• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SUMRAK Stefani Majer

Started by zakk, 01-04-2008, 12:19:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

opchinjeni

Brate hvala ti puuuno!!! Gledao sam film ofc ali karta nije kod mene.... :P ali shta mi je dati 3.5km vishe za tu knjigu... ladno NISHTA!!! odo danas ili sutra da kupim hvala ti punoo!!!

Boban

kako je lepo kada se nečije životne želje ispune...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Cornelius

Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Perin

Sad mi zao momku reci da sam danas bio u doticnoj knjizari, sa kolegicom sa faxa, i ona je kupila poslednji primerak 1 dela ove sage.... :?

Boban

Možda bi tvoja koleginica s faksa mogla da pozajmi knjigu ovom diskutantu; možda treba da ih spojiš, možda će iz te srodnosti da se izrodi nešto novo, zamisli potomstvo od roditelja gde su oboje ljubitelji Sumraka.

Cornelius

Hava naguila, hava naguila, hava naguila, venishmecha
Hava naguila, hava naguila, hava naguila, venishmecha
Hava naranena, hava naranena, hava naranena, venishmecha
Hava naranena, hava naranena, hava naranena, venishmecha
Uru, uru achim,
uru achim, belev sameach
Achim belev sameach,
uru achim, belev sameach
Achim belev sameach,
Uru achim !
uru achiiiiiim !
Belev sameeeeaaaaach
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

mafija_x

Sto ne boli to nije zivot,
sto ne prolazi to nije sreca.

Ivo Andric (1892-1975)
izgubili smo se u sirini ideje

Cornelius

E, Mafijo, nemoj da nam kvaris rahatluk sa tim tuznim zapisima. Vidis da provodazisemo.

Perin

:?  Ama Bobane si ti lud? Pa to je moja bivsa, kako da je petljam sa nekim? Mislim, tesko je naci i ljubiteljku Hari Potera i Sumraka, a kamoli fentezija....ne dam ja svoje bivse svakome. Jedino ako josa plus ova 2 serijala voli i...Narniju.

Cornelius

Ma, pusti to Perine. Ostavila te ženska, a ti sad - kad nisi moja, nećeš biti ničija. Prošla su ta vremena. Nadji drugu i čitaj joj Hari Potera na uvce.

Perin

Been there, done that. Raskinuli smo pre 7 godina, she was my first love... :cry:  :cry:  :cry: A bolje da citam ovaj Sumrak na uvce, to je izgleda puno neke romantike  :D

Cornelius

Quote from: "Perin"A bolje da citam ovaj Sumrak na uvce, to je izgleda puno neke romantike  :D

Već sâm naziv je romantičan, a knjiga počinje ovako - Tiho sumrače, moje zlato spava...

Perin

Quote from: "Cornelius"Već sâm naziv je romantičan, a knjiga počinje ovako - Tiho sumrače, moje zlato spava...

...njenu zlatnu kosu pokrila je rosna trava...

:idea:  :D

opchinjeni

Quote from: "Perin"Sad mi zao momku reci da sam danas bio u doticnoj knjizari, sa kolegicom sa faxa, i ona je kupila poslednji primerak 1 dela ove sage.... :?

WTF?!?! ocesh da mi kazesh da vishe nema!!?! nemoj da me zezash plz.. AAA!!!

opchinjeni

Nemojte me (izvinjavam se na izrazu) zajebavati ljudi pa plache mi se... aaaa!!!

Nightflier

Quote from: "Perin":?  Ama Bobane si ti lud? Pa to je moja bivsa, kako da je petljam sa nekim? Mislim, tesko je naci i ljubiteljku Hari Potera i Sumraka, a kamoli fentezija....ne dam ja svoje bivse svakome. Jedino ako josa plus ova 2 serijala voli i...Narniju.

Heh, moja obožava Rojove ilustracije, iz hobija prevodi romane o Aniti Blejk, a uživa i u Edingsu i Dark Jewells.  :D  :D  :D
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Perin

@opcinjeni: Stay coolheaded man. Nove knjige stizu sutra. Sad imas kupit' samo 3 dio. Po istoj ceni.

@nightflier: I ova voli Edingsa i Roulingovu, cak i Hobovu. Naravno, sve to pod mojim uticajem. Prvo me pitala ima li ista sto je k'o Hari Poter, pa sam joj posudio Edingsa. Posle toga je knjige sama pocela da kupuje. Mada joj je engleski los skroz, tako da joj DJ ne mogu dati da cita.

