• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Srbiji uručena EXPO zastava u Parizu

QuoteNa Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu, jednoglasno je usvojen Dosije za priznanje Specijalizovane izložbe EXPO 2027 Beograd.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je "EXPO 2027" najveća razvojna šansa Srbije. To će biti novi međunarodni sajam i svi će hteti da budu tu, navodi Mali uz očekivanje da će najmanje 140 zemalja doći u Beograd.

Dve svetske zvezde, Džoni Dep i Vupi Goldberg, su potvrdile da će biti promoteri "EXPO 2027".

Delegaciji Srbije je uručena "EXPO 2027" zastava, ključni simbol domaćinstva jedne od najprestižnijih međunarodnih manifestacija.

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

Meho Krljic

Stiglo je na red i ovo:

Đurić: Porodice stradalih u nesreći na Železničkoj stanici ne podržavaju proteste, ne osuđuju državu

QuoteGradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izjavio je da održava kontakte sa svim porodicama čiji su članovi nastradali prilikom pada nadstrešnice Železničke stanice.
Kako je rekao, svi oni razumeju tragediju, ne osuđuju državu i žele da se otkriju krivci.

Onaj stari Sendmen

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Onaj stari Sendmen

Meho Krljic

Ovaj režim je toliko bahato pregazio sve što se pregaziti dalo da su uspeli i omladinu - a za koju svi pričaju da je apolitična i po procentu izlaska na izbore je na samom dnu lestvice - da nateraju da se samoorganizuje, oglasi, usprotivi, zatraži. I sada gledamo zaista vrhunce naprednjačkog beščašća dok pokušavaju da prikažu kako, eto, profesoeri nisu profesori nego politički aktivisti koji zloupotrebljavaju decu, a dok ovi rade stvari za primer svakom građaninu:

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/ucenicki-parlament-gimnazije-jovan-jovanovic-zmaj-naveo-da-je-saopstenje-direktora-nevazece/

Vidim da tviterima kruže abrovi kako je u gimnaziju ušla i policija da se deci objasni da ne smeju da rade to što rade, da se govori da to to rade nije hrišćanski itd. Ne znam da li je sve to istina, naravno, ali samo to što sam video premijera koji insistira da je ovo politička manipulacija decom je dovoljno da se zgadim. Čoveče, ubili ste petnaest ljudi a deca se ne bi bunila da niste ISTOG dana krenuli da lažete o tome da nije rađena rekonstrukcija nadtsrešnice i da treba pustiti da institucije rade svoj posao a institucije, evo, jednog Vesića nisu uspele da zadre u pritvoru nedelju dana...

I naravno, veliki respekt za klince, i te u Novom Sadu i studente u Novom Sadu i BG. Ja sam im se prošla dva petka na kratko pridruživao i toj deci svaka, naravno, čast.

Meho Krljic

Šapić najavio povlačenje iz politike: ,,Smatram da je dosta"

Sad kad i svi drugi naprednjaci krenu da najavljuju povlačenje iz politike, kunući ovog što se prvi setio.

Onaj stari Sendmen

Shvatio da mu se ne isplati. On je verovatno sledeći posle Vesića na listi prelatačevića koje bi Vučić rado žrtvovao i poslao na dugogodišnju robiju, samo kako bi nekako umilostivio bes u narodu.

Odneo vrag šalu. Prvi pacovi napuštaju brod koji tone.

Završih svoju trodnevnu posetu Beogradu i Srbiji utiskom da su svi razočarani i depresivni, naprednjaci kao i narod kojem je dosta više naprednjaka.

džin tonik

znaci nesto kao tzv. "republika srpska krajina" pred svitanje 1995.

klem

rusoturci ce preuzeti i republiku srpsku i republiku krajinu

Truman

Zar nije Vesić pušten iz pritvora?

Onaj stari Sendmen

I dalje je Vesic u proceduri. Možda je pušten zbog zdravstvenog stanja, Ali Nije oslobodjen odgovornosti.

