• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Savajat Erp

Quote from: Eriops on 01-07-2010, 17:58:37
Jesu, ko to spori ?
Nego on stalno trubi o SAD kao nekoj pravednoj sili. Ljudi su okupirali
dve države, u jednoj su otvoreno priznali da su lagali za razlog rata ( nije bilo oružja za masovno uništavanje ). Pa da Lomi malo objasni kako to
sile dobra i pravde lažu, bombarduju i okupiraju ?

Прво ти нама објасни зашто ти је аватар Бритни Спирс?!! :) Ако је то она...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Loni

Uh uh uh uh uh...

Angel... potpuno je druga stvar ono što je BLIC objavio. Bila je to svetska vest. Preneli su je svi svetski mediji pa o Blic bez ikakvog stava.
KURIR i GLAS JAVNOSTI su listovi koji daju svoju interpretaciju. Reč je o najgorim, najtračerskijim žutoštampanim medijima, kojima je cilj da prete i kompromituju sve one, koji se ne uklapaju u njihov sistem vrednosti.

Eriops, ja sam tebi jednom lepo rekao da nije loše samo ono, kad neko NAPADNE SPOLJA.
Mnogo je gore kad neko napadne iznutra.

Amerika i njeni saveznici jesu napali Avganistan i Irak, ali to nisu bilo kakve miroljubive države kao Švajcarkska.
Hej bre da l ti znaš šta je Avganistan?

Pa talibanski režim je spaljivao nepodobne ljude na lomačama.
Muž je tamo mogao ženi, za koju sumnja da ga vara oči da oslepi (a njena braća da ga podrže).
Žene nisu smele da se školuju, da se skinu pred tuđim muškarcem, što je u praksi značilo da žena koja se razboli, ne može kod DOKTORA.
Ženski doktora nema jer je obrazovanje zabranjeno, a muškarac doktor joj nije muž.
Žene u Avganistanu, osim ono malo srećnica, čiji su muževi doktori, bile su osuđene tokom talibanskog režima na smrt i zbog sitnica, koje se svuda leče.
- Ko ne pristane na dogovoren brak - SMRTNA KAZNA
- Ko je pripadnik seksualne manjine ako ga otkriju - TAKOĐE.
Ko poseduje bilo kakvu knjigu iz druge religije sem islama - 5 godina robije.

Islamska policija ima pravo da te zaustavi na ulici, da te ispita znaš li neki deo Kurana, a ako ne znaš ima pravo da te bičuje.

Pročitaj roman ,,Knjižar iz Kabula'' o Norvežanki, koja je bila tamo.

ERIOPS, pa daj iskreno mi reci zar su granice toliko bitne da ne smeš da ih pređeš i oslobodiš ljude, koji su ovoliko ugroženi od strane sopstvene ekstremističke vlasti, koju ne smeju da skinu jer će ih ubiti?
ZAR SU GRANICE VAŽNIJE OD LJUDSKIH PRAVA?

Na 1000 dečaka i devojčica su tokom talibanskog režima ubijani jer su bežali od ugovorenog braka.
S druge strane PIŠLJIVO BOMBARDOVANJE je napravilo minimalnu štetu. Skoro da nema srušenih zgrada jer su se talibani sakrili u planinske vence pa su gađane planine i pećine.

Zar je moguće da si toliki fanatik i da primećuješ samo ono spolja (spoljni napad) a ne primećuješ silna kršenja ljudskih prava i sloboda u okviru jedne zemlje?

Pa valjda je manje zlo kad bombarduješ neku zemlju i oslobodiš sve te ljude (I u Avganistanu i u Iraku mase su se radovale po ulicama kad su smaknuti režimi). Uz minimalna stradanhja oslobođeni su MILIONI LJUDI najteže tiranije.

Osim toga i Rusi su isto napadali Avganistan.
Rusi su upali tenkovima u Češku i Mađarsku da ih spreče da se odvoje od sovjetskog bloka (varšavskog pakta).
Rusi su okupirali nekoliko japanskih ostrva i ne vraćaju.
U okviru Rusije je čak 14 autonomnih republike, u kojima žive drugi narodi, a ne Rusi.
Zašto Rusija ne vrati nezavisnost Baškortistanu, Tatarstanu, Ingušetiji, Dagestanu, Čečeniji, Jakutiji (Sakhi), Kalmikiji, Mordoviji, Severnoj Osetiji, Komiju, Kabardino-Balkariji  i Karačajevo-Čerkeziji?

