• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

shrike

Pa nisam igrao brdo igara pa da nađem bolje poređenje.  :)
Gears of War može da se pređe krijući se iza zaklona.
Vanquish delimično, kod pojedinih bosova ne pomaže sakrivanje jer ispaljuju lasere koji igrača skenjaju kad je sakriven ili skroz razvale zaklon, a neki te jure pa te nateraju da se suočiš s njima, i još one lopte koje  možeš da ubiješ samo kad se rasklope (grrrr).
Za moj groš bolja igra od GoW.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Dinamičnija svakako. I atraktivnija.

Ali GoW ima co-op i propisan multiplejer što ipak nije zanemarljivo. Vanquish je solo iskustvo - fantastično iskustvo, ali solo i to ipak znači da je siromašniji paket od GoW.

Naravno, meni je Vanquish takođe draži od GoW.

Son of Man

E vala jebte se svi vi sa komentarima igara koje mi obicni PC smrtnici ne moz da igramo. :cry:

More, cim se obogatim od knjige ima da pokupujem sve te konzole pa i one koje vi nemate, pa da vidimo...  xuss

Meho Krljic

Ali... ja imam sve konzole.

Son of Man

Meho Krljic

Isprobao sam retail verziju Crysis 2, doduše na Xbox 360ici i utisci su identični onome kada smo igrali iscurelu PC betu. Dakle, igra koja što lepše izgleda to manje igranja nudi. Ekstremno linearna, ekstremno laka, s druge strane bez makar spasilački dobre priče ili likova... Baš me zanima kakvi će prikazi naredne nedelje biti jer su u Cryteku, što se mene tiče, prilično spustili nivo kvaliteta.

Meho Krljic

Uzgred, završio sam Bulletstorm i prilično sam zadovoljan. Nasilno, eksplozivno, ludo i brzo, solidno napisano (glupo na pametan način ili tako nekako) i na 360ici sjajno izgleda i zvuči. Skillshot sistem ima smisla i iako ne siluje igrača da bude kreativan, pruža mu dovoljno podsticaja za to. Sutra ću da je pazarim jer mislim da vredi isprobati i multiplejer.

Melkor

Niko ne proba Shoguna? Ja jedva cekam sutra vece da mi stigne primerak.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Father Jape

I ja zavrsih Bulletstorm prosle nedelje. Jedini regret je sto nisam igrao na hard umesto normal, i sto nisam jos koji skillshot pokupio (106/131).

Jutros po prvi put probah Angry Birds. Kakav krek kokain od igre.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ja sam Šoguna igrao u demo verziji, i komentarisao pre par strana. Ali nisam još započeo retail. Mora malo i harddisk da raščistim, mislim da je Steam instalacija oko 20 GB (tolko je bio i Napoleon). Nisu bre normalni ti ljudi.

Fathere Jape, what's with all the aorist koji koristiš??? Vratio si se igrama ali si jezički retardirao?

Father Jape

I used an aorist and I liked it. :lol:

Bilo bi zanimljivo kad bih imao na gomili sve svoje forum postove od kad imam pristup internetu, i iscrtao krivulju moje upotrebe aorista.

Nego, mislim da cu sad da uninstalliram Angry Birds, i krenem s necim ozbiljnim, recimo The Last Expressom.

Perin

Ima l' kakvi novi RPG da valja? Za PC?

Vampirella

Aorist je jako sexy. Mmmmmm... :oblizujese:
Satan my master.

Meho Krljic

Quote from: Perin on 20-03-2011, 18:44:07
Ima l' kakvi novi RPG da valja? Za PC?

Nema.

Ali ako nisi igrao Deathspankove, isprobaj ih.

Quote from: Trasharella on 20-03-2011, 18:52:07
Aorist je jako sexy. Mmmmmm... :oblizujese:

:shock: :shock: :shock:

No, dobro, važno da ljudi uživaju.

Perin

Igrao Deathspankove. Hvala, u svakom slučaju....

Father Jape

Vidis Mehmete, osoba od ukusa. :lol:

EDIT: Trasharella mislim, ne Perin.

Meho Krljic

Hoćeš da kažeš da Perinova ponovljena zaklinjanja na vernost BioWareu ukazuju na pomanjkanje ukusa??? Svi smo to možda u nekom trenutku pomislili, ali niko nije to hteo baš tako grubo da kaže kao ti...

Perin

:cry:  :cry:  :cry:

Lako je vama konzolašima; ja jedino igram RPG, retko kad nešto drugo....  :cry:

Meho Krljic

Pa, igraj stare RPGove sa starih konzola putem emulatora.

Father Jape

Quote from: Perin on 20-03-2011, 19:08:39
Lako je vama konzolašima

Meho mozda ima godina za dve normalne osobe, ali to nije razlog da mu se obracas u mnozini. Ili mislis na odsutnog katera? :lol:

Perin

Ma, verovatno ću uzeti one pirate što si mi odavno preporučio.

Jape, mislio sam na konzulaše u globalu :D

Father Jape

Posredstvom ortaka (koji zavrsava DA2):

:lol:

Perin

analogdigit

Poslednje što sam odigrao do kraja je Fallout 3, drugi put. U pauzama tu je StarCraft II.

A što se tiče BioWare-a, ne znam baš za novije naslove ali to je firma koja je meni prva na listi samo zbog legendarnog Baldur's Gate-a i prvog dela Neverwinter Nights-a. Te dve igre skoro nikada ne mogu da mi dosade, ni sam ne znam koliko sati sam utrošio na njih, a nije mi žaoooo! :)

Melkor

Quote from: Father Jape
Jutros po prvi put probah Angry Birds. Kakav krek kokain od igre

Ne znam zasto, meni su AB toliko...meh da sam digao ruke posle 10ak nivoa. Cekaju Shoguna, u saradnji sa klincem, rekreativno pikam Princa od Persije, prava decija igra :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

Ja se sve kanim da odigram DA, ali mi se nikako ne dopada ona plastična grafika. Igra me nije kupila. Trenutno igram WoWi SC2.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

shrike

Počeo sam Red Dead Redemption. Učim da derem kojote i vozim konja. Još nisam odlučio da l' da pređem na mračnu stranu ili da pomažem šerifu.

Meho Krljic

Pa, moraš da mu pomogneš jer je to story misija, bez nje rešene nema ti napredovanja dalje u igri.

shrike

Aha, hvala za hint. Ionako mi je matori bio simpatičan.

Guy Buttersnaps

Uf kako vas mrzim što možete igrati RDR, a ja ne mogu jer nema za PC. :mrgreen: :mrgreen:
Da se bar predomisle pa naprave sa zakašnjenjem... :(

shrike

Ja ne znam kako se prevariše da naprave Gears of War za PC.

Meho, da te pitam u vezi sa RDR, kako se snima igra kad si u nedođiji? I je l' mogu one mape okruga što se kupuju u radnjama da posluže za nalaženje side-questova ili se prosto luta po mapi pa na šta se naleti?

Meho Krljic

Mape ne služe za to. Moraš da lutaš. Ali možeš da kupiš mapu koja ti otkriva svo bilje na mapi u trajanju od dvadeset minuta. To je korisno ako juriš nivo u survivalistu, a ima i par (opcionih) misija u kojima moraš da sakupiš veliku količinu određenog bilja (ja sam to iskulirao, mnogo posla za malo zadovoljstva).

A snima se tako što kupiš u radnji opremu za kamp (mislim da se zove basic campsite, a ima posle i advanced campsite), onda staneš u poljani, pritisneš select (ako igraš na PS3, ako si na Xboxu onda back) i odabereš basic campsite. Tu je onda jedna od opcija snimanje.

Meho Krljic

Quote from: Guy Buttersnaps on 21-03-2011, 19:30:23
Uf kako vas mrzim što možete igrati RDR, a ja ne mogu jer nema za PC. :mrgreen: :mrgreen:
Da se bar predomisle pa naprave sa zakašnjenjem... :(

A da li ćeš da nas još više mrziš kad izađe L.A. Noire?

Mislim, jebiga, ja saosećam sa tobom, zaista. Možda možeš da uštediš i kupiš Xbox 360, one su sada dosta pristupačne.

Vlad0504

Erepublik je socijalna strategila ili vise simulacija realnog zivota, ali za razliku od realnog zivota ovde smo svi jednaki. Tu mozete biti vojnik, vlasnik kompanije, politicar, novinar...
No ono sto donosi posebnu draz ovoj igri su veliki rivaliteti koji postoje npr izmedju Srbije i Hrvatske (rat je u toku)...Grcke Turske...itd...
I socijalna komponenta je odlicna sve u svemu druzenje je odlicno cak se organizuju i RL okupljanja i zezanja.
Sve informacije o igri mozete naci ovde:

http://www.erepublik.com/en/referrer/Vlad_Petrovich

Melkor

Nisam cuo za taj Erepublik. Je'l igrao neko?

дејан

управо сам открио да сам се некад накачио, мада, очигледно, нисам остао тамо
...barcode never lies
FLA

kikec

odigrao sam si "battle los angeles" igricu. a fakat se radi samo o "igrici", bez obzira na solidnu grafiku i općenito prosječnu pucačinu, jer je jednostavno prekratka. no s obzirom na generičnost, linearnost misija i ograničeni (klasični) arsenal oružja, možda je i bolje što nije potrajala... jer bio dojam onda možebitno bio i slabiji. (možda multiplejer garantira više zabave, ali pošto se ne bavim tim aspektom igrara, onda ništ...) ali pretpostavljam da se igrica ionako pojavila čisto da malo promovira istoimeni aktualni filmski blokbaster, tak da je njezina kratkotrajnost (što u gameplayju što u interesu) razumljiva...
signature

Son of Man

Igram Escape from Monkey Island, jer mi se taj deo cini ipak malo bolje graficki obradjen od prethodnika, a i igro sam ga onomad kad je iziso i nisam stigo dalje od prvog ostrva, pa me vata nostalgija.

Takodje cepam Zuma's Revenge redovito, s tim da me je mati razbila, eno zavrsava igru a ja i dalje na 35. nivou prve avanture, sledece sto cu da je ucim je Duke Nukem, da polako napreduje. a sve u cilju da na kraju igramo neki FPS u multiplejeru  :lol:

I naravno, Singularity je v hiži, mnogo jako, al' mnooogo !!!

Meho Krljic

Bulletstorm je bolji od Singjuleritija.

Son of Man

Dzaba kad meni baguje pa baguje  :(

Petronije

Meni je bullstorm smor, vec sam uninstalirao...upravo palim krizu 2

Guy Buttersnaps

Započeo prekjučer AC: Brotherhood.  8-)

Petronije

Jel igra neko krizu? Ako vam se ne svidja slika ima ovaj tviker, treba da se ugasi MSAA, bloom i HDR a mozete i da eksperimentisete. Ja sam bloom i HDR stavio na jako male vrednosti (ispod 1) i slika vise nije onako mutna. Dobra igra.

http://www.fileserve.com/file/GDR3FxG

Son of Man

A đe se to podešava, jadan ?

Petronije

Jel vidis stavke bloom i HDR?

Son of Man

Ja, ja, hvala Petronije.  xwink2

Son of Man

A reci mi, jel' neophodno da se odradi i ovo, pošto mi nije baš najjasnija 3. stavka ?

1. Once you have unziped place anywhere you want.
2. Delete any autoexec.cfg files found in the Crysis 2 root folder. (if you're asking what that is, don't worry about it)
3. Delete any target commands you may have put on the shortcut as they will override the autoexec.cfg that is created
4. Run the Crysis2AdvancedGraphicsOptions.exe
5. Hit apply once all settings are set
6. If no settings are applied, try running the program in administrator mode.

Meho Krljic

Ignoriši tu treću stavku jer ti to sigurno NISI uradio. To se odnosi na kliktanje desnim klikom miša na šortkat za igru, biranje propertisa i editovanje patha koji stoji u propertisu, a slutim da to nisi nikad radio, kamoli za ovu igru.

Petronije

Tako je. Ja cak nisam ni imao taj atoexec.cfg tj. nista nisam ni brisao. Inace se kopira u bin32 folder, tamo gde je crysis2.exe.

Meho Krljic

Meni Crysis 2 izgleda odlično bez tvikovanja. Mislim, nemam to zamućenje od blooma o kome pričamo a HDR mi izgleda prirodno, kako i treba. (Možda zato što imam nVidia karticu? Šta ti beše imaš, Petronije?) Koliko god da sam kritikovao Crytek zbog samog dizajna igre (koji je korak nazad u odnosu na Crysis), toliko je pošteno da izrispektujem Cryoengine 3 koji radi odličan posao.