• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Petronije

Nvidia, 9600GT. Aj sad cu da uslikam sa i bez efekata, pa da okacim, cito da znaju ljudi o cemu pricamo ovde.

Meho Krljic

Ja nemam kameru pa nemam čime da uslikam tak da... samo napred.

Petronije

Ne slikam aparatom, tu se ne vidi nista, vec screenshotujem uz pomoc fraps-a. Inace sam odustao jer se na shotovima ne vidi tako drasticna razlika kao dok igras, a i ne vidi se onaj dosadni motion blur (zamucenje kad se naglo okrenes) koji uvek iskljucujem jer me nervira a i ubija fps. U svakom slucaju meni je bolje bez efekata, a i imam dobrih 5-10 frejmova vise tako da komotno igram u native rezoluciji (1680*1050). Treba da pazarim wireless komplet misa i tastaturu pa cu da isprobam ko covek u dnevnoj sobi, HDTV ima manju rezoluciju, mozda i poteram sve na max. Onaj shot sto sam okacio gore za Sina nije moj, ja igram na medium.

Son of Man

Petronije, a šta tačno kopira u bin folder ?

Petronije

Crysis2AdvancedGraphicsOptions.exe ;) Upalis, podesis, ides na apply i onda start game...

Son of Man

To mi reci, dakle da za svaki slucaj obrisem i onaj autoexec.cfg, posto ga ja imam... xcheers

Meho Krljic

Ne moraš da ga brišeš, samo mu promeni ekstenziju u recimo cfgggggg, tako da posle možeš da ga ristrouješ zlu ne trebalo.

kikec

crysis 2 ima jednu od najljepših i najmoćnijih uvodnih špica koje sam do sada u gamingu vidio... sasvim te hipnotizira. uz to ima do sada najbolji omjer vrhunske grafike i "protočnosti" (optimizacije) od bilo koje druge igre koju sam do sada isprobao na svome računalu.

najnoviji lego star warsi nisu toliko grafički "čarobni", no sasvim su oku privlačni i ugodni, ali jebe me poprilično frustrirajuća konfiguracija i uporaba tipki...
signature

Meho Krljic

Ne znam da li si primetio da glavni negativac igre (Crysis 2) izgleda kao Cevat Yerli? Zabavno je što šef projekta glavnog zloću modeluje po sebi  :lol:

Inače, Crysis 2 je... pa, ne mogu da kažem razočarenje jer on zapravo nastavlja trend koji je od Far Cry preko Crysis i Crysis Warhead očigledan u Crytekovim igrama -  da su sve lakše i manje ambiciozno dizajnirane. Veoma je linearan u odnosu na prethodne igre i ne zahteva od igrača preterano kreativnosti. Istina je da je ovo i dalje kreativnija igra od većine modernih šutera koji su... još linearniji i gluplji, ali meni se zaista JAKO retko događa da igru moram da prekinem i krenem iz početka na višem nivou težine jer osećam da od nje ne dobijam dovoljno -  a naravno u Crysis 2 AI nije ništa pametniji na višem nivou težine, reklo bi se da samo imaju više hit poena i da im je vidno polje prošireno.

Kao kontrast tome, sinoć sam završio Killzone 3 i prilično sam zadovoljan. Spektakularan AAA šuter koji se jako trudi da stalno ubacuje vozila, gedžete i promene okruženja da bi ostao svež ali je bitno da mu je osnovna pucačka komponenta zdrava i kvalitetna. To što je u pitanju Playstation 3 ekskluziva je sigurno zaslužno za kvalitet igre ali mi je žao da non-PS3 publika neće imati priliku da odigra ovaj šuter.

Meho Krljic

A inače, Crytek je stvarno dropovao bol glede grafičkih setinga. Mislim, oni nekad bili firma koja ti je dopuštala da doteraš zaista mnogo grafičkh detalja u igri a sad su PC igračima dali nekakav jadan izbor priseta. Sreća pa se pojavio onaj third party tweaker koga je Petronije pominjao.

Ali vidi sad ovo: svi su očekivali da će se u dogledno vreme pojaviti i peč koji igru osposobljava za DirectX 11 a sada u Cryteku vele da je to bila samo glasina i da od toga nema ništa. Pa zar tako, braćo Turci???

