• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta smo dobro krkali ovih dana?

Started by scallop, 22-09-2008, 18:02:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Tačno to šta si i napisala. Inače, korijander je mediteranska biljka, poznata kao izvozni proizvod još u doba Minojske kulture na Kritu. Silantro je naziv za njegov list, toliko sličan peršunu, da smo ga brat i ja stavili sa belim lukom preko ribe spremljene na gradelama, u Njujorku pre 14 godina. Iskustvo je bilo kao i tvoje. :-x  Inače, nezaobilazan je u salsama.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Biki

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

isusovamajkosvetipetre. na lomacu!

Biki

pa dobro potrazicu na googlu :roll:

Biki

aha gradele- resetkasti rostilj

Biki

Quote from: zorbo on 17-08-2012, 00:50:06
isusovamajkosvetipetre. na lomacu!

Pazi ovog sto se gnusa na zamandaljivanje vrata a ovamo zove na lomacu  :roll:  . Kakav hipokrit!

džin tonik

paz' ti biki da te mujo ne vidi kako caskas sa ljudima.
a sta bi tek alah rekao?

Biki

xrofl

Alo bre zorbo nisam ja Fata, niti verujem u Alaha, a ni Muju ne poznajem ni jednog.

džin tonik

pusti ti zorba da to procijeni.
ili pitaj babu, prababu, sta ja znam.

scallop

Bobane, molim da se sa ovog topika ukloni trolovanje tvog ljubimca.

pokojni Steva

Kako kome, meni je ovo vrhunski krkanluk  :!:
'nači, i juče i danas i odavno i dok me stomak ne zaboli. A kako su se "navukli" i sestrini klinci, Bože zdravlja (i sreće da nam moljac ne pojede "za seme") i dogodina. Ode šećerac na đubrište istorije, Brzica rulez, OK!

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Trebalo bi da nabaviš prostranije klipove da se zrna ne guraju.

Inače, u Memfisu, Tenesi, u magacinu FedEx-a viljuškar probio kontejner sa 5 galona (nešto manje od 20 litara) kapsaicina, pa je 117 osoba moralo u bolnicu na pranje i podmazivanje sluznih i drugih mekih tkiva. Kapsaicin je ono što je ljuto u paprikama i isporuka je bila namenjena za proizvodnju ljutog sosa. Ili, antidemonstracionih sprejeva, ali, to je već druga delatnost.

pokojni Steva

Quote from: scallop on 17-08-2012, 09:58:17
Trebalo bi da nabaviš prostranije klipove da se zrna ne guraju.

I nove lotre babi, klipovi su na negde meni iznad glave. Tulaja preko preko tri metera  xrotaeye

džin tonik

to su pravi pecenjaci. nikad nisam razumio ljude koji vise vole secerac od osmoredca.
samo jos soli da se bijeli.

pokojni Steva

Quote from: zorbo on 17-08-2012, 14:23:48
to su pravi pecenjaci.

Nisu. Ali su najbliži.
Još uvek tražim ono čudo od kukuruza što sam pre 30 godina pek'o međ dve ciglje ne žeravici, kod babe u Hrtkovcima. Taj je bio kao dugmetara, okruglog zrnevlja, poslaganog bez reda i sa pomalo smisla. Beo, tek poprskan crvenim. Čudo, čudo kažem! Evo, čorba mi krenula...

Pitaj, odakle mi seme?

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

pokojni Steva

džin tonik

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 17-08-2012, 14:41:53
Nisu. Ali su najbliži.
Još uvek tražim ono čudo od kukuruza što sam pre 30 godina pek'o međ dve ciglje ne žeravici, kod babe u Hrtkovcima. Taj je bio kao dugmetara, okruglog zrnevlja, poslaganog bez reda i sa pomalo smisla. Beo, tek poprskan crvenim. Čudo, čudo kažem! Evo, čorba mi krenula...