Cornelius

Quote from: "nightflier"
Heh, moja obožava Rojove ilustracije, iz hobija prevodi romane o Aniti Blejk, a uživa i u Edingsu i Dark Jewells.  :D  :D  :D

Ajd sad, kad se falimo... A moja obožava mene, iz hobija mi sprema vegetarijansku kuhinju, a uživa i u stripovima.  xsmlove2

Nightflier

Quote from: "Cornelius"

Ajd sad, kad se falimo... A moja obožava mene, iz hobija mi sprema vegetarijansku kuhinju, a uživa i u stripovima.  xsmlove2

Moja mrzi vegetarijansku kuhinju, voli jagnjetinu ispod sača, sangriju i "Propovednika". Ja se podrazumevam...
First 666

Perin

Nemojte vise ljudi, napravicete me ljubomornim...ja nemam curu!   :cry:

Nightflier

A ja sam veren... A neki su ovde decenijama oženjeni... Naći ćeš i ti nekoga da ti kuva vino i zavija sarmu, ne brini.
First 666

Perin

Ma opusteno cova, nije meni tolika frka ;) Vidis da je zeza :D Inace, nisam znao da si veren. Cestitam, sve najbolje. Jos voli da cita fentezi...svaka cast.  :)

Boban

ma to su najtflajerovi snovi, svaki put kad ga vidim s njim je druga ženska. On stalno priča da je jedna te ista. E, moram još da ga ogovaram. Pre neku godinu, stanovao on preko puta mene kod neke babe, i tako, stalno priča "baba pa baba", baba ovo, baba ono... jednog dana se izlane da ta baba ima 34 godine, pa ti vidi kakva je to tačka gledišta.

Nightflier

Quote from: "Boban"ma to su najtflajerovi snovi, svaki put kad ga vidim s njim je druga ženska. On stalno priča da je jedna te ista. E, moram još da ga ogovaram. Pre neku godinu, stanovao on preko puta mene kod neke babe, i tako, stalno priča "baba pa baba", baba ovo, baba ono... jednog dana se izlane da ta baba ima 34 godine, pa ti vidi kakva je to tačka gledišta.
:D  :!:  :?:  :cry:
First 666

Nightflier

Quote from: "Boban"ma to su najtflajerovi snovi, svaki put kad ga vidim s njim je druga ženska. On stalno priča da je jedna te ista. E, moram još da ga ogovaram. Pre neku godinu, stanovao on preko puta mene kod neke babe, i tako, stalno priča "baba pa baba", baba ovo, baba ono... jednog dana se izlane da ta baba ima 34 godine, pa ti vidi kakva je to tačka gledišta.

A sad ću da stanujem u Vrtlarskoj u Zemunu. Konačno ti se ispunila želja i selim se u Beograd (dobro, u Zemun).
First 666

DušMan

Vrtlarska, a? Tu sam proveo četiri godine života.
Krug se sužava.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Boban

čime si zaslužio četiri godine u kazneno-popravnom domu za maloletnike u vrtlarskoj?

DušMan

Uzimao sam od bogatih i davao siromašnima.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

sanda

Quote from: "biljanalili"
Quote from: "Alis"
Quote from: "Alis"meni se knjiga jako svidja .. procitala sam je sada na moru i divna je.... da li znate mozda kada ce biti objavljeni ostali delovi???? ili kada ce biti film????
Ne znam da li Sumrak ima nastavak, ali druga knjiga od Stefani Majer je upravo odstampana i zove se Mladi mesec. Jos uvek je u stampariji, odstampana i uvezana, ali  nije ukoricena. Ocekuje se da za vikend bude gotova. Javicu ti kada bude gotova tj. kada ce biti u prodaji, posto radim u toj stampariji i jedva cekam da je zavrsimo. Zanima me da li ce biti isto tako dobra kao Sumrak. Majerova ima i trecu knjigu. A sto se tice filma, moram da priznam da jedva cekam da ga pogledam, mada je knjiga uvek duplo bolja od filma. I bojim se da cu se razocarati. Ali bas cekam.

ja sam procitala na engleskom mlad mesec i jako mi se svidja a zavrsavam i trecu knjigu na engleskom (Eclipse) i ona je isto dobro kao i druge dve.... sto se tice cetvrte knjige Braking down to cu tek da procitam.... :)  :)  :)  :)  :)
p.s. posto radis u stampariji da li bi mogla da nam kazes kada ce biti u prodaji???? plzzzz :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Evo upravo sam otisla do proizvodnje da vidim dokle su stigli sa knjigom. Navodno za vikend ce biti gotov Mlad mesec, znaci nekih desetak dana pa je u prodaji. A za Pomracenje nam jos nije stigla priprema. A cetvrta knjiga znaci nece skoro. Barem ne iz nase stamparije.