Petronije

Mislim da ljudi malo preteruju. Uporedjujuci sa svim "komercijalnim" shuterima koji su se pojavili zadnjih godinu dve, pa i sa Crysis, C2 je svemirski brod od igre. Kad se napuca na max izgleda bolje od svih aktuelnih igara a moze da se tera na masinama starim i po par godina. Misije su zanimljive, napucavanje odlicno, produkcija vrhunska ukljucujuci naravno i muziku. Jeste linearna i AI je los ali opet imas milion nacina prelaska deonica. Sa konzolama necu ni da uporedjujem jer se podrazumeva da na PC-u izgleda za klasu bolje. Kad se sve to sabere i oduzme ne bi bilo posteno pljuvati po turcima toliko, ipak su se potrudili.

Meho Krljic

Pa, ako Crysis 2 poredimo sa konfekcijom poput Call of Duty i MoH, tu zaista nema rasprave, Crytekova igra je sofisticirana akademska literatura u odnosu na njihove vikend-romane. Ali u poslednjih godinu dana smo imali gomilu primetno boljih šutera, od pomenutog Killzone 3 (a meni je i Bulletstorm bio zabavniji mada uvažavam potpunu razliku  filozofiji), preko rimejka Goldeneye i Halo Reach pa do Call of Pripyat. U principu Crysis bi trebalo da je tu negde u ove naslove, ali nije. Cephovi bi trebalo da su značajno drugačiji izazov od američke vojske ali njihove atletske sposobnosti nisu adekvatno iskorišćene, a nisu ni nešto mnogo jaki, uglavnom ih ruši par udaraca kundakom u lice, a nemaju ni unapređenija čula. Mislim, nije meni C2 totalno loš ali jeste slabiji nego što bi smeo da bude...

Petronije

Dobro ja sam mislio na PC iskljucivo, nisam precizirao. STALKERE ne brojim, oni su cista umetnost i stoga ne spadaju u pomenutu "komercijalu".

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 30-03-2011, 00:40:57
STALKERE ne brojim, oni su cista umetnost i stoga ne spadaju u pomenutu "komercijalu".

:lol: :lol: :lol:    :| :| :|

Petronije

BTW jel si igrao ovo?

http://www.youtube.com/watch?v=ABSrGLSNZ0U&feature=player_embedded#at=21

Navodno najbolji mod za Shadows of Chernobyl, probam cim predjem krizu.

QuoteTECHNICAL FEATURES

~ It is pre-configured to work with SHOC version 1.0005 ...
~ It contains a memory-patched .exe which supports up to 4gb of ram ...
~ It contains a LOT of high-rez customized textures & bump maps ...
~ It comes with custom 'optimized' Shaders + Settings ...
~ It is 12.3 GB in size ... ( damn those fancy textures!!!) ...
~ It contains numerous Tweaks & Bug-fixes (more to come) ...

Prepravlja ga sa standardnih 18 na 36!!! misija, pritom ne menjajuci glavni tok price. Takodje treba da se pojavi neki uber mod po imenu Lost Alpha, koji je potpuno nova igra i prati Streloka pre desavanja u Clear Sky a rade ga neki opaki Ruski moderi.

Alpha Format - The Uncovering (eng sub)

Kad se samo setim koliko je pljuvana ova igra bil;a medj' "gejmerskom elitom".

Meho Krljic

Nisam igrao ništa od toga, ali čim odem u penziju...  :lol:

A ko je pljuvao S.T.A.L.K.E.R.???

Meho Krljic

Cutter mi poslao da vidim ovaj klip Crysis 2.  :lol: :lol: :lol: Mislim da ovo prilično pošteno potvrđuje sve što sam rekao o igri  :lol: kako reče jedan komentator: In Soviet Russia, Crysis 2 plays you!

Crysis 2 in a nutshell.

Petronije

Plants vs Zombies. Kakva navlaka, strasno. Instalirao sam je na poslu i sad jedva cekam da odem tamo. :mrgreen: Meni dosta bolja od angry birds.

shrike

Tu igru treba koristiti kao motivator za podizanje norme.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Da, sjajan je PvZ. Originalna verzija je imala i zombija u liku majkla Džeksona, ali u novijima je to izbačeno.

Petronije

Ja imam tu sa MJ, priziva neke zombi dancere, skroz su kul :mrgreen: Naravno, u pitanju je Thriller MJ.

