koju nose iz rata, i uopšte tretman rata kao događaja koji ne mora a priori da oplemeni čoveka postaje karakterističan za priče o ovom sukobu.

THE RACK je film o junaku koji je poklekao u severnokorejskom-kineskom logoru, ali ne zato što je bio podvrgnut torturi koju nije mogao da podnese već zato što mu je rat otvorio neprebolne rane koje je sa sobom poneo na korejsko poluostrvo. U tom pogledu THE RACK iz 1956. godine je zanimljiv izuzetak jer u ovoj priči nema herojstva, ali ni komunističke zavere koja je potkopava. Delikatno pitanje izdaje svodi se na intimni svet junaka koji "izbija" u toku traumatične situacije, muke na kojoj se poznaju junaci.

Paul Newman u ovoj ulozi dobija priliku da maksimalno kanališe zanat koji mu je u ruke dao Actors Studio i odličan je kao junak čiji povratak iz rata budi nelagodu i kod njega samog i kod okoline.

Ono što je naročito zanimljiv detalj u ovom filmu jeste struktura. Naime, ovaj film je strukturiran kao courtroom drama a forma suđenja je vrlo česta osnova za polemičke ili egzistencijalističke drame pa samim tim i za dijalektivku u dramaturgiji sovjetskog filma. Po mnogo čemu, ova sudska drama, ne samo po svojoj formi već i po svojoj idejnosti podseća na sovjetske filmove koji kroz "suđenje" dovode gledaoce do zaključka o priči koja im je predstavljena.

Arnold Leven je rutiner, film je solidno realizovan. Paul Newman donosi nov senzibilitet u glavnoj ulozi a Walter Pidgeon u ulozi oca pruža podršku koristeći se arsenalom starih studio glumaca. Lee Marvin je upečatljiv kao bitan lik u procesu koji inicira razotkrivanje izdaje glavnog junaka.

* * * / * * * *

Джон Рейнольдс

Империјалистичка пропаганда понекад добија чудне димензије, метастазира на 00:20. :)

Ma nema logike da bude smak svijeta

#Τζούτσε

crippled_avenger

Pogledao sam ONE OF OUR SPIES IS MISSING E. Darrella Hallenbecka. Ovaj reditelj mitskog prezimena radio je prevashodno kao pomoćnik a pomalo je režirao i na televiziji. U njegovom nevelikom filmskom opusu, centralno mesto drže filmovi izmontirani iz televizijskih serija. ONE OF OUR SPIES IS MISSING je kompilacija dve epizode serije THE MAN FROM UNCLE. Četvrti film je najslabiji do sada iako ima jednu od boljih premisa. Naime, naučnik je osmislio aparat za podmlađivanje ljudi i postao je meta zle organizacije THRUSH. UNCLE pokušava da im se suprotstavi.

McGuffin u ovom filmu je prilično zabavan i goofy i nudio je dobre mogućnosti za ekranizacju, ali nažalost nije naročito dobro iskorišćen.  Hallenbeck nije baš neki majstor ali nije ni imao dovoljno precizan i dinamičan scenario tako da je krajnji rezultat prilično skroman.

* * / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam VICE Briana A. Millera, jedan istovremeno rutinski a opet atipičan B-film koji veću budućnost može imati na kućnim formatima nego u bioskopima, koji ima očekivane a opet neobične probleme.

VICE je DTV film koji je produkciono za nijansu iznad tog nivoa a opet nije blizu bioskopskog filma. Miller je bivši kaskader, daleko je on nekog jako veštog autora, čak nije nešto preterano kreativan ni u akcionim situacijama, ali opet reč je o korektno, sterilno realizovanom delu. Ipak, filmu nedostaje budžet kako bi ta korektnost ostavila utisak spektakla a nedostaje mu i autentično obeležje kako bi se izborio za pažnju gledalac sa tim sredstvima kojima je raspolagao.

Scenario koji je Miller realizovao je SF triler o kiborzima, tema koja je i u znatno boljim inkarnacijama, recimo vrlo sličnom SURROGATESu rezultirala dobrim filmom koji nije našao odzive publike. Ovde rezultat nije odličan, a odziv publike će verovatno biti još manji. Rezultat opet nije ni najgori koji se može zamisliti i po svojoj pukoj korektnosti podseća na Millera.