Ali ako je u pitanju borba protiv onog zla u Avganistanu, onda podržavam i Ruse i Amerikance.
Krjaem 90-tih u Istanbulu donet je na nivou UN stavka da su ljudska prava važnija od granica i da ukoliko negde postoji drastično kršenje, druge zemlje imaju pravo da se umešaju.

Kad bih čuo da komšija hoće da ubije svoju ženu, iako je to tuđa kuća, ja imam moralno pravo da se umešam i da je spasim.
Tako bi uradio i svako od vas.
Molim lepo!

džin tonik

Quote from: Eriops on 01-07-2010, 17:49:30... Što se tiče rata u Bosni, skromno smatram da više znam o njemu od tebe, jer sam živeo tamo i učestvovao u njemu. Prvi zločin desio se tri nedelje pre početka rata, kada su HV i HOS masakrirali srpske civile u Sijekovcu kod Bosanskog Broda. U proljeće 92, Hrvati su zauzeli Kupres, a Posavina je bila puna hrvatske vojske. ...

da si stvarno sudjelovao u ratu, znao bi da se prvi zlocin desio u banja luci, 5 tjedana prije pocetka rata.
tada su hv i hos strpali u plinsku komoru golu srbsku djecu, te je satnik koji je bio odgovoran, prije no sto je pustio plin, stao cizmetinom na jednu nogu djetenceta starog godinu dana, drugu nogu uhvatio rukom, rascerecio djete i bacio ga na gomilu.
tako su ubili oko 4500 djece u dvije noci, sve dok srbi vise nisu mogli gledati i organizirali obranu.

Loni

Quote from: Savajat Erp on 01-07-2010, 18:06:03
Quote from: Eriops on 01-07-2010, 17:58:37
Jesu, ko to spori ?
Nego on stalno trubi o SAD kao nekoj pravednoj sili. Ljudi su okupirali
dve države, u jednoj su otvoreno priznali da su lagali za razlog rata ( nije bilo oružja za masovno uništavanje ). Pa da Lomi malo objasni kako to
sile dobra i pravde lažu, bombarduju i okupiraju ?

Прво ти нама објасни зашто ти је аватар Бритни Спирс?!! :) Ако је то она...

I meni je čudno. Prvi put vidim da muško ima ženski avatar.
Ja kol'ko kapiram avatari su ono s čim se poistovećujemo,
ne ono, na šta svršavamo.
No možda će nam Erios ponuditi neko unikatno tumačenje.

Savajat Erp

Stay tuned!!!  :lol: :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Meho Krljic

Samo da dodam na ovaj Lomljavinin ekspoze o američkoj invaziji na Avganistan da bi bilo idealnije kada bi Amerika mogla da ozbiljno tvrdi kako je u Avganistanu intervenisala zbog stanja ljudskih prava. Mislim, i to bi bila nezgodna stvar jer bi značilo da treba da prihvatimo da izvan od (skoro) svih država priznatih svetskih autoriteta (UN, Međunarodni sud pravde itd.) postoje drugi autoriteti koji odlučuju kada se suspenduje suverenitet države (i međunarodno zakonodavstvo) u ime ljudskih prava. Taj scenario smo videli 1999. godine i mada je, tvrdi se, ovo sprečilo proterivanje 900,000 Albanaca sa Kosova, na posletku je rezultiralo proterivanjem četvrt miliona Srba odande... Pitanje je koliko je tu lek bio bolji od bolesti...

Amerikanci su, dakako, Avganistan napali jer su tvrdili da tu sede organizatori teroristikih napada na Njujork i Pentagon  jedanaestog Septembra 2001. godine. Autoritarne i represivne režime oni načelno ne diraju ako im pašu (Saudijska Arabija, Izrael), a neke su i sami postavili (Salvador kao najpoznatiji primer, ali i druge latinoameričke zemlje), tako da... ova priča o Avganistanu dobro zvuči, ali je pod velikim znakom pitanja koliko takvo američko ponašanje treba gledati u svetlu altruizma a koliko u svetlu agresivne spoljne politike koja nema mnogo vremena za altruizam na drugim mestima.