Meho Krljic

Da, to je to. Ako bi ga danas kupio na Steamu, trebalo bi da dobiješ verziju bez MJ.

lilit

Hm, ne znam koliko ovde zalaze roditelji maloletne dece koja uče engleski, ali apsolutna preporuka za:

Moje dete igra već danima, a sad je odustala i od pitanja kako se šta piše i uzela rečnik u ruke.  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Kad to obavi, pazari joj Super Scribblenauts. Još je i bolja.

lilit

I'm alredy on it. :lol:
Samo prvo da proširi rečnik, pa ću da uvodim prideve & co.
Ovaj DS je neprevazidjena sprava za učenje (kao i za finu motoriku) in general. Učiš, a misliš da uživaš.  :lol:  :lol:  :lol:

Meho Krljic

U  mom slučaju je pre "uživaš a misliš da učiš". Ali, da, Super Scribblenauts ima i prideve.

lilit

Ne znam gde ovo da stavim:
Apple Garageband on iPad 2 guided tour

Još je bolje nego na snimku. U stvari, mogućnosti su neverovatne.

morbius

Quote from: lilit_depp on 11-04-2011, 11:00:25
Ne znam gde ovo da stavim:
Apple Garageband on iPad 2 guided tour

Još je bolje nego na snimku. U stvari, mogućnosti su neverovatne.

Impresivno izgleda, ali je Garageband u stvari potpuno beskorisna aplikacija. Garageband je oduvek bio suviše osakaćen u mogućnostima da bi bio korišćen od strane iole ozbiljnih muzičara kojima treba pravi DAC, služi amaterima uglavnom kao igračka dok ga ne izgustiraju. Apple ga je portovao na iPad 2 i nudi za svega 5 dolara kako bi poboljšao prodaju platforme, nešto slično kao što je Nintendo delio Tetris uz svoj Gameboy.
Why me?

Melkor

Postoji li stogod EVE-oliko, single, relativno dobro i pristojnih grafickih dometa (novije)? tnx
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Perin

Počeo sam Assassins Creed Brotherhood, okej igra, mada nema ničega novog u odnosu na prošli deo...

дејан

Quote from: Melkor on 14-04-2011, 04:14:03
Postoji li stogod EVE-oliko, single, relativno dobro i pristojnih grafickih dometa (novije)? tnx
X3 ми само пада на памет...
...barcode never lies
FLA

Guy Buttersnaps

Quote from: Perin on 14-04-2011, 04:44:47
Počeo sam Assassins Creed Brotherhood, okej igra, mada nema ničega novog u odnosu na prošli deo...
Ima jedna stvar. Igra je još dodatno olakšana jer negdje od sredine možeš zvati svoje ubojice koji poubijaju sve u roku od 30 sekundi. Ne moraš se uopće više mučiti sa nekoliko glavnih i primarnih misija.

Melkor

@dejan

Igrao? Ima na steamu X3 Gold, ali i neki kasniji X3 naslovi, terran conflict, mislim. Vredi li?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

godclone

@ Melkor

Black Prophecy.Sasvim pristojno.

godclone

Dodusem nije single, ali meni nije smetalo...

Melkor

Ne smeta ni meni, ali vreme mi je problematicno. Da sam mogao, ne bih ni prestajao sa EVE-om. Hvala u svakom slucaju.

godclone

дејан

играо сам само Х3 оригинал, остало нисам. сад играм ЕВЕ и јадан сам и бедан  :cry:
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Ne znam koliko je ikome interesantno da čita moj obračun sa Heavy Rain 14 meseci posle njenog izlaska, ali evo:

Postkoitalna tura jedan

Prednost je barem što ne moram da se štekujem od spojlera (mada nisam otkrio niti ukazao na identitet ubice).

Father Jape

Pih, ja cu i taj tekst zaobici, i nastaviti da cekam da igru jednog dana pokrenem na svom PCju. -_-
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Tvoja lenjosti i... ah, to smo već rekli.  :lol:

Melkor

Quote from: дејан on 15-04-2011, 15:48:50
играо сам само Х3 оригинал, остало нисам. сад играм ЕВЕ и јадан сам и бедан  :cry:

Sto si jadan i bedan?

