• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SUMRAK Stefani Majer

Started by zakk, 01-04-2008, 12:19:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Čitajući SUMRAK, devojke i žene mogu iznova i iznova da gube nevinost...
"zombi je mali žuti cvet"

pandora

Значи ружни догађаји у континуитету

Nightflier

Kako za koga i kako od koga...
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

DušMan

Konačno je ovaj topic postao zanimljiv.
Očekujem da će sad sve ženske članice koje nastanjuju temu podeliti sa nama iskustva svog razdevičavanja.

Slobodno, nema ovde perverznjaka. Uostalom, šta znači perverznjak i zašto se to konstantno pominje kao nešto loše?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

varvarin

Jedino ako se to desi...
Inače, hoću da kažem da ova knjiga apsolutno nije vredna ovolike priče!!

pandora

Ghoul

Quote from: "varvarin"Jedino ako se to desi...
Inače, hoću da kažem da ova knjiga apsolutno nije vredna ovolike priče!!

kako bre, varvarine, nije vredna tolke priče, pa mislio sam da je ovo jedna od retkih, ako ne i jedina fanta knjiga izašla u poslednje vreme, koja je imala ZVANIČNI SEAL OF APPROVAL kluba LK???!!!

Quote from: "zakk"
U četvrtak, trećeg aprila, u 18.00 u knjižari Akademija (Knez Mihailova 35, Beograd) održaće se promocija romana Sumrak američke spisateljice Stefani Majer, u izdanju Evro-Đuntija. Sumrak je romantični vampirski roman namenjen tinejdžerima. O vampirskom romanu, fantastici za tinejdžere i o samom romanu govoriće Vladimir Lazović i Jovan Ristić.

Pa, vidimo se tamo. Biće jabuka.
https://ljudska_splacina.com/

varvarin

Srećo moja,
imao sam ja prikaze mnogo knjiga, al ne znači da je svaka bila vredna sedam strana foruma!

angel011

Nije vredna nama, ali jeste vredna ovim devojkama koje o njoj čavrljaju.
We're all mad here.

Kunac

Mene ova knjiga zanima sa fenomenološkog stanovišta.  :roll:

pandora

А шта би ти душмане хтео да чујеш
Како је било први пут
То никада није сјајан доживљај, немој да те лажу

varvarin

Quote from: "angel011"Nije vredna nama, ali jeste vredna ovim devojkama koje o njoj čavrljaju.

Angel, u pravu si 100% !!

pandora

На момке то изгледа делује другачије

Kunac

SPOILER
*
*
*
*
*
*
*
*
Nije mama Stefani naivna... Bela nije doživela prvi put u Sumraku,,, To je odloženo za neki od nastavaka: : :
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

zakk

brale, ti si u spojler stavio nešto što se NIJE desilo u knjizi!  :!:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

DušMan

Quote from: "pandora"А шта би ти душмане хтео да чујеш
Како је било први пут
То никада није сјајан доживљај, немој да те лажу
Ne bih ja hteo mnogo. Skroman sam čovek.
Čemu isključivost i generalizacija? Mora biti da je nekad nekom to bio sjajan doživljaj.
Naravno, mene su sve žene do sad lagale da im je svaki put samnom bio sjajan. Često se zapitam da li su to govorile samo zato što sam bogato plaćao.

Kad smo kod plaćanja, jel ima neko konkretan argument zašto je ta knjiga dobra ili zanimljiva (načuo sam da tu čak ni nema seksa?), pa da se eventualno nateram da je kupim na uskoropočivšem Sajmu?

Boban

dumane, otkad u tvom životu može da se pominje množina žena?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Usul

Pa ako se puno ženskog sveta loži na tu knjigu čitanjem iste  dopunićeš svoj fond tema markiranih sa - o čemu razgovarati sa nekom devojkom a da ne zvuči isprve kao pokušaj dobijanja telefona.
God created Arrakis to train the faithful.

DušMan

@Boban: Od onda od kad imam platu!!!

@Usul: Ko nam garantuje da lepe devojke vole 'Sumrak'? Opšte je poznato da lepe devojke ne vole da čitaju, i da su muškarci svinje. A o čemu pričati? Ih... pa o stripovima, naravno.

Usul

Quote from: "DušMan"Ko nam garantuje da lepe devojke vole 'Sumrak'? Opšte je poznato da lepe devojke ne vole da čitaju, i da su muškarci svinje. A o čemu pričati? Ih... pa o stripovima, naravno.

A ko je ovde spomenuo lepe devojke? Ja sam govorio o devojkama uopšte.

DušMan

Aha. Istina.
... ali, nećemo se valjda zadovoljiti ičim manjim od lepog?

angel011

Verovatno ima manje devojaka koje vole stripove nego onih kojima se dopada "Sumrak".

Nema garancija da su sve devojke koje vole "Sumrak" lepe, ali devojaka koje vole tu knjigu ima jako mnogo, bar neke od njih sigurno dobro izgledaju.

A i ko ti garantuje da su devojke koje vole stripove lepotice?
We're all mad here.

DušMan

Ma dobro, devojke koje vole stripove čak ni ne postoje, tako da mene više brine nešto drugo.
Ko mi garantuje da su devojke, za koje bih možda mislio da su lepotice, zapravo devojke?

angel011

Ima devojaka koje vole stripove, verovao ili ne.

A ovo što si pitao, pa, ko ti garantuje da ti se ne bi dopalo baš to što nisu devojke? Keep your mind open (and not just mind  :evil: ).

P.S. Odakle li mi osećaj da ćemo biti šutnuti na Deponiju?  :twisted:  :D
We're all mad here.

Usul

Quote from: "DušMan"Ko mi garantuje da su devojke, za koje bih možda mislio da su lepotice, zapravo devojke?

To je fundamentalan problem u Buenos Airesu jer imaju ogromnu populaciju travestita..

Nightflier

Quote from: "DušMan"
@Usul: Ko nam garantuje da lepe devojke vole 'Sumrak'? Opšte je poznato da lepe devojke ne vole da čitaju, i da su muškarci svinje. A o čemu pričati? Ih... pa o stripovima, naravno.

E, pa moja devojka je i lepa i zgodna, a voli da cita (Lorel Hamilton, na primer), a Propovednik joj je omiljeni strip. Ti ocigledno ne znas prave zene.
First 666

DušMan

Ili to, ili su prave žene zauzete.  :wink:

Ghoul

2 različita pogleda na ovu TMUŠU na koju se curice toliko pale:

1.
A NICE HARD SLAP - FUCK THIS FACE.

It's painfully easy to rip on Twilight, not only because there is no way it can possibly be good. Not only because vampires are absolute horseshit 88% of the time. Not only because nearly everything that isn't my dick embraced by recently pubed girls tends to be horrible. Not only because Peter Facinelli features prominently. Even the considerable presence of Catherine Hardwicke behind the lens does nothing to negate the utter shitballness of another unneccessary vampire story featuring young people looking all drab and dreamy.

The real reason to hate Twilight sight unseen is simple. This face:

I'm sure 22 year-old actor Robert Pattinson's not a bad person in real life, but that doesn't keep me from wanting him to experience grievous trauma simply for being in the wrong place at the wrong time and looking like he does in this completely overused photograph. I think his look succinctly sums up why I hate vampires 88% of the time ALL OF THE TIME.

Is it the overstyled hair? That's part of it. Is it the way the makeup is used to emphasize the kid's already blandly superboymodel cheekbones? Certainly. But mostly it's the look. The "I'm undead and so sexy it'll hurt your tween clit" glare.

Vampires are dumb. Twilight is dumb (I've read zero pages and it's probably good but I'll never know because I don't want to be wrong when it comes ot horrible vampire bullshit). That this will be a phenomenon is dumb. You pay to see this? You're dumb.

Fuck this face until its cheeks are rosy, its hair is flattened out, and the expression is of fatigue and baffled sadness. Nothing good can come of it.

i jedan pomirljivi, fini, koji to sagledava sa svetlije strane:

2.
Hey folks, Harry here...
(naravno, kad text počne OVAKO – tj kad vidite ko ga piše- odmah 2/3 onoga što sledi bacite u vodu na neviđeno!)
I recently read a piece over at CHUD.com titled 'Fuck This Face' and being all about the mania and increasing tsunami of estrogen aimed in the general direction of TWILIGHT, the upcoming film from Summit Entertainment based upon the first of the books by Stephenie Meyer.
Now - I haven't read the books, but they are in the room I'm writing to you from. My wife, Yoko, has read them - the first one, multiple times. 2 ex-girlfriends of mine love them and an additional... about 20 girls I know are also a part of the cult of TWILIGHT.
I remember where it all started for my wife. We were in TARGET, I was picking up a few BluRays I wanted, when - as we were passing the book section she says, loudly, "I want to check this out!"
Now, I know - she married me, she must be a hardcore geek, but she really isn't... not for this sort of thing. For the last two years she's been addicted to books on the Music Industry - regarding the business of the Music Industry - from way back, to the current state of affairs. It's her primary interest. She asked me what I thought about her reading the book, and I told her my honest feelings. "If you buy it, you're going to become an addict." She laughed at me, and became a Twilight Addict.
Now I know what you think, you think that I'm defending TWILIGHT because of YOKO, but frankly... she really has nothing to do with it. In fact, right now she's watching our Blu-Ray of Poltergeist and thinks I'm working on the DVD column.
No, I'm writing about this because I find it fascinating how threatening a segment of Male fan culture gets over something that they simply assign the term, "gay" or "tween".
Let's see if I can explain why this is so good for all of us.
Think of TWILIGHT as a "Gateway Geek Experience" for an audience that was previously, not necessarily devout geeks.
I witnessed this at a FANGORIA CONVENTION earlier this year with the series SUPERNATURAL - I've seen it before with BUFFY THE VAMPIRE SLAYER, FIREFLY, BEAUTY & THE BEAST, THE BIONIC WOMAN, WONDER WOMAN, LORD OF THE RINGS and many more.
All of these phenoms led women to de-flower a geek. TWILIGHT will lead young ladies and their MILFS and Older Sisters not only to TWILIGHT, NEW MOON, ECLIPSE and the odd BREAKING DAWN... but perhaps to LOST BOYS, EVIL DEAD 2, DEAD ALIVE and on and on and on.
Fandom needs franchises and phenomenons like TWILIGHT, it brings people to the wider world of fandom. It leads them into FAN ORIENTATED STORES like Comic Shops, it takes them to the Action Figure aisles, into the video stores and... Maybe, just maybe, to you.
THEN THERE'S THIS...
TWILIGHT might be a whole helluvalot of fun. I trust Catherine Hardwicke, her first film THIRTEEN was an incredibly honest and vital work of cinema - and having a director that comes at film from a real and emotional honesty. Yes, this is less HORROR and more FANTASY ROMANCE, but show a girl that loves TWILIGHT, HELLBOY - and you might suddenly have a connection.
Acting like a jealous prick, just because of the "pretty boy" nature of it. Well, hope that keeps you warm at night.
How do I discuss TWILIGHT with my wife? Playfully. I bring up, "What if it sucks?" and she's completely prepared that there's no way it'll be as good as the book. And if I don't like the film, I'll give the book a read, just so I can see what it is that's missing between the two.
If you haven't read the book, you might want to give the film a chance. Sure, it looks like it is going to be crazy at the theaters, but I guarantee - good or bad, it'll be an experience worth experiencing.

Milosh

Heh, pročitao sam oba ova teksta, ali moja reakcija je u stilu couldn't care less, i to kvazinadrkano 'nerviranje' zbog knjige i njenih fanova je skroz gikovsko-klinački, ali gotovo je jednako infantilan i stupidan (mada, na nekom nivou simpatičan) ovaj harijev apel po principu: od sumraka do gikovskog svanuća (u krevetu sa nekom curicom, tvajlajt obožavateljkom).

:lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

pandora

Quote from: "nightflier"
Quote from: "DušMan"

E, pa moja devojka je i lepa i zgodna, a voli da cita (Lorel Hamilton, na primer), a Propovednik joj je omiljeni strip. Ti ocigledno ne znas prave zene.

А какво јој је било прво сексуално искуство
Да ли је било са тобом

Boban

Bolje pitanje je: "Dušmane, da li si prisustvovao svom prvom seksualnom iskustvu?"

DušMan

Prvo, mislim da je Najtflajer citiran i da se pitanje odnosilo na njega.
Drugo, ja sam se zavetovao na celibat i nema niceg pre braka.

Nightflier

@pandora

Gentleman doesn't kiss and tell. Or other things and tell.
First 666

pandora

Quote from: "nightflier"@pandora

Gentleman doesn't kiss and tell. Or other things and tell.

Да, али нема џентлмена

Boban

nema veze, nema ni dama... slobodno možemo da se kaljužamo u najnižim strastima.

pandora

Nightflier

Gospodo i dame, ako vas ima i jednih i drugih, izaslo je "Pomracenje", treci nastavak serijala "Sumrak".
First 666

varvarin

lilit

Usput budi receno, videh pre neki dan da je izasla The Host [ovde u Imperiji] i da kosta, ipak neverovatnih, 26 evra.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

pandora

Quote from: "varvarin"Najebasmo!

А највише они који буду одрађивали приказ

Kunac

Kako je Ceca otpevala u onoj pesmi o kozi koja pamti:

QuoteLepo na slepo, ni kajanja, ni srama,
ni juce, ni sutra, ni dzentlmen, ni dama.
Ljubi me ti, nikada te vise necu videti,
al' koza pamti

(Nisam znao da su koze toliko inteligentne.)

Što se prikaza Sumraka tiče - ja sam uradio jedan za Popboks - biće valjda uskoro - a ako ljudi navale da klikću verovatno će stići narudžbina i za sledeće knjige iz serijala.

Sunset

Svaka knjiga ima svoju publiku, pa tako i svaki prikaz.  :wink:

DušMan

Quote from: "Kunac"Kako je Ceca otpevala u onoj pesmi o kozi koja pamti:
Ova knjiga očigledno pogubno deluje na čitaoce i treba je izbegavati u širokom luku.

angel011

Huh? Kunac je imao takve postove i pre čitanja ove knjige. :evil:  :lol:
We're all mad here.

Kunac

Quote from: "angel011"Huh? Kunac je imao takve postove i pre čitanja ove knjige. :evil:  :lol:
Još kako! To progovara camper iz mene.

lignjoslav

Knjige iz serijala Sumrak su izasle u pravom trenutku. Naime, svi klinci, koji su odrasli na knjigama o Hariju Poteru, sada su u pravom uzrastu da citaju o tinejdzerskoj ljubavi. Iako sam davno prerasla taj uzrast  :( , uzela sam da procitam sve cetiri knjige i to, moram priznati, sa velikom skepsom. Medjutim, knjige su odlicne i vrlo emo, sto ne smatram losim.
Posle toga sam otisla na prvi srpski twilight forum, Twilight Srbija (www.twilightsrbija.forumotion.com), i prijatno sam se iznenadila kada sam videla koliko je mladih procitalo te knjige! Neki delovi iz knjiga mi se nisu posebno svideli (posebno u Breaking Dawn), ali, sve u svemu, knjige su dobre i drago mi je da se opet pojavilo nesto sto ce probuditi glad za knjigama kod mladjih citalaca. Zao mi je samo sto kasnimo sa izlaskom cetvrte knjige na srpskom jeziku.

Tex Murphy

Dobro, sviđa ti se Sumrak i to je OK. A da li voliš filmove s gladijatorima?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

lignjoslav

Ako je kontekst istorijski - svakako.

Ghoul

Quote from: "Harvester"Dobro, sviđa ti se Sumrak i to je OK. A da li voliš filmove s gladijatorima?

misliš, o EMO-gladijatorima, koji su usto još i vampirčići?

to bi bilo sjajno!

sample dialogue:
-gladiator 1: I BROKE MY NAIL!
-gladiator 2: WHY SHOULD WE FIGHT? WHY CAN'T WE ALL GET ALONG?

voiceover:
IN A WORLD DEVOID OF EMOTION... IN A WORLD IN WHICH A MAN HAS TO FIGHT A MAN TO PROVE THAT HE (THE FIRST ONE) IS A MAN... IN A WORLD IN WHICH YOU HAVE TO SUCK OR BE SUCKED... A NEW BREED ARISES! THE EMOTIONAL VAMP-GLADIATORS!
WELL OILED, WELL-BUILT, WELL-MANICURED, WELL-HAIRSTYLED - THEY WILL GO ONE ON ONE IN A DEADLY EMBRACE! THEY WILL SUCK EACH OTHER'S LIFE'S VICTUALS UNTIL THE LAST MAN STANDING!

lignjoslav

Hmmm... Ok, sve sto tebe usrecuje.  :roll: