• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Punk's Not Dead

Started by Demo(n)lisher, 27-04-2007, 19:30:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Jbt, Descendents sam zaboravio! :x A znam da mi onaj Švaba... kako se zvaše... Alchajmer tako nešto... stalno pretura diskove po kući.

Nego, kažem, nisam siguran šta Đape smatra pod melodičnim pankom. Ne znam koliko se Blitz ubraja u melodične, onda u to možemo da ubrojimo dobar deo oija, pre svega genijalce poput Cock Sparrer.

SLF svakako, negde sam na temi hvalio i kasnije albume. Zanimljivo je da se Meho setio ovih starijih engleskih, jer kad meni neko spomene melodični pank, prva asocijacija su mi uglavnom Ameri i ekipa na Fat Wrecku.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Father Jape

E, za Cock Sparrer znam. :lol:

Elem, pa pod melodicnim pankom podrazumevam Bad Religion. Ali nije kao da sam nesto usko fokusiran. Sve dok je dobro, mere. :lol:
Mada, vec ste mi dali pune sake materijala za najblizu buducnost. -_-
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Đape, evo probaj ovako. Nađi...

Stiff Little Fingers - Flags & Amblems (to je kasniji album, posle rijuniona, prva polovina je genijalna, baš melodičan)
Dag Nasty - Can I Say (malo oštrija svirka, ali drugari sa...)
Descendents - Milo Goes to College i I Don't Wanna Grow Up (oba odlični albumi, ovaj drugi melodičniji)
7 Seconds - Crew i Soulforce Revolution (dve različite faze, po meni najbolji iz obe)
Dickies - Incredible Shrinking Dickies
Blitz - Voice of a Generation (ovo je po meni jedan od najboljih albuma ikad snimljenih, kao i njihov prvi EP All Out Attack, ali nisam siuran da se uklapa u tvoje viđenje melodičnog)
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Father Jape

Fala. :lol:

Nego, jesmo mi ikad imali pristojan punk bend sa zemskim vokalom?

Meho Krljic

E, da, Deg Nesti, baš sam njih hteo da preporučim. Mislim, meni se to nikad nije dopadalo, ali ja nisam relevantan u toj priči. Od 7 Seconds bih uvek pre Crew preporučio Walk Together Rock Together iako nije pravi album, ali ima ovu genijalštinu na sebi:

7 Seconds -- 99 Red Balloons (studio recording)

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 10-01-2011, 23:36:50
Fala. :lol:

Nego, jesmo mi ikad imali pristojan punk bend sa zemskim vokalom?

Er... Super s karamelom???

I Dead Ideas iz srednje faze, svakako (Multicolored Mind ili kako se već zvaše...)

Father Jape

Hm, potrazicu taj Dead Ideas...

Джон Рейнольдс

Meni Walk i pored genijalne naslovne pesme i 99... nije toliko jak kao The Crew koji ima više himničnih pesama za... koliko beše? 23 minuta ili tako nešto. Genijalci.

#Τζούτσε

Džefi Rajder

strani pank? aaargh, pored već pominjanih, na prvu ruku, kad sam već tu:

Operation Ivy (The Crowd-Operation ivy)

Dropkick Murphys (tip na Blackout album) (Dropkick Murphys The Outcast)

Guitar Gangsters (Guitar Gangsters - Nothing To Shout About)

Stage Bottles (Stage Bottles - Mr. Punch)

nešto ne mogu jutjub klipove da zakačim da se mogu direktno sa foruma čitati... ili me preview opcija sabotira...

Džefi Rajder

a ženski vokali... hmmmm, bilo je nekog njuvejvejrskog zvuka koliko se sećam, Rijeka, ovo ono... mada ja to i nisam baš nešto slušao...

imaju Tožibabe
Tozibabe - Dezuje

Unutrašnjih Bunt
Unutrašnji bunt Argo

od novijih Katma
KATMA - Zivotinja

baš da vidim oće l sada zakačiti kako treba

Džefi Rajder

Джон Рейнольдс

Kako ne uspevaš? Samo zalepiš jutjub link:

Tozibabe - Dezuje

Pejstovao sam ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=pfGbi8GonGU

I forum sam lepi.

#Τζούτσε

Džefi Rajder

a ja uzimao embeded kod sa jutjuba... aj da vidim

Angelic Upstarts - Solidarity

hehe, paz' stvarno radi!  xrofl

tnx

Meho Krljic

Evo Dead Ideas sa Multicolored Mind. Čuje se i Kojot u vreme dok još nije bio rastafarijanac:

Dead Ideas - War Games

Father Jape

Ja mislim da Meho treba da se udruzi sa jos par slicnih mastodonata i napise nesto poput Tajne istorije srpskog rokenrola. Kao underground verzija one Janjatoviceve enciklopedije. :lol:

Meho Krljic

Ćuti, jebote, da ne čuje Son of man, on je pre neku godinu pokrenuo peticiju na Popboks forumu da me natera da pišem knjigu o BGHCu. Srećom, odziv je bio mali.

SIMERIJANAC

Bogme,kolko se ja sećam,tad si dobio stopostotnu podršku građana.
Jes da je izlaznost bila mala al su ti birači jednoglasno ukazali poverenje.

Meho Krljic

Pa, mislim da nije bilo drugih opcija sem "podržavam", tako da i nije mogla da ne bude stopostotna podrška. Srećom pa je izlaznost bila mala.

Father Jape

Znaci sledeci put nam samo treba bolja kampanja. :lol:

Meho Krljic

Do tad će mene već Alchajmer da blagosilja zaboravom.

---

Quote from: Meho Krljic on 10-01-2011, 20:29:40
Ajmo malo i u Kragujevatz. Moje omiljene dve pesme od KBO!

ja ne znam kako se ovo dogodilo, ali imamo zajedničke omiljene pesme benda KBO!
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

---

Quote from: Father Jape on 11-01-2011, 11:23:49
Ja mislim da Meho treba da se udruzi sa jos par slicnih mastodonata i napise nesto poput Tajne istorije srpskog rokenrola. Kao underground verzija one Janjatoviceve enciklopedije. :lol:

eh, moj stari san... enciklopedija jugoslovenske supkulture...
juče dok smo radili na dokumentarcu o fanzinima devedesetih, bilo je baš onako kako ja zamišljam rad na toj enciklopediji: neko skenira fanzine, neko fotografiše, nego pregledava video-snimke, jedan nešto nakucava, druga prepričava dogodovštine... jebate, kad bi nas neko još i platio da to radimo.

daj, meho, da napišemo neki projekat za to, proturimo bulšit kako je scena bila u stvari civilno društvo, kako se zalagala za ngo vrednosti, a da je s druge strane bila ideološki podeljena i težila kapitalističkom uređenju, i da je zbog toga zanimljiva za sociološko-istorijsku analizu. tako neka priča. :D

Meho Krljic

Pa, ako si ti spreman da radiš sve a ja da samo prepričavam dogodovštine, onda može.

---

priznaj da pretiš prepričavanjem dogodovština samo da bismo odustali od projekta.

Meho Krljic

---

Son of Man

Ih Meho, pa bre i mrtve sam dizao iz grobova da potpisu peticiju, i Kosovo je glasalo sa sve opstinama Bujanovac itd. al dzaba, tolki trud je otiso uzalud, nisi se cak udostojio da nam predas warpigz faznine, nadam se da ces ih bar Ziki dati, ipak ljudi rade to ozbiljno, ispostuj ih... Ziko ne odustaj !!!  :|

Meho Krljic

SIMERIJANAC

Quote from: Meho Krljic on 11-01-2011, 11:52:57
Pa, mislim da nije bilo drugih opcija sem "podržavam", tako da i nije mogla da ne bude stopostotna podrška.

Pa Sindža je to iskusno postavio.
U stvari bi najidealnija kombinacija bila da bibliju bg hcpunka potpišete ti i Sindža kao autorski tandem a mi ostali bismo pripomogli,al džabe kad ste lenji i ne ganjate slavu i novce.Meni je bre grehota da mi nemamo neku našu varijantu Novosadske verzije jer bi ona bila sigurno bolja,bogatija i luđa;plašim se samo da Vidojkoviću ne padne na um tako nešto jer bi to bila veća šteta nego da se prava knjiga o bg sceni nikad ne pojavi.  

---

Quote from: Son of Man on 11-01-2011, 14:20:40
Ih Meho, pa bre i mrtve sam dizao iz grobova da potpisu peticiju, i Kosovo je glasalo sa sve opstinama Bujanovac itd. al dzaba, tolki trud je otiso uzalud, nisi se cak udostojio da nam predas warpigz faznine, nadam se da ces ih bar Ziki dati, ipak ljudi rade to ozbiljno, ispostuj ih... Ziko ne odustaj !!!  :|

simke, hvala ti na podršci, ali ne očekuj previše. ovo što radimo neće ni izbliza prikazati fanzinašku scenu devedesetih. ali ni izbliza.
više će biti neka lična priča reditelja siniše dugonjića (on je radio fanzin yo! pajtas), mnogo više fokusirana na art fanzinašku scenu nego na muzičke i političke fanzine. malo će zagrebati po površini tog fenomena, više će biti kolažna priča o tome kako se radi fanzin, koja mu je svrha, šta je to značilo za ljude koji su devedesetih učestvovali na sceni, nego što će biti iscrpan prikaz tog perioda sa gomilom intervjua, analiza itd.

jebi ga, kad je siniša to počeo da radi onda smo shvatili koliki je to posao da se stvarno iscrpno i temeljno prikaže fanzinaška scena u jedom dokumentarcu. najveći problem je putovati po srbiji i pronalaziti i intervjuisati sve te likove, jer i sam znaš da su fanzini rađeni svuda, od subotice do surdulice :), i to značajni fanzini, i sad bi bila prava stvar otići u kragujevac, užice, niš, kraljevo (naročito kraljevo, tamo je bila poplava fanzina), u mala mesta i varošice gde su neki likovi seckali i lepili i fotokopirali, pa da se stekne stvarno prava slika cele priče. e, za to nam treba mnogo više para, a para nemamo takoreći ništa, jer sve se finansira ko što su se finansirali fanzini - od privatnih para uglavnom nezaposlenih lica. onda je siniša odlučio da je bolje snimiti neki uvod u fanzine nego pokušavati nemoguće, tako da će ovaj film praktično biti film-fanzin o fanzinima.

a znaš šta je još veliki problem - fanzinaška scena bila je povezana i sa bendovima i sa političkim aktivizmom, i ako čovek pomisli kako sve to da prikaže, stvar se neminovno širi na celokupnu underground kulturu tog perioda. nema šanse da mi spakujemo sve to u jedan dokumentarac. tu bi jedna tv serija od nekoliko epizoda bila najbolja forma, i kad bi neko dao pare za produkciju, čudo bismo napravili.

Mark

Quote from: Zika Kisobranac on 11-01-2011, 14:50:34... iscrpan prikaz tog perioda sa gomilom intervjua, analiza itd.
... najveći problem je putovati po srbiji i pronalaziti i intervjuisati sve te likove, jer i sam znaš da su fanzini rađeni svuda, od subotice do surdulice :), i to značajni fanzini, i sad bi bila prava stvar otići u kragujevac, užice, niš, kraljevo (naročito kraljevo, tamo je bila poplava fanzina), u mala mesta i varošice gde su neki likovi seckali i lepili i fotokopirali, pa da se stekne stvarno prava slika cele priče. e, za to nam treba mnogo više para, a para nemamo takoreći ništa, jer sve se finansira ko što su se finansirali fanzini - od privatnih para uglavnom nezaposlenih lica. onda je siniša odlučio da je bolje snimiti neki uvod u fanzine nego pokušavati nemoguće, tako da će ovaj film praktično biti film-fanzin o fanzinima. a znaš šta je još veliki problem - fanzinaška scena bila je povezana i sa bendovima i sa političkim aktivizmom, i ako čovek pomisli kako sve to da prikaže, stvar se neminovno širi na celokupnu underground kulturu tog perioda. nema šanse da mi spakujemo sve to u jedan dokumentarac. tu bi jedna tv serija od nekoliko epizoda bila najbolja forma, i kad bi neko dao pare za produkciju, čudo bismo napravili.

Heh, zvuci kao huljenje ali kada to ovako lepo srocis ispada da bi ovu ideju moralo da podrzi ministarstvo kulture... :-)
PS
A ko zna, mozda cak i ministarstvo policije, sa dosijeima i tako to...  :evil:
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

---

eh, znaš kako je reko džon voters, ja sam kurva koja bi se rado prodala, ali neće niko da me kupi :)

Джон Рейнольдс

Zar iko u jednu rečenicu može staviti "ministarstvo kulture", "fanzini", "dokumentarac" i "pare" a da ga ne obuzme napad ludačkog smeha? Ne zanosite se. Za početak je prava stvar njihovo skeniranje i pravljenje onlajn biblioteke. Ja imam malo sačuvanih fanzina, nikad ih i nisam nešto gomilao, ali nemojte da vas mrzi. Ako se nego dohvati skeniranja, mogu da se revanširam s knjigama "Punk u YU" i "Tragovima panka", recimo. Iako nemam skener.

#Τζούτσε

---

ma zajebavamo se, jašta, teško da će to moći. pisanje knjige je najjeftinija stvar, pa opet niko nije seo time da se bavi. pera janjatović je sam uradio enciklopediju yu rocka, bez love od bilo kog ministarstva ili državne institucije, a ipak je zvanični mejnstrim yu rock kudikamo veći fenomen od fanzinaške scene.

i mi smo se ložili na onlajn biblioteku fanzina, ali brate ko će to sve skenirati... tu stvarno treba viška vremena i ludila... a meho će odmah da kaže kako nema ni smisla, jer bi nam to samo omogućilo da se smejemo sebi dok smo bili mladi i glupi, i čudimo se na šta smo traćili vreme.

Meho Krljic

Taj rad. Pa mene je sramota da čitam svoj tekst koji sam napisao prošlog meseca, a ne nešto od pre dve decenije.

Джон Рейнольдс

Sama činjenica da si sačuvao sve War Pigse govori da si za njih emotivno vezan. I zato sam uveren da je samo pitanje trenutka kad će se uplesti u vrld vajd veb.

#Τζούτσε

SIMERIJANAC

E moj Mehmede,a šta bi tek reko da znaš za ambiciozne planove nekadašnje maskote naše scene a danas mladog i perspektivnog reditelja koji uključuju čak i predavanja o istorijatu BG undergrounda gde su kao predavači po pozivu planirani pojedinci sa ovog podforuma.
Baj d vej, car je pronašao neke ultra ekskluzivne video materijale sa beogradskim pank prvoborcima u arhivi RTSa i treba u narednim nedeljama da se dogovorimo da mi to isporuči.Tom prilikom ću mu konačno na VHSu dati i one moje stare video snimke o kojima sam se svojevremeno dogovarao sa Džonom da bi ih prebacio na CDove i da najzad budu dostupni na polzu svakolikom srpstvu.Ima stvarno svakavih specijaliteta,izdvajam dva live zapisa Roten sosidža:Šta bi svinja..i ultimativni srceparajući hc hit-Budi moja. :cry:

Meho Krljic

Jocu izrazito cenim jer se stvarno trudi.

A Vor Pigsove sam sačuvao iz sentimentalnih razloga, ali to ne znači da sentimentalnost treba da fetišizujem.

SIMERIJANAC

Glede melodičnog punka,pa Meho i Džon su uglavnom predložili lektiru te vrste a dva najbolja autora-zna se :

screeching weasel - hey suburbia

The Queers - "Punk Rock Girls" Lookout! Records

Od domaćih,osim Roten Sosidža vredelo bi pomenuti i Asthmu.

A evo i jedne sjajne punk obrade čuvenog evergrina iz EX YU.