Pitaj, odakle mi seme?

taj sigurno nije hibridni
cita se kao jedan od onih ukrasnih. :lol:

Plut

Agota

to su pravi pecenjaci. nikad nisam razumio ljude koji vise vole secerac od osmoredca.
secerac  :)
mljac,mljac
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

džin tonik

scallop

Danas smo napravili Hot apricot sauce. Baš nam ide. Isti recept kao i za maline.

lilit

sinoć negde u autonomaškoj vojvodini:

ljute ćufte, ljute kobaje, ljut krompir, salata! idealno!!! mljac!  :)
a i ljudi nisu bili loši iako ima prostora da se poprave!!!!

scallop

Brzice nije bilo? Naravno, ode brzo, zato se tako i zove.

lilit

džin tonik

Quote from: Jevtropijevićka on 18-08-2012, 22:49:50
:cry: :cry: :cry:

propustila si priliku koju imas svakodnevno. a sta da ja kazem gledajuci ovo i sjecajuci se starih madjarskih restorana-gostiona po selima?

Mme Chauchat

Nije meni do klope no do ljudi, ma kako neuverljivo zvučalo!

lilit

ali ne možeš ni da pojmiš razmere propuštenog!!!!
ko je koga pratio kući u 4h ujutro saznaćeš kad dođem u bg, ne pre!!!!  xrofl

Plut

lilit

Mme Chauchat

Nikakvo praćenje kući se ne računa ako nije bilo svraćanja na kafu!!!1
(bježmo dok nas nije rasterao Skalop)

lilit

ja ne znam šta je posle bilo, samo da naglasim.  xrofl

Biki

Pade mi na pamet onako uzgred koliko je zaista fer da se scallop buni za moj post na engleskom kad se on sam ne vika skoljka . xyxy

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 18-08-2012, 23:24:46
ja ne znam šta je posle bilo, samo da naglasim.  xrofl

opustanje od stresa? punjenje baterija?
(odoh i ja dok jos nisam upadljiv. i da se zna: imao sam na umu mnogo prikladniji komentar)

Nightflier

Danas nisam imao inspiraciju, pa sam ispekao kilo svinjskog buta u pekaču. Kada je meso bilo gotovo, izvadio sam ga i metnuo na poklopac pekača i vratio u rernu da porumeni, a u moču sasuo sitno naseckane šampinjone, propržio u rečenoj moči, pa dodao kašiku ojster sosa i vuster sosa, a na kraju malo razmućenog brašna. Ovo mi je bilo prvi put da sam koristio brašno, tako da mi sos nije ispao najbolje. Bio je ukusan, ali nisam zadovoljan teksturom.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

scallop

Mi izbegavamo brašno, pa koristimo gustin. Jedino, gustin se mora razmutiti u hladnoj vodi, pa onda u sos. Inače ostanu grudvice.

Nightflier

Quote from: scallop on 18-08-2012, 23:55:17
Mi izbegavamo brašno, pa koristimo gustin. Jedino, gustin se mora razmutiti u hladnoj vodi, pa onda u sos. Inače ostanu grudvice.

I ja sam razmutio brašno u hladnoj vodi. Prvobitna ideja mi je bila da upotrebim krem supu od pečuraka, ali zeznuo sam se pa sam začinio pečurke "bionačinom", tako da bi sos ispao preslan da sam stavio krem supu. Znaću za ubuduće, I guess.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

M.M

Najavio bih otvaranje sezone gomboca. Nekim slučajem u frižideru imam i pola tegle džema od kajsija. :)
Nijedan poraz nije konačan.

lilit

nema gomboca bez dobrih sljiva!

M.M

Nema, al' neki ovde ne misle tako.  :)

scallop

Najbolje knedle sa šljivama su sa džemom od kajsija. Isto kao i punjene paprike od kiselog kupusa.

Plut

Nemate pojma. Kakav, BRE, džem?! Pekmez!!!

lilit

ja danas pravim sebi sa sljivama. plut, do you feel guilty?  xrofl

scallop

Do you feel guilty? Drugi su tvoje pojeli.

sleep

"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

M.M

Quote from: scallop on 19-08-2012, 13:33:30
Najbolje knedle sa šljivama su sa džemom od kajsija. Isto kao i punjene paprike od kiselog kupusa.

xrofl

Inače, bio sam vredan i napravio nekoliko gomboca sa džemom od kajsija. Intresantno, ukusno, ali ako bih mogao da biram, šljive bi bile moj izbor. Pekmez, džem, od kajsija je po meni sjajna alternativa za zimu, ukoliko te mrzi da puniš zamrzivač šljivama.
Eto, Plut, ispunih ja svoje obećanje. xjap