Btw, veceras sam saznao da sam pre dve godine dao dozvolu da se proda moj lik i njegovo delo. Mislim, zaboravio sam i zbunio sam se kada sam posle 4 godine hteo da aktiviram nalog. A tek mi sad ne pada da pamet da ponovo crncim do 40M sp  :(

Guy Buttersnaps

Počeo sam Dead Space 2 i na chapteru 3 sam, a još sam stavio na download Jade Empire. Valja li to išta?

Meho Krljic

Ja Jade empire nisam igrao, a imam ga... BioWare je to, dakle, ko zna?  :lol:

Nego, posle sat vremena u Portal 2 nemam neki posebno revolucionaran detalj da prijavim, dakle sve je kao i očekivano, inteligentne, ali za sada lagane zagonetke, izvrstan vizuelni dizajn, siromašan endžin (ozbiljno, kad igra krene i zgrozite se prvom lokacijom jasno je koliko je Source star), klasičan oldmanmurrayjevski humor. Možda će nekom (Cutteru na primer) smetati više priče i insistiranje robota da je duhobit, kao i zaista naglašena pasivna agresivnost GladOS-ice, ali hajde... Za sada nisam video ništa što nije postojalo ni u originalnoj igri sa strane mehanike.

Takođe sam malo proigrao i Mortal Kombat. Ja ne znam zašto Warner i dalje istrajava u ovome. Mislim, OK, jeste to neki brend sa nekim rekognišnom, ali ovo je... ovo je grozno. Mislim, za dvadeset godina su malo ispeglali borbeni sistem, ali kad ovu igru čovek uporedi sa recentnim Tekken ili Dead or Alive (da ne pominjem sad Virtual Fighter), pa ona deluje kao da je zaostala u 1999-oj...

kikec

ja sam još uvijek na crysis 2... it's been a busy week, a i koliko puta ja mogu da izgubim život između dva čekpointa je jednostavno prestrašno. i koliko puta sam stoga ponavljao iste dionice, isto prestrašno. tko je rekao da je igra lagana? ili sam ja jednostavno ishitren i nepromišljen, sve bi po kratkom spisku rješio, ali igra neda... ona bi da se ja radije malo pomučim i razvijem dobru strategiju.
signature

дејан

Quote from: Melkor on 16-04-2011, 02:59:30
Quote from: дејан on 15-04-2011, 15:48:50
играо сам само Х3 оригинал, остало нисам. сад играм ЕВЕ и јадан сам и бедан  :cry:
Sto si jadan i bedan?

Btw, veceras sam saznao da sam pre dve godine dao dozvolu da se proda moj lik i njegovo delo. Mislim, zaboravio sam i zbunio sam se kada sam posle 4 godine hteo da aktiviram nalog. A tek mi sad ne pada da pamet da ponovo crncim do 40M sp  :(

бедан у парама и јадан у сп  :cry:
после неколико година сам поново почео да играм и успео сам да у 3 дана спрцам два бс-а а са њима и све паре које сам зарадио...оде мој 'ингејм' плекс
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Quote from: kikec on 16-04-2011, 19:17:10
ja sam još uvijek na crysis 2... it's been a busy week, a i koliko puta ja mogu da izgubim život između dva čekpointa je jednostavno prestrašno. i koliko puta sam stoga ponavljao iste dionice, isto prestrašno. tko je rekao da je igra lagana? ili sam ja jednostavno ishitren i nepromišljen, sve bi po kratkom spisku rješio, ali igra neda... ona bi da se ja radije malo pomučim i razvijem dobru strategiju.

Mora da je u pitanju to što pokušavaš da se boriš sa protivnicima umesto da ih samo ignorišeš.

kikec

signature

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 16-04-2011, 19:10:23
Nego, posle sat vremena u Portal 2 nemam neki posebno revolucionaran detalj da prijavim, dakle sve je kao i očekivano, inteligentne, ali za sada lagane zagonetke, izvrstan vizuelni dizajn, siromašan endžin (ozbiljno, kad igra krene i zgrozite se prvom lokacijom jasno je koliko je Source star), klasičan oldmanmurrayjevski humor. Možda će nekom (Cutteru na primer) smetati više priče i insistiranje robota da je duhobit, kao i zaista naglašena pasivna agresivnost GladOS-ice, ali hajde... Za sada nisam video ništa što nije postojalo ni u originalnoj igri sa strane mehanike.

Bitno da je duhovito i misteriozno (je li?)... Nadam se da nisu upropastili Glados... mada je njena pasivna agresivnost uvek bila simpatična. Hvala, M. :)