Meho Krljic

Vulinov predlog zakona o "stranim agentima", odnosno o izvorima finansiranja nevladinih organizacija (čiji su izvori fonansiranja, spojler, već poznati) nas kredibilno udaljava od učlanjenja u EU:

Serbia: Draft law on foreign agents risks democratic and EU integration goals

Baš kako Vulin i sasvim neskriveno, eksplicitno i ponovljeno želi. On je u više navrata u javnosti, pa i u autorskim tekstovima za, jelte, novine, rekao da Srbija ne treba da ulazi u EU i ovim, eto, radi sve na tome da taj naš ulazak spreči. Što bi bilo u redu da nije potpredsednik vlade kojoj je i dalje nominalni cilj učlanjenje u EU.

Mislim, DOBRO, znamo da nije to stvarni cilj, al eto, da se zabeleži šta rade i koji su efekti toga.

Meho Krljic

Nego, da, evo ova Insajderova emisija koja je napor da se izlistaju sve činjenice i kredibilne pretpostavke u vezi sa kolapsom nadstrešnie novosadske ž stanice:

Insajder: "Novi Sad – hronologija pada":

https://youtu.be/s0Wa4Zi_FWQ

klem

Irena Vujovic je lepa ministarka

Meho Krljic

Eh, o ukusima se ne raspravlja, ali, evo intervju sa Božom Prelevićem u Radaru gde Božo, naravno, priča vrlo bučno i izražava se vrlo pitoreskno ali baci i neke bombe istine koje vredi imati na umu:

https://radar.nova.rs/drustvo/vucic-ako-izgubi-vlast-morace-na-robiju/

Na primer:

QuoteS jedne strane zadužujete zemlju za 50 milijardi evra, a s druge strane, privatizujete sve što bi se u zemlji moglo prodati da vratite taj dug. Mi idemo u dužničko ropstvo. Zato oni moraju da daju neke druge resurse, poput vode, zemlje, struje... Većini ljudi je to jasno. Kad pogledate istraživanja, više od 40 posto građana o vlasti misli sve najgore, a više od 20 odsto ipak glasa za njih. Preostalih 20 posto kaže da nemaju za koga da glasaju, ostatak je pobegao od blagodeti. Da bismo napravili alternativu, neki moraju da spuste nos. Neće biti da Srbija 12 godina gubi samo zbog zla koje je na vlasti. Srbija gubi i zbog nemoći onih koji tvrde da mogu da ga sruše i svaki put pred izbore čitaju bajke o tome kako mi bolje stojimo. I svaki put izgube. Nama treba neko ko proteste dovede do izborne pobede, a ne do šetnje, neki politički Željko Obradović da nam postavi i odbranu i napad. To nam treba, ali to nemamo.

I naravno ovo:

QuoteVidim da su u nekim opozicionim strankama u toku pripreme za izbore. To je pošten, pristojan svet, ljudi za mirnodopske uslove. Samo što nema mirnodopskih uslova. Mi smo u ozbiljnom ratu, koji će se završiti na ulici zato što je ulog preveliki. Pogledajte kako su otišli Koštunica i Tadić, njihov ulog nije bio odlazak u zatvor. Za ovu vlast je ulog dugogodišnja robija. I zato, kad se Vučić zakašlje, avioni privatnih kompanija na Surčinu pale motore. Kad Vučić kaže da je članove SNS-a učinio milionerima, onda nemate problem sa strankom, već sa ljudima koji brane profit koji se meri u stotinama miliona evra. I upotrebiće sve raspoložive resurse da to odbrane. Ako će ovo zlo sutra biti smenjeno, smeniće se potpunom blokadom Srbije. Problem je što ljudi neće da blokiraju Srbiju za neuverljivu alternativu. Zato kažem da ProGlas u narednom periodu ima šansu da postane ta alternativa koja može da okupi i povede.

Truman

https://nova.rs/vesti/drustvo/blog-danas-novi-fakulteti-u-blokadama-sutra-ce-spisak-biti-duzi/

Sve veći broj fakulteta ulazi u blokadu što je dobra stvar. Pitanje je koliko će to da traje i koji će biti rezultati.

Truba

kod nas su studenti najslabiji dio drustva
penzioneri su avangarda
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

srbija u nedjelju dobiva svog prvog kardinala u povijesti
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

priča se o pohodu pape franje srbiji tijekom 2025
u kuloarima doduše ali to je javna tajna
trebo je doći 1994 imao je poziv miloševića ali pravoslavci nisu bili spremni boje se unijačenja i gubitka svoje nebitnosti u planetarnom kršćanstvu

Meho Krljic

Pusti sad budućnost, nego, evo, danas:

Na protestu pregaženo četvoro članova Beogradske filharmonije

QuoteČetvoro članova Beogradske filharmonije pregaženo je u petak kada se na protestu ,,Zastani, Srbijo" na njih u punoj brzini automobilom zaleteo stariji muškarac, potvrđeno je ,,Vremenu"                               

Nemamo snimak pa da licitiramo je li baš u punoj brzini ili ne, ali čovek je udario kolima četvoro ljudi na pešačkom prelazu jer je prošle nedelje Vučić eksplicitno rekao da je to legitimno. Kakav sumrak ljudskosti...

ALEKSIJE D.

Ako je rekao najbolji student prava, onda gazi na pešačkom...

mac

Otkud sad Šešelj u ovoj priči...

ALEKSIJE D.

Nisi u toku.Mislim na BG univerzitet. Prvo Vučić pa Jovana Jeremić.

Truba

Jeste vi zanimljivi ko susjedi

Meho Krljic

Čak i da nije u pitanju Petak trinaesti, razloga za brigu bi bilo:

Đajić će svedočiti o nesreći na Železničkoj: Izjaviću da je za smrt 15 ljudi kriva korumpirana vlast

QuoteKako je rekao Đajić, on je pozvan da u novosadski Osnovni sud dođe u petak, 13. decembra.     

"Izjavljujem da ću se kao svedok pojaviti na sudu da iznesem svoje mišljenje, na osnovu saznanja koje imam kao učesnik u radovima tokom rekonstrukcije zgrade, da je za pad nadstrešnice i ubistvo 15 naših građana kriva koruptivna kriminalna organizacija koja počinje od državnog vrha, na čelu sa Aleksandrom Vučićem i saučesnicima Milošem Vučevićem, Tomislavom Momirovićem, Goranom Vesićem, Majom Gojković i mnogim drugima koji su učestvovali u kriminalnom udruživanju radi sticanja materijalne dobiti na račun nestručnih i nekvalitenih radova tokom rekonstrukcije zgrade Železničke stanice, a koji su za posledicu imali ubistvo 15 naših građana", istakao je Đajić.                                                                               

Dodao je da se nada da će njegovo svedočenje doprineti da se ovakvi zločini više nikada ne ponove i "da će učesnici u zločinačkom udruživanju biti adekvatno kažnjeni.       Đajić je do marta 2023. godine radio kao konsultant Instituta CIP na rekonstrukciji zgrade Železničke stanici. On je prvi stručnjak koji je bio angažovan na ovom poslu i to samo dan nakon nesreće, koji je otvoreno rekao da sada bivši ministar građevinarstva Goran Vesić ne govori istinu kada kaže da nadstrešnica nije rekonstruisana, odnosno da nije bilo radova na njoj, i koji je poručio da bi morao da podnese ostavku.

džin tonik

Bocan-Harčenko posetio Dodika: Putin i Lavrov poslali poruku predsedniku Republike Srpske

QuotePredsednika Republike Srpske Milorada Dodika danas je posetio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan- Harčenko i preneo mu pozdrave ruskog predsednika Vladimira Putina i šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, pitanje kako to misli "boli me želudac" upravo kad treba pokrenuti rat, kao i želje za brz oporavak.

(...)

Meho Krljic

Nego, da prmetimo da je Demokratska Stranka jedina od notabilnih stranaka u Srbiji gde se na unutarstranačkim izborima ne zna unapred ko će biti sledeći predsednik. Lutovac je, dakle, završio svoj mandat, očekivalo smo, recimo, Gavrilovića, ali je pobedio Milivojević. I on je svakako "desniji" kandidat nego što bih, recimo, ja voleo, da sam u Demokratskoj stanci, ali za njega su ljudi glasali.

Istinomer ima finu biografiju:

https://www.istinomer.rs/akter/srdjan-milivojevic/

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Što kaže čovek "mene iznenađuje da se to ranije nije desilo".

Truman

Quote from: Meho Krljic on 15-12-2024, 09:14:52
Nego, da prmetimo da je Demokratska Stranka jedina od notabilnih stranaka u Srbiji gde se na unutarstranačkim izborima ne zna unapred ko će biti sledeći predsednik. Lutovac je, dakle, završio svoj mandat, očekivalo smo, recimo, Gavrilovića, ali je pobedio Milivojević. I on je svakako "desniji" kandidat nego što bih, recimo, ja voleo, da sam u Demokratskoj stanci, ali za njega su ljudi glasali.

Istinomer ima finu biografiju:

https://www.istinomer.rs/akter/srdjan-milivojevic/

Meni je Milivojević simpatičan odavno, deluje kao pravi politički vuk s demokratske scene, a utisak se pojačao pre par godina kada sam ga video u gradskom prevozu  kod Ade. Niti jednog drugog političara nikada nisam video u autobusu. Rekao bih da ima nešto autentično u sebi i želim mu sreću u daljem radu.

džin tonik

Arapi "bacili oko" na Zemun

QuotePredsednik Gradske opštine Zemun, Gavrilo Kovačević, razovarao je sa ambasadorom Srbije u Iraku, Branislavom Žeželjem i iračkim biznismenom Mohamedom Al Mohaisenom, koji je izrazio interesovanje za ulaganje u Zemunu.

Al Mohaisen, osnivač Danube Investment Authority, koja se fokusira na razvoj inovacija i produktivnosti, istakao je prednosti Zemuna kao lokacije za poslovne investicije. Geografski položaj, razvijena saobraćajna infrastruktura i povoljan povezivanje sa globalnim tržištem čine ovu opštinu atraktivnom za ulaganja u sektore kao što su IT, tehnologija, moda, kozmetika, turizam i marketing.

(...)

investicija na buljuke, a vi bi nesto mijenjali. :cry:

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 15-12-2024, 14:32:45
Što kaže čovek "mene iznenađuje da se to ranije nije desilo".

samo su ga uboli taman da pomisliš

a) da ide plišana revolucija

ili

b) da će Vučić jednim udarcem da se otarasi Rusa i studentskih blokada
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

a tko im je prodao lazni halal alkohol?

Srbija i dalje blokirana u pristupnim pregovorima s EU

QuoteUnatoč nastojanjima mađarskog predsjedanja, pristupni pregovori sa Srbijom ostaju blokirani, dok su Crna Gora i Albanija u ponedjeljak i utorak napravile pomak u pristupnom procesu.

(...)

Meho Krljic

Sasvim realno, očekivano i poželjno.

Truman

Čestitke CG na napretku.

Meho Krljic

Šapić nam obećava lepši i stariji most već koliko 2027. godine. Pa ko živ, ko mrtav, jelte:

https://n1info.rs/vesti/sapic-pocetkom-2027-novi-srpski-most-umesto-starog-savskog/

Ali takođe, a ova vest to pominje samo kao dodatak, najavljuje ugrađivanje nadzornih kamera u škole sa "posebnim softverom koji nema niko u zemlji" a koji će da prepoznaje da li djeca u školu donose oružje.

Jebote, em će da se ugradi u sve najstrašnije, em će da škole pretvori u pakao panomtikuma, da ne kažem, jelte, zatvore bez rešetaka (i u nekim slučajevima sa rešetkama) em, naravno, ovo neće da adresuje ni 1 procenat stvarnog vršnjačkog nasilja u školama. Debilčina, lopov...

Meho Krljic

I kad smo već I DALJE kod Šapića:

Šapić osniva Beogradsku službu bezbednosti da ,,pomogne policiji" 

Pripadnici Beogradske službe bezbednosti, naveo je Šapić, neće imati ovlašćenja policije, već će raditi u skladu sa zakononskim ovlašćenjima koje privatno obezbeđenje inače ima.
Pripadnici te službe će, kako je objasnio, tokom dana patrolirati pored škola i vrtića, a noću po beogradskim naseljima.

Dakle, organ javne uprave osniva službu koja će imati ovlašćenja privatne službe obezbeđenja, da pomogne organu javne uprave nad kojim ovaj prethodni organ javne uprave nema ingerencije.

klem

Quote from: Meho Krljic on 18-12-2024, 12:59:56
Šapić nam obećava lepši i stariji most već koliko 2027. godine. Pa ko živ, ko mrtav, jelte:

https://n1info.rs/vesti/sapic-pocetkom-2027-novi-srpski-most-umesto-starog-savskog/

školsko osoblje i profesori bi trebalo da brane maltretiranu decu ali ih nije briga

Ali takođe, a ova vest to pominje samo kao dodatak, najavljuje ugrađivanje nadzornih kamera u škole sa "posebnim softverom koji nema niko u zemlji" a koji će da prepoznaje da li djeca u školu donose oružje.

Jebote, em će da se ugradi u sve najstrašnije, em će da škole pretvori u pakao panomtikuma, da ne kažem, jelte, zatvore bez rešetaka (i u nekim slučajevima sa rešetkama) em, naravno, ovo neće da adresuje ni 1 procenat stvarnog vršnjačkog nasilja u školama. Debilčina, lopov...

Meho Krljic

Quote from: klem on 18-12-2024, 15:35:19
školsko osoblje i profesori bi trebalo da brane maltretiranu decu ali ih nije briga

Nije ni da ih nije briga - sa ovim aktivnostima po školama ovih dana vidimo da školsko osoblje nije sasvim moralno posrnulo, naprotiv - ali da su poniženi, kontrolisani, ucenjeni i stavljeni u podređen položaj džukelama (gde ubrajamo ne samo SNS uprave već i moćne roditelje u savetima) - jesu.

Meni je strašno što ovaj čovek ovo ovako mrtav ladan kaže, kao da se nasilje u školama, i to ono sa upotrebom oružja, rešava u školi, dakle, kada si već DUBOKO zagazio u posledicu, a ne na izvoru, dakle, u porodici i široj zajednici. Ako si, zemljače, došao u stadijum da ti treba softver koji će da prepoznaje da li klinac donosi utoku u školu, DEBELO si upropastio društvo i treba da se sklanjaš sa svih javnih funkcija. Ne Šapić per se, naravno, mada svakako treba da ode što pre, ali ceo režim koji nastavlja da se bavi posledicama umesto da prevenira uzroke.

klem

pa nije to samo slucaj sa sns-om, i  u vreme demokrata je bilo isto, i u vreme devedesetih

Meho Krljic

Što je vrlo zgodno pošto je ovaj papan bio u demokratama pre SNS-a. Dobro, imo je svoju stranku u međuvremenu.

Meho Krljic

Ali Đilas koji priđe klincima koji lepe plakate protiv njega, iznervira se, potuku se, završi u urgentnom, vrh režima objavi da je on napao decu, a Hil kaže da ljudi u politici u Srbiji treba malo da se smire...

Inače, ovaj glavni SNS-ovski momak je gradski sekretar za investicije. Jebote, gde MI živimo.