Loni

Pa bilo bi idealnije.
Najbolje bi bilo da su sve velike države složne i da kad vide da se negde krše enormno ljudska prava da napadnu zajedno.
Ovako su Rusi napali, posebno Amerikanci posebno, a ni jedni ni drugi nisu imali nameru samo da oslobode taj narod već i da prošire svoj uticaj.
Avganstan doduše nema ni gas ni naftu, ali je važna raskrsnia azisjkih puteva.

Inače, ja baš i ne znam što me je Eriops optužio da toliko volim Ameriku kad sam ja vrlo jasno jednom rekao da više volim OSTATAK ZAPADA od Amerike.
Pošto je Amerika isuviše hrišćanska i dosta konzervativna, po mom ukusu su više: Kanada, Australija, Britanija, Holandija, Španija, Nemačka, Švedska i naravno najsekularnija FRANCUSKA! :-)

No šta da se radi kad su, simbolično gledano, sve te ženke samo srne ili lanad, nesposobni da se sami odupru konkurentskim velikim silama pa moraju da se oslone na jakog mužjaka - predvodnika, zvanog USA.

U svakom slučaju čak i da se Amerika skroz kompromituje, imamo Evropsku Uniju, pa iako ona pukne, onda imamo KANADU - koja, kao što sam rekao nije ništa gora od Rusije.
Isto je ogromna, klima je slična, a to što zemlje zapadne hemisfere imaju manje stanovnika od evroazijskih je samo zato što su kasnije otkrivene.
Kanada bi mogla vrlo lako da kontrira Rusiji.

A ako Australija rešiu problem sa vodosnadbevanjem, naprave neke veštačke reke ili tehnički izazovu kišu u pustinjskom području, i ona će moći da ima 100 miliona stanovnika.
U svakom slučaju mi zapadnjaci i bez Amerike imamo za koga da se uhvatimo, dok je pravoslavnim konzervativcima od velikih sila, Rusija jedina opcija.

Meho Krljic

Quote from: Lomljavina on 01-07-2010, 19:09:53
Pa bilo bi idealnije.
Najbolje bi bilo da su sve velike države složne i da kad vide da se negde krše enormno ljudska prava da napadnu zajedno.

Way ahead of you. Već imamo svetsku skupštinu SVIH država (skupština UN) i telo koje čini tih nekoliko najmoćnijih država (plus nekoliko manje moćnih koje se rotiraju) koje vodi brigu o ovakvim stvarima - Savet Bezbednosti. U njemu je čak i toj petorci najmoćnijih država dato pravo veta što znači da se odluke moraju doneti konsenzusom. Dakle, sistem koji si opisao postoji. Problem je što ga Amerika (ali i druge zemlje, naravno), ne poštuje. Kao kad su u našem slučaju zaobišli savet bezbednosti i izmislili fantomsku "kontakt grupu" jer im je postalo jasno da će Rusi vetoirati sve što se smatra lošim po Srbiju u SB.

Hobit

Quote from: Meho Krljic on 01-07-2010, 19:14:17
... jer im je postalo jasno da će Rusi vetoirati sve što se smatra lošim po Srbiju u SB.

Naivno verovanje
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Loni

Eh, neki misle (a verovatno i ne greše puno) da se ne može se uvek ni poštovati legalizam.
  S dobrima budi dobar, ali ako neko igra nepošteno negde, onda i ti moraš.
  Kad imaš negde direktno etničko čišćenje ili kršenje prava, a ne smeš da reaguješ jer neke velike sile štite agresora onda ćeš, ako se ipak ne odvažiš na reagovanje, biti u večnoj blokati.

No to je sad već druga tema. Ono što mene nervira je da moraš da se pozicioniraš da li si za Ameriku ili Rusiju.
  Postave ti tu polarizaciju (uglavnom rusofili) i onda kompromituju Ameriku, pa ti nametnu da onda treba da budeš rusofil.