Ako iko moze da mi pomogne trebala bih knjigu Sumrak i Mlad mjesec ali prevedenu na nas posto ne poznajem dovoljno engleski da bih je mogla citati.
Ako iko ima pdf da mi prebaci ili sajt gdje bih mogla to da skinem bila bih mnogo zahvala.
I ja radim u stampariji ali na zalost ne stampamo ni jednu njenu knjigu.
Film sam gledala ali vjerujem da je knjiga mnogo bolja u svakom smislu.

Perin

Heheh...u pdf-u ili bilo kom drugom formatu ebooks-a, sigurno nemas na nasem jeziku. Otidji do prve knjizare u svom gradu, i kupi si knjigu. Izdavac je evro djunti, izdavacka kuca iz Srbije, tacnije Novog Sada cini mi se. Bem ti repu, ja ne znam kako ovo neko moze procitat'. Citao sam sinopsis 3 knjige, ala patetike, pa ono nije normalno. SPOJLER: Pa sad nije samo zaljubljena u onoga vampira, vec i u nekog vukodlaka...sad kaze da moze dvojicu odjednom...da voli  :evil:

sanda

pravo da ti kazem nisam je nasla u BL a rado bih je chitala kao i ostale dijelove
a chudo ti je ta ljubav mozda se rodi i koje dijete;)

pa eto ako sluchajno neko zna neka se javi

Perin

A, ti si isto iz BL? Pa sto ne rece odma'...imas kupit' u Kulturi, na Hanistu. Cena je 23.5km...ako imas kartu iz kina onda je 20km.

Nightflier

Quote from: "Perin"SPOJLER: Pa sad nije samo zaljubljena u onoga vampira, vec i u nekog vukodlaka...sad kaze da moze dvojicu odjednom...da voli

Upravo to i zameram Mejerovoj, pošto je brutalno iskopirala Hamiltonovu.
First 666

sanda

nisam tamo ni pogledala
nije mi pala na pamet ta knjizara
ja samo kuca posao posao kuca;)

Perin

@Sanda: Uglavnom imas tamo, ili je bar bilo u petak. Opsta je navala za ovim knjigama, zato bolje pozuri. A u kojoj stampariji radis? Jel' u Jevrejskoj na spratu?

@Nightflier: Ma covece, ok je ubaciti neki romantican fazon u pricu, ali ono je...patetika u svakom smislu te reci. Ja te volim, 'ocu da budem sa tobom...zauvek...a to kaze posle 3 meseca od upoznavanja sa likom. Pa sad i taj Dzejkob..pa prava nimfomanka.

Boban

Čekaj, šta najednom fali nimfomankama? Kakve one veze imaju sa patetikom?

sanda

ma ne u Jevrejskoj
u stampariji Atlantik, to ti je na Tunjicama, prije zatvora
jesi ti prochitao i sljedelja dva dijela
posto vidim da si upucen bas;)

sanda

mada razmisljam nesto
sutra mi je rodjendan mogli bi biti malo vise darezljivi;)
pa da je u ponoc pochnem chitati;)

Perin

@Boban: Ma ne fali im nista...ako samo dodje, skine sebe i tebe, i lagano. Al' ova je nimfomanka ovog tipa: Joj, ja tebe volim...umrla bi za tebe...nemoj me ostavljati...i TEK onda dobijes seksa malkice. Pa ja ne bi mog'o nist' uradit' onda...kod "Ja tebe volim" bi pobegao istoga trena, da ne pricam za ostalo :D

@Sanda: Pa, mogu ti reci da su ovo prave knjige za zene. E sad, posto ja nisam zena, meni nisu neke....pune su romantike i toga...u 2 delu onaj vampir ostavi Belu, i tako se oni prenemagaju jedno za drugim do kraja 2 dela kada se on njoj vrati...u 3...ona otkriva kako gaji osecanja i prema Dzejkobu koji je ustvari vukodlak...a to da je vukodlak, to se otkriva u 2 delu....i sad, sta ce ona, jadna, ni tamo ni 'vamo, i na kraju, volim vas obojicu.

The End

A ko bi mog'o bit' darezljiv? Jel' momak? Il' starci? Moji starci su jedino darezljivi kada im kazem da ne kupujem knjige.

Boban

Perine, mislim da treba da pogledaš u rečnik pod "nimfomanka"...

Perin

Ma znadem ja sta je to...al' et' ono...cura voli grupnjake, pa mi najpre ta rec pade na pamet...

Eriops

Perine, kako nemas smisla za romantiku  :D .
Sad je moderna i poligamija, a s obzirom na multietnicko savremeno drustvo, moraju vampiri i vukodlaci imati ravnopravan tretman  8) .

