• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta smo dobro krkali ovih dana?

Started by scallop, 22-09-2008, 18:02:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Plut

Quote from: Jevtropijevićka on 07-10-2012, 14:32:14
Sagito, pomagaj!
Pominjala sam ja već na Noćnoj frajli da nam sporo dozreva paradajz. Što je dozrelo, pojeli smo, danas je muž zvanično obrao ostatak, i sad imamo kilo-dva zelenog paradajza raznih sorti, veličine od klikera do dečje pesnice. Šta s time da radimo? Ako može, da ne bude turšija!1!!

Rekla mi mama pre neki dan da će praviti slatko od zelenog paradajza, ali nisam imala živaca da saslušam recept.
Stoga, nađoh neki link. Pa ako pomogne...
http://www.mojkuvar.com/recette+article.storyid+1005.htm

Stipan

Eh, kad smo već kod zelenog paradajsa, znate li kako je lep kad se ispohuje?
Inspiracija mi došla iz nekog filma, kod nas je prevedeno kao "Vreli dani u Alabami".
Bila dobra godina, paradajs rodio k'o lud, a mi ga delimično brali zelenog, narezali na kolutove, metili po parče sira, pa brašno - jaje - prezla i na vrelo ulje!
Prste da poližeš!

scallop

Quote from: Jevtropijevićka on 07-10-2012, 14:32:14
Sagito, pomagaj!
Pominjala sam ja već na Noćnoj frajli da nam sporo dozreva paradajz. Što je dozrelo, pojeli smo, danas je muž zvanično obrao ostatak, i sad imamo kilo-dva zelenog paradajza raznih sorti, veličine od klikera do dečje pesnice. Šta s time da radimo? Ako može, da ne bude turšija!1!!

Ako imate dnevno osunčan prozor, poređati po unutrašnjem simsu na neki malo zgužvani papir i čekati. Sve to dozri. Tako radi i Jelena u Tulsi.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Stipane, pojma ti nemaš o knedlama sa šljivama.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mme Chauchat

Hvala! Fora sa simsom do sada je davala tek polovične rezultate a za slatko sam čula, ali priznajem da sam se nadala izveštaju iz prve ruke...

Stipan

Quote from: scallop on 07-10-2012, 14:52:08
Stipane, pojma ti nemaš o knedlama sa šljivama.

Neka.
Meni su moje dobre.

Barbarin

Možeš da napraviš kao salatu od pasulja, zelenog paradajza, crvenih paprika, kao kiseliš ispadne, stoji u tegli, odlično je uz sve i svašta, ako želi neko napisaću recepat, mi pravimo već drugu godinu, a ove godine je i moja keva pravila, svidelo joj se i uspela je da napravi.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Stipan

Uh, a sad moram da se pospem pepelom. Ove gomboce i nisu tako loše kad malo odstoje...

pokojni Steva

Probao, nikad pravio al' zapamtio sam proceduru - naseći zeleni paradajz na kolutove, baciti na roštilj, pa dok je još vruće preliti "pacom" (ulje, sirće, beli luk, kopar i ostale mirođije po ukusu). Mi smo krkali uz neku krmetinu mada mislim da bi se dalo premonduriti u kakvu finu salatu za uz ribu.
Vidiš, hvala na podsećanju  xcheers

Mi smo danas paori - supa od domaće koke, njoj knedle - meni tarana, meso iz supe posle zapečeno (sitnež ja sa supom glockam), ništa čušpajz - u istoj tepsiji bratski se ispekli pošećerena bundeva i slan pekarski krompir. Pošto ona ne miriši kokošije, dve krmeće šnicle joj ispečene s "rinflajšom".
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

angel011

Zeleni paradajz može da se kuva kao prilog (sam ili uz još nešto).
We're all mad here.