Premijeri - Skitnica

Джон Рейнольдс

The vandals - If the Gov't Could Read My Mind

Jedna od boljih pank ljubavnih pesama:

baby i'm more than a little concerned you see
about the new world order conspiracies
and the covert spreading of deadly disease

they've got earthquake machines and ufo's
and black helicopters wherever we go
but i forget them all when you are with me

they can telepathically monitor my mind
i'm not scared of what they'll find
- let them do what they're gonna do
cuz if the government can read my mind they know i'm thinking of you.

they've got secretly funded internment camps
and biological warfare labs
but when you look at me they all don't seem so bad

they've got martian traded technology,
and mind control psychology
i'll let them do what they wanna do

i could stockpile food and join a militia
but i'd rather stay at home and kiss ya
None of that matters when i'm with you

they can telepathically monitor my mind
i'm not scared of what they'll find
let them do what they're gonna do
cuz if the government can read my mind baby,
you know it doesn't matter what they find,

#Τζούτσε

Savajat Erp

мени је нпр. ова ствар готивна, чак сам од ортака добио и неки њихов албум из отпр. 2007...за који се на прво и последње слушање испоставило да је срање. неки стварно падну са годинама...

Cockney Rejects - Flares and Slippers
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Father Jape

@ovi gore postovi Meha, Zike et al.

Pa... pa.... pa... mislite na buduce generacije! Sutrasnja pokolenja! Ako se sve to ne sacuva i napise, snimi, isprica... svi ti trenuci nestace u vremenu kao suze u kisi!  :cry:

Ako budete cekali da se ja obogatim i finansiram ceo projekat... pa, dotad ce polovina umreti od starosti a druga polovina ce balaviti u blazenoj sklerozi i demenciji. 

Ja mislim da je apsolutno najmanje sto se moze uciniti nesto poput onoga sto su oni na SK forumu zapoceli pre nekoliko godina, i skoro zavrsili - skenirali su sve brojeve Sveta Kompjutera do 1998. (http://pc.sux.org/indexSK.html)

Kad vas unucici, ili zjapece odsustvo istih, bude pogledalo u oko i zapitalo sta je ostalo iza vas, nemojte meni da dolazite da kukate na ramenu. -_-

Джон Рейнольдс

Quote from: Father Jape on 12-01-2011, 01:18:11
Kad vas unucici, ili zjapece odsustvo istih, bude pogledalo u oko i zapitalo sta je ostalo iza vas,

Stan. Do unuka, možda dva stana.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Ja neću imati unuke, a stanove će da naslede bratovljeva deca.

No, veće i važnije pitanje ovde je "Vredi li to uopšte da se čuva?" Već gore rekoh da je sentimentalnost razumljiva ali da je ne treba fetišizovati.

Father Jape

Pih, da se nisu nasle bolecive duse da vezbaju sentimentalnost, ne bi bilo sacuvano pola istorije i knjizevnosti koju imamo.*

*Neki bi rekli ne bi bilo losije polovine, ali onda bi ispali matori dzangrizavi prdezi. -_-

Meho Krljic

---

evo tebi oče džejp nešto totalno u duhu rotten sausage:

Nesto najgore - Samo tebe zelim

a koja vam je najjača punk domaća ljubavna pjesma? milsim da je ipak "za tebe" kud idijota tu bez premca

Father Jape

Anja, volim te od Goblina ili Bila je tako lijepa od Patke padaju na pamet.

SIMERIJANAC

Za tebe važi za najjaču narkomansku mada sam je ja uvek slušao kao ljubavnu. :)

---

hehe, ova banda narkomanska s kojom sam ja odrasto svaku pesmu je čitala ko narkomansku. to ti je kao manjine kad gledaju filmove gde nema manjina ali oni vide aluzije ili šta ti ja znam, skrivene poruke, tipa kad gejevi vide gej odnos u filmu džona vejna ili tako neka priča. recimo, moj ortak je "ringišpil" od balaševića čitao kao narkomansku pesmu: "daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi", ringišpil u glavi, get it? :)

a ti jape odmah posegao za obradama. daj neku oriđinalnu punk tvorevinu