• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

Josephine

Ja tek sad šmekam Braid... I radujem se. :)

Meho Krljic

Uhhh, Braid!!!! Predmet mog najpretencioznijeg teksta o igrama ikad. Ne preporučuje se čitanje dok se ne odigra jer je prepun spojlera.

Josephine

Uh, dobro si me upozorio. Već sam se usmerila na klik. :)

Meho Krljic

Prva polovina teksta nije spojlovanje, ali kad do njega dođe ima masivno upozorenje, pa imaš vremena da staneš pa... vidi...

Father Jape

Ja cu samo potvrditi Mehovu samopokudu (jer valjda nije samopohvala!?), to zaista jeste njegov najpretenciozniji tekst o igrama ikad. :lol:

A evo da se podsetimo i sta je Jaci ima na Brejd da kaze:

http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/203-Braid
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Danas sam odigrao oko četvrtineu L.A. Noire, to jest stao sam sada kad su me unapredili iz kontrole saobraćaja u odeljenje za krvne delikte i mislim da imam dobar utisak koje su jake a koje slabe strane ove igre.

Mislim da ova igra predstavlja ono kako su gnevni igrači svojevremeno opisivali GTA IV - filmično ali bez mogućnosti da SE igraš. Priča je interesantna najviše u smislu kako se priča, manje zato što ima nekakav ozbiljan zaplet ili značajnu karakterizaciju. Verujem da se do kraja igre nekakav dublji zaplet pomalja ali za sada svaki slučaj je priča za sebe i to su male, jednostavne dramice iz dva ili tri čina sa kartonskim likovima, ali su zabavne.

Sam gejmplej... Ja i inače o avanturama imam sumnjivo mišljenje pa me potreba za metodičnim češljanjem scena zločina i skupljanjem dokaza malo sekira pogotovo kada moram da ponavljam postupak iz ovog ili onog razloga.

S druge strane, ima tu lepote u smislu da igrač zaista mora da razmišlja kao detektiv i zaključci ili teze do kojih dolazi su logični, što svakako ne mogu da kažem za većinu avanturističkih igara.

Sama ispitivanja svedoka/ osumnjičenih su prepisana iz Ace Attorney, ali uz potrebu da igrač tumači njihove izraze lica i pogađa lažu li, prećutkuju li ili pričaju li istinu. Što je meni gotovo neizvodljivo. Gotovo svi glumci koji su mocapovani za ovaj posao preglumljuju pa uistinu ne umem da izvalim je li preglumljivanje prirodna posledica njihovog performansa ili činjenice da njihov lik laže. Plus, možda imam Aspergerov sindrom, i to je moguće. U svakom slučaju, slučajeve je nemoguće NE rešiti, ma koliko da se izgreši u ispitivanju tako da igra tu svakako ima fundamentalnu slabost.

Ostale slabosti su to da je smeštena u ogroman grad u kome nema šta da se radi. Naravno tu je gomila malih slučajeva koji se dobijaju putem radio dispečera, ali oni su strogo linearno dizajnirani i ovde nema ničega od GTA slobode. A te slobode nema ni u smislu da postoje emergent situacije u samom gradu, jer ih nema. No, uverljivost mizanscena, muzika, animacije, sve to čini L.A. Noire dosta interesantnim za gledanje, kao i povremena ozbiljna ozbiljnost tematike... Idemo dalje.

Father Jape

I igra ne izlazi za PC kao ni Red Dead Redemption. <_<

Meho Krljic

Da, to jest - ne. Ali dobro, daću kome hoće da se igra kod mene.

Son of Man

Jao bre ova Plants vs Zombies je tolko dojaja da je dojaja  :!:

Evo moja keva je razbiva, mada me cima da joj prevodim pojedine biljke, ali sam tim prevodjenjem skontao kolko je jaka igra, moram ju započeti čim pre  xcheers

Meho Krljic

Petronije

Ja sam i napunio onu zen bastu, i kupio jos dve, podvodnu i nocnu, takodje sam kupio i sve stvari u shopu sto su mogle da se kupe :mrgreen: i imam puza koji skuplja kes kad mu das cokoladu...Krenuo sam ponovo drugi krug ali je glupo jer ti kompjuter ubaci pa biljaka koje moras da koristis, sve ostalo je isto, bezveze. Ostalo mi je jos par mini igara i par onih survival nivoa da zavrsim i bukvalno sam sve osvojio, jednom zarazna igra....A sto se tice Braid-a, odigrao sam ga jos kad se pojavio, cista umetnost.  :|

Perin

Bem ti ovaj Fable 3, pet puta pokušavam da ga instaliram i ne ide. To jest, ide instalacija, ali neće da mi pokrene igru kad krekujem. Crnjak.