Perin

E kad bi ti pricao...imam ja smisla za romantiku, i previse, u stvarnom zivotu. Pa ja sam bre svojoj (bivsoj) curi za rodjos napisao i komponovao pesmu. Tekst je srceparajuci. Samo brate, nemam ja zivaca za punoromantike u fenteziju...ako se pozelim romantike uzmem da citam Sarlot Bronte. Dzejn Ejr, Stanarka napustenog zamka, Vilet....to su romanticne knjige koje su ok. A kad mi brate u fenteziju stavi bruku tih scena, samo mi ide na zivce. Ne citam ja fentezi zbog romantike :D

Cornelius

Bilo juče u dnevniku nešto o tom Sumraku, pa rekoše u dve reči da se radi o nekoj ženskoj koja se valjda zaljubila u nekakvog vampira, koji je voli, pa zato mora da se stiska i da je ne ugrize. Pa, to je štivo za devojčice u pubertetu, koje su fizički stasale, ali psihološki nisu spremne za seks. Tako muškarci moraju da se ustežu da ih ne "ugrizu", nego da sačekaju kad devojčice budu spremne psihološki za "ugriz".

Edukativno štivo koje ima istu ideju kao i "Uspavana lepotica" koja se nabola na vreteno, pa joj pocurela krv, a onda je zaspala, čekajući da prodje vreme od prve menstruacije do prvog muškarca. Čudi me da to čitaju devojke starije od 14 godina. Čemu im služi ta seksualna alegorija. A, tek, što je čitaju odrasli muškarci???

Kunac

SUMRAK je pre svega alegorija o tome da se treba uzdržavati u seksa pre braka, mada su i godine bitan faktor.
"zombi je mali žuti cvet"

Hobit

A sad ću da stanujem u Vrtlarskoj u Zemunu. Konačno ti se ispunila želja i selim se u Beograd (dobro, u Zemun).

Ha
Budući komšija!
Doseljavaš se u Zemun, a svađaš se samnom...
Nije pametno
:evil:
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Nightflier

Quote from: "Hobit"

Ha
Budući komšija!
Doseljavaš se u Zemun, a svađaš se samnom...
Nije pametno
:evil:

Vidi se da me ne poznaješ. Ja se nikada ne svađam. A drago mi je što ćemo biti komšije, verovao ili ne.
First 666

Hobit

Ni ja se ne svađam    :lol:

Hobit

Quote from: "Boban"Čekaj, šta najednom fali nimfomankama?

Ništa im ne fali, ali, šta će tebi to? U tim godinama.

Čak i sa nimfomankama je poželjno malo romantike...znaš ono... sveće pored kreveta, vino, tiha muzika...
A ti bi pored kreveta morao da držiš defibrilator i bocu sa kiseonikom, presolol i adrenalin navučen u špric...
Jebeš to. Drži se ti onih "normalnih".

biljanalili

Quote from: "Alis"meni se knjiga jako svidja .. procitala sam je sada na moru i divna je.... da li znate mozda kada ce biti objavljeni ostali delovi???? ili kada ce biti film????
Ne znam da li Sumrak ima nastavak, ali druga knjiga od Stefani Majer je upravo odstampana i zove se Mladi mesec. Jos uvek je u stampariji, odstampana i uvezana, ali  nije ukoricena. Ocekuje se da za vikend bude gotova. Javicu ti kada bude gotova tj. kada ce biti u prodaji, posto radim u toj stampariji i jedva cekam da je zavrsimo. Zanima me da li ce biti isto tako dobra kao Sumrak. Majerova ima i trecu knjigu. A sto se tice filma, moram da priznam da jedva cekam da ga pogledam, mada je knjiga uvek duplo bolja od filma. I bojim se da cu se razocarati. Ali bas cekam.
Haj Alis. Dugo nisam bila tu, tako da baš i nisam u toku :cry: . Samo hoću da te pitam da li si pogledala film Sumrak? Ja jesam. A pročitala sam i sve tri knjige, sada čekam da mi donesu iz Hrvatske četvrtu Praskozorje, pošto je kod nas još nema

ja sam procitala na engleskom mlad mesec i jako mi se svidja a zavrsavam i trecu knjigu na engleskom (Eclipse) i ona je isto dobro kao i druge dve.... sto se tice cetvrte knjige Braking down to cu tek da procitam.... :)  :)  :)  :)  :)
p.s. posto radis u stampariji da li bi mogla da nam kazes kada ce biti u prodaji???? plzzzz :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Haj, evo ispred mene je  knjiga Mlad mesec ( na nasem jeziku ).  :!: Danas sam je dobila i jedva cekam da odem kuci i da pocnem da citam. Idealna knjiga za kisni dan. Poz

jaoo hvala ti .... trcim vec danas u knjizaru da je kupimmm..... hvala ti punoooooo!!!!! iovako sam zavrsila sa citanjem knjiga sve sam ih procitala.... moram i na srpskom...... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

uzgrad koliko si platila knjigu????? :lol:  :lol:  :lol:  :lol: