• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SUMRAK Stefani Majer

Started by zakk, 01-04-2008, 12:19:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

akhnaton

Zato bi mnogi i voleli da se povampire!  :idea:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Nightflier

Quote from: "Bab Jaga"
Quote from: "nightflier"Žene uvek traže najsposobnijeg i najopasnijeg mužjaka da im napravi decu, a onda nekog stabilnog i dosadnog da im toj deci obezbedi život.

Kako passe. Za prvo postoje banke sperme, a za drugo su moderne žene sposobne i sami.

Kako koja.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

angel011

Quote from: "nightflier"Žene uvek traže najsposobnijeg i najopasnijeg mužjaka da im napravi decu, a onda nekog stabilnog i dosadnog da im toj deci obezbedi život.

Kako koja.
We're all mad here.

Nightflier

Quote from: "angel011"

Kako koja.

Takođe tačno. Znam nekoliko slučajeva gde je obratno.
First 666

Cveta

Ali u proslosti se nije devojkama davalo da biraju muzjake, vec su ocevi to cinili za njih, kao sto znamo.
A od seksualne revolucije naovamo, cini mi se da smo pomalo pomesali uloge...
Misterija privlaci ne samo mlade devojke, nego i muskarce, zar ne? Ona koja je daleko i nedostupna intrigira.

Boban

Čovek koji je izmislio mašinu za veš mnogo više je pomogao ženama nego onaj ko im je dao građanska prava.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Nightflier

Quote from: "Boban"Čovek koji je izmislio mašinu za veš mnogo više je pomogao ženama nego onaj ko im je dao građanska prava.

Moja majka redovno psuje Klaru Cetkin... Ali, bez obzira na povređenost ženskih članova ovog foruma, biološki imperativ je biološki imperativ. Ne poričem da je žena sposobna da sama odgoji dete. Napokon, ja sam sin samohrane majke. Međutim, daleko od toga da polni organi upravljaju samo muškim misaonim procesima. Žene nisu izuzetak od toga. A da se vratimo na "Sumrak" - taj roman je unazadio položaj žene u savremenoj fantastici upravo svojom popularnošću. Kada se skupe sve snažne protagonistikinje "vampirskih ciklusa", kako ih zovem, od Anite Blejk pa sve do Mersi Tompson, ne bi bile popularne kao Bela, koja samo cmizdri, prenemaže se i čeka frajera da je oženi.
First 666

Perin

Izvini, ali pogresio si - ceka 2 frajera, molim te.  :roll:  :D

Cveta

Quote from: "nightflier"A da se vratimo na "Sumrak" - taj roman je unazadio položaj žene u savremenoj fantastici upravo svojom popularnošću. Kada se skupe sve snažne protagonistikinje "vampirskih ciklusa", kako ih zovem, od Anite Blejk pa sve do Mersi Tompson, ne bi bile popularne kao Bela, koja samo cmizdri, prenemaže se i čeka frajera da je oženi.
Neki linkovi na ovoj temi su me odveli na raspravu u kojoj su ljudi ozbiljno zabrinuti zbog uticaja koji ce knjiga imati na mlade zene, jer je njena popularnost u Americi velika... Zameraju Beli sto joj je Edvard cilj i smisao zivota... sve sto chini i zeli vezano je za njega i vrti se oko njega.
Mada su devojke prilicno pasivne u tim godinama, a dechaci bi stalno neku akciju.  Hormoni, valjda...

Perin

Ma, iz knjiga vristi - EMMO! EMMO! EMMO!  :roll:

Nightflier

Quote from: "Cveta"
Quote from: "nightflier"A da se vratimo na "Sumrak" - taj roman je unazadio položaj žene u savremenoj fantastici upravo svojom popularnošću. Kada se skupe sve snažne protagonistikinje "vampirskih ciklusa", kako ih zovem, od Anite Blejk pa sve do Mersi Tompson, ne bi bile popularne kao Bela, koja samo cmizdri, prenemaže se i čeka frajera da je oženi.
Neki linkovi na ovoj temi su me odveli na raspravu u kojoj su ljudi ozbiljno zabrinuti zbog uticaja koji ce knjiga imati na mlade zene, jer je njena popularnost u Americi velika... Zameraju Beli sto joj je Edvard cilj i smisao zivota... sve sto chini i zeli vezano je za njega i vrti se oko njega.
Mada su devojke prilicno pasivne u tim godinama, a dechaci bi stalno neku akciju.  Hormoni, valjda...