E pa nije istina. Neću da budem rusofil.
  Jedan Brazil je (funkcionalno9 veći od Rusije. Imaju oko 50 miliona više ljudi nego Rusi. I oni imaju fazon nekog mekog socijalizma, a ipak su se modernizovali.
  Imamo kao što rekoh Kanadu i Australiju, koje su u usponu kao samostalne sile, a ne više samo kao pratioci Amerike, pa EU, pa Kinu, Japan, Indoneziju, Meksiko, Tursku...

Ako se razočarate Amerikom, ne morate biti rusofil.

Po meni je glupo biti i amerofil i rusofil u velikoj meri, ako se zna da je naša sudbina i naša buduća sila EU.
 E a problem je u tome što u ovoj zemlji nemaš amerofila (bar ne vidljivih), koji se protive Srbiji u EU, ali se zato po pravilu svi rusofili protive tome. To me nervira.

Loni

Quote from: Hobit on 01-07-2010, 19:29:56
Quote from: Meho Krljic on 01-07-2010, 19:14:17
... jer im je postalo jasno da će Rusi vetoirati sve što se smatra lošim po Srbiju u SB.
Naivno verovanje

Naivno verovanje je i to da je samostalno Kosovo nešto bog zna kako loše i tragično za Srbiju.

Ja se ne slažem. Mislim da je to za čitavu balkansku stabilnost jako dobro.
Svi ćemo biti u EU, koja neće imati granice u praksi (jedina realna grancia biće JEZIK, a srpski i albanski su podjednako različiti jezici bili mi u istoj zemlji ili ne), a jedino za šta se većina zapada sada zalaže je da Srbi, puste Kosovare da sami odlučuju o svojj sudbini jer se srpski režim tokom Miloševića kompromitovao uvođenjem aprahejda.

Bolje da se razdvojimo i miru nego na silu da gospodarimo milionima, koji nas neće i koji će učioniti sve (možda jednom i terorističke napade organizovati) da bi nas oslabili i ostvarili nameru.

Ja ne vidim ništa loše u Srbiji, kakva je sada. Bez Albanaca, koji je ne žele.
Jedino šta mi je normalno je zalagati se da Severno Kosovo postane Srbija, ukoliko i tu nismo zakasnili. Prvenstveno sam Evropljanin, pa tek onda Srbin. Dakle da li će moja EU imati jednom 40 ili 51 stejt, nije mi naročito bitno. Sve će to ionako biti EU.

Čak naprotiv, mislim da je ,,Kosovo'' (koje je u stvari davno izgbuljena priča) jedan odličan argument naših rusofila, pre svega Koštunice, da imaju motiv da se zalađu protiv EU.
   Kad ne bi bilo kosovskog problema pa ne bi Koštunica i radikali dobili 1,2 % ukupno.
   Oni svršavaju od sreće što taj problem postoji jer upravo im to daje krila i argumente da usmeravaju Srbe protiv EU i zapada i rade tačno ono, šta im mentori na istoku i sugerišu.

scallop

"Rusofili" su već propitani. Sad vi iz NVO.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loni

Kamo sreće da sam deo neke NVO. Oni imaju dobru zaradu.
No moram da priznam jesam konkurisao preko neta za neke NVO.
No eto. Ne primiše.

Ne znam zašto kod nas ljudi misle da čim si rusofil, to je iz srca, a
za zapad ako si, onda primaš neke pare.

Evo ja sam za zapad iz srca, ma koliko nekom čudno zvučalo.

scallop

Samo ti navali, primiće te jednog dana. Ovo ovde ti je za CV. :lol: Imamo mi i bivših koji bi mogli da te posavetuju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

'be mi se živo za Rusiju i Rusofile.Istom merom za EU i tu neku samoprozvanu 'Drugu' Sorabiu.Šarene laže.Brine me jedino,sam' što ne razmenem 5 banku,a nikako naći polovan breg,pa dići salaš,pa razmaziti Morke raznim bubicama da im bude na volju...Pa odvrneš Motorhead do panja,a nikog da lupa odole metlom po radijatoru...Alo,Urbani u 2 jata,jelil iko od vas imao babu i dedu na selu?Il ste se ispilili na net slamku?Kako su vam seckali slanine za 'pijace',po ruski il po evropski?Mante se ćorava posla.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Svi, bre, imaju praziluk samo neki ga turili duboko pa šetaju ukrućeni naokolo kao paunovi.

