• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kompjuterski RPG-ovi

Started by ridiculus, 02-03-2016, 00:52:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Perin

Quote from: Meho Krljic on 09-04-2019, 21:57:06
ja niti sam kupio Fallout 76 niti osećam ikakvu želju da to ikada učinim.

Tako nekako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meho Krljic

neomedjeni

EA. EA never changes.

neomedjeni

Fergus je istorija do kraja godine.  :lol:

Nego, Džef Vogel ja skrpio trejler za igru koju je finansirao putem kickstartera i - pa, ja nemam dovoljno iskustva da bih davao proizvoljne izjave, ali ovi zlobnici sa Codexa tvrde da se sve to ne razlikuje mnogo od onoga što je dosad isporučivao.

https://rpgcodex.net/forums/index.php?threads/queens-wish-the-conqueror-gets-a-trailer-coming-fall-2019.127116/

Meho Krljic

Pa... da, ne razlikuje se ovako na prvi pogled. Mislim, izgleda grozomorno, ali, hajde, izgled nije najbitniji kod njegovih igara...

Meho Krljic

neomedjeni

Da, bolje bi bilo samo da je Owlcat dobio prava da uradi igru. Nadajmo se nečem epohalnom.

Tex Murphy

Чекајте, зар немају оне теткице из Беамдога права на Балдур'с Гате?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Pa, nisu ih otkupili zauvek samo su licencirali određene stvari.

Meho Krljic

A separate Vampire: The Masquerade single-player narrative experience announced   

"Narrative experience"? Ovako se ne piše reč "igra", al ajd da je vidimo...

Tex Murphy

Genetski četnik

neomedjeni

Mrzim što nemam vremena da mrzim narativ.  :cry: :cry: :cry:

Perin

Quote from: Meho Krljic on 05-06-2019, 09:31:39
A separate Vampire: The Masquerade single-player narrative experience announced   

"Narrative experience"? Ovako se ne piše reč "igra", al ajd da je vidimo...
Meni odmah u glavi nešto na fazon TT igara...

Sent from my LG G7 ThinQ

Tex Murphy

Апелује се на друга Неомеђеног да нам подијели своје утиске са репризе Фаллоута 2!!!
Genetski četnik

neomedjeni

I dalje najbolja igra na svetu nakon Baldurs Gate 2!!!  :evil:

neomedjeni

https://rpgcodex.net/content.php?id=11193

Pet godina kasnije, Codex je organizovao novo glasanje za najbolje RPGove. Ovaj put je rezultiralo listom od 101 role play igre za sva vremena.

Sastav prvih 10 je uglavnom ostao isti, desila su se samo neka manja pomeranja, najzanimljiviji je pad Fallouta 2 sa trećeg na šesto mesto. Iz top tena ispao je jedino Wizardry 8, a u isti se ušunjao orginalni Deus Ex koji se sada nalazi na osmom mestu.

Verovatno je najzanimljivije pogledati koji novi naslovi su u u međuvremenu osvojili srca najtvrdokornijih role playera u univerzumu i ušli u prvih pedeset. Da okončamo preliminarnosti, radi se o:

- Age of Decadence (mesto broj 11)
- Pathfinder: Kingmaker (13)
- Witcher: Wild Hunt (15)
- Underrail (16)
- Grimoire: Heralds of the Winged Exemplar (22)
- Shadowrun: Dragonfall (28)
- Dragon's Dogma: Dark Arisen (30)
- Divinity: Original Sin (32)
- Divinity: Original Sin 2 (33)
- Kingdom Come: Deliverance (34)
- ELEX (38)
- ATOM (44)
- Pillars of Eternity (45)
- Pillars of Eternity 2: Deadfire (45)
- Battle Brothers (49)

Father Jape

Huh, zašto je Divinity 2 iza Divinityja, pitam se?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

neomedjeni

Codex je žestoko napao novi armor sistem nakon izlaska drugog D:OS-a. Mislim da je pre par meseci i Sven priznao da je ta izmena bila greška i da je danas ne bi pravio.

Meho Krljic

Nightdive najavio da uskoro stiže System Shock 2 Enhanced Edition. Pa eto.

Meho Krljic

Spiders prave novu igru i ovo možda bude njihov ulazak u prvu ligu...

Upcoming Exploration RPG Greedfall Has My Attention

Calavera

svakako deluje lepse od njihovih prethodnih uradaka, ali sumnjam da je kvalitet grafike bilo jedino sto ih je sprecavalo da prebace 60% na metacriticu  :lol:

Meho Krljic

Verovatno nije. Ali iz ovog teksta deluje kao da su se dosa investirali u sam dizajn igre, pa, eto, videćemo. Fakat je da je teško napraviti ovakvu igru koja će da izgleda kao moderan akcioni naslov a da ima i ozbiljnu RPG dubinu. Dontnod su ovo pokušali sa Vampyrom koga sam kupio i samo još treba da ga odigram pre smrti, ali ni Vampyr nije zapalio svijet. Da budemo jasni, ni Mass Effect: Adndromeda to nije uspeo. Dakle, težak je to posao.

Calavera

zato i nisam previse optimistican u pogledu greedfalla, ovi ljudi prosto nemaju cv koji bi opravdao ovakvu kolicinu ambicije. mislim, neka naprave prvo makar 1 igru koja bi se bez zadrske mogla nazvati dobrom, pa onda nek obecavaju kule i gradove...

neomedjeni

Meho Krljic

A mislim da su to delili i nama,  bekerima. Lepo, svakako, treba imati na hardu negde te klasike.

Tex Murphy

О мајку му, а ја већ купио ремастеровану трилогију :-(
Genetski četnik

Meho Krljic

Calavera

75 na metacriticu, nisam ubedjen. probaj ti pa javi  :lol:

Meho Krljic

Eh, možda negde sledeće jeseni, meni je itinerar ekstremno zauzet u ovom trenutku. Dovršavam Judgment, na redu su Astral Chain i Control a onda treba i Fire Emblem odigrati. Pakao. Džigoku.

Meho Krljic

Dvadeset minuta The Outer Worlds sa TGS-a:

https://youtu.be/9je2JizqlaE

Meho Krljic

neomedjeni

Konačno! Ja sam izgubio nadu da će to čudo ikad izaći.

Meho Krljic

Kad su napustili originalno ime igre, delovalo je kao da je sve propalo.   :lol: :lol:

neomedjeni

Ne podsećajte me. Napuštanje orginalnog imena igre je praktično bio zločin protiv čovečnosti.

Meho Krljic

The Art of Writing JRPGs 

Lep intervju sa Jošitakom Murajamom, koji je između ostalog napisao Suikoden.

neomedjeni

Sa zakašnjenjem javljam da je izašao Stygian: Reign of the Old Ones, potencijalno najbolji RPG za ovu godinu. Ako ništa drugo, biće RPG sa najzanimljivijim sistemom za kreiranje likova.