Jesu vraga prilično pasivne. Dečaci su u tim godinama balavci koji ne znaju gde im koji organ ide - a klinke se lože na matorije tipove.
First 666

Boban

pa ove što čitaju knjige jesu pasivne... srećom, njih je manje od 7.5% pa nećemo izumreti.

DušMan

Quote from: "Boban"opasne lepoizgledajuće momke
Quote from: "nightflier"najsposobnijeg i najopasnijeg mužjaka da im napravi decu
Quote from: "Perin"ljudi koji tretiraju zene kao smece
Sad mi je jasno zašto sam onoliko štucao juče. Pa vi ovde samo o meni pričate.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Cornelius

Quote from: "DušMan"
Quote from: "Boban"opasne lepoizgledajuće momke
Quote from: "nightflier"najsposobnijeg i najopasnijeg mužjaka da im napravi decu
Quote from: "Perin"ljudi koji tretiraju zene kao smece
Sad mi je jasno zašto sam onoliko štucao juče. Pa vi ovde samo o meni pričate.

Dusmane, vampircino, iz sanduka smo te podigli! xvamp2
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

bambita

knjiga sumrak je u njemackoj bijo hit ali kako sam videla kako djevojke u amercici polude kad vidu robert pattinsona to stvarno nije normalno kao da je on njihov bog ovde u njemackoj je bila jedna cura koja je rekla edward je moj bog a sumrak je moja knjiga boga ja sam mislila da to vec nije normalno ja sam isto zitala tu knjigu i stvarno je dobra sve pet knjige su dobre sad neznam koliko knjige su vec kod vas izasle ali stvarno su dobre samo je nenormalno kako cure zbog te knjige polude
film je dobar a knjiga je bolja u njemackoj ce jos malo izac drugi film u novembru bas se vec pitam kakav ce biti  :) ako neko hoce imaju od pete knjige (sad neznam kako se kaze na nasem ljeziku :oops: ) u internetu prvi 12 chapter

5. knjiga je jos jednom prva knjiga ali pisena iz edwardog pogleda

sorry moj nas ljesik nije bas naj bolji ali nadam se da me razumete ^^ bas me je stid izvinite zivim u njemakoj i americi ^^

mila45blok

Quote from: "bambita"5. knjiga je jos jednom prva knjiga ali pisena iz edwardog pogleda

da, peta je stvarno dobra knjiga. meni je mnogo zanimljivija edvardova perspektiva...steta sto je majerova nece zavrsiti...

Morgana

Do sada sam uspela da se uzdržim od komentara ali nakon zadnjih nekoliko postova...   :cry:    Ne znam da li su to godine ili literarni afiniteti, ili od svega po malo, tek, u mom kefalu se začela jedna nova definicija:

,,Žene sa Dedinja" +"Sumrak" + ping-pong hormoni= HORORRR

A, što se tiče Klare Cetkin, i ja je psujem uzduž i popreko!
Ljudskoj gluposti nikada kraja

Cornelius

Quote from: "Morgana"
A, što se tiče Klare Cetkin, i ja je psujem uzduž i popreko!

Ovaj sumracni topic se pretvorio u kampanju protiv marksizma i komunizma. E, nece moci!

Устајте сви на земљи клети,
Сви сужњи које мори глад!
Неправди разум сад се свети,
Тутњи већ и село и град.
Нек тиранство сруши наша снага,
Безбројно робље сад устај!
Нек свету старом нема трага,
Свој беди сутра биће крај!
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

kukuxumusu

aman zaman...-.-
mene samo zanima kada ce da izadje chetvrta knjiga...i to nmg nigde da nadjem...
izdavach knjige nishta ne spominje...javascript:emoticon(':P')
neka mi odgovori neko shto pre....

Perin

Posalji mail izdavacu. Ako imas prve 3 knjige, u njima ces naci njihov mail, 100%. I onda ih pitaj.

Boban

Ja sam čuo da je serijal finansijski propao i da se neće nastavljati.

akhnaton

Cornelius Imperator Est. :wink:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Ofelija

Zdravo. Novi član. Volim serijal.

Kod knjige mi se sviđa što je daleko od komplikovanog. Pročitala sam je na preporuku, a i film mi se sviđa. Obično mrzim tinejdž gluposti i sve to, ali ovo mi je baš fino leglo. Čak ni vampiri nisu isprani kao što sam mislila da će da budu. A i držala sam se podalje od romantike i sličnog duže vreme. Prijalo mi je da pročitam knjigu oko koje ne moraš da lupaš glavu zašto je ovo ovako, gde nema likova koji su toliko duboki i koje ne mogu da ukapiram (lektire su mi propast). Što se tiče poruke koju knjiga šalje, ne zanima me. Čitala sam kritike i mnoge su u pravu, ali nije sve otrcano kao što se priča. Bela nije prvi uzor za kojim bih pošla, ali mi se kod nje sviđa što voli i što je smotana i tvrdoglava. Ne sviđa mi se što ne može da izađe iz depresije. Plus, serijal ima četiri objavljena dela, a pravljenje kolekcija knjiga i stripova su mi slabost.

pandora

Quote from: "Boban"pa ove što čitaju knjige jesu pasivne... .