Konačno ovo je film u kome su headlineri Thomas Jane i Bruce Willis iako ni jedan ni drugi nisu zapravo headlineri. Willis igra glavnog negativca ali je film strukturiran tako da se taj negativac vrlo malo pojavljuje i u najvećem delu se ispoljava kroz sastanke i zabrinute diskusije u situation roomu, bez mnogo angažmana. Dakle, Willisova uloga nije baš cameo ali nije ni mnogo više od toga. S druge strane. Jane igra glavnog junaka, i formalno zbilja jeste glavni glumac ali je ovo redak slučaj u kome neko ko je glavni glumac ima tako ograničen screentime. U podeli inače ima nekoliko prijatnih iznenađenja kao što je recimo Bryan Epstein iz HOW TO MAKE IT IN AMERICA, ali se čini da su svi ti likovi tu kako bi prikrili koliko Jane kao glavni detektiv i Willis kao glavni negativac zapravo malo prisustvuju dešavanjima na ekranu.

U tom pogledu VICE je dosta logičan. Verovatno je reč o produkciji koju su Jane i Willis odradili kao tezgu sa minimumom učešća. Međutim, samim tim su dvojica glavnih antagonista pasivizirani i veliki teret pada na glavnu glumicu koja je dobra da igra hladnog robota ali ne i da ga plasira do nivoa glavnog junaka i razne druge sporedne pozitivce i negativce.

Filmovi koji kapitalizuju na imenima poznatih glumaca koji se nakratko pojavlju nisu retkost, ali filmovi u kojima se glavni junak kratko pojavljuje ipak jesu i VICE je jedan od njih.

Dok je za Willisa jasno da je svoje ime spreman da troši za veliki novac u zamenu za malo rada, nije mi do kraja jasno zašto se Jane čuva. Ali, po svemu sudeći ovo je novi model, "glavnog lika sa ograničenom odgovornošću".

Takav raspored vremena na ekranu neumitno dovodi do toga da neki problemi scenarija i režije postanu još očigledniji jer nema glumačke harizme da ih pokrije, ali pitanje je i da li bi se neki iskusniji i bolji reditelj od Millera bolje snašao da je snimao film u kome glavnog junaka nema baš puno u akciji.

VICE je film koji je kritika izgazila što je opet nezasluženo. Prvo, iz same produkcije je jasno da je ovo rad koji se ne može porediti ni sa Willisovim pa ni sa Janeovim vrhuncima, ali u domenu u koji je plasiran stoji kao podnošljiv programmer za kućne formate.

* * / * * * *

crippled_avenger

E moj Bato, vidiš ti kakav sam ja vizionar...

crippled_avenger

Rumors continue to swirl regarding director David Ayer's upcoming film adaptation of the DC Comics title "Suicide Squad". Latino Review talks about the involvement of both Lex Luthor and The Joker in the film, and further details on the character of Rick Flagg.

POTENTIAL MAJOR SPOILERS AHEAD

First up, The Joker will apparently be seen early on as Harley Quinn attempts to break him out of Arkham. He is later moved to Belle Reve by Amanda Waller in order to keep Harley in check and spends most of the film in a Hannibal Lecter-style cell until he breaks out at the end during a prison riot, and kills several people in the process.

Lex Luthor is tipped to be the team's target, or rather a human trafficking gang intent on selling him a piece of bio weaponary - The Enchantress. She will then be kept in an underground area of the prison which is also filled with genetic freaks. As a result there's no guarantee Jesse Eisenberg's Lex will even make an appearance here as he's more a macguffin of sorts.

The report also talks about Rick Flagg's role in the film and drops a potential major twist. It seems he starts out the film as a good guy, more government agent than superhero who is tasked with keeping an eye on Amanda Waller. The twist? Flagg is revealed to be a villain in cahoots with his father Rick Flag Snr. with the duo are keen on getting their hands on Waller's weapons.

Джон Рейнольдс

Quote from: Pizzobatto on 20-01-2015, 16:39:10
Čomski plagijator!

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=01&dd=20&nav_category=11&nav_id=948834

Аууу, бре, па овај Чомски очигледно није читао Миладиновића и Прелевића па лупа овако. Не може да се пореди, ееееејјјјј!

#Τζούτσε

crippled_avenger

crippled_avenger

Pogledao sam peti film u seriji kompilacija iz THE MAN FROM UNCLE. Joseph Sargent, prekaljeni TV veteran režirao je THE SPY WITH A GREEN HAT, do sada najbolji film u serijalu. Vaughn i McCallum su na uobičajeniom nivou kao Solo i Kuryakin ali su Jack Palance kao nesigurni zastupnik zle organizacije THRUSH, Leticia Romano kao vatrena Italijanka koju Solo sreće tokom misije i Janet Leigh kao psihotična vixen-negativka odlična pojačanja koja uz dobro vođen zaplet, nacističke naučnike i vrlo goofy plan negativaca za globalnu dominaciju aduti kakve raniji radovi naprosto nisu imali.

Sargent uspeva da u potpunosti eliminiše sve elemente koji bi odavali jak utisak na THE SPY WITH A GREEN HAT nije film, a doza humora i uspelih gegova je na visokom nivou. Tom efektu doprinose i mnoge dobro poznate stileme kao recimo etnički stereotipi o italijanskim gangsterima kojima se ovaj film, ili televizijski diptih poigrava.

Sargent priču vodi sa puno energije, izlaganje likova i situacija je dinamično, sa puno vrcavosti, a za razliku od njegovog prethodnog učešća u serijalu i scenografija je mnogo višem nivou tako da uprkos nižem budžetu ovaj UNCLE rad neće da se osramoti ni u poređenju sa Bondovima, uprkos svom televizijskom poreklu i vidno nižem budžetu.

Neki izvori navode da je Barry Shear bio ko-reditelj ovog filma, međutim, nisam uspeo da nađem nekakve dokaze ili argumente za to. U ovoj fazi serije, Shear jeste radio UNCLE ali niti je radio epizode iz kojih je ovo kompilirano, niti bih mogao da konstatujem na koji način bi se ta ko-režija mogla ostvariti.

No, Shear, jedna zanimljiva figura američke televizije i filma tog doba, režirao je sledeći film u seriji.

* * * / * * * *

crippled_avenger

Šesti film izmontiran iz serije THE MAN FROM UNCLE naslovljen THE KARATE KILLERS režirao je Barry Shear. Ovo je takođe uspešan deo jer ima sve narativne atribute bioskopskog filma, Shear ga režira modernije nego druge kolege, sa više pokreta kamere, kamere iz ruke, jump cutova, muzikom sa više sinkopa, uplivom kontrakulture tog vremena. Shear je imao i "šareniju" postavku, Solo i Kuryakin putuju po celom svetu i traže kćer i pastorke naučnika koji je izmislio proces prerade morske vode za koji je zainteresovana zla organizacija THRUSH. Na tom putu upoznaju propale italijanske grofove, posećuju Swingin' London šezdesetih, a finale je rezervisano za geisha house u Japanu i fabriku tajnog oružja u Polarnom Krugu. Film je prepun efektnih epizoda među kojima su i nastupi dvojice budućih Bond-negativaca Telly Savalasa i Curda Jurgensa.

Konačno, glavnog predstavnika THRUSHa u ovom filmu igra Herbert Lom, odlična bioskopska faca koja se dobro snalazi i u trilerskim i u komičnim interpretacijama.

Shear dobro spaja goofy rešenja svojstvena špijunskom filmu tog vremena sa humorom i akcijom, tako da film stilski deluje prilično konzistentno. U tom pogledu ton filma umnogome diktiraju žene i zapravo njihove reakcije na ponašanje muških likova umnogome pomažu "čitanje" situacija u žanrovskom pogledu i Shear time dobro vlada.

Ipak, ako imamo u vidu značajne filmove koje je Shear snimio, recimo ACROSS 110th STREET ovaj rad više ilustruje ono čime se većim delom on bavio, a ne ono po čemu je zapravo značajan.

* * * / * * * *

Meho Krljic

Šta da je Kapetan Amerika - Indus?

Red, White, and Beard

crippled_avenger

Albedo 0

stvarno je potresno jesti ovsene pahuljice!

niko nije toliko mator da žrtvuje doručak, bolje ne večerati!

Josef K.

Priznajem da mi je zaigrala suza.
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Albedo 0

ti i izgleda još u KRAFTIDIOTEN fazonu, i tamo glavni negativac jede neke žitarice

btw, Kripe, to moraš da pogledaš!

ili sam ja negdje propustio da si već pisao o tome

crippled_avenger

Još nisam gledao KRAFTIDIOTEN. A što se doručka tiče, dijeta je surova stvar... :)