Plut

Quote from: scallop on 01-07-2010, 22:18:52
Svi, bre, imaju praziluk samo neki ga turili duboko pa šetaju ukrućeni naokolo kao paunovi.

xjump

Eriops

Al su ovde neki ugroženi. Možda se neko od vas poistovećuje sa avatarom, ili svršava na bilo kakvu žensku personu u vidu avatara, ja avatar ne shvatam toliko ozbiljno, i ne svršavam kao neki ovde na starije tete i to bi bio moj odgovor za Britni Spirs.
Lomljavina kaže ,, Prvenstveno sam Evropljanin, pa onda Srbin ''.
Zanimljiva teza, čisto sumnjam da Englezi, Italijani, Škoti, Poljaci, itd, sebe doživljavaju kao Evropljane. U Srbiji je moderno biti veći katolik od Pape.
Što se tiče koncepta brisanja granica zarad ljudskih prava, onda hajde da se vratimo u prošlost, u pedesete i šezdesete godine dvadesetog veka i recimo bombardujemo i okupiramo Jug SAD, gde su crnce izbacivali iz restorana i autobusa, premlaćivali na ulici, linčovali, itd. Hajde da bombardujemo JAR za vreme aparthejda , da ne spominjem Izrael koji Palestince tretira kao niža bića, ili Tursku koja kinji Kurde, itd.

To što Lomljavina priča o unutrašnjom teroru u Afganistanu, to je sve tačno , no zaboravio je reći da su Ameri i ranije znali ko su talibani, i to im nije smetalo da ih finansiraju i obučavaju protiv SSSR. Prilično sam ubeđen da imaju i ako ne direktni, ono makar indirektni kontakt sa čečenskim teroristima.
Ako si već tako zabrinut za ženska prava, objasni mi podršku SAD Saudijskoj Arabiji, ili Pakistanu, gde se takođe žene baš ne tretiraju ravnopravno.

džin tonik

Quote from: Eriops on 01-07-2010, 22:41:19... U Srbiji je moderno biti veći katolik od Pape. ...

ja bih ovo donekle razumio da si srbijanac, ali kako mozes izjaviti ovako nesto za zemlju koja te primila, nahranila i obukla, a ni samoj nije lako?
nemoj mi samo reci da si produktivan.

pokojni Steva

C.V. Rules,Ok! (kad je priseban,mala tarabica,čisto da se razumemo)

Eriops

Šta ćeš, ne uvlače se svi u šupak kao vi sa danke dojčland  :idea: ?

pokojni Steva

pokojni Steva

Zaboravih kasti da 'S' cilja na C.V.

džin tonik

ti si eriopse nesto kao bosanska verzija hoxhe; 1948 raskinuse sa jugoslavijom jer nije bila dovoljno prosovjetska, 1961 raskinuse sa sovjetskim savezom jer nije bio dovoljno prosovjetski, 1978 sa kinezima jer igrase stolni tenis sa amerikancima.
tako tebi cak ni srbija vise nije dovoljno prosrbska.

Eriops

Dovoljno je prosrpska, ne shvataj sve bukvalno. Većina ne deli Lomljavine stavove.
A eto, ni ti nisi zadovoljan Hrvatskom. Poglavnik ti davno otego papke, Mesić nije dovoljno istico ustaško odbrambeni antifašistički pokret u d.s.ratu, Josipović se čak usudio izreći da su i Hrvati činili zločine, i tako nikako da dođe neki predsednik po tvojoj meri..

džin tonik

nije lomljavina izjavio
"U Srbiji je moderno biti veći katolik od Pape."

srbi su zilav narod i protivnik koji ne zasluzuje takve omalovazavajuce epitete. 'ajd da sam se ja sjetio...

Hobit

Quote from: Lomljavina on 01-07-2010, 20:58:27
No eto. Ne primiše.

Ako je kinta u pitanju, idi kod Elvira u ORKU
Sada su psi lutalice u modi, niko više ne plaća da gubiš vreme sa rusofilima
Oni izumiru
A, i politika nije u modi, batali, sve je to sranje, veruj mi
...
Scallope......  zadovoljan?