Одакле ти та идеја

Boban

Neka istraživanja su pokazala da ženski mozak ima ON/OFF prebacivač za mnoge stvari, pa uglavnom mnoge stvari isključuju gomilu drugih stvari.
Prosta razlika između muškog mozga (koji je multisaking) i ženskog kome usredsređenje na jedno potiskuje drugo.
A i višedecenijsko posmatranje okoline kazuje mi isto.

Meho Krljic

Quote from: "Ofelija"Zdravo. Novi član. Volim serijal.

Kod knjige mi se sviđa što je daleko od komplikovanog. Pročitala sam je na preporuku, a i film mi se sviđa. Obično mrzim tinejdž gluposti i sve to, ali ovo mi je baš fino leglo. Čak ni vampiri nisu isprani kao što sam mislila da će da budu. A i držala sam se podalje od romantike i sličnog duže vreme. Prijalo mi je da pročitam knjigu oko koje ne moraš da lupaš glavu zašto je ovo ovako, gde nema likova koji su toliko duboki i koje ne mogu da ukapiram (lektire su mi propast). Što se tiče poruke koju knjiga šalje, ne zanima me. Čitala sam kritike i mnoge su u pravu, ali nije sve otrcano kao što se priča. Bela nije prvi uzor za kojim bih pošla, ali mi se kod nje sviđa što voli i što je smotana i tvrdoglava. Ne sviđa mi se što ne može da izađe iz depresije. Plus, serijal ima četiri objavljena dela, a pravljenje kolekcija knjiga i stripova su mi slabost.

:lol:

Ti si u srednjoj školi??? Pa, bre, kad ćeš da lupaš glavu oko poruke knjige i da tražiš likove koji su životni nego tada??? gde vam je deco mladost???

Nightflier

Quote from: "Boban"Neka istraživanja su pokazala da ženski mozak ima ON/OFF prebacivač za mnoge stvari, pa uglavnom mnoge stvari isključuju gomilu drugih stvari.
Prosta razlika između muškog mozga (koji je multisaking) i ženskog kome usredsređenje na jedno potiskuje drugo.

Nisi baš potpuno u pravu. I ja imam taj on/off prekidač. Na primer, kad moja majka i verenica krenu sa pričom o novim zavesama, moj se mozak smesta iz čiste samoodbrane isključi, pa onda usta na autopilotu postave pitanje: "Koliko para?"
First 666

Boban

najtflajeru, ti imaš ženski metabolizam u telu muškarca.
Zar migrena nije tipično ženska bolest... da ne nabrajam dalje?

Hobit

Quote from: "Boban"Neka istraživanja su pokazala da ženski mozak ima ON/OFF prebacivač za mnoge stvari, pa uglavnom mnoge stvari isključuju gomilu drugih stvari.

UF
Gde se mogu naći i pogledati ta istraživanja?
Bobane, upravo je obrnuto.
Žene mnogo lakše mogu da rade više stvari u isto vreme, podjednako kvalitetno, muškarci se teško koncentrišu i na jedan problem, duže vreme
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Nightflier

Quote from: "Hobit"

UF
Gde se mogu naći i pogledati ta istraživanja?
Bobane, upravo je obrnuto.
Žene mnogo lakše mogu da rade više stvari u isto vreme, podjednako kvalitetno, muškarci se teško koncentrišu i na jedan problem, duže vreme

Ma, da... Pusti Bobana. On svojevremeno nije hteo ni da čuje da mu pripremači budu muškarci, pošto se ispostavilo da su žene detaljnije i strpljivije. A moja migrena je posledica moje genijalnosti, ako je verovati lekarima. Moja majka im, recimo, ne veruje, pošto tvrdi da nisam ja natprosečno inteligentan, već su svi ostali ispod proseka.
First 666

Ghoul

Quote from: "nightflier"On svojevremeno nije hteo ni da čuje da mu pripremači budu muškarci, pošto se ispostavilo da su žene  trpljivije.

tj. više trpe kinjenje i iživljavanje...
https://ljudska_splacina.com/

Boban

Šta mislite zašto žene ne mogu da budu piloti?