Tex Murphy

Eeeeeeeeee, tako ti je to kad upražnjavaš piratske kopije i uzimaš programerima pošteno zarađen ljeb iz usta :-)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Perin

Ma šuti ti...ja se taman napenalio da spičim i ovo, pa da se bacim na učenje, kad ono cvrc!, moram ponovo svući sa neta....Bah  :x

Son of Man

E, aj preporučite još tako te neke zarazno dobre "male igre", naravno igro sam Meat Boya i Zumu 2 i tako to, al kontam ima toga kolko oš, a ?  :D

EDIT : Sa posebnim osvrtom na Plants vs Zombiji fazon  :!:

Father Jape

Ja samo da prijavim da iako satro nemam vremena za ove vece stvari koje me cekaju, New Vegas, Mass Effect 2, Shogun 2, Witcher 2 (Void i Pathologic da ne spominjem), odao sam se opet proslogodisnjem poroku League of Legendsa.

Takodje, danas sam instalirao po prvi put Age of Empires 2 - naime u ono vreme kad sam ga igrao, mahom u multiplayeru, jos nisam imao svoj komp. Sit sam se izigrao na jednoj random mapi, onako da me mine zelja. Bilo je potpuno strava. -_-

Josephine

Quote from: Son of Man on 30-05-2011, 01:31:37
E, aj preporučite još tako te neke zarazno dobre "male igre", naravno igro sam Meat Boya i Zumu 2 i tako to, al kontam ima toga kolko oš, a ?  :D

EDIT : Sa posebnim osvrtom na Plants vs Zombiji fazon  :!:

Toki Tori? World of Goo?

Perin

Witcher 2 će biti najbolji RPG godine. Valjalo bi to preći, da znaš. A za ME 2, pa šta čekaš čoveče? ;)

Father Jape

Da ostarim.  :cry:

EDIT: Mada verujem da cu napraviti rupu u rasporedu i odmah uzeti cim izadje Djuke Njuke Zauvijek.

Son of Man

Josephine

Čini mi se da su za tebe brze tower defense igre... :)

Son of Man

pa koje su to ako si na mene mislila ?

Josephine

Na tebe, naravno. :)

Potraži po netu, guglaj tower defense, imaš ih mali milion. Od online fleš igara, do onih kultnih težih... sve zavisi koliko i kako bi se angažovao?

Plants Vs Zombies je tower defense igra (braniš "kulu", tj. kuću, od napada uljeza (zombija)). Varijacija na tu temu ima mnogo...

Evo ti, probaj ovu: http://www.igrorama.com/2009/12/defense-grid-awakening.html

Edit: mada mislim da ćete World of Goo oduševiti (ako imaš strpljenja... ako nemaš - dobro je za izgradnju strpljenja  :mrgreen: ).

Meho Krljic

Defense Grid Awakening je moderni klasik Tower Defencea, ali preporučujem svim PRAVIM hardkorašima TD žanra da probaju System Protocol One. JEBENA Tower Defence igra, verujte Mehmetu na reč.

Son of Man

Verujemo, mi želimo da verujemo  :|

Meho Krljic

Ja za tu igru ne bih ni znao, ali poklonio mi je Steerpike sa Tap Repeatedly i, jebote, znači, to je TOLIKO komplikovan Tower Defence naslov da je bolje da prvo kreneš sa Defence Grid Awakening, pa posle avanzuješ na System Protocol One. Mislim, Plant's vs. Zombies je entry level igra u odnosu na ovo.

Dacko

Quote from: Son of Man on 30-05-2011, 01:31:37
E, aj preporučite još tako te neke zarazno dobre "male igre", naravno igro sam Meat Boya i Zumu 2 i tako to, al kontam ima toga kolko oš, a ?  :D

EDIT : Sa posebnim osvrtom na Plants vs Zombiji fazon  :!:

http://wendysfullgames.blogspot.com/

Ovde imas gomile igara koje su zarazne, recimo Farm Frenzy 3, mada nijedna ne lici na Biljcice protiv zombija. Nju je cak i moj cetvorogodisnji (naravno prepametni :)) sin igrao. Plasio se i svejedno ju je igrao sve dok se nije pojavio na kraju onaj doktor sa cudovistem, tad smo je ostavili da se odmara do daljnjeg. :))

Son of Man

haha, dojaja, to je taman za mene, thanks  :!:

Nego Meho, meni je i ovaj Defence Grid Awakening malo too much jer je suviše svemirski i moderan, ja volim ove pitome, ko crtaci grafika, priroda i to... :)

EDIT : I da bre, Toki Tori mi je za sad vrčina od sviju, jer ja obožavam takva simpatična stvorenjca koja idu okolo i svašta zabavno rade  :lol:

Josephine

Toki Tori je odlična mozgalica. :)

Father Jape

Ovaj Sin je takva mica. :lol:

Meho Krljic

Da ga čovek na ranu previje.  :lol:

Možda da proba i Bit Trip Run?

Son of Man

Eh, kamo sreće da sam mica, cure bi se prosto otimale oko mene, a ne vako, ajme meni  :cry:

Meho Krljic

Pa zar se ne otimaju???

Son of Man

Zajebavaj, zajebavaj, Meho, kad ti se može, kao da ne znaš (a pisao sam o tome naširoko) da već evo sad će peta godina kako me nijedna neće. Ladno nisam imao devojku 5 godina, a o seksu da ne pričamo  :x

Meho Krljic

Prvo, i masturbacija je seks.

Drugo, kako da imaš devojku kad ne izlaziš iz svoje sobe???

Ja širom Sagite i Popboksa vidim brojne pripadnike ženskog pola koje bi sigurno bile intimne sa tobom da im se pruži prilika, ali kako da se pruži kad si asocijalan?

Perin

Htedoh i sam to reći, al' reko da se ne petljam...

Kad napokon pronađem lokaciju ovde u BL za promociju Sinove knjige (tj., ne lokaciju, koliko ljudi nisu spremni da daju pare), ima da mu nađemo nešto ovde, gde su najlepše žene u bivšoj Jugi :lol:

Father Jape

Pa, Mehmete, dok je Sin možda i imao izglede ranije, posle tvog teksta na Popboksu u kome si zdušno upozorio sve one majke i ćerke na opasnost koja vreba iz Sinovljevog generalnog pravca, plašim se da su mu šanse sad, da se tako izrazim, skresane:cry:

lilit

Uložih protest na to pisanije, al ništa od veta.  :cry:  :lol:

Btw, posle se MehmeT izvadio, pa skoro 2 suze pustih posle čitanja teksta na blogu.  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 30-05-2011, 17:41:12
Pa, Mehmete, dok je Sin možda i imao izglede ranije, posle tvog teksta na Popboksu u kome si zdušno upozorio sve one majke i ćerke na opasnost koja vreba iz Sinovljevog generalnog pravca, plašim se da su mu šanse sad, da se tako izrazim, skresane:cry:

Besmislica, ta žene vole loše momke. Ja sam ga samo prikazao u najromantičnijem mogućem svetlu. Ako na ime tog teksta na Popboksu ne bude ništa skratio u narednih mesec dana onda je jasno da mu je drag Platon ali mu je masturbacija svakako draža.

Father Jape

Ja se, za njegovo dobro, nadam da si u pravu.  :(

Perin

Da li neko jebeno zna u čemu je stvar? Skinuo sam i drugu verziju Fable 3, i opet ista stvar - ne može da pokrene. Kad odem na exe file unutar instalacije same igre na disku, traži mi neki fajl, tačnije xlive.dll . Poludeo sam!  :x

Meho Krljic

Jesi li instalirao Games for Windows live? Jer bez njega nećeš moći, moraš da imaš bar offline account. ta greška koju pominješ sluti da nemaš instaliran GFWL.

Perin

Nisam instalirao. Poludih čoveče, poludih. Sad ću probati.

Perin

Častim pivom, Meho. Ti si moj idol.  xcheers Ali mi traži nekakav product key sada. Mislim, ulazi u igru, ali traži product key.

Perin

Ne kontam  :cry:  :cry:  :cry:

Imam crack, ali opet mi traži kad uđem da se ulogujem u taj fazon gamewindows live ili šta već. Kad se ulogujem, traži mi product key. Opet ne mogu igrat.

Adanion

Jesi li siguran da si napravio GFWL oflajn profil. Trebalo bi da napravis porfil ovako:
Create new profile>Create offline profile
a nikako ne :
Create new profile>Create LIVE profile.

Onda sa crackom ne bi trebao trazit aktivaciju...

EDIT: Home taster bi te trebao dovesti do screena sa prvom opcijom.

Perin

Ja, skontao sam. Upravo htedoh postovati, da se neko ne zajebe.

Dakle, kad odradite sve, krekujete i instalirate taj games for windows live, na početku vam ponudi da se registrujete. Idete da kreirate novi profil, ali skrolujete odmah na početku do kraja, ima jedan link koji kliknete u fazonu da kreirate lokalni profil. To uradite i ostalo je, štono kažu, istorija.

Meho, Adanione, za'valjujem.  xcheers

Son of Man

Quote from: Meho Krljic
Ja širom Sagite i Popboksa vidim brojne pripadnike ženskog pola koje bi sigurno bile intimne sa tobom da im se pruži prilika, ali kako da se pruži kad si asocijalan?

:shock:
Pa gde su bre, kako ja to nisam provalio za sve ove godine, daj posalji mi te nikove na PM  xcheers

Son of Man

Da je Ghoul sad ovde on bi rekao nešto u fazonu : " Pa ti ne bi provalio ni da ti..." xrofl

Meho Krljic

:lol:

Mislim, priroda se pobrinula za to da ako neko ne izvaljuje da može da jebe, onda i ne jebe, tako da, potrudi se malo.