Plut

Quote from: Hobit link=topic=5367.msg258716#msg258716 date=1278052580
Sada su psi lutalice u modi
/quote]

E tu si u pravu, ali samo kad je kinta u pitanju. Ne kidaju se oni baš previše nad sudbinom životinja. Probaj da ih pozoveš kad naiđeš na neku povređenu ili na bahato ponašanje nad više životinja, pa ćeš videti kojom brzinom će reagovati. Samo ako nema medija u blizini... zaboravi.

Hobit

E, ti ćeš da mi kažeš šta radi Elvir... :x

scallop

Quote from: Hobit on 02-07-2010, 09:36:20
Quote from: Lomljavina on 01-07-2010, 20:58:27
No eto. Ne primiše.

Sada su psi lutalice u modi, niko više ne plaća da gubiš vreme sa rusofilima
Oni izumiru
A, i politika nije u modi, batali, sve je to sranje, veruj mi...
Scallope......  zadovoljan?
Aha.

Hobit

varvarin

Ne mogu stalno da dežuram ovde, a  bili ste aktivni.

Za mog brata po Putinu: Scallope, rado bih popio ne samo jedno pivo, al od ponedeljka nisam u Beogradu, na odmoru sam. Preko vikenda trčim u nabavku.
Tako da  xcheers može , al posle 16. jula.

Vidim da si se odmorio i da možeš da me zameniš na forumu, ako treba.
Mada, ćorav poso je edukovati za džabe.   :) :?:

varvarin

Nisam mogao da odolim!

http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi-sa-strane/Samocinkarenje-u-sluzbi-naroda.sr.html

Жарко Јокановић
Самоцинкарење – у служби народа

"Ето, све сам признао, поштована БИА. Да се не мучите
Вољом посланика, који се ничим неоправдано сматрају демократама, Србија добија један перверзан закон – без налога суда, тајна служба може да дође до листинга разговора и електронских комуникација грађана. Алал вера власти! За то смо се борили. Управо за то смо гутали сузавац 5.октобра! За више прислушкивања и мање демократије, за више права тајној служби, а мање права грађанима, за свемоћ БИА и немоћ руље. Брзо сте се убуђали, господо властодршци!

Да је у своје време Милошевић ово покушао, револуција би била бурнија и свеобухватнија. Данас се нико не буни. А и чему побуна? Јер, у Србији – после сваке буне дође веће јуне!..."

http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi-sa-strane/Ko-to-tamo-kreci.sr.html

Владимир Кецмановић
Ко то тамо кречи

"Недавно је објављено да је уведен телефон на који комшије могу да пријаве комшије које изводе радове у стану, како би надлежне службе провериле да ли су радови пријављени и дажбине за радове плаћене. У унутрашње радове, кажу, спада и кречењe!
Још поодавно је неко духовито приметио да су турски, окупациони намети, опевани у народној поезији, били мачји кашаљ у односу на намете којима данашње грађане оптерећују њихове властите државе.

И феудални намети, над којима се згражала комунистичка, а богами и буржоаска историографија – бејаху мачји кашаљ у односу на порезе које грађанима одрезује њихова демократски изабрана власт..."

scallop

Šta 'oćeš? To je politički korektno.

Hobit

Bravo Žarko!
''EVO RUKE'' ...........

Hajde i ja malo da ''linkujem''...... zaboravilo se ko je ko...

http://www.mail-archive.com/stop-nsp@topica.com/msg01694.html

angel011

Quote from: Cognosnitum Vulgaris on 01-07-2010, 22:47:15
Quote from: Eriops on 01-07-2010, 22:41:19... U Srbiji je moderno biti veći katolik od Pape. ...

ja bih ovo donekle razumio da si srbijanac, ali kako mozes izjaviti ovako nesto za zemlju koja te primila, nahranila i obukla, a ni samoj nije lako?
nemoj mi samo reci da si produktivan.

Ma to ti je klasika, i ovde i u drugim zemljama. Pobegne neko od bede u svojoj zemlji, nastani se negde drugde, i onda pljuje po zemlji u kojoj sada živi. Naravno, ne bi se vratio tamo odakle je došao. Ovde makar nije slučaj da odbija da nauči jezik zemlje u kojoj se nastanio. :lol:
We're all mad here.

Eriops

Ah, evo ga i drveni advokat..  8-)
Ja za razliku od nekih nikad nisam pljuvao po Srbiji, a živeti bilo gde valjda ne podrazumeva biti samo poslušni crv koji će ćutati na sve što je negativno, da njegovom dupetu nešto ne bi bilo. A posebno neću da ćutim ,, drugašima '' koji svaki dan pljuju po Srbiji. Svaki državljanin ove zemlje po Ustavu ima ista prava i obaveze, bilo da je rođen u Beogradu, Mrčajevcima ili Daruvaru.
Što se tiče jezika, ne znam šta sam to imao da učim, ja sam i u Bosni učio srpski jezik u školi, preciznije tada su ga zvali srpskohrvatski,  možda si ti učila neki drugi ? Sastavni deo srpskog je i ekavica i ijekavica, toliko bi valjda trebala znati, to se uči još u osnovnoj školi.

Nightflier

Quote from: Eriops on 02-07-2010, 18:47:00
bilo da je rođen u Beogradu, Mrčajevcima ili Daruvaru.

Ili Zimbabveu, Pekingu ili Los Anđelesu. Kada jednom stekneš državljanstvo, ravnopravan si u gotovo svim pogledima s građanima koji su ovde rođeni. Jedino nisam siguran kako stojimo s izborom za predsednika - ali pošto Tadić nije rođen u Srbiji već u BiH, onda valjda ni mesto rođenja nije prepreka za vršenje najviših državnih funkcija, pa teorijski možemo da na narednim izborima dobijemo predsednika po imenu Điang Ksijao Ping.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

džin tonik

Quote from: angel011 on 02-07-2010, 17:47:34Ma to ti je klasika, i ovde i u drugim zemljama. Pobegne neko od bede u svojoj zemlji, nastani se negde drugde, i onda pljuje po zemlji u kojoj sada živi. Naravno, ne bi se vratio tamo odakle je došao. Ovde makar nije slučaj da odbija da nauči jezik zemlje u kojoj se nastanio. :lol:

meni se cini da i neki koji nauce jezik ucine to samo zato da bi jos bolje mogli pljuvati zemlju koja ih je ugostila.
ovo pljuvanje mi je beskrajno bezobrazno. propao bih u zemlju od srama da sam tako nesto izjavio. sramota. khm.

Eriops

Teško da možeš propasti u zemlju od srama, pošto ti nemaš srama, niti bilo kakvog osećaja za moralne norme. Uostalom, ne znam šta se tebe tiču Hrvatska i Srbija, ti si Nemac ?

džin tonik

e da tebi mladom klipanu ta, kako kazes, uzasna, srbija ne placa pemziju, vec da moras raditi za leb svoj svagdjanji, ne bi tebi padale na pamet gluposti.

Eriops

Baljezganja mladoustaše strašno me dotiču..  :).. nemoj ti da braniš Srbiju, molim te, niti da soliš pamet o radu, imaš 2400 poruka, po ceo dan visiš na netu i stripovima.. sumnjam da si ikad išta u životu zaradio, verovatno ti roditelji daju jak džeparac..

pokojni Steva

Ovi se poklaše mašala!Fuj to!Mir!Nego,jel neko od popova iz Rra udara recke za količinu i frekventnost reklama na Rtsu?Muka i bruka.

Джон Рейнольдс

Nije me bilo par dana, čitam sad reakcije na moju izjavu da su Šiptari divljaci i pitam se...

Koliko je vas i kako reagovalo na svojevremenu Gvidijonovu izjavu da su Rusi "krvožedni varvari":

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=8241.50

Na primer, Meha ne vidim, uznemirava me činjenica da sam unapred napravio (kratak) spisak onih koji će na moju poruku sigurno reagovati. Toliko o principijelnosti.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Nisam čitao sve postove, tek sam na četres devetoj strani i javljam se samo nakratko da ispravim Lomljavinin (a čiji bi drugi?) krivi navod. Riječ je o slikama spaljenih "stambenih" zgrada u Sarajevu. Naime, ona zgrada na prvoj slici, što je gore crna a dole bijela, NIJE stambena zgrada. U pitanju je čuveno Izvršno vijeće, zgrada koju su naši skenjali granatama jer je s njenog vrha šicao snajper po Grbavici. Naravno, to nećete čuti u Dnevniku ili saznati iz nekog bosanskog filma koji se bavi Grbavicom, pa moram ja da reagujem.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Quote from: John Reynolds on 03-07-2010, 01:05:35
Nije me bilo par dana, čitam sad reakcije na moju izjavu da su Šiptari divljaci i pitam se...