Ghoul

ko kaže da ne mogu?

evo, ispred sebe imam knjigu o FEMINIZMU na čijoj korici su fotke - žena kapetan lađe, žena naučnica, žena vojnik, ŽENA PILOT U KOKPITU...

zar bi feminstkinje lagale?

uostalom, fotke su to...

Nightflier

Ko kaže? Puna ih je američka vojna avijacija. Gledo ja na Diskaveriju.
First 666

Boban

Mogu da lete, naravno, ali ne mogu da izvode akrobacije u vazduhu.
NIJEDNA žena ratni i vojni pilot ne postoji, jer nisu u stanju da se koncentrišu u vitlajućem prostoru.
Sve žene piloti samo lete tamo'vamo, gledao sam neku emisiju o tome baš na Diskaveriju, nema lupinga, akrobacija, vrtložnog uzdizanja. Žene to jednostavno ne mogu.

Ghoul

Quote from: "Boban"Mogu da lete, naravno, ali ne mogu da izvode akrobacije u vazduhu.
NIJEDNA žena ratni i vojni pilot ne postoji, jer nisu u stanju da se koncentrišu u vitlajućem prostoru.
Sve žene piloti samo lete tamo'vamo, gledao sam neku emisiju o tome na televiziji, samo lete ravno i to je to. Nema lupinga, nema akrobacija, nema vrtložnog uzdizanja.

ne, zaista bih PLAĆAO da gledam bobanov stand-up show!

dajte ovom čoveku tv show!
zbog bobana bih čak i TV palio!

Bab Jaga

Quote from: "Boban"Šta mislite zašto žene ne mogu da budu piloti?

Ja znam zašto ja ne mogu. Uhvati me mučnina i na najmanju turbulenciju. Ali nisu sve žene mimoze kao ja.
Ghoul fhtagn!

Ghoul

mmmm...
baba na zrnu graška...  :idea:

Cornelius

Quote from: "Boban"Sve žene piloti samo lete tamo'vamo, gledao sam neku emisiju o tome baš na Diskaveriju, nema lupinga, akrobacija, vrtložnog uzdizanja. Žene to jednostavno ne mogu.

Majstore, majstore, majstore!!!  xjap  :|  xrotaeye  xrofl  xyxy

Ofelija

Quote from: "Meho Krljic"
Quote from: "Ofelija"Zdravo. Novi član. Volim serijal.

Ti si u srednjoj školi??? Pa, bre, kad ćeš da lupaš glavu oko poruke knjige i da tražiš likove koji su životni nego tada??? gde vam je deco mladost???

To radim tri puta nedeljno na časovima književnosti. I engleskog. Malo nas forsiraju.

Cornelius

Quote from: "Ofelija"Malo nas forsiraju.

Reklo bi se da vas premalo forsiraju.

Nightflier

Quote from: "Cornelius"

Ne krivi decu, već nastavnike.
First 666

Perin

Quote from: "nightflier"

Ne krivi ni nastavnike, vec vreme.

Cornelius

Quote from: "Perin"
Quote from: "nightflier"

Ne krivi ni nastavnike, vec vreme.

Ne krivi ni vreme, ono je već zakrivljeno.

Perin

E-e-e, zakrivljeno kao ocnjaci vampira. Hej, mozda je i tako postalo zakrivljeno? Ono isfuralo se, kao vampir ne postuje granice vremena, zivi beskonacno, e pa ne moze - sad cu i ja da se zakrivim ;)

Hobit

Quote from: "Boban"nema lupinga, akrobacija, vrtložnog uzdizanja. Žene to jednostavno ne mogu.

Gledao sam gomilu filmova i video pobrojano
U krupnom planu
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Meho Krljic

Ne preterujmo, drage kolege, decu UVEK treba kriviti. A pored dece roditelje. A tek onda nastavnike pa vreme.

No, dobro, sve ide svojim tokom, nije da ja mislim da čovek postaje pametniji čitanjem knjiga. Ja ih ionako ne čitam.

Morgana

nema lupinga, akrobacija, vrtložnog uzdizanja. Žene to jednostavno ne mogu.  

Nije da ne mogu, nego ne vide razloga za to! Muškima su to igračke, a žene shvataju to ozbiljno   :evil:
Ljudskoj gluposti nikada kraja

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic"
No, dobro, sve ide svojim tokom, nije da ja mislim da čovek postaje pametniji čitanjem knjiga. Ja ih ionako ne čitam.

Meho, ti čitaš postove na forumu Znaka sagite, što zamenjuje svu literaturu ovog sveta.