Biki

Sutra je ovde Thanksgiving, sto u prevodu znaci pasce jedna curka koja se trenutno odmrzava u frizideru. Treba i da napravim pitu od bundeve. Javim vam se sutra iz kuhinje. Nego tako mi se jedu princes krofne , a nisam ih pravila ko zna od kada. Mozda sutra probam 8-).

scallop

Gde to imaju Thanksgiving sutra? Nisam znao da ima Thanksgivinga osim Thanksgivinga. :shock:

Biki

Barbarin

Drugi deo doručka, u kom sam imao nameru da uživam, al jbg, zvoni mobilni i aj na posao.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Biki

Barbarine mnogo mi se svidja tvoj dorucak. Ove kruske naprosto obozavam.

Biki

Ja otvorim rernu  kad tamo  xrofl xrofl xrofl , pa sta da radim kad mi je mali pleh ( jel se tako kaze? ) :oops:

Biki

Moram sad da sipam jednu casu vina  8-)

pokojni Steva

Zdrava hrana! Zdrava hrana! Zdrava hrana! 

Barbarin

Uz tolku ćurku mogu i dve čaše, neće ona to da oseti.

Pužići narasli, hibridi neki.

Možda jeste pleh mali, al je rerna ogromna  :?
Jeremy Clarkson:

pokojni Steva

Quote from: Barbarin on 08-10-2012, 17:34:02

Drugi deo doručka, u kom sam imao nameru da uživam, al jbg, zvoni mobilni i aj na posao.
Quote from: Biki on 08-10-2012, 22:14:57
Barbarine mnogo mi se svidja tvoj dorucak. Ove kruske naprosto obozavam.
Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 08-10-2012, 22:25:26
Zdrava hrana! Zdrava hrana! Zdrava hrana! 

Tek da ne bude zabune, šta se na šta odnosilo. Ćurka pasuje uvek.

Biki

Quote from: Barbarin on 09-10-2012, 07:51:30
Uz tolku ćurku mogu i dve čaše, neće ona to da oseti.

Pužići narasli, hibridi neki.

Možda jeste pleh mali, al je rerna ogromna  :?

Pa i bejahu dve, al evo sad me boli glavce  :(. Kad sam neuigrana.
Pogaca pojedena, curetine jos ostalo u frizideru.
buhuhu

Barbarin

Ćurka je uvek zdrava, za doručak, ručak, večeru, užinu, da se gricne usput od frižidera do dnevne sobe....
Jeremy Clarkson:

Biki

Quote from: Barbarin on 09-10-2012, 20:03:18
Ćurka je uvek zdrava, za doručak, ručak, večeru, užinu, da se gricne usput od frižidera do dnevne sobe....
Kako znas ;)

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Biki

Pih kad ne vidim nista na ovom telefonu.
Jedva cekam da maznem  sendvic od hladne curetine danas. Ne znam sta mi je jutros, gladna sam od kad sam otvorila oci.
Da nemam glistu!!!????

zakk

Gliste rade u parovima, tako da sigurno nemaš jednu. A danas je gledan dan, ja ne verujem sebi, rođenom rastegnutom i namučanom želucu i zgroženom pamćenju šta sam sve pojeo.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Plut

Danas se, na poslu, malo presiramo... :wink:
Je l' vam se skupljaju kutovi vilice?

scallop

Mađaronski doručak. Nemoj da ti slikam moj doručak.

Plut

Nemoj, rasplakaću se!
Mada, ako zaista vredi suza, davaj!!!

scallop

Deset minuta oklevanja je previše za jedan doručak.

Plut

Eeee, kad bih još ja tebe svaki put razumela.

M.M

Eeee, Plutice, kako da Scallop slika svoj doručak koji se ovog trenutka nalazi u njegovom stomaku?
Nijedan poraz nije konačan.

scallop

Pa, pojeo. Šta sad da slikam? Hrundijevu priču?

Plut

E izem ga! Nije bilo oklevanje neg', kh-kh, poslovna obaveza, nisam ni primetila da je protekao kritičan period! :)

Hiperhik

Quote from: Stipan on 02-09-2012, 08:05:05
Danas spremam ćure sa grožđem. Ovo je baš jednostavno. Uzme se karabatak od ćurke, iseče na šnicle i posoli. Malo treba da odstoji da upije so, pa se sa obe strane proprži na ulju. Meso se odvadi u poseban lonac, pa se onda na tom ulju proprži belo grožđe sa jedno dva – tri grozda. U međuvremenu se iscedi dva – tri grozda crnog grožđa ( ja to radim na pasirki) pa se to i malo belog vina prelije preko mesa, doda se prženo grožđe, pa se kuva dok meso ne omekne.
Uz to lepo ide krompir pire. Deluje pomalo egzotično, ali je mnogo fino!

Prošlog meseca sam bio u Americi, pa pravio večeru za (tamošnje) drugare, pa htedoh da napravim nešto interesantno, pa se setih Stipanovog grožđa.

Recepturu sam u hodu promenio, nalet nadahnuća, šta li već.

Elem,

pucad belog grožđa, slatkog, sam propržio na malo maslinovog ulja, a onda lagano nalivao belim vinom (Collio Pinot Grigio), dok nije lepo odmeklo i dobilo gustinu.

Radi kontrasta, sitno naseckao i par pošteno ljutih Serrano papričica, pa se to sve dinstalo u vinu.

Poslužio uz odreske lososa i kuvani krompir.

Svi bili zadovoljni.

scallop

Da, da, možda ću i ja da uradim slično za Thanksgiving day.

M.M

Pravio sam danas galete po Scallopovom receptu. Njam, njam + došla deca na čas + Boba = 3/4 galeta otišlo, pa vi sad vidite.
Nijedan poraz nije konačan.

džin tonik

ajd da poneki skalopov recept i vrijedi, imao si srece. ja da imam neku domacu zivotinju uzeo bih koji u razmatranje. riskirao bih.

Barbarin

Sastojci

Umalo da zaboravim glavni začin

+ soja sos i slatki čili sos =

Za aperitiv

Jeremy Clarkson:

Mme Chauchat

Baš ti je sladak ovaj foto-recept!

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Biki

Ja bih sad ukrala tu jednu snitu slaninice onako usput  xrofl izgleda mnogo yummy. Barbarine bas si organizovan, da ti nije scallop neki rod , tako i on sve lepo isecka pa razvrsta u posebne posude :)  ? Sta je ono u posudici sa donje desne strane? Djumbir?

Barbarin

Hvala na komplimentima, kolko znam nismo u rodbinskim vezama, možda horopskopski znak ima neke veze (ja sam devica).

U činijicama su po jedna crvena i zelena paprika, jedna mrkva i malo tikvice, na dasci crveni luk. Sve se to zajedno malo isprži i ubaci skuvani špageti, još malo na vatri i skine se. Prelije soja sosom i slatkim čili sosom, po ukusu. Radili smo i slično samo sa začinima, gara masala, piri piri i tako neki, dobro je u svakoj varijanti. Volimo začinjenu hranu :lol:
Jeremy Clarkson:

Biki

Quote from: Barbarin on 14-10-2012, 15:32:45
Hvala na komplimentima, kolko znam nismo u rodbinskim vezama, možda horopskopski znak ima neke veze (ja sam devica).

U činijicama su po jedna crvena i zelena paprika, jedna mrkva i malo tikvice, na dasci crveni luk. Sve se to zajedno malo isprži i ubaci skuvani špageti, još malo na vatri i skine se. Prelije soja sosom i slatkim čili sosom, po ukusu. Radili smo i slično samo sa začinima, gara masala, piri piri i tako neki, dobro je u svakoj varijanti. Volimo začinjenu hranu :lol:

Nikada nisam probala taj slatki cili sos

scallop

:-|

Biki

Quote from: scallop on 14-10-2012, 16:06:36

:-|

sve neke device  :)

scallop

Device vole preciznost. Kad pravim spring rolls koristim lenjir i makaze. :shock:

Biki

Quote from: scallop on 14-10-2012, 16:14:19
Device vole preciznost. Kad pravim spring rolls koristim lenjir i makaze. :shock:

Da, da znam, zivim sa jednom devicom 20 godina . Treba orden da doobijem  :wink: . Ili ja ili on  :lol: xsmlove2

Inace kad on spremi dorucak, rucak ili veceru, on to sve tako lepo i precizno servira da se ja prosto postidim. Ali dobro ja sam vodolija, kod mene je sve maksimalno haoticno i spontano.