Koliko je vas i kako reagovalo na svojevremenu Gvidijonovu izjavu da su Rusi "krvožedni varvari":

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=8241.50

Na primer, Meha ne vidim, uznemirava me činjenica da sam unapred napravio (kratak) spisak onih koji će na moju poruku sigurno reagovati. Toliko o principijelnosti.

Pa da budem iskren, Božine ekspozee sam vrlo brzo prestao da čitam. A ni ovde se ne bih petljao, no su okolnosti zahtevale...

scallop

Ostavljeno mi je u amanet da privremeno budem "dežurni rusofil". Zbog toga napominjem da "krvožedni varvari" nisu bezobzirno razbili SFRJ zbog toga što je posedovala "održivi razvoj", da nisu nikog snabdevali oružjem preko Drave (gubitnički kozački folkloristi se ne računaju), da nisu uveli dugogodišnji embargo, da nisu priznali ocepljene države i dali im garancije da će ih podržati, da nisu bombardovali Srbe svuda gde su "pripremili" priliku, da ne podržavaju kontinuelni teritorijalni raspad ostataka... Jebote, šta još nisu, osim što pijana budala Jelcin zamalo nije prokockao i majčicu Rusiju. Ah, da jesu bili nadrkani kad im podmetnu bombu u metro, u bolnicu, u školu.

Hobit

Ah, da, jesu huškali Srbe i obećavali pomoć, veto, rakete S 300, 500, 900....
Ah, da, jesu slali ovamo onog sirotana Lukašenka da ubeđuje našeg kasapina da prihvati sve uslove, da nas Ameri ne opeglaju načisto...
Ah, da, jeste Jeljcin dizao strateške bombardere da plaši Amerikance, za malo da ostanu bez goriva u sred leta...
Ah, da, jesu pijani deputati pevali na Trgu i podržavali naše ''čuvare mostova'' da izdrže, da budu svake noći na njima, pod sirenama.
Lako je tuđim kurcem po koprivama...
Hvala nebesima i Amerikancima - bili su precizni koliko se moglo, a čuvali su nas bolje nego što smo se sami čuvali.
Svima je jasno, pa, uveren sam i ABH scallopu, da su Ameri mogli da završe rat prvoga dana - da su hteli.
Dovoljne su bile dve rakete - jedna na Makiš, druga na Obrenovac. I da idu kući...

Eriops

Zaista su Srbi nezahvalnici.
SAD nam otmu deo teritorije, a mi umesto da im zahvaljujemo, mi se bunimo.
Umesto da junačkih 19 zemalja sravne Srbiju kao Nemačku ili Vijetnam, oni eto nešto manje bombardovali, a mi nezahvalnici, ne umemo ni to da cenimo.
Ne cenimo ni to što su nas obilato snabdevali uranijumom.
Nezahvalan narod, pa to ti je.
Bili su toliko precizni da su pogađali pijace, mostove, pruge, kinesku ambasadu, putnički voz. Kolateralna šteta, što bi reko Lomljavina.
A ,, dobrim uslugama '' tu nije kraj. Tu je ,, reintegracija '' Severa Kosova u ,, novu realnost '', tu je znamenita Preševska dolina, tu je Raška koju više niko i ne zove tim imenom jer je dole mladi šerif Zukorlić.. ako sukoba i nema, već će ga najveće demokrate na svetu nekako stvoriti.. zašto da vlada mir, kad vojna industrija mora pravdati svoje ogromne troškove i postojanje..

scallop

ABH Scallopu je jasno ono što tebi, Hobite, nikada neće biti. Jer se zahvaljuješ Amerikancima na bombardovanju. Bilo je takvih i posle 6. aprila 1941. i 1914. i svakom prilikom kada je neko u opštem zlu video za sebe dobru stranu. Takvi su se turčili pod Turcima, kurčili pod kurcima. Na tvoju veliku žalost postoje i oni koji imaju malo šire viđenje i vide sve što se događa.